Datums kiezen

Ontdek het beste van
Alice Springs

Onze aanbevelingen voor Alice Springs

Vanuit Alice Springs: dagtrip naar Uluru met barbecue

1. Vanuit Alice Springs: dagtrip naar Uluru met barbecue

Getuige de pracht van Uluru tijdens deze dagtrip vanuit Alice Springs. Bezoek een cultureel centrum, bekijk rotskunst tijdens een begeleide wandeling, luister naar traditionele verhalen en sluit het geheel af met wijn en diner terwijl de zon ondergaat. Vertrek vroeg uit Alice Springs om een voorproefje te krijgen van de Australische Outback met een stop in Erldunda. Ga vervolgens verder naar het Uluru-Kata Tjuta National Park om tijdens je eerste wandeling de koepels van de rotsformaties te zien. Leer meer over de lokale Pitjantjatjara-bevolking in het culturele centrum. ***Met onmiddellijke ingang voor alle boekingen die reizen vanaf 1 april 2024, zal een bezoek aan Kata Tjuta niet langer in het reisschema zijn opgenomen Ga vervolgens naar de voet van Uluru voor een begeleide wandeling om de Anangu-rotstekeningen te zien. Ga naar Mutitjulu Waterhole voor een korte wandeling naar het huis van de voorouderlijke Wanampi-waterslang en deel enkele traditionele 'droomverhalen'. Drink een glas mousserende wijn terwijl u naar de zonsondergang boven Uluru kijkt en sluit de dag af met een barbecuediner voordat u terugkeert naar Alice Springs.

Vanuit Alice Springs: dagtrip naar West MacDonnell Ranges

2. Vanuit Alice Springs: dagtrip naar West MacDonnell Ranges

Je wordt om 07:45 uur opgehaald bij je accommodatie in Alice Springs en begint aan een dag vol avontuur en verkenning! Geniet van het spectaculaire landschap van de outback en fotomomenten terwijl je langs de prachtige West MacDonnell Ranges reist en stopt bij historische locaties. Geniet van prachtige wandelingen bij Simpsons Gap, een natuurlijk rotsamfitheater waar de bedreigde zwartvoet-rotswallaby's leven. Stop bij Standley Chasm voor ochtendthee en een ontspannen wandeling. Ontdek bij Ochre Pits rotswanden bedekt met natuurlijk gekleurde oker, gebruikt voor heilige ceremonies van de lokale Aboriginals. De volgende stap is Ormiston Gorge: een geweldige plek om te zwemmen, of om de torenhoge muren van de kloof en het pond, lokale planten en dieren in het wild te zien. Inmiddels heb je zeker trek gekregen in de lunch. De volgende stop is bij Glen Helen. Het landschap is hier spectaculair - een torenhoge zandstenen muur is het eerste wat je ziet als je aankomt. Het gebied biedt uitzicht op Mount Sonder, een van de hoogste punten in Centraal-Australië, die van kleur verandert met het licht. Bekijk op de terugweg naar Alice Springs de beroemde en betoverende Ellery Creek Big Hole. Deze waterput is een van de meest ongerepte van Centraal-Australië, dus vergeet uw zwemmers niet in de warmere maanden. Bezoek Flynns Memorial en van oktober tot maart kunt u besluiten deel te nemen aan een ongelooflijke kameelrit bij zonsondergang op de kamelenboerderij (optioneel, op eigen kosten). De panoramische landschappen van de West MacDonnell Ranges zijn buitengewoon vanwege hun onmetelijkheid en de spectaculaire reeks zonverbrande sinaasappelen, kastanjebruine en paarse tinten. Deze machtige reeksen lichten op in briljante sinaasappels en rood bij zonsondergang op de terugreis naar Alice Springs. Laat je om ongeveer 17.30 uur afzetten bij je accommodatie in Alice Springs.

Alice Springs: ballonvlucht in de vroege ochtend

3. Alice Springs: ballonvlucht in de vroege ochtend

Je ballonavontuur begint in de koele duisternis voor zonsopgang wanneer je wordt opgehaald bij je accommodatie in Alice Springs. Tijdens de rit naar de lanceerplaats in de woestijn leer je de bemanning kennen terwijl ze de laatste weercontroles uitvoeren en de routine voor de ochtend uitleggen. Op de lanceerplaats worden gasbranders gebruikt om de ballonnen op te blazen, net zoals de zon de ruige MacDonnell Ranges verlicht. Als je eenmaal zachtjes in de lucht zweeft, zul je de enorme afgelegen ligging van de Australische outback waarderen. Dieren in het wild, met name grote rode kangoeroes, worden bijna elke dag gezien terwijl de ballon boven spinifex-grassen, mulga-struiken en veestations zweeft. Geniet na de landing van een programma dat is ontworpen om u een unieke kans te geven om de Australische bush te ervaren. De meeste landingen zijn in de woestijn, kilometers verwijderd van de dichtstbijzijnde weg. Er is geen verkeer, geen andere mensen en geen lawaai. De perfecte plek om te genieten van een glas mousserende Australische wijn of als je liever wat tropisch appel- en guavesap hebt. Meng de twee misschien voor een heerlijke ochtendcocktail. Bij de drankjes hoort een verscheidenheid aan muffins, koekjes, plakjes kaas en vers fruit. Het is de perfecte mix om van te genieten voordat je weer in de bus stapt om terug te keren naar 'stad'.

Alice Springs: bustransfer naar Ayers Rock Resort

4. Alice Springs: bustransfer naar Ayers Rock Resort

Reis van Alice Springs naar Uluru (Ayers Rock) aan boord van een luxe touringcar. Geniet van de ruige woestijnlandschappen en de mooie uitzichten terwijl je door de prachtige MacDonnell Ranges trekt. Tijdens deze 6-uur durende transfer stop je bij een kamelenboerderij en leer je over de impact die kamelen hadden bij het openen van Centraal-Australië. Kamelen, bij uitstek geschikt voor het hete, droge klimaat van het binnenland van Australië, werden in de 19e eeuw geïmporteerd en bleven het belangrijkste transportmiddel in het binnenland totdat er spoorwegen en wegen werden aangelegd. Je krijgt de kans om tijdens je bezoek op een kameel te rijden (niet inbegrepen in de tourprijs). Tijdens uw reis door dit afgelegen land zal uw chauffeur/gids informatief en onderhoudend commentaar geven. Leer meer over de natuurlijke en geologische geschiedenis van de regio en over de unieke Australische woestijnflora en -fauna. De Perentie-varaan, de doornige duivel en de rode kangoeroe maken hier hun thuis. Je hoort ook over de traditionele gewoonten en overtuigingen van lokale Aboriginals. Er is tijd voor een stop bij het wegrestaurant Erldunda voor een korte pauze. Geniet van het uitzicht op de afgeplatte Atila (Mt. Conner) in de verte voordat je uitgerust en ontspannen aankomt bij Ayers Rock Resort, klaar om het verbazingwekkende Uluru-Kata Tjuta National Park, dat op de Werelderfgoedlijst staat, te verkennen.

Alice Springs: kameelrit met gids door de outback

5. Alice Springs: kameelrit met gids door de outback

Ga op een begeleide reis door de adembenemende landschappen bij de MacDonnell Ranges. Reis per kameel en kies uit een middag-, middag- of zonsondergangtour, afhankelijk van je gevoel voor avontuur en verlangen om je onder te dompelen in de onverwachte sereniteit van de Australische woestijn. Begin je rit bij Pyndan Camel Tracks en laat je gids je naar White Gums Station leiden om te genieten van panoramische vergezichten over de MacDonnell Ranges. Ontdek de grootsheid van de outback, hecht je aan je kameel, verken het ruige terrein en ontmoet inheemse wilde dieren zoals kangoeroes en adelaars. Bezoek de Camel Lounge om meer te leren over deze dieren en souvenirs te kopen. Praat met je gids over kamelen in Centraal-Australië, het leven op een kamelenboerderij en duurzaam toerisme. Geniet van lichte versnaperingen tijdens de zonsondergang en laat je daarna afzetten op de door jou gewenste locatie in Alice Springs.

Vanaf Ayers Rock Resort: Alice Springs Enkele Bus Transfer

6. Vanaf Ayers Rock Resort: Alice Springs Enkele Bus Transfer

Reis door het woestijnlandschap tussen Ayers Rock Resort en Alice Springs op deze transfer tussen de twee locaties. Je ervaren chauffeur/gids geeft je uitgebreid commentaar terwijl je door het prachtige ruige landschap van de outback rijdt. Je passeert Atila (Mount Conner) en stopt bij een plaatselijk wegrestaurant voor een kopje thee in de namiddag. De chauffeur/gids zet je af bij je hotel in Alice Springs.

Vanuit Alice Springs: Halve dagtrip West MacDonnell Ranges

7. Vanuit Alice Springs: Halve dagtrip West MacDonnell Ranges

De panoramische landschappen van de West MacDonnell Ranges zijn buitengewoon met hun onmetelijkheid en verscheidenheid aan zonverbrande sinaasappels, kastanjebruine en paarse tinten. Bekijk spectaculaire outback-landschappen en maak foto's terwijl je door het prachtige Outback Country reist en stop op de vele historische locaties. Vertrek vanuit Alice Springs om The West Macs te verkennen en stop bij het historische Flynn's Grave Memorial, de rustplaats van dominee Flynn, oprichter van The Royal Flying Doctor Service. Reis vervolgens naar Simpsons Gap, met torenhoge kliffen en een permanente waterpoel. De site is belangrijk voor de Arrernte-bevolking als de thuisbasis van gigantische goanna-voorouders. Maak een wandeling naar sportzwartvoetige rotswallaby's en maak prachtige foto's. Ten slotte bezoekt u Standley Chasm. Traditioneel bekend als Angkerle Atwatye, is dit een belangrijke culturele plaats, heilig voor het dromen van vrouwen in de Aboriginal-cultuur. Maak een wandeling van 1,2 km om toegang te krijgen tot de dramatische 80 meter hoge rotswand. Let op de heen- of terugweg op de ongewone kenmerken van het natuurlijke landschap hier, het unieke microklimaat in deze vallei heeft een aantal onderscheidende kenmerken gecreëerd, zoals oude Cycaden en een groot aantal rotssoorten en kiezels die duizenden jaren oud zijn, gewassen van mijlen stroomopwaarts. Geniet na je wandeling van Morning Tea in het plaatselijke café. Ga vervolgens terug naar Alice Springs, waar je de middag vrij hebt om te verkennen.

Uluru naar Alice Springs of Alice naar Uluru 1-Way Luxe Transfer

8. Uluru naar Alice Springs of Alice naar Uluru 1-Way Luxe Transfer

Geniet van een transferservice die vertrekt vanuit Alice Springs of Ayers Rock Resort. Reis in een moderne, met een toilet aan boord en drop-down televisies. Alice Springs Vertrektijden Je wordt om ongeveer 06:00 uur opgehaald bij je accommodatie in Alice Springs. Aankomst in Yulara om ongeveer 11.45 uur. Laat je afzetten bij Ayers Rock Resort. Ayers Rock Vertrektijden Je wordt net na zonsondergang opgehaald bij specifieke accommodaties in Ayers Rock Resort. Je wordt naar je accommodatie in Alice Springs gebracht, waar je rond middernacht aankomt. Houd er rekening mee dat de ophaaltijden van Ayers Rock variëren, afhankelijk van de maand waarin je reist.

Vanuit Alice Springs: rondleiding West MacDonnell Ranges

9. Vanuit Alice Springs: rondleiding West MacDonnell Ranges

Ervaar de schoonheid van de West MacDonnell Ranges tijdens deze tour vanuit Alice Springs. Ga naar locaties zoals Anzac Hill, Flynn's Grave Historical Reserve, Romantische Gap, Simpsons Gap en Standley Chasm. Bewonder de natuurlijke wonderen en stop bij enkele lokale gedenktekens. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je accommodatie in Alice Springs. Leun achterover en ontspan in de comfortabele bus naar Anzac Hill. Stop voor een panoramisch uitzicht over Alice Springs en de omliggende MacDonnell-bergen. Leer meer over het oorlogsmonument op Anzac Hill en voer een geschiedenisgesprek over de historische beschaving in Centraal-Australië. U kunt foto's maken met een panoramisch uitzicht over de stad Alice Springs. Mogelijk kunt u één foto maken die de hele stad bestrijkt. Anzac Hill is een gedenkteken ter nagedachtenis aan degenen die tijdens alle internationale oorlogen in de Australische strijdkrachten hebben gediend. Je tour gaat dan verder richting Romantische Gap. Honeymoon Gap/Temple Bar Gap is een kleine kloof ten zuiden van Larapinta Drive tegenover Simpsons Gap, 14 km ten westen van Alice Springs. De kloof is van grote betekenis voor de Arrernte-bevolking, de traditionele eigenaren van het land. De naam Temple Bar Gap raakte uit de gratie nadat de locatie de huwelijksreislocatie werd voor Robert (Bob) en Victoria (Vicky) Darken, die op 25 juni 1942 in de Alice Springs Methodist Church trouwden. Bob Darken kreeg een week verlof van de leger, en het echtpaar was van plan een week bij de kloof te kamperen en leende een auto en een tent. Het echtpaar had herhaaldelijk problemen met de auto en het regende het grootste deel van de week, dus uit bezorgdheid om hun veiligheid besloten vrienden hen regelmatig te bezoeken; ze zeiden dat ze 'de pasgetrouwden gingen opzoeken' of 'op huwelijksreis gingen'. Pas in 1981 werd de naam van de pas officieel veranderd in Romantische Gap en in 2004 kwam de NT Plaatsnamencommissie overeen dat de officiële naam van de kloof Temple Bar Gap moest blijven. Ga verder naar de torenhoge kliffen van Simpsons Gap. Ontdek waarom dit gebied van vitaal belang is voor de lokale Arrernte Aboriginals. Wandel langs een droge kreekbedding naar een dramatische kloof in de MacDonnell Ranges. Probeer lokale dieren in het wild te spotten, zoals zwartvoetwallaby's bij de drinkplaats. Ga naar de dramatische geologische formatie Standley Chasm. De volgende stop tijdens uw verkenning van de West MacDonnell is een pittoreske wandeling bij Standley Chasm. Naar mevrouw Ida Standley, die in 1914 de eerste onderwijzeres in Alice Springs werd, werd deze plaats Standley Chasm genoemd. Standley Chasm wordt beheerd door Arrernte Aboriginal-familieleden die directe afstammelingen zijn van de Aboriginals die al duizenden jaren in het gebied wonen. Ervaar de unieke landschappen gecreëerd door het microklimaat in deze vallei. Reis naar John Flynn's Grave Historical Reserve, waar dominee Flynn lag te rusten. Luister naar Flynn, de oprichter van de Royal Flying Doctor Service. Geniet vanaf deze locatie van de veranderende kleuren van de West MacDonnell Ranges en maak enkele foto's.

Uluru Kata Tjuta & Kings Canyon 3 daagse avontuurlijke kampeertour

10. Uluru Kata Tjuta & Kings Canyon 3 daagse avontuurlijke kampeertour

Dag 1: Alice Springs naar Uluru / Ayers Rock We vertrekken vanuit Alice Springs of Yulara (Uluru Airport) richting Ayers Rock en stoppen bij Mt Connor (false Uluru) lookout voor een uitzicht op deze machtige rode berg en Curtin Springs voor een toiletstop voordat we aankomen op onze camping voor de lunch. Na de lunch voegen degenen die via Ayers Rock Airport arriveren zich bij de groep voordat we naar het Aboriginal interpretatieve culturele centrum van het Red Centre gaan. (Gasten die in Ayers Rock aan boord gaan, moeten eerst lunchen voordat ze zich bij de groep voegen) We krijgen de kans om meer te leren over de culturele, ecologische, historische en geologische betekenis van dit bijzondere nationale park. Terwijl de verwachting en opwinding groeit, maken we een korte rit naar de basis van Uluru terwijl we de enorme omvang en pracht van de reusachtige monoliet beginnen te begrijpen, van dichtbij en persoonlijk om verder te verkennen. Wandelend naar de Mutitjulu waterpoel ontdekken we heilige rotskunst in familiegrotten en horen we de scheppingsverhalen van Kuniya en Liru terwijl we onze basiswandeling naar Kuniya Piti voortzetten. Vanaf hier rijden we rond heilige plaatsen naar Kantju Gorge waar we de hoogste waterval in Centraal-Australië zien, (echt een spektakel om te zien, nog meer als het regent) een grot van de ouderen en 's werelds oudste voorraadkamer. Nadat we de indrukwekkendste rots ter wereld van dichtbij hebben bekeken, trekken we ons terug voor een panoramisch uitzicht om een van de ongelooflijkste zonsondergangen ter wereld mee te maken, en dat alles terwijl er voor je wordt gekookt om je hongerige ogen te voeden. Dag 2: Uluru naar Kata Tjuta naar Kings Canyon Vroeg opstaan en een licht ontbijt voor een spectaculaire zonsopgang in Uluru-Kata Tjuta National Park. Je dacht al dat Uluru bijzonder was en net als je denkt dat het niet nog majestueuzer kan, naderen we het prachtige silhouet van Kata Tjuta. Hier beginnen we aan een wandeling door de Valley of the Winds of Walpa Gorge, waar we ons vergapen aan de machtige rotsformaties van conglomeraat. Na het verkennen van Kata Tjuta gaan we op weg naar de regio Kings Canyon, net op tijd om een glorieuze zonsondergang in de outback mee te maken, gevolgd door een stevige maaltijd rond het kampvuur. Dag 3: Kings Canyon naar Alice Springs We vertrekken vroeg om de machtige Kings Canyon (Watarrka) te verkennen en wagen ons in het oeroude landschap en de heilige gronden van de Ulpanyali en Lilla mensen. Aangekomen bij de parel in de kroon in het midden van Watarrka National Park (Kings Canyon) worden we omringd door torenhoge rotswanden van 100 meter hoog, uitzichten op zandstenen afgronden en adembenemende achtergronden waar je nekharen van overeind gaan staan. Pak je water, hoed en stevige schoenen als we te voet op pad gaan om (het meest seizoensgebonden deel van) de canyon in detail te verkennen. Na een welverdiende rust kun je nu genieten van wat vrije tijd terwijl de bus door de spectaculaire route naar huis slingert via de Mereenie Loop Tourist Drive (of vergelijkbaar) door de West Macdonell Ranges naar je eindbestemming Alice Springs.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Alice Springs

Alle activiteiten

27 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Alice Springs

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Alice Springs?

Andere activiteiten in Alice Springs

Wil je alle activiteiten in Alice Springs bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alice Springs

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 745 beoordelingen

Het was een geweldige dagtocht. De lange busrit is vermakelijk:) en Uluru en de Olga's zijn zeker de reis waard. De BBQ bij Uluru is uiteraard het hoogtepunt. We hadden echt een geweldige buschauffeur die ons 's nachts zelfs de sterren uitlegde. Hartelijk dank voor deze geweldige reis. Houd er echter rekening mee dat het in de lente al erg warm is. We hadden al ruim 30 graden.

Fantastische reis met deskundige gidsen en ik zou deze tour ten zeerste aanbevelen. Geschikt voor alle leeftijden. Het enige kleine negatieve punt is dat de beenruimte in de bus krap is als je lang bent.

Ik heb genoten van de reis met alle verhalen en tacten verteld door de chauffeur en de gids. Ik zou het opnieuw doen. De bbq bij zonsondergang was ook erg leuk

Dagtocht naar Uluru was uitstekend, Charlie onze buschauffeur en Pablo onze chauffeur / gids waren geweldig. Een lange dag maar zou het zeker aanraden 👍

Hoewel de reis lang is, wordt deze allemaal beloond door de schoonheid en charme van de plek