Belevingen in
Almere

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Almere

Almere: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Amsterdam: Floriade Tuinbouw Expo 2022

1. Vanuit Amsterdam: Floriade Tuinbouw Expo 2022

Elke 10 jaar komen tuinbouwexperts uit de hele wereld samen op de Floriade in Nederland om groene oplossingen te presenteren om de steden van de wereld aangenamer, mooier en duurzamer te maken. Met eten, live muziek en ook kunst is het een geweldig dagje uit om de zintuigen te prikkelen. Vertrek vanaf Amsterdam Centraal Station en ga naar de Floriade Kabelbaan. Neem de 5 minuten durende rit met de kabelbaan, die jou een prachtig uitzicht over het park biedt en jou helpt je te oriënteren voor je bezoek. De zevende editie van de Floriade vindt plaats in Almere, in het centrum van het land op een gebied dat op de zee is gewonnen. Er valt zoveel te ontdekken. Leer geheimen over de kunst van het tuinieren en hoe essentieel de tuinbouw is voor duurzaamheid. Dit jaar zullen meer dan 400 deelnemers uit de hele wereld hun nieuwste groene innovaties, oplossingen en toepassingen tonen. Het lijdt geen twijfel dat je na je bezoek geïnspireerd zult zijn om jouw eigen tuin, balkon of huiskamer te verrijken.

Vanuit Amsterdam: Floriade Expo & Zaanse Schans-dagtour

2. Vanuit Amsterdam: Floriade Expo & Zaanse Schans-dagtour

Dompel jezelf onder tussen planten en bloemen op Floriade Expo 2022, de internationale tuinbouwbeurs in Almere, Nederland. Deze tentoonstelling vindt slechts eens in de tien jaar plaats. Reis later naar de Zaanse Schans en bekijk de historische windmolens en architectuur van het dorp. Kies uit twee ontmoetingsplaatsen in Amsterdam en maak vervolgens een rit van 40 minuten naar de expo met een enkeldeksbus. Bij aankomst maak je samen met je gids een oriëntatietour door het park. Leer feiten en verhalen terwijl je loopt. Het hoofdthema van de expo dit jaar is 'Growing Green Cities'. Meer dan 40 landen van over de hele wereld laten je de mogelijkheden zien van een groenere, duurzamere wereld. Het evenement vindt plaats op een terrein van 60 hectare dat na afloop van de beurs wordt omgevormd tot een groene stadswijk in Almere. Dompel jezelf onder in dit schilderachtige park over de groene bruggen en tussen de bloemen. Geniet na je rondleiding van vrije tijd om de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. Uw gids zal u meer informatie geven over dingen om te doen en te zien. Bezoek de paviljoens waar de deelnemende landen hun bloemen, planten en cultuur presenteren. Leer meer over het verbouwen van voedsel in een stad, duurzame energieoplossingen en groene infrastructuur. Krijg tips en trucs voor een gezonde levensstijl . Pak eventueel een drankje of probeer een lokaal gezond gerecht. Maak na de expo een rit van 45 minuten naar de tweede locatie van de excursie: het windmolendorp Zaanse Schans. Dit is een typisch Hollands dorp met molens en huizen uit de 18e en 19e eeuw gelegen aan de rivieroevers van de Zaanstreek. Bij aankomst maak je een begeleide wandeling door het dorp. Bezoek het klompenmuseum en zie hoe je klompen maakt. Stop later bij een kaasboerderij en krijg een demonstratie van het maken van Goudse kaas. Misschien is er zelfs de mogelijkheid voor een smaaktest. Geniet van een ritje met de kabelbaan over het Expo-terrein. Profiteer na de rondleiding van de vrije tijd om het dorp op eigen gelegenheid te ontdekken. Verken terwijl je rondkijkt in groen gekleurde huizen met aantrekkelijke architectuur waarin mensen vandaag nog steeds leven. Bekijk enkele van de meer dan 600 windmolens die werden gebruikt voor industriële doeleinden, zoals het zagen van hout, het produceren van olie en het malen van graan. Bekijk op de oever van de rivier de 8 windmolens die nog steeds actief zijn. Aan het einde van de tour wordt u afgezet bij het aangewezen afzetpunt.

Vanuit Amsterdam: Floriade Expo halve dagtrip

3. Vanuit Amsterdam: Floriade Expo halve dagtrip

Dompel jezelf onder tussen planten en bloemen op Floriade Expo 2022, de internationale tuinbouwtentoonstelling in Almere, Nederland met een begeleide of niet-begeleide ervaring. Laat je inspireren door de natuurlijke creaties van meer dan 40 landen van over de hele wereld. Ontdek de schoonheid van een groenere, duurzamere wereld. Vertrek vanaf een centraal gelegen ontmoetingspunt en maak vervolgens een rit van 40 minuten naar de expo met een enkeldeksbus. Bij aankomst op de expo maak je een oriëntatietour door het park met je gids en leer je feiten en verhalen terwijl je loopt (als de optie is geselecteerd op het moment van boeking). Deze gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken is slechts eens in de tien jaar. Het hoofdthema van 2022 is 'Growing Green Cities', onderverdeeld in vier subcategorieën: 'Greening the City', 'Feeding the City', 'Healthying the City' en 'Energizing the City'. Het evenement vindt plaats op een terrein van 60 hectare dat na afloop van de beurs wordt omgevormd tot een groene stadswijk in Almere. Loop door dit schilderachtige park over de groene bruggen en tussen de bloemen. Als u de optie rondleiding met gids selecteert, geeft uw gids u tips over wat u kunt zien en doen tijdens de vrije tijd die u daarna zelf kunt verkennen. Bezoek de paviljoens waar de deelnemende landen hun bloemen, planten en cultuur presenteren. Ontdek de rol van alle verschillende soorten bomen en planten. Maak een ritje in de kabelbaan over het Expo-terrein. Leer tijdens je verkenning over het verbouwen van voedsel in een stad, duurzame energieoplossingen en groene infrastructuur. Krijg tips en trucs voor een gezonde levensstijl. Pak eventueel een drankje of probeer een lokaal gezond gerecht.

Amsterdam: Amsterdam & Regio Travel Ticket voor 1-3 dagen

4. Amsterdam: Amsterdam & Regio Travel Ticket voor 1-3 dagen

Reis gemakkelijk in Amsterdam en omgeving door een Amsterdam & Regio Travel Ticket te kopen (ARTT).  Je kunt met de ARTT onbeperkt met de trein (2e klas) reizen tussen een van de volgende stations in Amsterdam en de regio Amsterdam: Amsterdam Amstel, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam Centraal station, Amsterdam Holendrecht, Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Muiderpoort, Amsterdam RAI, Amsterdam Sciencepark, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid, Duivendrecht, Schiphol Amsterdam Airport, Halfweg-Zwanenburg, Haarlem, Haarlem Spaarnwoude, Overveen, Zandvoort aan Zee, Zaandam, Zaandam Kogerveld, Purmerend Weidevenne, Purmerend, Purmerend Overwhere, Koog aan de Zaan, Zaandijk Zaanse Schans, Hoofddorp, Diemen, Weesp, Almere Poort, Almere Centrum, Almere Muziekwijk, Almere Parkwijk, Almere Buiten, Almere Oostvaarders, Lelystad Centrum, Diemen Zuid, Naarden-Bussum, Hilversum, Hilversum Mediapark, Hilversum Sportpark, Bloemendaal, Santpoort Zuid, Santpoort Noord, Driehuis, Uitgeest en Beverwijk. Het ticket is ook geldig op alle trams, bussen, nachtbussen, metro's en veerboten van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB, EBS en Connexxion in Amsterdam en de regio Amsterdam inclusief de Amsterdam Airport Express Bus 397 en N97 (uitgevoerd door Connexxion). Tijdens het Keukenhofseizoen is dit ticket geldig: Van Amsterdam (Europaplein) naar de Keukenhof met buslijn 852 van Arriva. Van Schiphol naar de Keukenhof met buslijn 858 van Arriva. Van station Hoofddorp naar de Keukenhof met buslijn 859 van Arriva. Van station Haarlem naar de Keukenhof met buslijn 50 van Connexxion.

Amsterdam: Floriade Expo Tour & Rondvaart of 5D Vlucht

5. Amsterdam: Floriade Expo Tour & Rondvaart of 5D Vlucht

Beleef een groenere wereld op de Floriade Expo 2022 in Almere en maak het af met een rondvaart door de grachten of de adrenalinestoot van een 5D-vluchtsimulator. Ga op een combinatie van een halve dagtrip van Amsterdam naar de Expo en een tweede activiteit naar keuze. Kies uit 2 handige ontmoetingspunten in Amsterdam en neem vervolgens genoegen met de reis van 40 minuten naar uw eerste stop. Begin met jezelf onder te dompelen tussen de planten en bloemen van de Floriade Expo 2022, de internationale tuinbouwbeurs in Almere. Deze expo is een groot feest, want het gebeurt maar eens in de tien jaar. Geniet van een rondleiding langs tentoonstellingen over het thema 'Growing Green Cities', met bijdragen uit meer dan 40 landen over de hele wereld. U kunt ook de opties voor eten of drinken proberen. Maak een ritje in de kabelbaan en sluit je dag af met de keuze uit twee attracties. Kies tussen een ontspannende rondvaart langs de beroemdste attracties van Amsterdam, of stap in een 5D-vluchtsimulator voor een spectaculair perspectief van Nederland vanuit de lucht. De cruise voert langs bezienswaardigheden zoals grachtenpanden uit de Gouden Eeuw en het Anne Frank Huis, terwijl de vliegervaring een adrenalinestoot biedt op een enorm gewelfd scherm.

Amsterdam: Green Expo, Zaanse Schans & Canal Trip/5D Flight

6. Amsterdam: Green Expo, Zaanse Schans & Canal Trip/5D Flight

Beleef een groenere wereld op de Floriade Expo 2022 in Almere, bezoek het heerlijke molendorp Zaanse Schans en maak het af met een rondvaart door de grachten of de adrenalinestoot van een 5D-vluchtsimulator. Geniet van een drie-in-een dagtrip vanuit Amsterdam naar enkele van de beste attracties van Nederland. Kies uit 2 handige ontmoetingspunten in Amsterdam en neem vervolgens genoegen met de reis van 40 minuten naar uw eerste stop. Begin met jezelf onder te dompelen tussen de planten en bloemen van de Floriade Expo 2022, de internationale tuinbouwbeurs in Almere. Deze expo is een groot feest, want het gebeurt maar eens in de tien jaar. Geniet van een rondleiding langs tentoonstellingen over het thema "Growing Green Cities", met bijdragen uit meer dan 40 landen over de hele wereld. U kunt ook de eet- of drinkmogelijkheden uitproberen, of een ritje maken in de kabelbaan. Spring vervolgens terug in de bus voor de rit van 45 minuten naar het windmolendorp Zaanse Schans. Geniet van een wandeltocht door deze typisch Nederlandse nederzetting vol pittoreske huizen uit de 18e en 19e eeuw. Bezoek het klompenmuseum en zie hoe je deze klompen maakt, ga dan langs bij een kaasboerderij en krijg een demonstratie hoe je Goudse kaas maakt. Misschien is er zelfs de mogelijkheid voor een smaaktest. Sluit uw dag ten slotte af met de keuze uit twee attracties. Kies tussen een ontspannende rondvaart langs de beroemdste attracties van Amsterdam, of stap in een 5D-vluchtsimulator voor een spectaculair perspectief van Nederland vanuit de lucht.

Amsterdam: Floriade Expo en Zaanse Schans Tour met kleine groepen

7. Amsterdam: Floriade Expo en Zaanse Schans Tour met kleine groepen

Bezoek de Floriade Expo 2022, een tentoonstelling die maar eens in de 10 jaar in Nederland wordt georganiseerd. Ga vervolgens naar de Zaanse Schans om traditionele windmolens uit de 18e en 19e eeuw te zien. Zie een klompenmaker in actie. Duik in wat Nederlandse kaas. Ontmoet je gids en ga naar je eerste bestemming, op slechts 40 minuten van Amsterdam, in een comfortabele minibus. Het hoofdthema van de Floriade Expo dit jaar is 'een feest van groen' onderverdeeld in 4 subcategorieën: de stad vergroenen, de stad voeden, de stad gezond maken en de stad energie geven. Doe ideeën op over hoe steden groen kunnen worden gemaakt waarbij alle soorten bomen en planten een specifieke rol spelen. Kennis opdoen over het verbouwen van voedsel in de stad. Leer tips en trucs voor het leiden van een gezonde levensstijl, waar u ook woont, en ontwikkel inzicht in duurzame energieoplossingen. De Floriade Expo bevindt zich in een gebied van 60 hectare dat na afloop van de tentoonstelling wordt omgevormd tot een groene stadswijk van de stad Almere. Loop door dit prachtige park over de groene bruggen en leer alles over groene infrastructuur. Bezoek de paviljoens waarin de deelnemende landen hun bloemen, planten en cultuur presenteren. Maak een ritje met de kabelbaan. Krijg inzicht in de vastgoedsector van de toekomst. Geniet daarnaast van volop mogelijkheden om een lekker drankje te pakken of te genieten van een lokaal en gezond gerecht. Na ongeveer 4 uur op de Expo te hebben doorgebracht, gaat u verder naar het windmolendorp Zaanse Schans. Dit natuurgebied ligt aan de oevers van de rivier de Zaan. Bekijk traditionele 18e- en 19e-eeuwse architectuur, waaronder verschillende werkende windmolens. Bekijk live demonstraties van ambachtslieden aan het werk, waaronder een klompenmaker die de beroemde klompen van Nederland maakt. Gebruik uw vrije tijd tijdens de tour om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen. Reis vervolgens door de karakteristieke polders (land gewonnen op het water) van de Beemster. Bekijk vervolgens hoe de wereldberoemde Nederlandse kaas wordt gemaakt en proef wat op een nabijgelegen kaasboerderij. Eindelijk terug naar de stad terwijl je terugkijkt op een dag vol geweldige Nederlandse hoogtepunten.

Veelgestelde vragen over Almere

Welke topattracties zijn een must-see in Almere?

De topattracties in Almere zijn:

Welke tours in Almere nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Deze belevingen in Almere nemen aanvullende Covid-19-maatregelen:

Sitemap Almere

Wil je alle activiteiten in Almere ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Almere

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 86 beoordelingen

Heel goed verzorgd evenement, royale hoeveelheid schoon sanitair, prima gevarieerd aanbod aan horeca. Veelzijdige presentatie van innovaties, plantsferen en bloemen. Ook internationaal goed vertegenwoordigd. Leerzaam en leuk. Faciliteiten voor kinderen aanwezig in de borm van speeltuintjes, presentatie, spellen en natuurlijk utopia island

Zeer goede ervaring. Ik raad deze activiteit aan omdat de organisatie perfect is. De transfer per bus met airconditioning vond plaats op het aangekondigde tijdstip en de chauffeur gaf zelfs in het Frans aanwijzingen voor de terugkeer. De duur ter plaatse is ideaal omdat het terrein enorm is en je veel moet lopen.

Bijzonder mooi en leerrijk. Het is de moeite waard om xee Floriade te bezoeken. Je leert zoveel.hoe om te gaan met de natuur en moeder aarde. Save Soil!

Ons bezeok aan de Floriade was meer dan de moeite waard. We raden iedereen aan om er naar toe te gaan.

We waren er wat vroeg en nog niet alles was klaar, maar het was toch een mooie dag.