Alanya

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Alanya: de beste attracties

7 hoogtepunten in Alanya en activiteiten

Geen wonder dat Alanya in Turkije een populaire bestemming is: zowel natuur als cultuur zijn er prachtig. Haar locatie aan de Turkse rivièra maakt de stad al helemaal de ultieme vakantieplaats!

 • Citadel

  1. Citadel

  De Seltsjoeken bouwden de muren van de citadel in de 13e eeuw. De Burcht van Alanya komt in aanmerking voor opname op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 • Pamukkale

  2. Pamukkale

  Pamukkale betekent "kasteel van katoen" in het Turks. Deze zoutheuvels zijn een wonderlijk natuurfenomeen. De hete bronnen trekken bezoekers van over de hele wereld.

 • Damlatasgrot

  3. Damlatasgrot

  De perfecte plek om even aan de hitte te ontkomen! De stalagtieten en stalagmieten in de grot zijn 15.000 jaar oud, en de lucht in de grot zou goed zijn voor asthmapatiënten.De perfecte plek om even aan de hitte te ontkomen! De stalagtieten en stalagmieten in de grot zijn 15.000 jaar oud, en de lucht in de grot zou goed zijn voor asthmapatiënten.

 • Green Canyon Boottour

  4. Green Canyon Boottour

  Het Taurusgebergte wordt gezien als heilige grond, en ertussen ligt de "Green Canyon". Neem de boot en plons zelf in het heldere water.

 • Hammam

  5. Hammam

  Als je wil ontspannen en het strand of het zwembad het net niet doen voor je, kun je naar een traditionele Turkse hammam gaan.

 • Water Planet Aqua Park

  6. Water Planet Aqua Park

  Pret voor het hele gezin in Water Planet, met reuzenglijbanen, opblaasbare kano's en zelfs bungeejumpen!

 • Rode Toren

  7. Rode Toren

  De Rode Toren, Kizil Kule in het Turks, staat in de haven en is het symbool van Alanya. Binnen is het Etnografisch Museum, er is zelfs een brouwerij naar vernoemd!

Plan je bezoek

 • Openingstijden Damlatasgrot

  Tussen 6:00 en 10:00 uur is de Damatlasgrot alleen geopend voor asthmapatiënten.

 • Bedek jezelf

  Als je religieuze locaties bezoekt, is het zaak je bescheiden te kleden. Vrouwen raden we aan een sjaal mee te nemen om het hoofd te bedekken, mocht het nodig zijn.

 • Voorzichtig op de markt

  De prijzen op de markten zijn laag, het is dus verleidelijk om je geld rap uit te geven. De meeste verkopers hebben ook geen slechte bedoelingen, maar pas op: er zijn koopmannen die een slaatje willen slaan uit het bedriegen van toeristen.

 • Turkse lekkernijen

  Probeer zeker wat lokale lekkernijen zoals baklava en lahmacun (Turkse pizza).

Goed om te weten

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+03:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  Alanya ligt aan de Middellandse Zee, dus zonnig is het zeker. In de zomer kun je rekenen op lange, hete dagen, en in de lente is het weer mild en zonnig. De meeste regen valt in de herfst en winter.

Sitemap Alanya

Wil je alle activiteiten in Alanya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alanya

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 1.518 beoordelingen

Het raften is erg leuk, dus ik zou zeker aanraden het te gaan doen! Wel een paar dingen die je gewoon moet weten zodat je geen verrassingen krijgt; het daadwerkelijk raften is 1.5-2u, de overige tijd is met name vervoer en nog wat instructie, wachten en lunch. Het is geschikt voor alle leeftijden dus ga er niet vanuit dat het enorm spannende stroomversnellingen zijn, maar nog erg leuk! Er zijn vele toeristen die dit doen, dus soms druk op rivier maar je bent ook veel bezig met andere boten natspetteren en de captains maken er een show van, dus ook grappig en leuk.. Gezien de prijzen van de activiteit zelf vrij laag zijn proberen ze nog vanalles te verkopen (wetsuit, waterschoenen, extra snackje, waterdichte telefoonhoes, zonnebriltouwtje) de waterschoentjes zijn handig (als je ze al hebt; meenemen) maar voor de rest volstaat je zwemkleding gewoon. Gezien we dit al wisten vantevoren, een zeer leuke dag. Dit moet je gewoon gedaan hebben daar, in de prachtige natuur!

We hebben een leuke dag achter de rug. Onze kids (9&13) hebben er ook van genoten. We zijn mooi op het afgesproken uur opgehaald, maar de chauffeur reed als een gek. Als eerste hadden wij de Jeep safari. Een bandana kopen is niet echt nodig. Wij hebben ons beholpen met een sjaal die we ook op onze benen hebben gelegd tegen de zonnestralen. De sfeer in de Jeep zat er goed in met de Engelstalige muziek. Nadien hebben we een lekkere lunch gekregen. Een drankje kostte €2,5. Onze zoon van 13 was wat teleurgesteld omdat hij geen peddel kreeg voor het raften. Tijdens de tocht hebben beide kinderen toch meerdere keren mogen meepeddelen, ze vonden het super. Onze gids hield er de sfeer goed in. Het was een heel aangename tocht van ongeveer 14 km. Wij hebben onze sportsandalen met klittenband aangehouden. waterschoenen kopen is niet echt nodig. Ikzelf heb ook mijn bril aangehouden tijdens de tocht, wat helemaal geen probleem was. Leuke tocht, voor herhaling vatbaar!!

De reistijd viel mee. De stop van 20 minuten was in onze belevenis onnodig en leek meer om de plaatselijke bevolking te voorzien van inkomsten. Het raften was leuk. Maar omdat er in onze boot jongen kinderen zaten ( een zelfs onder de 7) welke nat waren geworden en het dus koud hadden door het gespetter met het water. Mochten we niet meer spetteren naar de andere boten omdat deze dit dan terug gingen doen. Hierdoor werd onze pret zeker verminderd. Een huilend kindje in je boot is zowel voor het kindje als voor de rest niet leuk. ☹️. Onze gids probeerden wel van alles om de pret er in te houden. Mijn advies is dus zeker ga niet in een boot met kleine kinderen als ze niet bij jou familie horen en ouders met kinderen zorg dat je kids warm blijven door ze bijvoorbeeld alleen in hun badkleding te laten gaan of een wetsuit aan te doen maar vooral denk ik door ze goed voor te bereiden! De lunch was prima en de gekochte foto’s en video prachtig!!!

Leuke ervaring zaten met 8 Nederlanders in de boot. Hadden een begleider die van een lolletje hield en dat was zeer prettig. We deden dingen die andere niet deden. We deden teamwork waardoor de tocht extra leuk was. Had mijn Gopro op de helm gemonteerd super ervaring

Ik las slechte beoordelingen over get your gide maar ik ben zeer tevreden! Via whatsapp contact gehad over hoelaat ze ons zouden ophalen, hele dag is perfect verlopen en was enorm leuk! Een hele dag vermaak voor maar 20 euro per persoon. Top!