Alexanderplatz
Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden
Bestsellers

Alexanderplatz: tours & tickets

Alexanderplatz: bekijk alle tours en activiteiten

Topbezienswaardigheden in Berlijn

Bekijk alle 374 tickets en tours

5 niet te missen attracties rond Alexanderplatz

Alexanderplatz, een groot plein midden in Berlijn, was ooit de kern van het Oostdeel van de stad. Vandaag de dag is het een vervoersknooppunt en winkelgebied; geen wonder dat er van alles te zien en doen is!

Fernsehturm

Fernsehturm

De Fernsehturm is met zijn 368 meter een icoon van Oost-Duitse architectuur, en het hoogste gebouw in Berlijn. Boek een tour voor spectaculair uitzicht op de stad, of dineer in het draaiende restaurant!

Rotes Rathaus

Rotes Rathaus

Het Berlijnse stadhuis staat vlakbij Alexanderplatz en is herkenbaar door zijn rode bakstenen. Het originele gebouw werd in WOII platgebombardeerd, en na renoveringen nam de Oost-Berlijnse senaat er plaats.

Nikolaikirche

Nikolaikirche

De straten van Berlijn staan niet, zoals in veel Europese steden, vol eeuwenoude gebouwen. De Nikolaikirche uit de 13de eeuw is een uitzondering. Tegenwoordig is de kerk hoofdzakelijk een museum.

Weltzeituhr

Weltzeituhr

Deze excentrieke klok toont de tijd in verschillende delen van de wereld. Erich John ontwierp hem en Hans-Joachim bouwde hem. De klok heeft in veel Duitse films een rol gespeeld, zoals "Lola Rennt".

Baseflying vanaf het Park Inn

Baseflying vanaf het Park Inn

Tussen april en november kun je vanaf het 125 meter hoge Park Inn Hotel naar beneden springen; als je durft!

Onze insidertips

Fernsehturm tickets

Het is een populaire attractie, dus zorg dat je tickets zeker een paar dagen van tevoren boekt. Let wel: wegens beperkte liftcapaciteit is de toren niet rolstoeltoegankelijk.

Openbaar vervoer

Er zijn geen poortjes, maar het openbaar vervoer is niet gratis! Controleurs in burger checken regelmatig of passagiers een kaartje bij zich hebben. Vergeet niet je ticket af te stempelen voordat je de metro, tram of bus ingaat. Je kunt ook een Berlin WelcomeCard kopen, daarmee krijg je ook korting op bepaalde musea.

Planning

Berlin is een vrij grote stad, niet alleen door de voormalige scheiding, maar ook omdat de stad is ontstaan uit meerdere dorpen. Elke wijk heeft zijn eigen karakter, en als je echt het lokale leven wil ervaren, kun je het best voor elke buurt een dag uittrekken.

Respect

Veel duistere herinneringen hebben een monument in Berlijn. Wees zachtjes en respectvol als je ze bezoekt.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Het plein is 24 uur per dag bereikbaar. Tijden voor specifieke activiteiten verschillen.
 • Toegangsprijzen
  Alexanderplatz verkennen is gratis.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet nodig, maar een gids kan interessante inzichten bieden bij de aparte activiteiten.
 • Hoe kom ik er?
  S- of U-bahnhalte 'Alexanderplatz', bereikbaar met de U2, U5, U8, S7 en S5.
 • Extra tips

  • Op Alexanderplatz vinden meedere festivals plaats, zoals de Oktoberfest- en Kerstmarkt. Kom tussen september en december als je Duitse tradities wil ervaren.

  • Berlijn biedt een brede verscheidenheid aan eten, en rond Alexanderplatz vind je bijna alles. Maak een tripje langs de verschillende internationale keukens!

Wat anderen zeggen over Alexanderplatz

Gemiddelde beoordeling
4.7 / 5
gebaseerd op 7.788 beoordelingen

The Tour with the bus was good. The audio was also good but no dutch language. In the bus on Friday we had the dutch language. But on Saturday we understood that we were on the wrong bus on Friday. The guys who are standing with the red busses Saïd that we could use this bus but the next day they said that we could’t use the bus..... On Saturday we had to wait for almost 35 minutes to get the last bus at the dome square. Overall rating was good.

We really loved this tour ; Rob is a great entertainer, retired ;-) street artist and soon to be stand-up comedian; despite the horrible weather, we had huge fun during the graffiti tour which made us forget we were walking - soaking wet - in heavy rain showers. After the fun tour, we enjoyed a great workshop and Rob managed to turn us all into ambitious street painters; the walls in our hometowns will never be safe again ;-)!

Berlijn: Straatkunst & Graffiti-Tour met Workshop Beoordeeld door

Het was een prima bustour. Alleen jammer dat je niet halverwege de rode lijn kon overstappen op een andere "rode" bus, om de lus te verkleinen. De hele ronde duurt twee uur en als je met de hop on/off nog naar een andere bestemming wilde gaan kostte dat wel erg veel tijd. En het kan, als je naar de kaart kijkt best.

Ticket vooraf boeken voor restaurant met raamzicht was ook al een slimme tip van een ander. Lange wachtrijen konden we zo voorbij lopen. Uitstekende service. Ronddraaiend restaurant was een mooie belevenis. Eten was lekker. Waar voor je geld??? Reken maar op 40 euro per persoon minimaal.

Mooie tocht ze houden rekening met de wat langzamere fietsers Service geweldig. Waren beurs vergeten bij tussenstop en we kwamen er pas achter een tijdje erna contact opgenomen met de gids, je gelooft het niet we hebben m terug gekregen met geld er nog in ,geweldig

Berlijn: 'top secret' fietstocht Beoordeeld door