Dingen om te doen Almada

Almada: De beste dingen die je niet wil missen

Lissabon: stadszeiltocht overdag/avond/nacht met drankjes

1. Lissabon: stadszeiltocht overdag/avond/nacht met drankjes

Maak een onvergetelijke 2 uur durende rondvaart door Lissabon op de rivier de Taag met live toelichting van de bemanning. Ontdek de prachtige waterkant van de stad op een zeilboot terwijl je onderweg de vele historische monumenten en iconische bezienswaardigheden bewondert.  Je wordt begroet door je schipper, die je bij de steiger aan boord van de zeilboot helpt. Proost met een welkomstdrankje en verken de waterwegen van Lissabon, waarbij je eerst langs het Monument der Ontdekkingen komt. Vaar onder de grandioze Brug van 25 april (Ponte 25 de Abril) en kijk omhoog om een glimp op te vangen van het Christusbeeld, Cristo Rei. Terwijl je de prachtige bezienswaardigheden van gebouwen, bruggen en schepen in je opneemt, luister je naar de bemanning die jou enkele curiositeiten en leuke weetjes vertelt over de plaatsen waar je langs vaart.  Zet de reis voort naar het historische stadscentrum, waar je kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht op het  Praça do Comércio, de Basílica da Estrela en het Castelo de São Jorge, dat zich op de hoogste heuvel van Lissabon bevindt.  Aan het einde van je boottocht door Lissabon kun je de unieke architectuur van het MAAT Museum (Museu de Arte, Arquitetura e Tecnologia) en de beroemde Toren van Belém (Torre de Belém) bewonderen. Als je de zonsondergangsoptie hebt gekozen, ervaar je ook de stad verlicht tijdens het gouden uur, gevolgd door een prachtige zonsondergang.

Lissabon: zonsondergangtour met muziek en een drankje

2. Lissabon: zonsondergangtour met muziek en een drankje

Begin aan een zonsondergangtour langs de rivier de Taag in Lissabon. Ontdek iconische bezienswaardigheden zoals Christus de Koning en de 25 april-brug, evenals de elegante Belém-toren en het Monument der Ontdekkingen. Geniet van een drankje dat bij de prijs van het ticket is inbegrepen en ontspan met muziek aan boord. Ontspan op de 2 netten van de catamaran of dans op de dansvloer aan boord. Maak foto's van de unieke architectuur van het Elektriciteitsmuseum en geniet van de kleuren van de zonsondergang die wordt weerspiegeld op het water. Aan het einde van de tour keer je terug naar Ribeira das Naus Quay.

Lissabon: surfervaring

3. Lissabon: surfervaring

Ervaar de indrukwekkende golven van de Atlantische Oceaan op een halve of hele dag surfavontuur vanuit Lissabon, en ontdek de mooiste witte zandstranden en surfplekjes voor beginners of gevorderde surfers op slechts 10 tot 30 minuten rijden vanaf het stadscentrum. Surf op de coolste verborgen plekjes samen met een lokale surfer. Vertrek vanuit Lisbon Zoo, geniet onderweg van het uitzicht op de rijke kustlijn en haar gevarieerde elementen. Bekijk verlaten stranden en maagdelijke golven. Ga naar de Costa da Caparica, waar de Taag in de zee verdwijnt. De fossielkliffen van Caparica zijn een beschermd landschap en uniek natuurlijk erfgoed. De kustlijn is gevormd door de kracht van de golven en de erosie van het water. Er kan altijd gesurft worden in dit gebied, dat met gevarieerde golven geschikt is voor beginnende en ervaren surfers. Surf met verschillende maten boards, afhankelijk van jouw skills. Probeer verschillende modellen, en ontdek het board dat bij je past. Alle benodigdheden waaronder een wetsuit zijn aanwezig, net als (optioneel) videomateriaal zodat je je techniek kunt checken en indien nodig verbeteren.

Lissabon: catamarancruise bij zonsondergang met welkomstdrankje

4. Lissabon: catamarancruise bij zonsondergang met welkomstdrankje

Vaar uit en bekijk de hoogtepunten van Lissabon langs de rivier tijdens deze cruise bij zonsondergang. Geniet van een heerlijk welkomstdrankje en kijk hoe de zon ondergaat over het Terreiro do Paço-plein, het Elektriciteitsmuseum en de Champalimaud Foundation. Stap aan boord van een boot en vaar de rivier de Taag af. Geniet van de oranje gloed van de zonsondergang op het water en de gebouwen. Voel de charme van de skyline met rode daken. Bekijk de stad terwijl de lichten 's avonds aangaan. Passeer de heldere gebouwen in Terreiro do Paço, het monument van Cristo Rei, de rode hangbrug van 25 april en het 16e-eeuwse fort, de toren van Belém. Bewonder het uitzicht op het MAAT Museum, het Elektriciteitsmuseum en de Champalimaud Foundation.

Costa da Caparica: surfervaring

5. Costa da Caparica: surfervaring

Ervaar de ongelooflijke golven van de Atlantische Oceaan tijdens een surfavontuur net buiten Lissabon. Ontdek prachtige witte zandstranden en surfspots op slechts 10 tot 30 minuten rijden van het centrum van Lissabon. Vind golven die geschikt zijn voor jouw vaardigheidsniveau, van beginner tot gevorderd. Ga op een van de coolste verborgen plekken surfen met een lokale surfer. De Costa da Caparica is waar de rivier de Tejo in de oceaan stroomt. De kustlijn krijgt allerlei soorten deining. Surf met boards van verschillende grootte, afhankelijk van je vaardigheden en ervaring. Probeer verschillende vormen uit en ontdek het meest geschikte bord voor jou, want een deskundige instructeur geeft je tips. Volledige surfuitrusting en wetsuits zijn aanwezig. Kies de optie met videobeelden als je je techniek wilt bekijken en aanpassingen wilt maken.

Lissabon: zeilboottocht over de Taag

6. Lissabon: zeilboottocht over de Taag

Ga in de jachthaven van Doca do Bom Sucesso aan boord van je zeilboot. Vaar over de rivier de Taag langs het Monument der Ontdekkingen onder de Ponte 25 de Abril door. Vervolg je tocht over de Taag en bewonder de grote verscheidenheid aan bouwstijlen in Lissabon. Op de terugreis naar de jachthaven passeer je het standbeeld Christus Koning aan de zuidelijke oever en de toren van Belém. Als je de optie voor zonsondergang hebt geselecteerd, kun je de zon achter de horizon van Lissabon zien verdwijnen – een romantisch uitzicht dat perfect is voor stelletjes. Je kunt ervoor kiezen om de bemanning van de zeilboot te helpen met zeilen (ervaring niet vereist) of gewoon te ontspannen op het dek.

Lissabon: rondvaart van 1 of 2 uur op de Taag

7. Lissabon: rondvaart van 1 of 2 uur op de Taag

Klim aan boord van een luxe jacht voor een rondvaart van 1 of 2 uur vanaf de kust van Lissabon; je vertrekt van de Doca do Bom Sucesso in de buurt van de historische Toren van Belém. Vaar op de kalme wateren van de Taag, langs de sfeervolle wijken van de stad en bewonder haar maritieme- en visserstradities, en haar strategische belangen om Portugal te verdedigen tegen een aanvallen in minder vreedzame tijden. Je enthousiaste en ervaren schipper deelt zijn kennis met je over het varen over de Atlantische Oceaan en het estuarium van de Taag; evenals de verhalen over Lissabon en de omliggende kustlijn. Je veiligheid is een topprioriteit te allen tijde. Zit lekker ontspannen aan boord van stijlvolle boten, die tussen de 7 en 18 meter lang zijn, en beschikken over sanitaire voorzieningen, een kitchenette, en een CD/MP3/radio audiosysteem om de soundtrack te bieden aan je ervaring. Kies uit een rondvaart in de ochtend van 1 uur, een rondvaart overdag van 2 uur, of een romantische rondvaart bij zonsondergang van 2 uur.

Arrábida en Sesimbra-dagtour & wijnproeverij

8. Arrábida en Sesimbra-dagtour & wijnproeverij

Ervaar de smaken en natuurlijke schoonheid van Portugal tijdens deze mooie dagtour. Op weg naar de Portugese regio Extremadura reis je Lissabon uit over de langste brug van Europa, de Vasco da Gama-brug. In Palmela vindt u een Moors kasteel dat fantastische fotomomenten biedt. Bezoek een familielandgoed waar u zelfgemaakte wijn kunt proberen. Ga dan verder door de bergen van het Arrábida National Park - tot 500 meter of 1.640 voet boven de zeespiegel - en bewonder het spectaculaire uitzicht op een van de mooiste landschappen van Portugal. Het park herbergt ook veel planten- en diersoorten die uitsluitend in deze regio voorkomen. Een groot deel van het park is onderworpen aan strenge beschermende maatregelen en bepaalde locaties zijn alleen toegankelijk met speciale toestemming. Tijd voor een korte pauze. Maak een ontspannen wandeling op het strand van Portinho Arrábida en geniet van de koele zeebries en de frisse lucht. Ga vervolgens naar het charmante vissersdorp Sesimbra om te lunchen in een van de vriendelijke lokale restaurants van het dorp met heerlijke gerechten met de verse vangst van de dag. In de zomer kunt u afkoelen met een duik in de Atlantische Oceaan, of gewoon nog een wandeling maken langs de uitnodigende stranden van het dorp. Mis uw kans niet om de prachtig gerestaureerde kerk van het dorp uit 1725 te bezoeken, of maak een wandeling om het kasteel van Sesimbra te verkennen. Het perfecte vervolg op een heerlijke maaltijd is natuurlijk goede wijn. Neem deel aan een rondleiding door de wijnmakerij José Maria da Fonseca, een van de oudste in Portugal. Het is nog steeds in familiebezit. Ontdek de uitstekende wijnen van de regio tijdens een wijnproeverij met 2 lokale variëteiten. Als een perfecte afsluiting kunt u genieten van het uitzicht over Lissabon vanaf het platform van het standbeeld van Christus de Koning voordat u de 25 de Abril-brug oversteekt en terugkeert naar Lissabon.

Lissabon: zeilen bij zonsondergang met Portugese wijn en geschiedenis

9. Lissabon: zeilen bij zonsondergang met Portugese wijn en geschiedenis

Welkom aan boord! Begin aan een rondreis door Lissabon vanuit een heel andere hoek. Sluit je aan bij je gepassioneerde gids op een zeilboot bij zonsondergang en leg de bezienswaardigheden van de mooiste plekken in de stad vast. Begin bij het dok van Belem, stap aan boord van de boot en ga rechtstreeks naar Praca do Comercio. Van daaruit vaar je richting Belem en verschillende historische en modemonumenten in Lissabon, zoals de 25 de Abril-brug, Cristo Rei, het Elektriciteitsmuseum, de Belem-toren, het Ontdekkingsmonument en meer. Geniet van het uitzicht op Lissabon vanuit een ander perspectief terwijl u ontspant op een zeilboot van 12 meter lang met een bemanning die graag hun kennis met u deelt. Voel je helemaal thuis in een omgeving, perfect voor iedereen die nieuwsgierig is naar zeilen. Geniet van het meest bijzondere moment van de dag met het beste gezelschap en een glas wijn, het aanbod van de kapitein.

Van Lissabon: dagtrip Cristo Rei, Arrabida en Setubal

10. Van Lissabon: dagtrip Cristo Rei, Arrabida en Setubal

Dit is een tour van de vijf zintuigen: zie prachtige landschappen, voel de bries en word verliefd op de blauwe zee. Proef de geweldige lekkernijen van een regio die staat voor uitmuntendheid in de productie van wijn, kaas en regionale zoetigheden. Het levendige geel, de kleur van de eetlust en de verwarmende zon overheersen in deze tour. Tijdens deze aanpasbare dagtour steekt u de rivier de Taag over van Lissabon naar de zuidelijke oever over de 25 Abril-brug, de 27e grootste hangbrug ter wereld. Zie Cristo Rei, een gigantisch standbeeld dat is geïnspireerd op het standbeeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro, Brazilië. Het werd in 1959 ingehuldigd om dankbaarheid te uiten omdat de Portugezen de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog zijn bespaard. De locatie biedt een fantastisch uitzicht over Lissabon. Verken Vila Nogueira de Azeitão, een typische villa die bekend staat om zijn wijn- en kaasproductie en regionale zoetigheden. Hierna is het tijd om Arrabida National Park te verkennen. Rijdend over de hoogste bergweg in het park, zullen er verschillende stops zijn bij de meest interessante uitzichtpunten. Pauzeer voor de lunch in Setubal, het belangrijkste centrum van de Portugese visindustrie. Lunch met heerlijke zeevruchten of gegrilde vis en maak een rondleiding door de stad. Bezoek Palmela Castle met zijn uitzicht over het schiereiland en de Atlantische Oceaan. Keer terug naar Lissabon via de Vasco da Gama-brug, de langste van Europa met een totale lengte van 12,3 km.

Topbezienswaardigheden in Almada

Veelgestelde vragen over Almada

Welke topattracties zijn een must-see in Almada?

De topattracties in Almada zijn:

Almada: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Sitemap Almada

Wil je alle activiteiten in Almada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Almada

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 5.069 beoordelingen

Super atrakcja w trakcie naszego pobytu. Świetne przyjęcie przez obsługę. Wyprawa była bardzo sympatyczna, było zabawnie, przewodnicy kompetentnie i ciekawie opowiadali o Lizbonie z ogromnym poczuciem humoru. Szczerze polecam!

De rondleiding was geweldig! De gidsen waren super aardig en de reis was ook ontspannend en interessant. Je krijgt Lissabon echt van een andere, mooie kant te zien. En de wijn was ook leuk ;)

Het is de moeite waard om in zo’n middel eeuwse boot mee te varen. Goede gids en in meerdere talen te verstaan. Wij hebben enorm genoten!

Deze activiteit was erg leuk en zeer aangenaam met de hulp van de gidsen FRANCISCO en Mario. We brachten een onvergetelijke middag door?

Aardige mensen en duidelijke omschrijving van waar je moet zijn.