Ontdek het beste van
Agung

Agung: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Bali: Besakih Tempel & Lempuyang Tempel Poorten van de Hemel Tour

Bali: Besakih Tempel & Lempuyang Tempel Poorten van de Hemel Tour

Ga mee op een begeleide dagtour naar het oostelijke deel van Bali om de moedertempel van Bali, Pura Besakih, te bezoeken, samen met de Pura Penataran Agung Lempuyang-tempel en zijn iconische Poort van de Hemel. Geniet van handige hoteltransfers en een lunchstop met uitzicht op Mount Agung. Na een pick-up bij je hotel gaje naar de majestueuze Lempuyang-tempel in het oosten van Bali. Onderweg passeer je lange stukken prachtige en ongerepte rijstvelden, reis je over kronkelende wegen en bewonder je adembenemende bergen. Laat je verbazen door het magische uitzicht op Mount Agung achter de tempel. Jouw eigen privégids maakt niet alleen coole foto's voor je, maar geeft ook uitleg over de geschiedenis van de oude tempel en de Balinese bevolking en hun cultuur. Vervolgens bezoek je Tirta Gangga, bekend als het mooiste voormalige koninklijke waterpaleis in Oost-Bali. Ontdek de fonteinen, tuinen en stenen beelden van mythische wezens die water spuiten in zwembaden Buiten het paleis kun je genieten van de weelderige rijstvelden in het noordoosten van Bali. Na een bezoek aan het waterpaleis kun je genieten van een heerlijk lunchbuffet (met optionele aanvulling) met uitzicht op Mount Agung, de Telaga Waja-rivier en de rijstvelden. Als je klaar bent, ga je naar de grootste tempel van Bali, Pura Besakih. Ga met je gids mee naar Pura Besakih en leer waarom het de belangrijkste, de grootste en de heiligste tempel van de hindoe-religie op Bali is, en een van een reeks Balinese tempels. De tempel overleefde op wonderbaarlijke wijze de catastrofale vulkaanuitbarsting van 1963. Optimeer en personaliseer jouw ervaring met add-ons, van koffie proeven tot traditionele massage (sommige add-ons zijn alleen beschikbaar voor privétours). Selecteer de privétour om te genieten van de hoogste mate van flexibiliteit, intimiteit en ervaringen op maat, of sluit je aan bij de tour in kleine groep om op een betaalbare manier van de tour te genieten.

Bali: Mt. Agung Zonsopgang Trek vanaf Pasar Agung of Besakih

Bali: Mt. Agung Zonsopgang Trek vanaf Pasar Agung of Besakih

Je wordt opgehaald bij je hotel en ontmoet je gids. Geniet van een snel licht ontbijt en maak je klaar met de bijgeleverde handschoenen, regenjas, hoofdlamp en wandelstok. Pasar Agung Route Begin je avontuur op 1.500 meter hoogte en klim gedurende 3 tot 4 uur. Begin je avontuur rond 1:30 uur voor een prachtig uitzicht op de zonsopgang en het landschap beneden vanaf de oostkant van de top. Nadat je van de zonsopgang op 2.891 meter hoogte hebt genoten, begin je aan de 3 uur durende afdaling terug naar het beginpunt. Deze route is 11 km lang en is ideaal voor wandelaars die gewend zijn aan middelzware tot zware paden. Na afloop van de wandeling keer je terug naar je hotel. Besakih Route Begin je trektocht op 1.100 meter hoogte en begin om ongeveer 23.30 uur aan de 5 tot 6 uur durende klim. Als je de westelijke piek op 3.142 meter hoogte bereikt, stop dan om de zonsopgang en het panoramische uitzicht te bewonderen. Wandel terug de berg af voor ongeveer 4 uur om je beginpunt te bereiken. Keer terug naar je hotel na te hebben genoten van deze uitdagende 14 km lange tocht.

Mount Agung: privéwandeling bij zonsopgang met ontbijt

Mount Agung: privéwandeling bij zonsopgang met ontbijt

Ga op avontuur tijdens een vroege ochtendwandeling naar het hoogste punt van Bali en beklim Mount Agung om de zonsopgang vanaf de top te bekijken. Beleef de meest uitdagende, maar mooiste trektocht op het eiland. Begin de nacht ervoor met een hotel pick-up tussen 23:00 en 00:00 uur (afhankelijk van de locatie van jouw accommodatie). Reis vervolgens naar de Pasar Agung Tempel nabij Selat om jouw wandeling te beginnen om 01:45 uur. Mount Agung, gelegen in het regentschap Karangasem, is Bali's hoogste en heiligste berg. Laat je leiden door de jungle van deze heilige plek door een Engelssprekende lokale gids. Mount Agung, waarvan de plaatselijke bevolking gelooft dat het het huis van de goden is, heeft een hoogte van meer dan 3.000 meter. Voor sommige mensen kan het een uitdaging zijn om te beklimmen, maar de beloning voor de dapperen - en redelijk fitte - zijn prachtige uitzichten en een zonsopgang zoals je nog nooit hebt gezien! Eenmaal op de top kun je ontbijten en genieten van het adembenemende uitzicht. Werp je ogen op het weelderige landschap van Oost-Bali zo ver het oog reikt. Klim dan terug de berg af om terug te keren naar jouw vertrekpunt.

Bali: Mount Agung Sunrise Trekking-ervaring

Bali: Mount Agung Sunrise Trekking-ervaring

Er zijn twee gemeenschappelijke wandelroutes de berg op, waar je tussen moet kiezen. Beklimming Agung-berg via de Besakih-tempel (vanuit het westen) De meest uitdagende maar lonende route om Mount Agung te beklimmen. De wandeling begint bij de Besakih-tempel, ook wel de moedertempel van Bali genoemd. Je wandelt door de dichte jungle van Besakih. De beklimming duurt ongeveer 6 tot 7 uur en eindigt op het allerhoogste punt van de berg. Het laatste uur of zo is buitengewoon veeleisend, waarbij vaak op handen en voeten de berg moet worden beklommen. De wandeling begint rond 23.00 uur, zodat je voor zonsopgang op de top bent. Vanaf hier kun je getuige zijn van de prachtige zonsopgang met uitzicht op de berg Rinjani in Lombok. Je hebt ook een majestueus uitzicht op de gigantische krater van Caldera Batur en het meer van Batur. Mont Agung-wandeling via de Pasar Agung-tempel (vanuit het zuiden) Dit is een gemakkelijkere wandeling van 3-4 uur waarin je ongeveer 2.000 meter stijgt. Het is niet zo uitdagend als de Besakih-tempelroute. De wandeling eindigt ongeveer 100 meter onder de eigenlijke top, maar de uitzichten zijn nog steeds uitstekend in alle richtingen, evenals naar beneden in de krater. De starttijd is ongeveer 02:00 uur, met als doel de top net voor zonsopgang te bereiken.

Bali: Penglipuran-dorp, tempels en meer Dagtour

Bali: Penglipuran-dorp, tempels en meer Dagtour

Geen zin in de zwermende menigte bij de belangrijkste tempels van Bali? Bezoek tempels die net zo mooi zijn buiten de gebaande paden, wat betekent minder toeristen, meer charme en de rust die je zoekt op dit magische eiland.  Begin bij het Kerta Gosa-paviljoen in Klung Kung. Het intacte gerechtshofgebouw dat vroeger door de hoge koning van Bali werd gebruikt, geeft je een idee van de macht en grootsheid van de Balinese vorsten voordat de Nederlanders arriveerden. De Goa Lawah-tempel is de volgende. Het complex, ook bekend als Bat Cave, is gebouwd op een heuvelachtig terrein met duizenden vleermuizen en een gigantische slangenkoning per lokale legende. Pauzeer bij Bukit Jambul, bekend om zijn panoramische uitzicht op de rijstterrassen. Hierna zal je wel hongerig zijn en zal je gids het tempo vertragen voor een lunch met uitzicht op Agung.  Vervolg naar de Besakih-tempel, de duizend jaar oude moedertempel van Bali, die 1000 meter hoog op de zuidwestelijke hellingen van de berg Agung ligt. Het is bedoeld als de grootste heilige plaats van het eiland, verdeeld in drie hoofdcomplexen, elk gewijd aan de Hindu-drie-eenheid. De laatste van de tempels, de Kehen-tempel, is een tempel met meerdere verdiepingen op een heuvel met een grote Banyan-boom. Een ongerepte parel, het vereist een stukje wandelen om bij het goed bewaard gebleven natuurreservaat te komen. Uiteindelijk eindigt de reis met een bezoek aan het traditionele dorp Penglipuran, een traditionele plattelandsgemeenschap in de hooglanden.

Vanuit Bali: Lembongan en Devil's Tears Buggy Tour met Lunch

Vanuit Bali: Lembongan en Devil's Tears Buggy Tour met Lunch

Ervaar een snelle boottocht van 45 minuten van Sanur naar Nusa Lembongan. Vervolgens verken je het eiland in een open vrachtwagen en bezoek je mooie plekjes. De lunchbuffet wacht op u na het beëindigen van de tour. Het verkennen van mangrove met kajak na de lunch zal de hele dagtocht benadrukken. Verbaas jezelf en je vrienden met alle adembenemende plekjes van Lembongan met deze tour. Begin de tour met een Bali-transfer of ontmoet direct bij een veerbootkantoor in Sanur, afhankelijk van de geselecteerde optie. Neem vervolgens een veerboot naar Nusa Lembongan om de tour te beginnen. Je vriendelijke gids neemt je vervolgens mee naar de Yellow Bridge (ook bekend als Bridge of Love). Een prachtige gele brug die Lembongan met Ceningan verbindt en waar iedereen van houdt. Vervolgens ga je naar een andere fotowaardige plek van het prachtige Dream Beach. Bewonder vervolgens de beroemde Devil's Tears, een adembenemende plek waar je waves als een blaasgat in de baai kunt zien botsen , uitspugen als een mist of tranen uit de lucht blazen. Bezoek het favoriete Panorama Point van de fotograaf op een heuveltop met een onovertroffen uitzicht op de Indische Oceaan en de hoogste berg Agung van Bali. Daarna geniet je van een lunchbuffet met Indonesisch eten, sap, thee en koffie voordat je gaat kajakken in de mangrove. Ten slotte reist u met de snelle veerboot terug naar Bali. Afhankelijk van de geselecteerde optie stapt u uit bij de pier of zet u af bij uw verblijfplaats.

Bali: Lempuyang Tempel & Blue Lagoon Snorkelen met Lunch

Bali: Lempuyang Tempel & Blue Lagoon Snorkelen met Lunch

De Bali Lempuyang Tempel of Poort van de Hemel Tempel is een van de belangrijkste tempels voor Balinese hindoes. Deze tempel ligt op de top van de Lempuyang heuvel met een prachtig uitzicht en een koele sfeer, je passeert de tempel met een personenauto die is voorzien om alle gasten naar de tempel te brengen. Met onze Balinese gids zul je meer te weten komen over de Lempuyang Tempel. Om foto's te maken in de hemelpoort moeten alle gasten meestal wachten in de rij, maar al het geduld en de vermoeidheid worden beloond met een geweldige ervaring en prachtige foto's. Je kunt 1 uur snorkelen bij Tanjung Jepun Beach en 1 uur snorkelen bij Blue Lagoon Beach Bali. Tanjung Jepun Beach is een zeer goede snorkelplek voor wie veel kleurrijke vissen Nemo! en Dori in Bali! wil zien met een diepte van 2 tot 3 meter. Blue Lagoon Beach is een snorkelplek met een diepte van 7 tot 8 meter, het zou geweldig zijn als je kunt snorkelen en duiken om koraal en schildpadden te zien!

Bali: Tulamben Bay en de USAT Liberty scheepswrakduik

Bali: Tulamben Bay en de USAT Liberty scheepswrakduik

Na de ophaalservice van je hotel, reis je naar het dorp Tulamben aan de noord-oostkust van Bali, vooral bekend om zijn zwarte strand bedekt met zachte, vuistgrote rotsen. Bij aankomst ga je naar Tulamben Bay om deel te nemen aan een wrakduik en kom je dicht bij het vrachtschip WO II, de USAT Liberty. Het ligt op slechts 30 meter van het strand, het wrak meet een indrukwekkende 120 meter op een steile aflopende zandbodem, met zijn top slechts 3 meter onder het wateroppervlak. Op 11 januari 1942, gezonken door torpedo's, droeg de USAT Liberty rubber- en spoorwegonderdelen voor oorlogsdoeleinden over de Straat van Lombok. De schade was ernstig, maar twee torpedojagers trokken haar op en probeerden haar naar de haven in Singaraja te slepen. Ze had te veel water, dus besloot de bemanning haar op het strand van Tulamben te plaatsen. De vulkanische ontploffing van Gunung Agung in 1963 bracht haar van het strand naar de huidige locatie en brak haar onderweg in stukjes. Nu volledig bedekt met koralen en de thuisbasis van honderden vissoorten, ligt het wrak op een maximale diepte van 29 meter. Beschouwd als een van de duikplekken op Bali, is het wrak van de USAT Liberty slechts voor beginners! Een 15-minuten durende reis verder naar het oosten brengt je naar het rif van Alamanda en Batu Kelebit. Je reist met de auto 10 minuten ten westen van Tulamben en je bereikt het dorp Kubu, waar de toegang tot het ongerepte Kubu Reef gemakkelijk is. Nachtduiken is bijzonder populair, met een gemiddelde zichtbaarheid van 15 tot 20 meter en watertemperaturen rond de 28 tot 29 graden Celsius. Sluit je aan bij dit duikavontuur voor een fantastische dag in een uniek gebied en kom tijdens je reis langs het prachtige zeeleven! Let op, deze ervaring is alleen beschikbaar voor gecertificeerde duikers. 

Het oosten van Bali: Lempuyang Poort Hemel & Besakih moedertempel

Het oosten van Bali: Lempuyang Poort Hemel & Besakih moedertempel

Het oogpunt van deze reis is het bezoeken van 3 plekken voor de beste gemeenschappelijke plek om te bezoeken, die zijn : Eerste bezoek is de Poort van de Hemel, lokaal aangeduid als Pura Lempuyang luhur. Het is een van de oudste tempels in het oosten van Bali en de meest heilige tempel op Bali. Als je eerder aankomt, is dat de beste tijd om de tempel te verkennen en ook om instafoto's te maken. Het duurt ongeveer 2 uur om de tempel te bekijken. Het tweede bezoek is Tirta Gangga, de voormalige koninklijke tuin, een erfenis van de koning van Karangasem, gelegen in het regentschap van Karangasem, gebouwd in 1946. Lunch in het lereng agung restaurant met uitzicht op de helling van de Agung berg. De hoogtepunt trip bezoek is Besakih moeder tempel is een van het centrum van alle almachtige tempels rond Bali. Het tempelcomplex is een artistiek en uniek complex dat minstens 86 tempels omvat waaronder de belangrijkste Pura Penataran Agung (de Grote Staatstempel) en 18 andere. Onder begeleiding van een lokale gids leg je alles uit over de geschiedenis van deze tempel en de omgeving. Als alles achter de rug is, bezoeken we onderweg een koffieplantage en jungle swing. Terugkeer naar je hotel.

Vanuit Bali: tour Nusa Penida en eiland Nusa Lembongan

Vanuit Bali: tour Nusa Penida en eiland Nusa Lembongan

Ontdek de schoonheid van Nusa Lembongan en Nusa Penida tijdens deze boottocht met ophalen en inleveren van hotel op Bali. Ervaar hotspots als Dream, Kelingking en Broken Beach. Geniet van een heerlijke lunch met smaakvolle Indonesische gerechten. Begin met ophalen bij uw accommodatie. Ontspan op de transfer naar de boot in een klimaatgestuurd busje. Stap aan boord van de comfortabele boot voor de reis van 45 minuten naar Nusa Penida. Kom aan op het eiland en bezoek Panorama Point dat uitkijkt over het dorp Jungutbatu en een fantastisch uitzicht biedt op de berg Agung. Bezoek Devil's Tear bij vloed en geniet van dit indrukwekkende natuurlijke landschap, voordat je richting Dream Beach gaat met een uitgestrekte witte zandstrand. Eilandhop naar Nusa Lembongan en reis over de Gele Brug. Reis naar het beroemde Kelingking-strand om foto's te maken van de mooiste plek op het eiland en bewonder de kliffen die uitkijken over de Indische Oceaan. Ga verder naar Pasih Uug (Broken Beach) en bewonder het natuurlijke zwembad van Angel's Billabong. Ga vanaf Nusa Penida terug naar Bali met een boottransfer en laat je afzetten bij je hotel.

Alle activiteiten

70 activiteiten gevonden
Sorteren op:

De topbezienswaardigheden in Karangasem

Activiteiten in Agung

Rondleidingen in Indonesië

Wat te doen in Indonesië

Andere activiteiten in Agung

Wil je alle activiteiten in Agung bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Agung

Gemiddelde beoordeling

4.9
(493 beoordelingen)

Echt een mooie en interessante ervaring! onze gids, een jonge kerel, (sana) was erg aardig! superpunctueel bij aankomst en altijd erg behulpzaam en voorbereid! hij vertelde ons verschillende interessante dingen! Ik raad deze tour aan iedereen aan! jammer van de lange rij voor foto's in Lempuyang. voor de rest alles perfect!!! bedankt gezond! echt bijzonder

Van het ophalen tot het terugbrengen heb ik een geweldige dag gehad. Onze gids Sana was erg vriendelijk en geduldig, behulpzaam bij het maken van foto's en hij gaf ons ook veel interessante informatie over de plaatsen die we hebben bezocht. Ik zou deze reis zeker aanbevelen, vooral als je niet veel tijd op Bali hebt. Nogmaals hartelijk dank Sana!

Zo'n geweldige dagtour! Onze favoriet van de reis! Onze gids, Agung, was uitstekend! Hij was zo vriendelijk, informatief en een geweldige fotograaf! We hebben genoten van de dag met hem door te brengen! We hebben ook de lunch toegevoegd, het was een goede prijs en heerlijk! Ik ben veganist en er waren veel opties!

Ik hou van de reis. De uitleg van onze guia Yobali heeft me geholpen de plaatsen en de Indonesische cultuur beter te begrijpen. Ik moet benadrukken dat Yobali een van de beste toeristische gidsen was die ik tijdens mijn reis heb.

hield van deze tour. bedankt Jon voor het geweldig maken van deze tour.