Kies data

Alþingi

Alþingi: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Sightseeing-wandeltocht met een Viking

1. Reykjavik: Sightseeing-wandeltocht met een Viking

Deze wandeling is uw inleiding tot Reykjavik. Het zal je helpen je te oriënteren en het meeste uit je verblijf in IJsland te halen. Je gids zal je vriend in de stad zijn met als doel je ervan te verzekeren dat je de beste tijd hebt in Reykjavik. Deze familievriendelijke tour brengt de geschiedenis van IJsland tot leven met interessante verhalen en de IJslandse mythologie. Je bezoekt alle beroemde bezienswaardigheden in het stadscentrum, zoals het Harpa-concertgebouw, de Hallgrímskirkja-kerk (je gids leert je hoe je dat uitspreekt) en de Reykjavik-vijver. Je gids deelt ook verborgen, lokale plekken met je; dingen die je zou missen als je niet wist waar je op moest letten. Je gids zal je hun favoriete plekken laten zien om te eten, drinken en te bezoeken, plus insider info over de beste happy hour deals, mocht je interesse hebben. De tour duurt ongeveer twee uur en je loopt ongeveer 4 kilometer. Dit is een tour met kleine groepen, wat betekent dat er nooit meer dan 12 mensen tegelijkertijd op tournee zullen zijn, zodat uw gids al uw vragen kan beantwoorden en u elkaar een beetje beter kunt leren kennen. Het doel van deze tour is om de unieke, vriendelijke sfeer van Reykjavik te ervaren, niet alleen om de populairste toeristische attracties te zien. Je krijgt zelfs een kleine les over de IJslandse taal van je gids, zodat je niet alleen als een viking kunt lopen, maar ook kunt praten.

Reykjavik: stadswandeling

2. Reykjavik: stadswandeling

Zoek je gids voor de Hallgrímskirkja-kerk bij het standbeeld van Leifur Eiríksson. Dit is op een heuvel en het hoogste punt van Reykjavík, van waaruit je een overzicht van het gebied kunt krijgen. Vanaf dat punt gaat de wandeling bergafwaarts en gemakkelijk te voet. De gids neemt je mee door verschillende straten van Reykjavík, langs belangrijke gebouwen met geweldige architectuur en zal hun geschiedenis in detail beschrijven terwijl je er langs loopt. Je krijgt een geweldige kennismaking met de geschiedenis en cultuur van IJsland. Bekijk de Harpa Concert Hall, mooi van binnen, die ook goed dienst doet als warme stop op koude dagen die vaak voorkomen in IJsland. Vervolg de wandeling langs de oceaan voordat je uiteindelijk landinwaarts gaat naar het parlement en het stadhuis. U kunt een lunch kopen in een restaurant met vlees-, veganistische en visopties.

Vanuit Reykjavik: paardrijden en Golden Circle-tour van een hele dag

3. Vanuit Reykjavik: paardrijden en Golden Circle-tour van een hele dag

Deze tour is een combinatie van de Viking Horse Riding Tour en Golden Circle Express Tour en is perfect voor bezoekers aan IJsland die niet veel tijd over hebben maar het meeste uit een dag willen halen. In de ochtend geniet je van een ritje op een IJslands paard door het idyllische landschap van Laxnes, net buiten de stad Reykjavik. Het IJslandse paard is een ras dat vrijwel onveranderd is gebleven sinds de Vikingen het in de 9e eeuw naar IJsland brachten. De paardrijtocht is geschikt voor alle leeftijden en ervaringsniveaus, van beginner tot expert. Na je ochtendrit en een korte pauze ga je op weg naar het middaggedeelte van de tour, naar Þingvellir National Park. Bewonder de opmerkelijke geologische kenmerken en zie Alþingi, het IJslandse parlement. Het IJslandse parlement is het oudste nog functionerende parlement ter wereld en werd in 930 na Christus op deze plek gesticht. Bezoek de indrukwekkende gletsjerwaterval Gullfoss, het geothermische gebied rond Geysir en Strokkur met zijn spuitende geisers. Je passeert vruchtbare landbouwgebieden voordat je terugkeert naar Reykjavik over de Hellisheiði-bergheide.

Vanuit Reykjavik: dagtocht Gouden Cirkel in kleine groep

4. Vanuit Reykjavik: dagtocht Gouden Cirkel in kleine groep

Bekijk de Gouden Cirkel tijdens een dagtocht met gids vanuit Reykjavik. Bewonder de ongeloflijke landschappen met stops bij Thingvellir, de Gullfoss-waterval, de bronnen van Geysir en de vulkanische krater van Kerið. Wees tijdens de dagtocht getuige van het beste van IJsland. Bekijk in Thingvellir de geboorteplaats van de IJslandse natie, evenals de stichtingsplaats van het eerste Vikingparlement of Alþingi, en bezoek de visuele kloof tussen het Euraziatische en het Amerikaanse continent. Verken de indrukwekkende waterval Gullfoss, een van de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. Het is geen toeval dat de naam ervan wordt vertaald als de Gouden Waterval. Dit alles wordt gevolgd door een bezoek aan het geothermische gebied Geysir, waar de hete bron Strokkur elke 3 tot 7 minuten uitbarst. De buurman van Geysir, Strokkur, zal een paar keer per uur stoom in de lucht blazen. Bewonder als afsluiting van de dag de vulkaankrater van Kerið, gevuld met een melkachtig blauwgroen meer.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle en Secret Lagoon Small Group

5. Vanuit Reykjavik: Golden Circle en Secret Lagoon Small Group

Vertrek vanuit Reykjavik en reis in een kleine groep naar de beroemde Gouden Cirkel en de Geheime Lagune van IJsland. Stop bij het UNESCO-werelderfgoed Nationaal Park Þingvellir en ervaar het geologische en historische belang uit de eerste hand. Kijk rond in het eerste parlement van IJsland in Althingi en bekijk de kloof bij Silfra, beoordeeld als een van 's werelds beste duikplekken. Ga vervolgens richting de Faxi-waterval voordat je het warmwaterbronnengebied van Geysir bezoekt. Bij Geysir kun je wandelen tussen de borrelende bronnen en modderpoelen. Kijk hoe het land ontploft en heet water de lucht in spuit bij de geiser van Strokkur. Ga dan naar de laatste attractie op het Golden Circle-circuit bij de waterval van Gullfoss. Geniet van de prachtige omgeving van de waterval, gelegen in de kloof van de Hvítá-rivier. Sta versteld terwijl het water in 2 stappen 32 meter naar beneden stort. Eindig met een bezoek aan de Secret Lagoon, waar je je pijn kunt wegspoelen in een natuurlijk warmwaterbronbad. Ontspan in de magische omgeving en voel al je stress wegglijden voordat je terugrijdt naar je accommodatie in Reykjavík waar je om ongeveer 19:00 uur aankomt.

Golden Circle & Northern Lights Winter Tour met kleine groepen

6. Golden Circle & Northern Lights Winter Tour met kleine groepen

Je winteravontuurcombinatietour begint met een middagophaalservice om 13:00 uur bij geautoriseerde ophaalpunten in Reykjavik. Vanuit Reykjavik gaat u richting de Gouden Cirkel, de historische en geologische vindplaats van Thingvellir National Park. Thingvellir staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om het houden van een van 's werelds oudste nog bestaande parlementen, Althingi. Gelegen tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen is het een van de meest populaire toeristische attracties in IJsland. Zorg ervoor dat u de geschiedenis van Thingvellir indrinkt voordat u uw Golden Circle-reis voortzet. Het volgende is het warmwaterbrongebied van Geysir. Ervaar gorgelende geisers en spuitende Strokkur, waarbij elke 6-10 minuten water spuit, soms wel 40 meter hoog. De laatste stop van de Golden Circle is de Gullfoss-waterval, beter bekend als de Golden Waterfall. Deze adembenemende waterval is een van de beroemdste bezienswaardigheden van IJsland. Het water stroomt elegant naar beneden via een brede gebogen trap. Gullfoss is de perfecte fotomoment, dus zorg ervoor dat je je camera meeneemt. Nadat je alles hebt verkend wat de beroemde Golden Circle-route te bieden heeft, word je afgezet op je oorspronkelijke ophaallocatie. Je hebt vrije tijd om wat te eten en vervolgens weer opgehaald te worden van je oorspronkelijke ophaallocatie voor het noorderlichtavontuur. Je deskundige noorderlichtgids neemt je mee naar de beste plekken om de lichten op het platteland te zien. Aangezien het noorderlicht een natuurlijk fenomeen is en erg moeilijk te voorspellen, zal je gids beslissen welke plek je de beste gelegenheid biedt om de dansende lichten te vangen. Hierdoor is er geen garantie dat u de lichten zult zien, maar het team zal er alles aan doen om u een geweldige avond te bezorgen. Als er geen licht wordt gezien, krijgt u gratis een nieuwe afspraak aangeboden voor dit deel van de tour, maar onder voorbehoud van beschikbaarheid. Het spotten van de magische lichtjes is een ervaring die je zeker niet snel zult vergeten. De lichten kunnen in verschillende kleuren verschijnen, zoals groen, rood, violet en paars, hoewel groen, geel en wit de meest voorkomende zijn. Je keert rond middernacht terug naar Reykjavik, waar je gids je afzet bij je oorspronkelijke ophaalpunt. Het is belangrijk op te merken dat deze tour een combinatietour is van 2 afzonderlijke tours, dat wil zeggen de populaire Golden Circle-sightseeing en een spannende jacht op het noorderlicht.

Reykjavik: 4x4-tour Golden Circle en noorderlicht

7. Reykjavik: 4x4-tour Golden Circle en noorderlicht

Bekijk de Gouden Cirkel van IJsland op een middag en zoek naar het noorderlicht tijdens dezelfde avondtour vanuit Reykjavik. Bekijk de oude geologische formaties en het parlementsgebouw in Thingvellir National Park; bekijk de Strokkur-waterhoos bij Geysir; en bewonder de prachtige Gullfoss-waterval. Als de duisternis valt, zoek je het noorderlicht op en ontsnap je aan lichtvervuiling om de ongelooflijke lichtshow te ervaren. Nummers zijn beperkt tot zes personen voor een meer persoonlijke ervaring. Reis landinwaarts in een comfortabele 4x4 die is ontworpen om over ruig terrein te rijden, en hoor van je gids over de vulkanische geologie van IJsland. Je eerste stop is Thingvellir National Park, een UNESCO-werelderfgoed. Leer hoe de landschappen in de loop van millennia zijn gevormd en absorbeer het contrast tussen de weelderige groene vegetatie en de rijke, zwarte grond. Reis verder naar Geysir, een geothermisch veld met warmwaterbronnen, stoomopeningen en de overblijfselen van een oude vulkaan. Ga verder naar de Gullfoss-waterval, wiens naam 'Golden Falls' betekent, een verwijzing naar de glinsterende, veelkleurige nevels die soms boven het water kunnen verschijnen. Als de schemering valt, begin je je zoektocht naar het noorderlicht. IJsland is een van 's werelds beste plaatsen om ze te zien, en met uw 4x4 en deskundige gids voor elk terrein kunt u de beste potentiële kijksites identificeren en openen. De pulserende kleuren van de lichten, meestal groen en blauw, splijten de duisternis en schijnen soms helderder dan de maan.

Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

8. Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens deze zelfgeleide speurtocht en wandeltocht door Reykjavik. Leer feiten over de locaties die u bezoekt, inclusief bezienswaardigheden zoals de National Gallery of Iceland, Holavallagardur, Christus de Koning-kathedraal en meer. Om aan de slag te gaan, download je gewoon de tour-app op je telefoon en begin je Reykjavik in je eigen tempo te verkennen (downloadinstructies ontvangen via e-mail na boeking). Geniet van de vrijheid en flexibiliteit om je tour te beginnen waar je maar wilt. Gebruik de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in de stad. Los tijdens je verkenning een locatiegebaseerd raadsel op bij elke attractie en ontgrendel de volgende locatie die je moet bezoeken. Werk als een team of voeg wat extra plezier toe door in groepen te voltooien. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossende vaardigheden om je een weg te banen door de stad. Onderweg kunt u ervoor kiezen om op elk gewenst moment te stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze te nemen. Begin je rondleiding bij het imposante beeld 'Solfar'! Kom meer te weten over Harpa, een attractie met veel bezoekers per jaar. Kom meer te weten over Ingólfur Arnarson, de stichter van Reykjavík, bij het prachtige monument ter ere van hem, en bewonder het Cultuurhuis, een van de mooiste gebouwen van Reykjavík. De kathedraal van Reykjavík zal je sprakeloos maken met zijn serene schoonheid. Bezoek het Parliament House met zijn elegante uitstraling. Dan wacht het stadhuis van Reykjavík op je, vergeet niet om foto's te maken, het is een prachtig modern gebouw met een ongelooflijke 3D-kaart van IJsland! De ongeëvenaarde National Gallery zal je volgende stap zijn, met zijn unieke exposities. Smile at Rainbow Street, gemaakt om diversiteit te omarmen. De kers op de taart van deze unieke tour is Hallgrímskirkja, het ultieme symbool van heel Reykjavík!!!

Reykjavik: IJslandse eet- en drinktour in de avond

9. Reykjavik: IJslandse eet- en drinktour in de avond

De Reykjavik Food & Drinks tour is een fantastische manier om de stad, onze cultuur en keuken te leren kennen. Bezoek onze meest favoriete restaurants en bars in de stad, proef de IJslandse keuken, IJslandse bieren en leer over onze bizarre lokale biergeschiedenis. Als dit klinkt als een leuke activiteit, dan is dit de tour voor jou! De Reykjavik Food & Drinks tour is in de eerste plaats een tour om je te amuseren. Ontmoet een groep andere reizigers met een leuke local om te eten en te drinken door het centrale gebied en bezoek 5 plaatsen. Van super trendy en hippe gastro-pubs tot gezellige ambachtelijke biertenten tot een klein familierestaurant, deze tour laat je alles proeven. Zorg er gewoon voor dat je hongerig en dorstig verschijnt. Wij zorgen voor de rest! Al het eten en drinken is bij de tour inbegrepen.

Reykjavik: stadswandeling met focus op katten

10. Reykjavik: stadswandeling met focus op katten

Volg je gids op een unieke wandeltocht met kattenthema door het centrum van Reykjavik. Luister naar fascinerende verhalen uit de kattengeschiedenis van over de hele wereld terwijl je de straten van Reykjavik verkent. Bekijk bezienswaardigheden zoals de Hallgrimskirkja-kerk en de beeldentuin van Einar Jonsson. Ontmoet je gids op het gezellige, met cafés omzoomde Ingólfur-plein in het centrum van Reykjavik. Leer het verhaal van katten sinds de vestiging van IJsland. Luister naar IJslandse mythen over katten en raak enkele kattenmythen van over de hele wereld aan. Bezoek het enige echte Reykjavik Cat Coffeehouse en maak kans om enkele katten te aaien. Geniet van een kopje koffie of warme chocolademelk in combinatie met een heerlijk IJslands gebakje tijdens een bezoek aan de harige katachtigen in het koffiehuis. Probeer een glimp op te vangen van Baktus, Jonsi en Ofelia, de beroemdste katten van het centrum van Reykjavik. Rond je tour af te midden van de kunstwerken in de beeldentuin van Einar Jonsson, die naast de expressionistische Hallgrimskirkja-kerk ligt.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Andere belevenissen
  • Avonturen
17 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Alþingi

Wil je alle activiteiten in Alþingi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alþingi

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 672 beoordelingen

Topexcursie in een prachtig sneeuwlandschap. Alleen één minpuntje: de communicatie rond de opstapplaats. Was verkeerd! Gelukkig stond er een telefoonnummer op de voucher en werden we naar de juiste plaats gestuurd, die vlakbij was

Super mooie dag met prachtige stops. Hele fijne gids Oskar, heel relaxed. Extra stops op mooie plekken. Geen haast tijdens geplande stops. Prachtige excursie, zeer de moeite waard.

Keurig op tijd opgehaald. Goede gids met mooie humor. We werden op verzoek netjes in de stad afgezet.

top excursie! een echte aanrader Het was echt magnifiek en de gids was ook fantastisch

Fantastische dag, prachtig weer,wondermooie natuurwonderen