Al Khazneh

221 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Al Khazneh: topattracties in de buurt

Al Khazneh: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Amman: 2-daagse tour Petra, Wadi Rum en Dode Zee

Amman: 2-daagse tour Petra, Wadi Rum en Dode Zee

Verken een aantal van de spectaculairste locaties van Jordanië tijdens een tweedaagse privétour vanuit Amman.  Dag 1: Amman - Petra Je vertrekt vanuit Amman en reist in zuidelijke richting naar Petra. Petra werd gesticht door de Nabateeërs en wordt beschouwd als een van de wereldwonderen. De stad ligt op 225 kilometer van Amman en werd meer dan 2000 jaar geleden in steen gebeiteld. Petra domineerde de handelsroutes van het oude Arabië. Bij aankomst loop je over het smalle pad van de Siq naar de hoofdingang van de stad. Aan het einde van de Siq zie je de Schatkist (al-Khazneh), waarvan werd verondersteld dat het ontelbare schatten herbergde. Ga verder naar het klooster en het Offeraltaar. Vervolgens word je in de middag naar Wadi Rum gebracht. Breng de nacht door in een bedoeïenenkamp en geniet van een diner en een aantal avondlijke activiteiten. Dag 2: Wadi Rum - Dode Zee Na het ontbijt rijd je naar Wadi Rum per 4WD-jeep. Bij Wadi Rum ('Vallei van de Maan') is de legendarische film 'Lawrence of Arabia' opgenomen. Bewonder de unieke vorm van de berg die boven het roze-rode woestijnzand uitrijst. Zie torenhoge bruin-, rood- en goudgekleurde kliffen.  Je kunt kiezen uit twee verschillende tentstijlen: een Deluxe-tent met een eigen badkamer en airconditioning/verwarming of een Classic-tent met een gedeelde badkamer en zonder airconditioning. Vervolgens word je naar de Dode Zee gebracht, die beroemd is vanwege het bijbelse verhaal van Sodom en Gomorra. De Dode Zee ligt op 400 meter onder de zeespiegel en is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Jordanië. Bewonder het kalme water, glinsterend in de brandende zon. De Dode Zee is legendarisch vanwege de hoge zout- en mineraalconcentratie en het zwemmen in het water wordt gezien als een unieke, therapeutische ervaring. Na wat vrije tijd om te zwemmen keer je weer terug naar je hotel in Amman.

Vanuit Amman: Privétour naar Petra & Wadi Rum

Vanuit Amman: Privétour naar Petra & Wadi Rum

Ervaar de ongelofelijke bezienswaardigheden van Jordanië in één dagtour vol actie vanuit Amman. Dit avontuur geeft reizigers die in Amman verblijven de mogelijkheid om twee van 's werelds meest ontzagwekkende bestemmingen te verkennen. Begin je reis bij het kroonjuweel van Jordanië, de legendarische "verloren stad" Petra. Als een van de zeven wereldwonderen onthult Petra een duizenden jaren oude Nabateese stad, perfect bewaard gebleven onder lagen zand tot de herontdekking 200 jaar geleden. Dwaal door de ingewikkelde rotsarchitectuur van Petra, bewonder de iconische Schatkamer en dompel je onder in de rijke geschiedenis die uit elke oude steen spreekt. Ga verder naar de betoverende landschappen van Wadi Rum. Bereid je voor om betoverd te worden door het majestueuze woestijnlandschap met zijn torenhoge zandstenen kliffen, dramatische rotsformaties en uitgestrekte gouden duinen. Ervaar de tijdloze schoonheid van dit UNESCO Werelderfgoed als je je diep in het hart van Wadi Rum waagt en je onderdompelt in de buitenaardse rust en bedoeïenencultuur. Sluit deze onvergetelijke reis af met een comfortabele transfer terug naar je hotel in Amman.

Petra Hele dag privétour vanuit Amman

Petra Hele dag privétour vanuit Amman

Ontwaak voor zonsopgang in Amman, terwijl de hartslag van de stad nog sluimert. Je wagen wacht, een gestroomlijnde luchtspiegeling tegen de zonovergoten horizon. Samen slinger je door landschappen die zijn beschilderd met oker en goud, op zoek naar de fluisteringen van een rozerood wonder in de verte - Petra. Als je dichterbij komt, ontvouwt de woestijn zich als een wandtapijt - oude ruïnes die verhalen van vergeten rijken fluisteren, bedoeïenententen die zich vastklampen aan de wind. Dan schildert de Siq, een smalle kloof die door de tijd is uitgeslepen, de lucht met duizend tinten oker. Elke bocht is een stille belofte, elke voetstap een puls van verwachting. Plotseling barst de kloof open en onthult een zonovergoten amfitheater. Daar, badend in de roze kus van de dageraad, staat de Schatkist - een meesterwerk geëtst in levend gesteente, de gevel blozend met de geheime verlangens van de woestijn. Kies je avontuur: zadel je op voor een majestueuze rit te paard door de Siq, waarbij de wind verhalen door je haar giert, of geniet te voet van de eeuwenoude fluisteringen, waarbij elke stap een echo is van vergeten voetstappen. Petra ontvouwt zich. Dwaal door de Straat van Gevels, waar de tijd stilstaat te midden van tombes en tempels versierd met ingewikkelde dromen. Aanschouw de majesteit van de Koninklijke graftombes, die als stille schildwachten boven op de kliffen staan, hun aanwezigheid een bewijs van een beschaving die danste met de woestijnwind. Ontrafel de diepere geheimen met een deskundige gids (te huur bij het bezoekerscentrum met hulp van je chauffeur). Laat hun verhalen leven blazen in de steen, de fluisteringen van de geschiedenis onthullen en de levendige cultuur die ooit floreerde binnen deze heilige muren. Ontdek de ingenieuze waterkanalen die dit woestijnjuweel voedden, de verborgen tombes die in geheime nissen zijn verborgen en de echo's van handelsroutes die ooit door de canyons stroomden. Dit is jouw Petra, een symfonie van stilte en wind, die zich in je eigen tempo ontvouwt. Geniet van een ontspannen lunch onder de Jordaanse zon, leg met elke klik tijdloze herinneringen vast en verlies jezelf in de omhelzing van de woestijn. Onthoud dat de belofte van het klooster kan wachten - laat het een gefluister in de wind zijn, een uitnodiging voor een nieuw avontuur. Terwijl de zon Petra in vurige kleuren schildert, is het tijd om terug te keren naar Amman. Maar draag dit rozerode wonder in je, een geheim dat je alleen deelt met de woestijnwind. Klaar om jouw Petra te ervaren? Laat het me weten en laten we er een avontuur van maken dat voor altijd in je ziel gegrift staat.

Amman/Dode Zee: Dagtrip Petra & Wadi Rum met ophaalservice vanaf je hotel

Amman/Dode Zee: Dagtrip Petra & Wadi Rum met ophaalservice vanaf je hotel

Ben je klaar voor een wervelende tour langs de kroonjuwelen van Jordanië? Dit eendaagse avontuur combineert de eeuwenoude wonderen van Petra met de adembenemende landschappen van Wadi Rum en staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Dit is wat je kunt verwachten: Petra: Vroeg in de ochtend ophaalservice vanaf je hotel in Amman of Aqaba. Reis door de dramatische Wadi Musa woestijn, met als hoogtepunt de iconische Siq ingang van Petra. Wandel door de Siq, een smalle kloof die is uitgesleten door millennia van wind en water, en voel de spanning toenemen. Betreed de Schatkamer, het beroemdste monument van Petra, en sta versteld van de schaal en het ingewikkelde houtsnijwerk. Verken de oude stad en ontdek tombes, tempels en amfitheaters die in de rozerode zandstenen kliffen zijn uitgehouwen. Leer meer over de Nabateeïsche beschaving, die deze ongelooflijke stad meer dan 2000 jaar geleden bouwde. Geniet van een heerlijke lunch in een plaatselijk restaurant in Petra. Wadi Rum: Na de lunch rijd je naar het prachtige Wadi Rum, een Unesco-werelderfgoedlocatie die bekend staat om zijn buitenaardse landschappen. Stap in een 4x4 jeep voor een spannende rit door het Marsachtige terrein, langs torenhoge zandsteenformaties en verborgen valleien. Ervaar de Bedoeïenenlevensstijl door een traditionele tent te bezoeken en authentieke thee te drinken. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de top van Jebel Khaz'ali, ook bekend als de Lawrence Bron. Kijk hoe de zon onder de horizon zakt en de woestijn in een caleidoscoop van kleuren schildert. Keer 's avonds terug naar je hotel in Amman, boordevol herinneringen en foto's.

Vanuit Amman: Petra, Wadi Rum en Dode Zee Privé 2-daagse trip

Vanuit Amman: Petra, Wadi Rum en Dode Zee Privé 2-daagse trip

Dag 1: Vanuit Amman begint je reis met een mooie rit naar de prachtige stad Petra. Laat je bij aankomst betoveren door de roze rotsformaties en de eeuwenoude wonderen die erin liggen. Dompel je onder in de rijke geschiedenis terwijl je door de smalle Siq wandelt, een natuurlijke kloof van zandsteen. Bewonder de iconische Schatkamer, bewonder de sierlijke gevels van de koninklijke graftombes en verken de fascinerende plekken die Petra tot een waar archeologisch wonder maken. Nadat je Petra hebt verkend, gaat het avontuur verder in de fascinerende woestijn van Wadi Rum. Als de zon ondergaat, bevind je je te midden van een uitgestrekte vlakte van gouden zandduinen en ruige bergen. Laat je meeslepen door de geest van de woestijn als je je installeert in een bedoeïenenkamp waar warme gastvrijheid op je wacht. Kom samen rond het kampvuur terwijl je naar de fonkelende sterren aan de nachtelijke hemel staart. Dag 2: Word wakker met de rustige schoonheid van Wadi Rum, maak je klaar voor een spannende 2-uur durende jeeptour (indien optie geselecteerd) . Laat je meeslepen door de sensatie van het doorkruisen van de zacht glooiende zandduinen, het ontdekken van oude rotsinscripties en het bewonderen van de betoverende rotsformaties, gebeeldhouwd door wind en tijd. Elke bocht onthult een nieuw wonder, van verborgen ravijnen tot torenhoge natuurlijke bogen, en biedt volop gelegenheid voor onvergetelijke foto's en mooie herinneringen. Na het afscheid van Wadi Rum brengt je reis je naar de opmerkelijke Dode Zee, het laagste punt op aarde. Hier wachten de therapeutische effecten van het mineraalrijke water op je. Dompel je onder in het drijvende water en ervaar de unieke sensatie van moeiteloos drijven. Trakteer jezelf op een revitaliserend modderbad waarbij je de mineraalrijke modder op je huid smeert voor een natuurlijke spa-ervaring. Voel de verjonging terwijl de mineralen hun magie doen. Laat je tot slot nog meer ontspannen door de rustige omgeving. Met onvergetelijke ervaringen in je hart en gedachten keer je terug naar Amman en denk je na over de wonderen en herinneringen die je hebt beleefd tijdens deze boeiende 2-daagse reis door Petra, Wadi Rum en de Dode Zee.

Van Amman: Petra, Wadi Rum en Dode Zee 3-daagse tour

Van Amman: Petra, Wadi Rum en Dode Zee 3-daagse tour

Ontdek de hoogtepunten van Jordanië tijdens een 3-daagse trip met een chauffeur-gids uit Amman. Bewonder de monumenten van de uit rotsen gehouwen stad Petra, wees getuige van de zonsondergang boven de Dode Zee en ervaar het bedoeïenenleven in een kamp in Wadi Rum. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Amman, bezoek je de berg Nebo en de stadskerken van Madaba en reis je vervolgens over de woestijnsnelweg richting Petra. Stop bij het Dana-reservaat en bewonder het prachtige landschap. Ga verder naar Shobak Castle, bezoek Little Petra en bewonder de uitgehouwen rotsgraven. Laat je afzetten bij je 3-sterrenhotel in Wadi Mousa voor je overnachting. Breng de dag door in Petra en bewonder deze goed bewaarde archeologische stad. Neem de tijd om dit architectonische hoogstandje te verkennen voordat je naar Wadi Rum gaat, waar je de nacht zult doorbrengen in een bedoeïenenkamp. Verken de vallei op een jeepsafari en bewonder de adembenemende landschappen. Vertrek vervolgens naar een strand aan de Dode Zee, door de Great Rift Valley naar Aqaba City. Geniet van het dobberen in de Dode Zee en keer 's avonds terug naar Amman.

Vanuit Amman: Privétour van een hele dag naar Petra

Vanuit Amman: Privétour van een hele dag naar Petra

Ga op een verbazingwekkende reis met onze dagvullende privétour naar Petra vanuit Amman. Geniet van het comfort van ons voertuig, compleet met airconditioning, terwijl we je meenemen op dit onvergetelijke avontuur. Je dag begint met een ophaalservice vanaf je hotel in Amman. Ons comfortabele en ruime voertuig zorgt voor een ontspannen rit op weg naar Petra. Leun achterover, ontspan en geniet van de schilderachtige uitzichten onderweg. Bij aankomst in Petra zul je versteld staan van de schoonheid. Wandel door de smalle Siq kloof en vang je eerste glimp op van het prachtige Treasury gebouw dat in de rotsen is uitgehouwen. Terwijl je Petra verkent, zie je eeuwenoude tombes, tempels en het indrukwekkende Romeinse theater. Hoogtepunten van de tour zijn de Schatkamer en het Klooster, beide ontzagwekkende bouwwerken die de rijke geschiedenis van Petra laten zien. Tijdens de hele tour zal onze vriendelijke chauffeur je helpen om je ervaring aangenaam te maken. Na een volle dag verkennen keren we comfortabel terug naar Amman en laten we je achter met herinneringen om te koesteren. Ervaar Petra in stijl met onze dagvullende tour, waar comfort en avontuur hand in hand gaan.

Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

Vanuit Jeruzalem: daguitstap naar Petra

Begin je tour met ophalen bij het David Citadel Hotel in Jeruzalem. Rijd vervolgens door de woestijn in een comfortabel voertuig tot je de Arava-grens bereikt. Met assistenten de grens over, een procedure die tot een uur kan duren. Om 8.30 uur transfer van de grens naar Petra in een nieuw voertuig met airconditioning. Deze rit duurt ongeveer 2-3 uur. Geniet van de schilderachtige route langs de berghelling voordat je aankomt bij de historische plek van Petra, bekend als een van de New7Wonders of the World. Om ongeveer 11.30 uur begint je rondleiding door Petra bij de ingang van de site met een maximale groepsgrootte van 25 personen. Verken de hoogtepunten van deze indrukwekkende site met je gids. Begin vervolgens om 16.30 uur aan je reis naar Aqaba. Maak onderweg een paar stops bij bepaalde observatiepunten om de prachtige landschappen die Wadi Rum te bieden heeft te waarderen. Keer om 19.30 uur terug naar het Israëlische grondgebied met de hulp van je gids en kom om middernacht terug op de ophaallocatie in Jeruzalem.

Eilat, Jeruzalem, Tel Aviv: 3-daagse tour Petra & Wadi Rum

Eilat, Jeruzalem, Tel Aviv: 3-daagse tour Petra & Wadi Rum

Dag 1: Begin je tour vanuit Jeruzalem, Tel Aviv of Eilat, afhankelijk van de gekozen optie. Steek de grens over naar Jordanië en reis naar de havenstad Aqaba. Geniet van wat tijd om te ontspannen in de stad, voordat je verder gaat naar Wadi Rum. Arriveer in het bedoeïenencamp in Wadi Rum en neem je nieuwe omgeving en het schilderachtige uitzicht in je op. Eenmaal gesetteld op de camping ga je 's middags op jeepsafari als de zon onder begint te gaan en de lucht koeler wordt. Geniet van een overnachting in het camp waar je je voor het diner tegoed doet aan een authentieke Jordaanse maaltijd. Dag 2: Als de zon 's ochtends opkomt, geniet je van het ontbijt en het uitzicht voordat je naar Petra reist. Neem bij aankomst een rondleiding rond deze iconische plek en krijg een dieper inzicht in de geschiedenis van de oude Nabateese stad. Bekijk de belangrijkste bouwwerken van de site, waaronder de beroemde schatkamer, de Khazneh. Overnachting in een hotel in Petra. Dag 3:  Vertrek in de ochtend uit Wadi Rum en verken Petra in jouw eigen tempo. Bezoek sites van de vorige dag opnieuw of ontdek nieuwe. Wandel naar het klooster en verken enkele minder bezochte gedeeltes van het complex. Na de laatste dag sightseeing reis je terug naar de grens en keer je terug naar jouw oorspronkelijke beginpunt.

Van Jeruzalem: Petra 2-daagse tour

Van Jeruzalem: Petra 2-daagse tour

Deze volledig gevulde tweedaagse tour begint in Jeruzalem. Rijd door de woestijn van Judea, rijd richting de grens en ga via de Allenby Bridge/King Hussein oversteek naar Jordanië. Bezoek, eenmaal in Jordanië, de historische plek van de berg Nebo, een uniek uitzichtpunt op de westelijke oever van de rivier de Jordaan. Neem na de lunch in een plaatselijk restaurant de tijd en kijk naar de oude mozaïekkaart van Jeruzalem in de Grieks-orthodoxe kerk van St. George in Madaba. Geniet vanaf daar van een mooie rit naar het zuiden. Uiteindelijk arriveert u bij uw accommodatie voor de nacht, een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra. De gastvrijheid van de bedoeïenen, inclusief een diner in Arabische stijl, zal je hart openen. Voordat je op een comfortabel bed gaat slapen, ga je onder de heldere woestijnlucht zitten en stargaze, terwijl je een kopje lokale thee drinkt. Word wakker en begin de dag met een ontbijt in het kamp voordat je naar Petra gaat. Een van de zeven wereldwonderen en de meest gekoesterde attractie van Jordanië, Petra is een onvergetelijke plek. Het werd in het begin van de 1e eeuw uitgehouwen in de rode rotsen van de torenhoge kliffen als het graf van een Nabateese koning en was eeuwenlang verborgen onder zand voordat het onlangs weer toegankelijk werd. Een gediplomeerde gids leidt je door de Siq (een nauwe kloof), de schatkamer en het amfitheater terwijl je je verwondert over de schoonheid van elk bouwwerk. Daarna heb je tijd om zelfstandig te verkennen: klim naar de koninklijke graven, loop de Romeinse Cardo af of wandel naar het klooster. Ontmoet de rest van de groep weer voor de lunch in Wadi Musa, voordat je terugkeert naar Jeruzalem via de grensovergang King Hussein/Allenby.

De topbezienswaardigheden in Gouvernement Ma'an

Activiteiten in Al Khazneh

Steden in Jordanië

Andere activiteiten in Al Khazneh

Wil je alle activiteiten in Al Khazneh bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Al Khazneh

Gemiddelde beoordeling

4.8
(365 beoordelingen)

Alles was perfect, boven verwachting. Onze chauffeur Ahmed was briljant, uiterst behulpzaam. Prachtig hotel en tentaccommodatie. Alles tot in de puntjes georganiseerd. Uitstekend advies ook tijdens de verschillende fases. Wi-Fi in de auto. Absoluut blij dat we het hebben gedaan. Een echte aanrader voor wie zoveel mogelijk wil genieten van dit land, rijk aan geschiedenis en vriendelijke mensen.

We hadden een tweedaagse tour. We verbleven in het Desert Moon Camp in Wadi Rum. Het ontbijt en diner was zeer goed, veel keuzes. De kamer en de gedeelde badkamer waren erg schoon. Zeer vriendelijke mensen. Sterk aanbevolen. Het enige was dat we wat entertainment verwachtten in de nachtelijke uren. Onze gids was de beste, erg vriendelijk en grappig.

Over het algemeen was de reis niet al te lang, verdeeld over stops en overstapjes. het enige minpunt was dat we het museum niet konden zien vanwege een misverstand met de gids. Hoewel ik geen Russisch ken, merkte ik het verschil in de uitleg van de Russische gids vergeleken met de Engelse.

De lange reis vanuit Sharm werd verwacht. Petra was het wachten meer dan waard. De gidsen waren deskundig en vriendelijk, samen met de organisatoren onderweg. Had een geweldige tijd.

Nogmaals bedankt voor alle arrangementen. De tour was uitzonderlijk goed uitgevoerd. Ga zo door met het goede werk