Datums kiezen

Alhambra

Alhambra

Alhambra: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Granada: Toegangsbewijs Alhambra en Nasrid Paleizen

1. Granada: Toegangsbewijs Alhambra en Nasrid Paleizen

Met je dagticket kun je het Alhambra, de Generalife en de Nasridenpaleizen bezoeken. Ontdek het Nasridenpaleizen-complex, de residentie van de koningen van Granada. Verken de Alcazaba, de villa van de Generalife, het paleis van Karel V en de baden van de moskee, en bewonder de schoonheid van de omliggende tuinen. Sta versteld van de schitterende architectuurstijlen van de vesting en de paleizen van het Alhambra. Het Alhambra was een paleis, een vesting en een citadel. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 889 n.Chr. en was ooit de thuisbasis van Moorse koningen en sultans, maar ook van belangrijke regeringslieden, hofdienaars en de koninklijke garde.

Granada: Alhambra & Nasrid Paleizen Tour met Tickets

2. Granada: Alhambra & Nasrid Paleizen Tour met Tickets

Beleef het Alhambra, het belangrijkste en boeiendste monument van het islamitische Spanje en een van de meest bezochte bezienswaardigheden in het land. Het Alhambra toont het erfgoed van de Nasrid-dynastie, dat je kunt ontdekken wanneer je het Alcazaba, het Comares-paleis en de Generalife-tuinen verkent. Maak van de gelegenheid gebruik om het Alhambra te bezoeken onder begeleiding van een officiële privé-gids die jou de geheimen, verhalen en artistieke details van het complex uitlegt. Ontmoet je gids bij het Alhambra om deze wandeltour te beginnen. De tour begint met een bezoek aan de ommuurde citadel, de eerste overblijfselen voordat het de zetel werd van de Nasrid-emirs van Granada. Ga verder tot je het Alcazaba, het oudste gedeelte van het Alhambra en militair gebied, bereikt. Ontdek de indrukwekkende Torres Bermejas en maak een foto op de top van de Torre de la Vela, waar je het beste uitzicht over de wijk Albaicín kunt vastleggen. Bezoek het hart van het Alhambra, de Nasrid-paleizen. Patio's in Moorse stijl en de koninklijke wijk. Jouw gids onthult de volledige geschiedenis en legendes over hoe weelderige paleizen werden gebouwd voor islamitische heersers. Geniet ter afsluiting van het bezoek van de Generalife-tuinen, de rustplaats van de koningen van de stad. Bekijk de architectuur, decoraties en tuinen.

Granada: Alhambra tuinen en Generalife ticket

3. Granada: Alhambra tuinen en Generalife ticket

Ontdek de indrukwekkende tuinen van het Alhambra in je eigen tempo. Dwaal door de fascinerende tuinen van het Alhambra, vol fonteinen, hangende planten en geplaveide paden. Toegang tot de Nasrid Paleizen is niet inbegrepen bij dit ticket. Proef de sfeer van de Moorse cultuur en geniet van de vegetatie rondom het fort. Bewonder de decadente architectuur van de Generalife, het paleis tegenover het Alhambra, ooit de thuisbasis van de Granadijnse koningen. Wandel door naar de militaire zone, of Alcazaba en bekijk de versterkte zandkleurige torentjes. Vervolg je reis door het complex en kom het Paleis van Karel V, het Bad van de Moskee en verborgen wandelpaden door de tuinen tegen.

Granada: Alhambra, Nasrid-paleizen en rondleiding door Generalife

4. Granada: Alhambra, Nasrid-paleizen en rondleiding door Generalife

Een bezoek aan Granada is niet compleet zonder het Alhambra te zien, het enige overgebleven fortcomplex uit de islamitische periode van de stad - dus profiteer van deze rondleiding door de attractie met een ervaren gids. Je zult verliefd worden op dit monumentale complex: bekijk het fort (de Alcazaba), de Nasrid-paleizen (optioneel), de tuinen en het paleis van Generalife en nog meer prachtige locaties verspreid over dit complex. > Betreed deze ongelooflijke plaatsen en adem de geschiedenis en kunst van het Nasrid-koninkrijk in. Uw officiële gids legt de oorsprong en ontwikkeling uit van een van de meest bezochte monumenten ter wereld en zal u verrassen met zijn voortreffelijke samensmelting van Andalusische kunst en cultuur. Als de optie is geselecteerd, is uw ticket inclusief toegang tot alle locaties, inclusief de Nasrid-paleizen. Kies daarnaast de vervoersoptie om reisstress te verminderen en het meeste uit uw bezoek aan dit unieke en prachtige monumentencomplex te halen.

Vanuit Malaga: Hele dagtrip naar Granada met Alhambra

5. Vanuit Malaga: Hele dagtrip naar Granada met Alhambra

Geniet van een rondleiding door het Alhambra-monument, inclusief een bezoek aan de Nazari-paleizen. Vertrek vanuit Malaga en ga naar Granada en ervaar de levendige stad, zonder je zorgen te maken over tickets of transfers. Nadat je het paleis hebt gezien, verken je de Generalife-tuinen met een gids. Laat je ophalen van Malaga met een comfortabele bustransfer en bevind je in de prachtige stad Granada. Eenmaal daar verken je het wereldberoemde Alhambra-paleis, met voorrangstoegang en geen wachtrijen. Bewonder de Nasrid-paleizen, Generalife, Alcazaba en Charles V-paleis met een gids en sta versteld van de innovatieve waterpartijen en architectuur van de tuinen. Leer tijdens het lopen de unieke geschiedenis van de laatste buitenpost van het islamitische Spanje. Wandel daarna door het historische stadscentrum van Granada en geniet van het adembenemende uitzicht op de regio Granada. Geniet van wat vrije tijd in het stadscentrum om de kathedraal te bezoeken, te lunchen in een lokaal restaurant of gewoon door de straten en pleinen te slenteren. Neem een pauze in een van de beroemde tapasbars van Granada voordat je weer in de bus stapt voor de terugreis naar Malaga.

Granada: Rondleiding door het Alhambra met Nasrid Paleizen & Tuinen

6. Granada: Rondleiding door het Alhambra met Nasrid Paleizen & Tuinen

Bestel een ticket met voorrangstoegang tot het Alhambra, Nasridenpaleizen, het Alcazaba en de Generalife-tuinen. Hoor alles over de geschiedenis en cultuur van Granada van je gids. Ontmoet je gids bij het Alhambra om deel te nemen aan de wandeltocht door Granada. Ga eerst naar het Alhambra en bewonder de middeleeuwse architectuur, die dateert uit de Moorse bezetting.  Bewonder deze UNESCO-Werelderfgoedlocatie, die ooit begon als een ommuurde citadel voordat het de weelderige zetel van de Nasriden emirs van Granada werd. Ga dan verder naar het fort Alcazaba, een van de oudste delen van het Alhambra en verken de adembenemende Vermiljoenstorens (Torres Bermejas).  Dompel jezelf onder in het Alcazaba. Vergeet niet om een foto te maken op de top van de klif, want vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de wijk Albaicín. Bezoek vervolgens de Nasrid-paleizen. Zie debinnenplaatsen in Moorse stijl, ontvangstruimtes en koninklijke vertrekken die het hart van het Alhambra vormen.  Luister terwijl de gids je alles vertelt over de antieke houten plafonds, felgekleurde tegels en de geschiedenis van dit prachtige herenhuis dat werd gebouwd voor de Spaanse moslimheersers.  Bezoek ten slotte de Generalife-tuinen, die vroeger een plek om te ontspannen voor de koningen van Granada waren. Hier konden ze even weg zijn van de officiële aangelegenheden van het paleis. Sluit de dag af met een goed gevoel en ontspan in de tuinen. Bewonder de prachtige architectuur, fascinerende decoraties, tuinen, fonteinen en binnenplaatsen.

Granada Stadstrein 1 of 2-daags Hop-On Hop-Off Ticket

7. Granada Stadstrein 1 of 2-daags Hop-On Hop-Off Ticket

Ontdek de meest fascinerende bezienswaardigheden van Granada aan boord van de stadstrein. Stel je eigen route samen, stap op je gemak uit en weer terug en ontdek een van de mooiste steden van Spanje. Spring overdag op de Alhambra-route om de belangrijkste plekken in de stad te bezoeken. Kom dicht bij het indrukwekkende monument van het Alhambra, geniet van het uitzicht vanaf de Mirador de San Cristóbal of bewonder onder andere de kathedraal van Granada. Kies tussen de twee aangeboden ticketopties en maak een enkele reis of geniet van de ervaring om zo vaak als je wilt in en uit te stappen bij een van onze haltes. Bekijk de stad en ontdek de bezienswaardigheden in de buurt van de haltes. Alhambra Route (Groene lijn) treinen rijden elke 30 – 45 minuten: 1A Alhambra Generalife/Taquilla's 1B Alhambra Palacios Nazaríes/Puerta Justícia 2 Cuesta Gomérez Plaza Nueva 3 Paseo de los Tristes 4 5 Mirador de San Cristóbal/Albaicín 6 Klooster van la Cartuja Plaza de Toros 7 Catedral/Plaza Romanilla 8 9 Calle Alhóndiga/Recogidas 10 Plaza Mariana Pineda/El Corte Ingles 11 Calle Molinos/Campo del Principe 12 Hotel Alhambra Palace/Carmen de los Mártires

Granada: Volledige rondleiding door het Alhambra met tickets

8. Granada: Volledige rondleiding door het Alhambra met tickets

Het Alhambra, nu een werelderfgoed, was ooit het embleem en de trots van de Nasridenkoningen, het laatste bastion in de verovering van de katholieke koningen. De Nasridenpaleizen, de Alcazaba, de Generalife en nog veel meer delen vormen dit ongelooflijke monument: het Alhambra, het juweel van Granada. Ontdek het Alhambra in zijn geheel met een officieel erkende gids die voor een fantastische 3 uur durende rondleiding zorgt. Geniet en begrijp de levensstijl, cultuur en traditie van de Nasridenkoningen en de samenleving van de 13e tot de 16e eeuw met een deskundige gids in de geschiedenis en architectuur van het Alhambra. Naast het leren over de werking van elk paleis, alkoof, tuinen, torens en verrassende hoeken, zul je ook meer te weten komen over talloze legendes en verhalen over liefde, ontrouw en tragedie die zich hebben voorgedaan in deze citadel.

Granada: Alhambra & Nasrid Paleizen Rondleiding met Tickets

9. Granada: Alhambra & Nasrid Paleizen Rondleiding met Tickets

Ontdek het Alhambra, dat niet alleen een fort, paleis of kasteel is, maar een hele miniatuurstad gebouwd als hoofdzetel van een koninklijk hof. Ontdek de complexe geschiedenis en luister naar de verhalen en legendes tijdens een rondleiding met toegang tot de Nasrid-paleizen en de Generalife-tuinen. Ontmoet je gids en begin je rondleiding door het Alhambra, dat in 1240 met de bouw begon onder het bewind van de eerste sultan van de Nasrid-dynastie, Mohammed I Alhamar. Ontdek belangrijke historische data en gebeurtenissen en krijg inzicht in de motivaties erachter. Ontdek waarom het werd gebouwd, waarom op deze specifieke manier, en welke doelstellingen de bouwers wilden bereiken. Bezoek de 3 belangrijkste delen van het Alhambra: het Alcazaba, de Nasrid-paleizen en de Generalife-tuinen. Ga naar het defensieve deel van het complex, het Alcazaba, waar je gids je helpt de ruïnes in een levendige buurt in je verbeelding te herbouwen. Ga verder naar de parel van het Alhambra, de Nasrid-paleizen. Loop door de kamers waar de sultans hun audiënties hielden, de binnenplaatsen waar hun vrouwen en concubines ronddwaalden, en leer over de plaatsen waar beroemde figuren uit het koninkrijk Granada, het laatste bolwerk van de islam in Europa, leefden en stierven. Ga ten slotte naar de Generalife-tuinen. Zie dit aardse paradijs gecreëerd door de sultans van Granada voor plezier en ontspanning, ver weg van de intriges van het hof. Het is een schilderachtig gebied, perfect om foto's te maken en te genieten van het beste uitzicht op het Alhambra en de stad.

Alhambra & Nasridenpaleizen: rondleiding versnelde toegang

10. Alhambra & Nasridenpaleizen: rondleiding versnelde toegang

Leer meer over de geschiedenis van Granada tijdens deze rondleiding van 3 uur door het Alhambra en het zomerpaleis Generalife. Een informatieve gids leidt je rond in het uitgestrekte complex, dat meer dan 600 jaar oud is. Bewonder een prachtige mix van islamitische kunst en cultuur. Het Alhambra, in 1984 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, was een hoofse stad waar de sultans van de Nasrid-dynastie woonden. Naast de sierlijke paleizen van de sultans, neemt je gids je mee naar het militaire fort voor een lonend uitzicht op Granada en de omliggende bergen. Loop dan naar het Generalife. Gebouwd als een plaats van ontspanning voor de Moorse koningen van Granada in de 14e eeuw, zijn de prachtige tuinen rijk aan diverse flora en prachtige waterpartijen. Een schrijver beschreef het poëtisch als het "water dat huilt".

125 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Alhambra: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Alhambra

Wil je alle activiteiten in Alhambra bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alhambra

Gemiddelde beoordeling

4.5
(58.961 beoordelingen)

De gids José Antônio was geweldig, zeer deskundig en legde details uit van de architectuur, geschiedenis en cultuur van de plaats. Een gids die jouw taal spreekt, is een bonus die de moeite waard is om voor te betalen.

We hielden van de rondleiding met Emilio. Hij maakte het erg leuk en vertelde ons veel interessante dingen over zowel de geschiedenis van het Alhambra als Granada. Zeer interessant en plezierig

Afgezien van het weer, aangezien het de hele dag regende, viel er niets te verbeteren. De gids was een geweldige verhalenverteller die de paleizen levend kocht met zijn geschiedenis

Onze gids was echt fascinerend. Ze kon ons op een zeer levendige manier de geschiedenis van het Alhambra, Granada en Andalusië vertellen en al onze vragen beantwoorden.

Topgids, met veel anekdotes die verder gaan dan het historische aspect. De site is subliem. Niet te missen als je naar Granada komt