Datums kiezen

Algar do Carvão

Algar do Carvão

Algar do Carvão: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Terceira: Tour lavagrotten Algar do Carvão

1. Terceira: Tour lavagrotten Algar do Carvão

Ga terug naar de natuur en bezoek de buitengewone lavabuis van Algar do Carvão in de caldera van de Guilherme Moniz-vulkaan, 12 kilometer van Angra do Heroísmo. Reis terug in de tijd naar het moment waarop een basaltuitbarsting een reeds bestaande lavastroom scheurde om het proces te starten dat zou leiden tot de vorming van een Stromboliaanse vulkaan met 2 kegels. Observeer verschillende geologische kenmerken, waaronder ijzerafzettingen en silicaatstalactieten, en waardeer formaties die dateren uit de oorsprong van de grot. Ontdek een kleine vijver van zeldzame schoonheid en kijk vol ontzag naar de rook die uit de grond opstijgt. Maak kennis met de unieke flora en fauna, waaronder vogels die hun toevlucht zoeken in de grot, en een gevarieerd plantenleven met soorten schimmels, geleedpotigen en andere groepen.

Terceira: eilandtour van een halve dag met kaasproeverij

2. Terceira: eilandtour van een halve dag met kaasproeverij

Ontmoet je chauffeur bij je accommodatie in Angra do Heroísmo, Praia da Vitoria of Lajes en begin je tour van een halve dag in een minibus met airconditioning. Verken Algar do Carvão, een lege vulkaan en zijn grotten met opmerkelijke unieke mineralogische kenmerken. De 90 meter diepe vulkanische schoorsteen werd ongeveer 3.200 jaar geleden gevormd nadat het magma uit de hoofdschoorsteen was afgevoerd naar de magmakamer. De volgende is Furnas do Enxofre. Loop rond een fumarolenveld en zie zwavelgas uit de grond komen. Overweeg het prachtige natuurlijke zwembad van Biscoitos, omgeven door zwarte lava en met een paar kleurrijke vissersboten die erlangs voor anker liggen. Stop voor een fotomoment in Miradouro do Raminho en bekijk 3 eilanden. Sluit een heerlijke dag af met een handgemaakte heerlijke kaasproeverij.

Vanuit Angra do Heroísmo: dagvullende tour naar het eiland Terceira

3. Vanuit Angra do Heroísmo: dagvullende tour naar het eiland Terceira

Begin de tour met een bezoek aan Monte Brasil, waar u het fort van São João Baptista kunt zien, gebouwd door de Spanjaarden na hun aankomst in 1583. Geniet van een fantastisch uitzicht op de UNESCO-werelderfgoedstad Angra do Heroísmo. Ga verder langs het zuidoosten van het eiland Terceira richting de dorpen Ribeirinha, Feteira en São Sebastião. Bekijk prachtige natuurlijke bezienswaardigheden zoals Ilhéus das Cabras en Baía da Salga, met als hoogtepunt een bezoek aan de oudste kerk van het eiland. Stop vervolgens bij Serra do Cume, een uitkijkpunt in de grootste "caldeira" van Terceira. Bekijk de uitgestrekte landbouwvelden verspreid over het eiland. Geniet daarna van wat vrije tijd voor de lunch in het charmante stadje Praia da Vitória. In de middag gaat u verder langs de noordkust van het eiland en bezoekt u de natuurlijke zwembaden van Biscoitos. Optioneel bezoek je Algar do Carvão, een lege vulkanische schoorsteen, dat ongeveer 30-40 minuten duurt (ticket niet inbegrepen). Wanneer u terugkeert naar uw hotel, mag u de bijzondere schoonheid van het centrale deel van het eiland niet missen. Je kunt er onder andere de dappere stieren in hun natuurlijke habitat aanschouwen.

Vanuit Angra: Vulkaan Tour van 3 uur

4. Vanuit Angra: Vulkaan Tour van 3 uur

Ontdek de vulkanen en vulkanische grotten van het eiland Terceira tijdens deze rondleiding voor liefhebbers van geologie. Bezoek Algar do Carvão, Furnas do Enxofre en Gruta do Natal met een deskundige gids. Ontmoet je gids en chauffeur om opgehaald te worden bij je hotel en ga naar de eerste stop van de tour - de inactieve Algar do Carvão. Bezoek het van binnenuit en ontdek het meertje en de fascinerende geologische formaties. Ga vervolgens naar Furnas do Enxofre, een kleine strook land met 20 fumarolen die witte damp de lucht in blazen. Je ziet ook inheemse flora zoals de jeneverbes van de Azoren en de bosbes van de Azoren. Sluit je tour af met een bezoek aan Gruta do Natal (kerstgrot), een grottenstelsel dat bekend staat als een lavabuis, vol met spectaculaire vulkanische formaties.

Algar do Carvão: Terceira Grotten Tour

5. Algar do Carvão: Terceira Grotten Tour

Belangrijk: Tickets zijn al bij de prijs inbegrepen. Heb je je ooit voorgesteld om de schoot van de aarde te bezoeken? Nou, als je voor deze tour kiest, is dat precies wat je gaat doen, de meest emblematische vulkaanholtes op het eiland Terceira ontdekken. We vertrekken vanuit Angra do Heroísmo richting Lagoa das Patas, we bezoeken het recreatiepark, de lagune en de beek, in gezelschap van de eenden. Dan gaan we naar Gruta do Natal, we bezoeken de lavabuis waar het dragen van een helm noodzakelijk is. We gaan verder landinwaarts waar we stoppen om de zwavelgrotten te bezoeken. Een korte wandeling van 10 minuten door de natuur, waarbij we de ademhaling van de aarde bewonderen. Omdat het beste altijd voor het laatst is, is het tijd om het Regionaal Natuurmonument van Algar do Carvão te bezoeken, ongetwijfeld het ex-libris van het eiland Terceira. Aanschouw, voel en ervaar de natuur in haar puurste staat!

4 pieken, 4 vulkanen

6. 4 pieken, 4 vulkanen

Let op: deze tour wordt alleen gemaakt met minimaal 2 personen. Tijdens de hele ervaring ontdekt u het eiland Terceira en de belangrijkste vulkanische verschijnselen die het eiland hebben gevormd en momenteel het toneel vormen voor uitbundige uitzichten, zoals Algar do Carvão, de enige vulkaan ter wereld die te voet kan worden bezocht. Waar de oude uitbarstingen voorbijgingen, blijft een van de oudste en laatste oerbossen van Europa over, het Laurissilva-woud van Macaronesië, een mysterieus vochtig bos met een overvloed aan endemische soorten. Dit is een zoektocht naar de grootste schat die nog over is, waarbij je een van de grootste natuurparken van de Azoren leert kennen, die deel uitmaakt van het "Azores Geopark". Deze tour wordt gedaan per busje met korte wandelingen.

Het eiland Terceira: Grotten en kraters

7. Het eiland Terceira: Grotten en kraters

Verken de schoonheid van het eiland Terceira en bezoek bergen, heuvels, kraters, vulkanen en grotten. Deze tour is in de middag en je gaat het hele centrum van het eiland Terceira bezoeken (plaatsen waar de openbare bus niet heen gaat). U wordt om 14:00 uur opgehaald bij uw accommodatie. De eerste plaats waar je heen gaat is naar de hoogste berg van het eiland. Vanaf daar kunt u, afhankelijk van de zichtbaarheid, het andere eiland van de Azoren-archipel zien. Dan is het tijd om de eerste grot (Gruta do Natal = kerstgrot) te bezoeken, een lavabuis. Daarna sta je versteld van het fumarolenveld (Furnas do Enxofre), Algar do Carvão. Het is het hoogtepunt van de tour, omdat het een lege vulkaan is waar je naar binnen kunt. Voordat je een kaasproeverij ondergaat, stop je bij Serra do Cume voor een spectaculair uitzicht over een van de grootste kraters ooit gevormd op het eiland Terceira in de Azoren.

Terceira eiland: Het beste van Terceira eiland tour met lunch

8. Terceira eiland: Het beste van Terceira eiland tour met lunch

Dit is de beste manier om het eiland Terceira in één dag te leren kennen. Ga met ons mee op een tour van het eiland op een andere manier. (minibus/minibusje) De tour begint om 9.00 uur bij Alto das Covas (trefpunt) in Angra do Heroísmo en eindigt rond 17.00 uur met een doortocht: - Monte Brasil (10/15min); - We dalen af naar de stad in oostelijke richting en passeren het Douaneplein, waar we het standbeeld van Vasco da Gama kunnen vinden; - Monument van de stier en arena (5/10min); - Parochies Ribeirinha, Feteira en Porto Judeu; - Miradouro da Serretinha in Feteira met uitzicht op het eilandje van de geiten (5/10min); - Salga natuurlijke zwembaden (5/10min); - Vila de São Sebastião, we bezoeken de oudste kerk van het eiland en een kleine kapel voor de verering van de Heilige Geest die we Império noemen (10/15min); - Stad Praia da Vitória; - Uitkijkpunt Serra do Facho (5/10min); - Lunchstop in een plaatselijk restaurant. Compleet menu met typische eilandgerechten, met als hoofdgerecht de heerlijke Alcatra (stoofpot van rundvlees) (1 uur); - Uitkijkpunt Serra do Cume (10/15min); - (Optioneel) Algar do Carvão geosite, die in het centrale gedeelte van het eiland Terceira ligt en overeenkomt met een 95 m diepe vulkanische schoorsteen. Het bezoek wordt te voet afgelegd via trappen. (Optioneel, €10/pax, 30/45min); - Parochie Biscoitos om wijngaarden te zien en hoe druiven worden geproduceerd op de Azoren en natuurlijk ook de natuurlijke zwembaden. Afhankelijk van de tijd kunnen we 15 minuten zwemmen (10/15min). Gedurende de dag stoppen we wanneer je maar wilt, wat de ervaring nog aangenamer maakt. De route kan worden gewijzigd afhankelijk van weersomstandigheden of verkeersveranderingen.

Halve dag busje op het centrum van het eiland Terceira

9. Halve dag busje op het centrum van het eiland Terceira

De tour begint 's middags, waar je wordt opgehaald bij je hotel en vervolgens naar het centrum van het eiland Terceira gaat. Tijdens deze tour zul je veel geheime plekken zien die bekend zijn bij de lokale bevolking. Je bezoekt een binnenkant van een lavabuis met een verlenging van 700 meter. De Tour eindigt bij Algar do Carvão, een Vulcano die je echt van binnen kunt bezoeken.

Terceira : Hele dag Jeep Tour

10. Terceira : Hele dag Jeep Tour

Op deze volledige dag vol avontuur beginnen we met het ophalen van de klant naar de accommodatie en eindigen we met het inleveren ervan. Een dag vol emoties gegarandeerd door onze lokale gids en door de plaatsen te bezoeken die ons eiland het meest identificeren, of het nu gaat om cultuur en geschiedenis, maar ook om de unieke natuur. De gids begeleidt de klant altijd gedurende de hele route. Onze tour begint bij Monte Brasil, een uitgedoofde vulkaan omgeven door 4 km muren van de "Fortaleza de São João Baptista". Een ongelooflijk panoramisch uitzicht over de stad Angra do Heroísmo. Monte Brasil is een uitgedoofde vulkaan die uit de zee is voortgekomen en zich bij de stad Angra do Heroísmo heeft gevoegd. Tegenwoordig is het een beschermd landschap en het natuurpark van de stad. Daarna door de beroemde Vaquinha-kaas, de oudste kaas op ons eiland (inclusief kaasproeverij). De overige punten lopen door de prachtige lagune van Falca, het bosreservaat ligt in het binnenland van het eiland Terceira en dankt zijn naam aan een prachtig kunstmatig meer, gevoed door het water dat uit het Serra de Santa Bárbara-gebergte stroomt, bij Furnas do Enxofre, Biscoitos Natural lava Rock Pools (waar je in kunt duiken) en Serra do Cume, met een spectaculair uitzicht op het zogenaamde Patchwork, de verdeling van landbouwgronden in Caldeira dos 5 Picos! Op het hoogste punt stijgt de Serra do Cume tot 545 meter hoog.

17 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Algar do Carvão: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Algar do Carvão

Wil je alle activiteiten in Algar do Carvão bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.