Dingen om te doen Ajlun

Ajlun: De beste dingen die je niet wil missen

Van Amman: Jerash, Ajloun Castle of Umm Qais privétour

1. Van Amman: Jerash, Ajloun Castle of Umm Qais privétour

Kies uit een tour van een privétour van Amman naar Jerash, Ajloun Castle en Umm Qais, een privétour van Amman naar Jerash, een privétour van Amman naar Jerash en Aljoun Castle, of een privétour van Amman naar Jerash en Umm Qais . Begin met het ophalen van je hotel in Amman en reis naar je volgende bestemming in een auto of busje met airconditioning. Kies een tour met de optie om de oude stad Jerash te bezoeken en de stad te verkennen die een rijke, welvarende Griekse en Romeinse nederzetting was. Dwaal door de Collonaded Street en ontdek een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater, de Tempel van Artemis, het Forum, het ovale plein en de Boog van Hadrianus. Selecteer een tour naar Ajloun en bezoek het kasteel van Ajloun, een 12e-eeuws fort gebouwd door Saladin uit de Ayyubid-dynastie. Bekijk de Arabisch-islamitische militaire architectuur die de belangrijkste doorgangen naar het noordwesten van Jordanië bewaakte. Ontdek de torens, kamers, galerijen en trappen die deel uitmaken van de stad. Bewonder het prachtige landschap dat de heuvels omringt. Beklim de toren en geniet van het fantastische uitzicht op de Jordaanvallei en de Dode Zee. Kies voor een tour naar Umm Qais en bezoek een van de mooiste Grieks-Romeinse steden in de regio. Kom meer te weten over de ruïnes van de stad Gadara in Decapolis, nu bekend als Umm Qais. Geniet van het adembenemende uitzicht op Jordanië, Syrië, Israël en Palestina. Kom ten slotte opnieuw samen met uw chauffeur en keer terug naar Amman, waar uw tour eindigt met een drop-off op een centrale locatie naar keuze.

Privétour naar Jerash en Ajloun vanuit Amman

2. Privétour naar Jerash en Ajloun vanuit Amman

Begin uw privétour met een pick-up van uw centrale hotel in Amman en reis met een comfortabel voertuig met airconditioning naar Jerash met uw eigen Engelssprekende chauffeur die ook dienst doet als uw gids. Dwaal tussen de oorspronkelijke tempels, theaters, pleinen, paden en straten met zuilengalerijen, allemaal omsloten door de overgebleven stadsmuren. Binnen de stadsmuren zijn de overblijfselen gevonden van nederzettingen uit de bronstijd, de ijzertijd, de Hellenistische, Romeinse, Byzantijnse, Umayyad- en Abbasid-periode; duidt op menselijke bewoning op deze locatie gedurende meer dan 2500 jaar. Een lokale Engelssprekende gids wordt meegeleverd voor uw klassieke 2 uur durende bezoek aan deze Romeinse Decapolis-stad Jerash. Deze oude stad was een van de meest welvarende in het Romeinse rijk en was eeuwenlang bedekt met zand totdat de overblijfselen werden ontdekt in 1806. Ga door de oude stadspoort en loop rond de goed bewaarde ruïnes terwijl je gids je verhalen vertelt over de stad in zijn hoogtijdagen. Bekijk de bogen, theaters en elegante straat met zuilen. Maak foto's van het prachtige Oval Plaza, de tempels van Zeus en Artemis, evenals het intrigerende eivormige openbare plein omlijst door staande kolommen. Nadat u hier bent verkend, gaat u verder naar het 12e-eeuwse kasteel van Ajloun, gebouwd in de tijd van Saladin om te verdedigen tegen kruisvaarderslegers. Ga dit semi-intacte fort op een heuveltop binnen en dwaal door de kronkelende gangen en trappen. Bekijk de moordgaten die door de indringers werden gebruikt en bewonder het adembenemende uitzicht over de weelderige heuvels van de Jordaanvallei vanaf de torens. Kom dan opnieuw samen met uw voertuig en ontspan tijdens uw lange rit terug naar Amman, waar uw reis eindigt met een hotelaflevering.

Private North Tour naar Jerash, Ajloun en Umm Qais vanuit Amman

3. Private North Tour naar Jerash, Ajloun en Umm Qais vanuit Amman

Begin uw privétour met een pick-up van uw centrale hotel in Amman en reis met een comfortabel voertuig met airconditioning naar Jerash met uw eigen Engelssprekende chauffeur die ook dienst doet als uw gids. Dwaal tussen de oorspronkelijke tempels, theaters, pleinen, paden en straten met zuilengalerijen, allemaal omsloten door de overgebleven stadsmuren. Binnen de stadsmuren zijn de overblijfselen gevonden van nederzettingen uit de bronstijd, de ijzertijd, de Hellenistische, Romeinse, Byzantijnse, Umayyad- en Abbasid-periode; duidt op menselijke bewoning op deze locatie gedurende meer dan 2500 jaar. Een lokale Engelssprekende gids wordt meegeleverd voor uw klassieke 2 uur durende bezoek aan deze Romeinse Decapolis-stad Jerash. Deze oude stad was een van de meest welvarende in het Romeinse rijk en was eeuwenlang bedekt met zand totdat de overblijfselen werden ontdekt in 1806. Ga door de oude stadspoort en loop rond de goed bewaarde ruïnes terwijl je gids je verhalen vertelt over de stad in zijn hoogtijdagen. Bekijk de bogen, theaters en elegante straat met zuilen. Maak foto's van het prachtige Oval Plaza, de tempels van Zeus en Artemis, evenals het intrigerende eivormige openbare plein omlijst door staande kolommen. Nadat u hier bent verkend, gaat u verder naar het 12e-eeuwse kasteel van Ajloun, gebouwd in de tijd van Saladin om te verdedigen tegen kruisvaarderslegers. Ga dit semi-intacte fort op een heuveltop binnen en dwaal door de kronkelende gangen en trappen. Bekijk de moordgaten die door de indringers werden gebruikt en bewonder het adembenemende uitzicht over de weelderige heuvels van de Jordaanvallei vanaf de torens. Ga ten slotte noordwaarts door het groene landschap van Jordanië naar het dorp Umm Qais, met uitzicht op de ruïnes van een andere Romeinse stad in Decapolis die bekend staat als "Gadara". Geniet van het uitzicht vanaf hier over het Meer van Galilea en de Golanhoogten om de Grieks-Romeinse ruïnes te verkennen, waaronder het amfitheater, het afgebrokkelde mausoleum, het basiliekterras, evenals andere theaters en schatten. Bezoek vervolgens het museum van de stad om enkele van de kostbare artefacten te bewonderen die op de site zijn teruggevonden, waaronder mozaïeken en marmeren beelden. Kom dan opnieuw samen met uw voertuig en ontspan tijdens uw lange rit terug naar Amman, waar uw reis eindigt met een hotelaflevering.

Sitemap Ajlun

Wil je alle activiteiten in Ajlun ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.