Kies data

Alte Nationalgalerie

Alte Nationalgalerie: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlin WelcomeCard: Museumsinsel & openbaar vervoer

1. Berlin WelcomeCard: Museumsinsel & openbaar vervoer

Met de Berlin WelcomeCard Museumsinsel zie je meer van Berlijn voor minder. Dit is je ticket voor de belangrijkste bezienswaardigheden van de Duitse hoofdstad met toeristische hoogtepunten, waaronder sightseeingtours, attracties, theaters, restaurants en nog veel meer; met kortingen tot wel 50%. Je krijgt ook een gratis gidsje met handige insidertips en suggesties, waarmee je alles uit je bezoek kunt halen. Kies bij het selecteren van je Berlin WelcomeCard Museumsinsel voor gratis openbaar vervoer in zones A en B (Berlijn) of in zones A, B en C (Berlijn en Potsdam). Gelegen in het centrum van de stad, op een eiland in de Spree, huist het Berlijnse Museumsinsel een complex van 5 wereldberoemde musea: het Pergamonmuseum, het Altes Museum, het Neues Museum, de Alte Nationalgalerie en het Bodemuseum. Tezamen vormen ze een wereldberoemd, uniek architectonisch ensemble, dat geregistreerd staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst van monumenten sinds 1999. Met dit ticket heb je gratis toegang tot alle musea (1 bezoek per dag per museum). Zie de antieke collecties van de staatsmusea van Berlijn in het Altes Museum en reis terug naar het oude Egypte in het Neues Museum. Het Bodemuseum huist Byzantijnse kunst en oosterse sculpturen, en in het Pergamonmuseum vind je schitterende voorbeelden van islamitische kunst.

Berlijn: Pergamon & New Museum Tour en Museumeilandpas

2. Berlijn: Pergamon & New Museum Tour en Museumeilandpas

Onder leiding van een deskundige gids kunt u niet alleen de indrukwekkende artefacten en architectonische structuren bewonderen, maar maakt u ook een reis door de geschiedenis en krijgt u een kritisch inzicht in de relatie van de collectie met het verleden en heden van Berlijn. Luister naar verhalen over hoe zwaar de musea waren verwoest na het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen het Museumeiland bijna een complete ruïne was. Pas in 1999 kreeg het Museumsinsel de status van UNESCO. Deze tour laat je kennismaken met de Mesopotamische, Assyrische, Babylonische, Griekse, Egyptische, antieke kunst en cultuur. De gids geeft een zeer gedetailleerde uitleg over hoe deze culturen zijn ontstaan, waarom ze door de geschiedenis heen belangrijk waren en wat hun erfgoed vandaag is. Bezoek de beroemde Ishtar-poort, leer wanneer deze werd gebouwd en waarom, evenals de prachtige buste van Nefertiti en de marktpoort van Miletus. Bezoek na de rondleiding in je eigen tempo de overige musea van het Museumsinsel. Het Bode-museum biedt sculpturen uit de middeleeuwen tot de vroege renaissance en een verzameling kunstvoorwerpen uit de Byzantijnse kunst. Als u oude Griekse en Romeinse decoratieve kunst wilt zien, moet u het Altes Museum bezoeken dat een permanente collectie oude Griekse en Romeinse vazen en beelden bevat. In de Alte Nationalgalerie kunt u genieten van tentoonstellingen van neoklassieke, romantische, impressionistische en modernistische kunst.

Berlijn: Skip-the-line Pergamon Museum en Museumeiland Tour

3. Berlijn: Skip-the-line Pergamon Museum en Museumeiland Tour

Geniet van deskundig livecommentaar op een rondleiding door het Pergamonmuseum op het Museumeiland in Berlijn. Leer alles over oude beschavingen, van Egypte tot het Nabije Oosten, met uitgebreide touropties om andere musea in de omgeving te bezoeken. Kies je voor de standaardoptie, volg dan een rondleiding door het Pergamonmuseum. Bekijk oude architectuur, Duitse kunst uit de oudheid en Midden-Oosterse en islamitische kunst onder één dak. Je privégids helpt je door het museum te navigeren en geeft deskundig commentaar op de exposities van kunst en antiek uit het oude Rome, Griekenland, Babylon, Perzische kunst en daarbuiten. Tot de hoogtepunten van het museum behoren het beroemde Pergamonaltaar, gebouwd tijdens het bewind van de oude Griekse koning Eumenes II in de eerste helft van de 2e eeuw voor Christus, een 17 meter hoge marktpoort van Miletus en de Babylonische Ishtarpoort. Kies de optie van 3 uur voor dezelfde rondleiding door het Pergamonmuseum met extra privévervoer. Deze optie omvat een betrouwbare ophaal- en wegbrengservice bij uw accommodatie in Berlijn. Kies de optie van 4 uur om uw bezoek aan het Pergamonmuseum te verbeteren met een rondleiding door het Museumeiland, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk hoogtepunten zoals het Altes Museum, het Neues Museum, de Alte Nationalgalerie, het Berliner Schloss, de Staatsopera en de Bebelplatz. Profiteer van skip-the-line tickets voor de kathedraal van Berlijn. Bewonder de ontzagwekkende interieurs in barok- en renaissancestijl met prachtige kunstwerken en uitzicht vanaf de koepel. Kies de optie van 5 uur om privévervoer toe te voegen aan het reisschema van 4 uur. Deze optie omvat een betrouwbare ophaal- en wegbrengservice bij uw accommodatie in Berlijn.

Berlijn: toegang tot de Alte Nationalgalerie

4. Berlijn: toegang tot de Alte Nationalgalerie

Verken de Alte Nationalgalerie, een 'heiligdom van kunst en wetenschap'. Het idee hiervoor gaat terug op Friedrich Wilhelm IV. De collectie is gebaseerd op een donatie van bankier Joachim Heinrich Wilhelm Wagener, die de werken van de Düsseldorfse School en Belgische historieschilders aan de Pruisische staat naliet. In 1876 werd de Nationalgalerie geopend als derde museum op het Spree-eiland. Na de val van de Berlijnse Muur werd het gebruikt als de Alte Nationalgalerie van de 19e eeuw. Bekijk beeldhouwwerken zoals de adembenemende Slapende Schoonheid en werken van Franse impressionisten zoals Manet, Monet en Renoir. Ontdek het romanticisme en de tijd van Goethe met 'De monnik bij de zee', de 'gotische kathedraal aan het water' en de Groep der Prinsessen. Ervaar presentaties en rondleidingen met verschillende thema's voor kinderen en volwassenen.

Berlijn: privérondrit in iconische oldtimer VW-bus

5. Berlijn: privérondrit in iconische oldtimer VW-bus

Ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden in de bijna 800 jaar oude stad Berlijn. Reis de begeleide route via kleine maar interessante zijwegen. De chauffeur vertelt je in twee uur tijd over de verschillende tijdperken van Berlijn. Verken bijna vergeten plekken en ontdek de oorsprong van de stad. Een fotoboekje, afgestemd op de individuele locaties van de tour, geeft je tijdens de reis een indruk van het verleden en de interieurs van de verschillende bezienswaardigheden. De route omvat onder meer de Dom van Berlijn, de Alte Nationalgalerie, de Staatsopera van Berlijn, de Potsdamer Platz, de Berlijnse muur, het Holocaustmonument, de Führerbunker, het stadspaleis van Berlijn, de Jungfernbrug, het Galgenhaus, het Rotes Rathaus, de televisietoren en de Neptunusfontein. , en St. Mary's Church, en nog veel meer.

Berlijn: wandeltocht Vrouwen van Berlijn

6. Berlijn: wandeltocht Vrouwen van Berlijn

Ontdek alles over feminisme, fascisme, verzet en de strijd voor gelijkheid door de levens van de vrouwen van Berlijn. Begin je tour op de Hackescher Markt, in het hart van de Berlijnse wijk Mitte. Steek het Museumsinsel over en loop door de charmante straten in het stadscentrum terwijl je meer te weten komt over de vele buitengewone vrouwen van Berlijn. Ontdek de bekende en minder bekende verhalen van feministe May Ayim, 's werelds eerste vrouwelijke rabbijn Regina Jonas, hoor over Rosa Luxemburg en Marlene Dietrich en leer hoe Duitse vrouwen in 1945 met de hand het puin uit de Berlijnse straten van na de Tweede Wereldoorlog verwijderden. Luister naar het verhaal van hoe een meisje dat opgroeide in Oost-Duitsland een van de machtigste en meest gerespecteerde wereldleiders van de moderne tijd werd. Bespreek de verschillende politiek van het feminisme in Oost- en West-Duitsland en kijk eens goed naar de ongelijkheid die vandaag de dag nog steeds aanwezig is in Berlijn.

Berlijn: zelfgeleide audiotour op het Museumeiland

7. Berlijn: zelfgeleide audiotour op het Museumeiland

Slenter over het unieke en monumentale Museumsinsel en ontdek de geboorteplaats van Berlijn, de oudste wijk en de prachtige kathedraal van Berlijn. Ontdek de rijke architectuurgeschiedenis en de verhalen achter de gebouwen met wereldberoemde kunstcollecties. Laat u verwennen en leer een van de mooiste delen van de Duitse hoofdstad kennen. Verken de vele hoogtepunten van de tour, waaronder het Nikolaiviertel, het Marx-Engels Forum, de Bauakademie, de Friedrichswerder-kerk, het Museumeiland, de kathedraal van Berlijn, de Alte Nationalgalerie, het Pergamonmuseum en de Neue Synagoge. >

Berlijn: zelfgeleide wandeltocht en speurtocht

8. Berlijn: zelfgeleide wandeltocht en speurtocht

Stap terug in de tijd en ontdek de geschiedenis van Berlijn met een zelfgeleide wandeling en speurtocht. Bekijk met je telefoon als gids de Schlossbrug, Bebelplatz, de Gendarmenmarkt en nog veel meer. Begin je tour bij de Neptunbrunnen in het hart van Berlijn en ga op ontdekkingstocht in de grootste stad van Duitsland. Beweeg in je eigen tempo terwijl je naar verhalen en anekdotes luistert, puzzels oplost en meer te weten komt over het verleden van Berlijn als hoofdstad van Pruisen. Maak kennis met het Berlijnse Museumeiland, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, hoor interessante verhalen over de Pruisische architect Karl Friedrich Schinkel en ontdek waarom Schiller zijn belofte om een speciaal voor hem georganiseerd gala bij te wonen, niet kon nakomen. U kunt uw zelfgeleide stadstour op elk gewenst moment onderbreken. Neem een pauze, ga onderweg naar een van de vele cafés of restaurants en als je klaar bent, open je gewoon de app om je avontuur voort te zetten.

Andere activiteiten in Alte Nationalgalerie

Wil je alle activiteiten in Alte Nationalgalerie ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alte Nationalgalerie

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.574 beoordelingen

We hebben er echt van genoten zo de musea op de Museumsinsel, en het was natuurlijk handig om zo meer of minder vlug naar binnen te kunnen lopen. Maar gezien de musea (behalve het Pargamon museum, maar daar komt nog wel 6 euro bij als je je de 3d tour wilt meemaken, handig want op dit moment is het naamgevende tentoonstellingsstuk er niet) eigenlijk niet bijzonder duur. Dus maakt het niet gek veel verschil met een gewoon kaartje voor het openbaar vervoer plus entree voor het museum.

Interessante gids zowel omdat het je de mogelijkheid geeft om gratis met het openbaar vervoer te reizen en omdat het je helpt te beslissen wat je van dag tot dag wilt zien. Je betreedt gratis de vijf belangrijkste musea, je krijgt korting bij tal van andere musea en activiteiten, waaronder winkels en restaurants

Ik had wat moeite om uit te zoeken waar ik de pas moest ophalen, maar toen ik hem eenmaal in de hand had, was het een makkie om te gebruiken! Een heel eenvoudig proces en ik heb veel musea mogen bezoeken

Vooral de overzichten van activiteiten, musea etcetera met relevante informatie daarbij is positief. Betaling, tickets en informatie over- en tijdens de voortgang is uit de kunst.

Openbaar vervoer is top. 9€/maand in juni tot en met augustus op alle vormen van vervoer in gans Duitsland.