Albertina

Albertina: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Tickets voor Albertina tentoonstellingen en staatsruimten

1. Tickets voor Albertina tentoonstellingen en staatsruimten

In 2018 werd het Albertina-museum uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen van de wereld, gelegen in het historische centrum van Wenen. De permanente weergave toont een overzicht van de belangrijkste artistieke stijlen van het Franse impressionisme, het Duitse expressionisme, de Russische avant-garde en een diepgaande focus op Oostenrijkse kunst. De unieke collectie omvat schilderijen en tekeningen van Monet, Degas, Goncharova, Chagall en Kokoschka, om er maar een paar te noemen. De presentatie wordt bekroond door talrijke chef-koks-d'oeuvre van Picasso, variërend van zijn vroege kubistische foto's tot schilderijen uit zijn experimentele late periode. Dompel jezelf onder in keizerlijke flair in het Albertina Museum: het huidige museumgebouw diende ongeveer 100 jaar als de residentie van de aartshertogen en aartshertoginnen van Habsburg. Getuige hiervan zijn de 20 rijkelijk versierde en zorgvuldig gerestaureerde Habsburgse staatsruimten die de bezoekers meenemen in de magnifieke wereld van het classicisme  met hun kostbare wandbekleding, kroonluchters, open haarden en kachels, markante marqueterie en prachtige meubels in Louis-seize-stijl, afkomstig van de Koninklijke Franse hofworkshops van Parijs en Versailles. Blader door de collecties van verschillende onderwerpen, zoals de permanente collectie, prenten en tekeningen, architectuurcollectie, fotocollecties en verschillende tijdelijke tentoonstellingen.

Wenen: privéwandeltocht langs hoogtepunten met ophaalservice

2. Wenen: privéwandeltocht langs hoogtepunten met ophaalservice

Maak een privéwandeling door het centrum van Wenen en ontdek de hoogtepunten van de Oostenrijkse hoofdstad. Leer over de cultuur, geschiedenis en wereldwijde invloed van de stad terwijl je Wenen verkent door de ogen van een local. Je begint buiten je accommodatie, waar je kennismaakt met je gids. Ga op verkenning door de oude stad van Wenen en krijg tips voor je verblijf. Duik in de geschiedenis van de stad en maak kennis met de mustsee-bezienswaardigheden. Wandel over de Ringstrasse en bewonder de rijkdom van de Staatsopera en de Hofburg. Kijk omhoog naar de indrukwekkende spits en het schitterende dak van de Stephansdom. Ga langs de beroemde koffiehuizen van Wenen en zie waar beroemde historische figuren woonden, van de Habsburgers tot Mozart. In dit uur hoor je verhalen over de gebouwen die je ziet en ontdek je wat verborgen pareltjes.

Wenen: flexpas voor 2, 3, 4 of 5 topattracties

3. Wenen: flexpas voor 2, 3, 4 of 5 topattracties

Maak een keuze uit de bekendste bezienswaardigheden van Wenen en ontdek de stad op jouw manier. Kies 3, 4 of 5 opties uit een aanbod van 40 attracties en bezienswaardigheden en stel je eigen programma samen. Neem deel aan een hop on, hop off-tour om een overzicht te krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden in Wenen of breng een bezoek aan het Prater-park. Zie de Donautoren, het Haydn-Haus of de Johann Strauß Wohnung. Bezoek het joodse Museum of de Keizerlijke Schatkamer. Kies één van de vele musea, bezoek de Spaanse Rijschool of maak een wandeling door de Diergaarde Schönbrunn. Attracties: - Hop on, hop off-ticket voor 24 uur en alle lijnen (telt als 1 attractie) - Schönbrunn Grand Tour - Schloss Hof & Schloss Niederweiden - Sisi Museum - Diergaarde Schönbrunn - Reuzenrad - Natuurhistorisch Museum - Donautoren - Leopold Museum - Keizerlijke Schatkamer - Spaanse Rijschool - Museum van Moderne Kunst (mumok) - Slot Belvedere (Obere Belvedere) - Stift Klosterneuburg- Rondleiding door de Weense Staatsopera - Wenen ringtram - Albertina - DDSG stadsrondvaart - Kunsthistorisches Museum - Madame Tussauds - Schönbrunn Panoramabahn - Beethoven Museum Heiligenstadt - MAK (Museum voor Toegepaste Kunst) -  Geymüllerschlössel - En meer dan 30 andere bezienswaardigheden

Wenen: stadsspel middeleeuwse legendes en mysteries

4. Wenen: stadsspel middeleeuwse legendes en mysteries

Verken het middeleeuwse Wenen met een speurtocht op een mobiele telefoon-app. Ontdek de geschiedenis van Wenen op een unieke manier door raadsels op te lossen en aanwijzigingen te volgen om jezelf uit te dagen. Download de gratis Questo-app op je smartphone en begin bij het startpunt aan je zelfgeleide tocht. Ga op ontdekking tussen de tavernes en smalle middeleeuwse straten van Wenen. Ontdek sporen van de grootste tragedie in de geschiedenis van Wenen, de pest, terwijl je wordt geleid door het bizarre verhaal van de beroemdste balladeer van de stad, Marx Augustin. Kom meer te weten over de man die bekend staat als Lieber Augustin (Lieve Augustin), vanwege zijn charmante humor in bittere tijden. Ontgrendel geheime verhalen van de plaatsen die je bezoekt iedere keer wanneer je een aanwijzing of een raadsel oplost. Na de succesvolle oplossing van een aanwijzing ontvang je de exacte routebeschrijving naar de volgende locatie, waardoor je geen kaart, GPS of gids nodig hebt voor je stadsverkenningsavontuur. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde van de activiteit weer ontmoeten.

Wenen: riviercruise op de Donau & 1-daagse hop-on hop-off bustour

5. Wenen: riviercruise op de Donau & 1-daagse hop-on hop-off bustour

Bekijk Wenen in je eigen tempo met een 24-uurs hop-on hop-off bustour. Luister vanaf het bovendek in de open lucht naar de verhalen van hoogtepunten zoals Paleis Hofburg en Pretpark Prater met audiocommentaar. Maak het af met een ontspannende cruise langs de charmante rivier de Donau en een audiogids voor de stad. Reis langs de Rode Route om historische bezienswaardigheden zoals het operagebouw, het museumkwartier, het Hofburgpaleis, het parlement, het stadhuis en het Donaukanaal te ervaren. Verken langs het stadscentrum en richting Pretpark Prater en geniet van een adembenemend uitzicht op de Weense bergen, UNO City en het Donau-eiland. Op de Blauwe Route start je je tour in het stadscentrum en ga je de beroemde paleizen van Wenen ontdekken. Blik op het vorstelijke Hofburg-paleis voordat u de stad verlaat om het Schönbrunn-paleis te zien, ooit een residentie van de Habsburgers, en het Belvedere-paleis met een immense collectie Oostenrijkse kunstwerken. Klim aan boord van de rondvaart die bij uw ticket is inbegrepen en bewonder de "meest leefbare stad ter wereld" vanaf de rivier de Donau. Geniet van de beeldschone scènes van het moderne leven in een historische stad die Wenen uniek maakt. Geniet na of tussen je tour door van 1 van de 3 audiogidsen en leer meer over de stad. Bewonder de architectonische geschiedenis van het operagebouw, de Stephansdom en meer. Loop door de buitenwijken van Wenen om het expressionistische monument Hundertwasserhaus en het "nieuwe moderne" treinstation Hauptbahnhof te bekijken.

Hoogtepuntentour door het centrum van Wenen - wandeltocht met kleine groepen

6. Hoogtepuntentour door het centrum van Wenen - wandeltocht met kleine groepen

Ervaar het centrum van Wenen met een kleine groep en neem deel aan een tour met mij, een gecertificeerde Oostenrijkse gids en geniet van je privé begeleide wandeling, waarbij je de belangrijkste plekken in het centrum van Wenen kunt zien. Het maakt niet uit of je weinig tijd hebt om Wenen te bezoeken of dat je interessante details wilt krijgen van een lokale expert om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. We wandelen samen om verschillende historische plekken te zien en je duikt op een vermakelijke manier diep in het verleden van de stad. Ervaar keizerlijke façades, paardenkoetsen, het keizerlijk paleis (Hofburg), de keizerlijke tuin, het operagebouw van Wenen, de Spaanse rijschool en de Stephansdom in het hart van de stad en nog veel meer. Kom meer te weten over het leven van prominente persoonlijkheden en de rijke geschiedenis van Wenen. Leer de invloed van de Habsburgers herkennen in de vorm van prachtige gebouwen en woningen. Je duikt op vermakelijke wijze diep in het verleden van de stad. Beginnend op het Maria Theresienplein. Maria Theresia was een sterke vrouwelijke heerser in de 18e eeuw en haar monument is het meest imposante van de Ringstraße. Ontdek het keizerlijk paleis (Hofburg), dat oorspronkelijk een fort was, gebouwd in de dertiende eeuw en werd uitgebreid tot een prachtige residentie in overeenstemming met de toenemende macht van de Habsburgers en de uitbreiding van hun rijk. Bekijk een van de beroemdste en meest fascinerende operahuizen ter wereld en passeer de Spaanse Rijschool. Het einde van de Tour is in de St. Stephans-kathedraal, het symbool van Wenen en het land van Oostenrijk.

Wenen: elektrische bustour

7. Wenen: elektrische bustour

Geniet van de hoogtepunten van een van Europa's meest magische steden vanuit het comfort van een elektrische bus, terwijl je 30 schilderachtige attracties in je opneemt. Leun achterover en ontspan terwijl je je een weg baant door de oude binnenstad van Wenen en langs bezienswaardigheden vaart, zoals het huis waar Mozart zijn eerste concert gaf. Maak een reis terug in de geschiedenis terwijl je je verwondert over de schoonheid van de 13e-eeuwse Michaelerkirche en geniet van de schoonheid van het majestueuze Albertina Art Museum. Geniet van de atmosfeer met een rustige snelheid van 10 km per uur en maak foto's van de belangrijkste bezienswaardigheden in je eigen tempo.

Wenen: historische bezienswaardighedentour van 2 uur

8. Wenen: historische bezienswaardighedentour van 2 uur

Kom meer te weten over een van de mooiste steden ter wereld tijdens deze stadswandeling door Wenen. De tour begint met het Romeinse verleden van Wenen en de vraag waarom juist hier een kasteel gebouwd werd. Bezoek de Sint-Michaëlkerk, de op twee na oudste kerk van Wenen, waarin 3 verschillende bouwstijlen samenkomen. Kom vanalles te weten over de Hofburg en de enorme bijbehorende landerijen, die meer dan 555.000 m² beslaan. Je hoort ook feiten over de belangrijkste heersers van de stad. Sta versteld van de afmetingen van de Heldenplatz en van wat er achter de façades ligt. Ontdek waarom elk bezoek aan Wenen een bezoek aan de Keizerlijke Schatkamer moet bevatten en wat er in de stad te zien is, en zie dingen die je waarschijnlijk over het hoofd gezien zou hebben zonder je gids. Terwijl je langs de Nationale Bibliotheek met de staatszaal loopt ontdek je wat het symbool op het dak betekent en waarom het plein vernoemd is naar keizer Jozef II. Bezoek de kerk waar veel van de Habsburgse bruiloften plaatsvonden (gesloten op zon- en feestdagen) en ontdek waarom de bruidegom bij sommige bruiloften niet eens aanwezig was. Er zijn ook donkere periodes in de geschiedenis van de stad. Terwijl je langs het Albertina en het Monument Tegen Oorlog en Fascisme loopt word je geconfronteerd met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Je pauzeert ook bij de Staatsopera om te ontdekken waarom Hotel Sacher nu op de plek van het Kärntnertortheater staat. Laat je verrassen door anekdotes over de Providentiabrunnen op de Neuer Markt en over het Habsburgse begrafenisritueel in de Keizerlijke Crypte. De stadswandeling eindigt bij de Stephansdom, het bekendste monument van Wenen. Kom meer te weten over de gedeeltelijke verwoesting van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog en ontdek waarom niet alles wat je op school leert klopt.

Wenen: wandeltocht top 10 bezienswaardigheden & hun geheimen

9. Wenen: wandeltocht top 10 bezienswaardigheden & hun geheimen

Of je nu voor het eerst in Wenen bent, of al vaker de stad hebt bezocht, deze geleide wandeltocht zal je helpen meer van de pracht van de stad te ontdekken. De rondleiding brengt je langs enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Wenen, en helpt je enkele van de geheimen van de stad te ontdekken — verhalen die zelfs de meeste locals niet hebben gehoord.  Bewonder de weelderige grandeur van de Hofburg, het voormalige verblijf van de leiders van de Habsburg-dynastie. Bekijk het unieke dak van de beroemdste kathedraal van Wenen, de Stephansdom. Kom meer te weten over de macabere geschiedenis van de Pestsäule, een zuil die werd opgericht ter herinnering aan de Weense slachtoffers van de pest. Ondertussen hoor je van je deskundige gids over de verborgen geschiedenis van deze zeer bekende locaties.

Wenen: Go City Explorer Pass voor maximaal 7 attracties

10. Wenen: Go City Explorer Pass voor maximaal 7 attracties

Met de Vienna Explorer Pass heb je de vrijheid om te kiezen tussen 2 tot 7 van de topattracties van Wenen, alles in één gebruiksvriendelijke digitale pas. Kies uit meer dan 45 zorgvuldig uitgekozen activiteiten en rondleidingen en bespaar tot 35% in vergelijking met het kopen van losse tickets. Je hebt zoveel te zien en genoeg tijd om het te doen met 60 dagen om je pas vanaf je eerste attractiebezoek te gebruiken. Download gewoon uw pas naar uw mobiele apparaat, blader door de digitale gids voor inbegrepen attracties en instructies voor uw bezoek (sommige rondleidingen of attracties moeten vooraf worden gereserveerd), en toon deze bij elke attractie of rondleiding voor toegang. Visualiseer de uitbundige levens van Oostenrijkse koningshuizen in Esterhazy Palace, Forchtenstein Castle of Schönbrunn Palace (vergeet niet te vertrekken zonder de Schönbrunn-tuinen te verkennen). Geniet van een dagje in de dierentuin van Schönbrunn, Wipeout Adventure Park of Madame Tussauds. Leun achterover en ontspan met Big Bus Tour Wenen of de Donau River Cruise - de keuze is aan jou! Er is plezier voor zowel kinderen als volwassenen met indoor boulderen, trampolinespringen, een ontsnappingsspel, lasergame of een uitstapje naar het wereldberoemde reuzenrad. Rondleidingen en ervaringen • Rondleiding door Schloss Schönbrunn (R) • Big Bus Tour Wenen 1-daagse klassieke tour • Riviercruise over de Donau • Keizerin Sissi-wandeltocht (R) • Tijdreizen Magische Wenen Geschiedenis Tour (R) • Ambachtelijke bierproeverijtour • Kickbike Rondleiding (R) • Begeleide fietstocht door Wenen (R) • Freuds Wenen Tour (R) • Wenen Undercover & Wijntour (R) • Sisi's geweldige reis (R) • Wandeltocht door Hollywood in Wenen (R) • Kick Bike zelfgeleide tour (R) • Street Art Tour (R) • Keizerin Sisi-wandeltocht en keizerlijke appartementen Hofburg • Esterhazy Winery Tour en Proeverij Classic (R) • De Toekomst Bus VR Tour (R) • Educatieve wandeling - Initiatief voor dakloosheid (R) • Klassiek concert in Haus der Musik (R) Musea en bezienswaardigheden • Dierentuin Schönbrunn (dierentuin van Wenen) • Reuzenrad (Wiener Riesenrad) • MAK Wenen – Museum voor Toegepaste Kunsten • Technisch Museum Wenen • Madame Tussauds Wenen • Wipeout Outdoor Avonturenpark (R) • Sigmund Freud-museum • Kunsthistorisches Museum Wenen (kunsthistorisch museum) • Keizerlijke Schatkist Wenen - Paleis Hofburg • Theatermuseum • Keizerlijk Koetsmuseum • Weltmuseum Wenen • Esterhazy-paleis • Kasteel Forchtenstein (april tot oktober) Vrije tijd • Walsdansles (1 uur) (R) • Scootseeing Wenen elektrische fietsverhuur (1 uur) • Ohm! De toekomstige massage (R) • Quizrally in Wenen (2 uur) • Schattenjacht Wenen (april tot november) • Lasergame (2 spellen) (R) • Ontsnappingsspel • Ontspanning in de zoutgrot van Salzquelle (50 minuten) (R) • Spaanse Rijschool • Indoor klimsessie - Boulderen (2 uur) • Trampolinesessie - (1 uur) (R) (R) Reserveren vereist Attracties en rondleidingen kunnen worden gewijzigd. Raadpleeg de meegeleverde digitale gids die beschikbaar is bij uw bevestigingsvoucher voor de meest actuele informatie, waaronder een volledige lijst met insluitsels, openingstijden en geavanceerde reserveringsinstructies.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevingen
  • Citycards
25 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Albertina

Wil je alle activiteiten in Albertina ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Albertina

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.277 beoordelingen

Het kantoor was wel een beetje moeilijk te vinden maar nadat we onze kaart hadden opgehaald, ging alles vanzelf. Je krijgt een boekje met uitleg en de metrolijnen staan erbij. Heel handig.

Het ticket is echt heel handig, vooral nu in het hoogseizoen, wanneer veel toeristen alles bekijken, scheelt een hoop wachtrijen... kan alleen maar worden aanbevolen

Mooi museum en fijne afwisseling met de schilderijen en de verschillende ruimten.

Een optimale mogelijkheid voor een geld- en tijdbesparend bezoek aan Wenen.

Met deze pas kan je heel.makelijk bij attracties naar binnen