Kies data

Dingen om te doen Alkmaar

Alkmaar: De beste dingen die je niet wil missen

Alkmaar: rondleiding van 2 uur met bezoek aan de kaasmarkt

1. Alkmaar: rondleiding van 2 uur met bezoek aan de kaasmarkt

Maak kennis met de stad Alkmaar in Noord-Holland op een rondleiding van 2 uur door de stad met een bezoek aan de kaasmarkt. Je ontmoet je gids op het treinstation en je maakt een wandeling door een van de oudste middeleeuwse steden van Nederland. Loop door het stadscentrum dat in 400 jaar nauwelijks is veranderd. Leer meer over Alkmaar, luister naar interessante informatie en spannende verhalen over een stad die de speciale Nederlandse charme uitstraalt. Bezoek een van de 4 laatste traditionele kaasmarkten in Nederland. Leer meer over het ontstaan en de ontwikkeling van de markt, vind je favoriete kaas en neem een stukje Nederland mee naar huis.

Kleine groep Alkmaar Kaasmarkt en stadstour

2. Kleine groep Alkmaar Kaasmarkt en stadstour

Bezoek de traditionele Kaasmarkt van Alkmaar - de oudste van Nederland! Tijdens deze 2,5 uur durende wandeltocht in kleine groepen leer je alles over de bekendste attractie van Alkmaar: de Kaasmarkt! Dwaal ook door het middeleeuwse centrum van Alkmaar en langs mooie geplaveide straatjes en pittoreske grachten. Bekijk de traditionele manier van kaas verhandelen hoe het eeuwen geleden werd gedaan. Breng ongeveer 45 minuten door op de Kaasmarkt, genoeg tijd om alles te zien. Terwijl je daar bent, leer je alles over de geschiedenis van de markt en luister je naar je gids die uitlegt wat er voor je gebeurt! Als je zin hebt, kun je een verscheidenheid aan Nederlandse kazen proberen en zelfs kopen om mee naar huis te nemen. Wandel vervolgens door de geplaveide straten van Alkmaar en langs de pittoreske grachten. Stop bij de Molen van Piet (Piet's Windmill) voor het perfecte Nederlandse fotomoment! Bekijk enkele van de beroemdste gebouwen van Alkmaar, zoals de Grote Sint Laurenskerk, het Stadhuis en de Waag. Tijdens deze tour krijgt u inzicht in de Nederlandse cultuur en manier van leven door de ogen van een buitenlander die in Alkmaar woont, aangezien uw gids oorspronkelijk uit Canada komt.

Alkmaar: Sherlock Holmes Smartphone App Stadsspel

3. Alkmaar: Sherlock Holmes Smartphone App Stadsspel

Dompel jezelf onder in de spannende wereld van Sherlock Holmes door aanwijzingen te verzamelen als onderdeel van een leuk smartphonespel. Los samen met je collega's, vrienden of familie de moord op een fictief personage op en verken de hoogtepunten van Alkmaar, waaronder de Sint-Laurentiuskerk. Nadat je de app hebt gedownload en de code hebt ingevoerd, ga je op een uniek avontuur vol hersenkrakers, puzzels en veel Britse humor. Word een eersteklas detective voor een dag en werk samen met Sherlock Holmes. Neem de tijd die nodig is om deze strafzaak aan te pakken en stop om Alkmaar te verkennen wanneer je maar wilt. Start de game opnieuw wanneer je er klaar voor bent en geniet van het plezier terwijl je iconische locaties ontdekt, zoals het Waagplein. Hoewel deze game niet gericht is op interactie met je omgeving en je er ook niet over informeren, is het de perfecte activiteit om deze geweldige stad op een leuke en interactieve manier te verkennen. Maak je klaar voor een wandeling langs de mooiste plekjes van de stad.

Alkmaar: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

4. Alkmaar: Escape Tour - Zelfgeleide Citygame

Ontsnap uit het 17e-eeuwse Alkmaar tijdens deze opwindende tour. Maak kennis met Willem Blaeu en help hem de geheime doorgangen van Alkmaars te vinden. Het Spaanse leger had zich net in Alkmaar gevestigd en Blaeu hoorde een gerucht dat ze naar hem op zoek waren. Bezorgd door dit gerucht gaat Willem Blaeu op zoek naar de geheime ontsnapping uit de stad. Kies je starttijd met je teamgenoten, beginnend op elk moment, dag of nacht. Baan je een weg door de stad en vink taken af om alle aanwijzingen te vinden die je nodig hebt om de geheime doorgang te bereiken. Terwijl je naar aanwijzingen zoekt, kun je je vergapen aan de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Start op de Voordam en houd je ogen open voor de vele mooie gebouwen in de binnenstad. Werk snel en u en uw team zouden het record voor de snelste tour kunnen vestigen. Veel geluk!

Alkmaar: Stadswandeling in kleine groep

5. Alkmaar: Stadswandeling in kleine groep

Het charmante stadje Alkmaar is compact, beloopbaar en historisch rijk, met een prachtig middeleeuws centrum. Geniet tijdens deze kleine groepsreis van een wandeling door de geplaveide straten en langs pittoreske grachten terwijl je gids je alles vertelt over de geschiedenis van de stad. Loop 3-4 km door het middeleeuwse centrum en bekijk enkele van de belangrijkste en historische monumenten van Alkmaar, zoals de Grote Sint Laurenskerk, het Stadhuis en de Waag. Leer alles over de geschiedenis van Alkmaar en hoe de kracht en de vastberadenheid van de stadsmensen erin slaagden de Spaanse troepen in 1573 te verslaan. Stop bij de Molen van Piet (Piet's Windmill) voor het perfecte Nederlandse fotomoment. Ook krijg je inzicht in de Nederlandse cultuur en manier van leven vanuit het perspectief van een buitenlander. Je ziet niet alleen enkele van de meest iconische monumenten van Alkmaar, maar je dwaalt ook buiten de gebaande paden en ziet het echte Alkmaar. Doe mee met een kleine groepsreis en geniet van een meer persoonlijke ervaring.

Alkmaar: Fietstocht Tulpen- en Lentebloemenvelden

6. Alkmaar: Fietstocht Tulpen- en Lentebloemenvelden

Vink weer een item van je bucketlist af en ervaar de schoonheid van de lente in Nederland! Wat is er nou Hollandser dan fietsen langs tulpenvelden? U kunt ongeveer 20 km fietsen tijdens deze kleine groepsreis (door overwegend vlak landschap), afhankelijk van het weer en de veldomstandigheden. Je hebt voldoende gelegenheid om te stoppen en foto's van de bloemen te maken voordat je terugkeert naar Alkmaar. Deelnemen aan een kleine groepsreis zorgt ervoor dat je in een comfortabel tempo kunt fietsen en een veel persoonlijkere ervaring garandeert!

Alkmaar: smartphonegame en zelfgeleide wandeling

7. Alkmaar: smartphonegame en zelfgeleide wandeling

Verken de stad Alkmaar terwijl je de raadsels oplost. Zelfs de lokale bevolking zegt dat ze nieuwe plekken hebben ontdekt tijdens de Outside Escape. Begin wanneer je wilt, alle informatie ontvang je na bestelling op je mobiele telefoon. Speel in een team van twee tot vijf personen, of alleen. Deze Outside Escape duurt ongeveer twee uur. De startlocatie is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het centraal station. De finish ligt ook op 10 minuten loopafstand van het centraal station, waar je tal van bars en restaurants kunt vinden.

Haarlem: smartphonegame en zelfgeleide wandeling

8. Haarlem: smartphonegame en zelfgeleide wandeling

Verken de stad Haarlem terwijl je de raadsels oplost. Zelfs de lokale bevolking zegt dat ze nieuwe plekken hebben ontdekt tijdens de Outside Escape. Begin wanneer je wilt, alle informatie ontvang je na bestelling op je mobiele telefoon. Speel in een team van twee tot vijf personen, of alleen. Deze Outside Escape duurt ongeveer twee uur. De startlocatie is bij het centraal station. De finish ligt op 10 minuten loopafstand van het centraal station, waar je tal van bars en restaurants kunt vinden.

Veelgestelde vragen over Alkmaar

Welke topattracties zijn een must-see in Alkmaar?

De topattracties in Alkmaar zijn:

Alkmaar: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Andere activiteiten in Alkmaar

Wil je alle activiteiten in Alkmaar ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.