Alcatraz

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De beroemdste gevangenen van Alcatraz

Op Alcatraz vind je een garnizoen uit de Burgeroorlog, kolonieën van zeevogels en de oudste werkende vuurtoren van de West Coast. Maar als de muren konden praten, zouden ze het dáár niet over hebben... Hier een overzicht van de gevaarlijkste criminelen uit de geschiedenis van Amerika.

 • Al Capone

  1. Al Capone

  Capone is misschien wel de beroemdste gangster aller tijden. Hij eindigde in cel 181, waar hij op zijn zachtst gezegd geen makkelijke tijd had.

 • Robert Franklin Stroud

  2. Robert Franklin Stroud

  De "Birdman of Alcatraz" was in zijn vorige gevangenis, Leavenworth, een waar vogelkundige geworden. In Alcatraz mocht hij echter geen vogels houden!

 • Mickey Cohen

  3. Mickey Cohen

  Harvey Keitel won de Oscar voor Beste Bijrol voor zijn vertolking van Cohen in "Bugsy" - een passend eerbetoon aan de uitvinder van haast elk gangstercliché in Hollywood.

 • James "Whitey" Bulger

  4. James "Whitey" Bulger

  Bulger zat drie jaar vast op Alcatraz, om daarna één van de meest gevreesde bendeleiders van Amerika te worden. De brute Bulger bevindt zich momenteel in de gevangenis in Florida.

 • Frank Morris, John Anglin en Clarence Anglin

  5. Frank Morris, John Anglin en Clarence Anglin

  In 1962 voerden deze drie mannen een uiterst secuur plan uit en ontsnapten uit Alcatraz. Tot op de dag van vandaag weet niemand wat er na de ontsnapping vanaf Alcatraz met hen gebeurde!

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  Je kunt Alcatraz alleen per ferry bereiken. Hij vertrekt vanaf Pier 33 op de Embarcadero.

 • Beste tijd van het jaar voor een bezoek?

  In de zomer wordt het vrij mistig op Alcatraz en in San Fransisco. Het weer is aan het eind van de lente en het begin van de herfst op zijn best. Mei en juni zijn ideaal voor vogelspotten.

 • Beste tijd op de dag?

  Er is geen specifiek tijdstip waarop je Alcatraz het beste kan bezoeken. Het maakt niet echt uit, tenzij je de hele dag op het eiland wil doorbrengen - dan moet je zo vroeg mogelijk gaan! Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een avondtour te maken. Er mag een beperkt aantal mensen het eiland op, om de drukte onder controle te houden. Wees dus bereid om te wachten.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De ferry vaart dagelijks vanaf 9:00 uur vanaf de kust van San Fransisco.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen verschillen, vanaf $30 voor tickets voor volwassenen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Bespaar geld en ervaar Alcatraz als deel van Hop on, hop off tours langs andere attracties in San Francisco, zoals de Golden Gate Bridge. Je kunt bijvoorbeeld een gids of een audiotour boeken, zodat je alle informatie krijgt die je nodig hebt.
 • Hoe kom ik er?
  Alcatraz is een eiland, dus je komt er alleen per ferry. De Muni (bus) rijdt ernaartoe, op de F-lijn.
 • Extra tips

  • Er zijn wat steile heuvels op het eiland, dus draag goede schoenen.

  • Neem een jasje of trui mee - de zeebries kan fris zijn!

Sitemap Alcatraz

Wil je alle activiteiten in Alcatraz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alcatraz

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.430 beoordelingen

Ik heb Alcatraz gedaan en het was een geweldige ervaring. Ik kan niet geloven hoe dicht het bij het vasteland ligt. Het is moeilijk te geloven dat dit de huizen van mensen waren en het personeel en de familie met kinderen woonden daar ook. De boottransfer was geweldig leuk en gemakkelijk, geen problemen allround defo ya must als je het nog nooit hebt gedaan!!

Heel makkelijk en leuk! Gids Maggie was grappig en vriendelijk en zeer goed geïnformeerd. De Alcatraz-tour was zelfgeleide wat leuk was en toen was de Chinatown-tour interessant en het vuurwerk en gelukskoekjes aan het einde was leuk

Fietstocht was erg leuk en informatief. Gids Kevin was top, goede verteller en zorgzame gids. Route bevat 3 klimmetjes. Golden Gate Bridge is geweldig om te fietsen! Alcatraz interessant en zeker de moeite waard.

De tour was geweldig, Rob weet veel van de stad en je kunt voelen dat hij echt van San Francisco houdt. De Alcatraz-tour was geweldig met behulp van een audiogids. De bus heeft een eigen toilet.

Zeer aardige chauffeur en gids die ons veel goede informatie gaf incl. Restaurants die voor ons heel goed zijn gelukt