Belevingen in
Kathedraal van Aix-en-Provence

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Aix-en-Provence

Kathedraal van Aix-en-Provence: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Marseille: ontdek Marseille, Aix en Provence & Cassis

1. Vanuit Marseille: ontdek Marseille, Aix en Provence & Cassis

Start de dag met een geleide wandeling door het historische hart van Aix-en-Provence. Bezoek de kathedraal van Aix en profiteer van de sfeer van de nauwe straatjes, de pleinen, fonteinen en privé-herenhuizen van de middeleeuwse stad. Je proeft onderweg de regionale gerechten. Rij dan verder naar Cassis, beroemd om zijn kliffen en beschutte inhammen bekend als calanques. Deze schilderachtige nederzetting wordt door velen als Klein Saint-Tropez beschouwd en is ook beroemd om zijn visrestaurants, kleine haven en piepkleine stadscentrum. Ontspan op het strand of ga op een mini-boottocht door de natuurlijke kloven (niet inbegrepen), vaak vergeleken met de fjorden van Noorwegen, vanwege hun turquoise wateren en witte kliffen. Je neemt vrije tijd voor een rustige lunch en maakt dan een korte wandeling naar de top van Cap Canaille, de hoogste zeeklif van Europa. Bewonder een panoramisch uitzicht over de baai van Cassis en de Middellandse Zee voordat je verder gaat naar Marseille. Bij aankomst in Marseille ontdek je de belangrijkste monumenten van de eeuwenoude stad, die in 600 v.C. door kolonisten uit Phocaea werd gesticht. Bezoek de basiliek Notre Dame de la Garde en krijg 360 graden panoramische uitzichten. Wandel rond de Oude Haven (Vieux-Port) en bezoek de fortificatie Fort Saint-Jean uit de 17e eeuw, nu deel van het nieuwe Museum van Europese en Mediterrane Beschavingen (MuCEM).

...
Van Marseille: Shared Shore Excursion naar Aix-en-Provence

2. Van Marseille: Shared Shore Excursion naar Aix-en-Provence

Ontmoet je chauffeur bij de uitgang van je schip in de zeehaven van Marseille. Rijd naar Aix-en-Provence en ontdek de Cours Mirabeau met 17e- en 18e-eeuwse herenhuizen, waar grote platanen schaduw geven op warme zomerdagen. Bezoek Place d'Albertas en zie de fontein waarvan het bassin is gemaakt door lokale studenten. Zie de Four Dolphins Fountain, een indrukwekkend beeldhouwwerk uit 1667. Andere verbazingwekkende bezienswaardigheden in de levendige stad zijn het stadhuis en de kathedraal Saint Sauveur, met 12e-eeuwse gebouwen die inzicht bieden in het unieke erfgoed van Aix-en-Provence. De oude stad zit vol met winkels, architecturale en religieuze bezienswaardigheden, levendige pleinen en verfrissende fonteinen. Maak een wandeling door een van de vele markten die elke dag plaatsvinden in het centrum van de stad. Aix is ook de geboorteplaats van de schilder Paul Cézanne. Mis niet de kans om de studio van Cézanne te bezoeken die werd gebouwd vanuit zijn eigen plannen en waar de tijd lijkt stil te staan (toegangsticket niet inbegrepen). Vrije tijd voor lunch (niet inbegrepen) gedurende de dag alleen. Maak een panoramische rondleiding door de stad Marseille op de terugweg, inclusief een fotostop bij de basiliek Notre-Dame de la Garde. Vanaf deze heuvel kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de Phocaean-stad, de Frioul-eilanden en If Castle. Rijd over de Corniche Road, een symbool van vakantie en uiterlijke tekenen van rijkdom voor kooplieden en bourgeois uit de 19e eeuw die prachtige huizen bouwden met vele opzichtige prachtige kenmerken. U bereikt dan de abdij Saint-Victor (11e eeuw) die de toegang tot de Vieux-Port (oude haven) behoudt.

...
Aix en Provence Monumenten en Paul Cézanne Tour

3. Aix en Provence Monumenten en Paul Cézanne Tour

Maak een wandeling op de Cours Mirabeau met een eigen oude herenhuizen. Ga voorbij de Rotunda en bemoste fonteinen, voer de 17e eeuwse stad door de overdekte smalle straat genaamd Passage Agard. Wandel tussen de winkels, architectonische en religieuze plaatsen, pleinen en fonteinen. Dwaal rond de traditionele winkels en de beroemde Provençaalse markt. Aix en Provence is ook de geboorteplaats van de schilder Paul Cézanne. Ontdek Cézanne studio die werd gebouwd van zijn eigen plannen, en waar hij gebruikt om te werken tijdens de laatste jaren van zijn leven. Tot slot, bewonder de hooggelegen "Schilder terrein", waar Paul Cézanne gebruikt om te schilderen "Sur le motief" (Op het veld).

...
Van Marseille: Shared Shore Excursion naar Aix-en-Provence

4. Van Marseille: Shared Shore Excursion naar Aix-en-Provence

Ontmoet uw chauffeur bij de cruiseterminal in de zeehaven van Marseille. Rijd naar Aix-en-Provence en ontdek de Cours Mirabeau met 17e- en 18e-eeuwse herenhuizen, waar grote platanen schaduw geven op warme zomerdagen. Bezoek Place d'Albertas en bekijk de fontein waarvan het bassin is gemaakt door lokale studenten. Bekijk de Four Dolphins Fountain, een indrukwekkend beeldhouwwerk gemaakt in 1667. Andere bezienswaardigheden in de bruisende stad zijn het stadhuis en de kathedraal Saint Sauveur, met 12e-eeuwse gebouwen die inzicht bieden in het unieke erfgoed van Aix-en-Provence. Bekijk de oude stad, die vol zit met winkels, architecturale en religieuze bezienswaardigheden, bruisende pleinen en verfrissende fonteinen. Maak een wandeling door een van de vele markten die elke dag in het centrum van de stad plaatsvinden. Aix is ook de geboorteplaats van de schilder Paul Cézanne. Mis de kans niet om de studio van Cézanne te bezoeken die naar zijn eigen plannen is gebouwd en waar de tijd lijkt stil te staan.

...
Aix-en-Provence: privéwandeling

5. Aix-en-Provence: privéwandeling

Aix en Provence, een stad van water en een stad van kunst, belichaamt perfect deze Provençaalse levensstijl die over de hele wereld zo wordt geprezen. Het is de stad van de schilder Cézanne, wiens campagne Aix enkele van de grootste impressionistische meesterwerken aller tijden heeft geïnspireerd. Met boulevards in de schaduw van majestueuze platanen, de smalle straatjes met rijke herenhuizen, de discrete pleinen versierd met mooie fonteinen, omzoomd met gezellige terrasjes, verleidt Aix steevast degenen die de tijd nemen om te blijven hangen. Dit is uw kans om de cultuur en geschiedenis van deze plek te ontdekken, met de hulp van uw deskundige gidsen. De schoonheid van Aix-en-Provence, stad van de kunst, ontdekt u al wandelend. Tijdens uw wandelingen rond de beroemde Cours Mirabeau, in de schaduw van het gewelf van platanen, zult u een aantal herenhuizen en monumenten bewonderen. U zult bezienswaardigheden tegenkomen zoals het stadhuis, het oude aartsbisschoppelijk paleis en de kathedraal Saint-Sauveur. De pleinen versierd met fonteinen bieden zoveel betoverende plekken om te ontdekken tijdens uw wandelingen. Als je een andere kant van deze stad wilt zien die hier niet wordt genoemd, meld het dan gewoon aan je gids en zij zullen je daarheen brengen. Geniet van een persoonlijke en schilderachtige wandeltocht en laat u deze prachtige stad van de Provence ontdekken.

...
Aix-en-Provence: excursie langs de kust van een halve dag

6. Aix-en-Provence: excursie langs de kust van een halve dag

Je wordt opgehaald bij je schip of hotel en gaat direct naar Aix-en-Provence (ongeveer 30 minuten) om de levendige ochtendmarkten met de typische Franse sfeer te bekijken. Je neemt een wandeltocht door de oude stad met zijn prachtige gebouwen uit de 17e en 18e eeuw. Je bezoekt de kathedraal van Saint-Sauveur, het historische museum en de werkplaats van Cézanne. Dan word je een beetje hoger naar de heuveltop gebracht waar Cézanne eigenlijk tal van schilderijen van de berg Sainte-Victoire schilderde. Als de tijd het toelaat, kunt u een beetje winkelen of een wijnproeverij doen. Daarna word je teruggebracht naar je schip of hotel in Marseille.

...

Sitemap Kathedraal van Aix-en-Provence

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Aix-en-Provence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.