Kies data
Aguas Calientes

Wandelen

Aguas Calientes Wandelen: Onze meest aanbevolen

Salkantay naar Machu Picchu: trektocht van 5 dagen

1. Salkantay naar Machu Picchu: trektocht van 5 dagen

Treed in de voetsporen van de oude Inca's en bewandel dezelfde bergpaden die zij ook eeuwen geleden bewandelden. Ga terug naar de natuur en geniet van het geweldige uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte. Dag 1: Cusco - Mollepata – Markhuq’asa - Soraypampa - Humantay-meer (L, D) Je laat Cusco achter je en reist naar Markhuq’asa voor het begin van je trek naar Soraypampa, dat 3.850 meter boven zeeniveau ligt. Je pauzeert bij het basiskamp om te lunchen en loopt dan rond het meer van Humantay. Dan ga je terug naar het basiskamp voor de nacht. Dag 2: Soraypampa - Salkantay-pas - Collpapampa (B, L, D) Je loopt naar het hoogste punt van de trek bij de Salkantay-pas en geniet van het adembenemende uitzicht op de bergtoppen. Vervolgens loop je 2 uur omlaag naar het kamp om te lunchen. Je betreedt vervolgens het hoogste deel van het Amazoneregenwoud tijdens een wandeltocht door het nevelwoud. Spot lokale wilde dieren onderweg naar het dorpje Collpapampa, waar je de nacht zult doorbrengen. Dag 3: Collpapampa - La Playa - Santa Teresa (B, L, D) Na het ontbijt maak je een lichte wandeling naar La Playa door de vallei van Santa Teresa en bewonder je de watervallen en wilde orchideeën. Je komt langs koffie-, bananen- en avocadoplantages en krijgt de mogelijkheid om lokale koffie te proeven op een biologische koffieplantage. Na een lokale lunch in La Playa ga je met de auto 40 minuten omlaag naar Santa Teresa waar je kunt genieten van thermale bronnen en wilde vogels kunt spotten. Hier breng je de nacht door.  Dag 4: Santa Teresa - Hidroelectrica - Aguas Calientes (B, L, D) Op deze dag in Santa Teresa kun je kiezen of je wilt ziplinen of de hangbrug of de thermale baden wilt bezoeken. Vervolgens ga je door naar Hidroelectrica. Onderweg kom je door watervallen die uit de gletsjers komen en door cacao- en koffievelden. Na een voedzame lunch wandel je in 2 uur naar Machi Picchu Pueblo, bekend als Aguas Calientes. Eenmaal in Aguas Calientes ga naar je hotel om je op te frissen en te ontspannen voor het avondeten. Na het avondeten kun je uitrusten en je voorbereiden voor de klimtocht naar Machu Picchu de volgende ochtend. Dag 5: Machu Picchu (B) Verken Machu Picchu vroeg in de ochtend vóór de grote menigten arriveren. Je kunt ervoor kiezen om zelf omhoog te wandelen naar de ruïnes of voor een toeslag de bus te nemen. Ga bij aankomst op een 2 uur durende rondleiding en leer meer over de tempels, paleizen, huizen van de priesters en nog veel meer. Je krijgt wat vrije tijd om de plek op eigen houtje te verkennen. Loop bijvoorbeeld omhoog naar Huayna Picchu of de berg van Machu Picchu (wanneer je dit van tevoren geboekt hebt). Je kunt ook wandelen naar Inti Punku (de zonnepoort), die bij het begin van het Inkapad ligt. Je neemt om ongeveer 18:30 uur de trein naar Ollantaytambo en neemt dan de bus terug naar Cusco om bij aankomst naar je hotel of hostel vervoerd te worden.

Cuczo: 4-daagse Lares-trek naar Machu Picchu & panoramatrein

2. Cuczo: 4-daagse Lares-trek naar Machu Picchu & panoramatrein

De Lares-trektocht is een geweldig alternatief voor de Inca Trail. Je leert alles over het leven in geïsoleerde dorpen, raakt bekend met de cultuur en tradities van de Andes en bezoekt zelfs een lokale school. De trektocht is bovendien ontzettend mooi. Naast de majestueuze Andes zie je spectaculaire gletsjers, gletsjermeren, geweldige watervallen en talloze lama's en alpaca's. Je ervaring eindigt met het hoogtepunt: een onvergetelijke dag in Machu Picchu, een van de meest indrukwekkende locaties ter wereld. Dag 1: Je wordt eerst opgehaald bij je hotel om 05:00 uur. Dan rijd je door het mooie landschap van de Heilige Incavallei naar de beroemde thermale  baden van Lares. Spring in de heilzame baden, die allemaal verschillende temperaturen hebben. Het water doet je botten en spieren goed en helpt ook tegen stress en hoofdpijnen. De route op dag 1 is relatief gemakkelijk met een trektocht omhoog van 2 uur totdat je het dorp Kiswarani bereikt waar je gaat lunchen. Na de lunch wandel je 2 uur lang door richting de camping, die aan de oever van een prachtig blauw meer ligt. Dag 2: De tweede dag is de langste en uitdagendste. Na het ontbijt ga je op een trektocht van 4 uur omhoog richting de Condorpas op 4700 meter, het hoogste punt van je reis. Na een pauze daal je 3 uur lang af door het prachtige landschap. Dag 3: Dag 3 begint met een schitterend uitzicht op de bergen en een heerlijk ontbijt om je voor te bereiden op de afdaling vanuit het hooggebergte naar de heilige vallei. Neem de tijd om de oude straatjes en het kanaal te verkennen dat al in gebruik is sinds de tijd van de Inca's. Je dineert in een lokaal restaurant in Ollantaytambo en gaat dan om 19:00 uur met de trein naar Aguas Calientes, waar je de nacht in een hotel doorbrengt. Dag 4: Op de laatste dag neem je om 05:30 uur de bus naar Machu Picchu. Je komt hier aan als de lucht licht begint te worden. Je wandelt een uur richting de Zonnepoort en hebt onderweg een schitterend uitzicht op de stad. Op een heldere dag kun je een spectaculaire zonsopkomst over Machu Picchu zien. Dit is een onvergetelijk gezicht. Je gids neemt je mee op een rondleiding van 2 tot 3 uur door de stad. Vervolgens kun je Machu Picchu zelfstandig verkennen of de Huayna Picchu of Machi Picchu-berg beklimmen (tickets moeten zo ver van tevoren als mogelijk worden geboekt). Je gids legt je uit hoe je de bus van Machu Picchu terug naar Aguas Calientes kunt nemen en vervolgens de Vistadome-trein  terug naar Cuzco. Iemand wacht op je bij het station om je vervolgens af te zetten bij je hotel.

Cuzco: 4-daagse Inca-trail naar Machu Picchu in kleine groep

3. Cuzco: 4-daagse Inca-trail naar Machu Picchu in kleine groep

Dag 1: Cuzco naar Wayllabamba Na ophaalservice in Cuzco, rij je 1,5 uur met de bus naar de Heilige Vallei van de Inca's, waar de wandeltocht begint. Het lopen op de eerste dag is relatief eenvoudig. Onderweg bezoek je de verwoeste stad Patallacta en Willkarakay, een militaire post boven Patallacta. Ga vervolgens de weelderige vallei van Wayllabamba binnen en loop langs de oevers van de rivier de Cusichaca. Het pad gaat geleidelijk omhoog door het dichte Andesbos, naar de eerste camping in Wayllabamba. Dag 2:  Wayllabamba naar  Pacaymayu Je begint vroeg, omdat het wandelen fysiek intens is voor diegenen die niet gewend zijn aan grote hoogten. Trek door het dichtbegroeide Andesbos tot je aankomt op een camping, waar je een korte pauze neemt. Als je 's middags hoger komt, zal het leefgebied beginnen te veranderen. Na nog een pauze met snacks en warme dranken, begin je de laatste klim naar een pas van 4215 meter, het hoogste punt van de trek. Krijg een panoramisch uitzicht op de omliggende valleien eronder en daal vervolgens af naar de camping in Pacaymayu voor de nacht. Dag 3: Pacaymayu naar  Wiñay Wayna   Bezoek de archeologische site van Runkurakay, een voormalige rustplaats voor oude pelgrims. Na 45 minuten klimmen bereik je de op een na hoogste pas van de Inca-trail. Daal af naar de archeologische vindplaats Sayacmarca. Nadat je de site hebt bezocht, ga je verder op de prachtig verharde weg naar de lunchhalte. Vanaf hier kom je  in het hoge Andeswoudbos. Het route gaat verder langs een smalle heuvelrug en komt uit op een natuurlijk uitkijkgebied, waar je de Heilige Vallei en talrijke bergtoppen ziet, evenals Machu Picchu. Daal vanaf hier af naar de camping bij Wiñay Wayna, langs een belangrijke archeologische vindplaats en een tempel waar offers worden gebracht aan de heilige geesten van de bergen. Dag 4:  Wiñay Wayna  naar  Machu Picchu Sta vroeg op om het laatste stuk van de Inca-trail te voltooien. Na ongeveer een uur bereik je de zonnepoort en zie je de zonsopgang boven de Andes (als het weer het toelaat). Een wandeling van 45 minuten brengt je naar het hogere gedeelte van Machu Picchu. Volg een 2-uur durende rondleiding om meer te weten te komen over deze magische plek, waarna je tijd hebt om de citadel zelf te verkennen. De klim naar Huayna Picchu of de berg Machu Picchu is optioneel (tegen extra kosten en moet van tevoren worden geboekt). In de middag daal je met de bus af naar de stad Aguas Calientes, waar je je treinkaartjes voor de terugreis naar Cuzco ontvangt. De trein komt aan in Ollantaytambo, waar je wordt opgehaald en met de bus teruggebracht naar je hotel in Cuzco.

Cusco: 2-daagse Humantay Lake en Machu Picchu Tour

4. Cusco: 2-daagse Humantay Lake en Machu Picchu Tour

Dag 1: Cusco, Humantay Lake en Aguas Calientes Je wordt opgehaald tussen 04.30 uur en 05.00 uur vanuit je Cusco-accommodatie. Vanaf daar rijd je 2 uur naar Mollepata voor het ontbijt, daarna nog 1 uur naar het startpunt van Soraypampa. Eenmaal daar begin je aan je trektocht naar het Humantay-meer, waar je, nadat je wat tijd hebt doorgebracht met verkennen, afdaalt naar Soraypampa voordat je verder reist naar Mollepata. Eenmaal daar aangekomen, geniet u van een heerlijke lunch zoals gekookt voor uw chef-kok. Volg na de lunch 3,5 uur met een busje naar Ollantaytambo. In Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, waar zodra u aankomt uw transfer op u wacht op het treinstation om u naar uw hotel te brengen. Je hebt later vrije tijd om de stad te verkennen, voordat je je terugtrekt voor de avond. Dag 2: Machu Picchu en Cusco Je wordt vroeg in de ochtend wakker om de bus naar Machu Picchu te nemen. Na een rit van ongeveer 30 minuten bereikt u de poorten van de site. Eenmaal aangekomen in Machu Picchu, zult u uw gids ontmoeten om uw tour te beginnen. Je gids zal je alles uitleggen en informeren over de functie, geschiedenis en bouw van het gebied, en als je klaar bent met genieten van deze beroemde en heilige site, reis je terug naar Aguas Calientes met de bus. U hebt dan tijd om Aguas Calientes Town te bezoeken en te verkennen, en kunt mogelijk ook enkele aangrenzende warmwaterbronnen verkennen. Er zijn ook tal van restaurants, hotels en bars, waar u kunt ontspannen voor de middag voordat u aan boord van uw respectieve trein gaat. In de vroege avond neemt u de trein terug naar Ollantaytambo, voordat u wordt teruggebracht naar Cusco.

Van Cusco: korte of klassieke Inca Trail Tour

5. Van Cusco: korte of klassieke Inca Trail Tour

Wandel over de Inca Trail naar Machu Picchu, beschouwd als een van de beste wandelingen ter wereld en perfect voor bezoekers van Peru die op zoek zijn naar een goed avontuur. Volg het oude pad dat werd gevolgd door de Inca's en werd gebruikt om verschillende steden en tempels van het Inca-rijk met elkaar te verbinden. Klassieke optie (4 dagen, 3 nachten) Dag 1: Laat je heel vroeg in de ochtend ophalen bij je hotel in Cusco en neem een bus naar de stad Chilca. Begin je wandeling langs de Inca Trail naar Machu Picchu. Na ongeveer 3 uur wandelen arriveer je bij een prachtig Inca-gebouw dat bekend staat als Llactapata in de voet van de bergen, waar je stopt voor de lunch. In de middag loop je verder richting de eerste camping op 3.000 meter, genaamd Wayllabamba. Geniet van een diner in het kamp. Dag 2: Word wakker in de vroege ochtend. Na het ontbijt begint het zwaarste en meest verbazingwekkende deel van het pad, wandelend naar het hoogste punt van de Inca Trail. Geniet van de panoramische uitzichten en observeer verschillende soorten microklimaten op 4.250 meter hoogte. Na een wandeling van 5 uur bereikt u de eerste pas, Warmiwañusca of Dead Woman's Pass genaamd. Vervolg vervolgens uw wandeling naar Pacaymayo voor elke lunch en breng de nacht door op de camping. Dag 3: Na het ontbijt wandel je naar de tweede pas van de Inca Trail, op 3.950 meter boven zeeniveau. Geniet onderweg van het archeologische complex van Runkurakay, Sayacmarca. Stop voor de lunch in Phuyupatamarca (ook bekend als de stad op wolkenniveau). Daal af naar een van de mooiste Inca-locaties langs het pad, Wiñay Huayna (wat Forever Young betekent). Overnacht in de buurt en geniet van een klein feestje met de trekkingploeg op het kamp. Dag 4: Na het ontbijt staat u vroeg op om de zonsopgang bij Inti Punku te zien. Na 1,5 uur wandelen door het nevelwoud bereikt u de Poort van de Zon, voor het meest indrukwekkende panoramische uitzicht op Machu Picchu. Kom aan bij de citadel voor een rondleiding van 2 uur door het prachtige complex en neem vervolgens een bus naar Aguas Calientes. Van daaruit neem je een trein terug, waar je avontuur zal eindigen. Korte optie (2 dagen, 1 nacht) Dag 1: Vertrek eerst vanuit Cusco naar het treinstation in Ollantaytambo. Stap aan boord van de trein die je naar het startpunt van de wandeling brengt. Loop ongeveer 3 uur totdat u het archeologische complex van Wiñay Wayna bereikt. Verken na de lunch de huizen en terrassen en bezoek vervolgens de Inti Punku, de Incapoort van de zon. Bewonder je eerste uitzicht op Machu Picchu en neem vervolgens de bus naar Aguas Calientes, waar je de nacht doorbrengt in een driesterrenhotel. Dag 2: Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids bij het hotel. Bezoek Machu Picchu en breng een hele dag door met het verkennen van de site. Na dit ongelooflijke bezoek keer je terug naar de stad Machu Picchu (Aguas Calientes) en neem je de trein naar Ollantaytambo. Bij aankomst stap je in een auto en ga je terug naar het centrale plein in Cusco, waar je tour eindigt.

Van Cusco: 5-daagse Salkantay Trek naar Machu Picchu & Bezoek

6. Van Cusco: 5-daagse Salkantay Trek naar Machu Picchu & Bezoek

DAG01: MOLLEPATA – SORAYPAMPA We halen je om 05:00 uur op bij je hotel en reizen per privébusje naar het dorp Mollepata in de groene Apurimac-riviervallei. Na het ontbijt en het klaarmaken maken we een wandeling van drie en een half uur naar Sicllapata. Hier zullen we lunchen, omringd door prachtige panoramische uitzichten op de met sneeuw bedekte toppen van Humantay en Salkantay. We vervolgen onze tocht naar Soraypamapa (4000m/12750ft) voor nog eens 4 uur. Deze camping is de hoogste en koudste camping van de hele reis. DAG02: SORAYPAMPA –QOLPAPAMPA De tweede dag is de langste dag van de trektocht. Na een vroeg ontbijt beginnen we met een matige klim van drie en een half uur totdat we de Salkantay Pass (4600m/9800ft) bereiken. Vanaf dit punt kunnen we genieten van een spectaculair uitzicht op Salkantay. Bij de pas kun je een van de bodem gedragen stuk rots achterlaten als cadeau voor de berggeest. We vervolgen een afdaling van twee uur naar Huayracmachay. Na een korte rustpauze vervolgen we onze wandeling van drie en een half uur door de Amazone jungle (vergeet je insectenspray niet!). We zullen onze tweede camping, Colcapampa (3000m/9800ft) bereiken en dineren. Afhankelijk van hoe snel de groep wandelt, zijn andere mogelijke campings Andenes of Challway. DAG03: QOLPAPAMPA – HET STRAND Na het ontbijt om 5.30 uur beginnen we aan een 6 uur durende wandeling door de tropische jungle. We zullen de Lluskamayo-rivier en een verscheidenheid aan kleine stroompjes oversteken, dus waterdichte schoenen zijn een goed idee. We passeren prachtige valleien en hebben een prachtig uitzicht op watervallen. Je gids zal je natuurlijk groeiend tropisch fruit en inheemse planten en bloemen laten zien. Daarna zal je de nacht doorbrengen op de camping van La Playa (2500 m / 8350 ft). We hebben ook de mogelijkheid om een ontspannende middag door te brengen bij de warmwaterbronnen en te genieten van de verfrissende rivier. DAG04: HET STRAND – LLACTAPATA – HOT SPRINGS In de ochtend verlaten we La Playa en beginnen we aan een klim van 3 uur om Llactapata (2.700m/8910ft) te bereiken, een ongelooflijk Inca-fort van waaruit we zullen genieten van ons eerste uitzicht op Machu Picchu! Na wat foto's en rust, dalen we voor twee uur af naar de waterkrachtcentrale, waar we onze laatste lunch zullen nuttigen. Om ongeveer 16.00 uur bereiken we Aguas Calientes waar we de nacht zullen doorbrengen. In Aguas Calientes zullen we genieten van een feestelijk diner en genieten van het comfort van bedden en warme douches in een lokaal hostel. U heeft ook de mogelijkheid om 's avonds (10 soles) te profiteren van de thermale bronnen. DAG05: MACHU PICCHU 1) we kunnen anderhalf uur wandelen van Aguas Calientes naar Machu Picchu, of met de bus Door vroeg wakker te worden, zult u getuige zijn van de prachtige zonsopgang in deze oude Inca-stad. Bij Machu Picchu krijg je een rondleiding van ongeveer 2 uur. Na de rondleiding heb je vrije tijd om deze mysterieuze stad zelf te verkennen. Wanneer je eindigt in Machu Picchu, ontmoet je je gids in Aguas Calientes voor de lunch, waar hij/zij je je treinkaartje terug naar Cusco zal geven.

Van Aguas Calientes: Rondwandeling door Machu Picchu

7. Van Aguas Calientes: Rondwandeling door Machu Picchu

Geniet van Machu Picchu tijdens deze geweldige rondleiding van 2 uur en ontdek waarom de verloren citadel van de Inca's wordt beschouwd als een van de wereldwonderen. Bezoek de belangrijkste plaatsen in de verloren citadel van de Inca's en leer meer over de Inca-cultuur en geschiedenis. Je tour begint in Aguas Calientes, waar je de volgende bus naar Machu Picchu neemt. Aangekomen in Machu Picchu met de groep, ontmoet je de deskundige gids die je meeneemt op een reis naar deze wereldberoemde plek. Je krijgt de kans om geweldige uitzichten te zien en prachtige foto's te maken om de beste herinneringen aan deze geweldige dag te bewaren. Nadat je de belangrijkste plaatsen hebt bezocht en je tour hebt voltooid, zal je gids je helpen om terug te gaan naar Aguas Calientes of Cusco.

Van Cusco: 2-daagse bustour naar Machu Picchu

8. Van Cusco: 2-daagse bustour naar Machu Picchu

Ervaar twee volle dagen om het Nationaal Park Machu Picchu te verkennen. Reis naar de waterkrachtcentrale en bekijk het omliggende berglandschap terwijl je voorbij rijdt. Geniet van een wandeling of treinrit naar de stad Aguas Calientes. Word wakker en loop naar de archeologische vindplaats en volg een rondleiding van 2 uur. Begin met reizen naar de waterkrachtcentrale van Machu Picchu en bewonder het prachtige landschap terwijl de bus door de bergen en het nevelwoud rijdt. Kom aan in Santa Tereza om te stoppen voor de lunch en ga dan verder naar het Machu Picchu National Park. Betreed het Nationaal Park van Machu Picchu en geniet van een ongeleide wandeling van twee uur langs de goed gemarkeerde treinsporen om de stad Aguas Calientes te bereiken, of sla de wandeling over en kies ervoor om de optie van een treinrit toe te voegen. Ontmoet de gids op het hoofdplein bij aankomst in Aguas Calientes. Leer meer over de stad en het ontmoetingspunt voor het diner. Ontvang informatie over de activiteiten van de volgende dag en keer terug naar het hotel om te slapen en je voor te bereiden op een nieuwe dag vol spanning en verkenning. Word wakker en opgewonden voor een wandeling van de stad Machu Picchu naar de archeologische vindplaats. Kies de optie om de wandeling van een uur over te slaan en een busrit toe te voegen. Geniet van een rondleiding van twee uur door de archeologische vindplaats. Kies ervoor om te wandelen of met de bus naar het waterkrachtcentrale te gaan waar de retourbus wacht. Geniet van het landschap tijdens een rustige rit van zes uur terug naar Cusco.

Van Cusco: Maras, Moray & Machu Picchu 2-daagse trip

9. Van Cusco: Maras, Moray & Machu Picchu 2-daagse trip

Verken de verloren stad Machu Picchu, de meest vooraanstaande archeologische vindplaats van Peru en een UNESCO-werelderfgoed. Dompel jezelf onder in de verbazingwekkende locaties en cultuur van de Urubamba-vallei gedurende 2 dagen. Profiteer van vervoer heen en terug vanaf uw hotel in Cusco, accommodatie en maaltijden. DAG 1: CUSCO – CHINCHERO – MORAY - SALINERAS – OLLANTAYTAMBO – AGUAS CALIENTES Begin met het ophalen van een hotel in Cusco om 8:00 uur. Laat u naar Chinchero rijden. Verken de archeologische vindplaats en de koloniale kerk. Bezoek de ambachtelijke markt. Neem vervolgens plaats voor een rit van 1 uur naar Moray. Zie kringlooplandbouwterrassen en de stad Maras. Stop bij een lokaal restaurant voor de lunch terwijl u geniet van het uitzicht op de bergen. Bezoek na de lunch Salineras, waar de lokale bevolking al sinds de Inca-tijd zout wint. Rijd later naar Ollantaytambo om de stad en de archeologische vindplaats te verkennen. Geniet van een diner in een lokaal restaurant. Neem vervolgens de trein naar Aguas Calientes en overnacht in een driesterrenhotel. DAG 2: MACHU PICCHU – CUSCO Op de laatste dag begin je vroeg met een ontbijt in het hotel. Neem de eerste bus naar Machu Picchu. Neem bij aankomst deel aan een rondleiding door de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de Sunagte- of Inca-brug, tempels, paleizen en pleinen. Geniet na een rondleiding van 3 uur van vrije tijd om de citadel te verkennen. Neem vervolgens de bus naar Aguas Calientes en lunch. Stap ten slotte op de Visatdoem-trein terug naar Cusco. Kom rond 19.30 uur terug in uw hotel.

Lima: 7-daags Inca-avontuur met vluchten

10. Lima: 7-daags Inca-avontuur met vluchten

Dag 1: Aankomst in Lima en stadstour Bij uw aankomst in Lima wacht uw vertegenwoordiger met een bord met uw naam. Van daaruit wordt u naar uw respectievelijke hotel gebracht waar u kunt inchecken. Je begint al snel aan een stadstour door Lima, die begint met een panoramisch uitzicht op de Pucllana-piramide of Huaca Pucllana, het historische centrum van Lima. Het zal daar zijn dat je meer dan vijftig monumenten en koloniale gebouwen kunt waarderen, en zodra de tour is afgelopen, keer je terug naar je hotel. Dag 2: Paracas, Ica en Huacachina met buggy's en sandboarden Dag 2 begint met het ophalen van uw hotel tussen 04.30 uur en 5.00 uur. Je begint met een reis naar het schiereiland Paracas om de Ballestas-eilanden te bezoeken, een nationaal reservaat. Vanaf daar gaat u verder naar de stad Ica voor een demonstratie met wijnen en traditionele Pisco van de vallei. Daarna proef je een typische lokale lunch volgens het menu van de dag. Je reist dan ongeveer 30 minuten naar de oase van Huacachina, waar je zult genieten van de adrenaline van het rijden met buggy's en sandboards. Na dit geweldige avontuur keer je terug naar Lima in je privévervoer. Dag 3: Aankomst in Cusco Volgens uw vluchtschema in Cusco, wacht uw vertegenwoordiger op u op de luchthaven van Cusco. Van daaruit zal je dag worden doorgebracht door te acclimatiseren aan de hoogte van Cusco. Dag 4: Chinchero, Maras en Moray Je begint dag 4 tussen 8:00 en 8:30 uur, waarna je naar het kleurrijke stadje Chinchero reist. Daar leer je over Andes-stoffen in een textielinterpretatiecentrum, voordat je verder gaat naar de beroemde cirkelvormige teeltterrassen in Moray. Daarna daal je af naar de zoutmijnen in Maras waar je de meer dan 3.000 zoutbronnen zult bezoeken. Ten slotte reis je naar het station van Ollantaytambo, waar je aan boord gaat van de trein naar Aguas Calientes. Dag 5: Machu Picchu Citadel Op dag 5 maak je kennis met een van de 7 wereldwonderen: Machu Picchu. Je begint met de bus vanuit Aguas Calientes, aangezien je gids je alle informatie geeft voor je 2 uur durende tour door deze Inca-citadel. In de middag neem je de trein terug naar Ollantaytambo, vanwaar je met privévervoer naar Cusco wordt gebracht. Dag 6: Regenboogberg Tussen 04.30 uur en 5.00 uur haalt uw transport u op bij uw hotel vanwaar u 3 uur in de richting van Rainbow Mountain rijdt. Na het ontbijt rijd je nog 45 minuten om je 2 uur durende trektocht te beginnen. Bij het bereiken van de top van de "Mountain of Colors", heb je genoeg tijd om de foto's te maken en te genieten van het landschap. Daarnaast zul je ook de hoogste sneeuwtop in Cusco kunnen waarderen: Ausangate Mountain. Dag 7: Luchthaventransfer Op de laatste dag van je tour wordt je naar de luchthaven van Cusco gebracht, waar je tour eindigt.

  • Toegangstickets
  • Meerdaagse tours
  • Andere belevingen
  • Privétours
  • Avonturen
30 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 30

Veelgestelde vragen over Wandelen in Aguas Calientes

Welke andere activiteiten dan Wandelen zijn de moeite waard in Aguas Calientes?

Andere onmisbare dingen om te doen in Aguas Calientes:

Sitemap Aguas Calientes

Wil je alle activiteiten in Aguas Calientes ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Aguas Calientes

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 233 beoordelingen

We zijn net terug van de Lares Trek met zoveel mooie en interessante indrukken in onze bagage. We kunnen het TreXperience-team van harte aanbevelen, de trekking was perfect georganiseerd (van 's ochtends cocathee tot 's avonds de warmwaterkruik) en het team is gepassioneerd over hun werk. Onze twee gidsen Elisban en Maribel zorgden goed voor de groep, vertelden ons veel over de Peruaanse cultuur en geschiedenis en creëerden met hun hartelijke en open manier een geweldige sfeer. Het eten (bereid door Carmelo en Ramon) was absoluut heerlijk en een ervaring op zich. Dank ook aan de hardwerkende handen van Mauro en Victor, die op de achtergrond voor alles zorgden, zodat we ons alleen op de tocht konden concentreren. Met elke boeking via TreXperience steun je ook sociale projecten - het bedrijf heeft bijvoorbeeld een bibliotheek voor kinderen kunnen opzetten. Ga zo door TreXperience!

Een uitstekend verblijf dat we ten zeerste aanbevelen! Een zorgzaam team, prachtige landschappen en een all-inclusive service om u te laten gaan en te genieten van uw verblijf. Met de Lares-trektocht kun je in alle rust wandelen (we hebben 2 toeristen ontmoet in 3 dagen); na een goede acclimatisatieperiode laat het ritme zelfs de minder atletische mensen gemakkelijk volgen; nachten in een kamp stellen je in staat om de lokale bevolking te ontmoeten zonder alle slechte smaak folklore die sommige touroperators kunnen bieden; ten slotte kun je dankzij de fascinerende uitleg van de gids meer te weten komen over de fauna en flora en de geschiedenis van Peru, van de pre-Inca-periode tot de politieke en sociale context van onze tijd. Een dikke merci aan het hele team!

1 dag reden we ongeveer 2 uur met de kleine bus naar de warmwaterbronnen, waar je kon zwemmen en er was ontbijt. Daarna 15 minuten met de bus naar het startpunt van de wandeling. Ongeveer 1,5 uur tot lunch, dan ongeveer 1,5 uur tot kamp + diner. 2 daags ontbijt ca. 3 uur tot het hoogste punt op 4700m. Ongeveer 2 uur naar het volgende kamp. + lunch, siësta, diner. 3 daags ontbijt ca. 2,5 uur beneden waar nog een lunch was. Daarna met de bus naar de zoutmijnen en naar het diner in allaytantambo en 's nachts het Aguas Calientes-hotel in de trein (douches). 4 daagse ontbijtbus naar de ruïnes van Machu Picchu om half twee weer met de trein 1,5 uur terug naar Ollantaytambo vandaar met de bus naar Cusco ongeveer 3 uur. Het was erg leuk, zou de tour opnieuw doen.

De 5-daagse wandeling op de Salcantay, die stopt bij Lake Huamantay en eindigt bij Machu Picchu, is een must voor elke Peru-bezoeker. Het beste van alles is echter de gids (en de kok), die je rechtstreeks naar hun hart neemt en je meeneemt in de familie. Als je geluk hebt, zal Big Willy je gids zijn en Manzanita (Sergio) je kok en zul je de beste 5 dagen van het jaar doorbrengen.

De tour was vermoeiend maar elke stap waard. De natuur is fantastisch!