Datums kiezen

Akureyri
Noorderlichttours

Noorderlichttours
9 activiteiten gevonden

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Topactiviteiten in Akureyri

76 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Akureyri Noorderlicht: onze aanbevelingen

Akureyri: 3 uur walvissen spotten

1. Akureyri: 3 uur walvissen spotten

Ervaar de majestueuze schoonheid van de bultruggen van Eyjafjord en ander onderwaterleven in hun natuurlijke leefomgeving tijdens een boottocht vanuit Akureyri. Luister naar het commentaar van de gids en ontdek hoe de warmte van de zomerzon levendig leven en veel voedsel brengt voor de meer dan levensgrote zoogdieren.  Maak gebruik van de diensten van speciaal opgeleide gidsen die experts zijn in het spotten van de dieren. Kom meer te weten over het gedrag van de walvissen en stel alle vragen die je hebt. Je reist aan boord van het enige speciaal aangepaste, snelle schip om walvissen te spotten op IJsland. De boot is geschikt voor 200 personen en biedt een spectaculair uitzicht vanaf de kijkplatforms in bioscoopstijl. Je ontspant aan boord van de boot en profiteert van de ruime zitplaatsen binnen en buiten. Koop onderweg drankjes en snacks bij de bar en de cafetaria aan boord. Geniet van een aangename en comfortabele boottocht, zelfs als je snel vaart, en deel je avontuur live op social media want er is gratis wifi aan boord.

Van Akureyri: Myvatn-meer, kraters en watervaltour

2. Van Akureyri: Myvatn-meer, kraters en watervaltour

Tijdens onze Myvatn Lake, Craters & Waterfall Tour vanuit Akureyri zullen we de hoogtepunten van deze magische regio en zijn unieke landschap verkennen. Deze regio heeft in de loop van de millennia intense vulkanische activiteit ervaren en dit heeft het landschap op fascinerende manieren gevormd en beïnvloed. We stoppen bij het water van Góðafoss, waar het water in een halve cirkel van 30 meter breed valt. Het contrast tussen de schuimende boze watervallen en het zwarte vulkanische gesteente is echt opvallend om te zien. Góðafoss, of watervallen van de goden, symboliseert de overgang van het aanbidden van de heidense goden naar het volgen van het christendom. We verkennen de opmerkelijke pseudo-kraters die aan het Mývatn-meer grenzen. Deze talrijke met gras begroeide heuveltjes zijn niet zoals ze op vulkanische kraters lijken. Geen lava spuwde of stroomde voor hen. Ze werden eerder gevormd toen lava in de wetlands stroomde die aan de rand van het meer grensden. De ontmoeting van kokend magma en het water van het meer resulteerde hier in een stoomexplosie in de grond, waardoor ze hun kratervorm kregen. We genieten van een wandeling door de lavavelden van Dimmuborgir en bewonderen de aparte en vreemde formaties van lavasteen. In IJsland is het gebruikelijk dat kinderen trolachtige vormen in lavasteen zien. Námaskarð is een dor landschap getekend door kokend geothermisch water met modderpoelen. Ervaar de sterke geur van zwavel die hier in de lucht hangt, maar blijf wel op de gemarkeerde wandelpaden. Na deze prachtige dag Mývatn te hebben verkend, keren we terug naar Akureyri en zetten we je af op dezelfde plek waar je de tour in de ochtend begon. We zijn ervan overtuigd dat u van uw dag bij ons zult hebben genoten en geweldige herinneringen aan IJsland met u mee zult nemen.

Árskógssandur: boottocht om walvissen te spotten

3. Árskógssandur: boottocht om walvissen te spotten

Het pittoreske dorpje Árskógssandur ligt aan de westelijke oever van Eyjafjörður, IJsland, en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en de rustige wateren van de fjord. Eyjafjörður is een gunstige habitat voor het leven in zee, zo gunstig zelfs dat er in 2016 op al deze tochten walvissen werden gespot. Tijdens deze walvisspottocht glijd je gracieus door de kalme zeeën van Eyjafjörður onder begeleiding en expertise van een gekwalificeerde bemanning. Deze tour duurt ongeveer twee en een half uur. Deze tour geeft je de unieke en uitzonderlijke kans om in contact te komen met de prachtige dieren in het wild in het noorden van IJsland, met name de majestueuze walvissen en zeevogels. Het incheckpunt bevindt zich bij de receptie van Hotel Kaldi.

IJsland: Complete audiogids met zelfbegeleiding van het eiland

4. IJsland: Complete audiogids met zelfbegeleiding van het eiland

Na het boeken ontvang je een aparte e-mail van ons met de instructies voor het installeren van de app en de gids! Je kunt de "Ticket" E-mail van Get Your Guide negeren. Controleer ook je spam-map voor onze e-mail en neem contact met ons op als iets niet werkt! Met de Iceland complete audiogids krijg je alle informatie die een gids je anders zou geven. Met behulp van GPS herkent de app waar je bent op je rondreis en geeft je op de juiste plekken spannende informatie. Zo staat niets jouw individuele rondreis met een huurauto in de weg. Jouw digitale IJsland reisgids voor het hele eiland van vuur en ijs! Deze audiogids biedt meer dan 340 zenders (7,5 uur speeltijd) met informatie over het land, de mensen en de bezienswaardigheden in alle delen van het land. Niet alleen de Ringweg en de Golden Circle komen aan bod, maar ook de schiereilanden Reykjanes en Snaefellsnes, de Westman Eilanden, de Oost- en Westfjorden en de woeste IJslandse Hooglanden.

Akureyri: 2 uur walvisspotten met een RIB-speedboot

5. Akureyri: 2 uur walvisspotten met een RIB-speedboot

Geniet van een 2 uur durende walvis- en vogelspottocht vanaf de drijvende pier in Akureyri. Je ervaart de ongelofelijke bultruggen van de Eyjafjord van dichtbij, beginnend bij de hoofdstad van Noord-IJsland, Akureyri. Met slechts 12 passagiers op elke boot heb je het avontuur van je leven tijdens een kleinschalige walvistocht.   Met de speciaal gemaakte RIB-boten kun je dichter bij de walvissen en de wilde dieren komen dan welke andere boot dan ook. De RIB-boten zijn snelle en kleine boten die je sneller naar de walvissen brengen en ook een groter gebied kunnen bestrijken terwijl je op zoek bent naar de dieren in het wild. Dit betekent een grotere kans om walvissen, dolfijnen en vogels te spotten zonder ze in hun natuurlijke leefomgeving te storen. Als je een passie hebt voor de natuur en van avontuur houdt, is deze boottocht echt iets voor jou.

Akureyri: natuurbaden van Mývatn en rondleiding Goðafoss-waterval

6. Akureyri: natuurbaden van Mývatn en rondleiding Goðafoss-waterval

Bezoek tijdens deze prachtige 6 uur durende tour vanuit Akureyri enkele van de hoogtepunten van Noord-IJsland en geniet van de typische IJslandse ervaring, buiten genietend in het natuurlijke verwarmde water van een geothermische warmwaterbron. Je tour begint bij de cruiseschipterminal van Akureyri. Ons tourschema is afgestemd op uw aanlegtijden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u te laat terug bent in de haven. We bieden ook lunchpakketten zodat we meer tijd kunnen besteden aan sightseeing. U kunt kiezen tussen een lunchpakket met kip of veganistisch. Vertel het gewoon aan het begin van de tour aan je gids. De eerste stop van de dag is de schilderachtige omgeving van de Góðdafoss-waterval. De waterval is winder dan hoog en buigt in een halvemaanvorm. Góðafoss is opmerkelijk vanwege een symbolische rol in de IJslandse geschiedenis, toen een plaatselijk stamhoofd zijn heidense beelden in de watervallen gooide, het moment waarop IJslanders het christendom adopteerden. We gaan verder naar het Mývatn-meer en bekijken dit unieke landschap vanaf een speciaal uitkijkpunt. Het Mývatn-gebied en zijn vreemde landschap werden zwaar beïnvloed door vulkanische krachten, met oude uitbarstingen die resulteerden in de pseudo-kraters die verspreid liggen over het meer en de omliggende gebieden. Het hoogtepunt van de dag is misschien wel ons bezoek aan Mývatn Nature Baths, de blauwe lagune van het noorden. Het water wordt hier op natuurlijke wijze verwarmd door geothermische krachten onder het oppervlak en zou geneeskrachtige eigenschappen hebben. Lounge en ontspan in de verschillende zwembaden en geniet van een spectaculair uitzicht op Mývatn. Onze laatste stop van de dag is in het geothermische gebied Námaskarð. Hier zijn modderpoelen en hete baden verspreid over het gebied. Stoom en de geur van zwavel blijven hangen in het gebied. Dit dorre landschap lijkt een wereld verwijderd van de groene kraters op het Mývatn-meer. We keren terug naar Akureyri en onze tour eindigt bij uw cruiseschip.

Van Akureyri: begeleide dagtocht met Diamond Circle met lunch

7. Van Akureyri: begeleide dagtocht met Diamond Circle met lunch

Verken de topattracties van de natuur langs de Diamond Circle Route van IJsland tijdens een begeleide dagtrip vanuit Akureyri. Bekijk de watervallen bij Dettifoss, bezoek het charmante kustplaatsje Húsavík en nog veel meer. Stap aan boord van een comfortabele bus met airconditioning bij de terminal voor cruiseschepen in Akureyri en maak je klaar voor een hele dag sightseeing. Je eerste stop, de Goðafoss-waterval. Bewonder de krachtige watervallen en kijk hoe het water vanaf een hoogte van 12 meter naar beneden stort. Haal het meeste uit de wandelpaden hier en geniet van het uitzicht op de watervallen vanuit verschillende uitkijkpunten. Ga vervolgens naar de Ásbyrgi-kloof, een hoefijzervormige vallei omgeven door verticale kliffen, voordat je naar de Dettifoss-waterval gaat, qua volume de op één na grootste waterval van IJsland. Neem een pauze van de dramatische landschappen van IJsland met een bezoek aan het idyllische dorpje Húsavík en bekijk de stadskerk. Gelegen in het hart van het dorp, wordt deze kleine houten kerk beschouwd als een van de mooiste van het land. Stap terug aan boord van je bus en ga naar het uitzichtpunt van de Tjörnes-klif net ten noorden van Húsavík om te genieten van een fantastisch panoramisch uitzicht op de zee en de Öxarfjörður-fjord. Ga vanaf hier naar het warmwaterbrongebied van Námaskarð om meer te weten te komen over de oude vulkaanuitbarstingen van het land en de impact van aanhoudende geothermische activiteit uit de eerste hand te zien. Beëindig je tour op een hoogtepunt terwijl je langs het iconische Mývatn-meer komt, beroemd om zijn schoonheid en het vreemde omringende landschap, op de terugweg naar de cruiseschipterminal, waar je IJslandse avontuur tot een einde komt.

Akureyri: tokkelbaantour

8. Akureyri: tokkelbaantour

Glerárgil (Glass River Canyon) loopt dwars door Akureyri en snijdt de stad effectief doormidden. Je kunt de rivier oversteken via een brug of Zipline. Wij geven de voorkeur Zipline! Ons avonturenparcours via vijf kabelbanen en licht wandelen voert je door een anders ontoegankelijk deel van de kloof. Al onze kabelbanen brengen je over de rivier, maar variëren in lengte, snelheid en locatie. De rondreis is geschikt voor het hele gezin, een groep vrienden, koppels en individuele reizigers. Iedereen die op zoek is naar een gevoel van vrijheid en spanning. We ontmoeten elkaar op onze basislocatie in de stad Akureyri, gemakkelijk bereikbaar te voet of met de auto. Onze gidsen helpen je bij het aantrekken van de veiligheidsuitrusting en informeren je over de tour en veiligheidskwesties. Vanaf de basis wandelen we 2-3 minuten. naar de eerste tokkelbaan. Eén gids ritst als eerste over de rivier en maakt zich klaar om je te begroeten op het landingsplatform. De tweede gids beveiligt je op de Zipline. Aan de andere kant wandelen we 2 min. naar de volgende Zipline enzovoort voor 5 Ziplines. Aan het einde van de 5e en laatste Zipline is de wandeling terug naar de basis ca. 10 minuten. De totale tour duurt 1-2 uur, afhankelijk van de groepsgrootte en het niveau. Wanneer we terug zijn op de basis, helpen onze gidsen je weer uit de veiligheidsuitrusting.

Akureyri: Goðafoss, Laufas & The Christmas House Tour

9. Akureyri: Goðafoss, Laufas & The Christmas House Tour

Begeef je op een betoverende reis door de betoverende landschappen en rijke geschiedenis van IJsland. Tijdens de tour zullen deskundige gidsen je vergasten op verhalen over IJslanders, hun erfgoed, humor en lokale tradities, waardoor het een ideaal avontuur is voor gezinnen en iedereen die op zoek is naar een gedenkwaardige verkenning van de verborgen juweeltjes van IJsland. p> Begin uw reis met een bezoek aan de pittoreske Goðafoss-waterval, waar uw deskundige gids inzicht geeft in de IJslanders, hun erfgoed, humor en de omgeving, en eventuele vragen beantwoordt. Nadat we de waterval hebben verkend, gaan we naar het historische Old Turf-huis Laufas en vervolgens naar het Magical House of Christmas, waardoor het een geweldige tour is voor gezinnen. Goðafoss, gelegen in de gletsjerrivier Skjálfandafljót, is van grote betekenis in de IJslandse geschiedenis. Volgens de legende gooide een plaatselijk stamhoofd genaamd Þorgeir beelden van heidense goden in de waterval nadat de natie het christendom had aangenomen. Vandaar dat de naam Goðafoss "waterval van de goden" betekent. Laufás, genesteld aan de monding van de rivier de Fnjóská in Eyjafjörður, is een voorbeeld van een welvarende pastorie uit vroegere tijden. Het oude met turf beklede houten gebouw dateert uit de Middeleeuwen, terwijl het huidige gebouw tussen 1860 en 1877 werd opgetrokken. Terwijl je de verschillende kamers en gangen verkent, vind je artefacten uit het Laufás-huis en naburige boerderijen, die inzicht bieden in hoe IJslanders leefden tot het begin van de 20e eeuw. De kerk van Laufás heeft een preekstoel uit 1698 en is een bescheiden maar mooie weergave van traditionele IJslandse kerken. Het kersthuis, het hele jaar door een attractie, lijkt op een scène uit een sprookjesboek en betovert bezoekers met zijn magische tuin. Binnen word je verwelkomd door een open haard en de feestelijke liedjes en geuren, zelfs tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat je de trollenmoeder van de verborgen IJslandse Yule-jongen (Gryla) in haar grot opzoekt. Het kersthuis en zijn winkel barsten van de kerstmagie en zorgen voor een heerlijke ervaring voor alle bezoekers. Bij terugkomst in de stad wacht een korte sightseeingtour door Akureyri, waarmee deze boeiende excursie compleet is.

Goðafoss-watervaltour vanuit de haven van Akureyri

10. Goðafoss-watervaltour vanuit de haven van Akureyri

Begin aan een ontzagwekkende bustour van de haven van Akureyri naar de majestueuze Goðafoss-waterval, op maat gemaakt voor passagiers van cruiseschepen die op zoek zijn naar een avontuur van 2 uur en 30 minuten door de noordelijke wonderen van IJsland. Deze ongeleide excursie stelt u in staat om in uw eigen tempo te verkennen terwijl u geniet van informatief lees- en audiomateriaal dat beschikbaar is in het Engels, Duits, Frans en Spaans. Uw reis begint wanneer u van uw cruiseschip stapt en aan boord gaat van een ruime en comfortabele touringcar die klaar staat om u te vervoeren op een onvergetelijke ervaring. Als u vertrekt vanuit de haven van Akureyri, heeft u toegang tot informatief leesmateriaal in meerdere talen, waardoor uw begrip van de bestemmingen die u tegenkomt wordt vergroot. Het hoogtepunt van de tour is de adembenemende Goðafoss-waterval, ook wel de 'Waterval van de Goden' genoemd. Bewonder de krachtige waterval en de weelderige groene omgeving, terwijl je meer te weten komt over de legendes uit het Vikingtijdperk die deze plek een culturele betekenis geven. Terwijl uw busreis afloopt, zorgen wij ervoor dat u veilig terugkeert naar de cruiseschiphaven van Akureyri, zodat u voldoende tijd heeft om weer aan boord te gaan van uw cruiseschip voor vertrek. We bieden ook vervoer naar de Forest Lagoon, de botanische tuinen van Akureyri en het stadscentrum van Akureyri, voor het geval u wilt genieten van vrije tijd voordat het schip vertrekt. Deze liggen allemaal op loopafstand van de cruiseschiphaven. Forest Lagoon biedt gratis vervoer terug naar de haven van Akureyri.

Akureyri

Akureyri

Veelgestelde vragen over Noorderlicht in Akureyri

Welke andere activiteiten dan Noorderlicht zijn de moeite waard in Akureyri?

Andere activiteiten in Akureyri

Wil je alle activiteiten in Akureyri bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.