Akropolis van Athene
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers
athene tour akropolis in kleine groep incl. toegangsbewijs

Athene: tour Akropolis in kleine groep incl. toegangsbewijs

Duur: 2 uur
Kleine groep
433 Beoordelingen
GetYourGuide Original
433

Sla de rijen voor de kassa van de Akropolis over en zie de bekendste monumenten van Athene. Verken de bakermat van de westerse beschaving en ontdek…

Akropolis van Athene: tours & tickets

Akropolis van Athene: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Athene

Bekijk alle 500 tickets en tours

5 historische feiten uit de geschiedenis van Akropolis van Athene

Milennia lang was de Akropolis het centrum van cultuur en verering in Athene. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste culturele erfgoederen ter wereld en een niet te missen onderdeel bij het bezoeken van Athene. Lees hier waarom.

Het landschap vormde de basis van de Atheense cultuur

Het landschap vormde de basis van de Atheense cultuur

De heuvel van kalksteen bood met ondiepe grotten en steile hellingen een prima woonplek, en de zoetwaterbronnen inspireerden de mythe van Athena, godin van vruchtbaarheid.

Centrum van de overheid

Centrum van de overheid

Akropolis betekent 'hoogste punt', en is in de Griekse polis de plek waar de stadsburcht wordt gebouwd. Koningen woonden op de Akropolis van Athene, totdat het regeringsleven zich verder naar buiten verspreidde.

Oorspronkelijke gebouwen verwoest door de Perzen

Oorspronkelijke gebouwen verwoest door de Perzen

De Akropolis was pas 30 jaar een religieuze plek toen de Perzen er in 480 voor Christus overheen walsten. De daarop volgende herconstructie onder Perikles duurde 50 jaar!

In goede staat tot 1687

In goede staat tot 1687

Vanaf 1458 werd het Pathenon gebruikt als Ottomaans garnizoen. Tijdens de zevende Ottomaans-Venetiaanse oorlog werden de tempels op de Akropolis zwaar beschadigd door Venetiaans buskruit.

Restauratie begon in 1975

Restauratie begon in 1975

Er wordt nog altijd aan de restauratie gewerkt, maar op je tour kun je het Parthenon, Erechteion, de Tempel van Athena Nike en de Propylaeën zien.

Onze insidertips

Tickets boeken?

Kaartjes kosten vanaf €12 (€6 met korting). Boek van tevoren een tour om de rijen over te slaan!

Wat zijn de openingstijden?

Van april tot oktober is de Akropolis tussen 8:00 en 20:00 open voor bezoekers, van november tot maart tot 17:00.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  s Zomers open van 08:00 tot 20:00, 's winters tot 17:00.
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen vanaf €12.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker aan te raden. Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  De Akropolis ligt op loopafstand van de meeste hotels in het stadscentrum!
 • Extra tips

  • Draag goede wandelschoenen!

  • Als je in de hete zomer komt, kleed je dan gepast en neem water mee.

Wat anderen zeggen over Akropolis van Athene

Gemiddelde beoordeling
4.4 / 5
gebaseerd op 7.092 beoordelingen

Een geweldige aanrader om de stad te verkennen !

De activiteit was heel goed geregeld via Getyourgide. Alles werd heel duidelijk weergegeven (ook het pick-up point werd goed aangegeven). We hadden een geweldige Nederlandstalige gids Jan die met heel veel passie verteld heeft over het mooie Athene. Heel aangenaam om met een elektrische fiets door de stad van Athene te rijden. Dit is helemaal niet fysiek zwaar of vermoeiend. Bovendien is het heel fijn om door Athene te rijden met de fiets aangezien er weinig auto`s rijden in het historische stadscentrum. De gids neemt je mee op plaatsjes waar je anders niet zou komen(bv.de Pnyx heuvel). Daar heb je een prachtig zicht op de Akropolis. Je stopt samen met de gids aan de belangrijkste bezienswaardigheden. Er is ook voldoende tijd om foto`s te nemen. Je komt heel wat te weten over de hoofdstad van Griekenland. Tip: doe deze activiteit aan het begin van jouw vakantie. De e-biketour is een ideale verkenning van Athene ! De gids geeft ook verdere info die nuttig is voor jouw verdere verblijf

Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket Beoordeeld door

Ideale manier om een stad zoals Athene volledig te bezoeken!

Je stapt op en af zoals je zelf wilt...wij hadden een driedaags ticket voor de drie lijne,die zowel naar de haven Piraeus en de Riviera (kust) reed. Super!! we kregen er maar niet genoeg van!! Tijden werden heel goed opgevolgd en de mensen van de tickets waren ook heel vriendelijk in het geven van info!Er zijn ook blauwe en gele bussen maar onze voorkeur (telkens weer in elke stad) gaat onze voorkeur uit naar de rode bussen!

Geweldig om die lange rij bij de ticketverkoop over te kunnen slaan

E-tickets werkten prima. QR-code scannen en we waren binnen. De audiotour was prima. je kunt op je gemak alles beluisteren en eventueel nog een keer als dat nodig is. De app hiervoor werkte prima. Alleen werkte het geluid niet goed bij 1 van ons. Het vertelde was wel ook te lezen en we hadden 3 telefoons tot onze beschikking, dus zo is het prima opgelost, maar dat was het enige minpuntje.

Goede gidsen die een eerste indruk van Athene gaven.

Van de tour door Athene hadden we meer verwacht en op de Akropolis hadden we liever wat meer tijd gehad om vrij rond te lopen, nu schoten er maar 10 minuten over. Verder was één van ons +65, normaal hadden we dus recht op telkens één goedkopere toegang, maar de gids had onze tickets op voorhand gekocht, van een reductie was geen sprake.

Athene, Akropolis & Museum: rondleiding zonder tickets Beoordeeld door

Handig, snel geregeld en scheelt een lange wachtrij.

De tickets moet je dan even op een andere plek (5 minuten lopen) ophalen. En het zou een toegevoegde waarde zijn op de site om te kunnen zien hoe druk het die ochtend, middag of avond gaat worden. Die ochtend dat wij er waren was het enorm druk, vandaar.

Ticket Akropolis: ophaalpunt 450m van zuid-ingang Beoordeeld door