Alhambra

Vergaap je aan de extravagantie van de Nasridendynastie op een van de belangrijkste historische locaties van Spanje.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Alhambra: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Granada: ticket snelle toegang Alhambra & Nasridenpaleizen

1. Granada: ticket snelle toegang Alhambra & Nasridenpaleizen

Met je dagticket kun je het Alhambra, de Generalife en de Nasridenpaleizen bezoeken. Ontdek het Nasridenpaleizen-complex, de residentie van de koningen van Granada. Verken de Alcazaba, de villa van de Generalife, het paleis van Karel V en de baden van de moskee, en bewonder de schoonheid van de omliggende tuinen. Sta versteld van de schitterende architectuurstijlen van de vesting en de paleizen van het Alhambra. Het Alhambra was een paleis, een vesting en een citadel. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 889 n.Chr. en was ooit de thuisbasis van Moorse koningen en sultans, maar ook van belangrijke regeringslieden, hofdienaars en de koninklijke garde.

Granada: Alhambra & Generalife versnelde toegang

2. Granada: Alhambra & Generalife versnelde toegang

Ontdek de indrukwekkende architectonische prestatie van de Nasridische heersers, het Alhambra. Dwaal in je eigen tempo door de fascinerende tuinen van het Alhambra, die zijn gevuld met fonteinen, hangende planten en geplaveide paden. Ontdek de sfeer van de Moorse cultuur en bewonder de vegetatie rondom het fort. Bewonder de decadente architectuur van het Generalife, het paleis tegenover het Alhambra, waar ooit de koningen van Granada woonden. Wandel door het militaire gebied, de Alcazaba, en bekijk de gefortificeerde zandkleurige torentjes. Vervolg je tocht door het complex en zie het Paleis van Karel V, het moskee-bad, en enkele verborgen looppaden in de tuinen.

Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

3. Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

Ontdek de schoonheid van de duizendjarige stad Granada met behulp van een lokale gids tijdens een tweetalige tour in het Spaans en Engels.  Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het Alhambra - het paleis van het oude Arabische koningshuis. Het complex is een monumentaal bezienswaardigheid en omvat El Generalife, de zomerresidentie van de sultans, de Nasridenpaleizen en La Alcazaba, die dienden als het militaire gedeelte van de citadel. Terwijl je de architectuur bewondert, vertelt je gids je meer over de ingewikkelde geschiedenis van deze legendarische plek. Loop naar het hart van de stad door de 14e-eeuwse Puerta de la Justicia.  Ga verder en vang een glimp op van de Koninklijke Kanselarij van Granada en de oude houthakkersplein. Hier passeer je ook Santa Ana, een voormalige Almanzora-moskee met een prachtig glazen dak. Sluit je wandeling af met een bezoek aan de theehuizen in het lagere Albaicín, een reis naar de oude zijdemarkt Alcaicería en een uitzicht op de Capilla Real en de kathedraal van Granada. Sluit de tour af met tapas en proef de ware smaken van de regio.

Granada City Train - Hop on, hop off-ticket, 1 of 2 dagen

4. Granada City Train - Hop on, hop off-ticket, 1 of 2 dagen

Stap in deze unieke hop on, hop off-trein en ontdek Granada in je eigen tempo met dit ticket. De trein is speciaal ontworpen om door de smalle straatjes van de Albaicín te navigeren en heeft een panoramisch dak, een open terras in de zomer en audiogidsen aan boord in 12 talen die beschikbaar zijn tegen een toeslag (met 2 speciale kinderkanalen in het Spaans en het Engels). Je kunt bij elk van de haltes in- en uitstappen om de essentie van de stad te ervaren, van het monumentale Alhambra tot het sfeervolle Albaicín. Verken de wijk Realejo, pauzeer voor een kopje koffie op Plaza Nueva, bewonder het uitzicht op de stad vanaf de Mirador de San Nicolas en nog veel meer. Stap zo vaak als je wilt in en uit de trein, zolang je ticket geldig is, en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Kies als optie een rondleiding, inclusief een bezoek aan de arena  va n Granada (Plaza De Toros De Granada). Het bezoek begint bij de galerij waar je authentieke posters en historische kaartjes, echte stierenkoppen, niet-gepubliceerde foto's en een documentaire over de stierenvechtgeschiedenis van Granada vindt. Zie een etalage gewijd aan de grandioze stierenvechter, David 'El Fandi' Fandila.  Loop door el callejón , de gang rond de arena met een panoramisch uitzicht op de arena. De volgende halte is de paardenwerf waar je de stallen ontdekt waar paarden rusten en worden voorbereid voor het stierengevecht, en el guadarnés waar de uitrusting die door de paarden wordt gebruikt wordt bewaard.  Een van de belangrijkste delen van het bezoek is de kapel, waar je de patrones van Granada Nrta. Sra. De las Angustias vindt, gevolgd door de operatiekamer met originele instrumenten en meubels. Op het eind zie je de toriles, een plaats die exclusief is gereserveerd voor de stieren. De Alhambra-route vindt overdag plaats, terwijl de City Center Route een avondtrein is die je de geweldige nachtelijke sfeer van Granada laat proeven. Alhambra Route (groene lijn): trein vertrekt elke 15-25 minuten, afhankelijk van de tijd van het jaar • Alhambra a. Alhambra Generalife /Taquillas b. Alhambra Palacios Nazaríes/Puerta Justícia • Cuesta Gomérez • Plein Nueva/Office Granada City Tour • Paseo de los Tristes • Mirador de San Cristóbal/Albaicín • Monasterio de la Cartuja • Plaza de Toros • Catedral/Plaza Romanilla • Calle Alhóndiga • Plaza Mariana Pineda/El Corte Inglés • Calle Molinos/Campo del Príncipe • Hotel Alhambra Palace/Carmen de los Mártires City Center Route (Rode lijn) : treinen rijden elke 30-60 minuten, afhankelijk van de tijd van het jaar • Plaza Nueva/Office Granada City Tour • Paseo de los Tristes • Mirador de San Cristóbal/Albaicín • Monasterio de la Cartuja • Plaza de Toros • Catedral/Plaza de la Romanilla • Calle Alhóndiga • Plaza Mariana Pineda/El Corte Inglés

Van Malaga: rondleiding Alhambra met toegangskaarten

5. Van Malaga: rondleiding Alhambra met toegangskaarten

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van het Alhambra tijdens deze dagtrip vanuit Malaga. Verken een van de mooiste voorbeelden van Moorse architectuur ter wereld met een gids. Bezoek de Nasrid-paleizen van Granada en het paleis van Karel V. Wordt opgehaald bij het ontmoetingspunt in Malaga. Leun achterover en ontspan op het schilderachtige platteland naar Granada. Betreed het Alhambra-complex en laat het uitzicht op de stad van Granada je de adem benemen. Bekijk de ingewikkelde details, fonteinen en fresco's in de Nasrid-paleizen. Dwaal door de ontvangsthallen en koninklijke vertrekken in het paleis. Verken het belangrijkste fort, het Alcazaba. Beklim de uitkijktoren Torre de la Vela. Betreed het paleis van Karel V en bekijk de kunstwerken en kunstvoorwerpen die in dit gebouw uit de Renaissance zijn ondergebracht. Wandel ten slotte door de rustige tuinen van het landgoed Generalife en hoor het geluid van stromend water uit de fonteinen. Keer terug naar Malaga aan het einde van je tour.

Volledige dag Granada: Alhambra General, Albayzin en Sacromonte

6. Volledige dag Granada: Alhambra General, Albayzin en Sacromonte

De oude stad Granada zit vol met unieke schoonheid: breng een hele dag door in de stad en geniet van de cultuur, architectuur en geschiedenis. 'S Ochtends ziet u het prachtige Alhambra, een fort gebouwd in de 9e eeuw die later een koninklijke residentie werd. 'S Middags reist u door Albayzin en Sacramonte, twee fascinerende moslimwijken van de stad. Albayzin wordt beschouwd als een van de mooiste wijken van Granada, bekend om zijn keien en middeleeuwse uitstraling. In Sacromonte zie je de traditionele grotwoningen die historisch worden bewoond door zigeuners en ervaar je de prachtige flamenco-shows. Wandelen is veruit de beste manier om alle hoeken en gaten van de labyrintische structuur van deze buurten te verkennen. Laat je gids je verrassen met historische informatie, legendes en artistieke details voor een onvergetelijke dag.

Alhambra en Nasrid Palaces door de privétour Senses

7. Alhambra en Nasrid Palaces door de privétour Senses

Sla de wachtrij over en spring lange wachtrijen bij de ingang van het monument, zodat je meteen de ongelooflijke Werelderfgoedlocatie kunt gaan verkennen. Je exclusieve tour is ontworpen als een zintuiglijke ervaring, om je te verbazen met de geschiedenis en kunst van de stad van het Alhambra. Je gidsen zullen gebruik maken van audiovisuele middelen en objecten uit het tijdperk, die je helpen om de tijden van de Nasrid-dynastieën van het Alhambra te reconstrueren en voor te stellen. Je gids zal je enkele van de meest speciale items uit het dagelijks leven van de Nasrid-tijd in het Alhambra-paleis laten zien, waarbij je ze kunt aanraken, ruiken of proeven, en het mysterie en de unieke vibes van dat tijdperk onthult. Bovendien zult u in staat zijn om de essentiële technische aspecten van de bouw van het monument te begrijpen via de audiovisuele inhoud.

Granada: Alhambra, Generalife & Albaycín in kleine groep

8. Granada: Alhambra, Generalife & Albaycín in kleine groep

's Ochtends bezoek je het Alhambra, het meest bezochte monument in Spanje en een van de boeiendste islamitische bouwwerken ter wereld. Jaarlijks bewonderen miljoenen bezoekers de paleizen, tuinen en muren. Ontdek tijdens een gecombineerde tour de pracht van dit monument van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het Nasrid-complex, gebouwd op de heuvel Sabika, is het meest indrukwekkende fortencomplex van het islamitische Spanje en is het overgebleven bewijs van de gouden eeuw van Granada.  In de namiddag bezoek je het Albaicín, de oude wijk van Granada die nog altijd de charme heeft van zijn hoogtijdagen. Wandel over de smalle geplaveide straatjes en bewonder de balkons met bloemen en het prachtige uitzicht op de Moorse vesting. Ontdek herenhuizen die gebouwd werden voor de adel van Nasrid in de 14e en 15e eeuw. Verken zowel het monumentale Alhambra en het charmante Albaicín met de deskundige gids. Tussenin pauzeer je voor een lunch. Geniet van een hele dag vol Spaanse geschiedenis en kunst.

Granada: Alhambra Palace Skip-The-Line Ticket & Audiotour

9. Granada: Alhambra Palace Skip-The-Line Ticket & Audiotour

Ervaar het Alhambra-paleis in je eigen tempo met een skip-the-line e-ticket en een boeiende/boeiende/fascinerende zelfgeleide audiotour op je smartphone. Ontvang uw ticket per e-mail, download de app en de audiotour op uw telefoon, voorafgaand aan uw bezoek, en reis terug in de tijd om de glorie van het meest iconische monument van Granada en de meest bezochte site in Spanje te ervaren. Zet je koptelefoon op en verken/ontdek de beroemde Patio van de Liones, de indrukwekkende Mexuar en de beroemde tuinen door de kracht van verhalen vertellen en leer historische informatie en ongewone verhalen en anekdotes uit de glorieuze Moorse periode van Granada. De inhoud van de Tour is het resultaat van diepgaand onderzoek, geperst in korte originele verhalen die uw bezoek zowel boeiend als informatief zullen maken. De audiotour kan herhaaldelijk en op elk moment worden gebruikt, voor of na uw bezoek. Dit is een onmisbare kans om waardevolle inzichten te krijgen in de glorie van het Alhambra-paleis, zijn opkomst en ondergang, en op een geheel originele manier te relateren aan uw omgeving / de exposities.

Van Madrid: 5-daagse reis naar Andalusië en Toledo

10. Van Madrid: 5-daagse reis naar Andalusië en Toledo

Breng 5 dagen het verkennen van Andalusië, en te genieten van reizen van historisch belangrijkste steden van het gebied. Bezoek iconische monumenten en geniet van het uitzicht op het prachtige landschap van het land van La Mancha langs de weg. gedetailleerde reisplan Dag 1: Madrid, Cordoba, Sevilla Vertrekken vanaf het busstation in Madrid om 08:00 uur, op weg naar het zuiden door het Land van La Mancha naar Andalusië. Bij aankomst in Cordoba kunt u genieten van een stad sightseeing tour, een bezoek aan de grote moskee die ooit het spirituele centrum van de islamitische wereld. Let op de gotische kathedraal die binnen was gebouwd. Uw tour neemt ook in de Joodse wijk. Na het bezoek, zult u verder naar Sevilla. Diner en overnachting in Sevilla. Dag 2: Sevilla In de ochtend je onderneming uit op een panoramische stadsrondrit en bezoek de Barrio de Santa Cruz met zijn smalle straatjes, het park van Maria Luisa en Plaza de España. Er is een optionele artistieke tour die het Koninklijk Paleis Alcazar omvat. Uw middag is ter vrije besteding. Halfpension in het hotel en overnachting in Sevilla. Dag 3: Sevilla, Ronda, Marbella Na het ontbijt in het hotel vindt u vertrekken naar de witte dorpen en Ronda, waar u wat vrije tijd zult hebben. Neem een facultatieve excursie naar Mijas of Gibraltar. Later gaat de tocht naar de Costa del Sol. Diner en overnachting in Marbella. Dag 4: Marbella, Granada De tour vertrekt Marbella voor Granada na het ontbijt. Als je aankomt in Granada kunt u genieten van een sightseeing tour die de indrukwekkende Alhambra met zijn prachtige Nazari Paleizen en de Generalife tuinen omvat. Optionele activiteiten zijn onder andere een bezoek aan de grotten van Sacromonte en het bijwonen van een typische zigeuner flamenco-show. Diner en overnachting in Granada. Dag 5: Granada, Toledo, Madrid Geniet van het ontbijt voordat u naar de keizerlijke stad Toledo, gevuld met historische monumenten. U zult lunchen en beginnen aan een sightseeing door de smalle straatjes en steegjes van Toledo. Daarna zul je terug naar Madrid worden overgedragen. Hotels (4-ster)

Plan je bezoek

 • Wanneer kan ik het Alhambra bezoeken?

  Het paleis is het hele jaar open, behalve op 25 december en 1 januari.

 • Kleding

  Voor het paleis geldt geen kledingvoorschrift, maar bij andere katholieke locaties in de stad kan het zo zijn dat je armen en benen moeten worden bedekt. Denk er wel aan om in de schaduw te blijven en veel water te drinken!

 • Hoe kom je er?

  Met het openbaar vervoer (lijn C3) kom je direct bij de ticketbalie, maar je kunt ook lopen. Vanuit het stadscentrum zijn er verschillende routes (allen rond de 800 meter lang). De mooiste en interessantste route begint op Plaza Nueva, gaat naar de Cuesta de Gomérez, door de poort van de Pomegranates, zo naar de lanen die naar Alhambra leiden.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dinsdag tot en met zaterdag, 09:00-18:00
  Zondag, 09:00-15:30
  Vakantie-uren kan variëren
 • Toegangsprijzen
  Tickets voor volwassenen vanaf €14.00. Vooraf boeken is sterk aan te raden.
 • Heb ik een gids nodig?
  Het kan zeker interessant zijn om de architectuur door een expert te laten toelichten.
 • Hoe kom ik er?
  Openbaar vervoer (lijn C3), auto of te voet vanuit het centrum.
 • Extra tips

  • Kinderen onder de 12 mogen gratis mee, maar moeten nog steeds een boeking hebben.

  • Toegang tot de paleizen verloopt per half uur. Wees op tijd!

Sitemap Alhambra

Wil je alle activiteiten in Alhambra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alhambra

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 47.014 beoordelingen

Super organisatie met voor ons toch een gedreven vrouwelijke gids ..een waterval in het engels ...heel duidelijk verstaanbaar van 3 uur alhambra geluk. Proficiat ! Morgen kijken we al uit naar de gids in cordoba, deze keer prive voor 2 personen. Mesquita en kathedraal.

Prachtige site, zeer gevarieerd : architectuur, kunst, metier, tuinen ... Zeer genoten van de diverse culturen uit de voorbije eeuwen en van de prachtige natuur en vergezichten !!

Zeer aardig en behulpzaam personeel. Alles is zeer schoon en goed bewaard gebleven. Het hele complex is enorm en je moet genoeg tijd plannen voor de tuinen.

Een onvergetelijke ervaring, alles is super verzorgd en het is veel mooier dan je je kunt voorstellen.

absoluut de moeite waard. ik had dit niet willen missen.