Dingen om te doen Almería

Almería: De beste dingen die je niet wil missen

Tabernaswoestijn: 4x4-avontuur

1. Tabernaswoestijn: 4x4-avontuur

Geniet van een 4x4-avontuur in Europa's enige woestijnlandschap tijdens een schilderachtige rit door de Tabernas-woestijn, gelegen tussen de Sierra de los Filabres en de Sierra de Alhamilla. De woestijn kent meer dan 3.000 zonuren per jaar, een jaarlijkse regenval van ongeveer 200 millimeter, en temperaturen van -5°C tot 48°C. Wanneer de zon bij zonsondergang op geulen, ravijnen en en andere geologische formaties van de woestijn valt, worden hun grijze tinten goud. De Tabernaswoestijn speelt een essentiële rol in de filmgeschiedenis; hij diende als locatie voor honderden films, waaronder 'Lawrence of Arabia'. Tientallen spaghettiwesterns, zoals 'A Fistful of Dollars' 'For a Few Dollars More', en 'The Good, The Bad and The Ugly' waren het begin van een tijdperk van eindeloos schieten. Avonturenverhalen, oorlogsfilms en sciencefictionfilms hebben allemaal van het landschap gebruikgemaakt, onder meer 'Indiana Jones and the Last Crusade', 'Conan the Barbarian', 'Game of Thrones' en 'The Crown'. Bewonder hoe zeer de woestijn lijkt op de woestijnen van Noord-Afrika en de Arabische woestijnen. Onderweg kom je meer te weten over de geologische formatie van deze bijzondere plek, en over de flora en fauna die hier op een of andere manier weten te overleven.

Almería: bezoek aan de schuilplaatsen van de Spaanse Burgeroorlog

2. Almería: bezoek aan de schuilplaatsen van de Spaanse Burgeroorlog

Maak kennis met de toevluchtsoorden van de Spaanse Burgeroorlog in Almería. Zo'n 4,5 kilometer lange ondergrondse galerijen werden gebouwd om ongeveer 40.000 mensen te beschermen tijdens bombardementen. Met dit bezoek kun je bijna 1 kilometer aan galerijen zien met een gids die anekdotes vertelt over hun verborgen geschiedenis. Bewonder een klein ziekenhuis met een operatiekamer, evenals een van de privékamers waar je, als je naar de muren kijkt, kunstwerken ziet die kinderen hebben achtergelaten. Daal 9 meter onder de grond af, of, als je dapper bent, een volle 16 meter, en ontdek een oude en fascinerende voorraadkast. Een unieke, niet te missen ervaring.

Almeria: paardrijtocht door de Tabernas-woestijn

3. Almeria: paardrijtocht door de Tabernas-woestijn

Laat je innerlijke cowboy los tijdens een begeleide paardrijtocht door de Tabernas-woestijn. Stop langs de route om meer te weten te komen over de natuurlijke omgeving, natuur, geologie, geschiedenis en cinema. Bij aankomst op de ranch wordt u verwelkomd door de gids die u van uw uitrusting voorziet en u kennis laat maken met uw paard. Eenmaal klaar krijg je een korte training om het diervriendelijk paardrijden onder de knie te krijgen. Daarna gaat iedereen onder begeleiding van een instructeur op pad voor een rondleiding op het niveau van de deelnemers. Volg de route "Desierto de Ley" voor een kennismaking met de woestijn. Steek een open woestijngebied over, met uitzicht op de mythische "Llano del Búho" en "La Tortuga". Rij door deze unieke landschappen en bewonder hun geologische formaties. Zie waar honderden film- en tv-producties zijn gefilmd, zoals Indiana Jones, Game of Thrones, Exodus, The Sisters Brothers of The Crown en vele anderen. Later keert u terug naar de ranch, waar u afscheid neemt van uw paard.

Almería: Grotten van Sorbas Tour

4. Almería: Grotten van Sorbas Tour

Loop, klim en kruip door de galerijen van de natuurlijke grot met gipsmineralen in Sorbas en bewonder de reflectie van kristallen wanneer ze het licht van je helm ontvangen. Bewonder het effect dat watererosie en het verstrijken van de tijd hebben gehad op de gipsrots. Verken de Yeso-grot met een gespecialiseerde gids. De Barranco del Infierno-grot, zoals hij ook wel wordt genoemd, werd duizenden jaren geleden gevormd en was het eerste grottencomplex dat werd ontdekt. Zie uit de eerste hand het effect van water op de vorming van rotsen. Het ondergrondse karstsysteem van Sorbas vangt regen- en overstromingswater op en voert het af via de galerijen.

Almería: rondleiding kathedraal en klooster van Las Puras

5. Almería: rondleiding kathedraal en klooster van Las Puras

Maak tijdens dit begeleide bezoek kennis met de ongelooflijke geschiedenis van de religieuze bezienswaardigheden van Almeria. Kom meer te weten over honderden jaren geschiedenis tijdens een rondleiding door het imposante kathedraal-fort en wandel vervolgens tussen de kloostergangen van het klooster van Las Puras. Ontmoet je gids en maak je klaar om het middeleeuwse Almeria te ontdekken tijdens een rondleiding door 2 van de beroemdste gebouwen. Begin bij de kathedraal met een rondleiding door het gebouw. Hoor alles over zijn geschiedenis, hoe het werd gebouwd en luister naar mysterieuze verhalen erover uit de tijd. Bewonder de mix van architecturale stijlen met elementen van laatgotisch tot neoklassiek. Waardeer de unieke combinatie van een kathedraal en een fort terwijl je door het interieur van het paradeterrein wandelt. Ontdek kleine kapellen in de Girola en pauzeer om het prachtige koor te bewonderen. Ga vervolgens naar het 16e-eeuwse klooster van Convento de las Puras. Voel het gewicht van meer dan 500 jaar geschiedenis tijdens een rondleiding door de kamers en waardeer de unieke sfeer van rust.

Cabo de Gata: Tour van 5 stranden per jachtmotorboot

6. Cabo de Gata: Tour van 5 stranden per jachtmotorboot

Begin uw kustcruise in de traditionele vissershaven van Carboneras. Vaar naar la Cala del Corral en las Salinicas. Bewonder het kristalheldere water en de vulkanische kliffen van Playa de los Muertos. Navigeer vervolgens door de Cabo de Mesa Roldan. Bekijk het versteende koraalrif en de vuurtoren van Mesa Roldán. Ga verder naar Cala Puente, Cala Sorbas en Cala Castillo tot je aankomt bij het kleine vissersdorpje Agua Amarga. Bewonder het beste uitzicht op dit kleine stadje vanaf de zee. Laat het anker vallen bij het afgelegen Cala de Enmedio. Zwem en snorkel in het heldere water voordat je terugkeert naar de haven van Carboneras.

Almeria: ticket voor schuilplaatsen voor Spaanse burgeroorlog en officiële rondleiding

7. Almeria: ticket voor schuilplaatsen voor Spaanse burgeroorlog en officiële rondleiding

Doe mee aan een rondleiding door een van de grootste ondergrondse schuilplaatsen gebouwd tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Leer meer over de site van een gids en verken het netwerk langs de Paseo de Almeria. Ontdek een van de grootste toevluchtsoorden voor de burgeroorlog in Spanje, gebouwd door Guillermo Langle om de bevolking van Almeria te beschermen tijdens de Spaanse burgeroorlog. Reis door ongeveer 1 km aan ondergrondse galerijen die langs de Paseo de Almeria lopen. Bewonder de technische hoogstandjes die deze schuilplaats mogelijk hebben gemaakt, een prachtig werk van ingenieurs dat deze schuilplaats tot een van de meest bekende en grootste schuilplaatsen in Spanje en Europa maakt.

Cabo de Gata: kajak- en zwemexcursie

8. Cabo de Gata: kajak- en zwemexcursie

Maak vanaf de zee kennis met het prachtige Cabo de Gata en het natuurpark Níjar. Verken de kustlijn per kajak voordat u gaat snorkelen in het heldere water en het onderwaterlandschap kunt observeren. Voordat u aan boord gaat, moet u basispeddels en kajaktechnieken leren en naar veiligheidsinstructies luisteren. Trek langs de kust en ontdek een aantal baaien en rotsformaties die niet toegankelijk zijn over land en alleen zichtbaar zijn vanaf de zee. Navigeer in en uit rotsachtige grotten. Kom dicht bij steile vulkanische kliffen. Leer meer over de natuur en geologie van het natuurpark, een van de meest beschermde gebieden in Spanje vanwege ecologische, historische, antropologische en geologische betekenis. Stop in een verborgen baai in het zeereservaat om te zwemmen voordat je terugkeert naar het strand waar je bent begonnen.

Almeria: Alcazaba Rondleiding

9. Almeria: Alcazaba Rondleiding

Dompel jezelf onder in de levendige geschiedenis van een van de grootste Alcazaba's van Spanje tijdens deze rondleiding. In het gezelschap van een deskundige gids, ontdek de 3 interne behuizingen van het fort en leer meer over zijn geschiedenis als een Arabisch bolwerk. Bezoek tijdens je rondleiding de torens van de Odalisque en het buskruit, de toren van spiegels, de muur van de kaars, de moslimreservoirs en koninklijke baden en de huiselijke woningen. Je hebt ook de mogelijkheid om de fantastische patio's en tuinen met hun luxe waterbaden te bewonderen, evenals de muren van Jairán en de Cerro de San Cristóbal. Bewonder ten slotte een panoramisch uitzicht over de stad en de zeehaven vanaf de Baluarte del Saliente.

Tabernas: dagtrip westernthemapark Mini Hollywood (Oasys)

10. Tabernas: dagtrip westernthemapark Mini Hollywood (Oasys)

Geniet van een onvergetelijke dag vol met actie in het Wilde Westen! Breng een fantastische dag door in de beroemde Tabernaswoestijn in het themapark Oasys (voorheen bekend als Mini Hollywood), dat geïnspireerd is op het Wilde Westen. Geniet van vermakelijke optredens, verken de dierentuin, ga zwemmen of ontspan lekker in de bars en restaurants. Je wordt eerst opgehaald bij je hotel op de afgesproken tijd. Dan ga je richting de Tabernaswoestijn en het themapark Oasys (vroeger ook wel bekend als Mini Hollywood). Dit themapark werd oorspronkelijk gebruikt als een oude filmset voor westerns, maar is sindsdien veranderd in een uniek westernwonderland. Je stapt de wereld van het Wilde Westen binnen tegen de geweldige achtergrond van de Tabernaswoestijn. Je bezoekt oude klaslokalen, het kantoor van de sheriff en andere historische attracties. Terwijl je door het zoölogische reservaat wandelt, kom je oog in oog te staan met een grote verscheidenheid aan dieren. Je kunt in het dorp lekker ontspannen bij de zwembaden en in de restaurants. Elke dag vinden er spannende shows plaats: beleef live het harde leven in de wilde western en zie hoe de sheriff een bankoverval voorkomt. Na een dag vol vermaak in de Tabernaswoestijn ga je 's middags weer terug naar je hotel. Deze tour is leuk voor alle leeftijden.

Topbezienswaardigheden in Almería

Veelgestelde vragen over Almería

Welke topattracties zijn een must-see in Almería?

De topattracties in Almería zijn:

Sitemap Almería

Wil je alle activiteiten in Almería ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Almería

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.033 beoordelingen

Een zeer interessante en avontuurlijke trip Met 4x4 in de grootste Europese woestijn en met een zeer goede gids in perfect Engels die er heel veel van afweet , de geschiedenis en het filmgebeuren !! Leuke afwisseling tijdens je vakantie ! Zelfs op 16/9 start om 11h30 was de temperatuur zalig door de zon en de constante wind

Prachtige trip, kan het iedereen aanraden. Mooie uitzichten en voldoende tijd om foto´s te maken. De twee uur vrije tijd in San Jose kan wat mij betreft wel korter, er is daar afgezien van tijd om te lunchen of even op het strand zitten weinig te zien, doen. Dan liever een nog iets uitgebreidere tour door Cabo de Gata

De excursie was goed, we vonden het erg leuk en de chauffeur en gids Cristian was erg aardig vrolijk en attent?

Erg mooie en interessante tour. Goeie gids die heel passievol alles vertelde.

Schitterende omgeving en duidelijke en uitgebreide uitleg door de gids.