Datums kiezen

Ontdek het beste van
Alta

Onze aanbevelingen voor Alta

Alta: Rondleiding Noorderlicht in kleine groep

1. Alta: Rondleiding Noorderlicht in kleine groep

Doe mee aan deze tour en ervaar de opwinding van het jagen op noorderlicht in de prachtige landschappen van de Altafjord. Ontmoet je ervaren gidsen die je kunnen laten zien hoe je het noorderlicht het beste kunt spotten. Deze tour wordt geleverd met een kans van 80-90% om dit spectaculaire natuurfenomeen te zien. Ga lekker liggen en ga liggen op een rendierhuid terwijl je de lichtjes probeert te spotten. Luister naar verhalen over de Noorse manier van leven en leer de lokale geschiedenis over het stenen tijdperk, de Sami-cultuur, rendierhoeden, dieren in het wild en de moderne samenleving in Alta en Finnmark. Geniet tijdens de tour van een aantal warme en koude hapjes en drankjes, inclusief veganistische alternatieven, voordat je net na middernacht terugkeert in het Alta Centre.

Noorderlichtavontuur per sneeuwscooter

2. Noorderlichtavontuur per sneeuwscooter

Het hoogtepunt van elke reis boven de poolcirkel: het ervaren van het magische noorderlicht dat door de lucht danst. Het mysterie van het licht heeft ons door de jaren heen veel mythen en legendes opgeleverd. Alles van helden die de lucht verlichtten tot mysterieuze vuurvossen en waarschuwingen voor gevaar. Het droge en stabiele klimaat in Alta biedt de beste omstandigheden om het noorderlicht te zien. Tijdens deze reis combineren we de opwinding van sneeuwscooteren met het ervaren van het noorderlicht dat door de lucht danst. We nemen je mee langs de oude postweg naar de uiterste rand van Finnmarksvidda naar een bergketen genaamd Beskardes. Ver weg van de lichten van de stad biedt deze reis de ideale omstandigheden om het noorderlicht te zien in een prachtig winterlandschap. Als we geluk hebben, zien we tijdens onze reis het magnifieke noorderlicht door de lucht dansen, of worden we getrakteerd op een prachtige arctische nachthemel. Er is geen eerdere ervaring vereist om een sneeuwscooter te besturen. Alles wat je nodig hebt is een regulier rijbewijs, en het is net zo eenvoudig als leuk. Voordat de reis begint, krijgt u een grondige veiligheidsintroductie en rij-instructie. Je rijdt in paren, een bestuurder en een passagier op elke sneeuwscooter, met de mogelijkheid om tijdens de reis van stoel te wisselen. De Ronde 17:55 Ontmoet ons in onze Æverntyr Adventure Store in het stadscentrum 5-10 minuten voor aanvang van de Tour. Vanaf hier rijden we u naar Gargia Valley, ongeveer. 25 km van Alta. 18:30 uur We komen aan bij Gargia Lodge. Hier ontmoet je je gids en krijg je een briefing over de reis van vandaag. Je krijgt ook thermopakken, laarzen en handschoenen voor onderweg. 19:00 uur Na het aankleden krijg je een veiligheidsbriefing over de sneeuwscooters. Nu zijn we er klaar voor en kunnen we aan ons avontuur beginnen. 20:00 uur We komen aan bij Beskades. Hier zullen we een korte stop maken en genieten van het geweldige uitzicht in alle richtingen voordat we teruggaan naar Gargia Lodge. 21:15 uur We komen terug bij Gargia Lodge. 22:00 uur We zetten je af in het stadscentrum waar we onze reis begonnen.

Van Alta: Op zoek naar het noorderlicht

3. Van Alta: Op zoek naar het noorderlicht

Deze reis richt zich op het ervaren van het noorderlicht en we besteden maximaal 4 uur aan het zoeken naar dit fantastische fenomeen. We beginnen de avond met een kleine lezing over het noorderlicht. Dit is om u inzicht te geven in hoe het gebeurt, daarna kijken we naar de voorwaarden voor deze specifieke avond. We gebruiken onze lokale kennis om de beste plekken te vinden om het noorderlicht te zien dansen in de nachtelijke hemel. De Ronde 18:55 Ontmoet je gids in onze Adventure Store in het stadscentrum - Markedsgata 6, 9510 Alta 19:00 Leer je gids kennen en leer meer over het magische fenomeen van het noorderlicht. Ook ontvang je thermopakken, laarzen en handschoenen voor onderweg 19:30 Je gids brengt je naar de beste plekken om het noorderlicht te zien. Afhankelijk van het weer hoeven we misschien niet ver te rijden   Geniet van de show Je gids brengt warme thee/koffie en snacks. 23:00 We gaan terug naar onze Adventure-winkel Onze gidsen zullen hun best doen om het noorderlicht voor je te vinden, maar aangezien het een natuurlijk fenomeen is, kunnen we niet garanderen dat je het zult zien

Alta: Alta Fjord Walvissafari

4. Alta: Alta Fjord Walvissafari

Ga met ons mee op een walvistocht in de Alta Fjord en ervaar de meest majestueuze wezens van Noord-Noorwegen van dichtbij. Een wintertocht in de Alta Fjord kan een magische ervaring zijn. Ja, het kan koud zijn, maar het kan de moeite waard zijn om walvissen te zien. Onlangs zijn er walvissen verschenen in de Alta Fjord. De walvissen zijn verder naar het noorden gemigreerd, waardoor we ze in ons gebied kunnen observeren. De twee meest voorkomende soorten in de Alta Fjord zijn potvissen en orka's (orka's), maar er zijn ook goede mogelijkheden om bruinvissen en zandloperdolfijnen te zien. Je zult versteld staan van het speelse en nieuwsgierige gedrag van de jongste walvissen. Let op: Er is geen garantie dat we altijd walvissen vinden of dat het weer optimaal is om walvissen te spotten. Als we binnen twee uur na de tour geen walvissen zien, kan de kapitein voorstellen om de tour te veranderen in een King Crab Tour als de weersomstandigheden dit toelaten, of we kunnen blijven zoeken naar walvissen.

Alta: begeleide sneeuwscootersafari op Finnmarksvidda met snacks

5. Alta: begeleide sneeuwscootersafari op Finnmarksvidda met snacks

Sommige mensen zeggen dat het zijn op het bergplateau van Finnmarksvidda is alsof je het einde van de wereld bereikt. En daar zijn we van plan om je mee te nemen in deze avontuurlijke tour. Het besturen van een sneeuwscooter is vrij eenvoudig en leuk en een geweldige manier om direct in contact te komen met de Arctische natuur. Na het ophalen brengen we u naar ons kantoor om u te voorzien van warme buitenkleding en andere benodigde uitrusting. We zullen je meer uitleg geven over de plannen voor de dag en je een veiligheidsbriefing geven. Op kantoor kun je ook alles achterlaten wat je niet mee hoeft te nemen op de tour. Daarna rijden we in onze minibus naar de plek waar onze sneeuwscooters geparkeerd staan (ongeveer 30 minuten van de stad Alta). Voordat de tour begint, krijg je instructies en praktische demonstraties over het besturen van de sneeuwscooter. Wanneer u de activiteit boekt, moet u er rekening mee houden dat we twee opties bieden met twee verschillende prijzen: - Enkele bestuurder: u bestuurt uw sneeuwscooter alleen zonder passagier. - Gedeelde sneeuwscooter: deze kies je alleen als je met een familielid of een vriend komt. Vervolgens rijd je in tweetallen (één bestuurder en één passagier per sneeuwscooter), met de mogelijkheid om tijdens de tocht van plaats te wisselen. Tijdens de tour zijn er enkele stops om foto's te maken van het majestueuze landschap en onze gids deelt graag zijn kennis over de geschiedenis van het gebied met u. U krijgt warme dranken en snacks aangeboden. Dit is een echte ervaring voor echt avontuurlijke mensen. Belangrijk: als u alleen reserveert, dient u een enkele bestuurder te boeken en niet gedeeld.

Van Alta: Sneeuwscooter avontuur in de ochtend

6. Van Alta: Sneeuwscooter avontuur in de ochtend

Finnmark is de thuisbasis van de uitgestrekte Finnmarksvidda, het grootste bergplateau van Europa. Met uitgestrekte uitzichten in alle richtingen is Finnmarksvidda de ideale locatie om per sneeuwscooter te verkennen. Tijdens deze reis nemen we je mee buiten Alta naar onze historische, 150 jaar oude berghut in Gargia Valley. Nadat we je hebben voorbereid op de avontuurlijke rit die voor je ligt, nemen we je mee langs de oude postweg naar de uiterste rand van Finnmarksvidda naar een bergketen genaamd Beskades. Door besneeuwde bossen gaan we omhoog naar de uitgestrekte bergvlaktes. Hier kun je de echte arctische wildernis omarmen, omringd door alleen sneeuw en de lucht in alle richtingen. Je leert over onze geschiedenis en de levensstijl van het noordpoolgebied, terwijl je ook de culinaire kant van Finnmark ervaart met lokaal gemaakte snacks. Onze gecertificeerde gids laat je zien hoe je de sneeuwscooter bestuurt en zorgt ervoor dat je een onvergetelijk avontuur beleeft. Er is geen eerdere ervaring vereist om een sneeuwscooter te besturen. Alles wat je nodig hebt is een regulier rijbewijs, en het is net zo eenvoudig als leuk. Een grondige veiligheidsintroductie en rij-instructies worden gegeven voordat de reis begint. Je rijdt in paren, een bestuurder en een passagier op elke sneeuwscooter, met de mogelijkheid om tijdens de reis van stoel te wisselen

Vanuit Alta: Avontuurlijke cruise in Alta Fjord

7. Vanuit Alta: Avontuurlijke cruise in Alta Fjord

Alta staat bekend om zijn vele bezienswaardigheden en de gevarieerde omgeving staat bovenaan de lijst, op de voet gevolgd door de kalme uitstraling die de regio omhult. Deze avontuurlijke cruise door Icecube of Aurora neemt je mee naar de beste locaties in Alta Fjord, zodat je vogels kunt spotten en getuige kunt zijn van flora en fauna in hun natuurlijke habitat. Terwijl u door het water vaart, vertelt de kapitein u alles over de rijke geschiedenis van Alta, waaronder 'Tirpitz', het Duitse oorlogsschip, de Engelse ertsmijnen en het Northern Lights Observatory. De tijd vliegt terwijl je naar deze fascinerende verhalen luistert. Deze tour brengt je ook naar unieke plekken waar je prachtige vogels kunt zien. Als u geïnteresseerd bent in vogels kijken, kunt u tijdens de cruise verschillende vogels spotten, waaronder stormzwaluwen, meeuwen, aalscholvers en de machtige zeearend, om er maar een paar te noemen. Terwijl de boot door de Alta Fjord vaart, kunt u af en toe ook bruinvissen tegenkomen.

Van Alta: fjord- en walvisavontuur

8. Van Alta: fjord- en walvisavontuur

In de winter komen walvissen naar de haringrijke fjorden in Noord-Noorwegen om te jagen. Dit is een unieke kans om de walvissen van dichtbij te ervaren terwijl je de prachtige fjorden van Noord-Noorwegen verkent. U zult genieten van de prachtige winterluchten, terwijl u wordt omringd door bergen en de natuur van de fjorden. We passen het startpunt van deze reis aan naar waar de walvissen voor het laatst zijn gezien om uw kans om ze te zien te maximaliseren. Dit kan betekenen dat we eerst tot 1 uur moeten rijden om bij onze haven te komen. Eenmaal op de boot gaan we de fjorden in om bultruggen en orka's te zoeken. We houden een veilige afstand en zetten onze bootmotoren uit om de walvissen zo min mogelijk te storen. De walvissen zijn net zo nieuwsgierig naar bezoekers als wij naar hen, dus ze zullen hoogstwaarschijnlijk rond onze boot komen zwemmen. Houd er rekening mee dat hoewel we ons best doen, we niet kunnen garanderen dat we tijdens de reis daadwerkelijk walvissen zullen zien. De start- en einddatum van het seizoen kan worden aangepast aan de walvismigratiepatronen.

Vanuit Alta: Walvis- en zeevogelcruise

9. Vanuit Alta: Walvis- en zeevogelcruise

Kom Noorse wilde dieren bekijken vanaf een boot. Tijdens deze walvis- en vogelsafari vanuit Alta varen we de Alta Fjord op terwijl we het fantastische kustlandschap bewonderen. De Alta Fjord is de plek waar in oktober de haring arriveert en grote groepen walvissen samenkomen voor een feestmaal. Soorten als orka's, bultruggen en vinruggen kun je hier zien. In de omgeving kun je een ander prachtig dier zien, namelijk de heer van het luchtruim, de zeearend. Er zijn nog veel meer vogels in de omgeving. Het totale verblijf aan boord duurt vijf uur. Het is een korte tocht om de walvissen te zien verzamelen en er zijn genoeg mogelijkheden om ze te observeren en een foto te maken. De boot is verwarmd en heeft binnen zitplaatsen en een buitendek. Je maakt van dichtbij kennis met de inheemse dieren van Noorwegen.

Sneeuwschoenavontuur naar de betoverende bevroren waterval

10. Sneeuwschoenavontuur naar de betoverende bevroren waterval

Terwijl je het pad betreedt dat naar het bevroren wonder van de Orvvosfossen-waterval leidt, bereid je voor om betoverd te worden door de unieke natuurlijke wonderen die je omringen. Het pad slingert door een sereen winterlandschap, met met sneeuw bedekte bomen die een glimp bieden van de ongerepte schoonheid in dit besneeuwde rijk. Als u dit pad ongeveer 2 km volgt, staat u voor de majestueuze bevroren Orvvosfossen-waterval. De kristalheldere waterval is een betoverend schouwspel, waar water in ijs is veranderd en harmonieert met de rustige winteromgeving. Dus trek je sneeuwschoenen aan, adem de frisse winterlucht in en laat de betoverende wildernis van Alta je pad leiden terwijl je je verdiept in dit bevroren wonder.

Alle activiteiten

24 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Alta

Wil je alle activiteiten in Alta bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.