Alter Markt

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Alter Markt: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Keulen: virtual reality-tijdreis naar oud-Keulen

1. Keulen: virtual reality-tijdreis naar oud-Keulen

Deze excursie maakt tijdreizen mogelijk: tijdens een virtuele rit door de oude stad kunnen bezoekers het levendige oude Keulen van 1900 ontdekken, in een historisch accurate replica van een tram. Dankzij virtual reality kun je jezelf onderdompelen in de geschiedenis en het nog altijd intacte oude Keulen in al haar glorie ervaren.  De VR-bril biedt een panoramisch uitzicht van 360 graden en, samen met de wind, vibraties, en Keulse chauffeur, ben je verzekerd van een onvergetelijke tijdreis-ervaring. Met nog twee haltes is je levendige excursie naar de geschiedenis van Keulen compleet: in de bioscoop zie je een korte film met impressies van Rooms Keulen tot het heden. Bezoek een tentoonstelling van 3D-foto's die een reis door de tijd laten zien met bekende bezienswaardigheden van Keulen. Het ongeveer 45-minuten durende bezoek aan de tentoonstelling zal tijdreizigers van jong tot oud plezieren, vooral groepen en families met kinderen; de attractie biedt een unieke historische ervaring.

...
Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

2. Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

Als je op zoek bent naar een leuke manier om de prachtige stad en de geschiedenis van Keulen te ontdekken, dan is deze populaire Brauhaustour een uitstekende keuze. Tijdens deze rondleiding is de gids vrij om te kiezen naar welke brouwerijen je gaat. Hierdoor kan de gids keuzes maken op basis van de groepsdynamiek, zodat iedereen tevreden is en een leuke tijd beleeft. Als je een nog persoonlijkere beleving wilt, dan kun je de optie met privégids kiezen. Deze twee uur durende tour begint bij het monument de Kreuzblume, voor de hoofdingang van de Dom. Na een aantal leuke feiten over de Dom en de Kreuzblume begin je met je dorstlessende reis langs drie verschillende Brauhäuser, waar je drie heerlijke varianten van het lokale bier proeft, zodat je zelf kunt bepalen welke het beste bij je past. Je leert niet alleen wat over de brouwerijen en de lokale brouwcultuur, je proeft ook het resultaat van honderden jaren brouwervaring. De tour voert je langs een aantal van de meest traditionele Brauhäuser van Keulen, zoals het 700 jaar oude Brauhaus Sion, maar ook jongere zoals Früh am Dom, het grootste Keulse Brauhaus.

...
Keulen: Kölsch bier en brouwerijtour van 2 uur

3. Keulen: Kölsch bier en brouwerijtour van 2 uur

Kom meer te weten over de biercultuur van Keulen tijdens een 2 uur durende stadswandeling door het historische centrum van de stad. Bewonder tijdens de wandeling verschillende beroemde monumenten, waaronder natuurlijk de Dom van Keulen, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst pronkt. Ga op avontuur bij de Alter Markt waar je een aantal van de beste brouwhuizen van de stad kun vinden en ervaar alles over de open-minded en gepassioneerde inwoners van de stad. Altijd al nieuwsgierig geweest naar de drinkrituelen van inwoners? Daar hoor je tijdens deze rondleiding van alles over. Ook leer je waarom bier zo'n belangrijke plaats inneemt in de stadscultuur. Verzamel daarnaast insider tips om je bezoek van Keulen nog unieker te maken en bezoek populaire locaties zoals de brouwhuizen Hennes am Dom en Heinzelmännchenbrunnen. Leer de geheimen van de kleine kiosk winkels die bekend staan als Büdchen,die vaak zijn gemaakt van voormalige, kleurrijke zeecontainers.

...
Keulen: kathedraal en historisch centrum met 1 Kölsch

4. Keulen: kathedraal en historisch centrum met 1 Kölsch

Maak een wandeling door het historisch centrum van Keulen en zie de interessantste delen terwijl je gids er alles over vertelt. Bewonder de Kölner Dom, buiten de kathedraal van Keulen, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.   Bezoek de Alter Markt en loop langs de Rijn  met haar pittoreske uitzicht. Je enthousiaste gids  leidt je graag rond en heeft bomvol informatie over de geschiedenis en cultuur van Keulen.  Hoor hoe de Romeinen huishielden in Keulen en krijg tips voor de rest van je verblijf. Bezoek ten slotte een traditionele brouwerij en drink met de groep  een Kölsch, een Keuls biertje.

...
Keulen: hoogtepunten met een local

5. Keulen: hoogtepunten met een local

Verken de Dom van buitenaf. Bekijk het Dionysius-mozaïek bij het Romeins-Germaans Museum. Bezoek de Heizelmännchenfontein. Ontdek het stadhuis, de Alter Markt, en de oevers van de Rijn. Bekijk de goed bewaarde Romeinse ruïnes uit de tijd dat Keulen een Romeinse kolonie was. Loop langs de oude Romeinse stadsmuur en zie de Romeinse Toren, de noordwestelijke hoektoren van de Romeinse stadsmuur die bijna volledig behouden is. Wandel langs de Romeinse havenweg en zie een deel van het Romeinse riool.

...
Keulen: rondleiding met e-scooter

6. Keulen: rondleiding met e-scooter

Zie de mooiste bezienswaardigheden van Keulen op een e-scooter met 3 wielen. Begin je rondleiding bij het Alter Messeturm bij de rand van de Rheinhallen in Deutz met uitzicht over de Rijn op de beroemde Dom van de stad. Je rijdt naar de Hohenzollern-brug - een van de herkenningspunten van de stad en de drukste treinbrug van Duitsland. Steek de brug over op weg naar het hoofdstation en zie prachtige uitzichten op het oude centrum en de Rijn-promenade. Dan kom je langs Heinrich-Böll-Platz met het mooie Ludwig-museum en de Filharmonie, en maak je een rondje om de indrukwekkende Dom van Keulen. Rijd door de smalle steegjes van het historische Gürzenich waar een hooimarkt is, en dan door naar het belangrijkste punt van het oude centrum, de Alter Markt, met het oudste gemeentehuis van Duitsland. Na een korte pauze bezoek je "Tünnes and Schäl", twee poppen-standbeelden, die zijn verweven met de cultuur en humor van de stad. Wrijf over hun neuzen voor een extra dosis geluk! Dan rijd je langs de romaneske Grote Sint-Martinuskerk, over een pad dat je langs de Rijn richting de haven Rheinauhafen brengt. Bezoek het Chocolademuseum en verken 3 high-tech bouwwerken op het schiereiland, de Kraanhuizen. Dan pauzeer je bij de beroemdste snackbar van Keulen, de "Wurstbraterei". Hier kun je, als je dat wil, genieten van een snack. Steek weer de Rijn over bij de "Severinsbrücke". Onder de dikke stalen kabels kun je genieten van fantastische panoramische uitzichten op het gehele oude centrum en natuurlijk de Dom van Keulen. Je keert terug naar het startpunt om je uitgebreide tocht af te sluiten.

...
Keulen: geschiedenis en typisch Keulen

7. Keulen: geschiedenis en typisch Keulen

Luister naar grappige verhalen en anekdotes tijdens deze vermakelijke rondleiding met een Keulse local. Wellicht denk je aan Tünnes en Schäl, de Kallendresser of de befaamde Kölschen Klüngel? Zijn het de vele bekende liedjes die door jong en oud leuk worden gevonden, vaak gezongen tijdens het carnaval-seizoen? Of zijn het de talloze verhalen en anekdotes die vaak met een knipoog worden verteld over de stad en haar inwoners?  Aan het eind van deze grappige wandeltocht door het oude centrum zul je zeker beamen: Keulen is een manier van leven. Deze rondleiding is alleen in het Duits beschikbaar.

...
Keulen: hoogtepunten van de stad met lokale gids

8. Keulen: hoogtepunten van de stad met lokale gids

Ontdek de 2000 jaar oude door Rome gestichte stad Keulen en hoor meer over het belang ervan in de middeleeuwen. Luister naar waarom het momenteel belangrijk is als een diverse stad met een miljoen inwoners tijdens deze tour met een deskundige gids uit Keulen. Begin bij het ruitermonument "Heumarkt" en slenter door de charmante smalle steegjes van het historische centrum. Volg de Rijn naar het beroemde Ludwig Museum en bewonder de Philharmonic Hall en de prachtige Dom van Keulen. Ga vervolgens terug naar de Heinzelmännchenbrunnen en hoor over de legende. Reis naar de "Alter Markt" om de oude stadhuistoren te zien voordat je terugkeert waar je begon.

...
Leuke verhalen over de wandeltocht door Keulen

9. Leuke verhalen over de wandeltocht door Keulen

Kent u het gezegde "Köln ist ein Gefühl" (Keulen is een gevoel)? Alle vreemde verhalen en anekdotes, die de mensen van Keulen graag vertellen - in de meeste gevallen met een twinkeling in het oog - maken deel uit van de typische mentaliteit en ze weerspiegelen waarom de inwoners van Keulen van hun stad houden. Wist je dat Tünnes en Schäl al vele jaren samen met hun vriend Jupp Engels in het kleine huis wonen met het adres Alter Markt 24? Of wat is het met de Kallendresser en de Platzjabbeck? Waarom spreken de inwoners over "schäl Sick", wanneer ze de wijken van Keulen bedoelen op de oostelijke oever van de rivier de Rijn? En hoe ver de afstand is tussen de oude stad en de maan? Tijdens een wandeling van de kathedraal naar het historische stadscentrum, laat uw gids u deelnemen aan de mentaliteit van Keulen en krijgt u een inzicht in de ziel van Keulen en het volk van Keulen.

...
Keulen: Old Town Virtual Reality Tour

10. Keulen: Old Town Virtual Reality Tour

Verken de hoogtepunten van Keulen, zoals de beroemde oude stad, de romantische Hohenzollern-brug en de iconische Dom van Keulen. Loop door de oude binnenstad en leer alles over de rijke geschiedenis van Keulen vanuit je deskundige gids. Ervaar belangrijke stadia van de meer dan 2000 jaar oude stadsgeschiedenis van Keulen van dichtbij door middel van virtual reality-scènes op zes verschillende locaties. Gebruik de virtual reality-bril en vergelijk het verleden met het heden. Vang een glimp op van de Romeinse grens, wees getuige van de metropool van de Middeleeuwen, bekijk de buitenpost van de Franse en Pruisische overheersing en kijk naar de vernietiging die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd aangericht. Luister naar verhelderende verhalen uit die tijdsperioden die de ervaring nog verder verbeteren. Als je je virtual reality-bril eenmaal hebt afgezet, zie dan het schokkende contrast tussen nu en dan en ontdek dat sommige gebouwen niet meer zichtbaar zijn, terwijl andere bijna onaangeroerd bleven.

...

Sitemap Alter Markt

Wil je alle activiteiten in Alter Markt ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alter Markt

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 509 beoordelingen

We deden de tour in een groep van 4 (2 uur durende tour) en het was echt leuk. We komen ook naar de omgeving van Keulen, maar we hadden nog steeds veel plezier, het is gewoon iets nieuws :) Dus we kunnen het alleen maar aanbevelen en zouden zeker weer een tour boeken. Nogmaals hartelijk dank aan onze gids, hij was erg aardig.

Reisleider deed erg zijn best om alles in het engels uit te leggen terwijl hij eigenlijk alleen duits aanbied. Hij wilt liever niet in het engels maar zijn engels is daar goed genoeg voor? Hele geduldige man en is heel erg duidelijk. Foto’s en video’s maakte hij ook graag!

Geweldige tour door de oude stad en langs de oevers van de Rijn. Informatieve en leuke rondleiding. Op een scooter is het hartstikke leuk om de stad te verkennen.

Bezienswaardigheden en details die je niet in een boekje aantreft. Zeer de moeite waard.

Heerlijk gevoel bij elektrisch rijden op drie wielen. Uitstekende uitleg