Al Ain
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Al Ain Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Vanuit Dubai: dagexcursie Al Ain met lunch

1. Vanuit Dubai: dagexcursie Al Ain met lunch

Al Ain is de traditionele zetel van de sjeiks en waarschijnlijk de meest folkloristisch van de belangrijkste steden van de VAE. Verken deze stad tijdens een dagexcursie vanuit Dubai en ervaar een wereld die cultuur en traditie combineert met het hedendaagse leven.   Je activiteit begint met een rit van 1,5 uur naar Al Ain, waar je de woestijn in al zijn glorie ervaart. Je bezoekt het Nationale Museum en daarna het Sheikh Zayed Paleismuseum, waar je een bijzondere mix van bedoeïenenstijl en moderne architectuur kunt bewonderen. Hier leer je meer over de oude gebruiken en tradities van de Emiraten.   In de stad kun je genieten van een lunchbuffet en lokale en regionale gerechten proeven. Hierna ga je naar een must-see attractie, de kamelenmarkt en kamelenracebaan. Dan ga je naar Jebel Hafeet, een enorme berg met een prachtig uitzicht over de stad. Daarna ga je naar het Jahili-fort, een van de grootste kastelen in Al In en een geweldig voorbeeld van islamitische militaire architectuur.   Dan bezoek je Qasr Al Muwaiji, een indrukwekkend bouwwerk dat al ongeveer 100 jaar over de oase uitkijkt. Daarna bezoek je de thermale baden van Al Mubazzarah. Van het water wordt gezegd dat het mysterieuze helende krachten bezit. Na een enerverende dag word je teruggebracht naar Dubai.

...
Vanuit Abu Dhabi: bezoek Al Ain van hele dag met lunch

2. Vanuit Abu Dhabi: bezoek Al Ain van hele dag met lunch

Bezoek Al Ain, de traditionele zetel van de sjeiks, en wellicht de meest traditionele grote stad in de VAE, waar je de beste indruk krijgt van het woestijnleven. Zie een echte reeks oases en bezoek het Nationaal Museum van Al Ain, het Sjeik Zayed Paleismuseum, de kamelen-racebaan en de veemarkt, waar je echt onderhandelen kunt zien, een belangrijk deel van de cultuur.  Dan ga je naar Jebel Hafeet, de grote berg op een bijzondere locatie die uitkijkt over de pracht van de stad Al Ain. Bezoek ook de warmwaterbronnen die aan de voet van de berg liggen en ontdek het helende water dat in dit gebied in overvloed te vinden is. Geniet tot slot van een lunch in een hotel, en keer dan terug naar Abu Dhabi. 

...
Al Ain: 8-uur durende tour voor kleine groepen

3. Al Ain: 8-uur durende tour voor kleine groepen

Ontdek de geschiedenis van de Emiraten en Al Ain, een stad in de woestijn met 650.000 inwoners, een dik uur rijden van Dubai en vol groene oases. Bezoek het Heritage Village en musea die de ontwikkeling van de afgelopen 40 jaar documenteren. Bezoek de prachtige tuinen met palmbomen, leer over de irrigatietechnieken en bewonder de Al Ain-oase. Kijk op de verschillende markten hoe de handelaren onderhandelen over hun prijzen - met waren variërend van fruit tot kamelen. Zelfs valken spelen een speciale rol in Al Ain op speciale boerderijen waar de dure dieren worden getraind en verzorgd. Geniet van een maaltijd in het huis van een lokale familie of in een geselecteerd restaurant en geniet van heerlijke Arabische gerechten. Traditioneel zit je op de grond en eet je met je handen, maar beginners kunnen een mes en vork gebruiken. Jebel Hafeet, de hoogste berg van de Emiraten, ligt in Al Ain. Vanaf hier kun je tot aan Oman kijken. Onder de berg ligt 's werelds unieke berglandschap van Green Mubazzarah. Je stopt ook bij een minerale bron. Krijg tijdens deze tour een uitgebreid inzicht in een land waar veel te ontdekken is. Beleef een dag vol onvergetelijke indrukken.

...

Sitemap Al Ain

Wil je alle activiteiten in Al Ain ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Al Ain

Gemiddelde beoordeling

3.1 / 5

gebaseerd op 79 beoordelingen

Geweldige en opwindende tour naar Al Ain

De tour was erg leuk en zeer informatief. Je dompelt jezelf onder in een compleet andere wereld. We werden punctueel opgehaald door onze gids en toen begonnen vier van ons de tour. Al tijdens de rit van ongeveer 2 uur krijgt u veel informatie over de VAE. Toen we in Al Ain aankwamen, bezochten we eerst het museum, daarna het paleis, de oases van Al Ain, daarna hadden we een uitstekende lunch in een luxe hotel. Daarna bezochten we de veemarkt en mochten we live kamelen bewonderen. Kleine info voor vrouwen, draag liever ingetogen kleding, de kamelenhandelaren zijn een beetje geïrriteerd. Daarna gingen we naar de berg Jafal Hafeet met zijn unieke uitzicht en uiteindelijk naar de echt hete bronnen. Onze gids Qasim was erg vriendelijk en behulpzaam. Over het algemeen beveel ik de tour ten zeerste aan en zou het op elk moment opnieuw boeken.

Wat ik vooral leuk vond aan de excursie was de optimale mix van natuur en cultuur. Al Ain is een groene oase in de woestijn. Het lunchbuffet was gevarieerd en smaakte erg goed. Er waren veel verschillende indrukken tijdens de reis. De gids was erg vriendelijk en kon al onze vragen beantwoorden.

Het is een excursie die de moeite waard is om te doen

Veel gezien, maar altijd gehaast langs alle stations.

Zeer informatief, zeer mooie en competente chauffeur