Datums kiezen

Altes Museum

Altes Museum: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Berlijn: Pergamon & New Museum Tour en Museumeilandpas

1. Berlijn: Pergamon & New Museum Tour en Museumeilandpas

Onder leiding van een deskundige gids kunt u niet alleen de indrukwekkende artefacten en architectonische structuren bewonderen, maar maakt u ook een reis door de geschiedenis en krijgt u een kritisch inzicht in de relatie van de collectie met het verleden en heden van Berlijn. Luister naar verhalen over hoe zwaar de musea waren verwoest na het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen het Museumeiland bijna een complete ruïne was. Pas in 1999 kreeg het Museumsinsel de status van UNESCO. Deze tour laat je kennismaken met de Mesopotamische, Assyrische, Babylonische, Griekse, Egyptische, antieke kunst en cultuur. De gids geeft een zeer gedetailleerde uitleg over hoe deze culturen zijn ontstaan, waarom ze door de geschiedenis heen belangrijk waren en wat hun erfgoed vandaag is. Bezoek de beroemde Ishtar-poort, leer wanneer deze werd gebouwd en waarom, evenals de prachtige buste van Nefertiti en de marktpoort van Miletus. Bezoek na de rondleiding in je eigen tempo de overige musea van het Museumsinsel. Het Bode-museum biedt sculpturen uit de middeleeuwen tot de vroege renaissance en een verzameling kunstvoorwerpen uit de Byzantijnse kunst. Als u oude Griekse en Romeinse decoratieve kunst wilt zien, moet u het Altes Museum bezoeken dat een permanente collectie oude Griekse en Romeinse vazen en beelden bevat. In de Alte Nationalgalerie kunt u genieten van tentoonstellingen van neoklassieke, romantische, impressionistische en modernistische kunst.

Berlin WelcomeCard: Museumsinsel & openbaar vervoer

2. Berlin WelcomeCard: Museumsinsel & openbaar vervoer

Met de Berlin WelcomeCard Museumsinsel zie je meer van Berlijn voor minder. Dit is je ticket voor de belangrijkste bezienswaardigheden van de Duitse hoofdstad met toeristische hoogtepunten, waaronder sightseeingtours, attracties, theaters, restaurants en nog veel meer; met kortingen tot wel 50%. Je krijgt ook een gratis gidsje met handige insidertips en suggesties, waarmee je alles uit je bezoek kunt halen. Kies bij het selecteren van je Berlin WelcomeCard Museumsinsel voor gratis openbaar vervoer in zones A en B (Berlijn) of in zones A, B en C (Berlijn en Potsdam). Gelegen in het centrum van de stad, op een eiland in de Spree, huist het Berlijnse Museumsinsel een complex van 5 wereldberoemde musea: het Pergamonmuseum, het Altes Museum, het Neues Museum, de Alte Nationalgalerie en het Bodemuseum. Tezamen vormen ze een wereldberoemd, uniek architectonisch ensemble, dat geregistreerd staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst van monumenten sinds 1999. Met dit ticket heb je gratis toegang tot alle musea (1 bezoek per dag per museum). Zie de antieke collecties van de staatsmusea van Berlijn in het Altes Museum en reis terug naar het oude Egypte in het Neues Museum. Het Bodemuseum huist Byzantijnse kunst en oosterse sculpturen, en in het Pergamonmuseum vind je schitterende voorbeelden van islamitische kunst.

Berlijn: rondvaart van 1 uur vanaf het centraal station van Berlijn

3. Berlijn: rondvaart van 1 uur vanaf het centraal station van Berlijn

Verken Berlijn vanaf het water tijdens een rondvaart van 1 uur. Begin je tour van 1 uur bij de Moltke-brug / Main Station Pier en ga op pad om enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Berlijn vanaf het water te bekijken. Bewonder hoe grote delen van de oude en nieuwe architectuur in de stad zijn gebouwd met uitzicht op het water terwijl je langs de oever van de rivier de Spree vaart. Voel je een echte insider terwijl je Berlijn leert kennen vanaf het bovendek van de panoramische schepen. Tijdens de tour passeert u tal van bezienswaardigheden, waaronder de Nicolaaswijk, de tv-toren, de kathedraal van Berlijn, de oude nationale galerij, het nieuwe en oude museum, het Pergamonmuseum, het Bode-museum, het tranenpaleis, het station Friedrichstraße, de pers en Informatiebureau van de federale overheid, ARD Capital Television Studio, het Rijksdaggebouw, Paul-Löbe-House, Marie-Elisabeth-Lüders-House, Moltke Bridge, de Zwitserse ambassade, de Duitse kanselarij en het House of World Cultures.

Berlijn: entreeticket voor Altes Museum

4. Berlijn: entreeticket voor Altes Museum

Bezoek het Altes Museum zonder in de rij te hoeven staan om één van de belangrijkste neoclassicistische gebouwen in Duitsland te zien. Wees betoverd door de zuilen, de brede vestibule en portico. Bezichtig de muurschilderingen van de rotonde, gemodelleerd in het Pantheon in Rome. Bewonder de antieke collectie met zijn permanente tentoonstelling over de kunst en cultuur van de Grieken, Etrusken en Romeinen. Hier zie je sculpturen zoals de Berlijnse godin en gouden en zilveren sieraden onder het hemelsblauwe plafond van de schatkamer. Je ontdekt ook de muntenverzameling met meer dan 1300 voorwerpen uit de oudheid. Zie de eerste munten van goud en zilverlegering en die van de crisisjaren van het Romeinse Rijk.

Berlijn: Skip-the-line Pergamon Museum en Museumeiland Tour

5. Berlijn: Skip-the-line Pergamon Museum en Museumeiland Tour

Geniet van interessant en informatief commentaar in je moedertaal terwijl je het mekka van oude geschiedenis, cultuur en kunst verkent, het Pergamonmuseum (Pergamonmuseum) in Berlijn met een geschiedenisexpertgids en skip-the-line tickets. Leer alles over oude beschavingen, van Egypte tot het Nabije Oosten, en bekijk de schatten uit een lang vervlogen wereld! De optie van 2 uur is inclusief skip-the-line tickets en een rondleiding door het Pergamonmuseum. Het is een zeldzame kans om oude architectuur, Duitse kunst uit de oudheid en Midden-Oosterse en islamitische kunst onder één dak te zien. Uw privégids helpt u door het museum te navigeren terwijl u deskundig commentaar geeft op de tentoongestelde kunst en antiek uit het oude Rome, Griekenland, Babylon, Perzische kunst en daarbuiten. Onder de hoogtepunten van het museum vind je een 17 meter hoge marktpoort van Miletus, de Babylonische Ishtarpoort, de gevel van het kaliefenpaleis van Mshatta en meer! Kies de optie van 3 uur voor een rondleiding door het Pergamonmuseum met privévervoer. Deze optie omvat een betrouwbare ophaal- en terugbrengservice bij uw accommodatie in Berlijn. We regelen een professionele chauffeur om u rechtstreeks naar het ontmoetingspunt te brengen in een schoon privévoertuig. We raden aan om deze extra service te boeken, aangezien er tijdslots zijn om het Pergamonmuseum binnen te gaan, dus je wilt niet te laat komen of verdwalen! Boek een uitgebreid bezoek van 4 uur aan het Pergamonmuseum en bekijk andere hoogtepunten van de oude binnenstad van Berlijn en het Museumsinsel, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze optie omvat skip-the-line tickets voor de magnifieke kathedraal van Berlijn. Het is de meest iconische kerk in Berlijn, met ontzagwekkende interieurs in barok- en renaissancestijl met prachtige kunstwerken en een adembenemend uitzicht vanaf de koepel. Ook zie je hoogtepunten als Altes Museum, Neues Museum, Alte Nationalgalerie, Berliner Schloss, Staatsopera en Bebelplatz. Kies de optie van 5 uur om privévervoer toe te voegen aan de reisroute van 4 uur. Deze optie is inclusief vervoer per privéauto (ophalen en afzetten bij uw accommodatie) en een rondleiding over het Museumsinsel met toegang tot de 2 belangrijkste attracties: het Pergamonmuseum en de kathedraal van Berlijn. Bespaar tijd en moeite door vooraf privévervoer te boeken!

Berlijn: zelfgeleide audiotour op het Museumeiland

6. Berlijn: zelfgeleide audiotour op het Museumeiland

Slenter over het unieke en monumentale Museumsinsel en ontdek de geboorteplaats van Berlijn, de oudste wijk en de prachtige kathedraal van Berlijn. Ontdek de rijke architectuurgeschiedenis en de verhalen achter de gebouwen met wereldberoemde kunstcollecties. Laat u verwennen en leer een van de mooiste delen van de Duitse hoofdstad kennen. Verken de vele hoogtepunten van de tour, waaronder het Nikolaiviertel, het Marx-Engels Forum, de Bauakademie, de Friedrichswerder-kerk, het Museumeiland, de kathedraal van Berlijn, de Alte Nationalgalerie, het Pergamonmuseum en de Neue Synagoge. >

Berlijn: Gezegden, legendes en mythen Mystieke wandeltocht

7. Berlijn: Gezegden, legendes en mythen Mystieke wandeltocht

Tour een andere kant van Berlijn, op een mystieke begeleide wandeling door alle mythische en legendarische locaties van de hoofdstad. Kom meer te weten over de stichting van Berlijn bij het St. George-monument, hoor de legende van de Berlijnse pannenkoek en ontmoet de muzen van Zeus. Bekijk de bezienswaardigheden van de stad en sta jezelf toe je af te vragen. Ontmoet je gids bij het standbeeld van St. George, de drakendoder, en leer zijn epische verhaal. Bewonder de plaats waar Berlijn werd gesticht en luister naar de legende van Abrecht de Beer. Ontdek de manieren waarop mythen over vuurspuwende draken in Berlijn zijn ontstaan en waarom sommigen dit vandaag de dag nog steeds geloven. Maak een korte wandeling om de Nikolai-wijk in Berlijn te bewonderen en hoor over de machtigste ambachtsliedenvereniging in de stad. Maak daar kennis met de legende van de Berlijnse pannenkoek en wat de Muzen van Zeus met Berlijn te maken hebben. Bij de Fontein van Neptunus wordt aangenomen dat de God Neptunus de beschermer van Berlijn is. Bespreek waarom keizer Wilhelm II een hele natie amuseerde bij een fontein en of deze legendes slechts mythen zijn of echt. Beëindig de ervaring in de Lustgarten in de kathedraal van Berlijn.

Berlijn: stadsverkenningsspel en rondleiding

8. Berlijn: stadsverkenningsspel en rondleiding

Combineer de opwinding van een stadstour met bezienswaardigheden en speelplezier tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling door Berlijn. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen, de raadsels zijn altijd moeilijk. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin je tour op de Alexanderplatz met de imposante tv-toren. Bezoek de Marienkirche, de oudste kerk in Berlijn, en leer over de ongelooflijke Neptunusfontein. Fotografeer Schloss Bridgel met zijn levensechte beelden en bewonder de kathedraal van Berlijn met zijn unieke architectuur. Daarna wacht Museumeiland op je om te verdwalen in geschiedenis en kunst. Gendarmenmarkt vervolgt je mooie reis in het hart van de stad. Ontmoet Goethe en leer zijn verhaal kennen! De veel gefotografeerde Brandenburger Tor zal er zijn om toe te voegen aan je verzameling, terwijl het Rijksdaggebouw op een unieke locatie de kers op de taart zal zijn van deze unieke tour.

Berlijn: app-gebaseerde audiogids van het voormalige Oost-Berlijn

9. Berlijn: app-gebaseerde audiogids van het voormalige Oost-Berlijn

De architectuurmix van het voormalige Oost-Berlijn schetst een beeld van de fascinerende geschiedenis in verschillende tijdperken. Hier zie je overblijfselen van de 17e-eeuwse barokke stad en het communistische tijdperk, vind je sporen van de tijd van de stad als hoofdstad van het Duitse rijk en ben je getuige van de verwoesting die de wereldoorlogen hebben achtergelaten. Tijdens deze wandeling zie je ook nieuwere gebouwen die zijn gemaakt door de architecten die opnieuw Oost-Berlijn en de manier waarop de wereld het zag, hebben getransformeerd. Beginnend bij Checkpoint Charlie loop je door de Friedrichstraße naar het hart van de historische stad. Daar zal ik de verhalen achter de architectonische schatten van het gebied delen, zoals de Gendarmenmarkt en Unter den Linden, de beroemde boulevard. Ik zal je vertellen waarom de Franse gemeenschap de rechten kreeg om de Französischer Dom (Franse koepelkerk) voor eeuwig te gebruiken. En ik zal je laten zien waar je de spa en het zwembad kunt vinden in Hotel de Rome, ooit een staatsbank. Je hoort ook over enkele van de beroemde voormalige bewoners van het plein, waaronder schrijver en filosoof Moses Mendelssohn, en E.T.A. Hoffmann, auteur van The Sandman. Op weg van het pittoreske Bebelplatz-plein naar de Lustgarten van het Museumeiland, waar onze tour eindigt, wijs ik op verschillende monumenten en gedenktekens, waaronder: • Het Friedrich Schiller-monument voor de concertzaal Konzerthaus Berlin • Micha Ullman's Empty Library, ook wel bekend als het Book Burning Memorial, ter herdenking van de dag dat nazi's boeken van joodse en communistische auteurs verbrandden • Een standbeeld van Frederic II op zijn paard voor de gebouwen die in opdracht van de koning werden gebouwd en later werden omgevormd tot de eerste universiteit van Berlijn, de Humboldt-universiteit • Heinrich Heine Denkmal (beeld van Heinrich Heine), een beroemde Duitse dichter en satirische schrijver Tijdens deze tour heb je ook de kans om: • Zie waar Angela Merkel woonde op het Museumeiland toen ze kanselier was • Fotografeer enkele van de mooiste gebouwen in heel Europa • Ontdek een moderne piëta van Käthe Kollwitz, blootgesteld aan regen en sneeuw en gehuisvest in de Neue Wache (Nieuw Wachthuis) • Leer meer over het oudste vrijstaande operagebouw ter wereld, de Staatsopera van Berlijn • Bekijk de werken van beroemde architecten zoals het Duits Historisch Museum van I.M. Pei, de James Simon Gallery van David Chipperfield en het Altes Museum (Oude Museum) van Friedrich Schinkel • Blader door de selectie van heerlijke chocolaatjes bij Rausch Chocolate Store • Hoor over de Berliner Dom (kathedraal van Berlijn) en het Humboldt Forum, waar vroeger het Hohenzollern-paleis was Dus houd je camera's klaar en ga met me mee op een tour waardoor je zeker verliefd zult worden op Berlijn.

Beschikbare activiteiten

9 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Altes Museum

Wil je alle activiteiten in Altes Museum ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Altes Museum

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.417 beoordelingen

We hebben er echt van genoten zo de musea op de Museumsinsel, en het was natuurlijk handig om zo meer of minder vlug naar binnen te kunnen lopen. Maar gezien de musea (behalve het Pargamon museum, maar daar komt nog wel 6 euro bij als je je de 3d tour wilt meemaken, handig want op dit moment is het naamgevende tentoonstellingsstuk er niet) eigenlijk niet bijzonder duur. Dus maakt het niet gek veel verschil met een gewoon kaartje voor het openbaar vervoer plus entree voor het museum.

de berlijnkaart is essentieel !!! ..... beschikbaar in verschillende opties, afhankelijk van de verblijfsduur. u heeft gratis toegang tot de 5 musea van het eiland van de musea die bezocht moeten worden (zo niet alle in ieder geval de pergamon en de neues) .... Het biedt ook kortingen bij andere toeristische bezienswaardigheden (zoals de Berliner Dom) en diverse clubs in de stad.

Interessante gids zowel omdat het je de mogelijkheid geeft om gratis met het openbaar vervoer te reizen en omdat het je helpt te beslissen wat je van dag tot dag wilt zien. Je betreedt gratis de vijf belangrijkste musea, je krijgt korting bij tal van andere musea en activiteiten, waaronder winkels en restaurants

Ik had wat moeite om uit te zoeken waar ik de pas moest ophalen, maar toen ik hem eenmaal in de hand had, was het een makkie om te gebruiken! Een heel eenvoudig proces en ik heb veel musea mogen bezoeken

Openbaar vervoer is top. 9€/maand in juni tot en met augustus op alle vormen van vervoer in gans Duitsland.