Datums kiezen

Akragas

Akragas: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Agrigento: toegangsticket Vallei van de Tempels & Pemcards

1. Agrigento: toegangsticket Vallei van de Tempels & Pemcards

Maak een boeiende reis over het archeologische terrein bij Agrigento dat bekendstaat als de Vallei van de Tempels en krijg toegang met voorrang. Vereeuwig je bezoek met Pemcards – een digitale foto die je als een echte ansichtkaart overal ter wereld kunt verzenden.Ontdek het immense artistieke en archeologische erfgoed van Sicilië terwijl je het terrein met een oppervlakte van 1.300 hectare verkent. Kom alles te weten over de millennia oude geschiedenis, beginnend met de stichting van de Oude Griekse kolonie Akragas in de 6e eeuw voor Christus.Bekijk het uit terrassen opgebouwde terrein dat ooit het centrum vormde van het openbare leven van de oude Grieken en Romeinen. Loop door de kern van de archeologische vindplaats van Agrigento en passeer prachtige tempels zoals de Tempel van Zeus, Tempio della Concordia en Tempio di Eracle.Bewonder het Gymnasium, een oude locatie voor sportieve, educatieve en recreatieve activiteiten.

Agrigento: Vallei van de Tempels Skip-the-Line zonsondergangtour

2. Agrigento: Vallei van de Tempels Skip-the-Line zonsondergangtour

Beleef een zonsondergangtour door het UNESCO-werelderfgoed in de Vallei van de Tempels. Volg je gids om in totaal 5 tempels te bezoeken die dateren uit de Helleense periode. Verken het verbazingwekkende plateau, bekijk de goed bewaard gebleven tempel van Concordia en bekijk de ruïnes van de tempel van Zeus. Ontmoet je gids bij de tempel en begin je tour als de zon ondergaat. Geniet van de betoverende sfeer en geniet van het adembenemende uitzicht op de tempels. Volg daarna je gids en loop naar de majestueuze tempel van Hera Lacinia, op een hoge uitloper op het meest oostelijke punt van de vallei. Ga vervolgens verder naar de tempel van Concordia, een van de best bewaarde Dorische tempels op Sicilië. Bewonder het gebouw dat dateert uit de vijfde eeuw. Bezoek daarna de oude Griekse tempel van Heracles en bekijk de ruïnes van de tempel van Zeus. Bezoek in totaal 5 tempels en voltooi dan je tour.

Agrigento: Vallei van de Tempels Skip the line & rondleiding

3. Agrigento: Vallei van de Tempels Skip the line & rondleiding

Kom naar Agrigento en ontdek een van de beroemdste historische bezienswaardigheden van Sicilië, vanwege de goed bewaarde Dorische tempels gewijd aan Griekse godheden, de beroemde Vallei van de Tempels. Dit archeologische park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt op een plateau dicht bij de Straat van Sicilië. Volg je gids om deze site te verkennen waar de tijd lijkt stil te staan, met behoud van een ongekende historische charme. Begin de tour vanuit de tempel van Hera en ga verder op de heilige weg naar de overblijfselen van de omringende muur. Bekijk in de vallei 12 tempels en enkele vestingwerken, de beneden- en boven-agora, een olympiër en een bouleuterion. Bron van inspiratie voor dichters, filosofen en schilders, het is een van de meest emblematische parken van Sicilië. Bewonder Dorische tempels uit de Helleense periode, die overeenkomen met de oude Akragas, de oorspronkelijke monumentale kern van de stad Agrigento. Ga verder naar de Tempel van Concord, de overblijfselen van de vroegchristelijke Necropolis, de Tempel van Heracles en de overblijfselen van de Tempel van Zeus.

Agrigento: Vallei van de Tempels met e-scooter

4. Agrigento: Vallei van de Tempels met e-scooter

Verken de Vallei van de Tempels op een exclusieve tour met een elektrische scooter, die ecologisch is en gemakkelijk te besturen. Bezoek het hele archeologische gebied aan de Via Sacra en bewonder onderweg de oude tempels en vele andere interessante plekken. Kies voor een tour van 1 of 2 uur en kijk wat het beste bij jouw schema past.  Daarnaast rijd je over groene routes, speciaal ontworpen zodat je kunt genieten van de prachtige natuur van het omringende landschap, bezaaid met amandelbomen en eeuwenoude olijfbomen. Hier kun je oude Romeinse wegen zoals Cardo I, de overblijfselen van het oude Griekse theater en de ruïnes van de necropolis verkennen. Tijdens deze avontuurlijke ervaring zie je de tempel van Hera Lacinia, oude vestingwerken en graven, de tempel van Concordia, de tempel van Hercules Victor en girgentana-geiten.

Agrigento: privéwandeling door de Vallei van de Tempels

5. Agrigento: privéwandeling door de Vallei van de Tempels

Kom naar Agrigento en ontdek een van de beroemdste historische bezienswaardigheden van Sicilië, vanwege de goed bewaard gebleven Dorische tempels gewijd aan Griekse godheden, de beroemde Vallei van de Tempels. Dit archeologische park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt op een plateau dicht bij de Straat van Sicilië. Volg je gids om deze site te verkennen waar de tijd lijkt stil te staan, met behoud van een ongekende historische charme. Begin de tour vanuit de tempel van Hera en ga verder op de heilige weg naar de overblijfselen van de omringende muur. Bekijk in de vallei 12 tempels en enkele vestingwerken, de beneden- en boven-agora, een olympiër en een bouleuterion. Bron van inspiratie voor dichters, filosofen en schilders, het is een van de meest emblematische parken van Sicilië. Bewonder Dorische tempels uit de Helleense periode, die overeenkomen met de oude Akragas, de oorspronkelijke monumentale kern van de stad Agrigento. Ga verder naar de Tempel van Concord, de overblijfselen van de vroegchristelijke Necropolis, de Tempel van Heracles en de overblijfselen van de Tempel van Zeus.

Catania: Vallei van de Tempels en Turkse trappen met brunch

6. Catania: Vallei van de Tempels en Turkse trappen met brunch

Begin de dag met een pick-up van uw accommodatie in een comfortabele minibus rond 08.30 uur. De eerste stop is in Agrigento. Deze stad was ooit de rijkste van alle Griekse koloniën. Bewonder de prachtige en indrukwekkende Vallei van de Tempels, die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk enkele van de best bewaarde Griekse tempels in de wereld. Pindar, de Griekse dichter en schrijver, beschreef het als een van de mooiste steden van de mensen bewoond door stervelingen. De Vallei van de Tempels staat bekend om zijn goed bewaarde tempels, zeven in totaal. De tempel van Concordia is een van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld en helpt de site om het klassieke UNESCO-werelderfgoed te verwerven prijs. Bezoek op de site de overblijfselen van vele andere tempels die zijn gewijd aan verschillende godheden zoals Juno, Hercules, Hephaestus en Athena. Zie vervolgens een van de meest verbazingwekkende stranden van Sicilië. Op een paar kilometer afstand van Agrigento vind je de Scala dei Turchi, letterlijk vertaald naar Turkse trappen. Ontdek een oogverblindende witte rotsformatie die oprijst uit de helderblauwe, zeeachtige gigantische trappen. Loop deze zachte helling, hoog boven de zee op je voeten, en geniet van een unieke ervaring. Hier heb je vrije tijd om te genieten van een van de beroemdste stranden van Sicilië. Geniet van een brunch gemaakt van typisch Siciliaans eten met flessen water en rode lokale wijn. Aankomst in Catania in de vroege avond, rond 19:00 uur.

Palermo: Dagtrip Vallei van de Tempels en Scala dei Turchi

7. Palermo: Dagtrip Vallei van de Tempels en Scala dei Turchi

Ontdek het park van de Vallei van de Tempels en de Scala dei Turchi op een dagtrip vanuit Palermo. Wandel door het park en bewonder de verbluffende voorbeelden van oude Griekse architectuur, waaronder de Tempel van Concordia, een van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld. Begin 's ochtends met het ophalen van je hotel in Palermo en rijd over de weg naar Agrigento, terwijl je onderweg geniet van het uitzicht op middeleeuwse kastelen. Maak onderweg een stop waar je wat koffie en Siciliaanse cannoli kunt kopen, of lunch om van te genieten in de Vallei van de Tempels. Wanneer je aankomt op de site, geniet je van ongeveer 2 uur om te verkennen. Bewonder de prachtig bewaard gebleven oude Griekse tempels, waaronder de fascinerende tempel van Concordia en de tempel van Hera Lacinia. Als het bezoek voorbij is, kunt u genieten van een fotostop bij Scala dei Turchi, een prachtige witte mergelrots die contrasteert met het turquoise oceaanwater beneden. Ontspan tijdens de terugreis naar Palermo en bewonder het uitzicht op de zuidkust van Sicilië, terwijl u wordt teruggebracht naar uw hotel.

Palermo: dagtour Agrigento en Vallei van de Tempels

8. Palermo: dagtour Agrigento en Vallei van de Tempels

Geniet van een schilderachtige rit naar Agrigento tijdens een excursie van een hele dag vanuit Palmero, met stops om oude tempels te bekijken. Bezoek lokale musea en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van het land voordat je wordt teruggebracht naar Palermo. De excursie omvat een korte stop voor een kop koffie op weg naar Agrigento, voordat je aankomt bij de Vallei der Tempels. Je kunt de tempels van Hera, Concordia en Apollo en ook Villa Aurea verder verkennen, samen met een gids die meer informatie geeft over de verschillende locaties. Je hebt vrije tijd om te gaan lunchen en daarna brengt de chauffeur je naar het Agrigento Archeologisch Museum. Nadat je de collecties van het museum hebt verkend, word je weer teruggebracht naar Palermo.

Agrigento: Tour Vallei van de Tempels Skip-the-Line toegang

9. Agrigento: Tour Vallei van de Tempels Skip-the-Line toegang

Sla de rij over met uw gids en begin uw rondleiding door de Vallei van de Tempels. Loop naar de tempel van Hera (Juno), gebouwd op de top van de heuvel. Geniet vanaf daar van een prachtig uitzicht op het landschap, de kustlijn en de Middellandse Zee. Vervolg anderhalve kilometer bergafwaarts en stop langs het hoofdpad om de vestingwerken van de stad en de Byzantijnse arcosolia te bewonderen. Bewonder enkele van de mooiste tempels ooit gebouwd: de tempel van Concordia, de tempel van Herakles en de tempel van Zeus. Terwijl je je gids verkent, ontdek je de geheimen achter de constructie van de tempels, krijg je inzicht in de beschaving die ze heeft voortgebracht en leer je de personages kennen die het oude Akragas tot 'de mooiste van de sterfelijke steden' maakten.

Van Palermo: Villa Romana en Vallei van de Tempels Trip

10. Van Palermo: Villa Romana en Vallei van de Tempels Trip

Treed in de voetsporen van de Grieken en Romeinen op een dagtocht waarbij uw vervoer voor u wordt geregeld. Ontdek enkele van de mooiste Romeinse mozaïeken ter wereld in de Villa Romana del Casale. Leer alles over de archeologische vindplaats Vallei van de Tempels met een erkende lokale gids. Ontmoet je chauffeur in het centrum van Palermo en word rechtstreeks naar Piazza Armerina gebracht, waar je de Villa Romana del Casale onafhankelijk zult verkennen. Bewonder de luxueuze villa uit de 4e eeuw, de thuisbasis van een invloedrijke Romeinse familie. Neem de tijd om de prachtige mozaïekvloeren te bekijken. Ga verder naar Agrigento voor een rondleiding door de prachtige Vallei van de Tempels, gebouwd door de Grieken in de 5e eeuw voor Christus. Bekijk de ruïnes van tempels, necropolissen, huizen, straten en al het andere dat je zou verwachten in een oude stad. Keer ten slotte terug naar het ontmoetingspunt in Palermo.

Beschikbare activiteiten

28 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Akragas

Wil je alle activiteiten in Akragas bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Akragas

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.139 beoordelingen

Dit was een geweldige ervaring ..een heel mooi park.wij konden geen gids krijgen op korte termijn .maar als je een foto maakte kon je het met google translate laten vertalen in ned (dan werd er gesproken ) ook kan je de app Valledeitempli downloaden (zwart loge met een rode kreeft) dan wordt er gesproken in het engels )

Prachtig! We waren er vroeg in de ochtend, geen "hordes"... Voor wie de hitte in de zomer vreest, is er nog veel groen maar een hoed en water zijn essentieel... Het kleine verklarende boekje voor 5 euro, exemplaar verklarende panelen plakken, maakt lezen in de schaduw mogelijk. Onvergetelijk bezoek.

Deze vallei is absoluut uitzonderlijk! Een must in Agrigento! Wees voorbereid om goed te moeten lopen (minibussen zijn beschikbaar om de vallei naar de receptie te gaan). Vergeet niet om lijn 2 van het agrigento stadsvervoer te nemen om van de stad naar de vallei van de tempels te gaan…

Heel mooie site! Erg groot dus neem goede schoenen mee, water (hoewel er altijd drinkwaterpunten zijn) ... en tijd om alles te doen ... we hebben geen gids genomen, het is natuurlijk te doen, maar het ontbrak uitleg ....

Interessante tour, wij zijn met de elektrische scooters gegaan en een leuke gide! Ga later op de dag, het was erg warm, zelfs nog om 17 uur!