Kies data
Belevingen in

Alfama

Alfama: De beste dingen die je niet wil missen

Lissabon: heuvelrit van 2,5 uur met elektrische fiets

1. Lissabon: heuvelrit van 2,5 uur met elektrische fiets

Bezoek enkele van de 7 heuvels van Lissabon met de elektrische fiets, en ontdek meer van de stad dan wat je zou zien tijdens een normale sightseeingtour. De praktische e-bikes zijn milieuvriendelijk en maken bovendien indruk met een stijlvol vintage-design, waarmee je zeker bekijks trekt tijdens je bezoek aan Alfama, Mouraria en Graça — enkele van de meest historische buurten van de Portugese hoofdstad. Cruise naar panoramische observatiepunten, fiets langs antiekwinkels en levendige restaurants en vorm een uniek beeld van de stad en haar bewoners.

Lissabon: rondvaart over de Taag in traditionele boot

2. Lissabon: rondvaart over de Taag in traditionele boot

Geniet van een boottocht op de rivier de Taag en vaar met een gids door het historische hart van Lissabon. Terwijl je over de prachtige rivier glijdt, vertelt je gids en schipper van alles over het Portugal van de 18e eeuw.  De rondvaart van 45 minuten vertrekt vanaf de Cais do Sodre-bootterminal. Vanaf de rivier trekken de prachtige façades van het historische stadscentrum aan je voorbij. Je vaart langs het handelsplein, het kasteel van São Jorge, Alfama, het nationale pantheon en het station Santa Apolonia. Op de terugweg vaar je midden op de rivier om de betoverende heuvels van Lissabon te bekijken. Vergaap je aan de indrukwekkende 5 aprilbrug en het Christus Koning-beeld in de verte. Je vaart in een traditionele en unieke zeilboot uit 1947 met ruimte voor 50 personen. De warme tinten en vele handgeschilderde bloemen  geven de boot z'n charme en authenticiteit. Eind jaren zestig, met de opkomst van verkeersbruggen, raakten deze schepen in onbruik. De om en nabij 75 boten die van de duizenden boten zijn overgebleven, staan geregistreerd in de Marinha do Tejo, en vormen een levend onderdeel van het Portugese Marinemuseum. Maak kennis met een uniek stuk geschiedenis tijdens een rondvaart over de rivier.

Lissabon: van oost naar west privétour door Tukxi

3. Lissabon: van oost naar west privétour door Tukxi

Verken Lissabon van oost naar west in een Tukxi, een klein voertuig dat een mix is tussen een tuk tuk en een driewielige scooter. Deze privétour van 3 uur combineert een bezoek aan 3 historische wijken met een verkenning van Belem, een van de populairste wijken in de stad, waardoor het de perfecte manier is om het meeste uit de stad te halen als je niet veel tijd hebt . Je tour begint in de oude binnenstad, waar je terug in de tijd reist en verliefd wordt op de kleurrijke wijken Alfama, Mouraria en Graça. Stop onderweg om alles te ontdekken wat Lissabon te bieden heeft, wat de Tukxis bijzonder gemakkelijk maakt. Volg daarna je gids naar het westen van de stad langs de glinsterende rivier Tejo om aan te komen in Belem, waar veel van de grote Portugese ontdekkingsreizigers aan hun reizen begonnen. Hier kunt u de toren van Belem, het Jeronimos-klooster en het Monument der Ontdekkingen bewonderen, 3 van de meest verbazingwekkende gebouwen in Portugal. Als je tijd hebt, sluit je je tour af met een bezoek aan de wereldberoemde Pasteis de Belem en probeer je een aantal van hun heerlijke vla taarten.

Lissabon: rondleiding oude stad per tuktuk

4. Lissabon: rondleiding oude stad per tuktuk

Dit was de plek waar het allemaal begon. Ontmoet elkaar in het hart van de stad, genesteld op de oudste heuvel in Lissabon. Het is de heuvel van fado en van de typische tavernes die hun genialiteit en traditionele wortels behouden. Van de wijken van Graça en Alfama, via Mouraria tot het kasteel van São Jorge, heb je misschien het geluk om een sardine-barbecue op straat tegen te komen. Stap uit in Alfama, maak een wandeling door dit muziekkwartier en luister naar de geluiden. Je kunt Romeinse overblijfselen zien, middeleeuwse huizen die de aardbeving in 1755 hebben overleefd, de prachtige kathedraal van Lissabon, pleinen opgefleurd door terrasjes en hoekjes en steegjes die doen denken aan Arabische steden - de multiculturele geschiedenis van Lissabon heeft hier ook zijn sporen nagelaten. Krijg bovendien een ongelooflijk uitzicht op de stad vanuit de vele natuurlijke ramen die het biedt.

Lissabon: 3 uur rondleiding met tuktuk

5. Lissabon: 3 uur rondleiding met tuktuk

Ervaar de bezienswaardigheden en geluiden van Lissabon op een unieke 3-uur durende begeleide rondleiding per tuktuk die geprijsd is voor een groep van maximaal 6 personen. Voel de pols van de kosmopolitische stad terwijl je naar de wijken Chiado en Bairro Alto rijdt om de traditionele sfeer van de oude wijken te ervaren.  Vanaf een tuktuk heb je de mogelijkheid om dichtbij te komen voor een inzicht in het lokale leven. Hoogtepunten van de rondleiding: • Centrum Lissabon • Rossioplein • Santa Justa-lift • Kathedraal van Lissabon • Antonius van Padua • Portas do Sol uitzichtpunt • Wijk Graça • Kastelengebied • Senhora do Monte uitzichtpunt • Mouraria • Klooster van São Vicente de Fora • Vlooienmarkt (dinsdag en zaterdag) • Nationaal Pantheon • Alfama-buurt 

Lissabon: rondvaart van 1 of 2 uur op de Taag

6. Lissabon: rondvaart van 1 of 2 uur op de Taag

Klim aan boord van een luxe jacht voor een rondvaart van 1 of 2 uur vanaf de kust van Lissabon; je vertrekt van de Doca do Bom Sucesso in de buurt van de historische Toren van Belém. Vaar op de kalme wateren van de Taag, langs de sfeervolle wijken van de stad en bewonder haar maritieme- en visserstradities, en haar strategische belangen om Portugal te verdedigen tegen een aanvallen in minder vreedzame tijden. Je enthousiaste en ervaren schipper deelt zijn kennis met je over het varen over de Atlantische Oceaan en het estuarium van de Taag; evenals de verhalen over Lissabon en de omliggende kustlijn. Je veiligheid is een topprioriteit te allen tijde. Zit lekker ontspannen aan boord van stijlvolle boten, die tussen de 7 en 18 meter lang zijn, en beschikken over sanitaire voorzieningen, een kitchenette, en een CD/MP3/radio audiosysteem om de soundtrack te bieden aan je ervaring. Kies uit een rondvaart in de ochtend van 1 uur, een rondvaart overdag van 2 uur, of een romantische rondvaart bij zonsondergang van 2 uur.

Lissabon: Segwaytour door Alfama

7. Lissabon: Segwaytour door Alfama

Glijd terug in de tijd en ontdek Middeleeuws district Alfama in Lissabon met een Segwaytour. Ontdek in Alfama de geluiden, geuren en zichten van Oud Lissabon. Alfama heeft eigenschappen behouden uit het Middeleeuwse Moorse verleden, zoals smalle straatjes, trappen en bogen. Wandel door een steil labyrinth van kerende stegen. In de kern van Alfama blijft een levendige samenleving verbonden met de levensstijl van Oud Lissabon. Vele gedichten en fadoliedjes zijn geïnspireerd op de constante energie die in deze buurt voelbaar is. Om je in de middeleeuwse sferen te houden, trakteren we je op 2 drankjes in Trobadores, een bar met middeleeuws thema. Segways zijn veilig in gebruik en makkelijk te beheersen. Onze gecertificeerde gidsen geven een volledige training voordat de tour begint.

Lissabon: tocht van 3 uur op een elektrische fiets

8. Lissabon: tocht van 3 uur op een elektrische fiets

Ontdek de schoonheid van Lissabon en verken de hoogstgelegen punten van de stad op een comfortabele elektrische fiets. Begin, na een korte introductie, bij het marktplein en fiets naar het uitkijkpunt van São Pedro de Alcântara, waarbij je langs het Portugese parlementsgebouw komt. Vervolg je tocht over de Avenida da Liberdade en bekijk de fraaiste en duurste winkels van Lissabon. Ontdek daarna het gebied rondom het Castelo de São Jorge en geniet van een geweldig uitzicht over de stad vanaf het beroemde Miradouro das Portas do Sol. Daal af naar de historische wijk Alfama om uiteindelijk weer bij Praça do Comércio, waar je de tocht begonnen bent, uit te komen.

Lissabon: Fado live & rondleiding door Alfama met diner

9. Lissabon: Fado live & rondleiding door Alfama met diner

Begin je Fado-avontuur in Lissabon met een typisch Portugees diner in de gezellig wijk Alfama. Ontdek de lokale gewoontes en gebruiken van de inwoners en leer de keuken kennen van deze oudste wijk van de stad. Alfama ademt Fado, aangezien deze zangkunst hier in de 19e eeuw is ontstaan. Wandel dan door de straatjes van dit prachtige oude gedeelte van de stad tijdens een korte wandeltocht door Alfama. Je eindigt bij een traditioneel Fadohuis en  luistert vol genoegen naar de emotionele melodieën. Verlies jezelf in deze meeslepende muziek en proef de sfeer tijdens het concert. Het typisch Portugese genre wordt gemaakt met een Portugese gitaar en wordt gekenmerkt door oprechte teksten die recht uit het hard komen. Sinds november 2011 staat Fado op de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van UNESCO.

Lissabon: zelfgeleide stadsverkenning GoCar met GPS

10. Lissabon: zelfgeleide stadsverkenning GoCar met GPS

Je ontdekt de bezienswaardigheden van Lissabon vanuit een nieuw perspectief op een leuke GPS-rondleiding. Je gaat achter het stuur zitten van een cabriolet met een geavanceerd navigatiesysteem dat vriendelijke aanwijzingen biedt, zodat je tijdens je tocht ontspant. Kies waar je naartoe wilt en hoe lang je wilt blijven. Dwaal vrij rond volgens je eigen route of kies ervoor om een vooraf ingestelde route in de GPS te volgen. Hieronder worden de vooraf ingestelde routes geschetst: Belém Tour - groene route - ongeveer 2 uur Belém is beroemd, omdat het verbonden is met de geschiedenis van de ontdekkingen en de buurt zal altijd worden herinnerd en geprezen als de zeehaven van het gouden tijdperk van Portugal. Deze route neemt je mee naar: het Nationaal Museum voor Oude Kunst, de "Fundação Oriente", "Cordoaria Nacional", het Jerónimos-klooster, Champalimaud Foundation, de Belém-toren, het Monument der Ontdekkingen, het Elektriciteitsmuseum, de MAAT en de prachtig Comercio-plein. Alfama Tour - blauwe route - ongeveer 1 uur Alfama is de oudste wijk in de stad, bekend om zijn smalle en labyrintische straatjes, kleurrijke huizen met onregelmatige geometrie, kleren drogen aan de ramen en enkele van de mooiste uitzichtpunten van de hoofdstad.  Deze route neemt je mee naar: Casa dos Bicos - José Saramago Foundation, het Fado-museum, het Nationaal Pantheon, het vlooienmarktgebied, de GraçaChurch en het klooster, de uitkijkpunten Portas do Sol en Santa Luzia en de kathedraal van Lissabon. Center Tour – rode route – ongeveer 1,5 uur Deze route brengt je naar het centrum van Lissabon. Baixa, gelegen in het hart van de Portugese hoofdstad, is de meest kosmopolitische wijk in de stad, waar traditie samengaat met de durf van moderniteit, een gebied vol handel. Deze route neemt je mee naar: Santa Justa-lift, het Rossioplein, het Dona Maria II Nationaal Theater, de Carmo-kerk en het klooster, het Camões-plein en het uitkijkpunt S. Pedro de Alcântara, Príncipe Real Garden, het Amália Rodrigues House Museum en Cais do Sodré-gebied langs de rivier.

Sitemap Alfama

Wil je alle activiteiten in Alfama ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alfama

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 16.004 beoordelingen

Zeer goede ervaring met de yellow bus tours , een echte aanrader! De Belem tour was voor ons de mooiste tour . De Modern tour was voor ons iets minder . De tram tour met chauffeur Allesandro maakte het plaatje compleet. De boot hebben we niet genomen . De bussen van Yellow tours waren steeds netjes op tijd. Een echte aanrader. Ook over Get your gide zijn wij zeer tevreden

Leuke rit door alle toeristische kanten van de stad Ik had het meeste ook per voet gedaan maar met Tuktuk is gewoon een aparte ervaring

The guide was very smart and funny. You get details from the city you can't find yourself. Recommend!

Great tour, with a really great guide: thank you Fernando!

Goede fietsen, goede gids, mooie plekjes, kortom perfect!