Datums kiezen

Ontdek het beste van
Alberobello

Onze aanbevelingen voor Alberobello

Alberobello: 2 uur durende rondleiding door Trulli

1. Alberobello: 2 uur durende rondleiding door Trulli

Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je op pad voor een sightseeingtour door Alberobello. Volg je gids naar het historische centrum van Rione Monti, met meer dan 1.000 iconische Trulli-gebouwen. Bewonder de unieke architectuur van deze fascinerende gebouwen terwijl je meer te weten komt over hun geschiedenis en betekenis. Vervolg de tour met een bezoek aan Rione Aia Piccola, een gebied dat het beste het oude middeleeuwse dorp vertegenwoordigt, waar je kunt stoppen bij het uitkijkpunt om een aantal prachtige foto's te maken. Je reis eindigt op het hoogste punt van de stad, waar de kerk van Sint-Antonius van Padua zich bevindt. Let op de overeenkomsten tussen de kerk en de Trulli-gebouwen en geniet van de historische sfeer van de site terwijl je luistert naar de verhalen en anekdotes van je gids.

Alberobello: Geschiedenis Wandeltour

2. Alberobello: Geschiedenis Wandeltour

De rondleiding begint met een prachtig uitzicht vanaf het Belvedere terras en geeft een inleiding over de interessante geschiedenis van deze Unesco-werelderfgoedlocatie. Vervolg je bezoek aan de twee wijken Aia Piccola en Rione Monti, waar je de typische huizen met hun unieke architectuur kunt bewonderen. Wandelend tussen "trulli" en kleine steegjes bereik je de trullo-vormige kerk van San Antonio. Sluit de tour af met een bezoek aan het huis van een lokale bewoner, waar je de kans krijgt om te zien hoe een trullo is samengesteld. Je zult aangenaam verrast zijn door de dingen die je ontdekt en het zal liefde op het eerste.... bezoek zijn.

Vanuit Bari: Puglia en Matera sightseeingtour

3. Vanuit Bari: Puglia en Matera sightseeingtour

Op het langzame tempo van de wegen van de zuidelijke hak van de Italiaanse laars leren we plaatsen kennen die anders moeilijk zelfstandig te bereiken zijn. Je krijgt de kans om oude stadjes, badplaatsen en historische plaatsen in Puglia en Basilicata te bezoeken. Onze reizen zijn een gelegenheid om de lokale cultuur te leren kennen in een vriendelijke en informele omgeving. We reizen via achterafweggetjes naar bestemmingen waar de natuur en het menselijk handwerk elkaar afwisselen. Je hebt een vriend aan je zijde om je onder te dompelen in de gewoonten en tradities van de steden die je bezoekt. Kies uit verschillende routes. Veel gevraagde reizen zijn onder andere: 1) Bari - Polignano - Alberobello - Matera - Bari (190 km) 2) Bari - Alberobello - Locorotondo - Cisternino - Ostuni - Bari (190 km) 3) Bari - Polignano - Alberobello - Locorotondo - Monopoli - Bari (170 km) 4) Bari - Altamura - Gravina - Matera - Bari (150 km) 5) Bari - Ruvo - Castel del Monte - Trani - Bari (150 km) Unesco-werelderfgoedlocaties: Alberobello: op weg naar de ''trulli'' hoofdstad ligt Polignano, beroemd om zijn kliffen, de thuisbasis van het wereldkampioenschap duiken, aan de Adriatische kust. Locorotondo en andere kleine stadjes in de Itria vallei kunnen worden bezocht via oude wegen vol met oude monumentale olijfbomen. Matera: op weg naar deze geweldige stad kunnen we stoppen in Gravina in Puglia en Altamura, thuislanden van enkele van de heerlijkste gerechten in de regio. Castel del Monte: aanbevolen stops in Ruvo di Puglia en Trani, met hun prachtige kathedralen. Rijd door schilderachtige rots- en kustlandschappen.

Alberobello: wandeltocht met proeverij en aperitief

4. Alberobello: wandeltocht met proeverij en aperitief

Geniet van een gezellige rondrit met aperitief door Alberobello. Probeer een aangename wandeling in Alberobello, dat is precies wat je nodig hebt om de stad en haar eeuwenoude pracht en erfgoed te leren kennen! Ontdek samen met een gids de verschillende manieren om van het Apulische aperitief te genieten, allemaal vergezeld van hoogwaardige producten. Tijdens de rondleiding proeft u verschillende versies van de aperitivo: Apulische wijn: Italië is het thuisland van wijn en rond Alberobello zijn er veel wijnmakerijen die hun eigen gebouwen en productiestijlen hebben. Deze tour presenteert een selectie van de beste labels onder de Apulische wijnhuizen. Apulische kazen: in het decor van een unieke locatie proeft u de beste typische kazen en zuivelproducten en leert u over hun organoleptische kenmerken, de bereidingstechnieken die ze zo exquise maken. p> Schotels met gezouten vlees en augurken: op het podium vindt u een ruime keuze aan gezouten vlees, gastronomische "bruschetta" en "sottoli", groenteconserven bereid met extra vierge olijfolie. Verken het stadscentrum met onze Alberobello-wandeltocht: ontdek de pracht van een van de meest fascinerende steden ter wereld en zijn eeuwenoude erfgoed, met een aangename ontspannen wandeling tussen de Trulli

Bari: Halve dagtrip naar Alberobello en Polignano a Mare

5. Bari: Halve dagtrip naar Alberobello en Polignano a Mare

Neem een dag de tijd om Alberobello te verkennen, een klein stadje dat beroemd is om zijn trullo-gebouwen, een echt uniek gezicht in Italië. Je tour begint vanuit Bari, waar je chauffeur je ophaalt bij het georganiseerde ontmoetingspunt. De eerste stop is Polignano a mare om de prachtige terrassen met uitzicht op de zee te bewonderen. Hierna bereikt u Alberobello, dat sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Als u de privéoptie boekt, kunt u tijdens de excursie genieten van een chauffeur en gids voor uw groep. Alberobello is echt uniek in zijn soort, vanwege de opmerkelijke aanwezigheid van typische kegelvormige stenen gebouwen die tot op de dag van vandaag nog steeds door mensen worden bewoond. Je reisleider zal je de Rione Aia Piccola en de Rione Monti laten zien, de twee belangrijkste buurten van de stad. Hier krijgt u de gelegenheid om een authentiek trullo-stenen huis te bezoeken en te genieten van een proeverij van extra vergine olijfolie. Voordat je de stad verlaat, heb je tijd voor een wandeling door de charismatische straten, waar kleine winkeltjes zijn gevuld met souvenirs en typische lokale producten. De chauffeur wacht op je en brengt je aan het eind van de dag terug naar Bari.

Alberobello: e-biketour met Focaccia en wijn

6. Alberobello: e-biketour met Focaccia en wijn

Langs plattelandsweggetjes, tussen Trulli, Masserie en droge stenen muren, zal ik je de plaatsen laten zien waar ik van hou en waar ik in mijn dagelijks leven woon. We fietsen samen 20 km (ongeveer 12 mijl). We vertrekken vanuit Alberobello, de hoofdstad van Trulli, op weg naar Locorotondo, een van de mooiste steden in Valle d'Itria. Hier leren we de lokale bevolking kennen en stoppen we bij een traditionele delicatessenwinkel waar we de kans krijgen om de typische Apulische focaccia te proeven, zojuist gebakken door Giovanni, gevuld met je favoriete vleeswaren en groenten en weggespoeld met een goed glas wijn of een drankje naar keuze. Het zou de gelegenheid zijn om de typische Apulische focaccia te proeven, zojuist gebakken door Giovanni, allemaal vergezeld van een goed glas wijn of een ander drankje. Voordat we terugkeren naar Alberobello, stoppen we bij Maria's bakkerij om wat lokale amandelkoekjes te eten. Ik kan niet wachten om je te ontmoeten voor ons kleine avontuur op onze fietsen, waarbij we het lokale leven ervaren, ver weg van de drukte, midden in de natuur. *Minimale lengte voor deelname aan de fietstocht 163 cm (5'4 ft)

Vanuit Polignano a Mare: Dagtrip Alberobello en Matera

7. Vanuit Polignano a Mare: Dagtrip Alberobello en Matera

Bewonder de witgekalkte stenen trullihutten in Alberobello en enkele van de oudste nederzettingen in Italië in Matera op deze dag uit Polignano a Mare. Geniet onderweg van wat vrije tijd om een lunch in Alberobello te kopen. Ontmoet elkaar op het kantoor van de activiteitenaanbieder in Polignano a Mare en spring aan boord van een busje met airconditioning. Geniet van het platteland tijdens een schilderachtige transfer naar Alberobello. Aankomst in Alberobello en ga op tournee om de sprookjesachtige charme van de trullihutten te bewonderen. Neem een pauze voor de lunch of om wat boodschappen te doen voordat u verder gaat naar Matera. Verken de sassi-districten van Matera, met verschillende woningen die uit de rotsen zijn uitgehouwen en al zo'n 10.000 jaar bewoond zijn. Keer terug naar je ontmoetingspunt in Polignano a Mare met ongelooflijke foto's en herinneringen aan het einde van je tour.

Alberobello: Gastronomische wandeltour

8. Alberobello: Gastronomische wandeltour

Verken het stadscentrum tijdens onze Alberobello-wandeltocht: ontdek samen met Antonio, een professionele gids, de grootsheid van een van 's werelds meest fascinerende steden en zijn eeuwenoude erfgoed, met een ontspannen, ontspannen wandeling tussen de Trulli, typisch woningen van de Messapische volkeren die centraal Apulië bewoonden vanaf de achtste eeuw tot de komst van de Romeinen. We gaan Angelo's trullo binnen, de oudste in Alberobello. We stoppen bij Giuseppe's bakkerij om onze typische versgebakken focaccia te proeven, de juiste lading om de stadstour voort te zetten. We zullen samen het prachtige Belvedere-terras en de wijken Aia Piccola en Rione Monti ontdekken, waar we de typische architectuur van lokale huizen kunnen bewonderen. Tussen de trulli en steegjes van de stad, totdat we de trullo-vormige kerk van Sant'Antonio bereiken. Hier vlakbij stoppen we nog een keer om de karakteristieke winkel te bezoeken, waar je de kans krijgt om de typische "burrata" te proeven. .We kunnen onze tour niet beëindigen zonder een heerlijk zelfgemaakt ijs te delen, gemaakt met geduld en toewijding in een schilderachtige ijssalon in een trullo.

Vanuit Lecce: Ostuni, Alberobello, Polignano Tour

9. Vanuit Lecce: Ostuni, Alberobello, Polignano Tour

Dompel jezelf onder in de Italiaanse cultuur door drie authentieke dorpjes te bezoeken tijdens een dagtocht vanuit Lecce. Geniet van het dramatische landschap en de middeleeuwse architectuur terwijl je rondwandelt. Ontdek hoe het dagelijks leven van de lokale bevolking eruitziet terwijl je elk dorp in je eigen tempo ontdekt. De eerste stop van de tour is Ostuni, bekend als de "Witte Stad", een prachtig middeleeuws dorp, rijk aan steegjes en witgekalkte huizen, dat doet denken aan een oosters landschap. Je hebt vrije tijd om het oude stadscentrum te bezoeken, genaamd "la terra" ("het land"), gekenmerkt door steegjes, schuine trappen, binnenplaatsen en kleine pleintjes, waar witgekalkte huizen, ambachtelijke winkeltjes en typische kleine winkeltjes verschijnen. Na Ostuni bereik je Alberobello en doorkruis je enkele charmante dorpjes die bovenop de heuvels liggen. Het landschap is een aaneenschakeling van eeuwenoude olijfbomen en trulli. Een bezoek aan het prachtige Alberobello is als een reis door een tijdloos land. Je hebt vrije tijd om het karakteristieke historische centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te verkennen. Het bestaat volledig uit Trulli, bijzondere witte piramidale bouwwerken die het uniek maken in de wereld en een van de meest bijzondere voorbeelden zijn van de Italiaanse volksarchitectuur. Bijzonder opvallend zijn de twee wijken: "Rione Monti" met zijn lokale handwerkwinkels en "Aia Piccola", waar de oudste Trulli en kleine musea liggen. Na Alberobello, afdalend richting de Adriatische Zee, bereik je het prachtige Polignano a Mare, de geboorteplaats van de beroemde Domenico Modugno. Polignano a Mare staat op een klif die loodrecht in zee valt. Je hebt vrije tijd om het historische centrum en de overblijfselen van de Romeinse overheersing te verkennen. Onder de laatste, de brug van de Via Traiana, die nog steeds overeind staat. Het historische centrum binnengaan,

Alberobello: Kookcursus Pasta en Tiramisu

10. Alberobello: Kookcursus Pasta en Tiramisu

Je kunt Italië niet bezoeken zonder minstens één pastagerecht te hebben geprobeerd... Dus we leren je er twee! Leer hoe u 'sfoglia' (verse pasta) met de hand rolt en hoe u met uw Cesarina 2 eenvoudige verschillende soorten pasta vanaf nul bereidt. Als kers op de taart leer je ook de iconische Tiramisu bereiden. Deel je passie voor de Italiaanse keuken terwijl je nieuwe vrienden maakt in deze praktische kookles. Het is een geweldige manier om de Italiaanse cultuur echt te ervaren. Cesarine is het oudste netwerk van thuiskoks van Italië in het hele land. Het zijn gastvrije gastheren die de deuren van hun eigen huis openen voor nieuwsgierige reizigers voor meeslepende culinaire ervaringen.

Alle activiteiten

63 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Alberobello

Wat zijn de topattracties van Alberobello?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Alberobello?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Polignano a Mare

Andere activiteiten in Alberobello

Wil je alle activiteiten in Alberobello bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alberobello

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 384 beoordelingen

Onze gids Ksenia was erg goed en er zit echt een sterke meerwaarde in het volgen van de rondleiding om de oorsprong te begrijpen, om te ontcijferen wat we zien. Aanbevolen !

Teresa een uitstekende gids! Ondanks de gure Paasdag met onophoudelijke regen, leidde hij de groep om de trulli en hun geschiedenis te ontdekken. Duizend sterren ❤️

Verplichte rondleiding voor wie de stad voor het eerst bezoekt. De laatste stop is een aangename ontdekking van de typische lokale smaken

Gids was zeer deskundig en interessant. De tour verliep goed en eindigde met een heerlijke olijfolie- en alcoholproeverij.

Mooie ervaring ... op bepaalde plaatsen zonder gids gaan heeft geen zin