Datums kiezen

Algar do Carvão

Algar do Carvão: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Terceira: Tour lavagrotten Algar do Carvão

1. Terceira: Tour lavagrotten Algar do Carvão

Ga terug naar de natuur en bezoek de buitengewone lavabuis van Algar do Carvão in de caldera van de Guilherme Moniz-vulkaan, 12 kilometer van Angra do Heroísmo. Reis terug in de tijd naar het moment waarop een basaltuitbarsting een reeds bestaande lavastroom scheurde om het proces te starten dat zou leiden tot de vorming van een Stromboliaanse vulkaan met 2 kegels. Observeer verschillende geologische kenmerken, waaronder ijzerafzettingen en silicaatstalactieten, en waardeer formaties die dateren uit de oorsprong van de grot. Ontdek een kleine vijver van zeldzame schoonheid en kijk vol ontzag naar de rook die uit de grond opstijgt. Maak kennis met de unieke flora en fauna, waaronder vogels die hun toevlucht zoeken in de grot, en een gevarieerd plantenleven met soorten schimmels, geleedpotigen en andere groepen.

Terceira: eilandtour van een halve dag met kaasproeverij

2. Terceira: eilandtour van een halve dag met kaasproeverij

Ontmoet je chauffeur bij je accommodatie in Angra do Heroísmo, Praia da Vitoria of Lajes en begin je tour van een halve dag in een minibus met airconditioning. Verken Algar do Carvão, een lege vulkaan en zijn grotten met opmerkelijke unieke mineralogische kenmerken. De 90 meter diepe vulkanische schoorsteen werd ongeveer 3.200 jaar geleden gevormd nadat het magma uit de hoofdschoorsteen was afgevoerd naar de magmakamer. De volgende is Furnas do Enxofre. Loop rond een fumarolenveld en zie zwavelgas uit de grond komen. Overweeg het prachtige natuurlijke zwembad van Biscoitos, omgeven door zwarte lava en met een paar kleurrijke vissersboten die erlangs voor anker liggen. Stop voor een fotomoment in Miradouro do Raminho en bekijk 3 eilanden. Sluit een heerlijke dag af met een handgemaakte heerlijke kaasproeverij.

Van Angra do Heroísmo: dagtour naar het eiland Terceira

3. Van Angra do Heroísmo: dagtour naar het eiland Terceira

Begin de tour met een bezoek aan Monte Brasil, waar u het fort van São João Baptista kunt zien, gebouwd door de Spanjaarden na hun aankomst in 1583. Geniet van een fantastisch uitzicht op de UNESCO-werelderfgoedstad Angra do Heroísmo. Ga verder langs het zuidoosten van het eiland Terceira richting de dorpen Ribeirinha, Feteira en São Sebastião. Bekijk prachtige natuurlijke bezienswaardigheden zoals Ilhéus das Cabras en Baía da Salga, met als hoogtepunt een bezoek aan de oudste kerk van het eiland. Stop vervolgens bij Serra do Cume, een uitkijkpunt in de grootste "caldeira" van Terceira. Bekijk de uitgestrekte landbouwvelden verspreid over het eiland. Geniet daarna van wat vrije tijd voor de lunch in het charmante stadje Praia da Vitória. In de middag gaat u verder langs de noordkust van het eiland en bezoekt u de natuurlijke zwembaden van Biscoitos. Optioneel bezoek je Algar do Carvão, een lege vulkanische schoorsteen, dat ongeveer 30-40 minuten duurt (ticket niet inbegrepen). Wanneer u terugkeert naar uw hotel, mag u de bijzondere schoonheid van het centrale deel van het eiland niet missen. Je kunt er onder andere de dappere stieren in hun natuurlijke habitat aanschouwen.

Van Angra: vulkaantour van 3 uur

4. Van Angra: vulkaantour van 3 uur

Ontdek de vulkanen en vulkanische grotten van het eiland Terceira tijdens deze rondleiding voor liefhebbers van geologie. Bezoek Algar do Carvão, Furnas do Enxofre en Gruta do Natal met een deskundige gids. Ontmoet je gids en chauffeur om opgehaald te worden bij je hotel en ga naar de eerste stop van de tour - de inactieve Algar do Carvão. Bezoek het van binnenuit en ontdek het meertje en de fascinerende geologische formaties. Ga vervolgens naar Furnas do Enxofre, een kleine strook land met 20 fumarolen die witte damp de lucht in blazen. Je ziet ook inheemse flora zoals de jeneverbes van de Azoren en de bosbes van de Azoren. Sluit je tour af met een bezoek aan Gruta do Natal (kerstgrot), een grottenstelsel dat bekend staat als een lavabuis, vol met spectaculaire vulkanische formaties.

Algar do Carvão: rondleiding door de grotten van Terceira

5. Algar do Carvão: rondleiding door de grotten van Terceira

Heb je je ooit voorgesteld om de baarmoeder van de aarde te bezoeken? Welnu, door deze tour te kiezen, is dat precies wat u gaat doen, de meest karakteristieke vulkanische holtes op het eiland Terceira ontdekken. We verlaten Angra do Heroísmo richting Lagoa das Patas, we bezoeken het recreatiepark, de lagune en de beek, in het gezelschap van de eenden. Daarna gaan we naar Gruta do Natal, we bezoeken de lavabuis waar het dragen van een helm verplicht is. We gaan verder landinwaarts waar we stoppen om de zwavelgrotten te bezoeken. Een korte wandeling van 10 minuten door de natuur en de ademhaling van de aarde bewonderen. Omdat het beste altijd voor het laatst is, is het tijd om het Regionale Natuurmonument van Algar do Carvão te bezoeken, ongetwijfeld het ex-libris van het eiland Terceira. Glimp, voel en beleef de natuur in haar puurste staat!

Eiland Terceira: dagtour met hoogtepunten van het eiland met lunch

6. Eiland Terceira: dagtour met hoogtepunten van het eiland met lunch

Dit is de beste manier om het eiland Terceira in één dag te ontdekken. Ga met ons mee op een volledige reis rond het eiland op een andere manier. (minibus/minibusje). We starten om 9 uur in de stad Angra do Heroísmo, met een bezoek aan Monte Brasil. Vervolgens doorkruisen we de stad richting het oosten en passeren we de Pátio da Alfândega, het monument voor de stier en de arena. We gaan verder langs de kust richting Vila de São Sebastião, langs Ribeirinha, Feteira (serretinha), Porto Judeu (uitzicht op Ilhéu das Cabras) en Baia da Salga. In São Sebastião bezoeken we de oudste kerk van het eiland en een kleine kapel voor de devotie van de Heilige Geest die we Império noemen. We gaan verder richting de stad Praia da Vitória langs het uitkijkpunt Serra do Cume, Fontinhas, Santa Cruz, totdat we het uitkijkpunt Serra do Facho bereiken. Na een bezoek aan de stad stoppen we voor de lunch in een lokaal restaurant. Volledig menu met typische gerechten van het eiland, met als hoofdgerecht de heerlijke Alcatra. (rundvleesstoofpot) Na de goddelijke lunch hebben we de enige optie van de dag. Als u wilt, kunnen we de Algar do Carvão-geosite bezoeken, die zich in het centrale deel van het eiland Terceira bevindt en overeenkomt met een vulkanische schoorsteen van 80 m diep. Het bezoek wordt te voet afgelegd via trappen. We gaan naar het noorden om het kleine stadje Biscoitos te bezoeken om wijngaarden te zien en hoe druiven worden geproduceerd op de Azoren en natuurlijk ook de natuurlijke poelen. Afhankelijk van het weer kunnen we 15 minuten uittrekken voor een duik. Vanaf hier beginnen we aan de terugkeer naar Angra do Heroísmo, langs de kust langs Altares, Raminho, Serreta, Doze Ribeiras, Santa Bárbara, Cinco Ribeiras, São Bartolomeu en São Mateus. Gedurende de dag stoppen we wanneer u maar wilt om de ervaring nog aangenamer te maken. De route kan veranderen afhankelijk van weersomstandigheden of verkeersveranderingen.

4 pieken, 4 vulkanen

7. 4 pieken, 4 vulkanen

Let op: deze tour wordt alleen gemaakt met minimaal 2 personen. Tijdens de hele ervaring ontdekt u het eiland Terceira en de belangrijkste vulkanische verschijnselen die het eiland hebben gevormd en momenteel het toneel vormen voor uitbundige uitzichten, zoals Algar do Carvão, de enige vulkaan ter wereld die te voet kan worden bezocht. Waar de oude uitbarstingen voorbijgingen, blijft een van de oudste en laatste oerbossen van Europa over, het Laurissilva-woud van Macaronesië, een mysterieus vochtig bos met een overvloed aan endemische soorten. Dit is een zoektocht naar de grootste schat die nog over is, waarbij je een van de grootste natuurparken van de Azoren leert kennen, die deel uitmaakt van het "Azores Geopark". Deze tour wordt gedaan per busje met korte wandelingen.

Halve dag busje op het centrum van het eiland Terceira

8. Halve dag busje op het centrum van het eiland Terceira

De tour begint 's middags, waar je wordt opgehaald bij je hotel en vervolgens naar het centrum van het eiland Terceira gaat. Tijdens deze tour zul je veel geheime plekken zien die bekend zijn bij de lokale bevolking. Je bezoekt een binnenkant van een lavabuis met een verlenging van 700 meter. De Tour eindigt bij Algar do Carvão, een Vulcano die je echt van binnen kunt bezoeken.

Terceira : Hele dag Jeep Tour

9. Terceira : Hele dag Jeep Tour

Op deze volledige dag vol avontuur beginnen we met het ophalen van de klant naar de accommodatie en eindigen we met het inleveren ervan. Een dag vol emoties gegarandeerd door onze lokale gids en door de plaatsen te bezoeken die ons eiland het meest identificeren, of het nu gaat om cultuur en geschiedenis, maar ook om de unieke natuur. De gids begeleidt de klant altijd gedurende de hele route. Onze tour begint bij Monte Brasil, een uitgedoofde vulkaan omgeven door 4 km muren van de "Fortaleza de São João Baptista". Een ongelooflijk panoramisch uitzicht over de stad Angra do Heroísmo. Monte Brasil is een uitgedoofde vulkaan die uit de zee is voortgekomen en zich bij de stad Angra do Heroísmo heeft gevoegd. Tegenwoordig is het een beschermd landschap en het natuurpark van de stad. Daarna door de beroemde Vaquinha-kaas, de oudste kaas op ons eiland (inclusief kaasproeverij). De overige punten lopen door de prachtige lagune van Falca, het bosreservaat ligt in het binnenland van het eiland Terceira en dankt zijn naam aan een prachtig kunstmatig meer, gevoed door het water dat uit het Serra de Santa Bárbara-gebergte stroomt, bij Furnas do Enxofre, Biscoitos Natural lava Rock Pools (waar je in kunt duiken) en Serra do Cume, met een spectaculair uitzicht op het zogenaamde Patchwork, de verdeling van landbouwgronden in Caldeira dos 5 Picos! Op het hoogste punt stijgt de Serra do Cume tot 545 meter hoog.

Eiland Terceira: West Tour

10. Eiland Terceira: West Tour

De westkant van het eiland Terceira biedt een opwindende ervaring om delen van de prachtige natuurlijke landschappen te verkennen. Tijdens de tour deelt onze gecertificeerde gids interessante informatie over de geschiedenis, cultuur en natuur van het eiland Terceira. Enkele van de meest populaire uitkijkpunten en toeristische plekken in deze tour zijn: Monte Brazilië Queijaria Artesanaal "Queijo Vaquinha" Lagoa das Patas Algar do Carvão Ovens doen Enxofre Schema en pick-up te regelen na reservering

Beschikbare activiteiten

13 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Algar do Carvão: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Algar do Carvão

Wil je alle activiteiten in Algar do Carvão bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.