Aguas Calientes Natuur & avontuur

Aguas Calientes Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Van Cusco: dagtour door Machu Picchu

1. Van Cusco: dagtour door Machu Picchu

Reis vanuit Cusco om meer te weten te komen over de majestueuze Inca-stad: Machu Picchu en de oude beschaving die daar leeft. Ontdek de geheimen die erin verborgen zijn. Ga terug in de tijd terwijl je de straten van deze ruïnes in de Peruaanse Andes verkent. Begin met een vroege ochtend pick-up van je hotel in Cusco voor transfer naar het treinstation. Stap aan boord en geniet van het comfort dat de trein biedt tijdens de reis naar Machu Picchu. Kies uit de optie van een standaardtrein of een Vistadome-trein met panoramische uitzichten. Geniet van de dynamische landschappen van de Peruaanse Andes. Aankomst in Aguas Calientes en neem een bus naar de ingang van de citadel van Machu Picchu. Leer meer over de geschiedenis van deze prachtige plek. Afhankelijk van de optie die je selecteert, kun je genieten van een rondleiding door Circuit 5. Bezoek Qolqas, de landbouwzone, de waterweg, droge put, Tempel van de Zon, Inka House, waterbronnen, set drie covers, Pisonay Square en het archeologische reservaat . Neem de bus terug naar Aguas Calientes en krijg aanbevelingen voor de lunch. Stap in de trein terug naar het station Ollantaytambo of Poroy, waar vervoer klaar staat om je naar je hotel in Cusco te brengen.

Verloren Stad en berg Machu Picchu: officieel ticket

2. Verloren Stad en berg Machu Picchu: officieel ticket

Ontdek de Incaruïnes en beklim de Machu Picchu in je eigen tempo met dit officiële entreeticket voor deze geweldige UNESCO Werelderfgoed in de Heilige Vallei. Deze aanbieding omvat toegang tot de verloren stad Machu Picchu en de Machu Picchu-bergwandeling. Slechts 800 mensen mogen de berg Machu Picchu dagelijks beklimmen, verdeeld over twee groepen. De eerste groep krijgt toegang van 07:00 tot 08:00 uur en de tweede groep van 09:00 tot 10:00 uur. De klim naar de berg Machu Picchu duurt, afhankelijk van de conditie van de wandelaar, 2 tot 3 uur. Vanaf de top van de berg heb je een indrukwekkend uitzicht over de omliggende bergtoppen, de valleien en de slingerende rivier Urubamba.

Salkantay naar Machu Picchu: trektocht van 5 dagen

3. Salkantay naar Machu Picchu: trektocht van 5 dagen

Treed in de voetsporen van de oude Inca's en bewandel dezelfde bergpaden die zij ook eeuwen geleden bewandelden. Ga terug naar de natuur en geniet van het geweldige uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte. Dag 1: Cusco - Mollepata – Markhuq’asa - Soraypampa - Humantay-meer (L, D) Je laat Cusco achter je en reist naar Markhuq’asa voor het begin van je trek naar Soraypampa, dat 3.850 meter boven zeeniveau ligt. Je pauzeert bij het basiskamp om te lunchen en loopt dan rond het meer van Humantay. Dan ga je terug naar het basiskamp voor de nacht. Dag 2: Soraypampa - Salkantay-pas - Collpapampa (B, L, D) Je loopt naar het hoogste punt van de trek bij de Salkantay-pas en geniet van het adembenemende uitzicht op de bergtoppen. Vervolgens loop je 2 uur omlaag naar het kamp om te lunchen. Je betreedt vervolgens het hoogste deel van het Amazoneregenwoud tijdens een wandeltocht door het nevelwoud. Spot lokale wilde dieren onderweg naar het dorpje Collpapampa, waar je de nacht zult doorbrengen. Dag 3: Collpapampa - La Playa - Santa Teresa (B, L, D) Na het ontbijt maak je een lichte wandeling naar La Playa door de vallei van Santa Teresa en bewonder je de watervallen en wilde orchideeën. Je komt langs koffie-, bananen- en avocadoplantages en krijgt de mogelijkheid om lokale koffie te proeven op een biologische koffieplantage. Na een lokale lunch in La Playa ga je met de auto 40 minuten omlaag naar Santa Teresa waar je kunt genieten van thermale bronnen en wilde vogels kunt spotten. Hier breng je de nacht door.  Dag 4: Santa Teresa - Hidroelectrica - Aguas Calientes (B, L, D) Op deze dag in Santa Teresa kun je kiezen of je wilt ziplinen of de hangbrug of de thermale baden wilt bezoeken. Vervolgens ga je door naar Hidroelectrica. Onderweg kom je door watervallen die uit de gletsjers komen en door cacao- en koffievelden. Na een voedzame lunch wandel je in 2 uur naar Machi Picchu Pueblo, bekend als Aguas Calientes. Eenmaal in Aguas Calientes ga naar je hotel om je op te frissen en te ontspannen voor het avondeten. Na het avondeten kun je uitrusten en je voorbereiden voor de klimtocht naar Machu Picchu de volgende ochtend. Dag 5: Machu Picchu (B) Verken Machu Picchu vroeg in de ochtend vóór de grote menigten arriveren. Je kunt ervoor kiezen om zelf omhoog te wandelen naar de ruïnes of voor een toeslag de bus te nemen. Ga bij aankomst op een 2 uur durende rondleiding en leer meer over de tempels, paleizen, huizen van de priesters en nog veel meer. Je krijgt wat vrije tijd om de plek op eigen houtje te verkennen. Loop bijvoorbeeld omhoog naar Huayna Picchu of de berg van Machu Picchu (wanneer je dit van tevoren geboekt hebt). Je kunt ook wandelen naar Inti Punku (de zonnepoort), die bij het begin van het Inkapad ligt. Je neemt om ongeveer 18:30 uur de trein naar Ollantaytambo en neemt dan de bus terug naar Cusco om bij aankomst naar je hotel of hostel vervoerd te worden.

Van Cusco: privédagtrip Machu Picchu met alle tickets

4. Van Cusco: privédagtrip Machu Picchu met alle tickets

Haal het meeste uit je tijd in Cusco met een privétour van een hele dag door het beste van Machu Picchu. Geniet van het ophalen van je hotel in Cusco, reis met de trein door de Andes en leer over de oorsprong van Machu Picchu tijdens een begeleide wandeling. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, reis je naar Ollantaytambo voor je treinrit naar Aguas Calientes. Geniet vanuit het raam van uw trein van een panoramisch uitzicht op het Andesgebergte en de omliggende jungle. Stap vervolgens in de bus voor een snelle reis van 25 minuten naar Machu Picchu en vermijd de lange trektocht. Geniet van een begeleide wandeling door deze historische citadel en leer over de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het centrale plein, de tempel van de drie ramen, de heilige zonneklok en de begraafplaats. Geniet na je tour van wat vrije tijd in Aguas Calientes om de stad te verkennen of om te lunchen voordat je op de trein terug naar Ollantaytambo springt, vanwaar je aan het eind van de dag weer wordt afgezet bij je hotel in Cusco.

Van Cusco: tweedaagse trip naar de Heilige Vallei en Machu Picchu

5. Van Cusco: tweedaagse trip naar de Heilige Vallei en Machu Picchu

DAG 1: We beginnen dit geweldige avontuur met het ophalen van je hotel om 8:00 uur om naar de Heilige Vallei van de Inca's, Pisac, de koloniale Inca te gaan, ontdek een van de archeologische vindplaatsen van de Inca, op de top van de berg met indrukwekkende stenen muren, landbouwterrassen, irrigatiesystemen en de grootste begraafplaats van het Inca-rijk. Tijd om te winkelen op de ambachtelijke markt, waar ambachtslieden hun keramiek, textiel, sieraden, Andes-instrumenten, alpacaproducten en souvenirs verkopen. We vervolgen onze reis van ongeveer 1 uur door de Heilige Vallei naar Urubamba waar we tijd hebben om te lunchen in een van de lokale restaurants die verschillende traditionele gerechten aanbieden, gemaakt met verse producten. Bezoek 's middags het archeologische complex van Ollantaytambo, waar u de techniek kunt waarderen waarmee de Inca's de steen bewerkten, de laatste Inca-citadel die nog overeind staat. De stad is gebouwd op oude Inca-gebouwen. Verken de archeologische vindplaats van de stad met tempels, terrassen, pakhuizen en een grote Inca-monoliet. Vervolgens vertrekken we met de trein vanaf het station van Ollantaytambo, we komen aan bij het station Aguas Calientes, waar onze medewerkers u zullen helpen bij uw verblijf in een van de hotels in Aguas Calientes. (Kies tussen een tour met of zonder accommodatie). DAG 2: In de ochtend haalt de gids je op bij het hotel om aan boord te gaan van het transport dat een ingewikkeld pad beklimt dat ons een spectaculair uitzicht geeft op de Urubamba-rivier die de beroemde kloof vormt. De verloren stad van de Inca's, Machu Picchu, zal je verwelkomen met zijn ongelooflijke terrassen, trappen, ceremoniële terreinen en stedelijke gebieden waar energie van overal vandaan komt. Na een rondleiding heeft u de mogelijkheid om te lunchen in een van de restaurants in de omgeving. Op het afgesproken tijdstip keren we terug met de trein en worden we naar het hotel in Cusco gebracht, eindigend met een geweldige ervaring.

Cusco: dagexcursie naar Machu Picchu met hoteltransfers

6. Cusco: dagexcursie naar Machu Picchu met hoteltransfers

Ervaar een tour die ideaal is voor diegenen die weinig tijd hebben, maar Machu Picchu, een van de meest magische plekken ter wereld, niet willen missen. Ontvang een rondleiding door de archeologische vindplaats en vrije tijd om deze zelf te ontdekken. Begin je reis met het ophalen van hotels en hostels in het centrum van Cusco en ga naar Ollantaytambo om aan boord van de trein te stappen. Geniet van een treinrit van 2 uur naar de stad Machu Picchu. Bij aankomst wacht de gids met de namen van elke reiziger. Volg je gids naar het busstation om in de bus naar de citadel te stappen. Begin een rondleiding van 2 uur door het historische heiligdom van Machu Picchu. Na je rondleiding heb je vrije tijd om de site zelf te verkennen. Later in de middag neemt u de bus terug naar Aguas Calientes, waar u de trein terug naar Ollantaytambo neemt om eindelijk uw laatste busreis naar Cusco te maken.

Van Cusco: Budget Salkantay Trek met Return by Car

7. Van Cusco: Budget Salkantay Trek met Return by Car

DAG 1: Cusco - Mollepata - Challacancha - Laguna Humantay - Soraypampa Laat je ophalen bij je accommodatie in Cusco. Passeer de steden Izcuchaca en Limatambo voordat je aankomt in Mollepata, waar je een licht ontbijt kunt kopen of water kunt voorzien. Ga door totdat je Challacancha bereikt, vanwaar de 3 uur durende wandeling naar Soraypampa begint. Stop voor de lunch en loop vervolgens ongeveer 1-2 uur naar de Humantay-lagune. Keer terug naar Soraypampa en overnacht in het kamp met tent en diner. DAG 2: Soraypampa - Soyrococha - Salkantay - Huayracmachay - Chaullay Word wakker met de eerste lichten van de dag om 05.30 uur en geniet van een snel maar energiek ontbijt. Begin een wandeling naar het hoogste punt van het pad, de Salkantay Pass (4650 MASL - 15255 FASL), waar je de imposante besneeuwde toppen van de Salkantay, Humantay, Tucarhuay en Pumasillo-bergen zult waarderen. Wandel over het slangvormige pad naar het Huayracmachay-kamp waar je stopt voor de lunch. Aan het einde van deze uitzonderlijke wandeling arriveert u in Chaullay Village (2900 MASL - 9514 FASL) voor een pauze van een lange dag wandelen. Overnacht in het kamp met een tent en diner. DAG 3 - voor 5-daagse optie: Chaullay - Playa Sahuayaco - Lucmabamba - Santa Teresa (optioneel Cocalmayo) Na het geruststellende ontbijt vervolgt u de wandeling naar het kleine stadje La Playa door de Santa Teresa-vallei. Stop hier voor de lunch en stap dan in een bus naar het kamp in Santa Teresa. Je komt aan bij het kamp waar je optioneel kunt genieten van de warmwaterbronnen van Cocalmayo in Santa Teresa, die geneeskrachtige en therapeutische wateren zijn. Overnacht in het kamp met een tent en diner. Als u voor de 4-daagse optie kiest, wordt u direct na uw lunch in La Playa met de bus naar Hydroelectric gebracht. Vanaf daar begint u een wandeling van 3 uur over de treinsporen door een inheemse jungle naar Aguas Calientes. Bij aankomst in Aguas Calientes heb je voor het diner vrije tijd om uit te rusten of door de stad te wandelen. DAG 4 - voor 5-daagse optie: Santa Teresa - Hydro-elektrisch - Aguas Calientes Na een typisch ontbijt begint u gemiddeld 3 uur aan de wandeling naar de waterkrachtcentrale door de vallei. Bij aankomst laad je op met een lunch. Je kunt na je ontbijt een add-on voor een zipline-avontuur kiezen; in dit geval wordt u na de activiteit per transport naar het begin van het pad naar Aguas Calientes bij Hydroelectric gebracht. Start vanaf Hydroelectric een wandeling over de treinsporen door een inheemse jungle naar Aguas Calientes, ongeveer een tocht van 3 uur. Bij aankomst in Aguas Calientes heb je voor het diner vrije tijd om uit te rusten of door de stad te wandelen. DAG 4 voor optie van 4 dagen / DAG 5 voor optie van 5 dagen: Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco Sta vroeg op om de tocht naar Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's, te beginnen. De steile wandeling duurt ongeveer 1:30 uur en het doel is om de zonsopgang vanaf de Inca-citadel te waarderen en als eerste aan te komen. De wandeling naar Machu Picchu vereist een redelijke fysieke conditie - je kunt ook een extra bus naar Machu Picchu kiezen bij de kassa als je de wandeling niet wilt doen. Ontvang een rondleiding van 2 uur door Machu Picchu en de omliggende sites. Geniet van vrije tijd om foto's te maken en rond te kijken in de citadel. Als je een van de extra wandelingen naar een van de bergen hebt gekozen, ga je met de groep op pad om alleen naar de Huayna Picchu of Machu Picchu-berg te gaan, je kunt deze wandelingen bij de kassa toevoegen. Verlaat Machu Picchu en keer te voet of met de bus terug naar Aguas Calientes, afhankelijk van de add-on bij het afrekenen. Eenmaal in Aguas Calientes begint u de wandeling terug naar Hydroelectric, waar uw gids wacht om de groep te verzamelen om terug te keren naar de stad Cusco. Je bent rond 21.30 - 22.00 uur terug in Cusco. De drop-off vindt plaats op het San Francisco-plein in het historische centrum, vlakbij Plaza de Armas. Houd er rekening mee dat dit een budgetvriendelijke tour is en exclusief de trein terug naar Cusco. De afstand die per auto / busje van Hydro-elektrisch naar Cusco wordt afgelegd, is ongeveer 5 tot 6 uur.

Van Cusco: tweedaagse reis naar Machu Picchu met overnachting

8. Van Cusco: tweedaagse reis naar Machu Picchu met overnachting

Ga naar Machu Picchu tijdens deze rondreis vanuit Cusco. Volg een pad door de weelderige jungle en bezoek de stad Machu Picchu. Bezoek de archeologische vindplaats Machu Picchu met een professionele gids. Dag 1: Cusco – Waterkrachtcentrale – Machu Picchu Town Begin met een pick-up van je hotel in het historische centrum om 06:20 uur. Rijd naar de waterkrachtcentrale en passeer de steden Ollantaytambo, Malaga en Santa Teresa om aan te komen bij de waterkrachtcentrale waar je zult lunchen. Volg na de lunch de instructies van je gids voor de 3 uur durende wandeling naar Aguas Calientes, een stad in de buurt van Machu Picchu. Ontmoet vervolgens je gids op het centrale plein Aguas Calientes, die je naar je accommodatie voor de nacht zal leiden. Voordat je 's avonds geniet van het kiezen van je eigen plekje voor het diner, zal je gids de volgende reeks instructies uitleggen hoe je de volgende ochtend naar Machu Picchu kunt komen. Dag 2: Machu Picchu – Hydro-elektrisch – Cusco Sta om 5 uur op en loop of neem de bus naar de ingang van Machu Picchu. Ga met je groep naar binnen en geniet van 2,5 uur om de historische site te verkennen. Na het verkennen, loop je de weg af naar de verwoeste brug. Reis samen langs een pad naar de waterkrachtcentrale vanaf dag 1, waar de bus staat te wachten. De tour eindigt om 23:00 uur in Cusco op de Plaza de San Francisco.

Cuzco: 4-daagse Inca-trail naar Machu Picchu in kleine groep

9. Cuzco: 4-daagse Inca-trail naar Machu Picchu in kleine groep

Dag 1: Cuzco naar Wayllabamba Na ophaalservice in Cuzco, rij je 1,5 uur met de bus naar de Heilige Vallei van de Inca's, waar de wandeltocht begint. Het lopen op de eerste dag is relatief eenvoudig. Onderweg bezoek je de verwoeste stad Patallacta en Willkarakay, een militaire post boven Patallacta. Ga vervolgens de weelderige vallei van Wayllabamba binnen en loop langs de oevers van de rivier de Cusichaca. Het pad gaat geleidelijk omhoog door het dichte Andesbos, naar de eerste camping in Wayllabamba. Dag 2:  Wayllabamba naar  Pacaymayu Je begint vroeg, omdat het wandelen fysiek intens is voor diegenen die niet gewend zijn aan grote hoogten. Trek door het dichtbegroeide Andesbos tot je aankomt op een camping, waar je een korte pauze neemt. Als je 's middags hoger komt, zal het leefgebied beginnen te veranderen. Na nog een pauze met snacks en warme dranken, begin je de laatste klim naar een pas van 4215 meter, het hoogste punt van de trek. Krijg een panoramisch uitzicht op de omliggende valleien eronder en daal vervolgens af naar de camping in Pacaymayu voor de nacht. Dag 3: Pacaymayu naar  Wiñay Wayna   Bezoek de archeologische site van Runkurakay, een voormalige rustplaats voor oude pelgrims. Na 45 minuten klimmen bereik je de op een na hoogste pas van de Inca-trail. Daal af naar de archeologische vindplaats Sayacmarca. Nadat je de site hebt bezocht, ga je verder op de prachtig verharde weg naar de lunchhalte. Vanaf hier kom je  in het hoge Andeswoudbos. Het route gaat verder langs een smalle heuvelrug en komt uit op een natuurlijk uitkijkgebied, waar je de Heilige Vallei en talrijke bergtoppen ziet, evenals Machu Picchu. Daal vanaf hier af naar de camping bij Wiñay Wayna, langs een belangrijke archeologische vindplaats en een tempel waar offers worden gebracht aan de heilige geesten van de bergen. Dag 4:  Wiñay Wayna  naar  Machu Picchu Sta vroeg op om het laatste stuk van de Inca-trail te voltooien. Na ongeveer een uur bereik je de zonnepoort en zie je de zonsopgang boven de Andes (als het weer het toelaat). Een wandeling van 45 minuten brengt je naar het hogere gedeelte van Machu Picchu. Volg een 2-uur durende rondleiding om meer te weten te komen over deze magische plek, waarna je tijd hebt om de citadel zelf te verkennen. De klim naar Huayna Picchu of de berg Machu Picchu is optioneel (tegen extra kosten en moet van tevoren worden geboekt). In de middag daal je met de bus af naar de stad Aguas Calientes, waar je je treinkaartjes voor de terugreis naar Cuzco ontvangt. De trein komt aan in Ollantaytambo, waar je wordt opgehaald en met de bus teruggebracht naar je hotel in Cuzco.

Lima: 7-daagse Inca-tour met vluchten en Macchu Picchu

10. Lima: 7-daagse Inca-tour met vluchten en Macchu Picchu

Ontdek de Inca-cultuur tijdens een 7-daagse tour door Peru vanuit Lima. Bezoek de Ballestas-eilanden, verken de prachtige stad Chinchero en bezoek het beroemde Machu Picchu. Dag 1 Bij uw aankomst in Lima wacht uw vertegenwoordiger met een bord met uw naam. Van daaruit wordt u naar uw respectievelijke hotel gebracht waar u kunt inchecken. Binnenkort begint u aan een stadstour door Lima, die begint met een panoramisch uitzicht op de Pucllana-piramide of Huaca Pucllana, het historische centrum van Lima. Het zal daar zijn dat je meer dan vijftig monumenten en koloniale gebouwen kunt waarderen, en zodra de tour is afgelopen, keer je terug naar je hotel. Dag 2 Begin uw dag met een pick-up van uw hotel tussen 04.30 uur en 5.00 uur. Je begint met een reis naar het schiereiland Paracas om de Ballestas-eilanden te bezoeken, een nationaal reservaat. Vanaf daar gaat u verder naar de stad Ica voor een demonstratie met wijnen en traditionele Pisco van de vallei. Daarna proef je een typische lokale lunch volgens het menu van de dag. Je reist dan ongeveer 30 minuten naar de oase van Huacachina, waar je zult genieten van de adrenaline van het rijden met buggy's en sandboards. Na dit geweldige avontuur keer je terug naar Lima in je privévervoer. Dag 3 Volgens uw vluchtschema in Cusco, wacht uw vertegenwoordiger op u op de luchthaven van Cusco. Van daaruit zal je dag worden doorgebracht door te acclimatiseren aan de hoogte van Cusco. Dag 4 Je begint tussen 8:00 en 8:30 uur, waarna je naar het kleurrijke stadje Chinchero reist. Daar leer je over Andes-stoffen in een textielinterpretatiecentrum, voordat je verder gaat naar de beroemde cirkelvormige teeltterrassen in Moray. Daarna daal je af naar de zoutmijnen in Maras, waar je de meer dan 3.000 zoutbronnen zult bezoeken. Ten slotte reis je naar het station van Ollantaytambo, waar je aan boord gaat van de trein naar Aguas Calientes. Dag 5 Op dag 5 kom je één van de 7 wereldwonderen tegen: Machu Picchu. Je begint met de bus vanuit Aguas Calientes, aangezien je gids je alle informatie geeft voor je 2 uur durende tour door deze Inca-citadel. In de middag neem je de trein terug naar Ollantaytambo, vanwaar je met privévervoer naar Cusco wordt gebracht. Dag 6 Tussen 04.30 uur en 5.00 uur haalt je vervoer je op bij je hotel vanwaar je 3 uur in de richting van Rainbow Mountain rijdt. Na het ontbijt rijd je nog 45 minuten om je 2 uur durende trektocht te beginnen. Bij het bereiken van de top van de "Mountain of Colors", heb je genoeg tijd om foto's te maken en te genieten van het landschap. Daarnaast zul je ook de hoogste sneeuwtop in Cusco kunnen waarderen: Ausangate Mountain. Dag 7 Op de laatste dag van je tour wordt je naar de luchthaven van Cusco gebracht, waar je tour eindigt.

  • Toegangstickets
  • Meerdaagse tours
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevingen
41 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Sitemap Aguas Calientes

Wil je alle activiteiten in Aguas Calientes ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Aguas Calientes

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 193 beoordelingen

De 5-daagse wandeling op de Salcantay, die stopt bij Lake Huamantay en eindigt bij Machu Picchu, is een must voor elke Peru-bezoeker. Het beste van alles is echter de gids (en de kok), die je rechtstreeks naar hun hart neemt en je meeneemt in de familie. Als je geluk hebt, zal Big Willy je gids zijn en Manzanita (Sergio) je kok en zul je de beste 5 dagen van het jaar doorbrengen.

De berg Machu Picchu is moeilijk te beklimmen. Er zijn eigenlijk stenen trappen met ongelijke hoogten. Het duurde 1u50 om omhoog te gaan om een pauze te nemen en 1u om naar beneden te gaan. Wat betreft de archeologische vindplaats hebben we recht op circuit C, een klein circuit in het onderste gedeelte.

Onvergetelijke ervaring. Schitterende landschappen. Nilton onze topgids. Mario de kok maakte uitstekende maaltijden voor ons. En het hele team van geweldige dragers. Te doen

De tour was vermoeiend maar elke stap waard. De natuur is fantastisch!