Alcatraz

Enter your dates to find available activities

De beroemdste gevangenen van Alcatraz

Op Alcatraz vind je een garnizoen uit de Burgeroorlog, kolonieën van zeevogels en de oudste werkende vuurtoren van de West Coast. Maar als de muren konden praten, zouden ze het dáár niet over hebben... Hier een overzicht van de gevaarlijkste criminelen uit de geschiedenis van Amerika.

 • Al Capone

  1. Al Capone

  Capone is misschien wel de beroemdste gangster aller tijden. Hij eindigde in cel 181, waar hij op zijn zachtst gezegd geen makkelijke tijd had.

 • Robert Franklin Stroud

  2. Robert Franklin Stroud

  De "Birdman of Alcatraz" was in zijn vorige gevangenis, Leavenworth, een waar vogelkundige geworden. In Alcatraz mocht hij echter geen vogels houden!

 • Mickey Cohen

  3. Mickey Cohen

  Harvey Keitel won de Oscar voor Beste Bijrol voor zijn vertolking van Cohen in "Bugsy" - een passend eerbetoon aan de uitvinder van haast elk gangstercliché in Hollywood.

 • James "Whitey" Bulger

  4. James "Whitey" Bulger

  Bulger zat drie jaar vast op Alcatraz, om daarna één van de meest gevreesde bendeleiders van Amerika te worden. De brute Bulger bevindt zich momenteel in de gevangenis in Florida.

 • Frank Morris, John Anglin en Clarence Anglin

  5. Frank Morris, John Anglin en Clarence Anglin

  In 1962 voerden deze drie mannen een uiterst secuur plan uit en ontsnapten uit Alcatraz. Tot op de dag van vandaag weet niemand wat er na de ontsnapping vanaf Alcatraz met hen gebeurde!

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  Je kunt Alcatraz alleen per ferry bereiken. Hij vertrekt vanaf Pier 33 op de Embarcadero.

 • Beste tijd van het jaar voor een bezoek?

  In de zomer wordt het vrij mistig op Alcatraz en in San Fransisco. Het weer is aan het eind van de lente en het begin van de herfst op zijn best. Mei en juni zijn ideaal voor vogelspotten.

 • Beste tijd op de dag?

  Er is geen specifiek tijdstip waarop je Alcatraz het beste kan bezoeken. Het maakt niet echt uit, tenzij je de hele dag op het eiland wil doorbrengen - dan moet je zo vroeg mogelijk gaan! Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een avondtour te maken. Er mag een beperkt aantal mensen het eiland op, om de drukte onder controle te houden. Wees dus bereid om te wachten.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De ferry vaart dagelijks vanaf 9:00 uur vanaf de kust van San Fransisco.
 • Toegangsprijzen
  Ticketprijzen verschillen, vanaf $30 voor tickets voor volwassenen.
 • Heb ik een gids nodig?
  Bespaar geld en ervaar Alcatraz als deel van Hop on, hop off tours langs andere attracties in San Francisco, zoals de Golden Gate Bridge. Je kunt bijvoorbeeld een gids of een audiotour boeken, zodat je alle informatie krijgt die je nodig hebt.
 • Hoe kom ik er?
  Alcatraz is een eiland, dus je komt er alleen per ferry. De Muni (bus) rijdt ernaartoe, op de F-lijn.
 • Extra tips

  • Er zijn wat steile heuvels op het eiland, dus draag goede schoenen.

  • Neem een jasje of trui mee - de zeebries kan fris zijn!

Other Sightseeing Options in Alcatraz

Want to discover all there is to do in Alcatraz? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Alcatraz

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.482 beoordelingen

Fantastische activiteiten, zeker een aanrader!

Fietstocht over de Golden Gate Bridge is super meegevallen! Mooi weer gehad wat natuurlijk ook helpt. Aangekomen in Sausalito was de tocht ten einde en had de terugtocht met een (niet inbegrepen en was ook niet vermeld!) veerboottocht moeten plaats vinden. Wij zijn echter terug gefietst en zijn dus 2x over de Golden Gate Bridge gefietst! Gids stopt voldoende en geeft genoeg uitleg. Alcatrazreis goedgeregeld! Kregen onmiddellijk onze tickets, andere mensen veel problemen met vooraf bestelde tickets! Hoogtepunt was de 45 minuten durende auditour.

Leuke fietstocht, waarbij je meer te zien krijgt van de omgeving

Was een geslaagde fietstocht met behoorlijk wat stops. Hele aardige en goeie gids en het was leuk om wat meer te zien en te horen van de omgeving rondom de Golden Gate Bridge. Van mij mag er wel iets meer gefietst worden, Maargoed, daarvoor ben je dan ook Nederlander ;-). Wij hoorden het te laat, maar goed om te weten: je huur de fietsen voor de hele dag, dus hoeft ze pas de volgende ochtend weer in te leveren.

Was een leuke ervaring. Alleen was het bere koud waardoor ik zelfs nog handschoenen heb gekocht tijdens de tocht in de Warming up hut. Golden Gate Bridge is geweldig. En Sausalito is een heel leuk plaatsje. En in de zon.

Fietstocht was erg leuk en informatief. Gids Kevin was top, goede verteller en zorgzame gids. Route bevat 3 klimmetjes. Golden Gate Bridge is geweldig om te fietsen! Alcatraz interessant en zeker de moeite waard.

Prima geregeld en enthousiast personeel.

Goed georganiseerd en enthousiast personeel. De Tour over de golden bridge per fiets is een aanrader.