Ontdek het beste van
Albanië

Onze aanbevelingen voor Albanië

Van Tirana: wandeltocht Gamti-berg en Bovilla-meer

1. Van Tirana: wandeltocht Gamti-berg en Bovilla-meer

Dompel jezelf onder in de adembenemende natuurlijke schoonheid van het Albanese platteland tijdens een tour naar de Gamti berg en het Bovilla meer vanuit Tirana. Geniet van heen- en terugvervoer in een voertuig met airconditioning. Begin je tour met een ophaalservice bij je accommodatie en maak een schilderachtige rit naar het Bovillameer. Ontdek de patronen van het leven in de voorsteden van Tirana terwijl je door de stad rijdt op weg naar het platteland. Als je het Bovillameer nadert, zie je de indrukwekkende dam van het meer. Bewonder het glinsterende groenblauwe en turkooizen water van het meer aan de voet van de Gamti berg. Ga naar het wandelpad om de beklimming van de berg te beginnen en geniet van de natuurlijke sfeer. Na ongeveer 40 minuten wandelen bereik je het balkon van de berg en kijk je uit over de uitgestrekte, glooiende bossen en heuvels die zich voor je uitstrekken. Aan je voeten kijk je verwonderd naar het prachtige uitzicht op het meer van Bovilla. Adem de frisse berglucht in op je wangen in een omgeving van pure natuurlijke schoonheid. Details : Minimale hoogte : 460 m Max Hoogte : 620 m Hoogte: 160 m Afstand omhoog en omlaag : 1,95 km (0,97 km enkele reis) Pauzeer om water te drinken en een praatje te maken in de schaduw van een berggrot voordat je langs dezelfde route de berg weer afdaalt. Als je klaar bent met je wandeling, rond dan je tocht af met een bezoek aan de oever van de rivier en bewonder het unieke, canyonachtige landschap terwijl je plonst en peddelt in het koele water. Opmerking: Zwemmen in het meer is alleen mogelijk van: mei tot september.

Skadarmeer: Panoramische rondvaart naar Kom klooster met gids

2. Skadarmeer: Panoramische rondvaart naar Kom klooster met gids

Als u op zoek bent naar de mooiste plekken om te bezoeken in Montenegro, zal het middeleeuwse Kom-klooster zeker uw aandacht trekken. Ervaar zelf waarom deze tour in het seizoen 2023 een bestseller was aan het Skadarmeer! Geniet van de perfecte balans tussen natuur, cultuur en schilderachtige vergezichten. Reis aan boord van een traditionele houten boot en geniet van de heerlijke lokale wijn, terwijl je gids alle fascinerende verhalen uit de regio onthult. Begin uw reis in Virpazar, een charmant vissersdorpje. Deze idyllische locatie ligt op slechts een halfuur rijden van Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Zodra u bij het ontmoetingspunt aankomt, controleert de lokale touroperator uw vouchers en legt hij uit hoe u de Nationaal Park-toeslag betaalt. Daarna bent u helemaal klaar om aan boord te gaan! Bewonder de adembenemende aanblik van de twee majestueuze toppen van Vranjina terwijl je door een smal rivierkanaal vaart. Bewonder Lesendro, de sleutel van het meer van Skadar, een eeuwenoud bouwwerk waar vogels vaak bovenop de ruïnes neerstrijken. Ontdek vervolgens de verborgen schoonheid van drie eilanden versierd met duizenden waterlelies, net voordat je aankomt bij het middeleeuwse klooster Kom. Dit verborgen juweeltje, gelegen bovenop de Odrin-heuvel, is alleen per boot bereikbaar en herbergt de best bewaarde fresco's in de omgeving. Dompel jezelf onder in de zoete geur van wilde tijm tijdens je bezoek van 30 minuten. Geniet ten slotte van een verfrissende duik in het ongerepte water van het meer van Skadar en geniet op de terugweg van het schilderachtige uitzicht op de ongerepte natuur die u omringt.

Vanuit Vlore: Haxhi Ali Grot & Karaburun Speedboottocht

3. Vanuit Vlore: Haxhi Ali Grot & Karaburun Speedboottocht

Zet je schrap voor een tour vol ontdekkingen en opwinding met onze exclusieve ervaring die belooft de verborgen juwelen van het schiereiland Karaburun te ontsluiten. Onze tour begint met een spannende 40 minuten durende speedboottocht naar de betoverende Haxhi Ali grot, een natuurwonder dat lonkt met zijn betoverende allure. Hier kun je zwemmen in het kristalheldere water en gedurende 20 minuten de grot verkennen om je over te geven aan spannende activiteiten zoals duiken, snorkelen en het ontdekken van de verborgen juweeltjes van de adembenemende schoonheid van de grot. Het avontuur gaat verder aan de ongerepte kust van St. Beach. Hier word je gedurende 1,5 uur omringd door de rustige schoonheid van het schiereiland Karaburun, een perfecte achtergrond voor ontspanning. Geniet van de zon, zwem in het azuurblauwe water en zorg voor de perfecte achtergrond voor ontspanning. Maar daar houdt de spanning niet op, een wandeling van 10 minuten brengt ons naar het afgelegen paradijs van de baai van St. Koli, met twee kleine, wilde stranden met blauw kristalhelder water en een verbazingwekkende onderwaterwereld voor een intieme band met de natuur. Als de tour ten einde loopt, garanderen we je een onvergetelijke ervaring, die je achterlaat met het verlangen om deze buitengewone tour opnieuw te beleven. Mis de kans niet om je plek te reserveren en geniet van een dag vol ontdekkingen en verwondering.

Vanuit Corfu: dagtocht naar Sarandë en Nationaal park Butrint

4. Vanuit Corfu: dagtocht naar Sarandë en Nationaal park Butrint

Verken de schoonheid van Albanië tijdens een dagtrip met gids vanuit Corfu. Stap terug in de tijd in de oude Griekse en Romeinse stad Butrint. Bezoek een archeologisch museum in een Venetiaans kasteel. Geniet van een heerlijk lunchbuffet in een restaurant in Sarandë.  Stap op het ontmoetingspunt op het eiland Corfu aan boord van een bus met airconditioning. Leun achterover en geniet van de rit naar de havenstad Sarandë. Geniet van een rit met de bus van 20 kilometer langs de prachtige zuidkust en de maagdelijke kustlijn en eilanden. Rijd door kleine dorpen en langs eindeloze vruchtbare vlakten die leiden naar een groot meer. Dan kom je aan bij de UNESCO-Werelderfgoedlocatie Butrint, waar de oude Griekse stad Buthrotum verdween onder lagen slib en vegetatie totdat het door archeologen werd gevonden.  Bezoek een Venetiaanse toren en bekijk de overblijfselen van het theater en de tempel van Asclepius. Ga naar de ruïnes van het oude gymnasium en de Romeinse baden en bewonder een mozaïekvloer van onschatbare waarde in de Romeinse doopkapel. Reis terug in de tijd door de Cyclopische muren te verkennen en geniet vanaf de top van de heuvel van een panoramisch uitzicht op het meer en de vlakten. Keer terug naar Sarandë voor een heerlijke lunch en maak vervolgens een wandeling met gids voordat je weer terugvaart naar Corfu.

Vanuit Tirana: Kruja Kasteel, Oude Bazaar & Sari Salltik Tour

5. Vanuit Tirana: Kruja Kasteel, Oude Bazaar & Sari Salltik Tour

Ga mee met een rondleiding met gids door de stad Kruja en verken alle iconische bezienswaardigheden. Bezoek het kasteel van Kruja, het museum van Skanderbeg, de oude bazaar en de berg Sari Salltik. We halen je op bij het hotel en beginnen de tour naar Kruja stad. Na ongeveer een uur rijden ben je in Kruja en gaan we verder met het eerste bezoek aan het Kasteel van Kruja, waar het Museum van Skanderbeg is gevestigd. Het was het epicentrum van het legendarische Albanese verzet tegen de Ottomanen, geleid door de nationale held Skanderbeg in de 15e eeuw. Bekijk een kopie van de helm en het zwaard van Skanderbeg in de grote hal, de vlaggen en stengels van prominente families uit die tijd die de nationale held steunden en veel van de geschiedenis die door de gids wordt verteld. Nadat je de cultuur en geschiedenis hebt opgesnoven, ontdek je de huidige kunst en ambachten in de Oude Bazaar. Ga op zoek naar souvenirs, waaronder ingewikkeld lokaal handwerk. Tot slot rijd je met de auto over een panoramische bergweg om de heilige plaats Sari Salltik te bezoeken. Ga naar deze grot aan de rand van een 1176 meter hoge berg en geniet ook van het geweldige uitzicht vanaf de top van de berg. Ga daarna terug naar Tirana.

Vanuit Tirana: Dagtrip naar het Bovillameer met bergwandeling in Gamti

6. Vanuit Tirana: Dagtrip naar het Bovillameer met bergwandeling in Gamti

Ontsnap aan de drukte van het stadsleven tijdens deze dagtrip van Tirana naar het Bovilla meer. Geniet van het spectaculaire uitzicht op het Albanese platteland, leer meer over de flora en fauna van het meer en geniet van een begeleide trektocht naar de top van de Gamti berg. Begin je tour met een handige ophaalservice vanaf je accommodatie in Tirana. Nadat je aan boord bent gegaan van je vervoer met airconditioning, laat je Tirana achter je tijdens een schilderachtige rit naar het Bovilla-meer, waar je onderweg schilderachtige landschappen van glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en uitgestrekte velden kunt bewonderen. Bij aankomst bij het meer van Bovilla voel je je betoverd door de ongerepte schoonheid van de omgeving op het Albanese platteland. Neem even de tijd om de sereniteit van het kristalheldere water van het meer en het omringende weelderige groen in je op te nemen voordat je aan je verkenningstocht van vandaag begint. Begin met je gids aan een wandeling langs het meer om de natuurlijke wonderen van Bovilla te verkennen. Wandel langs de rustige oever, geniet van het panoramische uitzicht en de verfrissende lucht, terwijl je gids je vertelt over de plaatselijke flora en fauna en de culturele betekenis van het meer. Terwijl je verder wandelt naar de top van de Gamti berg, zorgen pauzes voor momenten om uit te rusten en te genieten van het landschap. Bij het bereiken van de top van de berg wacht je een lange pauze zodat je het betoverende uitzicht ten volle kunt waarderen. Terwijl je je verwondert over het adembenemende tafereel van het uitgestrekte meer en de omringende bergen, kun je genieten van wat tijd voor een maaltijd in het nabijgelegen restaurant (op eigen kosten) of neem gerust je eigen snacks mee om nieuwe energie op te doen na de beklimming. Als je dag ten einde loopt, begint de afdaling terug naar de basis. Neem de tijd om te genieten van de tocht naar beneden en overdenk je ervaring op deze verkwikkende wandeling. Eenmaal terug op de basis, keer je terug naar Tirana om je af te zetten bij je accommodatie.

Van Tirana: Berat City UNESCO-erfgoed en Belshi Lake Tour

7. Van Tirana: Berat City UNESCO-erfgoed en Belshi Lake Tour

Ga op een culturele en artistieke pelgrimstocht. Bekijk het werk van meesterschilder Onufri in de kerken van Berat. Bezoek het kasteel van Berat, het Onufri Museum, de wijken Mangalemi & Gorica en de brug van Gorica. Ontmoet je gids in je hotel en begin met de rondleiding door de stad Berat. Berat is een van de meest bezochte en karakteristieke steden van Albanië. Het staat onder bescherming van Unesco en wordt beschouwd als Unesco-werelderfgoedlocatie vanwege de unieke architectuur. Bezoek het kasteel van Berat en het Onufri Museum. Het kasteel van Berat is vooral interessant omdat de mensen er nog steeds binnen de muren wonen in hun traditionele huizen, net zoals hun voorouders dat eeuwenlang deden. Verken dit fort met uitzicht op de stad Berat en de vele Byzantijnse kerken. Bekijk enkele van de mooiste rood- en goudtinten die je ooit hebt gezien in het museum. Ga dan verder naar je volgende stop in de oude wijken Mangalemi en Gorica die met elkaar verbonden zijn door de Gorica brug over de Osumi rivier. Op de terugweg bezoek je Belshi, een heel klein stadje met een meertje voor de gebouwen.

Van Vlorë: Haxhi Ali-grot en Karaburun speedboottocht

8. Van Vlorë: Haxhi Ali-grot en Karaburun speedboottocht

De vertrektijd is van 09:00 uur en om 13:30 uur. Je ontmoet de gids in de toeristische haven van Vlora, zorg ervoor dat je 10 minuten voor de vertrektijd bent. We springen aan boord en de eerste stop van de reis is de Haxhi Ali-grot, de reis duurt ongeveer 30 minuten. We gaan de grot in waar we verblijven om te snorkelen en de grot te verkennen, snorkelspullen zijn gratis op te vragen bij de gids. Naast de verkenning van de grot, vervolgen we de reis en stoppen we bij een prachtig strand landinwaarts van het schiereiland Karaburun, het is een uitgerust strand, waar je een kleine taverne vindt waar lokaal eten en drinken wordt geserveerd, waar je een hapje kunt eten . Nadat we hebben genoten van het kristalheldere water en het geweldige uitzicht, springen we aan boord en gaan we terug naar de toeristische haven van Vlora, ongeveer 30 minuten rijden. Einde van de reis.

Tirana: Express wandeltour met gids

9. Tirana: Express wandeltour met gids

Begin aan een wandeltocht door Tirana, de levendige hoofdstad van Albanië. Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur terwijl je iconische bezienswaardigheden verkent, zoals het Skanderbeg-plein, het Nationaal Historisch Museum en de Et'hem Bey-moskee. Volg je gids door de voetgangersweg, ervaar de charme van het kasteel van Tirana en bewonder de unieke architectuur van de piramide. Ontdek de religieuze diversiteit van de stad met bezoeken aan de Sint-Pauluskerk en de Namazgah-moskee. Duik in het intrigerende verleden van het communistische Albanië bij het Post-Block Checkpoint-monument en het voormalige museum van Enver Hoxha. Ervaar een fascinerende mix van oud en nieuw, waardoor je graag meer verborgen schatten in deze fascinerende stad wilt ontdekken.

Vanuit Tirana: Dagtrip Bovilla Meer & Gamti Bergwandeling

10. Vanuit Tirana: Dagtrip Bovilla Meer & Gamti Bergwandeling

Adem de frisse berglucht van Albanië in tijdens deze wandeltocht met gids vanuit Tirana. Begin met een ophaalservice bij je accommodatie in Tirana. Ontspan in een comfortabel voertuig tijdens de transfer door het schilderachtige platteland naar het sprankelende water van het Bovilla meer. Laat je begroeten door de rustgevende schoonheid van het meer en de indrukwekkende dam tegen de achtergrond van torenhoge bergen. Begin je wandelavontuur, waar elke bocht een nieuw adembenemend uitzicht biedt en je uitnodigt om contact te maken met de natuur in haar puurste vorm. Kijk uit naar wilde dieren zoals rode vossen, Europese hazen en eekhoorns. Combineer vrije tijd en leren, met volop mogelijkheden voor fotografieliefhebbers om het majestueuze landschap vast te leggen. Stijg op naar een uitkijkpunt waar je kunt ontspannen met een prachtig uitzicht op het meer en de bergen. Daal af langs hetzelfde pad en stop bij een café waar je een drankje kunt kopen voordat je terugkeert naar het voertuig voor de transfer terug naar je accommodatie in Tirana. Arriveer in je hotel met een diepere waardering voor de natuurlijke schatten van Albanië.

Alle activiteiten

720 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Albanië

Andere activiteiten in Albanië

Wil je alle activiteiten in Albanië bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Albanië

Gemiddelde beoordeling

4.6
(675 beoordelingen)

Sterk aanbevolen activiteit, we hebben een zeer aangename dag doorgebracht in Saranda en Butrinto. De gids was erg vriendelijk en zorgde ervoor dat het met iedereen goed ging en op tijd arriveerde. De prijs leek ons goed voor alles wat erin zat: idee- en retourboten, bus, gids en eten, in totaal 10 uur excursie. We hebben heel goed gegeten en zowel de heen- als de terugreis zijn stipt en met comfortabele boten verlopen. Vanwege de golven zijn we zelfs overgestapt op een grotere boot. Het bedrijf is zeer professioneel te werk gegaan. Wij raden het aan.

het bezoeken van de ruïnes was geweldig, net als de gids, die niet alleen uitgebreide kennis had over de getoonde ruïnes, maar ook verschillende interessante feiten over Albanië zelf vertelde :) De lunch voldeed echter niet helemaal aan onze verwachtingen, de kip was uitgerekt en rubberachtig , smakeloos, de vis was vers, perfect sappig maar geen smaak. De voorgerechten waren geweldig, over het algemeen vonden we de reis erg leuk:)

De gids arriveerde op tijd, liet ons een flink aantal verschillende locaties zien (naast de waterval en de kloof) en gaf ons interessante informatie over Berat en Albanië. Hij was erg aardig. Het eten was goed. Aan de andere kant, toen we langs de winkel/kantoor liepen, ontdekten we dat de excursie eigenlijk €60 kost. Die extra € 18 die we betaalden, gaat naar getyourguide. Sluit daarom rechtstreeks een contract met hen af.

Geweldige reis, zeer mooie uitzichten, zeer interessante ruïnes. De gids kent de geschiedenis zeer goed en biedt niet alleen veel kennis over de ruïnes maar ook over Albanië en de regio's. Tijdens de reis was een typisch Albanees diner erg lekker, zelfs de kinderen aten alles en wilden meer

Alles was geweldig. Zeer goede organisatie. Geweldige gids.