Datums kiezen

Albertina

Albertina

Albertina: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Wenen PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

1. Wenen PASS: 1, 2, 3 of 6 dagen sightseeing

De Vienna PASS is jouw sleutel tot een onvergetelijke ervaring in Wenen. Je krijgt gratis toegang tot de topbezienswaardigheden van Wenen, zoals Schloss Schönbrunn en de dierentuin van Schönbrunn, het reuzenrad, de Spaanse Rijschool, het Albertina Museum en nog veel meer. Je kunt ook onbeperkt reizen met de hop-on hop-off sightseeingbussen, die de perfecte manier zijn om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te gaan. Combineer de functies van de Vienna PASS om je eigen sightseeingprogramma samen te stellen. De kaart gaat vergezeld van een hoogwaardige reisgids met insidertips en gedetailleerde informatie over de stad. De Vienna PASS kan worden gekocht voor een periode van 1, 2, 3 of 6 opeenvolgende dagen. Kinderen jonger dan 6 jaar hebben gratis toegang tot de all-inclusive aanbiedingen als ze worden vergezeld door een volwassene met een Vienna PASS. Attracties: - Schloss Schönbrunn (inclusief het doolhof, Gloriette en andere attracties) - Dierentuin Schönbrunn - Reuzenrad - Kunsthistorisch Museum - Albertina Museum & Kunstgalerie - Natuurhistorisch Museum - Donau toren - Leopold Museum - Keizerlijke Schatkist - Spaanse Rijschool - Keizerlijk Paleis Hofburg - Keizerlijke Meubelcollectie - Museum voor Techniek - Bank Oostenrijk Kunstforum - Museum voor Moderne Kunst (mumok)- Staatsopera Wenen - Rondleiding met gids - Museum van Militaire Geschiedenis - Madame Tussauds - Bovenste Belvedere - Beneden Belvedere - 21er Haus - Museum voor hedendaagse kunst - Winter Paleis - Keizerlijke grafkelder - Klooster Klosterneuburg - Kasteel Liechtenstein - Beethoven Museum - Plus meer dan 50 andere bezienswaardigheden Onbeperkt hop-on hop-off tours Verken de stad met onbeperkte ritten in de handige hop-on hop-off bussen: - 4 hop-on hop-off routes - 50 haltes (korte intervallen) - Gratis Wi-Fi - Gratis audiogids in 16 talen - Kinderkanaal in het Engels en Duits - App begeleide wandeling Snelle toegang Bespaar kostbare tijd met fast track entry bij veel bezienswaardigheden. De Vienna PASS wordt geleverd met een reisgids, app en bonusboekje. De reisgids en app staan vol met belangrijke informatie, insider tips en speciale aanbiedingen. Geniet van aantrekkelijke kortingen bij exclusieve partners met je bonusboekje.

Tickets voor de Albertina-tentoonstellingen

2. Tickets voor de Albertina-tentoonstellingen

In 2018 werd het Albertina Museum uitgeroepen tot een van de zeven stedelijke wereldwonderen, gelegen in het historische centrum van Wenen. De permanente tentoonstelling biedt een overzicht van de belangrijkste kunststijlen, van het Franse impressionisme, het Duitse expressionisme en de Russische avant-garde tot een diepgaande focus op Oostenrijkse kunst. De unieke collectie omvat schilderijen en tekeningen van Monet, Degas, Goncharova, Chagall en Kokoschka, om er maar een paar te noemen. De presentatie wordt aangevuld met talrijke chefs-d'oeuvre van Picasso, variërend van zijn vroege kubistische schilderijen tot schilderijen uit zijn experimentele late periode. Dompel jezelf onder in keizerlijke flair in het Albertina Museum: ongeveer 100 jaar lang diende het huidige museumgebouw als residentie van Habsburgse aartshertogen en aartshertoginnen. Getuigen van deze periode zijn de 20 weelderig gedecoreerde en zorgvuldig gerestaureerde Habsburgse staatsievertrekken die de bezoekers meeslepen in de prachtige wereld van het classicisme met hun kostbare wandbekleding, kroonluchters, open haarden en kachels, opvallende inlegwerk en prachtige meubels in Lodewijk-seize stijl afkomstig uit de koninklijke Franse hofateliers van Parijs en Versailles. Blader door het museum en ontdek verschillende onderwerpen zoals de permanente tentoonstelling "Monet-Picasso" en parallel daaraan 5 tijdelijke tentoonstellingen. Kies ervoor om een bezoek aan het Albertina Museum toe te voegen aan een combiticket voor andere Albertina-gelegenheden.

Wenen: Flexipass voor 2, 3, 4 of 5 topbezienswaardigheden

3. Wenen: Flexipass voor 2, 3, 4 of 5 topbezienswaardigheden

Ontdek de beroemdste bezienswaardigheden van Wenen volgens jouw persoonlijke programma op basis van jouw interesses. Kies uit wel 60 verschillende bezienswaardigheden en sightseeingaanbiedingen die 2, 3, 4 of 5 attracties in je programma opnemen. Neem deel aan een hop-on-hop-off-tour om een overzicht te krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen of bezoek de Prater. Bekijk de Donautoren, het Haydnhuis of het Johann Strauß Appartement. Bezoek het Joods Museum of de Keizerlijke Schatkamer. Kies een van de vele musea, bezoek de Spaanse Rijschool of wandel door de dierentuin van Schönbrunn. Attracties: - Hop-on Hop-off Ticket voor 24 uur en alle lijnen (telt als 1 attractie) - Schönbrunn Staatsappartementen Tour - Schloss Hof & Schloss Niederweiden - Sisi Museum - Dierentuin Schönbrunn - Reuzenrad - Natuurhistorisch Museum - Donau toren - Leopold Museum - Keizerlijke Schatkist - Spaanse Rijschool - Museum voor Moderne Kunst (Mumok) - Opperbelvedère - Klooster Klosterneuburg- Staatsopera Wenen - Rondleiding - Albertina - Stadsrondvaart (Ddsg) - Kunsthistorisch Museum - Madame Tussauds - Schönbrunn Panoramabahn - Beethoven Museum Heiligenstadt - Mak (Museum voor toegepaste kunst) - Geymüllerschlössel - En meer dan 40 andere bezienswaardigheden

Wenen: Stadscentrum Highlights Wandeltour in kleine groep

4. Wenen: Stadscentrum Highlights Wandeltour in kleine groep

Ervaar de charme en geschiedenis van het centrum van Wenen en verken de oude historische stad met zijn prachtige bezienswaardigheden in een kleine groep. Dit is een geweldige introductie tot Wenen, met persoonlijke aandacht voor de kleine groep. Doe mee aan een stadsrondleiding met gids en neem op onderhoudende wijze een diepe duik in het verleden van de stad en het leven van vandaag in Wenen. Je begint op het Maria Theresienplein. Maria Theresia was een sterke vrouwelijke heerser in de 18e eeuw en haar gedenkteken is het meest indrukwekkende van de Ringstraße. Ontdek het keizerlijk paleis (Hofburg), dat oorspronkelijk een vesting was die in de dertiende eeuw werd gebouwd en werd uitgebreid tot een prachtige residentie in overeenstemming met de toenemende macht van de Habsburgers en de uitbreiding van hun rijk. Bekijk een van de beroemdste en meest fascinerende operagebouwen ter wereld en het prachtige gebouw van de Oostenrijkse Nationale Bibliotheek. Bewonder de witte sterren, de Lipizzans van de Spanische Rijschool. Ervaar keizerlijke gevels, paardenkoetsen en leer over beroemde klassieke composities zoals Mozart of Beethoven en luister naar verhalen over Johann Strauss. Kom meer te weten over het leven van prominenten, zoals Gustav Klimt en natuurlijk over de koffiehuizen en zoetigheden van Wenen. Het einde van de tour is rond de Stephansdom in het hart van de stad. Alleen bezichtigingen van de buitenkant en geen bezoek aan het interieur.

Wenen: Hoogtepunten zelf speurtocht en rondleiding

5. Wenen: Hoogtepunten zelf speurtocht en rondleiding

Leer Wenen in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht-wandeltocht op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Begin je rondleiding door de Universiteit van Wenen, een van de oudste van Europa! Bezoek de Ankeruhr, deze zeer vreemde klok, en leer meer over het symbool van Wenen, de Stephansdom. Maak foto's van de Peterskirche en bewonder de Hofburg in zijn uitgestrektheid. Dan neemt het Natuurhistorisch Museum u met zijn vondsten mee naar een andere wereld. Leer meer over de wereldberoemde Mozart. Bewonder de Weense Staatsopera met zijn uitstekende akoestiek! De Albertina heeft unieke kunstexposities terwijl de Johann Strauß Denkmal met zijn imposante monument de kers op de taart zal zijn van deze unieke tour. Terwijl je verkent met je gedownloade app, los je bij elke attractie een locatiegebaseerd raadsel op en ontgrendel je de volgende locatie die je moet bezoeken. De app bevat feiten en informatie over elke locatie waar u stopt. Werk als een team en gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossing om je een weg te banen door de stad. Maak het extra leuk door in groepjes de strijd aan te gaan en naar de laatste attractie te racen. Onderweg kun je op elk moment stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze.

Wenen: historische bezienswaardighedentour van 2 uur

6. Wenen: historische bezienswaardighedentour van 2 uur

Kom meer te weten over een van de mooiste steden ter wereld tijdens deze stadswandeling door Wenen. De tour begint met het Romeinse verleden van Wenen en de vraag waarom juist hier een kasteel gebouwd werd. Bezoek de Sint-Michaëlkerk, de op twee na oudste kerk van Wenen, waarin 3 verschillende bouwstijlen samenkomen. Kom vanalles te weten over de Hofburg en de enorme bijbehorende landerijen, die meer dan 555.000 m² beslaan. Je hoort ook feiten over de belangrijkste heersers van de stad. Sta versteld van de afmetingen van de Heldenplatz en van wat er achter de façades ligt. Ontdek waarom elk bezoek aan Wenen een bezoek aan de Keizerlijke Schatkamer moet bevatten en wat er in de stad te zien is, en zie dingen die je waarschijnlijk over het hoofd gezien zou hebben zonder je gids. Terwijl je langs de Nationale Bibliotheek met de staatszaal loopt ontdek je wat het symbool op het dak betekent en waarom het plein vernoemd is naar keizer Jozef II. Bezoek de kerk waar veel van de Habsburgse bruiloften plaatsvonden (gesloten op zon- en feestdagen) en ontdek waarom de bruidegom bij sommige bruiloften niet eens aanwezig was. Er zijn ook donkere periodes in de geschiedenis van de stad. Terwijl je langs het Albertina en het Monument Tegen Oorlog en Fascisme loopt word je geconfronteerd met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Je pauzeert ook bij de Staatsopera om te ontdekken waarom Hotel Sacher nu op de plek van het Kärntnertortheater staat. Laat je verrassen door anekdotes over de Providentiabrunnen op de Neuer Markt en over het Habsburgse begrafenisritueel in de Keizerlijke Crypte. De stadswandeling eindigt bij de Stephansdom, het bekendste monument van Wenen. Kom meer te weten over de gedeeltelijke verwoesting van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog en ontdek waarom niet alles wat je op school leert klopt.

Wenen: Old Town Sightseeingtour in een Vintage-stijl E-Car

7. Wenen: Old Town Sightseeingtour in een Vintage-stijl E-Car

Stap aan boord van een oldtimer die de oude binnenstad van Wenen nog mooier maakt. Luister terwijl je gids je leuke en fascinerende informatie geeft over de bezienswaardigheden die je onderweg bekijkt. Maak onderweg foto's door de open zijkanten van de milieuvriendelijke elektrische auto. Begin buiten het Radisson Blu (1010 Wenen, Herrengasse 12) en rijd naar Freyung, een openbaar plein met een unieke driehoekige vorm. Bekijk de grootsheid van Am Hof swuare en de gotische architectuur van de katholieke kerk Maria am Gestade. Bekijk het oudste plein van de stad op de Hoher Markt. Bekijk de bewegende figuren en koperen accenten van de Ankerklok. Staar omhoog naar de torenhoge Stephansdom kathedraal op Stephansplatz. Reis door de Wollzeile straat en kom langs het Stadtpark en de Hochstrahlbrunnen fontein. Rijd langs het Monument ter ere van de soldaten van het Sovjetleger. Maak foto's van het barokke paleis Belvedere en de Musikverein, de thuisbasis van het Weens filharmonisch orkest. Ga langs de Sint-Karelskerk aan het water en het Arthouse museum, en het metrostation Karlsplatz in Jugendstil-stijl. Rijd langs het Secession kunsthuis, loop door de Kärtnerstrasse en bekijk het Sacher hotel. Rijd langs de charmante winkels op de Neuer Markt, de stervormige Michaelerplatz, de Spaanse Rijschool en de Donnerbrunnen Goethedenkmal fontein. Vaar langs het Friedrich Schiller monument, het Kunsthistorisch Museum, het Albertina museum en de Buitenste Burchtpoort. Laat je ontroeren door de schoonheid van paleis De Hofburg op de Heldenplatz. Wandel langs het Prinz Eugen Hotel, de Nationale Bibliotheek en de Frans-gotische Minorittenkirche. Bekijk een Kaiser Karl monument, het Kunsthistorisch Museum, de Volkstuin, het Eppstein Paleis en het Parlement. Maak foto's van bezienswaardigheden zoals het Burgtheater, het Stadhuis, de Universiteit en de neogotische Votivkirche voordat je terugkeert naar je trefpunt.

Ontsnappingsspel voor buiten in Wenen: De Pest

8. Ontsnappingsspel voor buiten in Wenen: De Pest

Verken het middeleeuwse Wenen met een speurtocht op een mobiele telefoon-app. Ontdek de geschiedenis van Wenen op een unieke manier door raadsels op te lossen en aanwijzigingen te volgen om jezelf uit te dagen. Download de gratis Questo-app op je smartphone en begin bij het startpunt aan je zelfgeleide tocht. Ga op ontdekking tussen de tavernes en smalle middeleeuwse straten van Wenen. Ontdek sporen van de grootste tragedie in de geschiedenis van Wenen, de pest, terwijl je wordt geleid door het bizarre verhaal van de beroemdste balladeer van de stad, Marx Augustin. Kom meer te weten over de man die bekend staat als Lieber Augustin (Lieve Augustin), vanwege zijn charmante humor in bittere tijden. Ontgrendel geheime verhalen van de plaatsen die je bezoekt iedere keer wanneer je een aanwijzing of een raadsel oplost. Na de succesvolle oplossing van een aanwijzing ontvang je de exacte routebeschrijving naar de volgende locatie, waardoor je geen kaart, GPS of gids nodig hebt voor je stadsverkenningsavontuur. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde van de activiteit weer ontmoeten.

Wenen: Go City Explorer Pass voor maximaal 7 attracties

9. Wenen: Go City Explorer Pass voor maximaal 7 attracties

Met de Vienna Explorer Pass heb je de vrijheid om te kiezen tussen 2 tot 7 van de topattracties van Wenen, allemaal in één gebruiksvriendelijke digitale pas. Kies uit meer dan 45 zorgvuldig geselecteerde activiteiten en tours en bespaar tot 50%* in vergelijking met het kopen van losse tickets. Er is zoveel te zien en je hebt er genoeg tijd voor, want je kunt je pas 60 dagen gebruiken vanaf je eerste bezoek aan een attractie. Download gewoon je pas naar je mobiele apparaat, blader door de digitale gids voor attracties en instructies voor je bezoek (voor sommige rondleidingen of attracties moet je vooraf reserveren) en laat de pas bij elke attractie of rondleiding zien voor toegang. Visualiseer het weelderige leven van de Oostenrijkse royals in paleis Esterhazy, kasteel Forchtenstein of paleis Schönbrunn (vergeet niet te vertrekken zonder de tuinen van Schönbrunn te verkennen). Geniet van een dag in de dierentuin van Schönbrunn of Madame Tussauds. Leun achterover en ontspan met Big Bus Tours Wenen. Rondleidingen en ervaringen - Rondleiding door paleis Schönbrunn (R) - Big Bus Tour Wenen 1-daagse klassieke tour - Keizerin Sissi wandeltour (R) - Time Travel Magic Wenen Geschiedenis Tour (R) - Craft Bier Proeverij Tour - Kick Bike rondleiding (R) - Fietstour met gids door Wenen (R) - Freuds Wenen Tour (R) - Wenen Undercover & Wijn Tour (R) - Sisi's verbazingwekkende reis (R) - Hollywood in Wenen wandeltour (R) - Straatkunst Tour (R) - Keizerin Sisi wandeltour en keizerlijke appartementen Hofburg - Esterhazy wijnmakerij rondleiding en klassieke proeverij (R) - De Toekomst Bus VR Tour (R) - Educatieve wandeling - daklozeninitiatief (R) - Klassiek concert in het Haus der Musik (R) Musea en bezienswaardigheden - Dierentuin Schönbrunn (Dierentuin Wenen) - Reuzenrad (Wiener Riesenrad) - Donau toren - MAK Wenen - Museum voor Toegepaste Kunst - Technisch Museum Wenen - Madame Tussauds Wenen - Sigmund Freud Museum - Keizerlijke Schatkist Wenen - Paleis Hofburg - Theater Museum - Keizerlijk Rijtuig Museum - Weltmuseum Wien - Paleis Esterhazy - Kasteel Forchtenstein (april tot oktober) - Mythos Mozart Vrije tijd - Wals Dansles (1 uur) (R) - Scootseeing Wenen elektrische fietsverhuur (1 uur) - Ohmm! De Massage van de Toekomst (R) - Schattenjacht Wenen (april tot november) - Ontsnappen - Ontspanning in zoutgrot Salzquelle (50 minuten) (R) - Spaanse Rijschool (R) Reserveren noodzakelijk Attracties en rondleidingen kunnen worden gewijzigd. Raadpleeg de bijgeleverde digitale gids bij je voucher voor de meest actuele informatie, inclusief een volledige lijst van attracties, openingstijden en reserveringsinstructies. *Besparing gebaseerd op routes op Go City website.

Wenen: Spy Mission Outdoor Escape Smartphone-spel

10. Wenen: Spy Mission Outdoor Escape Smartphone-spel

Ontdek de fascinerende geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad terwijl je aanwijzingen in Wenen oplost. Verken deze prachtige Oostenrijkse stad door een zoektocht te spelen met je vrienden, partner of familie. Ontvang je toegangscode per e-mail bij het boeken van de tour en gebruik de code in de app. Dwaal ongeveer 1,5 uur door Wenen om je zoektocht te voltooien. Er is echter geen tijdslimiet en u bent vrij om de stad in uw eigen tempo te verkennen. Je hebt geen gids nodig, download gewoon de app, ga naar het startpunt en wees klaar om aan het avontuur te beginnen. Los aanwijzingen op en raad het antwoord om het geheime verhaal van elke plaats te ontsluiten. Speel als een grote groep en los samen de aanwijzingen op; één persoon kan toegang kopen voor de hele groep door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Je kunt je ook opsplitsen in teams en het tegen elkaar opnemen of een los kaartje kopen.

60 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Albertina: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Albertina

Wil je alle activiteiten in Albertina bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Albertina

Gemiddelde beoordeling

4.7
(1.312 beoordelingen)

Uitstekend! Het hebben van de Vienna Card betekende dat ik plaatsen bezocht die ik oorspronkelijk niet had bedoeld, maar toen raadden mensen mij ze aan terwijl ik in Wenen was. Het was erg handig om de hop on en off busdienst te hebben, omdat het heel gemakkelijk was om door de stad te reizen en zoveel mogelijk toeristische bezienswaardigheden te zien.

Voor degenen zoals wij die 3 dagen blijven, is de Wenen-kaart uitstekend geschikt voor het bezoeken van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het enige minpunt is dat deze kaart geen openbaar vervoer omvatte.

Perfect ! Wij wisten in ieder geval precies wat we moesten bezoeken en hoe we er moesten komen! En dankzij de passen hebben we geen tijd of geld verspild!

jammer dat ik geen tijd meer had om er het beste van te maken en het winstgevend te maken

Geweldige pas helpt echt met de kosten van alle museumkaartjes.