Kies data
Belevingen in

Alaska

Alaska: De beste dingen die je niet wil missen

Juneau: avontuur om walvissen te spotten

1. Juneau: avontuur om walvissen te spotten

Je vertrekt vanuit het tramgebied in het centrum van Juneau met een bus die wordt bestuurd door een lokale gids via een schilderachtige route naar Auke Bay, waar je aan boord gaat van een comfortabele jetboot. De kapitein en natuuronderzoeker zullen de weg wijzen op een onvergetelijke zoektocht naar walvissen in Favorite Channel, Stephens Passage, Lynn Canal of Saginaw Channel. Er is een verrekijker aanwezig, zodat u de bultruggen, orka's, Dall's bruinvissen, gewone zeehonden, Steller-zeeleeuwen, Amerikaanse zeearenden, zwarte beren en torenhoge bergen beter kunt zien. Met de groeiende overvloed aan walvissen in het gebied en hun comfort met kleine boten, zult u er ongetwijfeld veel zien! Deze tour duurt in totaal drie uur, inclusief transfers tussen het centrum en Auke Bay en twee uur op het water. Inbegrepen in de prijs van de tour zijn verfrissingen aan boord, waaronder mineraalwater, koffie, warme chocolademelk en een kleine snack van lokaal gevangen zalm uit Alaska, verspreid op een verse bagel.

Seward: Kenai Fjords National Park 6 uur durende cruise

2. Seward: Kenai Fjords National Park 6 uur durende cruise

Stap aan boord van een van de grootste catamarans in de regio en breng een dag door met dieren in het wild, gletsjers, bergen en meer. Bekijk walvissen en gletsjers in Resurrection Bay en leer de geschiedenis van de regio kennen vanuit een Nationaal park Ranger. De cruise begint met het zoeken naar dieren in het wild in de beschermde wateren van Resurrection Bay. Walvissen, zeeotters en papegaaiduikers worden vaak binnen enkele minuten na het verlaten van de haven waargenomen. Een National Park Ranger zal informatie geven over de natuur, gletsjers, fjorden en geschiedenis van het gebied. Stop bij een getijdengletsjer die regelmatig afkalft, waar gigantische brokken gletsjerijs afbreken en in het water botsen. Een volledige bar is beschikbaar voor diegenen die willen genieten van een Alaskan Amber of gletsjermargarita. Geniet van een lunch in delicatessenstijl aan boord terwijl u vaart.

Seward: Kenai Fjords National Park 4-uur durende wildlifecruise

3. Seward: Kenai Fjords National Park 4-uur durende wildlifecruise

Ervaar de lokale fauna in Resurrection Bay tijdens deze volledig vertelde tour. In plaats van een vaste route te volgen, stuurt uw bemanning u naar de dieren in het wild die het vaakst worden gezien door Resurrection Bay. Kijk hoe zeeotters hun jongen op hun buik dragen. Bewonder de snelheid van de bruinvis van de Dall terwijl ze over het kielzog van het schip surfen. Sta versteld van de grootte en majesteit van orka's, bultruggen en andere ongelooflijke walvissoorten. Deze avonturen zijn perfect voor gezinnen, mensen met beperkte tijd of gasten die zich zorgen maken over zeeziekte.

Juneau: bultruggen spotten en Mendenhall-gletsjer

4. Juneau: bultruggen spotten en Mendenhall-gletsjer

Combineer naadloos twee van Juneau's favoriete activiteiten tijdens deze walvissen spotten en de Mendenhall Glacier-tour. Bewonder majestueuze bultruggen in het gezelschap van een natuurgids en kies uit een reeks paden om de Mendenhall-gletsjer te ontdekken, 's werelds enige drive-up-gletsjer. Bij het inchecken wordt u ofwel naar een van de shuttles begeleid voor een rit van 25 minuten naar de gletsjer, of naar de boothaven om walvissen te spotten. Op het gletsjergedeelte van de tour kun je ervoor kiezen om te wandelen naar Nugget Falls (1,5 uur heen en terug), de Photo Point Trail te nemen (40 minuten heen en terug), op zoek te gaan naar dieren in het wild langs de Steep Creek-route of een gemakkelijke wandeling te maken naar het bezoekerscentrum. Neem de tijd op de gletsjer met flexibele shuttles die elke 30 minuten terug naar de stad gaan. Tijdens je tijd op het water om walvissen te spotten, zal je natuurgids de voedingsgewoonten van deze prachtige wezens uitleggen en de vele andere soorten dieren in het wild identificeren die deze wateren delen. Geniet van een verbeterde ervaring op een op maat gemaakte boot met een warme verwarmde cabine met grote kijkvensters en twee dekken om naar toe te haasten wanneer de kapitein vertraagt na het spotten van de walvissen. Er is een badkamer aan boord en er worden ook snacks verstrekt.

Seward: Kenai Fjords National Park 7,5 uur durende cruise

5. Seward: Kenai Fjords National Park 7,5 uur durende cruise

Stap aan boord van een stabiele, snelle catamaran voor een volledige dag om Kenai Fjords National Park te verkennen. Begin uw cruise in Resurrection Bay, waar u van een ervaren kapitein meer te weten komt over het park, de omgeving en de natuur. Laat je kapitein je meenemen naar de beste plekken om dieren in het wild te bekijken voor de mogelijkheid om het prachtige onderwaterleven te zien, waaronder walvissen, otters, zeehonden en duizenden zeevogels. Ga de Golf van Alaska in langs Bear Glacier, de grootste gletsjer in het Kenai Fjords National Park. Profiteer van het dichtbij komen met 2 actieve getijdenwatergletsjers, de Aialik-gletsjer en de Holgate-gletsjer terwijl uw cruise vlakbij stopt. Kijk uit voor afkalven, waar gigantische brokken gletsjerijs afbreken en in het water vallen. Ervaren matrozen zullen een stuk gletsjerijs veiligstellen om de meest verbazingwekkende cocktails en gletsjermargarita's te maken.

Juneau: walvis spotten en wildlife cruise met lokale gids

6. Juneau: walvis spotten en wildlife cruise met lokale gids

Ga op een natuuravontuur in Juneau tijdens een cruise om walvissen te spotten. Zweef over de oceaan op zoek naar deze prachtige wezens en geniet van het indrukwekkende omringende kustlandschap terwijl je aan boord geniet van een drankje en je tegoed doet aan snacks. Begin je avontuur in het centrum van Juneau bij de centrale cruiseschipterminal. Geniet van een vertelde en schilderachtige rit naar de kleine boothaven, waar je je kapitein en bemanning ontmoet. Stap aan boord van uw ultramoderne boot om walvissen te spotten, speciaal gebouwd voor dit doel. Na een korte veiligheidsbriefing gaat u op zoek naar walvissen en andere dieren in het wild voor de kust van Alaska. Terwijl uw boot door beschermde waterwegen en kanalen van de oceaan navigeert, kunt u comfortabel varen met meerdere uitkijkdekken en toiletten aan boord. Terwijl je op zoek gaat naar walvissen, leer je over de flora en fauna van het gebied van je lokale gids. Zodra er walvissen zijn gespot, kunt u de dieren vanaf een veilige afstand bekijken met volop fotomomenten. Bewonder hun majestueuze schoonheid terwijl ze soepel door het water glijden, hopelijk zien ze een walvis uit de oceaan breken of zijn staart op het oppervlak slaan. Houd onderweg andere waterdieren in de gaten, waaronder zeehonden, zeeleeuwen, adelaars en meer. Als je eenmaal van dit natuurlijke landschap hebt genoten, keer je terug naar de boothaven waar je chauffeur je terugbrengt naar het centrum van Juneau.

Valdez: 6 uur durende cruise op de Columbia-gletsjer

7. Valdez: 6 uur durende cruise op de Columbia-gletsjer

Maak een reis van 6 uur door Prince William Sound, met een bezoek aan het Columbia Glacier-gebied. Grijp de kans om de geschiedenis in wording te zien en trek je terug in het Chugach-gebergte. Begin aan een rondvaartcruise en verken eerst Port Valdez. Leer over vroege ontdekkingsreizigers, olietransport, commerciële visserij en passeer watervallen langs de kustbergen. Reis door de Valdez Narrows en geniet van een warme soeplunch om je voor te bereiden op het avontuur dat voor je ligt. Ga door Prince William Sound en probeer zeehonden, zeeotters, zeeleeuwen, bruinvissen, orka's, bultruggen, puffend, Amerikaanse zeearenden en meer te zien. Ga Columbia Bay binnen en trek je warme lagen en winteruitrusting aan. Ontdek een wereld omringd door ijs, grotendeels onaangetast door mensen. Keer op tijd terug om de Valdez-gemeenschap te verkennen en te genieten van een diner in een lokaal restaurant.

Talkeetna: Grand Denali-vlucht met optionele Glacier Landing

8. Talkeetna: Grand Denali-vlucht met optionele Glacier Landing

Bij het inchecken in een unieke blokhut in Alaska, krijgt u een briefing over het weer en de veiligheid en stapt u aan boord van een hoogvleugelig eenmotorig vliegtuig voor de vliegreis van uw leven. Laat de piloot je meenemen op een reis naar het hart van de Alaska Range. Net als je denkt dat je alles hebt gezien, vlieg je door 1 van de 2 passen aan weerszijden van Denali. Kom aan de noordkant van het gebergte te voorschijn en zie een plat toendralandschap zich voor je uitstrekken. Terwijl je piloot het vliegtuig omdraait om terug te gaan naar de zuidkant van het bereik, daar is het, de Wickersham Wall: de 13.658 voet verticale noordwand van Denali. Voeg een gletsjerlanding toe aan uw vlucht en ervaar de opwinding van het staan tussen de majestueuze toppen van de Alaska Range. Speel in de sneeuw, maak foto's of neem het allemaal in je op. Gletsjerlandingen voegen 30 minuten toe aan de totale duur van de tour.

Ankerplaats: 1 uur trolleytour

9. Ankerplaats: 1 uur trolleytour

Geniet van een volledig vertolkte tour door het historische Anchorage vanuit het comfort van een afgesloten, verwarmde trolley met panoramische ramen. Reis een 15-mijlscircuit door de grootste stad van Alaska, terwijl een levendige en informatieve gids uit Alaska de geschiedenis van de stad, hun familieverhalen en meer deelt. Vertrekkend vanuit de hoek van 4th Street en F Street, bevat de tour vele hoogtepunten, zoals het Mysterious Earthquake Park en Westchester Lagoon, waar watervogels in overvloed aanwezig zijn, en elanden en kleine zoogdieren foerageren. Bekijk de Alaska Railroad en drijfvliegtuigen die vertrekken vanaf Lake Hood en Lake Spenard. Geniet van een adembenemend uitzicht op bergketens, natuurwaarnemingen en historische wijken Daarnaast ontvangt u een kortingsbonnenboek met meer dan 20 restaurants, cadeauwinkels, rondleidingen en attracties in het centrum van Anchorage.

Denali Park Zipline-avontuur

10. Denali Park Zipline-avontuur

Je avontuur begint met een treinrit van 5 kilometer door de schilderachtige wildernis van Alaska. Nadat je je hebt voorbereid, leidt je gecertificeerde gids je langs zes luchtbruggen en zeven spannende zip-lijnen, inclusief de finale van de dubbele racer. Met het ingebouwde handsfree remsysteem kunt u ontspannen en genieten van het adembenemende uitzicht op de bergen. Daag jezelf uit door naar de top van het boreale bos te gaan op de uniek ontworpen oplopende brugtoren. Vlieg door de bomen en over de toendra op meer dan 800 meter aan kabelbanen. Beëindig deze once-in-a-lifetime ervaring door samen met je vrienden en familie naar de finish te racen.

Sitemap Alaska

Wil je alle activiteiten in Alaska ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.