Alanya
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beste attracties in Alanya

Alanya: bekijk alle tours en activiteiten

7 hoogtepunten in Alanya en activiteiten

Geen wonder dat Alanya in Turkije een populaire bestemming is: zowel natuur als cultuur zijn er prachtig. Haar locatie aan de Turkse rivièra maakt de stad al helemaal de ultieme vakantieplaats!

Citadel

Citadel

De Seltsjoeken bouwden de muren van de citadel in de 13e eeuw. De Burcht van Alanya komt in aanmerking voor opname op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Pamukkale

Pamukkale

Pamukkale betekent "kasteel van katoen" in het Turks. Deze zoutheuvels zijn een wonderlijk natuurfenomeen. De hete bronnen trekken bezoekers van over de hele wereld.

Damlatasgrot

Damlatasgrot

De perfecte plek om even aan de hitte te ontkomen! De stalagtieten en stalagmieten in de grot zijn 15.000 jaar oud, en de lucht in de grot zou goed zijn voor asthmapatiënten.De perfecte plek om even aan de hitte te ontkomen! De stalagtieten en stalagmieten in de grot zijn 15.000 jaar oud, en de lucht in de grot zou goed zijn voor asthmapatiënten.

Green Canyon Boottour

Green Canyon Boottour

Het Taurusgebergte wordt gezien als heilige grond, en ertussen ligt de "Green Canyon". Neem de boot en plons zelf in het heldere water.

Hammam

Hammam

Als je wil ontspannen en het strand of het zwembad het net niet doen voor je, kun je naar een traditionele Turkse hammam gaan.

Water Planet Aqua Park

Water Planet Aqua Park

Pret voor het hele gezin in Water Planet, met reuzenglijbanen, opblaasbare kano's en zelfs bungeejumpen!

Rode Toren

Rode Toren

De Rode Toren, Kizil Kule in het Turks, staat in de haven en is het symbool van Alanya. Binnen is het Etnografisch Museum, er is zelfs een brouwerij naar vernoemd!

Plan je bezoek aan Alanya

Openingstijden Damlatasgrot

Tussen 6:00 en 10:00 uur is de Damatlasgrot alleen geopend voor asthmapatiënten.

Bedek jezelf

Als je religieuze locaties bezoekt, is het zaak je bescheiden te kleden. Vrouwen raden we aan een sjaal mee te nemen om het hoofd te bedekken, mocht het nodig zijn.

Voorzichtig op de markt

De prijzen op de markten zijn laag, het is dus verleidelijk om je geld rap uit te geven. De meeste verkopers hebben ook geen slechte bedoelingen, maar pas op: er zijn koopmannen die een slaatje willen slaan uit het bedriegen van toeristen.

Turkse lekkernijen

Probeer zeker wat lokale lekkernijen zoals baklava en lahmacun (Turkse pizza).

Goed om te weten

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+03:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  Alanya ligt aan de Middellandse Zee, dus zonnig is het zeker. In de zomer kun je rekenen op lange, hete dagen, en in de lente is het weer mild en zonnig. De meeste regen valt in de herfst en winter.

Activiteiten in Alanya

Steden in Turkije

Sitemap Alanya

Wil je alle activiteiten in Alanya ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alanya

Het raften is erg leuk, dus ik zou zeker aanraden het te gaan doen! Wel een paar dingen die je gewoon moet weten zodat je geen verrassingen krijgt; het daadwerkelijk raften is 1.5-2u, de overige tijd is met name vervoer en nog wat instructie, wachten en lunch. Het is geschikt voor alle leeftijden dus ga er niet vanuit dat het enorm spannende stroomversnellingen zijn, maar nog erg leuk! Er zijn vele toeristen die dit doen, dus soms druk op rivier maar je bent ook veel bezig met andere boten natspetteren en de captains maken er een show van, dus ook grappig en leuk.. Gezien de prijzen van de activiteit zelf vrij laag zijn proberen ze nog vanalles te verkopen (wetsuit, waterschoenen, extra snackje, waterdichte telefoonhoes, zonnebriltouwtje) de waterschoentjes zijn handig (als je ze al hebt; meenemen) maar voor de rest volstaat je zwemkleding gewoon. Gezien we dit al wisten vantevoren, een zeer leuke dag. Dit moet je gewoon gedaan hebben daar, in de prachtige natuur!

Vanuit Side: wildwaterraften in de Köprülü-kloof Beoordeeld door Anoniem, 10-10-2019

Het raften was ontzettend leuk, hou er wel rekening mee om goede schoenen aan te doen aangezien je ook stenen gaat beklimmen. Let ook op dat je kunt gaan abseilen, dit kost wel 10,00 extra. Persoonlijk vind ik dat dit bij de prijs in hoort. Verder een ontzettend leuke dag gehad.

Koprulu-kloof: dagtour met raften en kanotocht Beoordeeld door Laura, 27-08-2019

Leuke ervaring zaten met 8 Nederlanders in de boot. Hadden een begleider die van een lolletje hield en dat was zeer prettig. We deden dingen die andere niet deden. We deden teamwork waardoor de tocht extra leuk was. Had mijn Gopro op de helm gemonteerd super ervaring

Vanuit Side: wildwaterraften in de Köprülü-kloof Beoordeeld door Jeroen, 09-08-2019

Ik las slechte beoordelingen over get your gide maar ik ben zeer tevreden! Via whatsapp contact gehad over hoelaat ze ons zouden ophalen, hele dag is perfect verlopen en was enorm leuk! Een hele dag vermaak voor maar 20 euro per persoon. Top!

Vanuit Side: wildwaterraften in de Köprülü-kloof Beoordeeld door Yvonne, 14-09-2019

de moeite waard en Oksana is een goede gids

alleen dat de lokale agent de zondagavond om 17 uur nog geen kontakt had opgenomen en wij moesten beginnen mailen met get your guide om de maandag om 3.15 te vertrekken en in het hotel waren er problemen met internet

Cappadocië: excursie van 2 dagen Beoordeeld door SALVADOR, 20-09-2019