Belevingen in
Alkmaar

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Alkmaar: De beste dingen die je niet wil missen

Alkmaar: rondleiding van 2 uur met bezoek aan de kaasmarkt

1. Alkmaar: rondleiding van 2 uur met bezoek aan de kaasmarkt

Maak kennis met de stad Alkmaar in Noord-Holland op een rondleiding van 2 uur door de stad met een bezoek aan de kaasmarkt. Je ontmoet je gids op het treinstation en je maakt een wandeling door een van de oudste middeleeuwse steden van Nederland. Loop door het stadscentrum dat in 400 jaar nauwelijks is veranderd. Leer meer over Alkmaar, luister naar interessante informatie en spannende verhalen over een stad die de speciale Nederlandse charme uitstraalt. Bezoek een van de 4 laatste traditionele kaasmarkten in Nederland. Leer meer over het ontstaan en de ontwikkeling van de markt, vind je favoriete kaas en neem een stukje Nederland mee naar huis.

Kleine groep Alkmaarse kaasmarkt en stadstour

2. Kleine groep Alkmaarse kaasmarkt en stadstour

Bezoek de traditionele Kaasmarkt van Alkmaar - de oudste van Nederland! Tijdens deze 2,5 uur durende kleine groepswandeling leer je alles over de bekendste attractie van Alkmaar: de Kaasmarkt! Dwaal ook door het middeleeuwse centrum van Alkmaar en langs mooie geplaveide straatjes en pittoreske grachten. Bekijk de traditionele manier om kaas te verhandelen zoals het eeuwen geleden werd gedaan. Breng ongeveer 45 minuten door op de Kaasmarkt, wat voldoende tijd is om alles te zien. Terwijl je daar bent, leer je alles over de geschiedenis van de markt en luister je naar je gids die uitlegt wat er voor je gebeurt! Als je daar zin in hebt, kun je een verscheidenheid aan Nederlandse kazen proberen en zelfs wat kopen om mee naar huis te nemen. Wandel vervolgens door de geplaveide straten van Alkmaar en langs de pittoreske grachten. Stop bij de Molen van Piet voor de perfecte Nederlandse fotomoment! Bekijk enkele van de beroemdste gebouwen van Alkmaar, zoals de Grote Sint Laurenskerk, het Stadhuis en de Waag. Tijdens deze tour krijg je inzicht in de Nederlandse cultuur en manier van leven door de ogen van een buitenlander die in Alkmaar woont, aangezien je gids oorspronkelijk uit Canada komt.

Alkmaar: privéwandeling

3. Alkmaar: privéwandeling

Je 's ochtends of' s middags in Alkmaar begint om uw hotel of, als u een reis naar Alkmaar van elders, op het station. Stel uit bij een ontspannen tempo om ervoor te zorgen dat u echt te zien, voelen en leer alles over deze stad. De belangrijkste bezienswaardigheden die je privé gids zal laten zien zijn voor het publiek met een gewicht van huis, de thuisbasis van de wekelijkse kaasmarkt op vrijdag tijdens de zomer (april - eerste vrijdag in september), Saint Lauren Kerk en de mooie 16e eeuw gebouwde stadhuis. Huis met de kogel is een houten gebouw uit de 16e eeuw met een kogel in de gevel dateert uit de dagen van de oorlog tegen Spanje in 1573. Zie de levendige winkelstraten en ontspannen op de vele terrassen in Alkmaar. De stad Alkmaar heeft meer dan 400 monumenten en is de oudste stad in dit deel van het land, waarschijnlijk gesticht door de Romeinen. Uw bezoek aan Alkmaar wordt compleet gemaakt met een bezoek aan de kaas museum. In dit museum leert u alles over het proces van het maken van kaas van melk tot de kaas je terug naar huis te vinden in uw lokale supermarkt. Na twee heerlijke uren doorgebracht aan de levendige Alkmaar, kunt u lid worden van de lokale bevolking in de winkels of bar. Als je verder reizen, het nieuwe station verwelkomt u terug voor reis verder.

Alkmaar: kleine groepswandeling door de stad

4. Alkmaar: kleine groepswandeling door de stad

Het charmante stadje Alkmaar is compact, beloopbaar en historisch rijk, met een prachtig middeleeuws centrum. Tijdens deze kleine groepstour kunt u door de geplaveide straatjes en langs pittoreske grachten wandelen terwijl uw gids u alles vertelt over de geschiedenis van de stad. Loop 3-4 km door het middeleeuwse centrum en bekijk enkele van de belangrijkste en historische monumenten van Alkmaar, zoals de Grote Sint Laurenskerk, de Stadhuis en de Waag. Leer alles over de geschiedenis van Alkmaar en hoe de kracht en de vastberadenheid van de dorpelingen in 1573 de Spaanse strijdkrachten hebben verslagen. Stop bij de Molen van Piet voor de perfecte Nederlandse fotomoment. Je krijgt ook inzicht in de Nederlandse cultuur en manier van leven vanuit het perspectief van een buitenlander. Je zult niet alleen enkele van de meest iconische monumenten van Alkmaar zien, maar je zult ook buiten de gebaande paden afdwalen en de echte Alkmaar zien. Doe mee met een kleine groepsreis en geniet van een meer persoonlijke ervaring.

Zaanse Schans: bootverhuur van 4 uur

5. Zaanse Schans: bootverhuur van 4 uur

Verken de prachtige Zaanstreek op een boot in je eigen tempo. Begin de reis bij de hoofddok van de Zaanse Schans. Stap op een boot en hoor de uitleg van het vriendelijke personeel om veilig te varen. Na de kennismaking kunt u ofwel naar het noorden varen, richting het schilderachtige dorpje Wormerveer, of naar het zuiden richting Zaandam. In beide richtingen kom je meerdere bars en restaurants aan het water tegen. Mis de kans niet om de boot te parkeren en iets te gaan drinken. Mocht u besluiten naar het noorden te gaan, dan komt u na Wormerveer aan bij het Uitgeester Meer. Dit is een prachtig wijdverbreid meer, waar je gemakkelijk kunt zwemmen. U kunt ook een bezoek brengen aan Alkmaar, bekend als de Nederlandse kaasstad met elke vrijdag een traditionele markt.

Veelgestelde vragen over Alkmaar

Welke topattracties zijn een must-see in Alkmaar?

Sitemap Alkmaar

Wil je alle activiteiten in Alkmaar ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.