Ajaccio

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ajaccio Dagtochten vanaf: Onze meest aanbevolen

Van Ajaccio: boottocht Sanguinaires-eilanden met aperitief

1. Van Ajaccio: boottocht Sanguinaires-eilanden met aperitief

Bekijk de zonsondergang vanaf een van Corsica's beste zonsonderganglocaties tijdens deze boottocht vanuit Ajaccio. Krijg de kans om de grootste van de Sanguinaires-eilanden, Mezzu Mare, te verkennen en aan boord te genieten van een glas wijn en vleeswaren. Stap aan boord van uw speedboot in Ajaccio en vaar naar Mezzu Mare, waar u een uur aanmeert. Verken het eiland te voet en bezoek een 19e-eeuwse vuurtoren voor een panoramisch uitzicht over de hele archipel of neem een duik in het kristalheldere water. Bij uw terugkeer naar de boot, gaat u zitten aan een heerlijke charcuterie-proeverij, geserveerd met Corsicaanse roséwijn. Ontspan terwijl de zon ondergaat boven de Middellandse Zee. Geniet ten slotte van een laatste duik in het warme water van de zee voordat je terugkeert naar de haven.

...
Scandola, Girolata en Calanche de Piana: dagttocht per boot

2. Scandola, Girolata en Calanche de Piana: dagttocht per boot

Vertrek vanuit Ajaccio of Porticcio op een eendaagse boottocht door de Golf van Porto en het Scandola-natuurreservaat dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Je leert één van de laatste mediterrane gebieden kennen die onderdak bieden aan inheemse flora en vogels, waar je visarenden en slechtvalken in hun natuurlijke omgeving ziet. Het natuurreservaat is in 1975 opgezet en is alleen bereikbaar via zee. Het wordt streng beschermd. Je stopt in het kustplaatsje Girolata en hebt 2 uur lang de tijd om het afgelegen dorp te verkennen. Je kunt er en een leuk restaurant opzoeken voor de lunch of picknicken op het strand. In de winter is Girolata een afgelegen dorp met ongeveer 15 inwoners. Aan het einde van de oorlog werd het bijna achtergelaten, maar toeristen hebben het weer in ere hersteld. In de middag vaar je verder naar de Calanche de Piana om een uitzonderlijk landschap van roze granieten rotsen te ontdekken. Dit schouwspel werd door de eeuwen heen gevormd door temperatuursveranderingen, stevige winden en zeenevel. Verken de geologische diversiteit van de rotsen en hun oorspronkelijke locatie, die de omgeving heel bijzonder maken.

...
Vanuit Ajaccio of Porticcio: boottocht naar Bonifacio

3. Vanuit Ajaccio of Porticcio: boottocht naar Bonifacio

Je ontdekt de spectaculaire landschappen van de  zuidkust van Corsica aan boord van een rondvaartboot uit Ajaccio tijdens een dagexcursie naar de gemeente Bonifacio en haar legendarische rotsformaties. Gelegen direct aan de Middellandse Zee en gescheiden van Sardinië door de Straat van Bonifacio, staat de gemeente bekend om zijn idyllische stranden en torenhoge kliffen. Je vaart naar de Golf van Valinco voor een adembenemend uitzicht op de kust. Bekijk de beroemde leeuwvormige rots van Roccapina en meer. Je komt onderweg meer te weten over de geschiedenis van Corsica en zijn tradities. Kom dicht bij de uitgehouwen Trap van Koning Aragon, volgens de legende gemaakt in één nacht door de troepen van Alfonso V, tijdens de onsuccesvolle belegering van Bonifacio in 1420. Je bewondert de zeegrotten in de vorm van de hoed van Napoleon en de karakteristiek uitgeslepen rotsformatie Grain de Sable. Bij aankomst in Bonifacio heb je 4 uur de tijd om vrij rond te lopen en een mooie lunchplek te vinden. Je reist met de minitrein op eigen gemak heen en weer tussen de haven en de citadel in de bovenstad.

...
Ajaccio: zelfgeleide e-biketocht langs het turquoise water

4. Ajaccio: zelfgeleide e-biketocht langs het turquoise water

Je tour begint bij het Office de Tourisme in het stadscentrum. Daar kun je je moderne huurfiets, een Peugeot e-bike met een Bosch-motor, ophalen. Ontdek Napoleontische bezienswaardigheden, verken de oude stad, zie de Sanguinaires-eilanden en de prachtige baai van Capo di Feno. Langs de binnenlandse route Saint Antoine fiets je terug naar het Office de Tourisme. In slechts 3,5 uur kun je tal van bezienswaardigheden van het eiland ontdekken. Deze omvatten het huis waar  Napoleon werd geboren en zijn jeugd doorbracht. Bezoek buiten het centrum de Genuese toren van Parata en geniet van het uitstekende uitzicht op de Sanguinaires-archipel. Ga op weg naar de prachtige stranden van de  Grand Capo en Petit Capo.

...
Ajaccio: begeleide boottocht door het Scandola-natuurreservaat

5. Ajaccio: begeleide boottocht door het Scandola-natuurreservaat

Wees één met de natuur tijdens deze begeleide boottocht door de Scandola- en Capo Rosso-reservaten. Zwem in blauwe wateren en ontdek natuurlijke grotten en majestueuze kliffen. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je naar het eiland Cargalo en ga je verder door de kathedraalbreuk. Zwem in turquoise wateren terwijl uw voorgerecht van vleeswaren en roséwijn uit Corsica wordt bereid. Kom 's middags aan in Girolata, een klein vissersdorpje gebouwd rond een 18e-eeuws fort dat alleen over zee bereikbaar is. De boot vaart om 14.00 uur weer richting de Golf van Porto voor nog een zwempauze in Anse Ficaghjola, een dorp met uitzicht op een strand. Ga vervolgens naar de Calanques van Piana, een geologisch juweel met kliffen en grotten. Bij het bereiken van het natuurlijke zwembad van Capo Rosso, duik in het kristalheldere water. Geniet van een laatste duik in de Cala di Pala-baai, waar u ook van duikplanken van verschillende hoogtes kunt springen. Je gaat door met je onvergetelijke boottocht tot je terugkeer, waardoor je onvergetelijke herinneringen achterlaat.

...
Ajaccio: dagtocht boottocht naar Bonifacio

6. Ajaccio: dagtocht boottocht naar Bonifacio

Verken het beste van Bonifacio vanaf de zee en land op deze boottocht vanuit Ajaccio of Porticcio. Zwem in de zee en ervaar de Lavezzi-eilanden en kliffen van Bonifacio. Stap aan boord van de boot in Ajaccio of Porticcio en ga naar je eerste stop, de emblematische Leeuw van Roccapina, een prachtig natuurlijk beeldhouwwerk van een leeuw gevormd in de rotsen. Neem hier een duik in het warme en kristalheldere water van het strand. Eenmaal terug aan boord, ga je zitten aan een charcuterie-proeverijbord en drink je een glas lokale roséwijn. Ga verder naar de Lavezzi-eilanden en koel af met een duik in de zee voordat je naar de Piantarella-lagune gaat, het grootste natuurlijke zwembad van Corsica. Ga vervolgens naar Bonifacio en geniet van wat vrije tijd voor de lunch in een lokaal restaurant of verken de stad te voet. Ga ten slotte terug naar Ajaccio. Stop onderweg voor een duik bij een van de pittoreske stranden of duik de zee in bij Anse de Cacao.

...
Van Porticcio: speedboottocht naar het strand van Cupabia met haltes

7. Van Porticcio: speedboottocht naar het strand van Cupabia met haltes

Leef een dag in een dagdroom tijdens deze tour vanuit Porticcio aan boord van een semi-rigide speedboot bestuurd door gekwalificeerde kapiteins. Baad in de zon, neem een duik in het water, stop voor vrije tijd en geniet van vleeswaren, kaas en wijn. Begin uw vakantie met Sette Nave en Isula Piana en de baai van Cacao, waar u het panorama kunt waarderen terwijl u zwemt in het kristalheldere water van deze droomplekken. Maak maximaal vier stops om te zwemmen. Geniet bij terugkomst van een proeverij van vleeswaren, kaas en roséwijn, bereid door uw kapitein. Vervolg je avontuur richting Cala di Cupabia en Cala D'Orzu, waar je een drankje kunt drinken in de mythische hut genaamd Chez Francis. Ga met hoge snelheden weer het water op en zigzag door de zee voor een ongeëvenaard gevoel van vrijheid. Voordat u terugkeert naar het startpunt, maakt u uw laatste stop om te zwemmen bij het beroemde Plage d'Argent.

...
Ajaccio: Corsica West Coast begeleide boottocht van een hele dag

8. Ajaccio: Corsica West Coast begeleide boottocht van een hele dag

Ontdek de natuurlijke hoogtepunten van de westkust van Corsica tijdens deze dagtour vanuit Ajaccio. Bezoek het natuurreservaat Scandola en Calanques de Piana, evenals enkele van de kleine eilanden en dorpen in het gebied zoals Girolata en Ficajola, voordat u de zonsondergang bewondert met wat vleeswaren en roséwijn. Vaar vanaf het handige ontmoetingspunt met uw gids. Ga naar het natuurreservaat Scandola, een UNESCO-werelderfgoed. Bezoek het eiland Gargalo tot aan de kathedraalbreuk en leer over de lokale fauna. Bezoek dan Girolata, een klein vissersdorpje gebouwd rond een 18e-eeuws fort dat alleen over zee bereikbaar is. Hier kunt u genieten van wat vrije tijd om de wilde koeien te ontmoeten die in het dorp leven. Stop bij de baai van Ficajola en vervolgens bij de Calanques de Piana, een natuurlijke rotsformatie en UNESCO-werelderfgoed. Zwem in de baai Cala di Pala en duik vanaf de kliffen. Leg aan bij de Sanguinaires-eilanden en zwem of bezoek de vuurtoren, geniet daarna van een aperitief van lokale vleeswaren en roséwijn terwijl u de zonsondergang bewondert.

...
Van Porticcio: begeleide boottocht door het Scandola-natuurreservaat

9. Van Porticcio: begeleide boottocht door het Scandola-natuurreservaat

Rijd naar de UNESCO-werelderfgoedlocaties van het Scandola-reservaat en de majestueuze Calanches de Piana tijdens deze groepsboottocht vanuit Porticcio. Geniet van uitzonderlijke maritieme en terrestrische flora en fauna, evenals roséwijn en snacks. Stort je op het eiland Gargalo en ga naar de Cathedral Rift waar monniksrobben rondhangen. Stop voor een duik in de turquoise wateren bij de baai van Muretta, terwijl een nustrale aperitief, wat charcuterie en lokale roséwijn voor u wordt bereid. Ga verder naar Girolata, een vissersdorp gebouwd rond een 18e-eeuws fort dat alleen over zee bereikbaar is. Heb 1,25 uur vrije tijd om te lunchen in een restaurant met uitzicht op zee, of om rond te hangen met de wilde koeien op het strand. Keer om 12:45 uur terug naar de boot en ga terug naar Porticcio.

...
Van Porticcio: cruise over de Golf van Valinco met snorkelen

10. Van Porticcio: cruise over de Golf van Valinco met snorkelen

Vaar langs de kust van Porticcio naar Anse de Cacao met deze boottocht. Geniet onderweg van zwemmen en snorkelen bij stranden en baaien. Geniet van een aperitief, charcuterie en roséwijn tijdens uw reis. Spring aan boord van de speedboot en zie de Leeuw van Roccapina, een natuurlijke rotsformatie die lijkt te waken over de Genuese toren ernaast. Zwem hier in het uitnodigende water. Zodra u weer aan boord bent, kunt u genieten van een nustrale-aperitief, een proeverij van vleeswaren en lokale roséwijn. Ga naar het Tradicettu-strand aan de Golf van Murtoli voordat je een duik neemt in de smaragdgroene zee bij Silver Beach. Stap uit bij Tizzano voor 2 uur vrije tijd, waar u kunt lunchen of naar het strand kunt gaan. Ga verder naar de baaien van Cala Longa, Tivella en Anse de Cacao om meer te zwemmen. Bewonder de mythische Senetosa-vuurtoren. Keer terug naar Porticcio.

...

Sitemap Ajaccio

Wil je alle activiteiten in Ajaccio ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ajaccio

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 132 beoordelingen

Leuke activiteit, we waren beetje vroeger op de afspraak wat geen enkel probleem was om te starten alsook kregen we leuke informatie voor een eventuele fietsroute. Top service met andere woorden, wij zijn fan!

Geweldige wandeling met een zeer aangename gids! Fantastisch geheugen dat ik ten zeerste aanbevelen! Met dank aan dit professionele team

Zeer goede manier om de stad in een paar uur te ontdekken. De route is eenvoudig en aangenaam. Ik raad aan !

Elektrische fietstocht in alle vrijheid en echt geweldig met gemotoriseerde hulp.! Adviseren en doen

Een super ochtend Zeer goede ontvangst Zeer goede uitleg Goede fietsen