Alhambra

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

4 dingen die je moeten weten voordat je het Alhambra bezoekt

Het begin van het Alhambra in Granada, Spanje werd al in 889 gebouwd voor de Nasriden. Zo'n lange geschiedenis betekent dat er van alles te leren is - wij helpen je alvast op weg.

 • Bezoek een van Spanje’s belangrijkste historische locaties

  1. Bezoek een van Spanje’s belangrijkste historische locaties

  Het feit dat het Alhambra op de Werelderfgoedlijst van UNESCO én op de lijst van de Twaalf Schatten van Spanje staat, zegt genoeg. Ookal zijn alle monumenten een bezoek meer dan waard, de Nasridenpaleizen zijn het populairst. Ze liggen aan de voet van de Sierra Nevada en ademen de prominente islamistische geschiedenis en erfgoed van Granada. Het complex bestaat uit de Mexuar, Serallo en de harem en geeft inzicht in de extravagantie van de Nasriden tijdens het hoogtepunt van hun heerschappij.

 • Koop je tickets van tevoren

  2. Koop je tickets van tevoren

  Vooraf plannen is altijd handig, maar in het geval van het Alhambra is het een absolute must. Let wel dat je je kaartjes slechts tot 3 dagen vóór je bezoek kunt reserveren. Voor drukke tijden, zoals de winter- en Paasvakantie, moet je zelfs minstens 3 maanden van tevoren boeken om een bezoek te garanderen. Mochten de standaard tickets uitverkocht zijn, dan kun je wellicht nog een rondleiding bemachtigen. Vergeet niet je volledige naam en paspoort- of identiteitskaartnummer door te geven.

 • Houd rekening met extra reis- en verkentijd

  3. Houd rekening met extra reis- en verkentijd

  Het door bergen omringde Alhambra is niet eenvoudig te bereiken. Reken dus genoeg tijd, want slechts enkele wegen leiden naar het paleis. Ben je al in Granada, dan duurt de reis minstens 20 minuten. De meeste tours door het complex en de tuinen van Generalife duren minstens 3 uur. Bovendien is het een van de populairste attracties van Spanje en zul je dus wellicht in de rij moeten wachten. Met een ticket met voorrangstoegang ben je er zeker van dat je je tijd in het complex optimaal benut.

 • Verken elk van de monumenten

  4. Verken elk van de monumenten

  Het militaire fort Alcazaba werd al in het jaar 889 gebouwd op een Romeinse ruïne en is daarmee het oudste gedeelte van het Alhambra. De Nasriden restaureerden het bouwwerk in de 13e eeuw en voegden later monumenten als de tuinen van Generalife en de Leeuwenhof toe aan het fort. Elk monument heeft zijn eigen ingang en entreebewijzen, ookal kun je met sommige rondleidingen alle delen bezoeken. Er zijn ook bepaalde gedeelten van het terrein waar je gratis in mag.

Plan je bezoek

 • Wanneer kan ik het Alhambra bezoeken?

  Het paleis is het hele jaar open, behalve op 25 december en 1 januari.

 • Kleding

  Voor het paleis geldt geen kledingvoorschrift, maar bij andere katholieke locaties in de stad kan het zo zijn dat je armen en benen moeten worden bedekt. Denk er wel aan om in de schaduw te blijven en veel water te drinken!

 • Hoe kom je er?

  Met het openbaar vervoer (lijn C3) kom je direct bij de ticketbalie, maar je kunt ook lopen. Vanuit het stadscentrum zijn er verschillende routes (allen rond de 800 meter lang). De mooiste en interessantste route begint op Plaza Nueva, gaat naar de Cuesta de Gomérez, door de poort van de Pomegranates, zo naar de lanen die naar Alhambra leiden.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dinsdag tot en met zaterdag, 09:00-18:00
  Zondag, 09:00-15:30
  Vakantie-uren kan variëren
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen vanaf €14.00. Vooraf boeken is sterk aan te raden.
 • Heb ik een gids nodig?
  Het kan zeker interessant zijn om de architectuur door een expert te laten toelichten.
 • Hoe kom ik er?
  Openbaar vervoer (lijn C3), auto of te voet vanuit het centrum.
 • Extra tips

  • Kinderen onder de 12 mogen gratis mee, maar moeten nog steeds een boeking hebben.

  • Toegang tot de paleizen verloopt per half uur. Wees op tijd!

Wat anderen zeggen over Alhambra

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 46.674 beoordelingen

Om vier uur een rondleiding gehad van een dame in het Spangels ( Spaans/Engels ) laten we zeggen ze deed haar uiterste best. De dame was trouwens beter te horen zonder de ontvanger met bijbehorende oortjes dan met. Dit kan ook aan het momenteel verplichte mondkapje te wijten zijn. Kleine groep van mijn vrouw en ik, nog twee jongere stellen een jonge man uit Belgie met zijn Spaanse vriendin waarmee we nog na afloop een drankje hebben gedronken en een Canadeese uit Montreal met haar vriend uit Zuid-Africa. Een geluk bij een ongeluk is het geringe aantal bezoekers in deze Corona tijd. Mooie paleizen en een schitterende omgeving. Drie jaar geleden in Rome een rondleiding gehad duur ook 3.5 uur vanaf het forum romanum tot en met het Colosseum dat vond ik persoonlijk indrukwekkender.

Wat een verademing om tijdens deze periode het Alhambra te bezoeken. In normale omstandigheden 8000 bezoekers per dag. De site kan terug ademenen. Hier en daar zelfs kleine conservatiewerken. Laat je leiden door de lokale gids en je steekt er zeker wat van op. Nergens aanschuiven en foto’s zonder drummende toeristen. Bedankt.

We choose the private guided tour for the Alhambra. Our tourguide Carmen was amazing. She told very passionate about the Alhambra and could very easily answer the questions we had. If you get a private tour I would recommend to ask for her.

Ivm Corona app moeten downloaden en oortjes in ipv audiogids. Dit werkte helaas niet goed. De oplossing: 100 % genoten van al het moois dat het Alhambra te bieden heeft en voor of achteraf de app bekijken en beluisteren.

It was very professional. Our guide was amazing. She did a great job. She knows a lot of Alhambra. Our next guided tour will be with "getyourguide" again". Thank you!