Datums kiezen

Akragas

Akragas

Akragas: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Agrigento: Vallei van de Tempels Skip The Line & Tour met gids

1. Agrigento: Vallei van de Tempels Skip The Line & Tour met gids

Kom naar Agrigento en ontdek een van de beroemdste historische bezienswaardigheden van Sicilië, vanwege de goed bewaarde Dorische tempels gewijd aan Griekse godheden, de beroemde Vallei van de Tempels. Dit archeologische park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt op een plateau dicht bij de Straat van Sicilië. Volg je gids om deze site te verkennen waar de tijd lijkt stil te staan, met behoud van een ongekende historische charme. Begin de tour vanuit de tempel van Hera en ga verder op de heilige weg naar de overblijfselen van de omringende muur. Bekijk in de vallei 12 tempels en enkele vestingwerken, de beneden- en boven-agora, een olympiër en een bouleuterion. Bron van inspiratie voor dichters, filosofen en schilders, het is een van de meest emblematische parken van Sicilië. Bewonder Dorische tempels uit de Helleense periode, die overeenkomen met de oude Akragas, de oorspronkelijke monumentale kern van de stad Agrigento. Ga verder naar de Tempel van Concord, de overblijfselen van de vroegchristelijke Necropolis, de Tempel van Heracles en de overblijfselen van de Tempel van Zeus.

Agrigento: Vallei van de Tempels Skip-the-Line zonsondergangtour

2. Agrigento: Vallei van de Tempels Skip-the-Line zonsondergangtour

Beleef een zonsondergangtour door het UNESCO-werelderfgoed in de Vallei van de Tempels. Volg je gids om in totaal 5 tempels te bezoeken die dateren uit de Helleense periode. Verken het verbazingwekkende plateau, bekijk de goed bewaard gebleven tempel van Concordia en bekijk de ruïnes van de tempel van Zeus. Ontmoet je gids bij de tempel en begin je tour als de zon ondergaat. Geniet van de betoverende sfeer en geniet van het adembenemende uitzicht op de tempels. Volg daarna je gids en loop naar de majestueuze tempel van Hera Lacinia, op een hoge uitloper op het meest oostelijke punt van de vallei. Ga vervolgens verder naar de tempel van Concordia, een van de best bewaarde Dorische tempels op Sicilië. Bewonder het gebouw dat dateert uit de vijfde eeuw. Bezoek daarna de oude Griekse tempel van Heracles en bekijk de ruïnes van de tempel van Zeus. Bezoek in totaal 5 tempels en voltooi dan je tour.

Palermo: Agrigento en de Vallei van de Tempels Dagtour

3. Palermo: Agrigento en de Vallei van de Tempels Dagtour

Geniet van een schilderachtige rit door het platteland naar Agrigento op deze dagexcursie vanuit Palmero, met stops om oude tempels te bekijken. Bezoek de plaatselijke ruïnes en leer meer over de rijke geschiedenis van het land voordat je wordt teruggebracht naar Palermo. De excursie omvat een korte stop voor koffie onderweg naar Agrigento, voordat je aankomt bij de Vallei van de Tempels. Je kunt de tempels van Hera, Concordia en Apollo en de villa van Hardcastle verder verkennen met een reisgids die meer informatie geeft over de sites. Je hebt vrije tijd om te beslissen waar je gaat lunchen, voordat je chauffeur je naar het Scala Dei Turchi strand brengt. Na een fotostop word je teruggereden naar Palermo.

Palermo: Dagtocht Vallei van de Tempels en Scala dei Turchi

4. Palermo: Dagtocht Vallei van de Tempels en Scala dei Turchi

Ontdek het park van de Vallei van de Tempels en de Scala dei Turchi op een dagtrip vanuit Palermo. Wandel door het park en bewonder de verbluffende voorbeelden van oude Griekse architectuur, waaronder de Tempel van Concordia, een van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld. Begin 's ochtends met het ophalen van je hotel in Palermo en rijd over de weg naar Agrigento, terwijl je onderweg geniet van het uitzicht op middeleeuwse kastelen. Maak onderweg een stop waar je wat koffie en Siciliaanse cannoli kunt kopen, of lunch om van te genieten in de Vallei van de Tempels. Wanneer je aankomt op de site, geniet je van ongeveer 2 uur om te verkennen. Bewonder de prachtig bewaard gebleven oude Griekse tempels, waaronder de fascinerende tempel van Concordia en de tempel van Hera Lacinia. Als het bezoek voorbij is, kunt u genieten van een fotostop bij Scala dei Turchi, een prachtige witte mergelrots die contrasteert met het turquoise oceaanwater beneden. Ontspan tijdens de terugreis naar Palermo en bewonder het uitzicht op de zuidkust van Sicilië, terwijl u wordt teruggebracht naar uw hotel.

Agrigento: Vallei van de Tempels met e-scooter

5. Agrigento: Vallei van de Tempels met e-scooter

Verken de Vallei van de Tempels op een exclusieve tour met een elektrische scooter, die ecologisch is en gemakkelijk te besturen. Bezoek het hele archeologische gebied aan de Via Sacra en bewonder onderweg de oude tempels en vele andere interessante plekken. Kies voor een tour van 1 of 2 uur en kijk wat het beste bij jouw schema past.  Daarnaast rijd je over groene routes, speciaal ontworpen zodat je kunt genieten van de prachtige natuur van het omringende landschap, bezaaid met amandelbomen en eeuwenoude olijfbomen. Hier kun je oude Romeinse wegen zoals Cardo I, de overblijfselen van het oude Griekse theater en de ruïnes van de necropolis verkennen. Tijdens deze avontuurlijke ervaring zie je de tempel van Hera Lacinia, oude vestingwerken en graven, de tempel van Concordia, de tempel van Hercules Victor en girgentana-geiten.

Catania: Vallei van de Tempels en Turkse Trappen met snack

6. Catania: Vallei van de Tempels en Turkse Trappen met snack

Begin de dag met een pick-up van je accommodatie in een comfortabele minibus rond 8:30 uur. De eerste stop is in Agrigento. Deze stad was vroeger de rijkste van alle Griekse koloniën. Bewonder de prachtige en indrukwekkende Vallei van de Tempels, die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk enkele van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld. Pindar, de Griekse dichter en schrijver, beschreef het als een van de mooiste steden van alle door stervelingen bewoonde steden. De Vallei der Tempels is beroemd om zijn goed bewaard gebleven tempels, zeven in totaal. De Tempel van Concordia is een van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld en werd mede daardoor bekroond met de klassieke UNESCO werelderfgoedprijs. Bezoek de overblijfselen van vele andere tempels gewijd aan verschillende godheden zoals Juno, Hercules, Hephaestus en Athena. Bekijk vervolgens een van de meest verbazingwekkende stranden van Sicilië. Op een paar kilometer afstand van Agrigento vind je de Scala dei Turchi, letterlijk vertaald Turkse trappen. Ontdek een oogverblindende witte rotsformatie, die als reusachtige treden uit de helderblauwe zee oprijst. Loop over deze zachte helling, hoog boven de zee op je voeten, en geniet van een unieke ervaring. Hier heb je vrije tijd om te genieten van een van de beroemdste stranden van Sicilië. Geniet van een lekkere snack, vergezeld van lokale wijn en water. Aankomst in Catania in de vroege avond, rond 19:00 uur.

Agrigento: Vallei van de Tempels Tour Skip-the-Line Entree

7. Agrigento: Vallei van de Tempels Tour Skip-the-Line Entree

Sla de rij over met uw gids en begin uw rondleiding door de Vallei van de Tempels. Loop naar de tempel van Hera (Juno), gebouwd op de top van de heuvel. Geniet vanaf daar van een prachtig uitzicht op het landschap, de kustlijn en de Middellandse Zee. Vervolg anderhalve kilometer bergafwaarts en stop langs het hoofdpad om de vestingwerken van de stad en de Byzantijnse arcosolia te bewonderen. Bewonder enkele van de mooiste tempels ooit gebouwd: de tempel van Concordia, de tempel van Herakles en de tempel van Zeus. Terwijl je je gids verkent, ontdek je de geheimen achter de constructie van de tempels, krijg je inzicht in de beschaving die ze heeft voortgebracht en leer je de personages kennen die het oude Akragas tot 'de mooiste van de sterfelijke steden' maakten.

Van Palermo: Villa Romana en Vallei van de Tempels Trip

8. Van Palermo: Villa Romana en Vallei van de Tempels Trip

Treed in de voetsporen van de Grieken en Romeinen op een dagtocht waarbij uw vervoer voor u wordt geregeld. Ontdek enkele van de mooiste Romeinse mozaïeken ter wereld in de Villa Romana del Casale. Leer alles over de archeologische vindplaats Vallei van de Tempels met een erkende lokale gids. Ontmoet je chauffeur in het centrum van Palermo en word rechtstreeks naar Piazza Armerina gebracht, waar je de Villa Romana del Casale onafhankelijk zult verkennen. Bewonder de luxueuze villa uit de 4e eeuw, de thuisbasis van een invloedrijke Romeinse familie. Neem de tijd om de prachtige mozaïekvloeren te bekijken. Ga verder naar Agrigento voor een rondleiding door de prachtige Vallei van de Tempels, gebouwd door de Grieken in de 5e eeuw voor Christus. Bekijk de ruïnes van tempels, necropolissen, huizen, straten en al het andere dat je zou verwachten in een oude stad. Keer ten slotte terug naar het ontmoetingspunt in Palermo.

Vanuit Palermo: Tempelvallei Tour & Turkse Trappen

9. Vanuit Palermo: Tempelvallei Tour & Turkse Trappen

Ga op een episch avontuur van 8 uur om de historische pracht van de Vallei van de Tempels te ontdekken. Begin je reis bij zonsopgang, wanneer een luxe transport je verwelkomt met elegantie en comfort. Geniet aan boord van het luxe voertuig van elk detail, dat is ontworpen om maximale ontspanning en plezier te garanderen. Geniet van omsluitende stoelen, oplaadpunten voor apparaten en Wi-Fi aan boord. Kom aan bij de Vallei van de Tempels, waar je de tijd hebt om elke hoek van de buitengewone site te verkennen. Bewonder de grootsheid van de oude tempels en de majesteit van de ruïnes. Aan het einde van de excursie is de terugkeer aan boord van het luxe voertuig een ontspannen moment om na te denken over je ontdekkingen van de dag. Ervaar de combinatie van luxe, kennis en comfort die samenkomen in een unieke tour, waardoor je bezoek aan de Vallei der Tempels in alle opzichten onvergetelijk wordt.

Agrigento: privéwandeling door de Vallei van de Tempels

10. Agrigento: privéwandeling door de Vallei van de Tempels

Kom naar Agrigento en ontdek een van de beroemdste historische bezienswaardigheden van Sicilië, vanwege de goed bewaard gebleven Dorische tempels gewijd aan Griekse godheden, de beroemde Vallei van de Tempels. Dit archeologische park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt op een plateau dicht bij de Straat van Sicilië. Volg je gids om deze site te verkennen waar de tijd lijkt stil te staan, met behoud van een ongekende historische charme. Begin de tour vanuit de tempel van Hera en ga verder op de heilige weg naar de overblijfselen van de omringende muur. Bekijk in de vallei 12 tempels en enkele vestingwerken, de beneden- en boven-agora, een olympiër en een bouleuterion. Bron van inspiratie voor dichters, filosofen en schilders, het is een van de meest emblematische parken van Sicilië. Bewonder Dorische tempels uit de Helleense periode, die overeenkomen met de oude Akragas, de oorspronkelijke monumentale kern van de stad Agrigento. Ga verder naar de Tempel van Concord, de overblijfselen van de vroegchristelijke Necropolis, de Tempel van Heracles en de overblijfselen van de Tempel van Zeus.

51 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Akragas

Wil je alle activiteiten in Akragas bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Akragas

Gemiddelde beoordeling

4.5
(1.139 beoordelingen)

Uitstekend bezoek dankzij onze gepassioneerde gids !! De e-scooters zijn super praktisch om de hele gigantische vallei te bezoeken. De gids stopt ons voor elk monument met uitleg (alleen Italiaans en Engels) en je hebt uitleg in het Frans en een audiogids. Er zijn pauzes om foto's te maken. Houd er rekening mee dat u ook de prijs van toegangskaarten moet toevoegen aan de reservering! Over het algemeen is het een uitstekende activiteit, maar de prijs blijft redelijk hoog (154 voor de e-scooter en de gids voor 2 uur + 16 € voor toegangskaarten).

bus rit was goed geregeld, goede stoelen en airco. vooral in deze tijd met 40 graden erg prettig. nadelig snelle stops,plaspauze of wat te eten halen. bij deze trip zat dus jet entree bewijs voor de tempels er niet bij. staat er niet bij aangegeven,dus ik kon nog 2 tickets a 10euro bij kopen op locatie. verder prachtige omgeving en mooie dingen kunnen bekijken.

We hebben echt genoten van onze rondreis! Onze gids, Claudio, was zeer deskundig en vriendelijk. We gingen op een zeer warme dag en waren zo dankbaar dat we scooters konden rijden in plaats van de hele tijd te lopen.

Het was erg goed. Alessandra, een zeer interessante gids. De audiogids was ook erg goed. Scootmobielen zijn gemakkelijk te gebruiken. Te doen om 9 uur als er nog weinig mensen zijn

Geweldig! Leuke en gemakkelijke manier om de tempels te zien. De scooters staan na de ingang, dus vergeet niet vooraf kaartjes voor het tempelterrein te kopen als het druk is.