Alexanderplatz

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 niet te missen attracties rond Alexanderplatz

Alexanderplatz, een groot plein midden in Berlijn, was ooit de kern van het Oostdeel van de stad. Vandaag de dag is het een vervoersknooppunt en winkelgebied; geen wonder dat er van alles te zien en doen is!

 • Fernsehturm

  1. Fernsehturm

  De Fernsehturm is met zijn 368 meter een icoon van Oost-Duitse architectuur, en het hoogste gebouw in Berlijn. Boek een tour voor spectaculair uitzicht op de stad, of dineer in het draaiende restaurant!

 • Rotes Rathaus

  2. Rotes Rathaus

  Het Berlijnse stadhuis staat vlakbij Alexanderplatz en is herkenbaar door zijn rode bakstenen. Het originele gebouw werd in WOII platgebombardeerd, en na renoveringen nam de Oost-Berlijnse senaat er plaats.

 • Nikolaikirche

  3. Nikolaikirche

  De straten van Berlijn staan niet, zoals in veel Europese steden, vol eeuwenoude gebouwen. De Nikolaikirche uit de 13de eeuw is een uitzondering. Tegenwoordig is de kerk hoofdzakelijk een museum.

 • Weltzeituhr

  4. Weltzeituhr

  Deze excentrieke klok toont de tijd in verschillende delen van de wereld. Erich John ontwierp hem en Hans-Joachim bouwde hem. De klok heeft in veel Duitse films een rol gespeeld, zoals "Lola Rennt".

 • Baseflying vanaf het Park Inn

  5. Baseflying vanaf het Park Inn

  Tussen april en november kun je vanaf het 125 meter hoge Park Inn Hotel naar beneden springen; als je durft!

Plan je bezoek

 • Fernsehturm tickets

  Het is een populaire attractie, dus zorg dat je tickets zeker een paar dagen van tevoren boekt. Let wel: wegens beperkte liftcapaciteit is de toren niet rolstoeltoegankelijk.

 • Openbaar vervoer

  Er zijn geen poortjes, maar het openbaar vervoer is niet gratis! Controleurs in burger checken regelmatig of passagiers een kaartje bij zich hebben. Vergeet niet je ticket af te stempelen voordat je de metro, tram of bus ingaat. Je kunt ook een Berlin WelcomeCard kopen, daarmee krijg je ook korting op bepaalde musea.

 • Planning

  Berlin is een vrij grote stad, niet alleen door de voormalige scheiding, maar ook omdat de stad is ontstaan uit meerdere dorpen. Elke wijk heeft zijn eigen karakter, en als je echt het lokale leven wil ervaren, kun je het best voor elke buurt een dag uittrekken.

 • Respect

  Veel duistere herinneringen hebben een monument in Berlijn. Wees zachtjes en respectvol als je ze bezoekt.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het plein is 24 uur per dag bereikbaar. Tijden voor specifieke activiteiten verschillen.
 • Toegangsprijzen
  Alexanderplatz verkennen is gratis.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet nodig, maar een gids kan interessante inzichten bieden bij de aparte activiteiten.
 • Hoe kom ik er?
  S- of U-bahnhalte 'Alexanderplatz', bereikbaar met de U2, U5, U8, S7 en S5.
 • Extra tips

  • Op Alexanderplatz vinden meedere festivals plaats, zoals de Oktoberfest- en Kerstmarkt. Kom tussen september en december als je Duitse tradities wil ervaren.

  • Berlijn biedt een brede verscheidenheid aan eten, en rond Alexanderplatz vind je bijna alles. Maak een tripje langs de verschillende internationale keukens!

Sitemap Alexanderplatz

Wil je alle activiteiten in Alexanderplatz ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alexanderplatz

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 7.588 beoordelingen

Ticket vooraf boeken voor restaurant met raamzicht was ook al een slimme tip van een ander. Lange wachtrijen konden we zo voorbij lopen. Uitstekende service. Ronddraaiend restaurant was een mooie belevenis. Eten was lekker. Waar voor je geld??? Reken maar op 40 euro per persoon minimaal.

Mooie ervaring om berlijn vanuit de lucht te zien. Eten is er niet super goedkoop maar voor 10-15,- heb je wat te eten (burger, curryworst) dus leuk om dat daar te doen. Alles netjes en lekker eten!

Zoals alle reserveringen die wij gemaakt hebben met deze maatschappij rond de wereld was dit ook weer perfect. Mooie tafel aan het raam en de lange wachtrij voorbij zonder problemen.

Niet in de wachtrij (die nu extra lang is vanwege corona), goede service en fantastisch uitzicht vanuit draaiende restaurant (waar je ook nog eens lekker kunt eten).

We kregen ivm Getyourguide VIP plaatsen. Geweldige MC en goede standups. Geweldige avond gehad.