Belevingen in
Akaroa

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Akaroa: De beste dingen die je niet wil missen

Akaroa Harbor 2 uur durende natuurcruise

1. Akaroa Harbor 2 uur durende natuurcruise

Ervaar een bekroonde natuurcruise van Akaroa Habor. Ontdek wilde dieren zoals dolfijnen, zeehonden, pinguïns en andere zeevogels. Blik op gigantische vulkanische zeekliffen en hoor over het fascinerende verleden van Akaroa. Reis op een moderne catamaran, die perfect is voor het bekijken van de natuurlijke wonderen van de haven van Akaroa. Er is veel ruimte op de twee dekken voor onbelemmerd kijken en veel overdekte zitplaatsen voor schaduw en beschutting. Binnen vindt u voor uw gemak een bar en toiletten. Elke cruise wordt volledig verteld door uw schipper die uitgebreide kennis heeft van de natuur, dieren in het wild en de geschiedenis van de haven. Omdat Akaroa Harbor miljoenen jaren geleden een levende vulkaan was, zijn er veel spectaculaire oude lavastromen te zien. De ene klif heeft een hoogte van 150 meter en een fascinerende geschiedenis, terwijl Nikau Palm Gully de meest zuidelijke grens is voor deze tropische palmbomen. Er is ook de ongelooflijke Scenery Nook, een geweldig roze, paars en rood vulkanisch amfitheater dat je de adem beneemt.

...
Akaroa: 3 uur zwemmen met wilde dolfijnen

2. Akaroa: 3 uur zwemmen met wilde dolfijnen

Zwem met de bedreigde Hector's Dolphin, 's werelds zeldzaamste en kleinste oceanische dolfijn. Tijdens de ultieme dolfijnervaring van Nieuw-Zeeland krijg je de kans om Hectors dolfijnen van dichtbij te zien en ermee te zwemmen, in het wild. Check-in bij Akaroa's belangrijkste werf en ontmoet de vriendelijke bemanning die je zal voorzien van een warm wetsuit, masker, snorkel, laarsjes, handschoenen en indien nodig een capuchon. Klim aan boord van de jet-aangedreven catamaran en vaar naar de beschutte haven. De goed opgeleide bemanning geeft u een veiligheidsbriefing en legt uit hoe u op verantwoorde wijze met de dolfijnen omgaat. Met slechts 12 toegestane zwemmers per vaartuig, heb je een grotere kans om de dolfijnen van dichtbij te zien. Maak je klaar en glijd in de rustige havenwateren om je bij de dolfijnen in hun natuurlijke habitat te voegen. Het overdekte vaartuig heeft geen propellers, waardoor het veiliger is voor u en de dolfijnen. Warm je op in de verwarmde cabine of neem daarna een warme douche. Hectordolfijnen worden in de haven van Akaroa beschermd door een zeezoogdierenreservaat. De touroperator was het eerste cruisebootbedrijf ter wereld dat de felbegeerde Green Globe 21 won, een internationaal programma om de beste milieupraktijken te garanderen. Een deel van elke kaartverkoop gaat naar het onderzoek en het behoud van Hectordolfijnen.

...
Akaroa: 4WD Safari en begeleide kajakervaring op zee

3. Akaroa: 4WD Safari en begeleide kajakervaring op zee

Geniet van een onvergetelijke zeekajakervaring vanuit Akaroa met twee vertrekopties. Er is geen ervaring nodig omdat de reizen worden uitgevoerd in veilige omstandigheden door een ervaren en deskundige gids. Vertrek vanuit Akaroa voor een mooie rit in een 4WD-minibus over de kraterrand van de Akaroa-vulkaan naar Pohatu Flea Bay. Leer meer over de regio van uw lokale gids en stop tijdens de middagtrip onderweg voor fotomomenten. Dan is het tijd om je aan te passen en in de dubbele kajaks te klimmen. Uw veiligheid heeft de hoogste prioriteit en de ervaring kan verbluffend zijn met de juiste zeecondities. Verken de buitenkust van het zeereservaat Pohatu en bewonder de spectaculaire torenhoge kliffen, rotsstapels, riffen en diepzeegrotten. Flea Bay Island en de indrukwekkende eilandboog zijn te bereiken in bewoonde zee-omstandigheden. Bewonder de diverse dieren in het wild en de zee, zoals pinguïns, zeehonden, verschillende zeevogels en mogelijk 's werelds kleinste dolfijn.

...
Akaroa Self-Guided Audio Tour

4. Akaroa Self-Guided Audio Tour

Download een levendige MP3 self-guided audiotour in combinatie met een volledig gedetailleerde kaart van het gebied van uw tour. Gelegen aan de oostkust, is de rustige badplaats van Akaroa vooral bekend om zijn vulkanische heuvels en de dolfijnen die zijn gevonden in de baai. In deze audiotour, zult u genieten van de rustige omgeving en de prachtige natuurlijke uitzicht over de haven en de oude vuurtoren, het leren over de interessante Franse geschiedenis aan de Akaroa Museum. U ziet ook de stad Wharf, the Whale Trypots, het War Memorial, de Hoek van Lavaud en Balguerie, St Patrick's Katholieke Kerk, de oude Franse begraafplaats, de Giant's House, de Franse Forecourt en Rue Jolie. Bekend als het Parijs van Nieuw-Zeeland, zal deze tour verrassen en boeien je.

...
Akaroa: Pohatu Little Penguins 3-Hour Evening Experience

5. Akaroa: Pohatu Little Penguins 3-Hour Evening Experience

Doe mee met de tour vanuit Akaroa voor een mooie rit met een 4WD-minivan over de kraterrand van de Akaroa-vulkaan naar Pohatu / Flea Bay. Luister terwijl je gids de geschiedenis en de unieke natuur van Akara met je deelt. Stop voor fotomomenten waar je over de haven van Akaroa kunt staren en geniet van een prachtig uitzicht op de eindeloze Stille Oceaan. Loop bij aankomst door de kolonie om nestplaatsen te controleren, gegevens te verzamelen en ervoor te zorgen dat de vogels het goed doen. Spot de pinguïns ongestoord, socializen op het water en met het vallen van de duisternis is de kans zeer groot dat sommigen naar de kust terugkeren. Verrekijkers en camouflagemateriaal zijn aanwezig om het kijkvermogen te maximaliseren. Duisternis betekent het einde van de activiteit, aangezien kunstlicht de vogels verstoort en dus niet wordt gebruikt. In bepaalde periodes van het jaar ziet u mogelijk zelfs enkele van de rehabilitatie-inspanningen, zoals aanvullende voeding.

...
Akaroa: Pohatu Penguins Scenic Nature Tour van 2 uur of 4 uur

6. Akaroa: Pohatu Penguins Scenic Nature Tour van 2 uur of 4 uur

Doe mee aan een 4WD ecotoerisme-safari naar het spectaculaire bekroonde Wild Side Conservation-gebied. Verlaat Akaroa voor een mooie rit in een 4WD-minibus over de kraterrand van de Akaroa-vulkaan naar Pohatu Flea Bay. Leer onderweg de geschiedenis van de regio van uw lokale gids. Stop voor fotomomenten met uitzicht op de haven van Akaroa en de Stille Oceaan. Kom aan bij de boerderij van een lokale familie, waar je vriendelijke huisdierschapen kunt ontmoeten en ze met de hand kunt voeren voor een echte kiwi-ervaring. Houd in het seizoen broedplaatsen in de gaten met uw gids en leer meer over het natuurbeschermingswerk dat is gedaan voor de grootste kolonie kleine pinguïns op het vasteland van Nieuw-Zeeland. In bepaalde periodes van het jaar ziet u misschien zelfs enkele revalidatie-inspanningen, zoals aanvullende voeding. De uitgebreide tour van 4 uur omvat bezoeken aan de spectaculaire kliffen van het Akaroa Heads Lighthouse Reserve. Je hebt meer tijd om te genieten van het gebied met zelfgemaakte muffins en gebak, en meer tijd om de inheemse flora en fauna te zien en Flea Bay te verkennen. Deze activiteit financiert rechtstreeks het beschermingswerk dat plaatsvindt in Pohatu Bay om de pinguïns te beschermen.

...
Van Christchurch: helikoptervlucht naar Akaroa

7. Van Christchurch: helikoptervlucht naar Akaroa

Begeef je op een helikoptervlucht vanuit Christchurch die de spectaculaire ruige kustlijn volgt totdat je het binnenland in gaat naar de haven van Akaroa. De lokale bevolking zal je vertellen dat een reis naar het Christchurch-gebied niet compleet kan zijn zonder een bezoek aan Akaroa, het juweel in de kroon van Banks Peninsula. Ontdek onderweg de weelderige bossen en graslanden die langs de heuvels naar het azuurblauwe water van de eindeloze baaien lopen, gevoed door de Stille Oceaan zelf. Bij aankomst in Akaroa verken je de uitstekende winkels, cafés en restaurants. Vroege Franse kolonisten gaven Akaroa zijn erfgoed en een duidelijk Frans gevoel dat wordt weerspiegeld in de namen van de straten en lokale baaien.

...
Christchurch: Akaroa & Banks Peninsula Wild Penguin Eco-tour

8. Christchurch: Akaroa & Banks Peninsula Wild Penguin Eco-tour

Geniet van een avontuur van een hele dag en geniet van het adembenemende landschap van de ruige kustlijn en landerijen van het Banks-schiereiland. Stop bij schilderachtige uitkijkposten en bezoek de schilderachtige Little River Gallery en de bekroonde Barrys Bay Cheese-fabriek in Duvauchelles. Het hoogtepunt van de dag is het ontmoeten van wilde pinguïns bij Flea Bay, Akaroa op het Banks-schiereiland. Ontdek de pinguïnkolonie in hun natuurlijke habitat in het afgelegen Pohatu (de grootste Australaziatische kleine pinguïnkolonie op het vasteland van Nieuw-Zeeland). Je tour is inclusief een verzorgde lunch, drankjes en deskundige rondleiding door de pinguïnkolonie door een lokale familie van natuurbeschermers. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van het gebied, de inheemse flora en fauna en het unieke programma voor het behoud van pinguïns van Pohatu. Laat je begroeten door de vriendelijke huisdieren van de boerderij en zie witgeknipperde pinguïns terwijl de mensen van Pohatu de broedplaatsen in de gaten houden. Als je tussen half november en half februari op bezoek bent, heb je misschien zelfs het geluk om revalidatie-inspanningen te zien, zoals aanvullende voedingen en zwemtherapie. Pohatu bewaart de kleine pinguïns al meer dan 30 jaar en heeft 4 instandhoudingsprijzen gekregen voor hun inspanningen op het gebied van instandhouding, bescherming en monitoring van pinguïns. Tijd doorbrengen met Pohatu helpt zelfs het behoud van deze prachtige vogels voor toekomstige generaties.

...
Akaroa Harbour 3-uur durende ecotour per zeekajak

9. Akaroa Harbour 3-uur durende ecotour per zeekajak

Ervaar de natuurlijke wonderen van de haven van Akaroa per zeekajak tijdens een milieuvriendelijke tour van 3 uur. Je neemt een van de meest schilderachtige en ecologisch diverse natuurlijke omgevingen van Nieuw-Zeeland in je op. Een zeer ervaren kajakgids leidt elke kleine groep (maximaal 8 personen) om een persoonlijke, informatieve en veilige ervaring te garanderen. Je peddelt naar prachtige afgelegen stranden, waar de tijd stilstaat, en ontdekt inhammen en baaien en de uitgestorven, door zee overstroomde vulkanische krater die de haven beschermt tegen de open Stille Oceaan. Ontdek de verbluffende schoonheid van Akaroa op het avontuur van je leven. Je gids zal je vertellen over enkele van de zeldzaamste zeedieren ter wereld, die hier wonen!

...

Sitemap Akaroa

Wil je alle activiteiten in Akaroa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.