Akaroa
Tours

Onze aanbevelingen voor Akaroa

Akaroa: natuurcruise met dolfijnen

Akaroa: natuurcruise met dolfijnen

Ga op ontdekkingsreis met de goed geïnformeerde bemanning en deskundige honden die dolfijnen spotten, terwijl ze de adembenemende hoogtepunten, betoverende magie en fascinerende verwondering onthullen die de haven van Akaroa te bieden heeft. Dit bedrijf heeft een Department of Conservation Marine Mammal Viewing Permit, wat betekent dat ze legaal gasten kunnen meenemen om dolfijnen en zeehonden te bekijken. Slechts twee toegestane bedrijven zijn het hele jaar door actief. Om redenen van natuurbehoud zwemmen ze niet met de dolfijnen. Hun luxe laaggelegen catamaran zorgt voor een nauwere ontmoeting met de zeldzame Hector-dolfijnen. Onderweg leer je ook over de ongelooflijke geschiedenis en zie je NZ-pelsrobben, pinguïns, zeevogels, zeegrotten en spectaculaire vulkanische formaties. Geniet van een gratis drankje van lokale NZ-wijn, bier of sap, evenals heerlijk zelfgebakken. Een 100% lokaal eigendom en beheerd familiebedrijf, dat al 7 generaties teruggaat naar het gebied, dat zich inzet voor bewustwording met een deel van uw reissom voor natuurbehoud ter bescherming van de kostbare dieren in het wild en het mariene milieu. Houd er rekening mee dat ze het hele jaar door een hoog slagingspercentage hebben met het waarnemen van dolfijnen, aangezien we ons in een hotspot voor de Hector-dolfijnen bevinden. Omdat de dolfijnen echter wild zijn, kunnen ze nooit garanderen dat ze ze zullen zien. Als uw tour geen dolfijn ziet, krijgt u gratis een andere reis aangeboden. Er wordt geen restitutie verleend als u geen dolfijnen ziet. Bezoek hun website voor meer informatie.

Akaroa: zwemmen met wilde dolfijnen 3 uur durende ervaring

Akaroa: zwemmen met wilde dolfijnen 3 uur durende ervaring

Zwem met de bedreigde Hectordolfijn, 's werelds zeldzaamste en kleinste oceanische dolfijn. Tijdens de ultieme dolfijnervaring van Nieuw-Zeeland heb je de kans om de dolfijnen van Hector van dichtbij in het wild te zien en ermee te zwemmen. Check in bij de hoofdwerf van Akaroa en ontmoet de vriendelijke bemanning die je zal voorzien van een warm wetsuit, masker, snorkel, slofjes, handschoenen en indien nodig een capuchon. Klim aan boord van de jet-aangedreven catamaran en vaar naar de beschutte haven. De goed opgeleide bemanning geeft je een veiligheidsbriefing en legt uit hoe je op een verantwoorde manier omgaat met de dolfijnen. Met slechts 12 zwemmers toegestaan per vaartuig, heb je een grotere kans om de dolfijnen van dichtbij te zien. Trek je uitrusting aan en glijd de rustige havenwateren in om je bij de dolfijnen in hun natuurlijke habitat te voegen. Het overdekte vaartuig heeft geen propellers, waardoor het veiliger is voor jou en de dolfijnen. Warm op in de verwarmde cabine of neem daarna een warme douche. De dolfijnen van Hector worden in de haven van Akaroa beschermd door een zeezoogdierenreservaat. De touroperator was de eerste cruisebootmaatschappij ter wereld die de felbegeerde Green Globe 21 in de wacht sleepte, een internationaal programma om de beste milieupraktijken te waarborgen. Een deel van elke kaartverkoop gaat naar het onderzoek naar en het behoud van Hectors dolfijnen.

Akaroa Harbour Natuurcruise van 2 uur

Akaroa Harbour Natuurcruise van 2 uur

Ervaar een bekroonde natuurcruise van Akaroa Habor. Ontdek wilde dieren zoals dolfijnen, zeehonden, pinguïns en andere zeevogels. Kijk naar gigantische vulkanische zeekliffen en hoor over het fascinerende verleden van Akaroa. Reis op een moderne catamaran, perfect voor het bekijken van de natuurlijke wonderen van de haven van Akaroa. Er is veel ruimte op de twee dekken voor onbelemmerd zicht en veel overdekte zitplaatsen voor schaduw en beschutting. Binnen vindt u voor uw gemak een bar en toiletten. Elke cruise wordt volledig verteld door uw schipper die uitgebreide kennis heeft van de natuur, dieren in het wild en de geschiedenis van de haven. Omdat de haven van Akaroa miljoenen jaren geleden een levende vulkaan was, zijn er veel spectaculaire oude lavastromen te zien. Eén klif heeft een steile 150 meter hoge wand en een fascinerende geschiedenis, terwijl Nikau Palm Gully de zuidelijkste grens is voor deze tropische palmbomen. Er is ook de ongelooflijke Scenery Nook, een geweldig roze, paars en rood vulkanisch amfitheater dat je de adem beneemt.

Akaroa: 4WD-safari en begeleide kajakervaring op zee

Akaroa: 4WD-safari en begeleide kajakervaring op zee

Geniet van een onvergetelijke zeekajakervaring vanuit Akaroa met twee vertrekopties. Er is geen ervaring vereist, omdat de reizen in veilige omstandigheden worden uitgevoerd door een ervaren en deskundige gids. Vertrek vanuit Akaroa voor een mooie rit in een 4WD-minibus over de kraterrand van de Akaroa-vulkaan naar Pohatu Flea Bay. Leer meer over de regio van uw lokale gids en stop onderweg tijdens de middagtrip voor fotomomenten. Dan is het tijd om je aan te kleden en in de dubbele kajaks te klimmen. Uw veiligheid heeft de hoogste prioriteit en de ervaring kan verbluffend zijn met de juiste zeecondities. Verken de buitenkust van Pohatu Marine Reserve en bewonder de spectaculaire torenhoge kliffen, rotsformaties, riffen en diepzeegrotten. Flea Bay Island en de indrukwekkende eilandboog zijn te bereiken bij vaste zeecondities. Bewonder de diverse dieren in het wild en zeedieren zoals pinguïns, zeehonden, verschillende zeevogels en mogelijk 's werelds kleinste dolfijn.

Akaroa: Pohatu Little Penguins avondervaring van 3 uur

Akaroa: Pohatu Little Penguins avondervaring van 3 uur

Doe mee aan de tour vanuit Akaroa voor een mooie rit met een 4WD-minibus over de kraterrand van de Akaroa-vulkaan naar Pohatu/Flea Bay. Luister terwijl je gids de geschiedenis en de unieke natuur van Akara met je deelt. Stop voor fotomomenten waar je uitkijkt over de haven van Akaroa en geniet van een prachtig uitzicht op de eindeloze Stille Oceaan. Loop bij aankomst rond in de kolonie om broedplaatsen te controleren, gegevens te verzamelen en ervoor te zorgen dat de vogels het goed doen. Spot de pinguïns ongestoord, socialiserend op het water, en met het vallen van de duisternis is de kans zeer groot dat sommigen terugkeren naar de kust. Verrekijkers en camouflage-uitrusting zijn aanwezig om de kijkmogelijkheden te maximaliseren. De duisternis zal het einde van de activiteit aangeven, aangezien kunstlicht de vogels verstoort en daarom niet wordt gebruikt. In bepaalde tijden van het jaar kunt u zelfs enkele van de revalidatie-inspanningen zien, zoals aanvullende voeding.

Akaroa: Pohatu Pinguïns Scenic Nature Tour van 2 uur of 4 uur

Akaroa: Pohatu Pinguïns Scenic Nature Tour van 2 uur of 4 uur

Ga mee op een 4WD-safari voor ecotoerisme naar het spectaculaire, bekroonde Wild Side Conservation-gebied. Vertrek vanuit Akaroa voor een mooie rit in een 4WD-minibus over de kraterrand van de Akaroa-vulkaan naar Pohatu Flea Bay. Leer onderweg de geschiedenis van de regio kennen van je lokale gids. Stop voor fotomomenten met uitzicht op de haven van Akaroa en de Stille Oceaan. Kom aan op de boerderij van een lokale familie waar je vriendelijke schapen kunt ontmoeten en ze met de hand kunt voeren voor een echte kiwi-ervaring. Houd in het seizoen de broedplaatsen in de gaten met je gids en leer over het behoudswerk dat is gedaan voor de grootste kolonie kleine pinguïns op het vasteland van Nieuw-Zeeland. Op bepaalde tijden van het jaar kunt u zelfs enkele van de revalidatie-inspanningen zien, zoals aanvullende voeding. De uitgebreide tour van 4 uur omvat bezoeken aan de spectaculaire kliffen van het Akaroa Heads Lighthouse Reserve. Je hebt meer tijd om te genieten van de omgeving met zelfgemaakte muffins en cakes, en meer tijd om de inheemse fauna te zien en Flea Bay te verkennen. Deze activiteit financiert rechtstreeks het natuurbeschermingswerk dat plaatsvindt in Pohatu Bay om de pinguïns te beschermen.

Akaroa: Akaroa Zeereservaat Zeekajaktocht

Akaroa: Akaroa Zeereservaat Zeekajaktocht

Ervaar de natuurlijke wonderen van de haven van Akaroa en het zeereservaat per zeekajak tijdens een duurzame tour van 2,5 uur. Peddel in een van de meest schilderachtige en ecologisch diverse natuurlijke omgevingen van Nieuw-Zeeland. Akaroa is een van de beste plekken om te zeekajakken in NZ! Een lokale kajak/natuurgids leidt elke kleine groep om een persoonlijke, informatieve en veilige ervaring te garanderen. Wij zijn de meest duurzame tour in Akaroa en laten een minimale impact achter op het kwetsbare zeereservaat dat onze achtertuin is. Peddel en verken serene inhammen en baaien terwijl je door de turquoise wateren van de uitgestorven, door zee overstroomde vulkanische krater glijdt. Je natuurgids leidt je door het zeereservaat en deelt informatie over enkele van de zeldzaamste zeezoogdieren ter wereld, waaronder witte flipperpinguïns en hectordolfijnen die inheems zijn in NZ, pelsrobben, een groot aantal vogels en vele andere zeedieren! Toevalswaarnemingen zijn zeer frequent tijdens het zeekajakseizoen! De uitzichten zijn verbluffend, er zijn veel grotten en functies om doorheen te peddelen, de gidsen zijn informatief, vriendelijk en de beste in de branche en onze tours zijn geschikt voor alle niveaus.

Akaroa: Kajaksafari met gids bij zonsopgang

Akaroa: Kajaksafari met gids bij zonsopgang

Ervaar Akaroa's premium begeleide zeekajaktocht door het rustige zeereservaat tijdens een rondleiding van 3 uur. Geniet van deelname aan de meest duurzame tour in Akaroa. Reis in kleine intieme groep met uw eigen lokale natuurgids om verstoring van de beschermde gebieden te voorkomen. Waag je in een ecoparadijs en maak onderweg kans op ontmoetingen met bedreigde dieren in het wild. We zijn gevestigd in het hart van Akaroa en bieden de meeste watertijd mogelijk tijdens de kajaktocht, omdat we niet hoeven te reizen om te lanceren. De reis in de vroege ochtend kan zorgen voor spectaculaire omstandigheden en ontmoetingen. We zijn altijd de eerste operators op het water en hebben meestal de hele haven voor onszelf, terwijl andere rondvaartboten pas beginnen als we onze tour beëindigen. Je tour bevat ook een uitgebreide veiligheidsbriefing, je gids leidt je vervolgens door de turquoise wateren en zorgt voor korte stops op het water om informatie te delen over interessegebieden en feiten over de natuur, flora en fauna. Voor veel roeiers is dit het hoogtepunt van hun NZ-vakantie. Hoogtepunten zijn onder meer het zien duiken van aalscholvers, NZ-pelsrobben die zwemmen en zonnebaden op de rotsen, witte flipperpinguïns die zich gladstrijken en regelmatige magische ontmoetingen met de beschermde en bedreigde Hector-dolfijnen die alleen in NZ te vinden zijn.

Akaroa: Scenic Coastline Wildlife Cruise

Akaroa: Scenic Coastline Wildlife Cruise

Ga met ons mee op een wildlife-tour die de spectaculaire vulkanische kustlijn en de overvloedige flora en fauna van Banks Peninsula en Akaroa verkent. Onze tournummers worden beperkt gehouden en bieden u een kleine en intieme tour die u brengt waar anderen niet kunnen. Enkele van de dieren in het wild die je te zien krijgt, zijn kleine blauwe pinguïns en een scala aan zeevogels. Onze vriendelijke en deskundige bemanning vindt het heerlijk om onze gasten te ontmoeten en te praten, en Scruffy, onze vriendelijke boothond, gaat met ons mee op middagtochten! Tony, een echte Kiwi, verkent al sinds de jaren zestig de wateren rond het schiereiland. Hij zal je vermaken met zijn verhalen over zijn avonturen en zijn enthousiasme delen voor deze prachtige omgeving en prachtige dieren in het wild. Onze karaktervolle en comfortabele boot - Wairiri, is een Kauri-lanceerboot van 12 meter lang, gebouwd in 1964. Onze tours zijn gespecialiseerd in kleine groepen en er is voldoende ruimte om rond de boot te bewegen voor de beste observatie van dieren in het wild en fotomomenten! Tony heeft vaak nog een kreeftenpot en die trekken we op sommige van onze reizen naar boven. We weten nooit wat we erin aantreffen: Kreeft, octopus, zeepaling, zeesterren en zandhaaien zijn slechts enkele van de wezens die we zouden kunnen hebben gevangen.

Akaroa: 24 uur per dag Pohatu Pinguïn Arrangement

Akaroa: 24 uur per dag Pohatu Pinguïn Arrangement

Ontdek de bekroonde Wildside van Banks Peninsula en zijn unieke fauna en flora tijdens deze 24-uurs tour. Begin je avontuur in een minibus met vierwielaandrijving vanuit Akaroa en reis over de kraterrand van de oude Akaroa vulkaan naar de Akaroa Head Lighthouse. Bewonder het schilderachtige reservaat dat op hoge kliffen staat en geniet van het uitzicht op de eindeloze Stille Oceaan. Geniet van een wandeling met gids door het Tutakakahikura natuurreservaat, een eeuwenoud bos met 400 jaar oude inheemse bomen om uiteindelijk aan te komen bij het Pohatu zeereservaat waar je zult overnachten. Maak het je gemakkelijk en gebruik de tijd om te ontspannen. Geniet van veilige zwemstranden voor je avondtour met pinguïns in het seizoen. Houd er rekening mee dat de avondtour niet doorgaat van maart tot begin/medio april, omdat de kolonie dan op zee aan het vetmesten is na de rui. Het is mogelijk dat we een aantal late ruiingen van pinguïns zien door het natuurbeschermingswerk. De volgende dag kun je een extra avontuur beleven als je dat wilt. Ga mee op de zeekajaksafari en ontdek de wilde dieren van het Pohatu zeereservaat. Zie Nieuw-Zeelandse pelsrobben, vele soorten zeevogels en het regelmatige bezoek van Hector's dolfijnen. De tocht loopt van 12 uur 's middags tot 12 uur 's nachts, maar er kunnen specifieke vertrektijden worden afgesproken.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Akaroa

Wat zijn de topattracties van Akaroa?

De topattracties van Akaroa zijn:

Bekijk alle topattracties van Akaroa

De topbezienswaardigheden in Akaroa

Activiteiten in Akaroa

Rondleidingen in Nieuw-Zeeland

Wat te doen in Nieuw-Zeeland

Andere activiteiten in Akaroa

Wil je alle activiteiten in Akaroa bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.