Alte Nationalgalerie

Alte Nationalgalerie: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlin WelcomeCard: Museumsinsel & openbaar vervoer

1. Berlin WelcomeCard: Museumsinsel & openbaar vervoer

Met de Berlin WelcomeCard Museumsinsel zie je meer van Berlijn voor minder. Dit is je ticket voor de belangrijkste bezienswaardigheden van de Duitse hoofdstad met toeristische hoogtepunten, waaronder sightseeingtours, attracties, theaters, restaurants en nog veel meer; met kortingen tot wel 50%. Je krijgt ook een gratis gidsje met handige insidertips en suggesties, waarmee je alles uit je bezoek kunt halen. Kies bij het selecteren van je Berlin WelcomeCard Museumsinsel voor gratis openbaar vervoer in zones A en B (Berlijn) of in zones A, B en C (Berlijn en Potsdam). Gelegen in het centrum van de stad, op een eiland in de Spree, huist het Berlijnse Museumsinsel een complex van 5 wereldberoemde musea: het Pergamonmuseum, het Altes Museum, het Neues Museum, de Alte Nationalgalerie en het Bodemuseum. Tezamen vormen ze een wereldberoemd, uniek architectonisch ensemble, dat geregistreerd staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst van monumenten sinds 1999. Met dit ticket heb je gratis toegang tot alle musea (1 bezoek per dag per museum). Zie de antieke collecties van de staatsmusea van Berlijn in het Altes Museum en reis terug naar het oude Egypte in het Neues Museum. Het Bodemuseum huist Byzantijnse kunst en oosterse sculpturen, en in het Pergamonmuseum vind je schitterende voorbeelden van islamitische kunst.

Berlijn: Pergamon & New Museum Tour en Museumeilandpas

2. Berlijn: Pergamon & New Museum Tour en Museumeilandpas

Het wordt georganiseerd door een deskundige gids en je kunt niet alleen de indrukwekkende artefacten en architecturale structuren bewonderen, maar ook een reis door de geschiedenis maken en een kritisch inzicht krijgen in de relatie van de collectie tot het verleden en het heden van Berlijn. Hoor verhalen over hoe zwaar verwoest de musea waren na het einde van de Tweede Wereldoorlog toen het Museumeiland bijna een complete ruïne was. Pas in 1999 kreeg Museum Island de status van UNESCO. Deze tour zal je kennis laten maken met de Mesopotamische, Assyrische, Babylonische, Griekse, Egyptische, Antieke kunst en cultuur. De gids geeft een zeer gedetailleerde uitleg over hoe deze culturen begonnen, waarom ze in de geschiedenis belangrijk waren en wat hun erfgoed vandaag is. Bezoek de beroemde Ishtarpoort, leer wanneer het werd gebouwd en waarom, evenals de prachtige buste van Nefertiti en de Marktpoort van Miletus. Na de rondleiding kunt u de overblijvende musea van het Museumeiland in uw eigen tempo bezoeken. Het Bode-museum biedt beelden uit de middeleeuwen tot de vroege renaissance en een verzameling artefacten uit de Byzantijnse kunst. Als u oude Griekse en Romeinse decoratieve kunst wilt zien, bezoek dan het Altes Museum met een permanente collectie oude Griekse en Romeinse vazen en standbeelden. In de Alte Nationalgalerie kunt u genieten van tentoonstellingen van neoklassieke, romantische, impressionistische en modernistische kunst.

Berlijn: toegang tot de Alte Nationalgalerie

3. Berlijn: toegang tot de Alte Nationalgalerie

Verken de Alte Nationalgalerie, een 'heiligdom van kunst en wetenschap'. Het idee hiervoor gaat terug op Friedrich Wilhelm IV. De collectie is gebaseerd op een donatie van bankier Joachim Heinrich Wilhelm Wagener, die de werken van de Düsseldorfse School en Belgische historieschilders aan de Pruisische staat naliet. In 1876 werd de Nationalgalerie geopend als derde museum op het Spree-eiland. Na de val van de Berlijnse Muur werd het gebruikt als de Alte Nationalgalerie van de 19e eeuw. Bekijk beeldhouwwerken zoals de adembenemende Slapende Schoonheid en werken van Franse impressionisten zoals Manet, Monet en Renoir. Ontdek het romanticisme en de tijd van Goethe met 'De monnik bij de zee', de 'gotische kathedraal aan het water' en de Groep der Prinsessen. Ervaar presentaties en rondleidingen met verschillende thema's voor kinderen en volwassenen.

Berlijn: Skip-the-line Pergamon Museum en Museumeiland Tour

4. Berlijn: Skip-the-line Pergamon Museum en Museumeiland Tour

Geniet van deskundig livecommentaar op een rondleiding door het Pergamonmuseum op het Museumeiland in Berlijn. Leer alles over oude beschavingen, van Egypte tot het Nabije Oosten, met uitgebreide touropties om andere musea in de omgeving te bezoeken. Kies je voor de standaardoptie, volg dan een rondleiding door het Pergamonmuseum. Bekijk oude architectuur, Duitse kunst uit de oudheid en Midden-Oosterse en islamitische kunst onder één dak. Je privégids helpt je door het museum te navigeren en geeft deskundig commentaar op de exposities van kunst en antiek uit het oude Rome, Griekenland, Babylon, Perzische kunst en daarbuiten. Tot de hoogtepunten van het museum behoren het beroemde Pergamonaltaar, gebouwd tijdens het bewind van de oude Griekse koning Eumenes II in de eerste helft van de 2e eeuw voor Christus, een 17 meter hoge marktpoort van Miletus en de Babylonische Ishtarpoort. Kies de optie van 3 uur voor dezelfde rondleiding door het Pergamonmuseum met extra privévervoer. Deze optie omvat een betrouwbare ophaal- en wegbrengservice bij uw accommodatie in Berlijn. Kies de optie van 4 uur om uw bezoek aan het Pergamonmuseum te verbeteren met een rondleiding door het Museumeiland, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk hoogtepunten zoals het Altes Museum, het Neues Museum, de Alte Nationalgalerie, het Berliner Schloss, de Staatsopera en de Bebelplatz. Profiteer van skip-the-line tickets voor de kathedraal van Berlijn. Bewonder de ontzagwekkende interieurs in barok- en renaissancestijl met prachtige kunstwerken en uitzicht vanaf de koepel. Kies de optie van 5 uur om privévervoer toe te voegen aan het reisschema van 4 uur. Deze optie omvat een betrouwbare ophaal- en wegbrengservice bij uw accommodatie in Berlijn.

Berlijn: wandeltour naar de top 10 bezienswaardigheden

5. Berlijn: wandeltour naar de top 10 bezienswaardigheden

Krijg een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn in ongeveer 2 uur en ontdek de hoogtepunten van de stad. Begin voor de historische Rijksdaggebouw in het midden van het regeringsdistrict met uitzicht op het nieuwe, grandioze centraal station, de bondskanselarij en de klokkentoren in de Tiergarten. Ontdek vervolgens één van de iconen van Duitsland: de Brandenburger Tor. Neem vanaf daar een kijkje in de ambassades van de VS en Frankrijk, de prachtige boulevard Unter den Linden en het Hotel Adlon. In de tegenovergestelde richting zie je de Siegessäule, de Zoo en het Russische gedenkteken. Wandel naar de beroemde Gendarmenmarkt met zijn 3 attracties: bewonder de Duitse kathedraal, de Franse kathedraal en het Konzerthaus. Maak ten slotte een wandeling naar het nieuwe (oude) stadspaleis van Berlijn, de Berliner Dom, het Museumsinsel, de Lustgarten met zijn getuigenissen van de Pruisische cultuur, voordat je alles te weten komt over de opkomst van Berlijn in 1237 in het Nikolaiviertel.

Berlijn: Women of Berlin-wandeltocht

6. Berlijn: Women of Berlin-wandeltocht

Kom alles te weten over feminisme, fascisme, verzet en de strijd voor gelijkheid via het leven van de vrouwen van Berlijn. Begin je tour op Hackescher Markt, in het hart van de Berlijnse wijk Mitte. Steek Museumeiland over en loop door de charmante straten van het stadscentrum terwijl je meer te weten komt over de vele buitengewone vrouwen van Berlijn. Ontdek de bekende en minder bekende verhalen van feministe May Ayim, 's werelds eerste vrouwelijke rabbijn Regina Jonas, hoor over Rosa Luxemburg en Marlene Dietrich en leer hoe Duitse vrouwen in 1945 het puin van de straten van Berlijn na de Tweede Wereldoorlog met de hand moesten verwijderen. Luister naar het verhaal van hoe een meisje dat opgroeide in Oost-Duitsland een van de machtigste en meest gerespecteerde wereldleiders van de moderne tijd werd. Bespreek de verschillende feministische politiek in Oost- en West-Duitsland, en kijk eens goed naar de ongelijkheid die vandaag de dag nog steeds in Berlijn aanwezig is.

Berlijn: Hop-on Hop-off buskaartje & 2 begeleide wandeltochten

7. Berlijn: Hop-on Hop-off buskaartje & 2 begeleide wandeltochten

Verken Berlijn te voet en met de bus met dit combinatieticket. Vaar door de stad met een hop-on hop-off bus, leer de geschiedenis achter Checkpoint Charlie kennen en loop langs de enorme kathedraal van Berlijn. Download na het boeken van je tour de Vox City-app. Gebruik de app binnen 2 dagen om de locatie van uw dichtstbijzijnde gids en ontmoetingspunt te volgen. Als je de stad meer wilt verkennen na je rondleiding, gebruik dan de app voor wat self-guided sightseeing. Doe mee met de historische Berlijnse wandeltocht en volg je gids door het hart van Berlijn. Loop langs de prachtige kathedraal van Berlijn en ga verder naar Museumeiland. Ga naar het oosten om de opvallende Berlijnse tv-toren te bewonderen en slenter door de bruisende Alexanderplatz. Schakel over naar de wandeltocht Traces of the Cold War om Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor en Potsdamer Platz te zien. Hoor over de bewogen geschiedenis van de hoofdstad van Duitsland, de vele musea en de intrigerende cultuur. Gun je voeten wat rust en stap aan boord van een rode dubbeldekkerbustour. Terwijl je door Berlijn rijdt, kun je het uitzicht bewonderen vanaf het open dek. Verken de hele stad tijdens deze rit van Tiergarten naar de East Side Gallery. Als je iets van dichtbij wilt zien, stap dan uit bij een van de 23 tourhaltes door de stad, waaronder het Holocaustmonument, de Berlijnse Muur, Madame Tussauds en de dierentuin van Berlijn.

Sitemap Alte Nationalgalerie

Wil je alle activiteiten in Alte Nationalgalerie ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alte Nationalgalerie

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.557 beoordelingen

We hebben er echt van genoten zo de musea op de Museumsinsel, en het was natuurlijk handig om zo meer of minder vlug naar binnen te kunnen lopen. Maar gezien de musea (behalve het Pargamon museum, maar daar komt nog wel 6 euro bij als je je de 3d tour wilt meemaken, handig want op dit moment is het naamgevende tentoonstellingsstuk er niet) eigenlijk niet bijzonder duur. Dus maakt het niet gek veel verschil met een gewoon kaartje voor het openbaar vervoer plus entree voor het museum.

Interessante gids zowel omdat het je de mogelijkheid geeft om gratis met het openbaar vervoer te reizen en omdat het je helpt te beslissen wat je van dag tot dag wilt zien. Je betreedt gratis de vijf belangrijkste musea, je krijgt korting bij tal van andere musea en activiteiten, waaronder winkels en restaurants

Ik had wat moeite om uit te zoeken waar ik de pas moest ophalen, maar toen ik hem eenmaal in de hand had, was het een makkie om te gebruiken! Een heel eenvoudig proces en ik heb veel musea mogen bezoeken

Vooral de overzichten van activiteiten, musea etcetera met relevante informatie daarbij is positief. Betaling, tickets en informatie over- en tijdens de voortgang is uit de kunst.

Openbaar vervoer is top. 9€/maand in juni tot en met augustus op alle vormen van vervoer in gans Duitsland.