Altes Museum

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Altes Museum: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Berlijn: entreeticket voor Altes Museum

1. Berlijn: entreeticket voor Altes Museum

Bezoek het Altes Museum zonder in de rij te hoeven staan om één van de belangrijkste neoclassicistische gebouwen in Duitsland te zien. Wees betoverd door de zuilen, de brede vestibule en portico. Bezichtig de muurschilderingen van de rotonde, gemodelleerd in het Pantheon in Rome. Bewonder de antieke collectie met zijn permanente tentoonstelling over de kunst en cultuur van de Grieken, Etrusken en Romeinen. Hier zie je sculpturen zoals de Berlijnse godin en gouden en zilveren sieraden onder het hemelsblauwe plafond van de schatkamer. Je ontdekt ook de muntenverzameling met meer dan 1300 voorwerpen uit de oudheid. Zie de eerste munten van goud en zilverlegering en die van de crisisjaren van het Romeinse Rijk.

...
Berlijn: toegang tot het Gemäldegalerie Kunstmuseum

2. Berlijn: toegang tot het Gemäldegalerie Kunstmuseum

Bezoek de Gemäldegalerie in Berlijn die één van 's werelds belangrijkste collecties uit de Europese schilderkunst van de 13e tot de 18e eeuw huisvest. Bewonder meesterwerken uit alle periodes van de kunstgeschiedenis, waaronder schilderijen van Jan van Eyck, Pieter Bruegel, Albrecht Dürer, Raphael, Titiaan en Peter Paul Rubens. Bestudeer voornamelijk Duitse en Italiaanse schilderijen van de 13e tot de 16e eeuw en de Nederlandse schilderijen uit de 15e tot de 17e eeuw. Bewonder het interessante nieuwe gebouw van de Gemäldegalerie in een sobere Pruisische stijl en wandel door het eenvoudige gebouw met kamers die rondom een lumineuze foyer zijn gegroepeerd. Met de grote Wandelhalle, een plaats van vrede en reflectie met een fonteininstallatie van Walter De Maria, ben je altijd in staat om je weg terug naar de tentoonstellingszalen te vinden.

...
Berlijn: Pergamon & New Museum Tour en Museumeilandpas

3. Berlijn: Pergamon & New Museum Tour en Museumeilandpas

Het wordt georganiseerd door een deskundige gids en je kunt niet alleen de indrukwekkende artefacten en architecturale structuren bewonderen, maar ook een reis door de geschiedenis maken en een kritisch inzicht krijgen in de relatie van de collectie tot het verleden en het heden van Berlijn. Hoor verhalen over hoe zwaar verwoest de musea waren na het einde van de Tweede Wereldoorlog toen het Museumeiland bijna een complete ruïne was. Pas in 1999 kreeg Museum Island de status van UNESCO. Deze tour zal je kennis laten maken met de Mesopotamische, Assyrische, Babylonische, Griekse, Egyptische, Antieke kunst en cultuur. De gids geeft een zeer gedetailleerde uitleg over hoe deze culturen begonnen, waarom ze in de geschiedenis belangrijk waren en wat hun erfgoed vandaag is. Bezoek de beroemde Ishtarpoort, leer wanneer het werd gebouwd en waarom, evenals de prachtige buste van Nefertiti en de Marktpoort van Miletus. Na de rondleiding kunt u de overblijvende musea van het Museumeiland in uw eigen tempo bezoeken. Het Bode-museum biedt beelden uit de middeleeuwen tot de vroege renaissance en een verzameling artefacten uit de Byzantijnse kunst. Als u oude Griekse en Romeinse decoratieve kunst wilt zien, bezoek dan het Altes Museum met een permanente collectie oude Griekse en Romeinse vazen en standbeelden. In de Alte Nationalgalerie kunt u genieten van tentoonstellingen van neoklassieke, romantische, impressionistische en modernistische kunst.

...

Sitemap Altes Museum

Wil je alle activiteiten in Altes Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Altes Museum

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.344 beoordelingen

Een controleur bij de ingang vertelde ons eerst dat de vouchers vervangen moesten worden door kaartjes en hij stuurde ons naar Alexanderplein.Na een uur en meer rondjes in de zon konden we naar binnen omdat een ander Italiaans sprak en verstond. Maar ze lieten ons binnen met een concessie want ze konden de kaartjes niet lezen, hun machines lazen alleen streepjescodes.Na ruim een uur kwamen we het museum binnen.