Kies data

Dingen om te doen Akureyri

Akureyri: De beste dingen die je niet wil missen

Akureyri: 3 uur walvissen spotten

1. Akureyri: 3 uur walvissen spotten

Ervaar de majestueuze schoonheid van de bultruggen van Eyjafjord en ander onderwaterleven in hun natuurlijke leefomgeving tijdens een boottocht vanuit Akureyri. Luister naar het commentaar van de gids en ontdek hoe de warmte van de zomerzon levendig leven en veel voedsel brengt voor de meer dan levensgrote zoogdieren.  Maak gebruik van de diensten van speciaal opgeleide gidsen die experts zijn in het spotten van de dieren. Kom meer te weten over het gedrag van de walvissen en stel alle vragen die je hebt. Je reist aan boord van het enige speciaal aangepaste, snelle schip om walvissen te spotten op IJsland. De boot is geschikt voor 200 personen en biedt een spectaculair uitzicht vanaf de kijkplatforms in bioscoopstijl. Je ontspant aan boord van de boot en profiteert van de ruime zitplaatsen binnen en buiten. Koop onderweg drankjes en snacks bij de bar en de cafetaria aan boord. Geniet van een aangename en comfortabele boottocht, zelfs als je snel vaart, en deel je avontuur live op social media want er is gratis wifi aan boord.

Vanuit de haven van Akureyri: vasteland-trip meer van Mývatn

2. Vanuit de haven van Akureyri: vasteland-trip meer van Mývatn

Je profiteert van ophaalservice vanaf je cruiseschip in de haven van Akureyri en je rijdt dan naar het meer Mývatn en het omliggende moerasgebied bij de vulkaan Krafla. Bezoek de Goðafosswaterval en kom meer te weten over de belangrijke rol in de geschiedenis van IJsland. Je gaat verder naar de pseudokraters van Skútustaðagígar, gevormd toen heet stromende lava ijskoud water uit het meer ontmoette. Bekijk de lavavelden van Dimmuborgir, rijk aan mythische sagen en verbluffend om naar te kijken voor de lavapilaren en rotsformaties.   Je ontdekt het thermale water van een ondergrondse rivier bij Grjotagja, waar je op de continentale kloof tussen Europa en Amerika staat. Eindig met een blik op de kokende modderpoelen van Hverir en staar vol ontzag naar de stomende fumarolen en zwavelputten. Je keert terug naar de haven van Akureyri ten minste 1 uur vóór het vertrek van je schip voor het einde van de tourservice.

Van Akureyri: Dagtrip naar het Mývatn-meer en de Goðafoss-waterval

3. Van Akureyri: Dagtrip naar het Mývatn-meer en de Goðafoss-waterval

Verken de natuurlijke schoonheid van IJsland tijdens een dagtocht naar de Goðafoss-waterval en het meer Mývatn. De tour begint met een rit en fotostops langs de schilderachtige kust van Eyjafjordur, een van de langste fjorden van het land. De eerste stop is bij Goðafoss, een adembenemende waterval van 12 meter hoog, gelegen in de rivier de Skjálfandafljót. Vanaf de Goðafoss-waterval gaat de tour verder naar het Mývatn-meer, waarbij u rond het meer rijdt en stopt bij Pseudo-kraters, lavavelden, geothermische modderpoelen en de divergente plaattektoniek. Een lunchstop in een lokaal restaurant voordat u verder gaat met de bezienswaardigheden rond het meer Afhankelijk van de vertrektijd van het cruiseschip vanuit de haven van Akureyri, kan een extra optie zijn om te stoppen bij de Myvatn Nature Baths voor een ontspannen duik in het geothermische zwembad.

Akureyri: 2 uur walvisspotten met een RIB-speedboot

4. Akureyri: 2 uur walvisspotten met een RIB-speedboot

Geniet van een 2 uur durende walvis- en vogelspottocht vanaf de drijvende pier in Akureyri. Je ervaart de ongelofelijke bultruggen van de Eyjafjord van dichtbij, beginnend bij de hoofdstad van Noord-IJsland, Akureyri. Met slechts 12 passagiers op elke boot heb je het avontuur van je leven tijdens een kleinschalige walvistocht.   Met de speciaal gemaakte RIB-boten kun je dichter bij de walvissen en de wilde dieren komen dan welke andere boot dan ook. De RIB-boten zijn snelle en kleine boten die je sneller naar de walvissen brengen en ook een groter gebied kunnen bestrijken terwijl je op zoek bent naar de dieren in het wild. Dit betekent een grotere kans om walvissen, dolfijnen en vogels te spotten zonder ze in hun natuurlijke leefomgeving te storen. Als je een passie hebt voor de natuur en van avontuur houdt, is deze boottocht echt iets voor jou.

Van Akureyri: Lake Mývatn en Goðafoss Shore Excursion

5. Van Akureyri: Lake Mývatn en Goðafoss Shore Excursion

Een geweldige tour rond het meer van Mývatn, waar we zien hoe de kracht van de natuur het land heeft gevormd en hoe het nog steeds onder onze voeten werkt. We verkennen prachtige plekjes en genieten onderweg van het prachtige landschap. We beginnen onze tour in Akureyri en rijden naar het oosten richting de prachtige Goðafoss-waterval, waar we onze eerste stop zullen maken. De waterval is een plaats van grote historische waarde die verband houdt met de tijd dat de IJslanders het christendom aannamen. We gaan verder naar het oosten vanaf Goðafoss; we passeren de vallei van Reykjadalur en gaan naar Skútustaðir, waar we de pseudokraters zien. Onze volgende stop is de prachtige lavaformaties bij Dimmuborgir. Dimmuborgir werd ongeveer 2300 jaar geleden gevormd toen een gedeeltelijk afgekoeld lavameer leegliep en prachtige basaltpilaren en sculpturen achterliet. Na een korte wandeling in Dimmuborgir reizen we naar Grjótagjá, een populaire ondergrondse badgrot tot de vulkaanuitbarstingen bij Krafla 1975-1984. Die uitbarstingen verwarmden het water in de grot, dus nu is het te warm om daar te baden. We gaan nu verder door de Námaskarð-pas en gaan naar de Hverarönd-fumarolevelden, een spectaculair gebied dat de innerlijke kracht van de aarde laat zien. Hierna gaan we terug richting Akureyri; als de tijd, het weer en de omstandigheden het toelaten, zullen we een aantal goede plekken vinden om te stoppen voor foto's

Akureyri: noorderlichttour

6. Akureyri: noorderlichttour

We halen je 's avonds op bij je hotel en gaan samen op zoek naar het noorderlicht aan de hemel. Vernoemd naar de Romeinse godin Aurora, dwarrelen deze kleurrijke lichten in een dramatische dans door de lucht en laten ze verschillende patronen en vormen achter. We rijden weg van de elektrische straatverlichting van Akureyri op onze noorderlichtjacht. Zodra we de lichten hebben gevonden, zorgen we ervoor dat je voldoende tijd krijgt om zowel deze schoonheid in je op te nemen als er een zo goed mogelijke foto van te maken. Het noorderlicht heeft door de geschiedenis heen een aantal namen gehad. De Grieken noemden dit fenomeen de "dans van de geesten". In Europa, tijdens de Middeleeuwen, werd algemeen aangenomen dat deze lichten een teken van God waren. Het oude IJslandse volksverhaal vertelt ons over de dansende engelen in de hemel, hun jurken zouden deze prachtige vormen van licht in de lucht creëren.

Akureyri: dagtocht naar Goðafoss, het Mývatn-meer en natuurbaden

7. Akureyri: dagtocht naar Goðafoss, het Mývatn-meer en natuurbaden

Ontdek de natuurlijke schoonheid van IJsland tijdens een dagtour door de Goðafoss-waterval en het Mývatn-meer. Bezoek een lokale warmwaterbron en baad in het rustgevende water van de natuurbaden. Verlaat Akureyri en rijd langs de schilderachtige kust van Eyjafjordur, een van de langste fjorden van het land. De eerste stop is Goðafoss, een adembenemende waterval van 12 meter hoog in de rivier de Skjálfandafljót. Ga vervolgens naar het Mývatn-meer, waarvan het landschap wordt gedomineerd door vulkanische landvormen als gevolg van een lava-uitbarsting 2300 jaar geleden. Ga verder naar de grot van Grjótagjá en stop bij het warmwaterbrongebied bij Hverarönd in Námaskarð. Maak gebruik van de mogelijkheid om te ontspannen in de stoombaden en het geothermische water van Mývatn Nature Baths. Bekijk op de terugweg naar Akureyri de unieke lavaformaties van Dimmuborgir en de pseudokraters van Skútustaðagígar. De laatste stop is in Eyjafjordur, waar je tijd hebt om veel foto's te maken met de fjord als achtergrond.

Van Akureyri: Goðafoss en Húsavík Tour met Geosea-baden

8. Van Akureyri: Goðafoss en Húsavík Tour met Geosea-baden

Een gemakkelijke tocht naar Goðafoss en Húsavík. Goðafoss staat ook bekend als het water van de goden, dat een rol speelde bij de doop van IJsland. We rijden naar de waterval en brengen daar wat tijd door, en dan gaan we naar Húsavík waar we een stop maken bij de Geosea-baden waar je een ontspannend bad kunt nemen met een geweldig uitzicht op Skjálfandaflói (wankele baai). De baden zijn met verwarmd zeewater, dat als gezond voor de huid wordt beschouwd. Daarna kijken we even naar Húsavík en gaan dan terug naar Akureyri, waar we onderweg stoppen bij een aantal goede fotopunten als de omstandigheden het toelaten.

Van Akureyri: privé-jeeptour naar de Dettifoss-waterval

9. Van Akureyri: privé-jeeptour naar de Dettifoss-waterval

Nadat je bent opgepikt in een super jeep, ga je naar Goðafoss, een van de meest spectaculaire watervallen van IJsland, bekend als de waterval van de goden. Je tour gaat verder naar het meer Mývatn. Dit oude meer werd 2300 jaar geleden gevormd door een grote basaltlava-uitbarsting en wordt omringd door zeldzame vulkanische landvormen, waaronder lavapilaren en ontluiken zonder wortels. Als je dieper in dit buitenaardse landschap rijdt, krijg je de kans om het hete lentegebied bij Hverarönd in Námaskarð te zien. Kijk dan eens naar de ongelooflijke kracht van de machtigste waterval van Europa, Dettifoss. Terwijl je aankomt op je terugreis, stop je om Skútustaðagígar en het gebied met pseudo-kraters en de unieke lava-formaties van Dimmuborgir te onderzoeken. Dit zijn enkele van de meest populaire toeristische attracties in de regio Mývatn. Ten slotte stop je in Eyjafjordur en bewonder je het schilderachtige uitzicht over de fjord naar Akureyri.

Van Reykjavik: Winter 6-daagse kleine groepsreis door IJsland

10. Van Reykjavik: Winter 6-daagse kleine groepsreis door IJsland

Je IJslandse avontuur begint als je wordt opgehaald bij Reykjavik en vertrekt langs de Gouden Cirkel. Bewonder de natuurlijke oriëntatiepunten van de Gullfoss-waterval en het nationale park Geysir en Þingvellir, bewonder heet water dat uit de aarde spuit en leer over de geschiedenis van IJsland terwijl je reist. Breng uw eerste nacht door in een gezellig hotel aan de zuidkust. Bezoek op dag 2 de watervallen van Skogafoss en Seljalandsfoss, waar je achter de watervallen kunt lopen voor een werkelijk adembenemende ervaring. Vanaf hier begin je aan een wandeltocht naar een nabijgelegen oude gletsjer voordat je terugkeert naar het zwarte zandstrand van Reynisfjara. Breng de nacht door in het kleine dorpje Vík en geniet 's avonds van vrije tijd om de omgeving te verkennen of je te mengen met je medereizigers. Ontdek op dag 3 Skaftafell National Park, waar glinsterende witte ijsplaten contrasteren met het grimmige zwarte zand. Maak daarna een rondleiding door een prachtige ijsgrot en zie enorme ijsblokken drijven in de gletsjerlagune van Jökulsárlón. Breng de avond door met kijken voor het wereldberoemde noorderlicht, een unieke ervaring. Dag 4 neemt je mee op verkenning van wilde dieren door de Oostfjorden op zoek naar wilde rendieren en andere inheemse dieren. Leer vervolgens over de cultuur en manier van leven van nabijgelegen lokale dorpen en passeer vervolgens het Lagarfljót-meer, waar naar verluidt een monster leeft! Bewonder de bossen van Hallormsstaðaskógur voordat je de nacht doorbrengt in een slaperig dorpje. Verken de geothermische regio van het Mývatn-meer op dag 5 en bekijk de lavapilaren van Dimmuborgir. Ga verder naar de Námaskarð-pas om te staren naar de aarde die voor je ogen kookt en borrelt, en breng dan de nacht door in Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Tot slot, op dag 6, dwaal je langs de adembenemende fjord van Eyjafjörður en bezoek je Kaffi Kú om lokale boeren te ontmoeten. Je stopt bij Hauganes voor een walvisspottocht, inbegrepen in dit avontuurlijke uitje. Aan het einde van een drukke en spannende 6-daagse reis reis je terug naar Reykjavik, waar je avontuur tot een einde komt. >

Topbezienswaardigheden in Akureyri

Beschikbare activiteiten

33 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Andere activiteiten in Akureyri

Wil je alle activiteiten in Akureyri ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Akureyri

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 912 beoordelingen

De gidsen waren erg aardig en gaven ons tijdens de reis veel interessante informatie over walvissen. Ondanks het nogal slechte weer met regen, hebben we bultruggen gezien en het was geweldig! We kunnen ook alleen maar aanraden om de aangeboden overall aan te trekken (verkrijgbaar in verschillende maten) - ze houden je warm en vooral droog, waardoor de ervaring aan dek nog leuker wordt.

Leuke tour en vriendelijk personeel. De haven is makkelijk te bereiken. Op zoek naar de walvissen werd er onderweg van alles verteld, bijvoorbeeld over een oude fabriek. Bij de walvissen aangekomen namen ze uitgebreid de tijd om de walvissen te bewonderen. Bij sommige tours was dit meer gehaast is onze ervaring. Wij hebben een top dag gehad en raden deze tour aan iedereen aan!

We zagen een enorme groep bultruggen - minstens 16. De gids vertelde ons ook veel interessante dingen over het gebied, IJsland als geheel en het stemgedrag, en ze attendeerde ons altijd op de walvissen die je op dit moment kunt zien. De boot is ook lang onderweg geweest en heeft de tijd volledig benut.

Fantastische ervaring! Verschillende walvissen mogen zien van heel dichtbij. Goede gids die veel info gaf, zowel gids als kapitein hebben een heel goed oog in het spotten van de walvissen. De pakken zijn zeker warm genoeg, je krijgt handschoenen en een bril nog. Ik zou het zo weer opnieuw doen!

Geweldige gidsen. Vlotte werking. Natuurlijk is het zien van walvissen altijd een kwestie van geluk