Alexandrië
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Alexandrië

Bekijk alle tours en activiteiten in Alexandrië

Alexandrië: 7 activiteiten en bezienswaardigheden

Alexandrië werd in 331 v. Chr. gesticht door Alexander de Grote. De havenstad was één van de belangrijkste steden in het oude Egypte en heeft een Mediterraanse sfeer. Hier onze tips!

Foto: David Stanley@Flickr (CC BY 2.0)

Nationaal Museum Alexandrië

Ooit was het consulaat van de VS in dit prachtig gerestaureerde Italiaanse pand gevestigd. Vandaag duik je er in het erfgoed van Alexandrië, van de oudheid tot de moderne periode.

Foto: David Stanley@Flickr (CC BY 2.0)

Bibliotheca Alexandrina

Dit gave gebouw heeft een grote discus in de grond staan, die een tweede zonsopkomst representeert. Binnen vind je een grote hoeveelheid informatie over Alexandrië, in meerdere musea en een planetarium.

Foto: Institute for the Study of the Ancient World @Flickr (CC BY 2.0)

Catacomben van Kom ash-Suqqafa

Nadat een ezel ondergronds op verkenning ging zijn deze tombes gevonden. Ze zijn deel van de grootste Romeinse begraafplaats in Egypte. Diep onder de aarde zie je begraafrituelen van verschillende culturen.

Pilaar van Pompeius & Serapeum

De Pilaar van Pompeius staat in het oudste deel van Alexandrië, in een prachtig openluchtmuseum uit de Greco-Romeinse periode. Het Serapeum eert de god Serapsis.

Foto: Mark Muehlhaeusler@Flickr (CC BY 2.0)

Delices

Dit grandioze theehuis is al sinds 1922 open. Geallieerde soldaten kwamen hier graag tijdens WOII. Een paradijs voor zoetekauwen!

Duiken

Ga de diepte in om opwindende wrakken en ruïnes te onderzoeken. Er zijn duiksafari's van drie dagen waarbij je langs de kust van Mersa Matrouh gezonken Duitse onderzeeërs en Geallieerde vrachtschepen verkent.

Filmfestival Alexandrië

Op dit festival worden internationale films vertoond met als zwaartepunt onafhankelijke cinema. De films tackelen onderwerpen zoals het milieu, economie, architectuur, cultuur en de samenleving.

Alexandrië: Plan uw bezoek

Is het veilig om naar Egypte te gaan?

Zorg ervoor dat je de meest recente informatie hebt, voordat je naar dit gebied reist. Egypte is momenteel veiliger dan andere regio's; het actuele reisadvies van de overheid biedt uitsluitsel.

Hoe moeten koppels zich gedragen?

Liefdesuitingen in het openbaar zijn not done. Een zoen op straat zal gegarandeerd een publiek trekken. Homoseksuele stellen raden we aan zeer discreet te zijn wegens de heersende cultuur.

Moet ik uitkijken voor zakkenrollers?

Jep! Je kan nooit alert genoeg zijn. Pas op voor mensen die je proberen af te leiden en houd je bezittingen dicht bij je. Zakkenrollen komt veel voor in Alexandrië.

Tips & informatie

 • Taal
  Arabisch
 • Valuta
  Egyptian Pound EGP (£)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +20
 • De beste periode voor een bezoek
  Als je niet van hitte houdt, kun je de Egyptische zomer beter vermijden en in de koelere lente- en herfstmaanden gaan. Er heerst een woestijnklimaat, dus de dagen zijn warm en de nachten fris. Neem zonnebrand mee en draag laagjes!

Activiteiten in Alexandrië

De must-see bezienswaardigheden in Alexandrië

Sitemap Alexandrië

Wil je alle activiteiten in Alexandrië ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Alexandrië
4.7
Gebaseerd op 10 beoordelingen van GetYourGuide-klanten