Dingen om te doen Alajuela

Alajuela: De beste dingen die je niet wil missen

Tour naar de Arenal, La Fortuna-waterval en warmwaterbronnen

1. Tour naar de Arenal, La Fortuna-waterval en warmwaterbronnen

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar het startpunt van je boswandeling gereden. Wandel over het gemakkelijke pad langs het kristalheldere water van de rivier La Fortuna. Onderweg kun je op een wagen springen om omhoog naar een uitkijkpunt rijden. Je kunt de volgende locatie al op afstand zien. Vervolgens loop je via een jungletrap weer naar beneden. Halverwege steek je een hoge hangbrug over. De route leidt verder door een enorme kloof die gevormd werd door een enorme vulkanische uitbarsting. Aan het einde van de kloof  bevindt zich de spectaculaire La Fortuna-waterval. Sta versteld door de weelderige vegetatie van deze 70 meter hoge  waterval, de enorme vulkanische rotsen aan de voet en de hoeveelheid water die naar beneden stort in een enorme poel. Neem de tijd om de schoonheid van de waterval te koesteren. Als je dapper genoeg bent,  kun je zelfs een verfrissende duik nemen. Daarna keer je terug naar het uitkijkpunt en wandel je naar het kleine dorp van de Maluku-indianen. In hun Palenke (hoofdgebouw), kun je van een pauze genieten terwijl je luistert naar een interessante uitleg over hun cultuur, kunst  en geschiedenis. Nadat je een  paar uur actief bent geweest is het tijd om te ontspannen en te genieten van een typische, warme lunch. Naast het restaurant bevindt zich een vlindertuin en een kikkervijver die je kunt verkennen, totdat je eten wordt geserveerd. Eenmaal opgeladen maak je een rit van 15 minuten naar het park aan de voet van de vulkaan Arenal. Omdat de tocht door een  oerbos voert, zie je enorme bomen met gigantische wortels. Naast een verscheidenheid aan vogels wonen in het bos ook apen, luiaards en coati. Nadat je het bos hebt verlaten, rijd je langs landbouwgrond naar een groen meer. Je passeert een begraafplaats voor de slachtoffers van de uitbarsting en bereikt de muur van lava die is overgebleven na de ramp van 1968. Beklim enkele steile trappen om de top van een enorme berg van lavarotsen te bereiken. Volg een spoor dat is uitgehouwen in de rotsen om de Arenal te beklimmen. Uiteindelijk bereik je het hoogste uitkijkpunt dat rond de vulkaan bestaat en neem je het spectaculaire, panoramische uitzicht over het Arenalmeer, de jungle, de vallei, de lavavelden en bovenal de enorme Arenal in je op. Om de tour op de meest ontspannen manier af te sluiten wordt je naar een resort met een natuurlijke warmwaterbron gebracht. Daar kun je ongeveer een uur lang ontspannen in het rustgevende warme water en genieten van een gezichtsbehandeling met vulkanische modder en een gratis cocktail. Om ongeveer 18:30 uur wordt je weer teruggebracht naar je accommodatie.

La Fortuna: combinatie waterval, vulkaan en hangbruggen

2. La Fortuna: combinatie waterval, vulkaan en hangbruggen

Laat je ophalen bij je hotel in of bij La Fortuna, en reis af naar de Arenal-vulkaan om de paden rondom de machtige berg te bewandelen. Ga terug naar de natuur in het Arenal Volcano National Park, waar de meeste van de 850 in Costa Rica geïdentificeerde vogelsoorten te vinden zijn. Kijk uit naar andere wilde dieren, zoals kapucijnaapjes, jaguars en herten. Bewonder de prachtige landschappen van een secundair regenwoud aan de basis van het park, en een primair regenwoud met een verbazingwekkende biodiversiteit tussen de hangende bruggen. Wandel door het regenwoud via een netwerk van 15 hangbruggen met verschillende moeilijkheidsgraden, in Mistico-park. Koel dan af met een duik in een natuurlijke poel bij de La Fortuna-waterval

San Jose: Irazú-vulkaan, Cartago City & Orosi Valley Tour

3. San Jose: Irazú-vulkaan, Cartago City & Orosi Valley Tour

Begin met het ophalen van je hotel en reis per minibus over de Panamerican Highway tot je de basis van de Irazú-vulkaan bereikt. Reis over de bochtige weg door vruchtbare landbouwgronden waar veel soorten groenten en fruit worden verbouwd. Geniet van een spectaculair panoramisch uitzicht op de omliggende heuvels en valleien. Bewonder op een heldere dag op de top van de vulkaan het spectaculaire uitzicht op zowel de Atlantische als de Stille Oceaan. Daal vervolgens af naar de stad Cartago en stop bij de Basiliek van de Maagd der Engelen. Ontdek deze lokale bedevaartplaats met grote gewelfde plafonds en prachtige voorbeelden van glas-in-loodramen. Vervolg de tour door de Orosi-vallei, een gebied van prachtige natuurlijke schoonheid. Bezoek een van de weinige overgebleven koloniale kerken in de regio en stop voor een smakelijke typische lunch in een van de lokale restaurants. Eindelijk terug naar uw hotel om de rondleiding te voltooien.

Van San Jose: 3-daagse Tortuguero National Park-excursie

4. Van San Jose: 3-daagse Tortuguero National Park-excursie

Verken het beschermde nationale park Tortuguero in de provincie Limón, alleen bereikbaar per vliegtuig of boot. Geniet van de rijkdom aan biodiversiteit in de elf verschillende habitats, waaronder regenwoud, mangrovebossen, moerassen, stranden en lagunes. Reisschema: Dag 1: Na het ophalen van een hotel in de vroege ochtend, bewonder je de biodiversiteit van een primair bos door het raam terwijl je langs Braulio Carrillo National Park rijdt. Proef tijdens de rit een heerlijk Costa Ricaans ontbijt. Halverwege de ochtend stapt u aan boord van een comfortabele boot en vaart u langs de Tortuguero-kanalen. Laat u betoveren door het omringende paradijs en de gevarieerde flora en fauna. Geniet daarna van een verfrissende cocktail en een heerlijke lunch in het hotel. Na de lunch maak je een rondvaart door de grachten en maak je de rest van de middag ongelooflijke foto's. Aankomst in Pachira Lodge (of vergelijkbaar) voor een heerlijk diner en een goede nachtrust. Dag 2: Ontdek de smaken van Costa Rica met een ontbijt in de Lodge. Wandel vervolgens langs het privépad van de Lodge en krijg trek in de lunch. Na de lunch in de Lodge bezoekt u het Sea Turtle Museum, het strand en het pittoreske dorpje Tortuguero. 's Avonds kunt u weer genieten van een diner in de Lodge. Dag 3: Na het ontbijt in de Lodge, ga je terug naar San José en stop je onderweg voor de lunch in El Ceibo in Guápiles. Aankomst in de middag in San José.

Vanuit La Fortuna: dagtocht naar de Rio Celeste

5. Vanuit La Fortuna: dagtocht naar de Rio Celeste

Je begint je dagtocht met een schilderachtige rit vanuit La Fortuna naar Nationaal Park Tenorio Volcano. Dan begin je aan een 4 uur durende wandeling die niet heel eenvoudig is, maar zeker de moeite waard. Aan het eind van de wandeling heb je de Rio Celeste bereikt. De blauwe kleur van de rivier is het resultaat van een chemische reactie tussen twee samenstromende rivieren met verschillende vulkanische mineralen. Dit zeldzame fenomeen veroorzaakt een sprookjesachtige schoonheid. Bezoek een waterval en een uitzichtpunt voor een geweldig uitzicht, waar je de locatie ziet waar de rivier van kleur verandert. Tijdens jouw avontuur wijst je gids je ook op lokale fauna. Na de wandeling kun je genieten van een heerlijke lunch, waarna je weer terugkeert naar La Fortuna.

La Fortuna: Arenal Rafting Upper Balsa Klasse 3 en 4 Stroomversnellingen

6. La Fortuna: Arenal Rafting Upper Balsa Klasse 3 en 4 Stroomversnellingen

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar de raftingsite. Eenmaal daar zul je een korte oriëntatiesessie ondergaan, voordat je naar de rivier gaat om klasse III en IV wildwaterraften op de prachtige Balsa-rivier te ervaren. Je navigeert over 10 kilometer stroomversnellingen met stroomversnellingen en stopt onderweg om wat uit te rusten. U kunt ook een beetje zwemmen en genieten van vers fruit uit Costa Rica. Na uw wildwatervaren ontvangt u een schone handdoek en koud gratis water. Je wordt dan naar een lokaal restaurant gebracht voor een lunch en koffie in Costa Rica-stijl, voordat je uiteindelijk wordt teruggebracht naar je accommodatie.

La Fortuna: hangende bruggen, Arenal-vulkaan en watervallen

7. La Fortuna: hangende bruggen, Arenal-vulkaan en watervallen

Geniet van een heerlijke dag duiken diep in het weelderige regenwoud en volg je gids door schilderachtige paden. Doe mee aan dit uitgebreide Costa Ricaanse avontuur om alle natuurlijke bezienswaardigheden van La Fortuna te ontdekken. Loop over hangende bruggen, lavavelden en een jungletrap om ontspannende watervallen te bereiken. Je wordt opgehaald bij je hotel en begint met een bezoek aan het Mistico Arenal Hanging Bridges Park. Leer meer over het lokale ecosysteem van je professionele gids terwijl je over de hoge bruggen en smalle paden wandelt, omringd door het groene bos, de Arenal-vulkaan en een vredig meer. Maak een korte rit naar Arenal Volcano National Park. Trek tussen de grote lavarotsen van de uitbarsting van 1968 en bereik een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op de vulkaan, de omliggende lavavelden en de noordelijke vallei. Ontspan na al uw wandelen met een lunchpauze in een traditioneel restaurant. Sluit je avontuur af met een korte wandeling in een diepe kloof om naar de immense La Fortuna-waterval te staren en te zwemmen in het verfrissende zwembad. Als laatste traktatie kunt u ontspannen in een klein resort met warmwaterbronnen en genieten van leuke cocktails.

La Fortuna: Guided Twilight Wildlife Safari

8. La Fortuna: Guided Twilight Wildlife Safari

Je wordt opgehaald bij je hotellobby in La Fortuna. Na 25 minuten rijden komt u aan bij de rivier de Peñas Blancas. Voordat u begint, zal uw gids een oriënterend gesprek geven over hoe u zich moet gedragen terwijl u op de boot zit. Hierna begint je tour. Rijd in je vlot in de schemering. Geniet van de mystieke manier waarop het licht tijdens de zonsondergang uit de lucht verdwijnt en geniet van de vredige duisternis van de jungle. Uw tweetalige riviergids, opgeleid als natuuronderzoeker, zal het roeien doen en u zult de nachtelijke fauna van de Peñas Blancas-rivier waarderen. Met het speciaal ontworpen verlichtingssysteem van de boot ga je op een magische reis en ontdek je dat de meeste zoogdieren in feite nachtdieren zijn. Bij het verlaten van de rivier bezoekt u het "Hidalgo Family Home", waar u een stukje Costa Ricaanse cultuur kunt ervaren en waarderen, en kunt proeven van een traditionele Costa Ricaanse snack.

Poás-vulkaan, koffieplantage en La Paz-watervaltuinen

9. Poás-vulkaan, koffieplantage en La Paz-watervaltuinen

Ervaar de natuur en cultuur van Costa Rica tijdens deze dagtour door San José. Je eerste bestemming is de koffieplantage Doka Estate, waar je alles leert over de oude technieken om de beste koffie van Costa Rica en over de hele wereld te produceren. Ervaar het zorgvuldige proces dat betrokken is bij het telen, oogsten en braden van de Golden Bean voordat u het verrukkelijke product proeft. Na je koffietour ga je verder naar het Poás Volcano National Park, waar een merkbare verandering in temperatuur en een prachtig landschap in een nevelwoud optreedt. Beklim de Poás-vulkaan, een actieve stratovulkaan die voor het laatst in 2017 uitbarstte. De krater van de vulkaan is meer dan anderhalve kilometer breed en 300 meter diep, wat zorgt voor adembenemende uitzichten. Wandel over een pad naar de prachtige lagune van Botos terwijl je leert over de verschillende ecosystemen in het park. Ga dan verder naar La Paz Waterfall Gardens en geniet van een lunchbuffet met traditionele Costa Ricaanse gerechten. Verken na de lunch het weelderige tropische regenwoud. Bekijk de stromende witte rivieren, spectaculaire watervallen, vogels, vlinders, apen en kolibries voordat je terugkeert naar San José.

La Fortuna: Arenal Rafting Balsa River Klasse 2 & 3 Rafting

10. La Fortuna: Arenal Rafting Balsa River Klasse 2 & 3 Rafting

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in La Fortuna en vertrekt naar de prachtige rivier de Balsa. Ontmoet uw deskundige gidsen die raftingspecialisten zijn die over de hele wereld hebben deelgenomen. Na een snelle oriëntatie en veiligheidsinstructies, klim je aan boord van je vlot om je natte avontuur te beginnen. Begin je 2,5 uur durende raftingtour terwijl je door spannende klasse 2 en 3 stroomversnellingen navigeert. Terwijl je stroomafwaarts peddelt, houd je je ogen open voor inheemse dieren in het wild, waaronder luiaards, apen, exotische vogels en nog veel meer. Halverwege de reis neemt u een welverdiende ruststop op de oever van de rivier. Hier kunt u zich opfrissen met een duik of genieten van vers Costa Ricaans fruit als lichte snack.

Veelgestelde vragen over Alajuela

Welke topattracties zijn een must-see in Alajuela?

De topattracties in Alajuela zijn:

Sitemap Alajuela

Wil je alle activiteiten in Alajuela ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alajuela

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 1.355 beoordelingen

De tour was goed georganiseerd en flitsend. Onze gids, Ericka, was deskundig, vriendelijk en attent. De drie behandelde activiteiten waren allemaal erg interessant, waardoor we Mt Arenal en La Fortuna op een actievolle en waarderende manier konden ervaren. Het was de moeite waard om iemand als Ericka te laten begeleiden bij deze activiteiten. Zonder haar deskundige kennis en passie zouden we veel van de dieren in het regenwoud hebben gemist en het ecosysteem erachter hebben gemist. En het was een bonus om een gids te hebben die precies wist waar en hoe hij geweldige foto's en video's moest maken!

Een geweldige ervaring. Vriendelijk personeel dat ons ophaalde en ons naar de parkeerplaats begeleidde. De wandeling over de hangende bruggen was echt geweldig, de gids liet ons allerlei dieren in het wild zien. Het weer verslechterde maar de gidsen bleven positief en hielden de geest hoog. Ik zou deze tour en deze organisatie ten zeerste aanbevelen.

Fantastische ervaring! De mooiste dagtrip die ik heb gemaakt. Heerlijk genieten van de omgeving en haar bewoners, met een gids die, met humor, een hoop kennis weet over te brengen! Kan het iedereen aanraden.

Heerlijk relaxte dag gehad. Pura vida! Supergoede gids die het iedereen persoonlijk naar zn zin maakte. Lekkere lunch,alles was TOP!

Geweldige ervaring met een uiterst deskundige gids!