Belevingen in
Alcázar de los Reyes Cristianos

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Alcázar de los Reyes Cristianos: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Córdoba: ticket met voorrang en rondleiding Alcázar

1. Córdoba: ticket met voorrang en rondleiding Alcázar

Ontdek de vesting en het paleis van de katholieke koningen op een rondleiding van 1 uur door het Alcázar van Córdoba. Het Alcázar werd gebouwd op de overblijfselen van een Moors paleis en was getuige van tientallen historische gebeurtenissen. Treed in de voetsporen van Christoffel Columbus, die Ferdinand en Isabella hier ontmoette in 1486. Leer over de tijd toen het Alcázar dienst deed als het hoofdkwartier van de Spaanse Inquisitie. Wandel door bijzondere ruimtes, zoals de Salón de los Mosaicos (Zaal der Mozaïeken). Zie torens met kantelen en bewonder de baden van de Patio Morisco en hun Moorse motieven. Beklim de toren voor panoramisch uitzicht over de tuinen. Wandel daarna door de aangelegde tuinen om bassins, visvijvers, fonteinen en sinaasappelbomen te zien.

...
Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

2. Córdoba: rondleiding moskee-kathedraal, synagoge en Alcázar

Kijk in de belangrijkste monumenten van Córdoba tijdens een  rondleiding van 4 uur om meer te ontdekken over de christelijke, islamitische en joodse invloed in de stad. Je slaat de lange rijen over bij de moskee-kathedraal uit de 8e eeuw van Córdoba en bewondert het woud van zuilen en dubbele bogen. Bewonder de mihrab (apsis) van de voormalige moskee en maak een wandeling door de Joodse wijk om de synagoge, Arabische markt en het bronzen standbeeld van de middeleeuwse Sefardische filosoof Maimonides te zien. Sluit af met een rondleiding door de Alcázar de los Reyes Cristianos, één van de belangrijkste residenties van Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon.

...
Cordoba: Alcazar of Christian Monarchs 1-uur durende rondleiding

3. Cordoba: Alcazar of Christian Monarchs 1-uur durende rondleiding

Begin uw bezoek in de tuinen van het Alcazar en bewonder de vijvers, bloemen en planten, terwijl u meer te weten komt over hun fysionomie en geschiedenis. Bezoek plaatsen zoals de Walk of the Kings om een foto te maken van het meest bekende monument. Ga beetje bij beetje naar binnen om de baden van Doña Leonor de Guzman te bezoeken, die in de 14e eeuw in Arabische stijl zijn gemaakt. Ga aan het einde van het bezoek de mozaïekkamer binnen en bewonder de schoonheid van deze originele mozaïeken gemaakt in de Romeinse tijd. Bewonder een Romeinse sarcofaag in een perfecte staat van instandhouding.

...
Vanuit Sevilla: daguitstap Córdoba en moskee-kathedraal

4. Vanuit Sevilla: daguitstap Córdoba en moskee-kathedraal

Je vertrekt vanuit Sevilla voor een 1,5 uur durende, schilderachtige rit naar Córdoba, waarbij je onderweg prachtige plekken passeert. Vervolgens kom je aan in de stad, die ooit, vanwege de culturele schatten en vele bibliotheken, medische scholen en universiteiten, als het licht van de wereld werd beschouwd. In de 8e eeuw werd de stad veroverd door de islamitische legers, waarna het de hoofdstad van het Islamitische Emiraat en het Kalifaat van Córdobaat werd, dat vooral onder de tweede kalief, Al-Hakam II, opbloeide. Bewonder de Mezquita van Córdoba met je voorrangsticket en zie de gouden mozaïeken en eindeloze rijen aan rood-wit gestreepte bogen. Wandel langs honderden gestreepte suikerrietzuilen en neem de kerkelijke elegantie van de Moorse moskee in je op. Bekijk de elegante koepels terwijl je gids boeiend vertelt over Córdoba's beroemdste bezienswaardigheid. Daarna ga je naar het Alcázar de los Reyes Cristianos waar je over de verschrikkelijke geschiedenis van deze plek als de zetel van de Spaanse Inquisitie leert en de prachtige tuinen bewondert. Loop vervolgens door de smalle straatjes van de Joodse wijk en zie de witgekalkte huizen vol bloemen. Ontdek de enige synagoge van Andalusië en wandel over de Calle de las Flores om een van de mooiste straten van Córdoba te bekijken. Profiteer van wat vrije tijd om in je eentje rond te lopen, te winkelen en te genieten van een traditionele lunch. Vervolgens rijd je terug naar Sevilla, waar je wordt afgezet bij je hotel.

...
Cordóba: rondleiding door tuinen en fort van katholieke vorsten

5. Cordóba: rondleiding door tuinen en fort van katholieke vorsten

Verken het gebouw dat de residentie was van de christelijke vorsten en vervolgens de locatie van de rechtbanken van de heilige ambten, een civiele gevangenis en ten slotte een militaire gevangenis. Het staat bovenop de overblijfselen van het voormalige paleis van de kalief. Het fort ligt te midden van prachtige tuinen, die je ook zult bezoeken tijdens deze 90 minuten durende tour. Bekijk de Avenue of the Monarchs, met beelden van alle monarchen die banden hadden met het paleisfort. Het fort is in 1931 uitgeroepen tot historisch monument en maakt ook deel uit van het gebied dat in 1994 door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Sinds 1986 zijn de tuinen beschermd door stedenbouwkundige wetten.

...
Vanuit Sevilla: dagexcursie naar Córdoba en Carmona

6. Vanuit Sevilla: dagexcursie naar Córdoba en Carmona

Vertrek om ongeveer 09:00 uur vanuit Sevilla en reis naar Córdoba, waar je onderweg het dorp Carmona bezoekt. Je bezoekt Carmona, gebouwd op een heuvelrug met uitzicht op de centrale vlakte van Andalusië en geniet van het adembenemende uitzicht op het omliggende platteland. Volg in de voetsporen van de vele beschavingen die daar hebben gewoond die sporen achtergelaten hebben zoals het Moorse alcázar, de Marchenapoort van de Almohaden overheersing van Spanje en de overblijfselen van de Romeinse Via Augusta. Je gaat verder naar Córdoba, ooit de thuisbasis van Romeinen, Moren, Katholieken en andere beschavingen.  In 1984 uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed, omvatten de attracties van de stad onder andere een Romeinse brug, de Torre de la Calahorra en de straten van de Joodse wijk. Je ontdekt bezienswaardigheden zoals de Synagoge van Córdoba en het natuurwonder van de Sotos de la Albolaifa. Je bezoekt de moskee-kathedraal van Córdoba en ontdekt een juweel van islamitische kunst. Binnenin de moskee (toegang inbegrepen), haal je het beste uit een complete audiogids in de taal naar keuze. Geniet daarna van wat vrije tijd voor de lunch en winkel of bekijk de andere bezienswaardigheden van Córdoba.

...
Córdoba: moskee-kathedraal en rondleiding door Alcazar

7. Córdoba: moskee-kathedraal en rondleiding door Alcazar

Ontdek tijdens het bezoek de 2 mooiste monumenten van het islamitische en christelijke tijdperk in het land. Met een geschatte duur van 2 uur zal je gids de oorsprong van deze 2 monumenten uitleggen en laten zien. Bekijk eerst de moskee-kathedraal, het unieke gebouw en de uitbreiding. Zie hoe na de christelijke herovering een deel van dit gebouw de kathedraal van Córdoba werd. Geniet van de tuinen en het prachtige uitzicht in het Alcazar en dompel jezelf onder in een zee van zuilen in de moskee-kathedraal met een gespecialiseerde gids die je laat onderdompelen in de islamitische en christelijke culturen. Ga dan naar het Alcazar, het Koninklijk Paleis dat in de middeleeuwen de zetel was van de Inquisitie.

...
Alcazar van Cordoba: toegangskaartje en rondleiding

8. Alcazar van Cordoba: toegangskaartje en rondleiding

Bewonder de rijke versieringen van het voormalige koninklijke paleis van de katholieke koningen van Spanje tijdens een rondleiding door het Alcazar van Cordoba met een officiële gids. Ga door de hoofdingang en dompel jezelf onder in de prachtige architectuur van het paleis, gelegen op de plaats van een fort gebouwd door de Visigoten en later bewoond door het kalifaat van Cordoba. Je komt meer te weten over historische gebeurtenissen die het belang ervan voor de stad vormden, inclusief de ontmoeting tussen Isabella I van Castilla en Ferdinand II van Aragon en de ontdekkingsreiziger Christopher Columbus voordat hij naar Amerika vertrok. Wandel door zalen vol opvallende details, zoals de mozaïeken in de Salon de los Mosaicos. Je bewondert de baden van de Patio Morisco en zie je klassieke torens en Moorse motieven. Beklim de wachttorens en kijk uit over de tuinen. Daarna wandel je doorheen en zie je de fonteinen, vissenvijvers en sinaasappelbomen.

...
Córdoba: rondleiding Mezquita, Judería en Alcazar

9. Córdoba: rondleiding Mezquita, Judería en Alcazar

Ontmoet je gids in het kantoor in Calle Ángel de Saavedra, 5. Begin met een bezoek aan de Mezquita en ontdek alle details en hoeken van dit monument en wandel door de Patio de los Naranjos. Ga dan verder naar de Joodse wijk. Begin bij Plaza del Cardenal Salazar en kom meer te weten over de geschiedenis van de Joods Sefardische-wijk. Zo ontdek je een oude synagoge die werd omgebouwd tot een kapel in Arabische stijl. Ga vervolgens naar de soek, een 18-eeuws gebouw in de stijl van een Arabische bazaar of een typische Córdoba ambachtsmarkt. Ga verder naar de 14e-eeuwse Cordoba-synagoge, gebouwd in de middeleeuwen. Verken daarna de Joodse wijk en leer meer over Al-Andalus en Córdoba van je gids. Betreed de Doña Leonor-baden van het Arabische paleis voordat je een rondleiding door het Alcazar van de katholieke vorsten neemt. Bekijk de officiële residentie van de christelijke koningen en luister naar haar vele geheimen. Sluit de tour af in de prachtige tuinen van het paleis Alcázar.

...
Cordoba: Alcázar de los Reyes Cristianos rondleiding van 1 uur

10. Cordoba: Alcázar de los Reyes Cristianos rondleiding van 1 uur

Ontmoet je groep en gids, sla de wachtrij over en betreed het Alcázar de Los Reyes Cristianos. Het Alcazar, of Moorse kasteel, werd gebouwd in 1328 door Alfonso XI van Castilla. Ga binnen zijn oude muren en bewonder de weelderige tuinen, middeleeuwse vertrekken en Romeinse mozaïeken. Hoewel het oorspronkelijk een koninklijk paleis was, werd dit indrukwekkende architecturale ensemble later gebruikt als een gevangenis en militaire basis. Ga in dezelfde toren staan waar Christopher Columbus in stond toen hij voor het eerst toestemming vroeg om de Atlantische Oceaan over te steken en een route naar India te vinden. Bewonder de Hall of Mosaics, met een verzameling van oorspronkelijke Romeinse mozaïeken die werden blootgelegd op het Corredera-plein in Cordoba. Maak een wandeling door de 'Patio de las Mujeres' of 'Women's Courtyard', die dateert uit de tijd dat het alcáza dienst deed als vrouwengevangenis. Rond je tour af in de tuinen van Alcázar. Vol bloemen en fonteinen, deze schilderachtige en gevierde tuin is de perfecte plek om een tour af te sluiten die schoonheid en geschiedenis combineert.

...

Sitemap Alcázar de los Reyes Cristianos

Wil je alle activiteiten in Alcázar de los Reyes Cristianos ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alcázar de los Reyes Cristianos

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 2.829 beoordelingen

We hadden een fantastische privé gidse. We hebben heel veel bijgeleerd over de geschiedenis en context van cordoba. Mooie bezienswaardigheden, niet te missen!! We kregen ook een terugbetaling omdat het bezoek aan het Alcázar niet mogelijk was. Tevreden :)

Leuke en interessante trip, met gids Manuel die met zijn uitgebreide kennis het nog extra boeiend maakte.

Het was een hele mooie rondleiding met een goede gids! Goed verstaanbaar en een schat aan informatie.

Een aanrader deze app. Veel vlotter dan gewoon een ter plekke tickets kopen

Heerlijke culturele uitstap door Cordoba..fantastisch