Kies data

Dingen om te doen Alta

Alta: De beste dingen die je niet wil missen

Noorderlichtavontuur per sneeuwscooter

1. Noorderlichtavontuur per sneeuwscooter

Het hoogtepunt van elke reis boven de poolcirkel: het ervaren van het magische noorderlicht dat door de lucht danst. Het mysterie van het licht heeft ons door de jaren heen veel mythen en legendes opgeleverd. Alles van helden die de lucht verlichtten tot mysterieuze vuurvossen en waarschuwingen voor gevaar. Het droge en stabiele klimaat in Alta biedt de beste omstandigheden om het noorderlicht te zien. Tijdens deze reis combineren we de opwinding van sneeuwscooteren met het ervaren van het noorderlicht dat door de lucht danst. We nemen je mee langs de oude postweg naar de uiterste rand van Finnmarksvidda naar een bergketen genaamd Beskardes. Ver weg van de lichten van de stad biedt deze reis de ideale omstandigheden om het noorderlicht te zien in een prachtig winterlandschap. Als we geluk hebben, zien we tijdens onze reis het magnifieke noorderlicht door de lucht dansen, of worden we getrakteerd op een prachtige arctische nachthemel. Er is geen eerdere ervaring vereist om een sneeuwscooter te besturen. Alles wat je nodig hebt is een regulier rijbewijs, en het is net zo eenvoudig als leuk. Voordat de reis begint, krijgt u een grondige veiligheidsintroductie en rij-instructie. Je rijdt in paren, een bestuurder en een passagier op elke sneeuwscooter, met de mogelijkheid om tijdens de reis van stoel te wisselen. De Ronde 17:55 Ontmoet ons in onze Æverntyr Adventure Store in het stadscentrum 5-10 minuten voor aanvang van de Tour. Vanaf hier rijden we u naar Gargia Valley, ongeveer. 25 km van Alta. 18:30 uur We komen aan bij Gargia Lodge. Hier ontmoet je je gids en krijg je een briefing over de reis van vandaag. Je krijgt ook thermopakken, laarzen en handschoenen voor onderweg. 19:00 uur Na het aankleden krijg je een veiligheidsbriefing over de sneeuwscooters. Nu zijn we er klaar voor en kunnen we aan ons avontuur beginnen. 20:00 uur We komen aan bij Beskades. Hier zullen we een korte stop maken en genieten van het geweldige uitzicht in alle richtingen voordat we teruggaan naar Gargia Lodge. 21:15 uur We komen terug bij Gargia Lodge. 22:00 uur We zetten je af in het stadscentrum waar we onze reis begonnen.

Alta: begeleide sneeuwscootersafari op Finnmarksvidda met snacks

2. Alta: begeleide sneeuwscootersafari op Finnmarksvidda met snacks

Sommige mensen zeggen dat het zijn op het bergplateau van Finnmarksvidda is alsof je het einde van de wereld bereikt. En daar zijn we van plan om je mee te nemen in deze avontuurlijke tour. Het besturen van een sneeuwscooter is vrij eenvoudig en leuk en een geweldige manier om direct in contact te komen met de Arctische natuur. Na het ophalen brengen we u naar ons kantoor om u te voorzien van warme buitenkleding en andere benodigde uitrusting. We zullen je meer uitleg geven over de plannen voor de dag en je een veiligheidsbriefing geven. Op kantoor kun je ook alles achterlaten wat je niet mee hoeft te nemen op de tour. Daarna rijden we in onze minibus naar de plek waar onze sneeuwscooters geparkeerd staan (ongeveer 30 minuten van de stad Alta). Voordat de tour begint, krijg je instructies en praktische demonstraties over het besturen van de sneeuwscooter. Wanneer u de activiteit boekt, moet u er rekening mee houden dat we twee opties bieden met twee verschillende prijzen: - Enkele bestuurder: u bestuurt uw sneeuwscooter alleen zonder passagier. - Gedeelde sneeuwscooter: deze kies je alleen als je met een familielid of een vriend komt. Vervolgens rijd je in tweetallen (één bestuurder en één passagier per sneeuwscooter), met de mogelijkheid om tijdens de tocht van plaats te wisselen. Tijdens de tour zijn er enkele stops om foto's te maken van het majestueuze landschap en onze gids deelt graag zijn kennis over de geschiedenis van het gebied met u. U krijgt warme dranken en snacks aangeboden. Dit is een echte ervaring voor echt avontuurlijke mensen. Belangrijk: als u alleen reserveert, dient u een enkele bestuurder te boeken en niet gedeeld.

Alta: begeleide noorderlichttour met kleine groepen en saamhorigheid

3. Alta: begeleide noorderlichttour met kleine groepen en saamhorigheid

Doe mee aan deze tour en ervaar de opwinding van het jagen op noorderlicht in de prachtige landschappen van de Altafjord. Ontmoet je ervaren gidsen die je kunnen laten zien hoe je het noorderlicht het beste kunt spotten. Deze tour wordt geleverd met een kans van 80-90% om dit spectaculaire natuurfenomeen te zien. Ga lekker liggen en ga liggen op een rendierhuid terwijl je de lichtjes probeert te spotten. Luister naar verhalen over de Noorse manier van leven en leer de lokale geschiedenis over het stenen tijdperk, de Sami-cultuur, rendierhoeden, dieren in het wild en de moderne samenleving in Alta en Finnmark. Geniet tijdens de tour van een aantal warme en koude hapjes en drankjes, inclusief veganistische alternatieven, voordat je net na middernacht terugkeert in het Alta Centre.

3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Andere activiteiten in Alta

Wil je alle activiteiten in Alta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.