Dingen om te doen Alkmaar

Alkmaar: De beste dingen die je niet wil missen

Alkmaar: rondleiding van 2 uur met bezoek aan de kaasmarkt

1. Alkmaar: rondleiding van 2 uur met bezoek aan de kaasmarkt

Maak kennis met de stad Alkmaar in Noord-Holland op een rondleiding van 2 uur door de stad met een bezoek aan de kaasmarkt. Je ontmoet je gids op het treinstation en je maakt een wandeling door een van de oudste middeleeuwse steden van Nederland. Loop door het stadscentrum dat in 400 jaar nauwelijks is veranderd. Leer meer over Alkmaar, luister naar interessante informatie en spannende verhalen over een stad die de speciale Nederlandse charme uitstraalt. Bezoek een van de 4 laatste traditionele kaasmarkten in Nederland. Leer meer over het ontstaan en de ontwikkeling van de markt, vind je favoriete kaas en neem een stukje Nederland mee naar huis.

Alkmaar: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

2. Alkmaar: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Ontsnap uit het 17e-eeuwse Alkmaar tijdens deze opwindende tour. Maak kennis met Willem Blaeu en help hem de geheime doorgangen van Alkmaars te vinden. Het Spaanse leger had zich net in Alkmaar gevestigd en Blaeu hoorde een gerucht dat ze naar hem op zoek waren. Bezorgd door dit gerucht gaat Willem Blaeu op zoek naar de geheime ontsnapping uit de stad. Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Start op de Voordam en houd je ogen open voor de vele mooie gebouwen in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Kleine groep Alkmaarse kaasmarkt en stadstour

3. Kleine groep Alkmaarse kaasmarkt en stadstour

Bezoek de traditionele Kaasmarkt van Alkmaar - de oudste van Nederland! Tijdens deze 2,5 uur durende kleine groepswandeling leer je alles over de bekendste attractie van Alkmaar: de Kaasmarkt! Dwaal ook door het middeleeuwse centrum van Alkmaar en langs mooie geplaveide straatjes en pittoreske grachten. Bekijk de traditionele manier om kaas te verhandelen zoals het eeuwen geleden werd gedaan. Breng ongeveer 45 minuten door op de Kaasmarkt, wat voldoende tijd is om alles te zien. Terwijl je daar bent, leer je alles over de geschiedenis van de markt en luister je naar je gids die uitlegt wat er voor je gebeurt! Als je daar zin in hebt, kun je een verscheidenheid aan Nederlandse kazen proberen en zelfs wat kopen om mee naar huis te nemen. Wandel vervolgens door de geplaveide straten van Alkmaar en langs de pittoreske grachten. Stop bij de Molen van Piet voor de perfecte Nederlandse fotomoment! Bekijk enkele van de beroemdste gebouwen van Alkmaar, zoals de Grote Sint Laurenskerk, het Stadhuis en de Waag. Tijdens deze tour krijg je inzicht in de Nederlandse cultuur en manier van leven door de ogen van een buitenlander die in Alkmaar woont, aangezien je gids oorspronkelijk uit Canada komt.

Alkmaar: kleine groepswandeling door de stad

4. Alkmaar: kleine groepswandeling door de stad

Het charmante stadje Alkmaar is compact, beloopbaar en historisch rijk, met een prachtig middeleeuws centrum. Tijdens deze kleine groepstour kunt u door de geplaveide straatjes en langs pittoreske grachten wandelen terwijl uw gids u alles vertelt over de geschiedenis van de stad. Loop 3-4 km door het middeleeuwse centrum en bekijk enkele van de belangrijkste en historische monumenten van Alkmaar, zoals de Grote Sint Laurenskerk, de Stadhuis en de Waag. Leer alles over de geschiedenis van Alkmaar en hoe de kracht en de vastberadenheid van de dorpelingen in 1573 de Spaanse strijdkrachten hebben verslagen. Stop bij de Molen van Piet voor de perfecte Nederlandse fotomoment. Je krijgt ook inzicht in de Nederlandse cultuur en manier van leven vanuit het perspectief van een buitenlander. Je zult niet alleen enkele van de meest iconische monumenten van Alkmaar zien, maar je zult ook buiten de gebaande paden afdwalen en de echte Alkmaar zien. Doe mee met een kleine groepsreis en geniet van een meer persoonlijke ervaring.

Alkmaar: Fietstocht Tulpen- en Lentebloemenvelden

5. Alkmaar: Fietstocht Tulpen- en Lentebloemenvelden

Vink weer een item van je bucketlist af en ervaar de schoonheid van de lente in Nederland! Wat is er Hollandser dan fietsen langs tulpenvelden? Afhankelijk van het weer en de veldomstandigheden kun je tijdens deze kleine groepsreis ongeveer 20 km fietsen (door voornamelijk vlak landschap). Je hebt voldoende gelegenheid om te stoppen en foto's van de bloemen te maken voordat je terugkeert naar Alkmaar. Door deel te nemen aan een kleine groepsreis, kunt u fietsen in een comfortabel tempo en een veel persoonlijkere ervaring garanderen!

Veelgestelde vragen over Alkmaar

Welke topattracties zijn een must-see in Alkmaar?

De topattracties in Alkmaar zijn:

Sitemap Alkmaar

Wil je alle activiteiten in Alkmaar ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.