Kies data

Alþingi

Alþingi: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Sightseeing-wandeltocht met een Viking

1. Reykjavik: Sightseeing-wandeltocht met een Viking

Deze wandeling is uw inleiding tot Reykjavik. Het zal je helpen je te oriënteren en het meeste uit je verblijf in IJsland te halen. Je gids zal je vriend in de stad zijn met als doel je ervan te verzekeren dat je de beste tijd hebt in Reykjavik. Deze familievriendelijke tour brengt de geschiedenis van IJsland tot leven met interessante verhalen en de IJslandse mythologie. Je bezoekt alle beroemde bezienswaardigheden in het stadscentrum, zoals het Harpa-concertgebouw, de Hallgrímskirkja-kerk (je gids leert je hoe je dat uitspreekt) en de Reykjavik-vijver. Je gids deelt ook verborgen, lokale plekken met je; dingen die je zou missen als je niet wist waar je op moest letten. Je gids zal je hun favoriete plekken laten zien om te eten, drinken en te bezoeken, plus insider info over de beste happy hour deals, mocht je interesse hebben. De tour duurt ongeveer twee uur en je loopt ongeveer 4 kilometer. Dit is een tour met kleine groepen, wat betekent dat er nooit meer dan 12 mensen tegelijkertijd op tournee zullen zijn, zodat uw gids al uw vragen kan beantwoorden en u elkaar een beetje beter kunt leren kennen. Het doel van deze tour is om de unieke, vriendelijke sfeer van Reykjavik te ervaren, niet alleen om de populairste toeristische attracties te zien. Je krijgt zelfs een kleine les over de IJslandse taal van je gids, zodat je niet alleen als een viking kunt lopen, maar ook kunt praten.

Vanuit Reykjavik: expresstour Gouden Cirkel + ophaalservice

2. Vanuit Reykjavik: expresstour Gouden Cirkel + ophaalservice

Tijdens deze tour bezoek je een aantal topbezienswaardigheden van IJsland, zoals nationaal park Þingvellir, waar in het jaar 930 het IJslandse parlement Alþingi werd opgericht. In 2004 werd het park uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoedlocatie; daarmee is het een van de 800 plaatsen op de wereld die deze eer ten deel valt. Na dit bezoek ga je naar de Gullfosswaterval en de spuitende warmwaterbron in de omgeving van Geysir en Strokkur. Hoewel deze reis een expresstour is, ervaar je de bekendste historische bezienswaardigheden en natuurlijke fenomenen van het land.

Reykjavik: stadswandeling

3. Reykjavik: stadswandeling

Vind je gids voor de Hallgrímskirkja-kerk bij het standbeeld van Leifur Eiríksson. Dit is op een heuvel en de hoogste grond van Reykjavík, van waaruit je een overzicht van de omgeving kunt krijgen. Vanaf dat punt is de wandeling bergafwaarts en gemakkelijk te voet. De gids neemt je mee door verschillende straten van Reykjavík, langs belangrijke gebouwen met een geweldige architectuur en vertelt over hun geschiedenis terwijl je langsloopt. Je krijgt een geweldige introductie tot de geschiedenis en cultuur van IJsland. Bekijk de Harpa Concert Hall, mooi van binnen, die ook goed dient als een warme stop op koude dagen die vaak voorkomen in IJsland. Vervolg de wandeling langs de oceaan voordat je uiteindelijk landinwaarts gaat naar het parlement en het stadhuis. U kunt lunch kopen in een restaurant met vlees-, veganistische en visopties.

Vanuit Reykjavik: dagtocht Gouden Cirkel in kleine groep

4. Vanuit Reykjavik: dagtocht Gouden Cirkel in kleine groep

Geniet van deze populaire dagexcursie naar de Gouden Cirkel! Je ontdekt een hele dag lang wat IJsland te bieden heeft onder leiding van uitstekende lokale gidsen. Je reist in een kleine minibus en profiteert van een ervaring in een klein groepje. Je bent getuige van het beste van IJsland, in Thingvellir, je ziet de geboorteplaats van de IJslandse natie, evenals de oprichtingsplek van het eerste Vikingparlement of Alþingi en bezoekt de visuele kloof tussen de Euraziatische en Amerikaanse continenten. Je ontdekt de prachtige waterval Gullfoss, een van de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. Het is geen toeval dat de naam ervan wordt vertaald als de Gouden Waterval. Dit alles wordt gevolgd door een geweldig bezoek aan het geothermische Geysirgebied, waar de hete bron Strokkur elke 3-7 minuten uitbarst. De buurman van Geysir, Strokkur, blaast een paar keer per uur stoom de lucht in. Aan het eind van de dag bewonder je de vulkanische krater van Kerid, die gevuld is met een melkachtig blauwgroen meer.

Reykjavik: 4x4-tour Golden Circle en noorderlicht

5. Reykjavik: 4x4-tour Golden Circle en noorderlicht

Bekijk de Gouden Cirkel van IJsland op een middag en zoek naar het noorderlicht tijdens dezelfde avondtour vanuit Reykjavik. Bekijk de oude geologische formaties en het parlementsgebouw in Thingvellir National Park; bekijk de Strokkur-waterhoos bij Geysir; en bewonder de prachtige Gullfoss-waterval. Als de duisternis valt, zoek je het noorderlicht op en ontsnap je aan lichtvervuiling om de ongelooflijke lichtshow te ervaren. Nummers zijn beperkt tot zes personen voor een meer persoonlijke ervaring. Reis landinwaarts in een comfortabele 4x4 die is ontworpen om over ruig terrein te rijden, en hoor van je gids over de vulkanische geologie van IJsland. Je eerste stop is Thingvellir National Park, een UNESCO-werelderfgoed. Leer hoe de landschappen in de loop van millennia zijn gevormd en absorbeer het contrast tussen de weelderige groene vegetatie en de rijke, zwarte grond. Reis verder naar Geysir, een geothermisch veld met warmwaterbronnen, stoomopeningen en de overblijfselen van een oude vulkaan. Ga verder naar de Gullfoss-waterval, wiens naam 'Golden Falls' betekent, een verwijzing naar de glinsterende, veelkleurige nevels die soms boven het water kunnen verschijnen. Als de schemering valt, begin je je zoektocht naar het noorderlicht. IJsland is een van 's werelds beste plaatsen om ze te zien, en met uw 4x4 en deskundige gids voor elk terrein kunt u de beste potentiële kijksites identificeren en openen. De pulserende kleuren van de lichten, meestal groen en blauw, splijten de duisternis en schijnen soms helderder dan de maan.

Golden Circle & Northern Lights Winter Tour met kleine groepen

6. Golden Circle & Northern Lights Winter Tour met kleine groepen

Je combo-tour voor winteravontuur begint met een middag pick-up om 12:00 uur vanaf geautoriseerde ophaalpunten in Reykjavik. Vanuit Reykjavik ga je richting de Golden Circle, de historische en geologische vindplaats van Thingvellir National Park. Thingvellir is een Unesco-werelderfgoed dat bekend staat om het bezit van een van 's werelds oudste nog bestaande parlementen, Althingi. Gelegen tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen is het een van de meest populaire toeristische attracties in IJsland. Zorg ervoor dat je de geschiedenis van Thingvellir in je opneemt voordat je je Golden Circle-reis voortzet. Het volgende is het warmwaterbrongebied van Geysir. Ervaar gorgelende geisers en spuitende Strokkur, elke 6-10 minuten water spuitend soms tot 40 meter hoog. De laatste stop van de Gouden Cirkel is de Gullfoss-waterval, beter bekend als de Gouden Waterval. Deze schitterende waterval is één van de meest gerenommeerde bezienswaardigheden van IJsland. Elegant stromend water langs een brede gebogen trap. Gullfoss is het perfecte fotomoment, dus zorg ervoor dat je je camera meeneemt. Nadat je alles hebt verkend wat de beroemde Golden Circle-route te bieden heeft, word je afgezet op je oorspronkelijke ophaallocatie. Je hebt vrije tijd om wat te dineren en vervolgens weer opgehaald te worden van je oorspronkelijke ophaallocatie voor het noorderlichtavontuur. Je deskundige noorderlichtgids neemt je mee naar de beste plekken om de lichten op het platteland te zien. Omdat het noorderlicht een natuurlijk fenomeen is en erg moeilijk te voorspellen is, zal je gids beslissen op welke plek je de beste kans hebt om de dansende lichten te vangen. Vanwege dit feit is er geen garantie dat u de lichten zult zien, maar het team zal zijn best doen om een geweldige avond te garanderen. Als er geen lichten worden gezien, wordt u gratis een nieuwe planning voor dit deel van de tour aangeboden, maar onder voorbehoud van beschikbaarheid. Het spotten van de magische lichtjes is een ervaring die je zeker niet zult vergeten. De lichten kunnen in verschillende kleuren verschijnen, zoals groen, rood, violet en paars, hoewel groen, geel en wit de meest voorkomende zijn. Je keert rond middernacht terug naar Reykjavik, waar je gids je naar je oorspronkelijke ophaalpunt zal brengen. Het is belangrijk op te merken dat deze tour een combinatietour is van 2 afzonderlijke tours, namelijk de populaire Golden Circle-sightseeing en een spannende jacht op het noorderlicht. Het eerste deel van de tour - Golden Circle wordt uitgevoerd in een minibus met de hoogste capaciteit van 19 deelnemers en het tweede deel van de combo - de jacht op het noorderlicht wordt uitgevoerd in een iets groter voertuig dat plaats biedt aan maximaal 28 deelnemers.

Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

7. Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Los raadsels op en vind aanwijzingen over deze zelfgeleide speurtocht en wandeltocht door Reykjavik. Leer feiten over de locaties die u bezoekt, waaronder bezienswaardigheden zoals de Nationale Galerij van IJsland, Holavallagardur, Christus de Koning-kathedraal en meer. Om te beginnen, download je gewoon de tour-app op je telefoon en begin je Reykjavik in je eigen tempo te verkennen (downloadinstructies die je na het boeken via e-mail ontvangt). Geniet van de vrijheid en flexibiliteit om uw tour te beginnen waar u maar wilt. Gebruik de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in de stad. Los tijdens het verkennen een locatiegebaseerd raadsel op bij elke attractie en ontgrendel de volgende locatie die je moet bezoeken. Werk als een team of voeg wat extra plezier toe door in groepen te voltooien. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossende vaardigheden om je een weg door de stad te banen. Onderweg kunt u ervoor kiezen om op elk gewenst moment te stoppen voor een kopje koffie, een lunch of een pauze te nemen. Begin je rondleiding bij het imposante beeld 'Solfar'! Kom meer te weten over Harpa, een attractie met veel bezoekers per jaar. Kom meer te weten over Ingólfur Arnarson, de oprichter van Reykjavík bij het prachtige monument ter ere van hem, en bewonder het Cultuurhuis, een van de mooiste gebouwen van Reykjavík. De kathedraal van Reykjavík zal je sprakeloos achterlaten met zijn serene schoonheid. Bezoek Parliament House met zijn elegante uitstraling. Dan wacht het stadhuis van Reykjavík op je, vergeet niet om foto's te maken, het is een prachtig modern gebouw met een ongelooflijke 3D-kaart van IJsland! De ongeëvenaarde National Gallery zal uw volgende stap zijn, met zijn unieke exposities. Smile at rainbow street, gemaakt om diversiteit te omarmen. De kers op de taart van deze unieke tour is Hallgrímskirkja, het ultieme symbool van heel Reykjavík !!!

Reykjavik: sightseeing in de stad per minibus

8. Reykjavik: sightseeing in de stad per minibus

Bezoek de belangrijkste plekken in de stad en de omliggende plaatsen. Bezoek de presidentiële residentie in Bessastadir en de plaats Hafnarfjörður, waar je leert hoe het "verborgen volk" en de mensen in harmonie samenleven. Vervolgens bezoek je Reykjavik, waar je geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf het restaurant Perlan, dat op watertanks is gebouwd op de warmwatervoorziening van de stad. Daarna ga je naar het Höfði-huis, waar in 1986 de belangrijke ontmoeting tussen de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan en de voormalige Secretaris-Generaal van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov plaatsvond. Vervolgens bezoek je de oude kerk Hallgrímskirkja en het oude stadscentrum. Je zult merken dat het IJslandse parlement, Alþingi, en het stadhuis hier gevestigd zijn. De laatste stop van de dag brengt je naar de sport- en recreatiegebied in Laugardalur. Hier kun je het indrukwekkende, geothermisch verwarmde buitenzwembad verkennen en de sculpturen van Asmundur Sveinsson ontdekken.

Van Reykjavik: Golden Circle en Secret Lagoon Small Group

9. Van Reykjavik: Golden Circle en Secret Lagoon Small Group

Vertrek uit Reykjavik en reis in een kleine groep naar de beroemde Golden Circle en Secret Lagoon van IJsland. Stop bij het UNESCO-werelderfgoed Þingvellir National Park en ervaar het geologische en historische belang uit de eerste hand. Kijk rond in het eerste parlement van IJsland in Althingi en zie de spleet bij Silfra, beoordeeld als een van 's werelds beste duikplekken. Ga vervolgens richting de Faxi-waterval voordat je het warmwaterbronnengebied van Geysir bezoekt. Bij Geysir kun je wandelen tussen de borrelende bronnen en modderpoelen. Kijk hoe het land explodeert en heet water de lucht in spuit bij de geiser van Strokkur. Ga dan naar de laatste attractie op het Golden Circle-circuit bij de waterval van Gullfoss. Geniet van de prachtige omgeving van de waterval, gelegen in de kloof van de rivier de Hvítá. Sta versteld als het water in 2 stappen 32 meter naar beneden stroomt.   Sluit af met een bezoek aan de Secret Lagoon, waar u uw pijntjes kunt wegweken in een natuurlijk warmwaterbronbad. Ontspan in de magische omgeving en voel al uw stress wegglijden voordat u terugkeert naar uw accommodatie in Reykjavík voor een aankomst van ongeveer 19:00 uur.

Reykjavik: stadswandeling met focus op katten

10. Reykjavik: stadswandeling met focus op katten

Volg je gids op een unieke wandeltocht met kattenthema door het centrum van Reykjavik. Luister naar fascinerende verhalen uit de kattengeschiedenis van over de hele wereld terwijl je de straten van Reykjavik verkent. Bekijk bezienswaardigheden zoals de Hallgrimskirkja-kerk en de beeldentuin van Einar Jonsson. Ontmoet je gids op het gezellige, met cafés omzoomde Ingólfur-plein in het centrum van Reykjavik. Leer het verhaal van katten sinds de vestiging van IJsland. Luister naar IJslandse mythen over katten en raak enkele kattenmythen van over de hele wereld aan. Bezoek het enige echte Reykjavik Cat Coffeehouse en maak kans om enkele katten te aaien. Geniet van een kopje koffie of warme chocolademelk in combinatie met een heerlijk IJslands gebakje tijdens een bezoek aan de harige katachtigen in het koffiehuis. Probeer een glimp op te vangen van Baktus, Jonsi en Ofelia, de beroemdste katten van het centrum van Reykjavik. Rond je tour af te midden van de kunstwerken in de beeldentuin van Einar Jonsson, die naast de expressionistische Hallgrimskirkja-kerk ligt.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Andere belevingen
  • Avonturen
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 17

Sitemap Alþingi

Wil je alle activiteiten in Alþingi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alþingi

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.044 beoordelingen

Had ongeveer een uur op elke locatie die goed voor ons werkte, zo blij dat we de express-tour hadden geboekt. Hoogtepunten waren de Gulfoss-waterval en Geyser. Had een heerlijke vleessoep bij de halte Gulfoss Waterfall.

Super mooie dag met prachtige stops. Hele fijne gids Oskar, heel relaxed. Extra stops op mooie plekken. Geen haast tijdens geplande stops. Prachtige excursie, zeer de moeite waard.

De highlights in 6,5 uur, helemaal goed. Volle bus maar daar kun je je van afsluiten. Goede gids en leuke chauffeur, de regen kregen we er gratis bij

top excursie! een echte aanrader Het was echt magnifiek en de gids was ook fantastisch

Fantastische dag, prachtig weer,wondermooie natuurwonderen