Alcúdia Activiteiten in de openlucht

Alcúdia Activiteiten in de openlucht: Onze meest aanbevolen

Alcudia: catamaranvaart langs de noordkust met lunch

1. Alcudia: catamaranvaart langs de noordkust met lunch

Begin je tocht vanuit Port d'Alcudia en ontdek de mooiste baaien en verborgen plekjes langs de spectaculaire noordkust van Mallorca. Kies voor een beleving overdag of bij zonsondergang, en ga aan boord van een catamaran om langs de kust te varen. Vaar langs een schilderachtig eilandje, de vuurtoren van Aucanada en de verborgen baai van Es Coll Baix Beach. Steek de baai van Pollença over, gooi het anker uit bij Cala den Gossalba en verken één van de indrukwekkendste onbekende baaien dicht bij het beroemde strand van Formentor. Geniet van een adembenemend uitzicht op de imposante bergen van Mallorca en de sprankelende blauwe zee. Zoek verkoeling in de kristalheldere wateren en maak gebruik van gratis snorkeluitrusting, kano's en peddelsurfplanken, of ontspan gewoon op het dek en geniet van de rustige omgeving. Geniet aan boord van de catamaran van een lunch of diner met vlees van de BBQ, pastasalade, brood en fruit. Vaar vervolgens terug naar Port d'Alcudia en neem nog een duik tijdens de laatste pauze voordat je de haven weer bereikt.  

Alcúdia: dolfijnen kijken & boottocht langs de kust met gids

2. Alcúdia: dolfijnen kijken & boottocht langs de kust met gids

Geniet van de rust van de oceaan in de vroege ochtend met een boottocht tijdens zonsopgang vanuit Alcúdia, met optioneel vervoer van en naar het hotel. Bekijk Cabo Formentor, waar de bergketen Serra de Tramuntana en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten. Kijk uit naar dolfijnen, en pauzeer bij Es Coll Baix, een maagdelijk strand in een afgelegen baai. Ga mee met een boottocht tijdens zonsopgang vanuit Port d'Alcúdia. De kans dat je dolfijnen gaat zien is maar liefst 99%. Je vaart naar de statige kliffen van Cabo Formentor, de UNESCO-Werelderfgoedlocatie gelegen in de Serra de Tramuntana. Ontdek de dolfijnen die in hun natuurlijke habitat zwemmen, en kom dicht bij de wilde dieren dankzij het speciale ontwerp van de boot. Op de terugweg kun je het idyllische strand van Es Coll Baix bezoeken. Zwemmen in het kristalheldere water – de beste manier om je dag te beginnen. Daarna keer je weer terug naar Port d'Alccdia, waar de boottocht bij zonsopgang eindigt.

Mallorca: avontuur met verschillende belevingen

3. Mallorca: avontuur met verschillende belevingen

Je begint met de ophaalservice in aan Land Rover-jeep en rijdt naar het activiteitenpunntbij Alcúdia, waar je je voorbereidt op je avontuur. Je ontvangt je apparatuur en gaat op pad voor de eerste van je activiteiten. Samen met je gidsen begin je te peddelen in je kajak, langs de indrukwekkende kustlijn van Mallorca, naar een prachtige zeegrot met kristalhelder water. Begin met het zoeken naar de sleutel van de gezonken schat. Vanaf de zeegrot geniet je van een korte wandeling langs de kust naar een perfecte plek om van een klif te duiken. Dit is optioneel. Tijdens de laatste etappe van je avontuur kun je wat snorkelen in de ongerepte Middellandse Zee en de gezonken schat vinden. Nadat je de schat hebt gevonden, kun je dit vieren met een picknicklunch op het strand!

Vanuit Puerto de Alcudia: baai van Alcudia per jetski

4. Vanuit Puerto de Alcudia: baai van Alcudia per jetski

Ervaar een fantastische 50 minuten durende begeleide jetski-tour in de baai van Alcudia. Ontdek het plezier van het verkennen van de oceaan in je eigen tempo. Rijd met je eigen jetski of rijd met je vriend. Er zijn maximaal 2 personen per machine toegestaan op de jetski's. De reis begint in de haven van Alcudia en brengt je naar Coll Baix via verschillende mooie plekken zoals het eiland Aucanada en de Cap de Menorca.Tijdens de rit laat je gids je geheime plekjes in deze adembenemende natuur zien. Geniet van meerdere haltes om te zwemmen, snorkelen en fotografie als souvenir van een onvergetelijke ervaring.

Alcudia: boottocht naar vuurtoren en strand van Formentor

5. Alcudia: boottocht naar vuurtoren en strand van Formentor

Vanuit de haven van Alcudia vaar je naar de stranden aan de noordkust, met als belangrijkste bestemming het beroemde, adembenemende strand van Es Coll Baix. Onderweg kom je langs de vuurtoren op het unieke eiland Alcanada.  Na een frisse duik zet je koers naar de maagdelijke baaien van Cap Pinar, waar je kunt gaan snorkelen. De reis gaat verder naar de baai van Pollença en de ongerepte natuur van het verscholen strandje Es Caló. Hier staat een van de duurste villa's van Mallorca: La Fortaleza.  Het volgende droomstrand is Formentor Beach. Hier vaar je naar de prachtige kleine baai Cala Murta. En daarna ga je naar de torenhoge kliffen van Cap de Formentor in de Serra de Tramuntana. Op dit UNESCO-strand zie je de beroemde, hoog gelegen vuurtoren van Cap de Formentor van z'n wildste kant.

Alcudia: 30 minuten jetski-avontuur voor beginners

6. Alcudia: 30 minuten jetski-avontuur voor beginners

Geniet van deze jetski-route in de baai van Alcudia en vertrek vanuit de haven van Alcudia. Haal na een introductie alle benodigde materialen en start de jetski-rit. Rijd tandem, zodat je de rol van piloot kunt wisselen en mee kunt gaan met wie je maar wilt. De enige vereiste is om 16 jaar oud te zijn (met toestemming van de ouders) of kinderen van 5 jaar en ouder, maar alleen als co-piloot. Tijdens deze jetski-excursie passeer je het schijnbaar eindeloze strand van Alcudia met een kalme zee die steeds doorschijnender wordt naarmate we dieper en dieper in de kust komen. Geniet van deze rijke ervaring waar je niets voor nodig hebt en leer Alcudia van een andere kant kennen. Probeer de jetski-rit rond de baai van Alcudia en koppel je even los van alles. Bovendien worden er foto's gemaakt bij elke excursie die u in de haven kunt kopen voor de prijs van 20 € voor het pakket foto's en video. Het is erg belangrijk dat u weet dat het om veiligheidsredenen absoluut verboden is om met camera's, mobiele telefoons of horloges naar deze jetski-tour te komen.

Alcudia: boot met glazen bodem naar Formentor Beach

7. Alcudia: boot met glazen bodem naar Formentor Beach

Maak een boottocht van Alcudia naar het strand van Formentor en geniet van de magische landschappen van Mallorca. Zie onderweg fantastische baaien, zoals Coll Baix of Aucanada. Bewonder de prachtige rotsformaties langs de kust. Stap aan boord van een boot met glazen bodem en vertrek vanuit Port Alcudia. Waag je op het benedendek en bekijk wat zich onder de boot afspeelt. Zie het charmante platteland van Mallorca aan je voorbij trekken. Geniet van de bijzondere atmosfeer in de baai. Ontspan in alle rust en bewonder het uitzicht op de sprankelende zee. Neem meteen een duik in het turquoise water als je aankomt op het zandstrand van Formentor. Geniet van het adembenemende uitzicht, omgeven door dennen- en eikenbossen.

Alcudia: 2 uur boottocht met glazen bodem naar Coll Baix

8. Alcudia: 2 uur boottocht met glazen bodem naar Coll Baix

Klim aan boord van je boot in de haven Port d'Alcúdia. Vaar langs de baai van Alcúdia en geniet met het hele gezin van een ontspannende boottocht. Ga benedendeks en kijk door de glazen bodem van de catamaran. Betreed een onderwaterwereld en aanschouw de prachtige zeeflora en -fauna. Beleef de schoonheid van Majorca en bewonder het uitzicht op de glinsterende zee. Bewonder de idyllische baaien die aan Majorca's noordkust liggen. Laat het schilderachtige landschap van Majorca opweg naar het strand van Coll Baix aan je voorbijtrekken. Neem, eenmaal daar aangekomen, een verfrissende duik in het kristalheldere water.

Mallorca Alcudia: Jack Sparrow Cave jetski-tour

9. Mallorca Alcudia: Jack Sparrow Cave jetski-tour

Ontdek een van de meest pittoreske hoekjes van de Mallorcaanse baai van Alcudia tijdens een jetski-tour naar Jack Sparrow's Cave. Steek 90 minuten de serene en doorschijnende Middellandse Zee over en ontdek de prachtige kustlijn van Mallorca. Na een korte trainingssessie in de haven van Alcudia, stap je aan boord van de jetski en rijd je door de grot van Jack Sparrow. Ga langs het kustgedeelte van de golfbaan van Aucanada en het Museum van Sa Bassa Blanca totdat je de verborgen Jack Sparrow's Cave op het eiland Aucanada bereikt. Geniet van de omgeving van zijn grot en zijn merkwaardige rotsformaties. Zwem, duik en nader de grot om deze te verkennen. Ga naar Cap de Menorca, waar de baai van Coll Baix verborgen is, voordat je terugkeert naar de haven.

Alcudia: grotten & boottocht langs de kust met snorkelen

10. Alcudia: grotten & boottocht langs de kust met snorkelen

Ontdek de schoonheid van natuurreservaat Llevant tijdens een schilderachtige boottocht. Het trefpunt is de haven van Alcúdia. Hier stap je aan boord van een moderne boot. Vaar langs de beeldschone oostkust van Mallorca. Over de klotsende golven glijd je langs hemelse stranden, het vissersdorp Colonia de Sant Pere en Betlem. Maak een frisse duik in een van Mallorca's baaien. Dan kom je aan bij natuurreservaat Llevant – te voet is dit park moeilijk te bereiken, maar per boot des te gemakkelijker. Hier is een zwempauze ingelast en kun je de baai verkennen. Ga snorkelen in het kristalheldere water, of doe even niets en luier in de zon. Daarna ga je, als het weer het toelaat, op weg naar een zeegrot. Onderweg kun je genieten van een spectaculair uitzicht op de kliffen aan zee.

  • Toegangstickets
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Avonturen
27 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Alcúdia

Wil je alle activiteiten in Alcúdia ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alcúdia

Was een geweldige ervaring! Graag weer. Door het weer (winderig) moest onze excursie meerdere keren worden uitgesteld, waarmee bij het plannen rekening moet worden gehouden, zodat je het tijdens de vakantieperiode toch kunt regelen. Er werd actief voorlichting gegeven en er werd naar oplossingen gezocht, wat erg goed was. Uiteindelijk hebben we het op onze laatste dag kunnen meemaken en waren erg enthousiast. Zeer goed voor beginners, maar dappere gevorderden missen ook niet. De ontdekking van de geheime grot was de kroon op het werk, we hadden hem zelf nooit gevonden! Zeker de moeite waard.

Al met al een hele leuke dagtocht met een leuke meertalige gids. U moet echter de timing op de respectieve plaatsen heroverwegen (minder tijd op de markt, meer tijd in Alcudia). Daarnaast zit je veel in de bus, dus niets voor frequente wandelaars.

Geweldig mooie boottocht bij zonsopgang met veel dolfijnen. Goede kapitein die heeft gezorgd dat we prachtige fotos hebben kunnen maken. Echt een aanrader en belevenis om nooit te vergeten!

De boot naar de dolfijnen was fantastisch de boottocht opzich was al een belevenis maar toen de dolfijnen er ook nog bij kwamen was de dag helemaal geslaagd

geweldige tocht, super gids Andy. Die maakte de tocht nog leuker. Dolfijnen gezien, mooie natuur en ook nog gezwommen