Alþingi

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Alþingi: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Reykjavik: dagtrip Gouden Cirkel

1. Reykjavik: dagtrip Gouden Cirkel

Ontdek de bijzondere bezienswaardigheden en natuurwonderen van het geothermisch gebied Geysir in IJsland en zie onderweg actieve geisers en trapsgewijze watervallen. De uitstap begint in Geysir, waar je de spuitende hete bronnen kunt zien, waaronder de meest actieve geiser in IJsland Strokkur. Ga over het gloeiende landschap verder naar Gullfoss, waar je naast een indrukwekkende waterval kunt staan terwijl enorme hoeveelheden water naar beneden donderen in een diepe, slingerende kloof. Breng wat tijd door met het verkennen van een dwarsdoorsnede van de natuurlijke wonderen en geologische fenomenen van IJsland bij nationaal park Þingvellir, een gebied dat zowel historisch als geologisch van zulk groot belang is dat het in 2004 aan de UNESCO Werelderfgoedlijst werd toegevoegd. Leer over de openlucht-volksvergaderingen (Althing) die hier bijeen kwamen en hoe het landschap de laatste 1000 jaar geconserveerd is. Zie de indrukwekkende kloven en breuklijnen in het landschap die in de loop van de geschiedenis veroorzaakt zijn door hevige vulkanische activiteit.

...
Vanuit Reykjavik: expresstour Gouden Cirkel + ophaalservice

2. Vanuit Reykjavik: expresstour Gouden Cirkel + ophaalservice

Tijdens deze tour bezoek je een aantal topbezienswaardigheden van IJsland, zoals nationaal park Þingvellir, waar in het jaar 930 het IJslandse parlement Alþingi werd opgericht. In 2004 werd het park uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoedlocatie; daarmee is het een van de 800 plaatsen op de wereld die deze eer ten deel valt. Na dit bezoek ga je naar de Gullfosswaterval en de spuitende warmwaterbron in de omgeving van Geysir en Strokkur. Hoewel deze reis een expresstour is, ervaar je de bekendste historische bezienswaardigheden en natuurlijke fenomenen van het land.

...
Reykjavik: stadswandeling

3. Reykjavik: stadswandeling

Vind je gids voor de Hallgrímskirkja-kerk bij het standbeeld van Leifur Eiríksson. Dit is op een heuvel en de hoogste grond van Reykjavík, van waaruit je een overzicht van de omgeving kunt krijgen. Vanaf dat punt is de wandeling bergafwaarts en gemakkelijk te voet. De gids neemt je mee door verschillende straten van Reykjavík, langs belangrijke gebouwen met een geweldige architectuur en vertelt over hun geschiedenis terwijl je langsloopt. Je krijgt een geweldige introductie tot de geschiedenis en cultuur van IJsland. Bekijk de Harpa Concert Hall, mooi van binnen, die ook goed dient als een warme stop op koude dagen die vaak voorkomen in IJsland. Vervolg de wandeling langs de oceaan voordat je uiteindelijk landinwaarts gaat naar het parlement en het stadhuis. U kunt lunch kopen in een restaurant met vlees-, veganistische en visopties.

...
Golden Circle & Northern Lights Winter Kleine groepsreis

4. Golden Circle & Northern Lights Winter Kleine groepsreis

Je winteravontuur combo tour begint met een middag pick-up om 13:00 uur vanaf geautoriseerde Reykjavik ophaalpunten. Vanuit Reykjavik gaat u richting de Gouden Cirkel, de historische en geologische vindplaats van het Thingvellir National Park. Thingvellir staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om het houden van een van 's werelds oudste nog bestaande parlementen, Althingi. Gelegen tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen is het een van de meest populaire toeristische attracties in IJsland. Zorg ervoor dat je in de geschiedenis van Thingvellir drinkt voordat je je Golden Circle-reis voortzet. De volgende is Geysir warmwaterbron. Ervaar gorgelende geisers en spuit Strokkur uit, spuiten van water elke 6-10 minuten soms tot 40 meter hoog. De laatste stop van de Gouden Cirkel is de Gullfoss-waterval, beter bekend als de Gouden Waterval. Deze prachtige waterval is een van de meest gerenommeerde bezienswaardigheden van IJsland. Water trapsgewijs afdalen langs een brede gebogen trap. Gullfoss is de perfecte fotomoment, dus zorg ervoor dat je je camera meeneemt. Na het verkennen van alles wat de beroemde Golden Circle-route te bieden heeft, wordt u afgezet op uw oorspronkelijke ophaallocatie. Je hebt vrije tijd om wat te eten en daarna weer opgehaald bij je oorspronkelijke pick-up locatie voor het Noorderlicht-avontuur. Uw deskundige Noorderlichtgids neemt u mee naar de beste plekken om de lichten op het platteland te zien. Omdat het noorderlicht een natuurlijk fenomeen is en moeilijk te voorspellen is, zal uw gids beslissen welke plek u de beste gelegenheid biedt om de dansende lichten te vangen. Vanwege dit feit is er geen garantie dat u de lichten zult zien, maar het team zal zijn best doen om een geweldige nacht te verzekeren. Als er geen lichten worden gezien, krijgt u een herschikking voor dit deel van de tour, gratis, maar afhankelijk van beschikbaarheid. Het vinden van de magische lichten is een ervaring die je zeker niet zult vergeten. De lichten kunnen in verschillende kleuren worden weergegeven, zoals groen, rood, violet en paars, hoewel groen, geel en wit de meest voorkomende zijn. Je gaat rond middernacht terug naar Reykjavik, waar je gids je naar je oorspronkelijke ophaalpunt brengt. Het is belangrijk op te merken dat deze tour een combinatietour is van 2 afzonderlijke tours, dat is de populaire Golden Circle-sightseeing en een spannende jacht op het noorderlicht.

...
IJsland: Dagtrip Gouden Cirkel & walvissen spotten

5. IJsland: Dagtrip Gouden Cirkel & walvissen spotten

Geniet van een 2-delige tour door Ijsland en beleef een van de topattracties van het land, inclusief een ochtendcruise om de bultruggen, bruinvissen en de witte-neus dolfijnen te bekijken. Voeg een express tour langs de gouden cirkel toe voor een volledige dag plezier. Tijdens deze onvergetelijke walvissentour observeer je walvissen in hun natuurlijke omgeving en bekijk je het lokale vogelleven van bijvoorbeeld papegaaiduikers, zeezwaluwen, zeevogels en vele soorten meeuwen. Orka's en bultruggen kun je vaak spotten in IJsland tussen oktober en maart terwijl de dwergvinvis een meer uitzonderlijke bezienswaardigheid is. Na de walvissentour word je bij de haven opgehaald om 12:30 uur voor de gouden cirkel middagtour. Begin jouw bustour bij het Pingvellir Nationaal Park waar in 930 na Chr. het IJslandse parlement Albingi begonnen werd. Dit is geologisch een bijzondere plek waar tectonische platen aan elkaar grenzen en een prachtig landschap vormen. Bezoek vervolgens de Gullfoss waterval en de spuitende hete bronnen van Geysir en Strokkur. Alhoewel de middagtour een express tour is, bekijk je een van de meest bijzondere historische plekken en natuurlijke fenomenen van IJsland. Voordat je terugkeert naar Reykjavík ga je langs het bijzondere dorpje Hveragerði dat bekend staat om zijn groene huizen die verwarmd worden door hete vulkanische bronnen.

...
Reykjavik: Sightseeing-wandeltocht met een Viking

6. Reykjavik: Sightseeing-wandeltocht met een Viking

Deze wandeling is uw inleiding tot Reykjavik. Het zal je helpen je te oriënteren en het meeste uit je verblijf in IJsland te halen. Je gids zal je vriend in de stad zijn met als doel je ervan te verzekeren dat je de beste tijd hebt in Reykjavik. Deze familievriendelijke tour brengt de geschiedenis van IJsland tot leven met interessante verhalen en de IJslandse mythologie. Je bezoekt alle beroemde bezienswaardigheden in het stadscentrum, zoals het Harpa-concertgebouw, de Hallgrímskirkja-kerk (je gids leert je hoe je dat uitspreekt) en de Reykjavik-vijver. Je gids deelt ook verborgen, lokale plekken met je; dingen die je zou missen als je niet wist waar je op moest letten. Je gids zal je hun favoriete plekken laten zien om te eten, drinken en te bezoeken, plus insider info over de beste happy hour deals, mocht je interesse hebben. De tour duurt ongeveer twee uur en je loopt ongeveer 4 kilometer. Dit is een tour met kleine groepen, wat betekent dat er nooit meer dan 12 mensen tegelijkertijd op tournee zullen zijn, zodat uw gids al uw vragen kan beantwoorden en u elkaar een beetje beter kunt leren kennen. Het doel van deze tour is om de unieke, vriendelijke sfeer van Reykjavik te ervaren, niet alleen om de populairste toeristische attracties te zien. Je krijgt zelfs een kleine les over de IJslandse taal van je gids, zodat je niet alleen als een viking kunt lopen, maar ook kunt praten.

...
Reykjavik: sightseeing in de stad per minibus

7. Reykjavik: sightseeing in de stad per minibus

Bezoek de belangrijkste plekken in de stad en de omliggende plaatsen. Bezoek de presidentiële residentie in Bessastadir en de plaats Hafnarfjörður, waar je leert hoe het "verborgen volk" en de mensen in harmonie samenleven. Vervolgens bezoek je Reykjavik, waar je geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf het restaurant Perlan, dat op watertanks is gebouwd op de warmwatervoorziening van de stad. Daarna ga je naar het Höfði-huis, waar in 1986 de belangrijke ontmoeting tussen de voormalige Amerikaanse president Ronald Reagan en de voormalige Secretaris-Generaal van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov plaatsvond. Vervolgens bezoek je de oude kerk Hallgrímskirkja en het oude stadscentrum. Je zult merken dat het IJslandse parlement, Alþingi, en het stadhuis hier gevestigd zijn. De laatste stop van de dag brengt je naar de sport- en recreatiegebied in Laugardalur. Hier kun je het indrukwekkende, geothermisch verwarmde buitenzwembad verkennen en de sculpturen van Asmundur Sveinsson ontdekken.

...
Reykjavik: zelfgeleide speurtocht

8. Reykjavik: zelfgeleide speurtocht

Los raadsels op en vind aanwijzingen tijdens een zelfgeleide speurtocht door Reykjavik. Download de app op je telefoon en verken Reykjavik in je eigen tempo. Gebruik de app en geïntegreerde kaarten om je weg te vinden naar 10 attracties in Reykjavik. Los bij elke attractie een locatiegebaseerd raadsel op en ontgrendel de volgende locatie die je moet bezoeken. De app bevat feiten en informatie over elke locatie waar u stopt. Werk als een team en gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en probleemoplossing om je een weg door de stad te banen. Onderweg kun je op elk moment stoppen voor een kopje koffie, lunch of een pauze.

...
Van Reykjavik: Full-Day Paardrijden & Golden Circle Tour

9. Van Reykjavik: Full-Day Paardrijden & Golden Circle Tour

Deze tour is een combinatie van de Viking Paardrijden Tour en Golden Circle Express Tour, en is perfect voor bezoekers aan IJsland die hebben niet veel tijd om te sparen, maar willen de meeste van de dag te maken. In de ochtend kunt u genieten van een ritje op een IJslandse paard door het idyllische landschap van Laxnes, gelegen net buiten de stad Reykjavik. De IJslandse paard is een ras dat vrijwel onveranderd is gebleven sinds de Vikingen bracht het naar IJsland in de 9e eeuw. De manege tour is geschikt voor alle leeftijden en ervaring niveaus, van beginner tot expert. Nadat je 's ochtends rijden en een korte pauze je hoofd op de middag gedeelte van de tour, naar Þingvellir National Park. Bewonder de opmerkelijke geologische kenmerken en zie Alþingi, het IJslandse parlement. IJsland van het Parlement is de oudste nog functionerende parlement ter wereld, en is opgericht op deze site in 930 AD Bezoek de indrukwekkende Gullfoss waterval ijstijd, het geothermische gebied rond Geysir en Strokkur met zijn spuitende geisers. U zult door de vruchtbare landbouwgebieden passeren voordat we terug naar Reykjavik via Hellisheiði berg heide.

...
Reykjavik: Golden Circle & Northern Lights 4x4 Tour

10. Reykjavik: Golden Circle & Northern Lights 4x4 Tour

Zie de Gouden Cirkel van IJsland op een middag en zoek op dezelfde avond het Noorderlicht op vanuit Reykjavik. Zie de oude geologische formaties en de parlementslocatie in het Thingvellir National Park; kijk naar de Strokkur-waterspout bij Geysir; en bewonder de prachtige Gullfoss-waterval. Als het donker wordt, zoek dan het noorderlicht op en ontsnap aan lichtvervuiling om de ongelooflijke lichtshow te ervaren. Nummers zijn beperkt tot zes personen voor een persoonlijkere ervaring. Reis het binnenland in met een comfortabele 4x4 ontworpen om ruig terrein te doorkruisen, en hoor van je gids over de vulkanische geologie van IJsland. Je eerste stop is Thingvellir National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Leer hoe de landschappen zijn gevormd over millennia, en absorbeer het contrast tussen de weelderige groene vegetatie en de rijke, zwarte grond. Reis door naar Geysir, een geothermisch veld van warmwaterbronnen, stoomopeningen en de overblijfselen van een oude vulkaan. Ga verder naar Gullfoss Waterfall, wiens naam 'Golden Falls' betekent, een verwijzing naar de glinsterende, veelkleurige mist die soms boven het water kan verschijnen. Als de schemering valt, begin je je zoektocht naar het noorderlicht. IJsland is een van 's werelds beste plaatsen om ze te zien, en je all-terrain 4x4 en deskundige gids zullen je toelaten om de best mogelijke kijksites te identificeren en te bezoeken. De pulserende kleuren van de lichten, meestal groen en blauw, splitsen de duisternis en soms schijnt het helderder dan de maan.

...

Sitemap Alþingi

Wil je alle activiteiten in Alþingi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alþingi

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.018 beoordelingen

Uitstekende tour en perfect voor degenen die alleen de middag hebben. Het voelde helemaal niet gehaast en de drie locaties die we zagen waren allemaal fantastisch. Goed georganiseerd en geweldige gids. Veel interessante feiten langs de route en voldoende tijd om uit te schakelen en te ontspannen.

Super mooie dag met prachtige stops. Hele fijne gids Oskar, heel relaxed. Extra stops op mooie plekken. Geen haast tijdens geplande stops. Prachtige excursie, zeer de moeite waard.

Keurig op tijd opgehaald. Goede gids met mooie humor. We werden op verzoek netjes in de stad afgezet.

top excursie! een echte aanrader Het was echt magnifiek en de gids was ook fantastisch

Fantastische dag, prachtig weer,wondermooie natuurwonderen