Belevingen in
Akropolis van Athene

Ontdek de bakermat van de democratie en de ruïnes van het Parthenon met de schoonheid van Athene op de achtergrond.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Akropolis van Athene: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

1. Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket dat je voorrangstoegang geeft tot 7 van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Athene. Geniet van kortingen tot 50% en vermijd de lange wachtrijen met toeristen bij de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van Zeus, de Aristotelesschool, de bibliotheek van Hadrianus en de oude begraafplaats van Kerameikos. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolis-heuvel staat, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek daar de oude Agora die op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis ligt. Kom meer te weten over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Verken net ten noorden van de Akropolis de vindplaats van de Romeinse Agora, die ooit het middelpunt was van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde bibliotheek van Hadrianus en de tempel van Olympische Zeus op de Olympische locatie, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot aan de oevers van de rivier de Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

...
Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket

2. Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket

Volg een ontspannende wandeling door de groene lanen naar de voet van de Akropolis van Athene, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een oude citadel en één van de opzienbarendste archeologische vindplaatsen ter wereld. Ga richting de zuidelijke helling van de Akropolis om de grootste drukte te vermijden. Stop dan bij het loket om je tickets op te halen en ga naar binnen om de oude schatten te zien die op je wachten. Je bezoekt onderweg het theater van Dionysus, een amfitheater uit de 5e eeuw waarvan gezegd wordt dat het de geboorteplaats van de podiumkunsten is. Luister naar zijn geschiedenis en beeld je in dat het gevuld is met het theaterpubliek van het oude Griekenland. Bekijk het heiligdom van Dionysus, dat gewijd is aan de Griekse god van de wijn en de vruchtbaarheid. Eenmaal in de Akropolis kom je dicht bij belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Propyleeën, het Erechtheion, de tempel van Athena Nikè en het Parthenon. Neem de tijd om deze fascinerende ruïnes te fotograferen en laat je gids je meer vertellen over de geschiedenis. Vanaf de top van de heilige heuvel kun je genieten van een panoramisch uitzicht over Athene. Kom meer te weten over de opgravingen en krijg een beter inzicht in de ruïnes van de citadel. Luister naar de verhalen over de omliggende monumenten, zoals de Areopaag en het Odeion van Herodes Atticus.  Je rondleiding eindigt op de top van de Akropolis, vanwaar je de omgeving zelfstandig verder kunt verkennen. Kies uit een rondleiding in de vroege ochtend, ochtend of middag.

...
Athene: kaartjes Akropolis & museum inclusief boekingskosten

3. Athene: kaartjes Akropolis & museum inclusief boekingskosten

Bezoek de adembenemende Akropolis, waarschijnlijk het beroemdste en meest bezochte monument uit de antieke wereld. Het is het symbool en de beroemdste bezienswaardigheid van Athene. Loop omhoog naar de plek die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en vroeger diende als citadel en bekijk de gebouwen in je eigen tempo. Het toegangskaartje is inclusief toegang tot de propyleeën (poort), de Tempel van Nikè, het Parthenon en Erechtheion met zijn kariatidentribune. Geen bezoek aan Athene is compleet zonder een bezoek aan het Akropolismuseum dat zich in een van de belangrijkste voorbeelden van hedendaagse architectuur in Athene bevindt en geweldige vondsten van het Akropolismonument bevat. De hoofdattracties, zoals votiefgaven, dagelijkse objecten, beelden uit de archaïsche periode, kariatiden en natuurlijk de majestueuze hal van het Parthenon met zijn metopen, frontons en fries zullen zeker indruk op je maken.

...
Athene: toegangsticket Akropolis met audiotour via telefoon

4. Athene: toegangsticket Akropolis met audiotour via telefoon

Er is een ritueel verbonden aan een bezoek aan Athene. Allereerst, smul je van souvlaki en een authentieke Griekse salade. En daarna... beklim je zo snel mogelijk de Akropolis! Sla de wachtrij over om de bekendste bezienswaardigheid van Athene te zien! Je ontvangt je entreebewijs per e-mail, zodat je meteen door kunt lopen naar de ticketvalidatie bij de ingang. Daarnaast kun je de digitale zelfstandige 'Acropolis Classic-audiotour downloaden. De app combineert de geschiedenis, politiek, kunst, religie en allerdaagse verhalen uit het oude Athene en presenteert het in een modern en aantrekkelijk jasje. Elk onderdeel van de excursie is voorzien van meerdere verhalen, zodat je de beleving kunt aanpassen aan je persoonlijke programma en je eigen interesses. Nadat je de digitale audiotour op je smartphone hebt gedownload, kun je beginnen bij de grote trap: al sinds de tijd van Perikles de traditionele manier om de Akropolis te bezoeken. In de Tempel van Nikè kun je meer horen over de defensieve rol van de Akropolis en leren over de botsing tussen vernieuwers en conservatieven in het oude Athene. Hierna betreed je de propyleeën, een gebouw dat al in de oudheid werd bewonderd, wellicht zelfs nog meer dan het Parthenon. De mooiste manifestaties van zijn schoonheid zijn verdwenen, maar je kunt je nog goed voorstellen hoe het was om door de grote deuren te lopen en een standbeeld te zien dat werd gemaakt door de grote filosoof Socrates. Eenmaal op het hoofdplein, voorbij de propyleeën, zie je het Parthenon voor het eerst, maar je wordt met de app ook uitgenodigd om deze open plek voor te stellen vol met standbeelden van goden en helden, waaronder een bronzen versie van het paard van Troje. Het Erechtheion is een eigenaardige tempel met veel goden en goddelijke voorouders, evenals een slang die graag honingtaart at. De oude tempel van Athene is dankzij de woede van de Perzische indringers vandaag de dag niets meer dan een stapeltje stenen. En toch bevinden zich tussen deze ruïnes de resten van het oude paleis van de Myceense koningen van Athene. Bewonder het prachtige panorama over Athene vanaf het uitkijkpunt Belvedere, waar je meer leert over de slimme methodes die de bewoners van Athene gebruikten om dit marmer van een afgelegen berg, naar de top van de Akropolis te vervoeren. En dan is het tijd om het Parthenon te verkennen, met het gouden en ivoren standbeeld van Athena Parthenos. De tempel is een voorbeeld van architecturale en artistieke perfectie. Maar het is ook de bron van talloze verhalen over de troon van de Perzische koning, de geboorte van Athene en de maagden die tijdens hun jeugd, kleding voor de godin maakten. En hebben we al verteld dat het Parthenon eigenlijk een piramide is?

...
Athene: vooraf geboekt ticket zonder wachtrij Akropolis

5. Athene: vooraf geboekt ticket zonder wachtrij Akropolis

Dit is je kans om het Akropolis te bezoeken, het beroemdste monument van het oude Griekenland. Haal je kaartje bij het kantoor van de plaatselijke aanbieder dicht bij de zuidingang, sla de wachtrij over en ga direct naar de kaartvaliderende machines bij de ingang. Je wandelt naar boven en verkent het unieke herkenningspunt in je eigen tempo - neem zoveel tijd als je wil. Akropolis is een archeologisch wonder, een UNESCO-werelderfgoed en één van de meest direct herkenbare bezienswaardigheden van Athene. Loop het theater van Dionysus binnen en bekijk de indrukwekkende Parthenontempel die op de UNESCO-lijst staat en die is gewijd aan Athena, de godin van de oorlog. Je bezoekt de Propylaea, de tempel van Athena Nike, het Erechtheion en bekijkt de Odeon van Herodes Atticus vanaf de top. Je kunt naar alle kanten van de heuvel lopen en je verbaast je over het prachtige uitzicht op Athene, de omliggende bergen en natuurlijk de Egeïsche zee. De Akropolis is een zeer indrukwekkende plek die boven de hoofdstad uittorent en wanneer je op het terrein loopt, geeft je het een gevoel van ontzag en een echt besef van de grootsheid van de oude Grieken.

...
Athene: Akropolis-tour in kleine groep met toegangsticket

6. Athene: Akropolis-tour in kleine groep met toegangsticket

Profiteer van voorrangstoegang en ontdek de bakermat van de westerse beschaving tijdens een rondleiding met gids door de Akropolis. Kies voor de beleving die bij jou past; een geleide tour in een kleine groep of een privétour. Verwen jezelf met Griekse lekkernijen als je de optionele street food-tour bijboekt in de oude stad van Athene. Aan het begin van de tour ontmoet je de enthousiaste gids bij een populaire locatie voor traditionele Griekse delicatessen. Het is mogelijk om hier gebruik te maken van de toiletten en water of snacks te kopen. Laat je gids je meenemen naar de heuvel Pnyx, de geboorteplaats van de democratie. Duik in de eeuwenoude Griekse geschiedenis tijdens deze tour door de wereldberoemde Akropolis van Athene. Bewonder de verbluffende architectuur van de Parthenon Tempel, kom meer te weten over het belang van de Erechtheion Tempel en hoor mythen en verhalen over het oude Athene. Bovendien kun je na de tour op de heuvel blijven om op eigen gelegenheid verder op verkenningstocht te gaan en van het uitzicht over de stad en de Egeïsche Zee te genieten. Je gids laat je een andere route naar de zuidelijke uitgang zien, zodat je ook het Altaar van Asclepius en het Dionysus-theater,  de geboorteplaats van theaterdrama, kunt bekijken. Breid je tour uit met een Griekse street food-tour (upgrade). Volg je gids en verken andere gebieden van de Akropolisheuvel en de zuidelijke helling. Daarna wandel je de oude stad in voor een begeleide proeverij van populaire Griekse straatgerechten.

...
Athene: rode hop on, hop off-bus met Piraeus en Beach Rivera

7. Athene: rode hop on, hop off-bus met Piraeus en Beach Rivera

Ervaar de Griekse hoofdstad met een hop on, hop off-sightseeingtour langs 3 verschillende routes. Je rijdt in een dubbeldeksbus met open dak langs de vele belangrijke hoogtepunten en attracties van de stad. Met deze 90-minuten durende tour vertrek je vanaf het Syntagmaplein en verken je het centrum van Athene. Met behulp van de meertalige audiogids aan boord volg je de geschiedenis en de cultuur van Athene vanaf de oudheid tot aan het heden. Naast de vele monumenten van de stad kom je onderweg ook genoeg winkelgelegenheden tegen. Je bezoekt wereldberoemde musea of bewondert de oude tempels zoals de Akropolis en het Parthenon. Haltes op de Athene-route: 1. Syntagma Plein 2. De Vier Musea 3.  The National Gallery 4. -  Oud Olympisch Stadion 5. - Melina Merkouri 6. - Akropolis Museum 7. -  Akropolis & Parthenon 8. -  Tempel van Zeus 9. -  Parlement 10. -  Nationale Bibliotheek 11. -  Nationaal Archeologisch Museum 12. -  Omonoiaplein 13. - Karaiskakiplein 14. -  Monastirakiplein 15. - Kotziaplein Haltes op de Piraeus-route 1. - Pantion University 2. - Niarchos Foundation 3. - Municipal Theatre 4. -  Cruise Terminal A & B 5. -  Leeuwenpoort 6. - Cruise Terminal A & B 7. - Archeologisch Museum van Piraeus 8. - Votsalakia Beach 9. Mikrolimano haven 10. Planetarium 11. Athens Ledra & Intercontinental Haltes op de Beach & Riviera-route: Melina Merkouri/Plaka Pantion University Niarchos Foundation Falire/Flisvas Edem Ag.Kesmas Beach Bomo Palace Asteria Beach Divani Apollon Oceanis Beach / Atrir Palace Vouliagemi Lake Pigadakia Blazer Suites Glyfada Golf Ag.Kosmas Kalamki Poseidon Hotel Marriot/Planetarium Grand Hyatt / Intercontinental Tempel van Zeus

...
Athene: standaard Akropolis-ticket met boekingskosten

8. Athene: standaard Akropolis-ticket met boekingskosten

Bezoek de Akropolis, een van de beroemdste bezienswaardigheden in heel Griekenland. Verken een van de meest bezochte locaties ter wereld, profiteer van toegang met voorrang en vermijd lange wachttijden aan de kassa. Je ontvangt je entreebewijs per e-mail, zodat je rechtstreeks door kunt lopen naar de kaartjes-validerende machines bij de ingang om je ticket te scannen. Betreed de locatie via de hoofdingang in de buurt van het metrostation Thissio of via de zuidingang in de buurt van het metrostation Akropolis. Verken de heuvel en dit unieke monument in je eigen tempo. Je kunt zoveel tijd nemen als je wilt. Bekijk het Dionysius-theater en het imposante Parthenon, dat op de UNESCO-lijst staat. Deze tempel is opgedragen aan Athena, godin van de oorlog. Bezoek de Propylaea, de tempel van Athena Nikè en het Erechtheion en bezichtig het Odeion van Herodes Atticus. Ontdek alle kanten van de heuvel en geniet van het prachtige uitzicht op de Griekse hoofdstad. Zie de omliggende bergen en de blauwe Egeïsche Zee die Athene omringt.  Deze aanbieding bevat alleen het reguliere ticket voor volwassenen en iedereen van alle leeftijden kan het gebruiken om de volledige prijs te betalen. Alle kinderen tussen 0 en 5 jaar en EU-burgers tussen 6 en 24 jaar kunnen naar binnen met een gereduceerde toegangsprijs. Om gebruik te maken van deze aanbieding, ga je naar het loket om een speciaal geprint ticket te krijgen.

...
Athene: combiticket voor musea en hop-on hop-off bus

9. Athene: combiticket voor musea en hop-on hop-off bus

Sla het gedoe over en gebruik een handige combinatiepas om toegang te krijgen tot enkele van de meest bekende bezienswaardigheden van Athene, evenals 48 uur toegang tot een Hop-on Hop-off-bus. Neem drie dagen de tijd om te zien wat je wilt - van het Parthenon tot dans en theater, er is voor elk wat wils. De attractielijst bevat: • Akropolis-heuvel • Akropolismuseum • Panatheense Stadion • Athene Oorlogsmuseum • Museum voor Cycladische Kunst • Frissiras Museum voor Hedendaagse Schilderkunst • Dora Stratou Traditioneel Danstheater • Helleens Motormuseum • Ilias Lalaounis Juwelenmuseum • Museum van Griekse cultuur (Benaki) • Museum voor Islamitische Kunst (Benaki) • De Ghika-galerij (Benaki) • Speelgoedmuseum (Benaki) • Museum voor oude Griekse technologie • Museum van Irakleidon • Museum van Illusies • Athene Hop On Hop Off Tour (48 uur toegang tot alle lijnen)

...
Athene: toegangskaarten Akropolis en Museum met audiotour

10. Athene: toegangskaarten Akropolis en Museum met audiotour

Verken in je eigen tempo de fascinerende Akropolis-heuvel van Athene en het bijbehorende museum met deze combinatie van vooraf geboekte e-tickets en twee meeslepende audiotours, te downloaden naar je smartphone. Ontvang uw tickets via e-mail, download vervolgens eenvoudig de zelfgeleide audiotours en u bent helemaal klaar voor uw avontuur in Athene. Kom aan op de Akropolis-heuvel en loop rond op deze unieke imposante plek, door de muren van de Propylaea en de reeks grote tempels rond de site. Bezoek de Tempel van Nike, het Erechtheion en het illustere Partheon en luister naar talloze verhalen over de goddelijke voorouders van de Atheners en de mythische oorsprong van deze glorieuze stad. Treed in de voetsporen van wereldberoemde historische figuren zoals Socrates en Pericles en krijg waardevolle inzichten in het leven van deze oude Grieken. Ontgrendel tijdens de wandeling de geheimen van oud metselwerk en wees getuige van de ongeëvenaarde uitmuntendheid van de Atheense architectuur. Laat u in het Akropolismuseum door de exposities leiden door de boeiende reis van Athene's overgang naar democratie. Geniet van een uitgebreide presentatie van de evolutie van de oude Griekse stijl van de vroege stappen tot de artistieke revoluties van het klassieke tijdperk.

...

Plan je bezoek

 • Tickets boeken?

  Kaartjes kosten vanaf €12 (€6 met korting). Boek van tevoren een tour om de rijen over te slaan!

 • Wat zijn de openingstijden?

  Van april tot oktober is de Akropolis tussen 8:00 en 20:00 open voor bezoekers, van november tot maart tot 17:00.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  s Zomers open van 08:00 tot 20:00, 's winters tot 17:00.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen vanaf €12.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  De Akropolis ligt op loopafstand van de meeste hotels in het stadscentrum!
 • Extra tips

  • Draag goede wandelschoenen!

  • Als je in de hete zomer komt, kleed je dan gepast en neem water mee.

Sitemap Akropolis van Athene

Wil je alle activiteiten in Akropolis van Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Akropolis van Athene

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 9.204 beoordelingen

Ik hield van deze ervaring. Zonder gids zou mijn reis naar de Akropolis hebben gevoeld als een lege toeristische attractie. Deze gids was uitzonderlijk. Ik was continu onder de indruk van haar kennis, expertise en professionaliteit. Ik stelde het ook erg op prijs dat ik zenders voor de audio kreeg. Ik kon haar horen zonder aan haar zijde te blijven plakken. Het was echt fantastisch. Precies waar ik op hoopte en overtrof de verwachtingen. Mijn enige klacht is dat ik iets meer gedetailleerde aanwijzingen naar de ontmoetingsplaats op prijs had gesteld. Het was niet duidelijk waar ik heen moest na het verlaten van de metrohalte, en ik eindigde enkele minuten op de verkeerde plaats, omdat ik geen Grieks las en ik geen wifi / netwerk had toen ik weg was van mijn hotel.

Heel leuke ervaring! We deden dit de eerste dag en zagen op die manier de leuke plaatsen die Athene te bieden heeft. De gids toonde ons nadien alles op een kaart die we mee kregen. Zo konden we nadien nog bepaalde plaatsen opnieuw opzoeken.

Super leuk! Meteen doen als je in Athene aankomt. Really cool. Friendly guide who knows her way around Athens

Zeer indrukwekkend om te zien en blij dat de Griekse regering er alles aan doet om het te behouden

onvergetelijke ervaring, ontdekkend leren, heel interessant!