Rondleiding

Tabernaswoestijn: 4x4-avontuur

Tabernaswoestijn: 4x4-avontuur

Vanaf € 35 per persoon

Maak een tocht door Europa's enige woestijn aan boord van een 4x4-voertuig dat overal heen kan, en ontdek een uniek landschap dat is te zien in films als "Lawrence of Arabia" en “The Good, The Bad and The Ugly”.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Spaans, Engels, Frans
Kleine groep
Beperkt tot 6 deelnemers

Belevenis

Volledige beschrijving
Ga op een 4x4-avontuur in Europa's enige woestijnlandschap tijdens deze mooie 2-uur durende rit door de Tabernaswoestijn, gelegen tussen de Sierra de los Filabres en de Sierra de Alhamilla. De woestijn kent meer dan 3.000 zonuren per jaar, een jaarlijkse regenval van ongeveer 200 millimeter, en temperaturen van -5°C tot 48°C. Wanneer de zon bij zonsondergang op geulen, ravijnen en en andere geologische formaties van de woestijn valt, worden hun grijze tinten goud. De Tabernaswoestijn speelt een essentiële rol in de filmgeschiedenis; hij diende als locatie voor honderden films, waaronder "Lawrence of Arabia". Tientallen spaghettiwesterns, zoals "A Fistful of Dollars" “For a Few Dollars More,” en “The Good, The Bad and The Ugly” waren het begin van een tijdperk van eindeloos schieten. Avonturenfilms, oorlogsfilms en science-fictionfilms maakten allemaal gebruik van het landschap, waaronder "2001: A Space Odyssey”, “Indiana Jones and the Last Crusade”, en “Conan the Barbarian”. Bewonder hoe zeer de woestijn lijkt op de Amerikaanse badlands en de woestijnen van Noord-Afrika en Arabië. Onderweg kom je meer te weten over de geologische formatie van deze bijzondere plek, en over de flora en fauna die hier op een of andere manier weten te overleven.
Inbegrepen
 • Vervoer per 4x4-voertuig
 • Verzekering
 • Materiaal voor interpretatie
 • Gespecialiseerde gids
 • Eten
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Ontmoet je gids voor het informatiekantoor in het dorp Taberna, gelegen bij de ingang van het dorp wanneer je uit de richting van Almería komt. Adres: Calle de Las Angustias s/n - 04200 Tabernas. Aan de voorzijde is een bar genaamd "EL PORTICHUELO".

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Zonnebrandcrème
 • Water
 • Makkelijke kleren

Goed om te weten

 • Zorg dat je flessen water meeneemt, kleding die comfortabel is in de temperatuur en tijd van het jaar, en je camera
 • Zorg dat je voor kinderen onder de 6 jaar je eigen kinderzitje meeneemt
 • Spaanse en Engelse tochten zijn het hele jaar door beschikbaar
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,8 /5

gebaseerd op 189 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  5/5
 • Vervoer
  4,9/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5
 • veiligheid
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Uitstekende gids, tijdens de route en de haltes veel specifieke details over de oorsprong en de geschiedenis van deze woestijn, tussen anekdote en natuurlijk filmische referentie. Ik raad deze begeleide excursie in het Frans ten zeerste aan. mijn hele familie, ik heb 2 grote tieners, genoot van deze activiteit. dankzij Christina (onze gids)

Verder lezen

17 augustus 2021

Fantastisch bezoek met Christina. Veel informatie over zowel historische als geologische bezienswaardigheden. We zijn nog nooit overweldigd door informatie die helder en nauwkeurig is. Alleen de hitte was verstikkend. Onmisbare rondleiding door de regio. Houd er rekening mee dat dit bezoek niet het westerse landschap omvat, dit zijn pretparken met hun eigen betaalde toegang.

Verder lezen

26 juli 2021

Wauw!

Ze hebben ons altijd heel goed behandeld op getyourguide, en deze keer lieten ze ons niet in de steek. Je gaat op pad in een 4x4, alles wordt heel goed uitgelegd, ze zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt en eenmaal in de woestijn gaan we vooruit en stoppen we (we lopen een stukje, er is maar een heel kleine helling, en ze geven uitleg over flora, fauna , rotsformatie, gecombineerd met filmopnamescenario's, die u eraan herinneren met foto's of tablet). De attente en goed gedocumenteerde gids. Hij beantwoordde alle vragen (en dat waren er niet weinig) en voegde interessante opmerkingen toe, en dat allemaal met een goed humeur. We waren verrast door de verscheidenheid aan kleuren, kalksteenformaties, landschap in het algemeen, aangezien je als woestijn meer eentonigheid verwacht. We waren gefascineerd door het vertrek, dat een paar uur duurde, en we kwamen heel blij aan. Ik zou geen kinderen onder de 8 of 10 jaar oud nemen, vooral omdat het nog steeds moeilijk is om hun intere

Verder lezen

30 december 2018

Georganiseerd door

Product ID: 28476