Datums kiezen

Alþingi

Alþingi

Alþingi: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Reykjavik: Sightseeingtour met een Viking

1. Reykjavik: Sightseeingtour met een Viking

Jouw spoedcursus in alles wat IJslands is! Onze Reykjavik wandeltour is jouw introductie tot ons land. Het zal je helpen je te oriënteren en het meeste uit je verblijf in IJsland te halen. We raden het aan als je eerste stop in Reykjavik (nou ja, misschien eerst inchecken in je accommodatie en je koffers afgeven). Onze gezinsvriendelijke tour brengt de geschiedenis van IJsland tot leven met spannende verhalen en IJslandse mythologie. We bezoeken alle beroemde bezienswaardigheden in het centrum van de stad, zoals het Harpa Concertgebouw, de haven van Reykjavik en de Hallgrímskirkja Kerk (we zullen je leren hoe je dat uitspreekt), de Reykjavik Vijver en het Parlementsgebouw. Maar we zullen ook verborgen, lokale plekjes met je delen, zoals een bezoek aan een Elfenhuis; dingen die je zou missen als je niet wist waar je op moest letten. We willen dat je de unieke, vriendelijke sfeer van onze eigenzinnige kleine stad voelt en niet alleen de populairste toeristische attracties ziet. We geven je zelfs een kleine les in de IJslandse taal, zodat je niet alleen met een Viking kunt wandelen, maar ook als een Viking kunt praten. We laten je onze favoriete plekken zien om te eten, drinken en bezoeken (we hebben ook een grondige kennis van happy hour-aanbiedingen die we graag met je delen).

Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

2. Hoogtepunten van Reykjavik Zelfgeleide speurtocht en stadstour

Leer Reykjavik in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die je op je telefoon speelt. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Om aan de slag te gaan, download je gewoon de tour-app op je telefoon en begin je Reykjavik in je eigen tempo te verkennen (downloadinstructies ontvangen via e-mail na boeking). Geniet van de vrijheid en flexibiliteit om je tour te beginnen waar je maar wilt. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Gebruik de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in de stad. Los tijdens je verkenning een locatiegebaseerd raadsel op bij elke attractie en ontgrendel de volgende locatie die je moet bezoeken. Werk als een team of voeg wat extra plezier toe door in groepen te voltooien. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossende vaardigheden om je een weg te banen door de stad. Onderweg kunt u ervoor kiezen om op elk gewenst moment te stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze te nemen. Begin je rondleiding bij het imposante beeld 'Solfar'! Kom meer te weten over Harpa, een attractie met veel bezoekers per jaar. Kom meer te weten over Ingólfur Arnarson, de stichter van Reykjavík, bij het prachtige monument ter ere van hem, en bewonder het Cultuurhuis, een van de mooiste gebouwen van Reykjavík. De kathedraal van Reykjavík zal je sprakeloos maken met zijn serene schoonheid. Bezoek het Parliament House met zijn elegante uitstraling. Dan wacht het stadhuis van Reykjavík op je, vergeet niet om foto's te maken, het is een prachtig modern gebouw met een ongelooflijke 3D-kaart van IJsland! De ongeëvenaarde National Gallery zal je volgende stap zijn, met zijn unieke exposities. Smile at Rainbow Street, gemaakt om diversiteit te omarmen. De kers op de taart van deze unieke tour is Hallgrímskirkja, het ultieme symbool van heel Reykjavík!!!

Reykjavik: Stadsrondleiding in kleine groep met lokale gids

3. Reykjavik: Stadsrondleiding in kleine groep met lokale gids

Vind je gids voor de Hallgrímskirkja-kerk bij het standbeeld van Leifur Eiríksson. Dit is op een heuvel en de hoogste plek in Reykjavík, vanwaar je een overzicht hebt over de omgeving. Vanaf dat punt loop je bergafwaarts. De gids neemt je mee door de verschillende straten van Reykjavík, langs belangrijke gebouwen met een geweldige architectuur, en vertelt over hun geschiedenis terwijl je langsloopt. Je krijgt een geweldige introductie in de geschiedenis en cultuur van IJsland. Bekijk het Harpa Concertgebouw, prachtig van binnen, dat ook goed dienst doet als warme stop op koude dagen die vaak voorkomen in IJsland. Vervolg de wandeling langs de oceaan voordat je uiteindelijk naar het oudste gedeelte gaat waar het parlement en het stadhuis zich bevinden. We eindigen de wandeltour bij het parlementsgebouw op het centrale plein. De wandeling is toegankelijk voor rolstoelen en kan bij slecht weer worden aangepast omdat de kleine groep ervoor zorgt dat we kunnen schuilen in gebouwen en tentoonstellingen. Zorg ervoor dat je met CityWalk Reykjavík wandelt voor een gegarandeerd geweldige ervaring met een local.

Reykjavik: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

4. Reykjavik: eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je rondleiding bij het imposante beeldhouwwerk 'Solfar'! Leer meer over Harpa, een attractie die elk jaar veel bezoekers trekt. Leer meer over Ingólfur Arnarson, de stichter van Reykjavík, bij het prachtige monument ter ere van hem, en bewonder het Cultuurhuis, een van de mooiste gebouwen van Reykjavík. De kathedraal van Reykjavík zal u sprakeloos achterlaten met zijn serene schoonheid. Bezoek Parliament House met zijn elegante uitstraling. Dan wacht het stadhuis van Reykjavík op je, vergeet niet om foto's te maken, het is een prachtig modern gebouw met een ongelooflijke 3D-kaart van IJsland! De ongeëvenaarde National Gallery zal je volgende stap zijn, met zijn unieke tentoonstellingen. Glimlach naar Rainbow Street, gemaakt om diversiteit te omarmen. De kers op de taart van deze unieke tour zal Hallgrímskirkja zijn, het ultieme symbool van heel Reykjavík !!!

Reykjavik: IJslandse eet- en drinktour in de avond

5. Reykjavik: IJslandse eet- en drinktour in de avond

De Reykjavik Food & Drinks tour is een fantastische manier om de stad, onze cultuur en keuken te leren kennen. Bezoek onze meest favoriete restaurants en bars in de stad, proef de IJslandse keuken, IJslandse bieren en leer over onze bizarre lokale biergeschiedenis. Als dit klinkt als een leuke activiteit, dan is dit de tour voor jou! De Reykjavik Food & Drinks tour is in de eerste plaats een tour om je te amuseren. Ontmoet een groep andere reizigers met een leuke local om te eten en te drinken door het centrale gebied en bezoek 5 plaatsen. Van super trendy en hippe gastro-pubs tot gezellige ambachtelijke biertenten tot een klein familierestaurant, deze tour laat je alles proeven. Zorg er gewoon voor dat je hongerig en dorstig verschijnt. Wij zorgen voor de rest! Al het eten en drinken is bij de tour inbegrepen.

Reykjavik: Zelf begeleide audiowandeling

6. Reykjavik: Zelf begeleide audiowandeling

Ga op je eigen tempo tijdens deze stadswandeling door Reykjavik. Het schema is aan jou terwijl je door de stad slentert, vergezeld van een audiogids die dankzij GPS-technologie precies op het juiste moment speelt. Stop bij de belangrijkste bezienswaardigheden en leer onderweg over de geschiedenis van de stad. De tour begint bij een van de meest iconische bezienswaardigheden van Reykjavik, Hallgrimskirkja, de belangrijkste kerk van de stad. De vooraf ingestelde route voert langs locaties zoals het karakteristieke Harpa-concertgebouw met uitzicht op de haven, het stadhuis van Reykjavík, het nationale parlement en Landakotskirkja (Landakot-kerk). Laat een gids je tijdens je wandeling vertellen over de betekenis van elk oriëntatiepunt, terwijl je context geeft over de Scandinavische geschiedenis en tradities van IJsland. Het commentaar stopt en begint op basis van uw live locatie, zodat u zich kunt concentreren op uw omgeving. Je eindigt de wandeling bij het Cabinet House, de locatie van het kantoor van de premier. Onderweg heb je de culturele bezienswaardigheden van Reykjavik ontdekt, evenals lokale favoriete plekken van een insider.

Vanuit Reykjavik: paardrijden en Golden Circle-tour van een hele dag

7. Vanuit Reykjavik: paardrijden en Golden Circle-tour van een hele dag

Deze tour is een combinatie van de Viking Horse Riding Tour en Golden Circle Express Tour en is perfect voor bezoekers aan IJsland die niet veel tijd over hebben maar het meeste uit een dag willen halen. In de ochtend geniet je van een ritje op een IJslands paard door het idyllische landschap van Laxnes, net buiten de stad Reykjavik. Het IJslandse paard is een ras dat vrijwel onveranderd is gebleven sinds de Vikingen het in de 9e eeuw naar IJsland brachten. De paardrijtocht is geschikt voor alle leeftijden en ervaringsniveaus, van beginner tot expert. Na je ochtendrit en een korte pauze ga je op weg naar het middaggedeelte van de tour, naar Þingvellir National Park. Bewonder de opmerkelijke geologische kenmerken en zie Alþingi, het IJslandse parlement. Het IJslandse parlement is het oudste nog functionerende parlement ter wereld en werd in 930 na Christus op deze plek gesticht. Bezoek de indrukwekkende gletsjerwaterval Gullfoss, het geothermische gebied rond Geysir en Strokkur met zijn spuitende geisers. Je passeert vruchtbare landbouwgebieden voordat je terugkeert naar Reykjavik over de Hellisheiði-bergheide.

Reykjavik: Gouden Cirkel & Noorderlicht 4x4 Tour

8. Reykjavik: Gouden Cirkel & Noorderlicht 4x4 Tour

Bekijk de Gouden Cirkel van IJsland op een middag en zoek naar het noorderlicht tijdens dezelfde avondtour vanuit Reykjavik. Bekijk de oude geologische formaties en parlementssite in Thingvellir National Park; kijk naar de Strokkur-waterhoos bij Geysir; en bewonder de prachtige Gullfoss-waterval. Terwijl de duisternis valt, ga je op zoek naar het noorderlicht en ontsnap je aan lichtvervuiling om de ongelooflijke lichtshow te ervaren. Nummers zijn beperkt tot zes personen voor een meer persoonlijke ervaring. Reis landinwaarts in een comfortabele 4x4 die is ontworpen om over ruig terrein te rijden en hoor van je gids over de vulkanische geologie van IJsland. Je eerste stop is Thingvellir National Park, een UNESCO-werelderfgoed. Leer hoe de landschappen in de loop van millennia zijn gevormd en absorbeer het contrast tussen de weelderige groene vegetatie en de rijke, zwarte grond. Reis verder naar Geysir, een geothermisch veld met warmwaterbronnen, stoomopeningen en de overblijfselen van een oude vulkaan. Ga verder naar de Gullfoss-waterval, wiens naam 'Gouden watervallen' betekent, een verwijzing naar de glinsterende, veelkleurige mist die soms boven het water kan verschijnen. Als de schemering valt, begin je zoektocht naar het noorderlicht. IJsland is een van 's werelds beste plaatsen om ze te zien, en je all-terrain 4x4 en deskundige gids stellen je in staat om de beste potentiële kijksites te identificeren en te bezoeken. De pulserende kleuren van de lichten, meestal groen en blauw, splitsen de duisternis en schijnen soms helderder dan de maan.

Vanuit Reykjavik: Golden Circle en geheime lagune kleine groep

9. Vanuit Reykjavik: Golden Circle en geheime lagune kleine groep

**Let op: "Vanwege de sluiting van de Secret Lagoon van 13-23 mei zullen we in plaats daarvan Fontana Spa bezoeken."** Vertrek uit Reykjavik en reis in een kleine groep naar de beroemde Golden Circle en Secret Lagoon van IJsland. Stop bij de Unesco-werelderfgoedlocatie van het Nationaal Park Þingvellir en ervaar het geologische en historische belang ervan uit eerste hand. Kijk rond in het eerste parlement van IJsland in Althingi en bekijk de kloof in Silfra, een van de beste duiklocaties ter wereld. Ga vervolgens naar de Faxi waterval voordat je het heetwatergebied van Geysir bezoekt. Bij Geysir kun je tussen de borrelende bronnen en modderkuilen wandelen. Kijk hoe het land explodeert en het hete water de lucht in spuit bij de geiser van Strokkur. Ga dan naar de laatste attractie van het Golden Circle circuit bij de waterval van Gullfoss. Geniet van de prachtige omgeving van de waterval, gelegen in de kloof van de rivier de Hvítá. Laat je verbazen als het water in 2 stappen 32 meter naar beneden stort. Sluit af met een bezoek aan de Secret Lagoon, waar je je pijn kunt wegspoelen in een natuurlijk warmwaterbad. Ontspan in de magische omgeving en voel al je stress van je afglijden voordat je terugrijdt naar je accommodatie in Reykjavík voor een aankomst om ongeveer 19:00 uur.

De catwalk van Reykjavik

10. De catwalk van Reykjavik

De Reykjavik CatWalk Ga met je vriend mee naar Reykjavik voor een kattige wandeltour door het centrum van Reykjavik. Dit is een stadsrondleiding met veel aandacht voor onze katachtige metgezellen. We volgen de voetafdrukken van katten sinds de nederzetting van IJsland. . Samen zullen we de mythen over katten in IJsland en de rest van de wereld onderzoeken. We zullen zelfs de staarten van kattenverhalen over de hele wereld verkennen. Inbegrepen in onze tour is zelfs een bezoek aan het enige echte Reykjavik Cat Coffeehouse om katten te aaien terwijl we genieten van koffie of warme chocolademelk en IJslands gebak proeven. Als we bont genoeg zijn en de kattengoden het toelaten, bestaat de kans dat we een glimp opvangen van de beroemdste katten van het centrum van Reykjavik, Baktus, Jonsi en Ofelia om er maar een paar te noemen. We beginnen bij de pilaren op het Ingólfurplein en onze eindbestemming is de Beeldentuin van Einar Jonsson bij de Hallgrimskirkja Kerk. Dit is een perfecte 2 uur durende stadswandeling in Reykjavik voor kattenliefhebbers 10% van de opbrengst van deze tour gaat naar de Cat Protection Society en haar kattenopvang en hotel Kattholt (Cathill).

41 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Alþingi: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Alþingi

Wil je alle activiteiten in Alþingi bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.