Algar do Carvão

Algar do Carvão

Algar do Carvão: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Terceira: Tour lavagrotten Algar do Carvão

Terceira: Tour lavagrotten Algar do Carvão

Ga terug naar de natuur en bezoek de buitengewone lavabuis van Algar do Carvão in de caldera van de Guilherme Moniz-vulkaan, 12 kilometer van Angra do Heroísmo. Reis terug in de tijd naar het moment waarop een basaltuitbarsting een reeds bestaande lavastroom scheurde om het proces te starten dat zou leiden tot de vorming van een Stromboliaanse vulkaan met 2 kegels. Observeer verschillende geologische kenmerken, waaronder ijzerafzettingen en silicaatstalactieten, en waardeer formaties die dateren uit de oorsprong van de grot. Ontdek een kleine vijver van zeldzame schoonheid en kijk vol ontzag naar de rook die uit de grond opstijgt. Maak kennis met de unieke flora en fauna, waaronder vogels die hun toevlucht zoeken in de grot, en een gevarieerd plantenleven met soorten schimmels, geleedpotigen en andere groepen.

Terceira: Eilandtour van een halve dag met kaasproeverij

Terceira: Eilandtour van een halve dag met kaasproeverij

Ophaalservice bij de accommodatie om 9.00-9.15 uur, om het westen van het eiland Terceira te verkennen: bezoek aan de vissershaven in de stad São Mateus (ambachtelijke viskunst), richting het westen, fotostop bij baía do negrito (fort en walvisexibitie), proef ambachtelijke kaas (4 soorten kaas); wandeling rond het meer Lagoa das Patas (nationaal park omringd door hortênsias, azáleas en camélias); spot 3 eilanden van de centrale groep vanaf het uitkijkpunt Raminho (eiland São Jorge, Pico en Graciosa). Terug naar de accommodatie om 13.00 uur.

Eiland Terceira: Grotten en Kraters Tour

Eiland Terceira: Grotten en Kraters Tour

Verken de schoonheden van het eiland Terceira en bezoek bergen, heuvels, kraters, vulkanen en grotten. Deze tour is 's middags en je bezoekt het hele centrum van het eiland Terceira (plaatsen waar de openbare tourbus niet komt). Je wordt om 14:00 uur bij je accommodatie opgehaald. De eerste plek waar je naartoe gaat is de top van de grootste krater van het eiland. Vanaf daar zie je een prachtig groen landschap dat bestaat uit landbouwvelden. Van daaruit gaan we naar het binnenland van het eiland, waar je Gruta do Natal (Kerstgrot) bezoekt, een lavabuis die zich als grot heeft gevormd. Daarna zul je versteld staan van het fumarolenveld (Furnas do Enxofre), Algar do Carvão. Dit is het hoogtepunt van de tour, omdat het een lege vulkaan is waar je naar binnen kunt gaan en alles leert over de vorming van dit natuurwonder.

Vanuit Angra do Heroísmo: dagvullende tour naar het eiland Terceira

Vanuit Angra do Heroísmo: dagvullende tour naar het eiland Terceira

Begin de tour met een bezoek aan Monte Brasil, waar u het fort van São João Baptista kunt zien, gebouwd door de Spanjaarden na hun aankomst in 1583. Geniet van een fantastisch uitzicht op de UNESCO-werelderfgoedstad Angra do Heroísmo. Ga verder langs het zuidoosten van het eiland Terceira richting de dorpen Ribeirinha, Feteira en São Sebastião. Bekijk prachtige natuurlijke bezienswaardigheden zoals Ilhéus das Cabras en Baía da Salga, met als hoogtepunt een bezoek aan de oudste kerk van het eiland. Stop vervolgens bij Serra do Cume, een uitkijkpunt in de grootste "caldeira" van Terceira. Bekijk de uitgestrekte landbouwvelden verspreid over het eiland. Geniet daarna van wat vrije tijd voor de lunch in het charmante stadje Praia da Vitória. In de middag gaat u verder langs de noordkust van het eiland en bezoekt u de natuurlijke zwembaden van Biscoitos. Optioneel bezoek je Algar do Carvão, een lege vulkanische schoorsteen, dat ongeveer 30-40 minuten duurt (ticket niet inbegrepen). Wanneer u terugkeert naar uw hotel, mag u de bijzondere schoonheid van het centrale deel van het eiland niet missen. Je kunt er onder andere de dappere stieren in hun natuurlijke habitat aanschouwen.

Vanuit Angra: Vulkaan Tour van 3 uur

Vanuit Angra: Vulkaan Tour van 3 uur

Ontdek de vulkanen en vulkanische grotten van het eiland Terceira tijdens deze rondleiding voor liefhebbers van geologie. Bezoek Algar do Carvão, Furnas do Enxofre en Gruta do Natal met een deskundige gids. Ontmoet je gids en chauffeur om opgehaald te worden bij je hotel en ga naar de eerste stop van de tour - de inactieve Algar do Carvão. Bezoek het van binnenuit en ontdek het meertje en de fascinerende geologische formaties. Ga vervolgens naar Furnas do Enxofre, een kleine strook land met 20 fumarolen die witte damp de lucht in blazen. Je ziet ook inheemse flora zoals de jeneverbes van de Azoren en de bosbes van de Azoren. Sluit je tour af met een bezoek aan Gruta do Natal (kerstgrot), een grottenstelsel dat bekend staat als een lavabuis, vol met spectaculaire vulkanische formaties.

4 pieken, 4 vulkanen

4 pieken, 4 vulkanen

Let op: deze tour wordt alleen gemaakt met minimaal 2 personen. Tijdens de hele ervaring ontdekt u het eiland Terceira en de belangrijkste vulkanische verschijnselen die het eiland hebben gevormd en momenteel het toneel vormen voor uitbundige uitzichten, zoals Algar do Carvão, de enige vulkaan ter wereld die te voet kan worden bezocht. Waar de oude uitbarstingen voorbijgingen, blijft een van de oudste en laatste oerbossen van Europa over, het Laurissilva-woud van Macaronesië, een mysterieus vochtig bos met een overvloed aan endemische soorten. Dit is een zoektocht naar de grootste schat die nog over is, waarbij je een van de grootste natuurparken van de Azoren leert kennen, die deel uitmaakt van het "Azores Geopark". Deze tour wordt gedaan per busje met korte wandelingen.

Eiland Terceira: Algar do Carvão - De Grotten Tour

Eiland Terceira: Algar do Carvão - De Grotten Tour

Heb je je ooit voorgesteld om de schoot van de aarde te bezoeken? Nou, door te kiezen voor deze tour is dat precies wat je zult doen, waarbij je de meest karakteristieke vulkanische holtes op het eiland Terceira zult ontdekken. De excursie begint om 14.00 uur bij Alto das Covas (trefpunt) in Angra do Heroísmo en eindigt rond 17.00 uur met een doortocht: Lagoa das Patas, we bezoeken het recreatiepark, de lagune en de rivier, in gezelschap van de eenden; (30 min) Gruta do Natal, we bezoeken de lavabuis waar het gebruik van een helm noodzakelijk is; (30 min) Furnas do Enxofre, een korte wandeling door de natuur, waarbij we het ademende land bewonderen; (30 min) Algar do Carvão, zonder twijfel het ex-libris van het eiland Terceira. (45min) Bekijk, voel en ervaar de natuur in haar puurste staat!

Terceira eiland: Het beste van Terceira eiland tour met lunch

Terceira eiland: Het beste van Terceira eiland tour met lunch

Dit is de beste manier om het eiland Terceira in één dag te leren kennen. Ga met ons mee op een tour van het eiland op een andere manier. (minibus/minibusje) De tour begint om 9.00 uur bij Alto das Covas (trefpunt) in Angra do Heroísmo en eindigt rond 17.00 uur met een doortocht: - Monte Brasil (10/15min); - We dalen af naar de stad in oostelijke richting en passeren het Douaneplein, waar we het standbeeld van Vasco da Gama kunnen vinden; - Monument van de stier en arena (5/10min); - Parochies Ribeirinha, Feteira en Porto Judeu; - Miradouro da Serretinha in Feteira met uitzicht op het eilandje van de geiten (5/10min); - Salga natuurlijke zwembaden (5/10min); - Vila de São Sebastião, we bezoeken de oudste kerk van het eiland en een kleine kapel voor de verering van de Heilige Geest die we Império noemen (10/15min); - Stad Praia da Vitória; - Uitkijkpunt Serra do Facho (5/10min); - Lunchstop in een plaatselijk restaurant. Compleet menu met typische eilandgerechten, met als hoofdgerecht de heerlijke Alcatra (stoofpot van rundvlees) (1 uur); - Uitkijkpunt Serra do Cume (10/15min); - (Optioneel) Algar do Carvão geosite, die in het centrale gedeelte van het eiland Terceira ligt en overeenkomt met een 95 m diepe vulkanische schoorsteen. Het bezoek wordt te voet afgelegd via trappen. (Optioneel, €10/pax, 30/45min); - Parochie Biscoitos om wijngaarden te zien en hoe druiven worden geproduceerd op de Azoren en natuurlijk ook de natuurlijke zwembaden. Afhankelijk van de tijd kunnen we 15 minuten zwemmen (10/15min). Gedurende de dag stoppen we wanneer je maar wilt, wat de ervaring nog aangenamer maakt. De route kan worden gewijzigd afhankelijk van weersomstandigheden of verkeersveranderingen.

Vanuit Angra: Dagvullende tour per jeep op het eiland Terceira

Vanuit Angra: Dagvullende tour per jeep op het eiland Terceira

Ontdek het beste van het eiland Terceira tijdens een begeleide dagexcursie vanuit Angra do Heroísmo. Laat je ophalen en afzetten bij je hotel in Angra. De eerste stop is Monte Brasil, waar je Angra do Heroísmo van bovenaf kunt zien. Maak een korte rit door de stad en vervolgens langs de zuidoostkust naar het dorp Ribeirinha, waar u een panoramisch uitzicht kunt bewonderen. Ga offroad terwijl je de dorpen Agualva en Biscoitos verkent en observeer wilde stieren in hun natuurlijke habitat, evenals een gevarieerd aanbod aan inheemse flora. Neem een korte pauze voor de lunch en ga dan verder met het ontdekken van de Algar do Carvão-vulkaan, de grootste attractie op het eiland. Sluit de tour af met nog meer indrukwekkende landschappen vanuit het intacte natuurgebied in het centrale deel van het eiland, voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

Privétour door de grotten met een geoloog

Privétour door de grotten met een geoloog

Tijdens deze rondleiding, onder leiding van een geoloog, bezoeken we Gruta do Natal (Kerstgrot) en Algar do Carvão. Vanaf hier in het midden van het eiland kun je, afhankelijk van het weer, ervoor kiezen om onze beroemde lokale kaas te proeven terwijl je iets van de geschiedenis van de regio leert of een lokale biologische boerderij bezoeken waar koffiebomen zij aan zij groeien met tropisch fruit (banaan, papaja, passievrucht...). Je kunt de eigenaars van de boerderij ontmoeten en van hen leren terwijl je de lokaal geproduceerde koffie en andere lekkernijen proeft, afhankelijk van het seizoen. Als je onderweg een duik wilt nemen in een van onze natuurlijke zwembaden, neem dan een handdoek en zwemkleding mee. De ervaring is een volledig aanpasbare privétour die is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en wensen. De grotten zijn 's middags geopend (14-18 uur in de zomer / 14:30-17:30 uur in de winter). Tussen oktober en april gesloten op zondag, maandag en donderdag.

19 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Algar do Carvão: topattracties in de buurt

Algar do Carvão: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Terceira: Tour lavagrotten Algar do Carvão

Terceira: Tour lavagrotten Algar do Carvão

Ga terug naar de natuur en bezoek de buitengewone lavabuis van Algar do Carvão in de caldera van de Guilherme Moniz-vulkaan, 12 kilometer van Angra do Heroísmo. Reis terug in de tijd naar het moment waarop een basaltuitbarsting een reeds bestaande lavastroom scheurde om het proces te starten dat zou leiden tot de vorming van een Stromboliaanse vulkaan met 2 kegels. Observeer verschillende geologische kenmerken, waaronder ijzerafzettingen en silicaatstalactieten, en waardeer formaties die dateren uit de oorsprong van de grot. Ontdek een kleine vijver van zeldzame schoonheid en kijk vol ontzag naar de rook die uit de grond opstijgt. Maak kennis met de unieke flora en fauna, waaronder vogels die hun toevlucht zoeken in de grot, en een gevarieerd plantenleven met soorten schimmels, geleedpotigen en andere groepen.

Terceira: Eilandtour van een halve dag met kaasproeverij

Terceira: Eilandtour van een halve dag met kaasproeverij

Ophaalservice bij de accommodatie om 9.00-9.15 uur, om het westen van het eiland Terceira te verkennen: bezoek aan de vissershaven in de stad São Mateus (ambachtelijke viskunst), richting het westen, fotostop bij baía do negrito (fort en walvisexibitie), proef ambachtelijke kaas (4 soorten kaas); wandeling rond het meer Lagoa das Patas (nationaal park omringd door hortênsias, azáleas en camélias); spot 3 eilanden van de centrale groep vanaf het uitkijkpunt Raminho (eiland São Jorge, Pico en Graciosa). Terug naar de accommodatie om 13.00 uur.

Eiland Terceira: Grotten en Kraters Tour

Eiland Terceira: Grotten en Kraters Tour

Verken de schoonheden van het eiland Terceira en bezoek bergen, heuvels, kraters, vulkanen en grotten. Deze tour is 's middags en je bezoekt het hele centrum van het eiland Terceira (plaatsen waar de openbare tourbus niet komt). Je wordt om 14:00 uur bij je accommodatie opgehaald. De eerste plek waar je naartoe gaat is de top van de grootste krater van het eiland. Vanaf daar zie je een prachtig groen landschap dat bestaat uit landbouwvelden. Van daaruit gaan we naar het binnenland van het eiland, waar je Gruta do Natal (Kerstgrot) bezoekt, een lavabuis die zich als grot heeft gevormd. Daarna zul je versteld staan van het fumarolenveld (Furnas do Enxofre), Algar do Carvão. Dit is het hoogtepunt van de tour, omdat het een lege vulkaan is waar je naar binnen kunt gaan en alles leert over de vorming van dit natuurwonder.

Vanuit Angra do Heroísmo: dagvullende tour naar het eiland Terceira

Vanuit Angra do Heroísmo: dagvullende tour naar het eiland Terceira

Begin de tour met een bezoek aan Monte Brasil, waar u het fort van São João Baptista kunt zien, gebouwd door de Spanjaarden na hun aankomst in 1583. Geniet van een fantastisch uitzicht op de UNESCO-werelderfgoedstad Angra do Heroísmo. Ga verder langs het zuidoosten van het eiland Terceira richting de dorpen Ribeirinha, Feteira en São Sebastião. Bekijk prachtige natuurlijke bezienswaardigheden zoals Ilhéus das Cabras en Baía da Salga, met als hoogtepunt een bezoek aan de oudste kerk van het eiland. Stop vervolgens bij Serra do Cume, een uitkijkpunt in de grootste "caldeira" van Terceira. Bekijk de uitgestrekte landbouwvelden verspreid over het eiland. Geniet daarna van wat vrije tijd voor de lunch in het charmante stadje Praia da Vitória. In de middag gaat u verder langs de noordkust van het eiland en bezoekt u de natuurlijke zwembaden van Biscoitos. Optioneel bezoek je Algar do Carvão, een lege vulkanische schoorsteen, dat ongeveer 30-40 minuten duurt (ticket niet inbegrepen). Wanneer u terugkeert naar uw hotel, mag u de bijzondere schoonheid van het centrale deel van het eiland niet missen. Je kunt er onder andere de dappere stieren in hun natuurlijke habitat aanschouwen.

Vanuit Angra: Vulkaan Tour van 3 uur

Vanuit Angra: Vulkaan Tour van 3 uur

Ontdek de vulkanen en vulkanische grotten van het eiland Terceira tijdens deze rondleiding voor liefhebbers van geologie. Bezoek Algar do Carvão, Furnas do Enxofre en Gruta do Natal met een deskundige gids. Ontmoet je gids en chauffeur om opgehaald te worden bij je hotel en ga naar de eerste stop van de tour - de inactieve Algar do Carvão. Bezoek het van binnenuit en ontdek het meertje en de fascinerende geologische formaties. Ga vervolgens naar Furnas do Enxofre, een kleine strook land met 20 fumarolen die witte damp de lucht in blazen. Je ziet ook inheemse flora zoals de jeneverbes van de Azoren en de bosbes van de Azoren. Sluit je tour af met een bezoek aan Gruta do Natal (kerstgrot), een grottenstelsel dat bekend staat als een lavabuis, vol met spectaculaire vulkanische formaties.

4 pieken, 4 vulkanen

4 pieken, 4 vulkanen

Let op: deze tour wordt alleen gemaakt met minimaal 2 personen. Tijdens de hele ervaring ontdekt u het eiland Terceira en de belangrijkste vulkanische verschijnselen die het eiland hebben gevormd en momenteel het toneel vormen voor uitbundige uitzichten, zoals Algar do Carvão, de enige vulkaan ter wereld die te voet kan worden bezocht. Waar de oude uitbarstingen voorbijgingen, blijft een van de oudste en laatste oerbossen van Europa over, het Laurissilva-woud van Macaronesië, een mysterieus vochtig bos met een overvloed aan endemische soorten. Dit is een zoektocht naar de grootste schat die nog over is, waarbij je een van de grootste natuurparken van de Azoren leert kennen, die deel uitmaakt van het "Azores Geopark". Deze tour wordt gedaan per busje met korte wandelingen.

Eiland Terceira: Algar do Carvão - De Grotten Tour

Eiland Terceira: Algar do Carvão - De Grotten Tour

Heb je je ooit voorgesteld om de schoot van de aarde te bezoeken? Nou, door te kiezen voor deze tour is dat precies wat je zult doen, waarbij je de meest karakteristieke vulkanische holtes op het eiland Terceira zult ontdekken. De excursie begint om 14.00 uur bij Alto das Covas (trefpunt) in Angra do Heroísmo en eindigt rond 17.00 uur met een doortocht: Lagoa das Patas, we bezoeken het recreatiepark, de lagune en de rivier, in gezelschap van de eenden; (30 min) Gruta do Natal, we bezoeken de lavabuis waar het gebruik van een helm noodzakelijk is; (30 min) Furnas do Enxofre, een korte wandeling door de natuur, waarbij we het ademende land bewonderen; (30 min) Algar do Carvão, zonder twijfel het ex-libris van het eiland Terceira. (45min) Bekijk, voel en ervaar de natuur in haar puurste staat!

Terceira eiland: Het beste van Terceira eiland tour met lunch

Terceira eiland: Het beste van Terceira eiland tour met lunch

Dit is de beste manier om het eiland Terceira in één dag te leren kennen. Ga met ons mee op een tour van het eiland op een andere manier. (minibus/minibusje) De tour begint om 9.00 uur bij Alto das Covas (trefpunt) in Angra do Heroísmo en eindigt rond 17.00 uur met een doortocht: - Monte Brasil (10/15min); - We dalen af naar de stad in oostelijke richting en passeren het Douaneplein, waar we het standbeeld van Vasco da Gama kunnen vinden; - Monument van de stier en arena (5/10min); - Parochies Ribeirinha, Feteira en Porto Judeu; - Miradouro da Serretinha in Feteira met uitzicht op het eilandje van de geiten (5/10min); - Salga natuurlijke zwembaden (5/10min); - Vila de São Sebastião, we bezoeken de oudste kerk van het eiland en een kleine kapel voor de verering van de Heilige Geest die we Império noemen (10/15min); - Stad Praia da Vitória; - Uitkijkpunt Serra do Facho (5/10min); - Lunchstop in een plaatselijk restaurant. Compleet menu met typische eilandgerechten, met als hoofdgerecht de heerlijke Alcatra (stoofpot van rundvlees) (1 uur); - Uitkijkpunt Serra do Cume (10/15min); - (Optioneel) Algar do Carvão geosite, die in het centrale gedeelte van het eiland Terceira ligt en overeenkomt met een 95 m diepe vulkanische schoorsteen. Het bezoek wordt te voet afgelegd via trappen. (Optioneel, €10/pax, 30/45min); - Parochie Biscoitos om wijngaarden te zien en hoe druiven worden geproduceerd op de Azoren en natuurlijk ook de natuurlijke zwembaden. Afhankelijk van de tijd kunnen we 15 minuten zwemmen (10/15min). Gedurende de dag stoppen we wanneer je maar wilt, wat de ervaring nog aangenamer maakt. De route kan worden gewijzigd afhankelijk van weersomstandigheden of verkeersveranderingen.

Vanuit Angra: Dagvullende tour per jeep op het eiland Terceira

Vanuit Angra: Dagvullende tour per jeep op het eiland Terceira

Ontdek het beste van het eiland Terceira tijdens een begeleide dagexcursie vanuit Angra do Heroísmo. Laat je ophalen en afzetten bij je hotel in Angra. De eerste stop is Monte Brasil, waar je Angra do Heroísmo van bovenaf kunt zien. Maak een korte rit door de stad en vervolgens langs de zuidoostkust naar het dorp Ribeirinha, waar u een panoramisch uitzicht kunt bewonderen. Ga offroad terwijl je de dorpen Agualva en Biscoitos verkent en observeer wilde stieren in hun natuurlijke habitat, evenals een gevarieerd aanbod aan inheemse flora. Neem een korte pauze voor de lunch en ga dan verder met het ontdekken van de Algar do Carvão-vulkaan, de grootste attractie op het eiland. Sluit de tour af met nog meer indrukwekkende landschappen vanuit het intacte natuurgebied in het centrale deel van het eiland, voordat je wordt teruggebracht naar je hotel.

Privétour door de grotten met een geoloog

Privétour door de grotten met een geoloog

Tijdens deze rondleiding, onder leiding van een geoloog, bezoeken we Gruta do Natal (Kerstgrot) en Algar do Carvão. Vanaf hier in het midden van het eiland kun je, afhankelijk van het weer, ervoor kiezen om onze beroemde lokale kaas te proeven terwijl je iets van de geschiedenis van de regio leert of een lokale biologische boerderij bezoeken waar koffiebomen zij aan zij groeien met tropisch fruit (banaan, papaja, passievrucht...). Je kunt de eigenaars van de boerderij ontmoeten en van hen leren terwijl je de lokaal geproduceerde koffie en andere lekkernijen proeft, afhankelijk van het seizoen. Als je onderweg een duik wilt nemen in een van onze natuurlijke zwembaden, neem dan een handdoek en zwemkleding mee. De ervaring is een volledig aanpasbare privétour die is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en wensen. De grotten zijn 's middags geopend (14-18 uur in de zomer / 14:30-17:30 uur in de winter). Tussen oktober en april gesloten op zondag, maandag en donderdag.

De topbezienswaardigheden in Angra do Heroísmo

Activiteiten in Algar do Carvão

Rondleidingen in Portugal

Wat te doen in Portugal

Andere activiteiten in Algar do Carvão

Wil je alle activiteiten in Algar do Carvão bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Algar do Carvão

Gemiddelde beoordeling

4.8
(156 beoordelingen)