Datums kiezen

Ontdek het beste van
Albanië

Onze aanbevelingen voor Albanië

Skadarmeer: Panoramische rondvaart naar Kom klooster met gids

1. Skadarmeer: Panoramische rondvaart naar Kom klooster met gids

Als u op zoek bent naar de mooiste plekken om te bezoeken in Montenegro, zal het middeleeuwse Kom-klooster zeker uw aandacht trekken. Ervaar zelf waarom deze tour in het seizoen 2023 een bestseller was aan het Skadarmeer! Geniet van de perfecte balans tussen natuur, cultuur en schilderachtige vergezichten. Reis aan boord van een traditionele houten boot en geniet van de heerlijke lokale wijn, terwijl je gids alle fascinerende verhalen uit de regio onthult. Begin uw reis in Virpazar, een charmant vissersdorpje. Deze idyllische locatie ligt op slechts een halfuur rijden van Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Zodra u bij het ontmoetingspunt aankomt, controleert de lokale touroperator uw vouchers en legt hij uit hoe u de Nationaal Park-toeslag betaalt. Daarna bent u helemaal klaar om aan boord te gaan! Bewonder de adembenemende aanblik van de twee majestueuze toppen van Vranjina terwijl je door een smal rivierkanaal vaart. Bewonder Lesendro, de sleutel van het meer van Skadar, een eeuwenoud bouwwerk waar vogels vaak bovenop de ruïnes neerstrijken. Ontdek vervolgens de verborgen schoonheid van drie eilanden versierd met duizenden waterlelies, net voordat je aankomt bij het middeleeuwse klooster Kom. Dit verborgen juweeltje, gelegen bovenop de Odrin-heuvel, is alleen per boot bereikbaar en herbergt de best bewaarde fresco's in de omgeving. Dompel jezelf onder in de zoete geur van wilde tijm tijdens je bezoek van 30 minuten. Geniet ten slotte van een verfrissende duik in het ongerepte water van het meer van Skadar en geniet op de terugweg van het schilderachtige uitzicht op de ongerepte natuur die u omringt.

Vanuit Vlore: Haxhi Ali Grot & Karaburun Speedboottocht

2. Vanuit Vlore: Haxhi Ali Grot & Karaburun Speedboottocht

Zet je schrap voor een tour vol ontdekkingen en opwinding met onze exclusieve ervaring die belooft de verborgen juwelen van het schiereiland Karaburun te ontsluiten. Onze tour begint met een spannende 40 minuten durende speedboottocht naar de betoverende Haxhi Ali grot, een natuurwonder dat lonkt met zijn betoverende allure. Hier kun je zwemmen in het kristalheldere water en gedurende 20 minuten de grot verkennen om je over te geven aan spannende activiteiten zoals duiken, snorkelen en het ontdekken van de verborgen juweeltjes van de adembenemende schoonheid van de grot. Het avontuur gaat verder aan de ongerepte kust van St. Beach. Hier word je gedurende 1,5 uur omringd door de rustige schoonheid van het schiereiland Karaburun, een perfecte achtergrond voor ontspanning. Geniet van de zon, zwem in het azuurblauwe water en zorg voor de perfecte achtergrond voor ontspanning. Maar daar houdt de spanning niet op, een wandeling van 10 minuten brengt ons naar het afgelegen paradijs van de baai van St. Koli, met twee kleine, wilde stranden met blauw kristalhelder water en een verbazingwekkende onderwaterwereld voor een intieme band met de natuur. Als de tour ten einde loopt, garanderen we je een onvergetelijke ervaring, die je achterlaat met het verlangen om deze buitengewone tour opnieuw te beleven. Mis de kans niet om je plek te reserveren en geniet van een dag vol ontdekkingen en verwondering.

Tirana Luchthaven: Bustransfer van/naar Tirana Centraal

3. Tirana Luchthaven: Bustransfer van/naar Tirana Centraal

Ontspan met een pendeldienst van Tirana International Airport (TIA) naar Tirana en vice versa. Reis met gemak met een lijnbus die 24 uur per dag, 7 dagen per week rijdt. Vermijd het gedoe met het openbaar vervoer voor of na een lange reis, maar ontspan en geniet van het uitzicht op Tirana vanuit je comfortabele stoel. Word begroet en geholpen door personeel dat je aan boord zal helpen. Stap aan boord van een moderne bus om je zorgen achter je te laten en op tijd aan te komen op je bestemming op het vliegveld of in de stad in een rit van slechts 20 minuten. Je kunt je vertrektijd vrij plannen met een ticket dat tot 24 uur na aankoopdatum geldig is.

Van Tirana: wandeltocht Gamti-berg en Bovilla-meer

4. Van Tirana: wandeltocht Gamti-berg en Bovilla-meer

Dompel jezelf onder in de adembenemende natuurlijke schoonheid van het Albanese platteland tijdens een tour naar de Gamti-berg en het Bovilla-meer vanuit Tirana. Geniet van vervoer heen en terug per voertuig met airconditioning. Begin uw tour met ophalen bij uw accommodatie in de ochtend en maak een mooie rit naar Lake Bovilla. Ontdek de levenspatronen in de buitenwijken van Tirana terwijl je door de stad reist op weg naar het platteland. Als je het meer van Bovilla nadert, zie je de indrukwekkende dam van het meer. Bewonder het glinsterende groenblauw en turquoise water van het meer, gelegen aan de voet van de Gamti-berg. Ga naar het wandelpad om aan de beklimming van de berg te beginnen en geniet van de natuursfeer. Na ongeveer 40 minuten wandelen bereik je het balkon van de berg en observeer je het uitgestrekte, glooiende bos en de heuvels die zich voor je uitstrekken. Aan uw voeten kunt u verwonderd genieten van het adembenemende uitzicht op het meer van Bovilla. Adem de frisse berglucht in op je wangen in een omgeving van pure natuurlijke schoonheid. Pas even op om water te drinken en een praatje te maken in de schaduw van een berggrot voordat je langs dezelfde route de berg afdaalt. Als u klaar bent met uw wandeling, rondt u uw reis af met een bezoek aan de oever van de rivier en bewondert u het unieke, kloofachtige landschap terwijl u spettert en peddelt in het koele water. Let op: Zwemmen in het meer is alleen mogelijk van mei tot september.

Van Vlorë: Haxhi Ali-grot en Karaburun speedboottocht

5. Van Vlorë: Haxhi Ali-grot en Karaburun speedboottocht

De vertrektijd is van 09:00 uur en om 13:30 uur. Je ontmoet de gids in de toeristische haven van Vlora, zorg ervoor dat je 10 minuten voor de vertrektijd bent. We springen aan boord en de eerste stop van de reis is de Haxhi Ali-grot, de reis duurt ongeveer 30 minuten. We gaan de grot in waar we verblijven om te snorkelen en de grot te verkennen, snorkelspullen zijn gratis op te vragen bij de gids. Naast de verkenning van de grot, vervolgen we de reis en stoppen we bij een prachtig strand landinwaarts van het schiereiland Karaburun, het is een uitgerust strand, waar je een kleine taverne vindt waar lokaal eten en drinken wordt geserveerd, waar je een hapje kunt eten . Nadat we hebben genoten van het kristalheldere water en het geweldige uitzicht, springen we aan boord en gaan we terug naar de toeristische haven van Vlora, ongeveer 30 minuten rijden. Einde van de reis.

Van Tirana: Berat City UNESCO-erfgoed en Belshi Lake Tour

6. Van Tirana: Berat City UNESCO-erfgoed en Belshi Lake Tour

Ga mee op een culturele en artistieke pelgrimstocht. Bekijk het werk van meesterschilder Onufri in de kerken van Berat. Bezoek het kasteel van Berat, het Onufri-museum, de wijken Mangalemi en Gorica en de Gorica-brug. Ontmoet je gids in je hotel en begin de rondleiding door de stad Berat. Berat is een van de meest bezochte en karakteristieke steden in Albanië. Het staat onder bescherming van UNESCO en wordt beschouwd als werelderfgoed vanwege de unieke architectuur. Bezoek het kasteel van Berat en het Onufri-museum. Het kasteel van Berat is van bijzonder belang omdat mensen nog steeds binnen de muren wonen in hun traditionele huizen, net zoals hun voorouders eeuwenlang deden. Verken dit fort met uitzicht op de stad Berat en de vele Byzantijnse kerken. Het kasteel had vroeger meer dan 40 kerken, waarvan er nu nog 7 over zijn, waaronder de Kerk van de Tenhemelopneming van St. Mary. De laatste werd omgebouwd tot Onufri Museum, ter ere van de 16e-eeuwse Albanese meesterschilder die veel orthodoxe kerken in Albanië en Griekenland schilderde. Wees getuige van enkele van de mooiste tinten rood en goud die je ooit in het museum hebt gezien. Ga dan verder naar je volgende stop in de oude wijken van Mangalemi en Gorica die met elkaar verbonden zijn door de Gorica-brug over de Osumi-rivier. Op de terugweg bezoek je Belshi, een heel klein stadje, met een meertje voor de gebouwen.

Clare: Sazan-eiland en Karaburun speedboottocht en snorkelen

7. Clare: Sazan-eiland en Karaburun speedboottocht en snorkelen

De vertrektijd is vanaf 9.30 uur. Je ontmoet de gids in de toeristische haven van Vlora, zorg ervoor dat je 10 minuten voor de vertrektijd bent. We springen aan boord en de eerste stop van de reis is Sazan Island. De reis naar het eiland duurt ongeveer 40/50 minuten. We blijven ongeveer een uur op het eiland, de gids neemt je mee naar de oude bewoonde stad van Sazan Island, vertelt de geschiedenis en interessante anekdotes, terug van de tour kun je de rest van de tijd doorbrengen op het kristalheldere waterstrand van op het eiland worden drankjes geserveerd om af te koelen van de hitte. We gaan weer aan boord en gaan naar de Haxhi Ali-grot, de reis van Sazan Island naar de grot duurt ongeveer 15 minuten. We gaan de grot in waar we verblijven om te snorkelen en de grot te verkennen, snorkelspullen zijn gratis op te vragen bij de gids. Naast de verkenning van de grot, vervolgen we de reis en stoppen we bij een prachtig strand in het binnenland van het schiereiland Karaburun, het is een uitgerust strand, waar je een kleine taverne vindt waar lokaal eten en drinken wordt geserveerd, waar je jouw middageten. Nadat we hebben genoten van het kristalheldere water en het geweldige uitzicht, springen we aan boord en gaan we terug naar de toeristische haven van Vlora, ongeveer 30 minuten rijden. Einde van de reis.

Vanuit Tirana: Kruja Kasteel, Oude Bazaar & Sari Salltik Tour

8. Vanuit Tirana: Kruja Kasteel, Oude Bazaar & Sari Salltik Tour

Ga mee met een rondleiding met gids door de stad Kruja en verken alle iconische bezienswaardigheden. Bezoek het kasteel van Kruja, het museum van Skanderbeg, de oude bazaar en de Sari Salltik grot. Ontmoet je gids om 9 uur in de lobby van het hotel. Begin je tour bij het Kasteel van Kruja, waar het Museum van Skanderbeg is gevestigd. Het was het epicentrum van het legendarische Albanese verzet tegen de Ottomanen, geleid door de nationale held Skanderbeg in de 15e eeuw. Bekijk een kopie van de helm en het zwaard van Skanderbeg in de grote hal, de vlaggen en stengels van prominente families uit die tijd die de nationale held steunden en veel van de geschiedenis die door de gids wordt verteld. Nadat je de cultuur en geschiedenis hebt opgesnoven, ontdek je de huidige kunst en ambachten in de Oude Bazaar. Ga op zoek naar souvenirs, waaronder ingewikkeld lokaal handwerk. Breng tot slot een bezoek aan de heilige plek Sari Salltik. Ga naar deze grot die aan de rand van een 1176 meter hoge berg ligt. Ga daarna terug naar Tirana.

Europe Data eSIM: 0,5GB/dagelijks tot 20GB-30 dagen

9. Europe Data eSIM: 0,5GB/dagelijks tot 20GB-30 dagen

Aankoopmededelingen De geldigheid van het data-abonnement gaat direct in wanneer de eSIM wordt geïnstalleerd. -Zorg ervoor dat je telefoon is ontgrendeld door je provider en dat het besturingssysteem compatibel is met eSIM. Als je dit niet doet, kan de activering mislukken en wordt er geen restitutie verleend. -iOS vereist versie 12.1 of hoger; let op: iPhones die in China worden verkocht ondersteunen eSIM niet en bepaalde mobiele telefoons die in Hong Kong en Macao worden verkocht ondersteunen eSIM niet. Europa Onbeperkt Prepaid Data Roaming eSIM (België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland) 1. Onbeperkte Data 0.5GB/1GB/2GB - (dagelijkse reset om de 24 uur, snelheid verlaagd naar 128kbps na overschrijding dataplan) 2. Onbeperkt 3GB/5GB/10GB/15GB/20GB High-Speed Data (snelheid gereduceerd tot 128 kbps na overschrijden data-abonnement) Deze eSIM is alleen voor data. Het bevat geen telefoonnummer om te bellen of sms-berichten te versturen. Let op: iPhones die in China worden verkocht ondersteunen eSIM niet en bepaalde mobiele telefoons die in Hong Kong en Macao worden verkocht ondersteunen eSIM niet. Als je vragen hebt, neem dan contact op met de klantenservice, bij voorkeur voordat je boekt. Restitutie of annulering volgens GYG beleid. Je kunt eSIM installeren voordat je op reis gaat (voor je vlucht) of op je bestemming wanneer je het nodig hebt. eSIM kan maar één keer worden geïnstalleerd. VERWIJDER je eSIM NIET van je apparaat na een succesvolle installatie. Vervaldatum - 45 dagen vanaf de aankoopdatum.

Berat: trip Osum Canyon en Bogove-waterval

10. Berat: trip Osum Canyon en Bogove-waterval

Ervaar de natuurlijke schoonheid van Osum Canyon en Bogove Waterfall met onze rondleiding. Onze gids haalt je op bij je hotel en neemt je mee naar deze verborgen parel van Albanië. Tijdens de tour heb je de mogelijkheid om bij verschillende uitkijkpunten te stoppen om foto's te maken van de adembenemende kloof. Je wandelt ook bovenop de canyons om te genieten van de prachtige uitzichten. Onze tour omvat een wandeling door Bogove National Park, waar je de kans krijgt om te zwemmen in het koude kristalheldere water van de prachtige waterval van Bogove. Je maakt ook een stop in Polican, een klein stadje gesticht in de communistische tijd om wapens te produceren en meer te weten te komen over de geschiedenis ervan. De tour kan worden aangepast aan uw interesses en voorkeuren. U kunt ook genieten van een picknicklunch Houd er rekening mee dat we tijdens het droge seizoen van juli tot september een korte verkenning van de kloof kunnen maken. In de andere maanden is het echter niet mogelijk om de kloof te verkennen en zal de tour gericht zijn op sightseeing. Maak je klaar om de natuurlijke schoonheid van Albanië te ontdekken en onvergetelijke herinneringen te creëren met onze Osum Canyon en Bogove watervaltour! Ontmoet de gids in Berat en transfer naar Osum Canyon Op weg naar de kloof stop je in Polican, een stad die in de communistische tijd werd gesticht om wapens te produceren Vervolg de reis naar de canyons - Stop in de uitkijkpunten en leer meer over enkele populaire legendes Neem de tijd om te zwemmen Op de terugweg naar Berat bezoekt u de Bogove-waterval Opfrissen met het koude water van de waterval Keer terug naar Berat in de late namiddag

Alle activiteiten

431 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Albanië

Andere activiteiten in Albanië

Wil je alle activiteiten in Albanië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Albanië

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 675 beoordelingen

Alles was zo goed georganiseerd. Vanaf de pick-up bij ons hotel om ons naar de haven van Corfu te brengen, de veerboot naar Saranda en vervolgens de bus naar Butrint. De lunch was heerlijk en ontspannend geserveerd op een schaduwrijk terras. Butrint was fascinerend, maar we zouden waarschijnlijk meer onder de indruk zijn geweest als we Pompeii en Herculaneum het jaar ervoor niet hadden gezien. Helaas waren we te moe en te warm om optimaal te profiteren van de vrije tijd in Saranda, maar we vonden wel een prachtige bar/café aan zee met zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Onze gids was uitzonderlijk en afgezien van haar kennis van Butrint deelde ze veel interessante feiten over Albanië en zijn geschiedenis met ons.

Sterk aanbevolen activiteit, we hebben een zeer aangename dag doorgebracht in Saranda en Butrinto. De gids was erg vriendelijk en zorgde ervoor dat het met iedereen goed ging en op tijd arriveerde. De prijs leek ons goed voor alles wat erin zat: idee- en retourboten, bus, gids en eten, in totaal 10 uur excursie. We hebben heel goed gegeten en zowel de heen- als de terugreis zijn stipt en met comfortabele boten verlopen. Vanwege de golven zijn we zelfs overgestapt op een grotere boot. Het bedrijf is zeer professioneel te werk gegaan. Wij raden het aan.

het bezoeken van de ruïnes was geweldig, net als de gids, die niet alleen uitgebreide kennis had over de getoonde ruïnes, maar ook verschillende interessante feiten over Albanië zelf vertelde :) De lunch voldeed echter niet helemaal aan onze verwachtingen, de kip was uitgerekt en rubberachtig , smakeloos, de vis was vers, perfect sappig maar geen smaak. De voorgerechten waren geweldig, over het algemeen vonden we de reis erg leuk:)

Geweldige reis, zeer mooie uitzichten, zeer interessante ruïnes. De gids kent de geschiedenis zeer goed en biedt niet alleen veel kennis over de ruïnes maar ook over Albanië en de regio's. Tijdens de reis was een typisch Albanees diner erg lekker, zelfs de kinderen aten alles en wilden meer

Alles was geweldig. Zeer goede organisatie. Geweldige gids.