Alanya
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Alanya

Bekijk alle tours en activiteiten in Alanya

7 hoogtepunten in Alanya en activiteiten

Geen wonder dat Alanya in Turkije een populaire bestemming is: zowel natuur als cultuur zijn er prachtig. Haar locatie aan de Turkse rivièra maakt de stad al helemaal de ultieme vakantieplaats!

Citadel

De Seltsjoeken bouwden de muren van de citadel in de 13e eeuw. De Burcht van Alanya komt in aanmerking voor opname op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Pamukkale

Pamukkale betekent "kasteel van katoen" in het Turks. Deze zoutheuvels zijn een wonderlijk natuurfenomeen. De hete bronnen trekken bezoekers van over de hele wereld.

Damlatasgrot

De perfecte plek om even aan de hitte te ontkomen! De stalagtieten en stalagmieten in de grot zijn 15.000 jaar oud, en de lucht in de grot zou goed zijn voor asthmapatiënten.De perfecte plek om even aan de hitte te ontkomen! De stalagtieten en stalagmieten in de grot zijn 15.000 jaar oud, en de lucht in de grot zou goed zijn voor asthmapatiënten.

Green Canyon Boottour

Het Taurusgebergte wordt gezien als heilige grond, en ertussen ligt de "Green Canyon". Neem de boot en plons zelf in het heldere water.

Hammam

Als je wil ontspannen en het strand of het zwembad het net niet doen voor je, kun je naar een traditionele Turkse hammam gaan.

Water Planet Aqua Park

Pret voor het hele gezin in Water Planet, met reuzenglijbanen, opblaasbare kano's en zelfs bungeejumpen!

Rode Toren

De Rode Toren, Kizil Kule in het Turks, staat in de haven en is het symbool van Alanya. Binnen is het Etnografisch Museum, er is zelfs een brouwerij naar vernoemd!

Alanya: Plan uw bezoek

Openingstijden Damlatasgrot

Tussen 6:00 en 10:00 uur is de Damatlasgrot alleen geopend voor asthmapatiënten.

Bedek jezelf

Als je religieuze locaties bezoekt, is het zaak je bescheiden te kleden. Vrouwen raden we aan een sjaal mee te nemen om het hoofd te bedekken, mocht het nodig zijn.

Voorzichtig op de markt

De prijzen op de markten zijn laag, het is dus verleidelijk om je geld rap uit te geven. De meeste verkopers hebben ook geen slechte bedoelingen, maar pas op: er zijn koopmannen die een slaatje willen slaan uit het bedriegen van toeristen.

Turkse lekkernijen

Probeer zeker wat lokale lekkernijen zoals baklava en lahmacun (Turkse pizza).

Tips & informatie

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+03:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  Alanya ligt aan de Middellandse Zee, dus zonnig is het zeker. In de zomer kun je rekenen op lange, hete dagen, en in de lente is het weer mild en zonnig. De meeste regen valt in de herfst en winter.

Activiteiten in Alanya

Sitemap Alanya

Wil je alle activiteiten in Alanya ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alanya

Erg leuk! Alleen helaas geen bezoek aan de dam

De jeep safari was een geslaagde dag. Hadden gelukkig genoeg plaats in de jeep. Werden wel erg nat (er wordt 2x een watergevecht gehouden). Chauffeur was een leuke kerel! Enige wat we misten was een bezoek aan de dam zelf. In de omschrijving staat dat deze na de lunch wordt bezorgt maar we reden toen direct terug naar het hotel. Desondanks een hele leuke ervaring! Zeker doen wanneer je in Alanya bent. Je kunt een cd met foto's en video ontvangen voor €20. Tevens dien je tijdens de lunch te betalen voor de drank.

Jeepsafari-tour in het Taurusgebergte nabij Alanya Beoordeeld door een GetYourGuide klant, 27-09-2016

Alanya
4
Gebaseerd op 149 beoordelingen van GetYourGuide-klanten