Kies data
Dingen om te doen

Ålesund

Ålesund: De beste dingen die je niet wil missen

Alesund: hop-on hop-off bustour

1. Alesund: hop-on hop-off bustour

Alesund is een pittoresk stadje in Noorwegen en staat bekend om het lijden van een grote brand in 1904. Als gevolg hiervan werd het grootste deel van de stad herbouwd en is het tegenwoordig een prachtige, kleurrijke en historische stad. Stap in bij de eerste halte, de Cruise Terminal, voor de volledige tourervaring, of als je wilt, kun je instappen bij een van de 8 haltes langs de route. De tourbus neemt je mee op een ongelooflijke reis door Alesund en laat je de meest fantastische bezienswaardigheden zien, zoals het populaire openluchtmuseum en het uitkijkpunt Fjellstua. Dit is een geweldige plek om uit te stappen en te genieten van een onvergetelijk uitzicht op de fjorden en bergen van Alesund. Je kunt ook uitstappen op andere fantastische locaties, zoals het Parken Kulturhus waar je veel souvenirwinkels vindt en het Alesund Aquarium waar je kunt genieten van een leuk dagje uit. Als je aan boord bent, zul je genieten van een leuk en interessant audiocommentaar dat toegankelijk is in 8 verschillende talen. Met het 24-uurs hop on, hop off-ticket profiteer je ook van aanbiedingen en kortingen bij een selectie van winkels en eetgelegenheden in de stad, waaronder 10% korting bij Fjordbuda Souvenirs Gift Shop. Hieronder vindt u de bushaltes langs de sightseeingroute: • Cruiseterminal • Sunnmøre-museum • Aksla-uitkijkpunt / Fjellstua • Parken Kulturhus (winkelgebied) • Toeristeninformatie • Het Art Nouveau Centrum / Stadscentrum • Ålesund-kerk • Ålesund Aquarium / Atlanterhavsparken

Ålesund: Ålesund en de omliggende eilanden audiogidstour

2. Ålesund: Ålesund en de omliggende eilanden audiogidstour

Verken Ålesund en zijn omgeving met een gids en leer over de geschiedenis en cultuur van de regio. Bezoek bezienswaardigheden zoals een 12e-eeuwse kerk, een lokale vuurtoren en een uitkijkpunt allemaal tijdens één tour. Ontmoet je chauffeur en ga naar het eiland Giske. Bezoek de Giske-kerk, een 12e-eeuwse kerk gebouwd van wit marmer, op ongeveer 10 km van het stadscentrum van Ålesund. Ga over het water naar het eiland Alnes. Bekijk het uitzicht op de Atlantische oceaan terwijl je het visserseiland verkent. Stop bij Alnes Fyr, een lokale vuurtoren met een café. Breng wat tijd door in Alnes Fyr Cafe, waar u koffie en snacks kunt kopen. De laatste stop is het uitkijkpunt Aksla. Hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en de archipel. Je kunt hier stoppen voor een kopje koffie of iets te eten in restaurant Fjellstua. Als je naar het stadscentrum wilt, kun je de tour beëindigen bij het uitkijkpunt. Anders wordt u teruggebracht naar het startpunt van de tour.

Ålesund: 1-daagse hop-on hop-off sightseeingbusticket

3. Ålesund: 1-daagse hop-on hop-off sightseeingbusticket

De stad Ålesund heeft 45.000 inwoners en is een van de belangrijkste vissershavens van Noorwegen. Na een verwoestende brand in 1904 die de meeste oude houten gebouwen verwoestte, werd de stad volledig herbouwd op initiatief van keizer Wilhelm van Duitsland. Als gevolg hiervan is de architectuur van Ålesunds ongewoon consistent en heeft het een unieke concentratie van Art Nouveau - Jugendstijl. Een mooie nieuwe stad met een oud tintje!

Van Ålesund: privé dagtocht naar Geirangerfjord

4. Van Ålesund: privé dagtocht naar Geirangerfjord

Dompel jezelf onder in de dramatische natuurlijke landschappen van Noorwegen tijdens deze dagtocht. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Ålesund, begin je aan de reis naar Hellesylt, onderweg langs de industriële stad Stranda en het Sykkylven-berggebied. Neem in Hellesylt de veerboot naar Geiranger. Lunch en snacks zijn aan boord te koop. Leer alles over Geirangerfjord vanuit de audiogids aan boord en krijg de kans om de beroemde watervallen te zien. Nadat u van de veerboot bent gestapt, stopt u in het dorp Geiranger. Later reis je langs de "Eagle Road" naar Eidsdal. Spring op een andere veerboot en reis naar Linge, onderweg geniet je van meer panoramische uitzichten. Bekijk op de terugweg naar Ålesund de meest adembenemende plekken aan de fjord, waaronder met sneeuw bedekte bergtoppen, wilde watervallen en weelderige, groene vegetatie.

Alesund: privétour met hoogtepunten van de stad

5. Alesund: privétour met hoogtepunten van de stad

Laat je deskundige gids je ophalen bij je hotel. Begin je tour met een spectaculair uitzicht over de stad en de omliggende eilanden vanaf de berg Aksla. Luister naar verbazingwekkende historische feiten over een van de Vikingkoninkrijken in dit gebied. Ga naar het eiland Giske, de geboorteplaats van de beroemde Viking Rollon, een voorouder van de Britse koninklijke familie. Stop voor foto's bij de marmeren kerk uit de 12e eeuw. Ga naar het eiland Godoy om het oude vissersdorp Alnes met een legendarische vuurtoren te bezoeken. Leer meer over het verleden in het middeleeuwse dorp Sunnmore. Bewonder een van de grootste zeewatertanks van Europa in het Aquarium. Veel plezier met vissen en sta versteld van Sealbay. Eindig met een wandeling over de voetgangersstraat Kongengsgata.

Alesund: privétour naar de Viking-eilanden

6. Alesund: privétour naar de Viking-eilanden

Na een ontmoeting met je gids, word je afgeleverd op de top van Aksla Mountain. Daar kunt u genieten van het fantastische uitzicht op de prachtige Alesund met zijn ongewone bouwstijl, terwijl u luistert naar uw slimme gids en een aantal fascinerende verhalen leert over uw volgende bestemming. Vervolgens volg je de vele onderzeese tunnels naar je volgende bestemming, het Vikingeiland Giske. Dit is de geboorteplaats van de beroemde Viking Rollon, die de voorvader was van de Britse koninklijke familie. Je bezoekt dan het Viking-eiland Godoy en het oude vissersdorp Alnes (met de legendarische vuurtoren uit het tijdperk van de Viking). Ga vervolgens naar het Viking-eiland Vigra, waar je meer te weten komt over het erfgoed van Viking en het buitenste eiland in de archipel van Viking's clan Giske ontdekt. Na uw tour wordt u afgeleverd bij uw tourmeetpunt in Alesund, of op een andere plaats in de oude stad.

Alesund: 3-uur durende sightseeingtour

7. Alesund: 3-uur durende sightseeingtour

Maak je droomtour door Alesund die je kunt aanpassen aan je wensen en behoeften. Ontdek de beroemde Art Nouveau-architectuur van de stad, omringd door bergen, pittoreske bergen en fjorden. Verken de stad in je eigen tempo en kies welke bezienswaardigheden je het meest interesseren. U kunt ervoor kiezen om een wandeling te maken rond "Klein Venetië" en meer te weten te komen over de armoede die de stad eerder heeft belegerd en hoe deze zich heeft ontwikkeld tot een welvarende en moderne stad. Ga vervolgens naar de top van de Aksla-berg om een panoramisch uitzicht op Alesund en de omgeving te bewonderen. Bewonder de kleurrijke huizen, het Sunnmore-gebergte en de talloze pittoreske eilanden. Bezoek ten slotte een huis dat een brand heeft overleefd die de stad in vlammen overspoelde en leer hoe dit houten huis heeft kunnen overleven.

Veelgestelde vragen over Ålesund

Welke tours in Ålesund nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Sitemap Ålesund

Wil je alle activiteiten in Ålesund ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.