Rivier de Alcantara: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Sicilië: dagtour Etna, wijn en Alcantara-kloof

1. Sicilië: dagtour Etna, wijn en Alcantara-kloof

Bezoek twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sicilië op één dag tijdens deze tour met hoteltransfer vanuit Catania. Verken vulkanische grotten en rotspoelen tijdens een tocht door de Alcantara-kloof. Loop met een Alpengids rond de kraters van de vulknaan Etna. Pauzeer even bij een lokaal wijnhuis voor een traditionele lunch met wijn. Je Siciliaanse avontuur begint met het ontmoeten van je gids in Catania, bij je accommodatie of op een andere vooraf afgesproken plek. Vervolgens maak je een korte, schilderachtige rit met een busje met airconditioning naar de Sartorius-kraters of de krater van 2002 aan de noordoostkant van de Etna. Dankzij de verhalen van de gids maak je kennis met de fascinerende wereld van vulkanische verschijnselen. Wandel door de oude bossen, langs uitgedoofde kraters en oude lavastromen. Je ziet de woestijnen van lava en as, bijzondere formaties en sporen van eerdere uitbarstingen. Je bereikt een maximale hoogte van 2000 meter. Vervolgens zet je een helmen en lampje op om een vulkanische grot zoals de Grotto del Ladroni of de Grotta Cassone te gaan verkennen. Pauzeer bij een mooi wijnhuis langs de bergweg voor een authentieke Siciliaanse lunch inclusief voorgerecht, water en wijn, die afhankelijk van het weer buiten of binnen zal worden geserveerd. Bezoek de Alcantara-kloof, die zich duizenden jaren geleden heeft gevormd uit de lavastroom die de bedding van de rivier de Alcantara binnendrong. Bewonder het prachtige landschap langs de rivier de Alcantara. Je eindigt de dag weer terug in Catania waar je werd opgehaald.

Vanuit Taormina: dagtrip Etna, wijn en vallei van Alcantara

2. Vanuit Taormina: dagtrip Etna, wijn en vallei van Alcantara

Reis in een kleine groep met een gids van Taormina naar de Etna tijdens deze dagtour. Zie kraters, loop langs de vulkanische ondergrond, geniet van een typische lunch en bezoek de Alcantara Canyons. Geniet van een 2 uur durende wandeling langs uitgestorven kraters en langs met lava bedekte paden op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau. Bezoek de vulkanische ondergrond en ontdek een van de wonderen van de Etna. Stop voor de lunch en bezoek een lokale wijnmakerij. Geniet van lokale producten en een proeverij van Etna-wijnen. Als laatste op de route staat een bezoek aan de Alcantara Canyons, duizenden jaren geleden gevormd toen lava in de Alcantara-rivier stroomde, vanuit een panoramisch uitkijkpunt.

Alcantara-rivier en kloven: bodyrafting-ervaring

3. Alcantara-rivier en kloven: bodyrafting-ervaring

Neem deel aan het ongelooflijke avontuur van bodyraften langs de rivier de Alcantara met duikkleding en alle benodigde uitrusting. Geniet van een fysieke activiteit in een idyllische omgeving terwijl u wordt begeleid door een lokale gids. Begin je avontuur op de Gole dell'Alcantara. Terwijl u hier bent, zal uw gids u voorzien van duikuitrusting, helm en jas - alle uitrusting die nodig is voor bodyraften. Begin met wandelen in het heldere water van de rivier, gelegen in de vallei van Alcantara. Volg je deskundige gids langs het parcours en verken rotswanden met vulkanische oorsprong. Bekijk de natuurlijke kloof van de Alcantara-kloven van binnenuit. Loop door waterpassages, zwem en spring in het water. Geniet van een verfrissende duik en begin met bodyraften totdat je de vallei weer bereikt. Profiteer optimaal van een route van 2,5 km en laat u kennismaken met verborgen passages, zowel in het water als op het land.

Catania: Etna-vulkaan en Alcantara-parktour

4. Catania: Etna-vulkaan en Alcantara-parktour

Ontdek met een deskundige gids aan je zijde de vulkaan de Etna, op een hoogte van 2000 meter boven zeeniveau. Verken oude kraters, lavagrotten en bewonder het adembenemende landschap van de Ionische kust. Verken Alcantara Park in je vrije tijd. Alcantara Park, dat wordt doorsneden door de Alcantara-rivier, is een locatie vol unieke vegetatie, lavarotsformaties en zuilvormig basalt gevormd door het ijskoude water van de Alcantara. Tijdens het warme seizoen kunt u afkoelen door een verfrissende duik te nemen in dit ongerepte water of gewoon langs de rivier te wandelen.

Motta Camastra: quadtocht naar de Alcantara Gorges

5. Motta Camastra: quadtocht naar de Alcantara Gorges

U kunt de tour kiezen die het beste bij u past, voor beginners of gevorderden, zonder de ontdekking van dit prachtige gebied aan de voet van de Etna op te geven. U wordt vergezeld door onze gids met open dak, waarmee u in alle veiligheid kunt verkennen. Je begint bij de Alcantara Gorges en gaat vervolgens naar Francavilla di Sicilia, een historisch dorp met 3.000 inwoners in het hart van de vallei. Tijdens deze route reis je zowel over onverharde paden als over asfalt en blijf je altijd omgeven door een schilderachtig en karakteristiek landschap. Van tijd tot tijd zal er een pauze zijn om het landschap en de Alcantara-rivier te bewonderen. Als u kiest voor de route van 2 1/2 uur, altijd onder begeleiding van onze gids, kunt u tot aan Castiglione di Sicilia komen.

Vanuit Taormina: Etna en Alcantara riviertour

6. Vanuit Taormina: Etna en Alcantara riviertour

Vertrek vanuit Taormina en ga naar de Rifugio Sapienza op de Etna. Leer de geschiedenis van de vulkaan kennen en bezoek de locaties van de laatste uitbarstingen. Kies ervoor om over de natuurpaden van het Parco dell'Etna te trekken of neem de kabelbaan naar een hoogte van 2.504 meter en ga verder met een 4WD-minibus naar de Torre del Filosofo. Krijg een prachtig uitzicht op het landschap dat zich uitstrekt tot aan de zee en bewonder de kraters en oude lavastromen die het landschap kenmerken. Verken een lavagrot met de juiste uitrusting. Ga verder de berg af en stop bij de biologische boerderij voor een heerlijke proeverij van lokale producten, waaronder honing, wijn en olie. Ontdek de verschillende hoeken van de Alcantara-rivier. Loop over kleine paden, langs gecultiveerde velden, en bekijk de natuurlijke poelen en watervallen en blijf verschillende basalt- en onverwachte lavaformaties van dichtbij bekijken.

Sicilië: Etna 4x4 Jeep Tour met lavagrotten en bossen

7. Sicilië: Etna 4x4 Jeep Tour met lavagrotten en bossen

Lavafront van 2002Het eerste bezoek is de lavastroom van 2002, bereikbaar per jeep via een kronkelende onverharde weg omringd door kastanje- en eikenbossen. De uitbarsting van 2002 duurde van 27 oktober tot 29 januari 2003 en wordt beschouwd als een van de meest explosieve uitbarstingen van de afgelopen honderd jaar Grotten van CorruccioAls we onze excursie voortzetten, bereik je het dennenbos van Ragabo, waar je verscholen tussen dennen en bremstruiken de grot van Corruccio (1350 meter boven zeeniveau) ontdekt grot gevormd door stromende lava. Piano ProvenzanaRijd later over de Mareneve-weg om Piano Provenzana (1800 meter boven de zeespiegel) te bereiken, een skigebied en theater van de grote uitbarsting van 2002. Geniet van een espresso, maak dan een korte wandeling om de ruïnes van het hotel Le Betulle te bezoeken, verwoest door een gesmolten lavastroom. Monti SartoriusJe tour gaat verder met een korte wandeling naar enkele van de zijkraters, het Sartoriusgebergte (1700 meter boven zeeniveau), gevormd in het jaar 1865 en gekenmerkt door zeven kleine, uitgelijnde eruptieve kegels (of "knoopsgaten"). Dit gebied herbergt grote geologische en botanische schatten, en je tour slingert langs open plekken die rijk zijn aan endemische soorten, grote vulkanische "bommen" en bossen die worden gedomineerd door berkenbomen (Betula Aetnensis). Halverwege de top van een van de kraters kunt u genieten van adembenemende uitzichten over de Ionische kust, van Riposto tot Taormina, de kust van Calabrië, de noordoostelijke krater (3350 meter boven de zeespiegel), de lavaformaties uit 2002 en de uitbarstende monden in de buurt van het toeristenoord Piano Provenzana. Reizend door een van de wijnroutes van Sicilië en door uitgestrekte wijngaarden (Etna D.O.C.), komt u aan bij een lokaal restaurant. Dit is de ideale plek om te genieten van ontspannende momenten midden in de natuur terwijl u de lokale keuken en uitstekende wijnen proeft. (Lunch niet inbegrepen) Alcantara-rivierOntdek 's middags een unieke kloof bestaande uit basaltlava (de "Alcantara"-kloven) en gevormd door het water van de Alcantara-rivier. De verticale kliffen van Alcantara bereiken een hoogte van 30 meter en de structuren zijn gesmeed door geologische en geothermische gebeurtenissen met hoge intensiteit. In de prehistorie stroomde hier een rivier over kleisedimenten totdat een enorme vulkaanuitbarsting magma naar de rivierbedding leidde en de huidige ravijnen vormde. Sluit na deze stop uw gedenkwaardige dag af en keer terug naar de stad.

Van Taormina: Etna-topgebied, lunch en Alcantara-tour

8. Van Taormina: Etna-topgebied, lunch en Alcantara-tour

Bereik het topgebied van de Etna, 2750 meter stijgend met een kabelbaan of off-road voertuig tijdens deze tour vanuit Taormina. Wandel met een natuurgids over de basis van de actieve kraters, ervaar de maanlandschappen en geniet van een typisch Siciliaanse lunch met lokale wijn en drankjes. Begin je tour met een pick-up van je accommodatie (of nabije omgeving in Taormina en omgeving). Je reist in een kleine groep van niet meer dan 8 personen voor een meer intieme en persoonlijke ervaring. Rijd naar de Etna waar je begint aan de klim naar het topgebied (2750-2800 meter hoogte). Om een optimale service te garanderen, kan de beklimming, afhankelijk van de beschikbaarheid en de omstandigheden, alleen per kabelbaan of met off-road voertuigen worden uitgevoerd. Eenmaal op het topgebied kunt u genieten van een lichte trektocht met een vulkanologische gids en een natuurgids. Loop door een woestijn van zwarte as en uitgedoofde kraters, terwijl je van dichtbij het maanlandschap en het spectaculaire uitzicht op de actieve kraters bewondert. Terug op 2000 meter krijg je de juiste uitrusting, zoals helmen en fakkels, om een van de opvallende lavagrotten van de vulkaan te bezoeken. Geniet vervolgens tijdens de middagpauze van een typisch Siciliaanse lichte lunch met lokale wijn en drankjes. Tot slot bewonder je de Alcantara-kloven die zijn ontstaan toen dikke lavastromen de bedding van de ijskoude rivier de Alcantara binnendrongen, waardoor geometrisch perfecte rotsen ontstonden.

Paardrijden in Giardini Naxos

9. Paardrijden in Giardini Naxos

Je laat de stallen achter je en gaat op weg naar het prachtige strand van Recanati, waar het echte plezier begint. Stel je voor dat je op een adembenemend stuk strand rijdt, met fijn zand en kiezels die de perfecte mix van avontuur en ontspanning creëren. Je rit brengt je naar de majestueuze monding van de Alcantara-rivier en van daaruit rijd je de rivierbedding op tot je terugkeert naar de stallen. Neem je lust voor avontuur mee en ga met ons mee op deze droomrit te paard in het prachtige Giardini Naxos.

Vanuit Catania: Etna en Alcantara riviertour

10. Vanuit Catania: Etna en Alcantara riviertour

Profiteer van het ophalen bij je accommodatie in Catania en reis per bus naar Rifugio Sapienza op de hellingen van de Etna. Bezoek de locaties van recente vulkaanuitbarstingen en de oude Silvestri-kraters. Kies uit verschillende opties bij Rifugio Sapienza en wandel over de natuurpaden van het park of rijd met de kabelbaan naar 2.504 meter boven de zeespiegel. Ga verder met een 4WD-minibus naar Torre del Filosofo tegen een toeslag. Bekijk de centrale en zuidoostelijke kraters van dichtbij en bewonder hoe het landschap is gevormd door lavastromen. Bezoek locaties waar de vulkaan bloeit voordat je terugkeert naar Rifugio Sapienza om met helmen en fakkels in een lavagrot te kijken. Proef de lokale producten op een biologische boerderij in Zafferana en geniet van een prachtig uitzicht op de Alcantara-rivier. Loop over de kleine paden langs gecultiveerde velden om de natuurlijke poelen van Gurne dell'Alcantara en de ruïnes van het kasteel van Francavilla te zien. Bewonder de basaltzuilen en lavaformaties van de kloof.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Rivier de Alcantara

15 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Rivier de Alcantara

Wil je alle activiteiten in Rivier de Alcantara bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rivier de Alcantara

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 694 beoordelingen

Andrea was absoluut perfect. Met zijn kalme, hoffelijke en vriendelijke karakter heeft hij ons veel informatie gegeven over de Etna, de vegetatie en het leven aan de voet van de vulkaan. De tour bood alles wat je hartje begeert. De lunch was perfect en liet niets te wensen over. Ik zou de natuurbelevenis Etna en Alcantara meteen opnieuw doen en ik kan het alleen maar aanbevelen. Notitie 1***

Geweldige invulling van een vakantiedag. Precies optijd werd ik opgepikt door gids Giovanni. Het bezoek aan de Etna was erg interessant en indrukwekkend. De lunch perfect en heerlijk. ‘s Middags nog bij de Alcantara rivier geweest wat een aangename (en verkoelende) verrassing was! Neem wel je zwemkleding mee zodat je hier optimaal kunt genieten van de rivier.

Aanbevolen ervaring, zeer goed georganiseerd. Onze gids, Marco, was vriendelijk en behulpzaam, met nauwkeurige en tijdige aanwijzingen en informatie. Interessant is het bezoek aan de Etna, dat enige inspanning vergt. Ontspannend en verfrissend de reis naar de Alcantara kloven.

Een geweldige dag in het gezelschap van Roberto, onze gids die ons de Etna laat ontdekken door onverwachte weersomstandigheden (80 cm sneeuw!). De maaltijd is een gezellige en echt aangename tijd, typisch Siciliaanse gerechten. Een geweldig, onvergetelijk moment!