Ontdek het beste van
Akumal

Onze aanbevelingen voor Akumal

Riviera Maya: Rondleiding door Tulum en zwemmen met schildpadden in Akumal

1. Riviera Maya: Rondleiding door Tulum en zwemmen met schildpadden in Akumal

Ontdek de fascinerende allure van Tulum, de legendarische ommuurde stad, en dompel jezelf onder in een grondige verkenning van de rijke geschiedenis en adembenemende natuurlijke wonderen. Geniet van een rondleiding door de archeologische zone en duik in het kristalheldere water van Akumal om met schildpadden te zwemmen. Begin uw reis met het ophalen van uw hotel in het Riviera Maya-gebied en duik in het hart van de Maya-cultuur met een bezoek aan de ruïnes van Tulum. Neem deel aan een rondleiding door dit historische monument aan zee en geniet van de betoverende schoonheid van de Caribische kustlijn. Ga vervolgens naar Akumal om deel te nemen aan serene waterontmoetingen. Ervaar de sensatie van het zwemmen naast majestueuze zeeschildpadden in hun natuurlijke habitat. Neem een boeiend kijkje in de onderwaterwereld voordat u terugkeert naar uw accommodatie.

Quintana Roo: Tulum Ruïnes, Zeeschildpadden & Cenote Dagtour

2. Quintana Roo: Tulum Ruïnes, Zeeschildpadden & Cenote Dagtour

De oude ommuurde stad Tulum ligt bovenop een klif met uitzicht op de turkooizen Mexicaanse Caribische Zee en creëert vergezichten die adembenemend zijn. Verken de Maya-ruïnes van Tulum met een deskundige gids en ontdek waarom dit een van de meest populaire culturele attracties in de Riviera Maya is. Duik in de natuurlijke habitat van zeeschildpadden met een once in a lifetime avontuur in Akumal. Deze kalme baai in de Riviera Maya is de thuisbasis van zeeschildpadden die komen grazen op het zeegras, waardoor u naast hen kunt snorkelen in een buitengewone natuurlijke ontmoeting. Ga de jungle in en ontdek een magische oase in een unieke cenote-duik in de Riviera Maya! Cenotes zijn natuurlijke kalkstenen zinkgaten vol mineraalrijk zoet water, het perfecte "zwemgat" om op te frissen en te spelen en de verbluffende natuurlijke schoonheid van de jungle te bewonderen. Een rondleiding door de Maya-ruïnes van Tulum, zwemmen met zeeschildpadden in Akumal en een cenote-zwemmen in de jungle-oase in de Riviera Maya plus vervoer heen en terug, drankjes en een heerlijke lokale lunch inbegrepen!

Cancún/Riviera Maya: Tulumruïnes, zwemmen in zeeschildpadden & Cenoten

3. Cancún/Riviera Maya: Tulumruïnes, zwemmen in zeeschildpadden & Cenoten

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Cancún of Riviera Maya, maak je een reis door de tijd met onze Tulum Ruins Tour, waar je de ontzagwekkende archeologische Maya-plek aan de Caribische kust zult verkennen. Bewonder de eeuwenoude ruïnes die bovenop een natuurlijke rots liggen en een adembenemend uitzicht bieden op de turkooisblauwe oceaan. Een van 's werelds meest fascinerende bezienswaardigheden. Dompel je vervolgens onder in de betoverende wereld onder de golven als we ons wagen aan Turtle Bay voor een snorkelavontuur met Akumal zeeschildpadden. Een korte boottocht brengt je naar dit onderwaterparadijs, waar je drie van de zeven zeeschildpaddensoorten ter wereld tegenkomt. Met een ongeëvenaard zicht belooft deze snorkelervaring onvergetelijke ontmoetingen met het onderwaterleven. Sluit je dag af met een duik in de diepten van het subtropische regenwoud van de Yucatan om de verborgen wonderen van de Maya Cenotes te ontdekken, die bekend staan als Ix Balam en Yum Balam. Neem een verfrissende duik in het kristalheldere water van deze eeuwenoude kalksteengrotten, omringd door duizenden prachtige stalagmieten en stalactieten. Of je nu ontspant aan de rand van het water of de diepte van de grot verkent, de cenotes bieden een sereen toevluchtsoord om tot rust te komen en je te vergapen aan de schoonheid van de natuur. De hele dag staat er een ervaren fotograaf naast je, die de schoonheid van je ervaringen vakkundig vastlegt. Tot slot stap je in het busje voor een comfortabele rit terug naar je hotel.

Baai van Akumal: Cenoten en snorkelen met schildpadden

4. Baai van Akumal: Cenoten en snorkelen met schildpadden

Ontdek een rijke en biodiverse wereld onder de golven tijdens deze begeleide snorkeldagtrip in Akumal Bay. Geniet van het gemak van het ophalen en inleveren van hotels vanaf locaties Riviera Maya, Cancun en Tulum. Blijf tijdens je tour gehydrateerd met de meegeleverde fles water. Begin met ophalen voor de deur en reis naar Akumal Bay in een busje met airconditioning. Wees uitgerust met hoogwaardige snorkeluitrusting en begin met zwemmen langs het strand terwijl je op zoek bent naar 3 verschillende soorten schildpadden. Ervaar een uur lang zwemmen naast deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat. Voel het warme water van de baai en spot ander zeeleven terwijl je de levendige kleuren van verschillende koraalsoorten bewondert. Ga naar een natuurlijk gevormde cenote die midden in een tropisch regenwoud ligt. Zwem in het kristalheldere blauwe water van deze unieke cenotes en ontspan tussen de duizenden witte stalactieten en stalagmieten die je bij elke bocht omringen. Keer terug naar je accommodatie per busje aan het einde van je cenote-avontuur.

Luchthaven Cancún: Privé transfer enkele reis of heen en terug

5. Luchthaven Cancún: Privé transfer enkele reis of heen en terug

Vereenvoudig je reis naar Cancún met een privétransfer van het vliegveld naar je hotel in Cancún, Rivera Maya of Tulum. Ga naar je hotel of naar het vliegveld, er zijn opties voor elk deel van je reis. Bespaar tijd en wacht niet in frustrerende rijen. Profiteer van gedesinfecteerde auto's, opgeleid personeel dat je ophaalt, persoonlijke service en tweetalig personeel. Maak een aangename en veilige reis met privévervoer in Cancún.

Riviera Maya: Ontmoeting met schildpadden op het strand van Akumal

6. Riviera Maya: Ontmoeting met schildpadden op het strand van Akumal

Deze tour is inclusief vervoer van uw hotel of ontmoetingspunt naar Akumal Beach. Geniet van een snorkelactiviteit met alle uitrusting inbegrepen. Akumal Beach geeft je de mogelijkheid om te zwemmen in de zee omringd door schildpadden in hun natuurlijke omgeving onder begeleiding van een deskundige lokale gids. Na de snorkelrondleiding is het tijd voor hapjes en drankjes op het strand en later heb je 2 uur vrije tijd om te genieten van het uitzicht op Akumal of te ontspannen onder een palmboom.

Vanuit Cancún: Tulum en Akumal Cenote en schildpaddenzwemtour

7. Vanuit Cancún: Tulum en Akumal Cenote en schildpaddenzwemtour

Ontdek natuurwonderen en eeuwenoude schatten tijdens een bustour naar Tulum en Akumal. Bewonder de pracht en praal van de archeologische wonderen van Tulum, de betoverende allure van een ongerepte cenote en de magische onderwaterwereld van het zeeleven in Akumal. Begin je dag met een pick-up van je hotel in Cancún. Leun achterover en ontspan terwijl je op weg gaat naar Tulum. Stap terug in de tijd in de oude Mayastad Tulum terwijl je je gids volgt door dit archeologische juweeltje. Bewonder de ontzagwekkende tempels, majestueuze muren en prachtige vergezichten met uitzicht op de turquoise Caribische Zee. Neem daarna een verfrissende duik in de Canamayte Cenote. Duik in het kristalheldere water van de open Cenote van Canamayte, die de toepasselijke naam "Mariposa" (Vlinder) draagt. Verfris jezelf in deze natuurlijke oase omgeven door weelderige vegetatie. Doe nieuwe energie op met een lunchbuffet, zorgvuldig bereid om je trek te stillen. Geniet van een verscheidenheid aan lokale en internationale smaken, voor elk wat wils, voordat je aan het volgende deel van je reis begint. Ga door naar Akumal om te genieten van de zeldzame kans om te zwemmen naast de zachte reuzenschildpadden, die met hun majestueuze aanwezigheid en sierlijke bewegingen een magisch onderwaterballet creëren. Dompel je onder in de levendige wereld van koraalriffen en tropische vissen en maak herinneringen die je je hele leven bij zullen blijven. Ga terug naar Cancún met een dosis Mexicaanse cultuur en tradities.

Van Riviera Maya: Chichen Itza en Ek Balam Tour met Lunch

8. Van Riviera Maya: Chichen Itza en Ek Balam Tour met Lunch

Vertrek vroeg en arriveer bij de ruïne van Chichen Itza net als deze opengaat en neem een rondleiding. Leer meer over het oude Chichen Itza en de verschillende gebouwen en bekijk 1 van de cenotes in de ruïnes. Na de rondleiding heb je wat vrije tijd om zelf op verkenning te gaan. Maak een paar prachtige foto's van het Kukukkan Kasteel terwijl je op verkenning gaat en bekijk de 1000 Columnas Tempel, de Jaguar Tempel en het grootste stadion voor balspellen in de Maya cultuur. Na je bezoek aan de ruïnes van Chichen Itza ontdek je de indrukwekkende Hubiku Cenote, een van de beste in de Yucatan regio, en neem je een duik onder honderden stalactieten. Geniet daarna van een regionaal lunchbuffet in een nabijgelegen restaurant. Bezoek tot slot Ek Balam, een Yucatec-Mayaanse archeologische vindplaats die verscholen ligt in de jungle. Bewonder het ongelooflijke houtsnijwerk en klim naar de top van de Acropolis piramide, het hoogste punt van de ruïnes.

Playa del Carmen: Tulum, Cenote & zwemmen met schildpadden

9. Playa del Carmen: Tulum, Cenote & zwemmen met schildpadden

Ontdek een heilige cenote in de jungle en het kristalheldere water van Akumal Bay tijdens een tour door Play del Carmen. Snorkel met schildpadden, zwem in Akumal en ontdek heilige ruïnes tijdens dit avontuur van een hele dag. Bezoek de Maya-ruïnes van Tulum en wees getuige van een ommuurde stad die ooit een mijlpaal voor de Maya-beschaving was. Kom meer te weten over de geschiedenis en cultuur van deze plaats dankzij de deskundige, tweetalige gids. Laat je betoveren door geheimen en mysteries en luister naar de spannende verhalen. Zie enkele van de mooiste uitzichten in de Riviera Maya vanaf de top van een grote klif – nu een van de populairste plekken voor foto's op sociale media. Duik diep in de jungle en ontdek een oase verborgen in de weelderige flora. Zwem in een cenote in de Riviera Maya en dompel jezelf onder in het kristalheldere water. Laat je verbazen door de eeuwenoude formaties van stalactieten en stalagmieten die de grot versieren. Zet je reis voort naar een van de mooiste stranden van de Mexicaanse Caraïben, Akumal. Zie zeeschildpadden en koraalriffen die leven geven aan honderden veelkleurige vissen. Snorkel met zeeschildpadden in Akumal terwijl deze zich tegoed doen aan onderwaterplanten.

Tulum: Mayaruïnes, standbeeld Ven a la luz en 4 Cenoten Tour

10. Tulum: Mayaruïnes, standbeeld Ven a la luz en 4 Cenoten Tour

Bezoek de ruïnes van Tulum, een van de meest gefotografeerde archeologische vindplaatsen ter wereld. Leer meer over de geschiedenis van de Maya-beschaving. Zwem in de cenotes en leer over de natuurlijke hulpbronnen van het gebied. Verken Tulum zelf en bekijk diverse landschappen, leer interessante feiten over de Maya-beschaving en ga dan terug naar je hotel om de rest van de avond door te brengen in de wetenschap dat je een van de belangrijkste precolumbiaanse overblijfselen in Mexico hebt bezocht. Kom en dompel jezelf onder in het koele water van cenotes, ideaal om te zwemmen, snorkelen, in het water te springen met een leuke duik, of de stalactieten of stalagmieten van een grotcenote te bewonderen. (ondergrondse en open rivieren). Bezoek 4 verschillende cenotes en leer van je gids over het belang van het behoud van de natuurlijke hulpbronnen van de inheemse fauna. Geniet van zwemmen in de cenotes met familie en vrienden, want ze liggen op slechts 3 kilometer van de magische stad Tulum.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Akumal

Wat zijn de topattracties van Akumal?

De topattracties van Akumal zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Akumal?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Playa del Carmen

Andere activiteiten in Akumal

Wil je alle activiteiten in Akumal bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Akumal

Gemiddelde beoordeling

4.4
(316 beoordelingen)

Het was een superdag met Edmundo en Jared. De twee waren super aardig en probeerden altijd heel hard. Eerst was er een rondleiding door de Maya-ruïnes in Tulum. Als je van geschiedenis houdt, is dit zeker de plek voor jou. Daarna gingen we naar Akumal Beach om met de schildpadden te zwemmen. Echt heel indrukwekkend en het bekijken waard. Daarna reden we naar de prachtige Cenote Zemway. Daar hadden we een verblijf van ongeveer 1 uur. Tot slot was er een heerlijk Mexicaans buffet. Een mogelijk kritiekpunt is dat je 's ochtends eerst naar een ophaalpunt wordt gebracht en pas na een uurtje echt gaat rijden. De reis is zeker een aanrader. Met dank aan Jared en Edmundo!

Geweldige activiteit! Het is een must als je Mexico bezoekt. Cindy was een geweldige gids en had veel kennis van de walvishaaien, terwijl ze toch de grootste zorg bood aan elke persoon op de boot. Groepsgroottes zijn klein, wat geweldig is omdat iedereen een praatje maakt en iedereen zich veilig en verzorgd voelt. Een unieke ervaring en ik kan Cindy en de bemanning op de boot niet meer bedanken voor het feit dat we zo'n geweldige dag hebben gehad. (Als je de guacamole van de kapitein gaat proberen, het is heerlijk!)

De reis naar de ruïnes van Tulum, een cenote en zwemmen met schildpadden was gewoon geweldig. Onze gidsen waren erg vriendelijk en gaven ons interessante informatie. We gingen zwemmen in een cenote waar niet veel te beleven was en kregen een heerlijk lunchbuffet. Als laatste gingen we zwemmen met de schildpadden. We hebben er veel van dichtbij gezien en het was een onvergetelijke, geweldige ervaring. Ik kan deze reis alleen maar aan iedereen aanbevelen!

Michael is gemaakt voor deze baan. Zijn persoonlijkheid, energie en constante humor maakten de reis!!!! Onze chauffeur was een geweldig maar stil onderdeel van de show! We zwommen in een senote, met zeeschildpadden en liepen wat ruïnes plus en een waanzinnig goede lunch die inbegrepen was. Ik kan niet geloven hoeveel we hebben gedaan voor zo'n kleine prijs, die ruimte laat voor een grote fooi!

Het was een leuke reis naar de grotten van Rio Secreto. Het eten had kunnen worden overgeslagen, maar had geen blijvende invloed op de ervaring.