Kies data

Alter Markt

Alter Markt: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

1. Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

Als je op zoek bent naar een leuke manier om de prachtige stad en de geschiedenis van Keulen te ontdekken, dan is deze populaire Brauhaustour een uitstekende keuze. Tijdens deze rondleiding is de gids vrij om te kiezen naar welke brouwerijen je gaat. Hierdoor kan de gids keuzes maken op basis van de groepsdynamiek, zodat iedereen tevreden is en een leuke tijd beleeft. Als je een nog persoonlijkere beleving wilt, dan kun je de optie met privégids kiezen. Deze twee uur durende tour begint bij het monument de Kreuzblume, voor de hoofdingang van de Dom. Na een aantal leuke feiten over de Dom en de Kreuzblume begin je met je dorstlessende reis langs drie verschillende Brauhäuser, waar je drie heerlijke varianten van het lokale bier proeft, zodat je zelf kunt bepalen welke het beste bij je past. Je leert niet alleen wat over de brouwerijen en de lokale brouwcultuur, je proeft ook het resultaat van honderden jaren brouwervaring. De tour voert je langs een aantal van de meest traditionele Brauhäuser van Keulen, zoals het 700 jaar oude Brauhaus Sion, maar ook jongere zoals Früh am Dom, het grootste Keulse Brauhaus.

Keulen: Kölsch bier en brouwerijtour van 2 uur

2. Keulen: Kölsch bier en brouwerijtour van 2 uur

Kom meer te weten over de biercultuur van Keulen tijdens een 2 uur durende stadswandeling door het historische centrum van de stad. Bewonder tijdens de wandeling verschillende beroemde monumenten, waaronder natuurlijk de Dom van Keulen, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst pronkt. Ga op avontuur bij de Alter Markt waar je een aantal van de beste brouwhuizen van de stad kun vinden en ervaar alles over de open-minded en gepassioneerde inwoners van de stad. Altijd al nieuwsgierig geweest naar de drinkrituelen van inwoners? Daar hoor je tijdens deze rondleiding van alles over. Ook leer je waarom bier zo'n belangrijke plaats inneemt in de stadscultuur. Verzamel daarnaast insider tips om je bezoek van Keulen nog unieker te maken en bezoek populaire locaties zoals de brouwhuizen Hennes am Dom en Heinzelmännchenbrunnen. Leer de geheimen van de kleine kiosk winkels die bekend staan als Büdchen,die vaak zijn gemaakt van voormalige, kleurrijke zeecontainers.

Keulen: hoogtepunten met een local

3. Keulen: hoogtepunten met een local

Verken de Dom van buitenaf. Bekijk het Dionysius-mozaïek bij het Romeins-Germaans Museum. Bezoek de Heizelmännchenfontein. Ontdek het stadhuis, de Alter Markt, en de oevers van de Rijn. Bekijk de goed bewaarde Romeinse ruïnes uit de tijd dat Keulen een Romeinse kolonie was. Loop langs de oude Romeinse stadsmuur en zie de Romeinse Toren, de noordwestelijke hoektoren van de Romeinse stadsmuur die bijna volledig behouden is. Wandel langs de Romeinse havenweg en zie een deel van het Romeinse riool.

Keulen: wandeltocht door de oude binnenstad

4. Keulen: wandeltocht door de oude binnenstad

Ontmoet je gids in de historische oude binnenstad van Keulen en begin je wandeltocht langs enkele van de beroemdste hoogtepunten van de stad. Bewonder de torenhoge Dom van Keulen. Ontdek de oude mythen, legendes en bijbelse figuren die in de gotische gevel zijn verwerkt. Reis verder terug in de tijd en bezoek een Romeinse villa met een bewaard gebleven mozaïekvloer, een Romeins graf en delen van Romeinse paleisgebouwen. Als u door het Romeins-Germaans museum wandelt, ziet u gedetailleerde overblijfselen uit de Romeinse periode van Keulen. Loop over de top van de ondergrondse Keulen Philharmonic Hall, waar je een Holocaust-monument zult bezoeken. Ga vervolgens naar de Hohenzollern-brug om panorama's van de oude stad en het futuristische nieuwe havengebied te bewonderen. Een wandeling langs de Rijn leidt u vervolgens naar de grootste romaanse kerk van Keulen. Dwaal door oude steegjes naar de oudste marktplaatsen van de stad en naar het historische stadhuis. Beëindig je tour terug bij de Dom van Keulen en zijn sprookjesachtige fontein.

Keulen: rondleiding met e-scooter

5. Keulen: rondleiding met e-scooter

Zie de mooiste bezienswaardigheden van Keulen op een e-scooter met 3 wielen. Begin je rondleiding bij het Alter Messeturm bij de rand van de Rheinhallen in Deutz met uitzicht over de Rijn op de beroemde Dom van de stad. Je rijdt naar de Hohenzollern-brug - een van de herkenningspunten van de stad en de drukste treinbrug van Duitsland. Steek de brug over op weg naar het hoofdstation en zie prachtige uitzichten op het oude centrum en de Rijn-promenade. Dan kom je langs Heinrich-Böll-Platz met het mooie Ludwig-museum en de Filharmonie, en maak je een rondje om de indrukwekkende Dom van Keulen. Rijd door de smalle steegjes van het historische Gürzenich waar een hooimarkt is, en dan door naar het belangrijkste punt van het oude centrum, de Alter Markt, met het oudste gemeentehuis van Duitsland. Na een korte pauze bezoek je "Tünnes and Schäl", twee poppen-standbeelden, die zijn verweven met de cultuur en humor van de stad. Wrijf over hun neuzen voor een extra dosis geluk! Dan rijd je langs de romaneske Grote Sint-Martinuskerk, over een pad dat je langs de Rijn richting de haven Rheinauhafen brengt. Bezoek het Chocolademuseum en verken 3 high-tech bouwwerken op het schiereiland, de Kraanhuizen. Dan pauzeer je bij de beroemdste snackbar van Keulen, de "Wurstbraterei". Hier kun je, als je dat wil, genieten van een snack. Steek weer de Rijn over bij de "Severinsbrücke". Onder de dikke stalen kabels kun je genieten van fantastische panoramische uitzichten op het gehele oude centrum en natuurlijk de Dom van Keulen. Je keert terug naar het startpunt om je uitgebreide tocht af te sluiten.

Keulen: ontdekkingsspel & tour door spookstad Keulen

6. Keulen: ontdekkingsspel & tour door spookstad Keulen

Ontdek de gevangen zielen, de geesten en de mysterieuze skeletten van Keulen met een interactieve stadsverkennings-app. Je wordt stap voor stap naar de vervloekte gebouwen geleid waar ze hun eeuwige straffen uitzitten terwijl je al hun verhalen hoort. Zet je schrap en kom spookachtig Keulen verkennen, met behulp van je smartphone. Elke hint leidt je naar een nieuwe plek. Je krijgt exacte aanwijzingen waar je heen moet zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Wanneer je een aanwijzing hebt opgelost en het juiste antwoord raadt, wordt een geheim verhaal over de plek waar je je bevindt onthuld. Onderweg vind je horror-verhalen die je zullen doen huiveren. Durf jij deze excursie aan? Je kunt de excursie afmaken in je eigen tempo. Er is geen tijdslimiet, hoewel rond de 2 uur meestal genoeg is. Pauzeer het spel op elk gewenst moment en begin weer wanneer je maar wilt, vanaf de locatie waar je gebleven was. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

Keulen: TimeRide GO! VR-wandeltocht

7. Keulen: TimeRide GO! VR-wandeltocht

Verken de hoogtepunten van Keulen, zoals de beroemde oude stad, de romantische Hohenzollern-brug en de iconische kathedraal van Keulen. Loop door de oude stad en leer alles over de rijke geschiedenis van Keulen vanuit je deskundige gids. Beleef belangrijke fasen van de meer dan 2000 jaar oude stadsgeschiedenis van Keulen van dichtbij door middel van virtual reality-scènes op zes verschillende locaties. Gebruik de virtual reality-bril en vergelijk het verleden met het heden. Krijg een glimp van de Romeinse grens, wees getuige van de metropool van de Middeleeuwen, bekijk de buitenpost van de Franse en Pruisische overheersing en kijk naar de verwoesting die is aangericht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Luister naar inzichtelijke verhalen uit die tijdsperioden die de ervaring nog verder verbeteren. Zodra je je virtual reality-bril afzet, zie je het schokkende contrast tussen nu en toen en merk je dat sommige gebouwen niet meer zichtbaar zijn, terwijl andere bijna onaangeroerd bleven.

Keulen: kathedraal en historisch centrum met 1 Kölsch

8. Keulen: kathedraal en historisch centrum met 1 Kölsch

Maak een wandeling door het historisch centrum van Keulen en zie de interessantste delen terwijl je gids er alles over vertelt. Bewonder de Kölner Dom, buiten de kathedraal van Keulen, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.   Bezoek de Alter Markt en loop langs de Rijn  met haar pittoreske uitzicht. Je enthousiaste gids  leidt je graag rond en heeft bomvol informatie over de geschiedenis en cultuur van Keulen.  Hoor hoe de Romeinen huishielden in Keulen en krijg tips voor de rest van je verblijf. Bezoek ten slotte een traditionele brouwerij en drink met de groep  een Kölsch, een Keuls biertje.

Keulen: wandeltocht door de oude stad met brouwerij en Kölsch-bier

9. Keulen: wandeltocht door de oude stad met brouwerij en Kölsch-bier

Ontdek de geheimen van de oude binnenstad van Keulen tijdens deze begeleide wandeling. Ontdek de bijna 2000-jarige geschiedenis in het historische stadscentrum terwijl je de Dom van Keulen en het stadhuis ziet Ontmoet je gids bij het standbeeld van Friedrich Wilhelm III in Heumarkt. Navigeer door de smalle steegjes die al sinds de middeleeuwen een bruisend handelscentrum zijn. Reis terug in de tijd terwijl je hoort hoe het leven er vroeger uitzag. Maak foto's van de gotische architectuur in de Dom van Keulen en de renaissancestijl van het stadhuis. Ontvang suggesties over lokale hotspots. Baan je een weg naar een traditionele brouwerij die het favoriete drankje van Keulen, Kölsch-bier, serveert. Leun achterover en geniet van de levendige sfeer in de brouwerij onder het genot van een koud Kölsch biertje. Geniet van hoe de fruitige smaak van het bier in evenwicht wordt gebracht met de hoppige bitterheid. Keer terug naar je ontmoetingspunt aan het einde van je tour.

Keulen: begeleide wandeling naar 3 brouwerijen in de oude stad

10. Keulen: begeleide wandeling naar 3 brouwerijen in de oude stad

Ontdek de Keulse bierscene tijdens deze begeleide wandeling door de oude binnenstad van Keulen. Stop bij 3 brouwerijen om een selectie van het kenmerkende brouwsel van de stad, Kölsch-bier, te proeven. Bewonder de bezienswaardigheden in de oude stad terwijl je door smalle steegjes en door geplaveide straatjes loopt. Ontmoet je gids op het centraal gelegen ontmoetingspunt bij Heinzelmännchenbrunnen, een 19e-eeuwse fontein en sculpturen met een legende over kabouters. Baan je een weg door rijen traditionele huizen en vang een romantische glimp op van de imposante Dom van Keulen. Stop bij elke brouwerij en luister terwijl je gids je terug in de tijd neemt met levendige verhalen terwijl je geniet van een verfrissend glas vers Kölsch-bier. Hoor over de speciale kenmerken van dit drankje en zijn geschiedenis. Laat je gastheer je meenemen naar brouwerijen zoals Früh am Dom, Sion, Peters, Bierhaus in der Salzgasse, Pfaffenbräu, Sünner im Walfisch, Dom im Stapelhaus of Päffgen in het Delfter Haus. Sluit je tour af in de buurt van de felgekleurde gebouwen in de Heumarkt.

Sitemap Alter Markt

Wil je alle activiteiten in Alter Markt ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alter Markt

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.785 beoordelingen

De 2 uur durende tour was zeer informatief en onderhoudend. De tijd vloog voorbij. Sebastian vatte de informatie op een begrijpelijke manier samen. Naast historische feiten werden er ook anekdotes en zangoptredens aangeboden. De tour was verdeeld in 1 uur rond de kathedraal en 1 uur in de oude stad. Daarna zijn we samen gestopt voor een Kölsch. Aangezien er geen andere gasten boekten, hadden we een soort privétour. Ik kan de tour alleen maar aan iedereen aanbevelen.

Geweldige leiding, alles was in orde. Veel informatie werd op een humoristische manier overgebracht. Ik heb in korte tijd veel geleerd over Keulen. Niet zo veel data en nummers, niet meer zoals de inwoners van Keulen denken, leven en vieren, het werd op een humoristische manier overgebracht, zelfs met kleine liedjes en wankele intermezzo's. Een geweldige tour die mijn vrouw en ik nog lang zullen herinneren.

Onze gids Lukas was super aardig en het was erg leuk om door hem door Keulen te worden geleid. We werden vooraf gevraagd of we naar bepaalde brouwerijen wilden, wat we geweldig vonden omdat we een paar favorieten hebben. Ik zou de brouwerijtour op elk moment opnieuw doen!

Leuke rondleiding en goed bier. Alleen ik heb in het Duits geboekt, heb de taaloptie niet gezien voordat ik boekte.

Marla was a sweet and kind guide. Nice to listen to.