Altstadt, Keulen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Altstadt, Keulen: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Oude stad van Keulen: historische rondleiding in het Duits

  1. Oude stad van Keulen: historische rondleiding in het Duits

  Verken het oude centrum van Keulen en bekijk de historische gebouwen die 's avonds worden verlicht. Je wandelt door de steegjes aan de kant van de nachtwaker en ontdekt mooie maar ook griezelige dingen. Kom meer te weten over waarom varkens werden geslagen voor de kerken in Keulen en waarom zwerfhonden in die tijd zo goed werden gevoed. Ontdek hoe de inwoners van Keulen zich tegen de autoriteiten verdedigden en luister naar vele legendes en anekdotes over de geschiedenis van Keulen. Je volgt de nachtwaker in een historisch kostuum naar een andere tijd dat elk vol uur nog steeds werd uitgeroepen. Verneem alles over de taken van de historische nachtwachters tijdens deze griezelige rondleiding door de smalle steegjes van de stad. 

  De plekken waar we geweest zijn en de verhalen die er werden verteld, gaven een mooie impressie van hoe het leven in Keulen in de Middeleeuwen moet zijn geweest. De gids vertelde heel boeiend en vermakelijk.

 • Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

  2. Keulen: Brauhaustour met drie "Kölsch"-proeverijen

  Als je op zoek bent naar een leuke manier om de prachtige stad en de geschiedenis van Keulen te ontdekken, dan is deze populaire Brauhaustour een uitstekende keuze. Tijdens deze rondleiding is de gids vrij om te kiezen naar welke brouwerijen je gaat. Hierdoor kan de gids keuzes maken op basis van de groepsdynamiek, zodat iedereen tevreden is en een leuke tijd beleeft. Als je een nog persoonlijkere beleving wilt, dan kun je de optie met privégids kiezen. Deze twee uur durende tour begint bij het monument de Kreuzblume, voor de hoofdingang van de Dom. Na een aantal leuke feiten over de Dom en de Kreuzblume begin je met je dorstlessende reis langs drie verschillende Brauhäuser, waar je drie heerlijke varianten van het lokale bier proeft, zodat je zelf kunt bepalen welke het beste bij je past. Je leert niet alleen wat over de brouwerijen en de lokale brouwcultuur, je proeft ook het resulta...

  Great experience. Guide was really friendly and very good in involving everyone!

 • Keulen: Old Town Brewhouse Tour

  3. Keulen: Old Town Brewhouse Tour

  Je gids zal je ontmoeten op het ontmoetingspunt en je naar 4 verschillende traditionele bierhuizen in de oude binnenstad van Keulen brengen. In elk etablissement kun je een andere Kölsch bestellen, een lokaal bier dat in de stad wordt gebrouwen. Terwijl je uitrust in het brouwhuis, vertelt je gids je alles wat je moet weten over Kölsch, Keulen en de lokale manier van leven. Tijdens de 2 uur durende tour deelt je gids persoonlijke anekdotes en interessante feiten over deze historische stad en haar unieke biercultuur. Als je geluk hebt, zal de gids je zelfs een lokaal geheim vertellen en uitleggen waarom de persoon die je bier in Keulen brengt geen ober wordt genoemd en waarom ze een zeer unieke houding hebben.

  We hebben een geweldige avond gehad! Heerlijk bieren, sfeervolle lokaties en mooie verhalen, verteld door Zoe #koelschcrew. Top!

 • Keulen: ticket Chocolademuseum

  4. Keulen: ticket Chocolademuseum

  Het Chocolademuseum ligt in de oude stad van Keulen, op het  schiereiland van de Rheinau-haven, aan beide zijden omringd door de rivier. Je herkent het gemakkelijk door de  Malakoffturm die direct voor het museum staat.   Het museum herbergt een collectie die je meeneemt door 5000 jaar chocoladegeschiedenis. De grote ruimte bevat exposities die licht werpen op de oorsprong en de cultuur van chocolade en hoe het zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.  De schatkamer bekijkt hoe de Maya's en Azteken chocolade gebruikten toen het nog een drankje was gewijd aan de goden. Cacao reisde vanuit Amerika naar Europa, waar het alleen voor de rijke klassen toegankelijk was. Het Chocolademuseum in Keulen laat zien hoe chocolade een traktatie werd voor iedereen en hoe media en reclamecampagnes begonnen met het aanprijzen van deze zoete lekkernij.

  zeer interessant om te zien hoe chocolade gemaakt wordt. Ondanks de beperkingen door corona was het de moeite waard. Jammer dat de brasserie niet erg gericht was op Engelstalige toeristen en zij niet begrepen wat glutenvrij eten was. Uiteindelijk toch goed gekomen en er werd voor dochterlief een goede glutenvrije salade geserveerd.

 • Keulen: tour door binnenstad & 4 brouwerijen met proeverij

  5. Keulen: tour door binnenstad & 4 brouwerijen met proeverij

  Ontdek 4 karakteristieke Keulse brouwerijen in de binnenstad en kom meer te weten over de kunst van het brouwen in Keulen. Kom erachter waarom sommige mensen naar de Keulse brouwerijen gaan om te biechten en waarom je hier beter geen water kunt bestellen. Proef vervolgens 4 verschillende, vers getapte Keulse bieren en ontdek waarom bier het favoriete drankje is van de inwoners van Keulen. Bier maakt hongerig; probeer daarom een traditionele Halve Hahn bij een van de brouwerijen - een half roggebroodje met boter, kaas, mosterd en uien. Bewonder daarnaast de gezellige woonkamers en de manier van leven in Keulen en ervaar de ontspannen en comfortabele Keulen-stijl. Daarnaast is het mogelijk om op humoristische wijze alle ins & outs te horen over de geschiedenis van de 2000 jaar oude kathedraalstad.

  Hartstikke leuk om te doen. Wij waren met 6 man, enorm gelachen om onze gids "Harry".

 • Keulen: virtual reality-tijdreis naar oud-Keulen

  6. Keulen: virtual reality-tijdreis naar oud-Keulen

  Deze excursie maakt tijdreizen mogelijk: tijdens een virtuele rit door de oude stad kunnen bezoekers het levendige oude Keulen van 1900 ontdekken, in een historisch accurate replica van een tram. Dankzij virtual reality kun je jezelf onderdompelen in de geschiedenis en het nog altijd intacte oude Keulen in al haar glorie ervaren.  De VR-bril biedt een panoramisch uitzicht van 360 graden en, samen met de wind, vibraties, en Keulse chauffeur, ben je verzekerd van een onvergetelijke tijdreis-ervaring. Met nog twee haltes is je levendige excursie naar de geschiedenis van Keulen compleet: in de bioscoop zie je een korte film met impressies van Rooms Keulen tot het heden. Bezoek een tentoonstelling van 3D-foto's die een reis door de tijd laten zien met bekende bezienswaardigheden van Keulen. Het ongeveer 45-minuten durende bezoek aan de tentoonstelling zal tijdreizigers van jong tot oud plez...

 • Keulen: rondrit per riksja langs bezienswaardigheden

  7. Keulen: rondrit per riksja langs bezienswaardigheden

  Geniet van Keulen vanuit een riksja. Je vriendelijke gids laat je de mooiste plekjes van de stad zien en laat je kennismaken met de cultuur en geschiedenis van Keulen. Kies je eigen begin- en eindpunt voor deze gepersonaliseerde riksja-ervaring in het centrum van Keulen. Bij elke tour hoor je veel feiten en verhalen over de oudste grote stad van Duitsland en zie je toeristische hoogtepunten. Je bezoekt veel van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Dom van Keulen, de Rijn-boulevard, het oude centrum van Keulen, Keulen River Side, het middeleeuwse stadhuis, en het Chocolademuseum. Elke tour is een unieke ervaring, en je gids biedt je een onvergetelijke manier om Keulen te zien.

 • Keulen: Old Town Virtual Reality Tour

  8. Keulen: Old Town Virtual Reality Tour

  Verken de hoogtepunten van Keulen, zoals de beroemde oude stad, de romantische Hohenzollern-brug en de iconische Dom van Keulen. Loop door de oude binnenstad en leer alles over de rijke geschiedenis van Keulen vanuit je deskundige gids. Ervaar belangrijke stadia van de meer dan 2000 jaar oude stadsgeschiedenis van Keulen van dichtbij door middel van virtual reality-scènes op zes verschillende locaties. Gebruik de virtual reality-bril en vergelijk het verleden met het heden. Vang een glimp op van de Romeinse grens, wees getuige van de metropool van de Middeleeuwen, bekijk de buitenpost van de Franse en Pruisische overheersing en kijk naar de vernietiging die tijdens de Tweede Wereldoorlog werd aangericht. Luister naar verhelderende verhalen uit die tijdsperioden die de ervaring nog verder verbeteren. Als je je virtual reality-bril eenmaal hebt afgezet, zie dan het schokkende contrast tu...

 • Keulen: wandelroute met brouwerijbezoek & bierproeverij

  9. Keulen: wandelroute met brouwerijbezoek & bierproeverij

  Verken Keulen met de perfecte wandeltour voor beginners. Krijg inzicht in het leven in de beroemde domstad en ervaar de cultuur en tradities van Keulen. Wandel op je gemakje door de oude binnenstad van Keulen en leer interessante feiten over de geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Bezoek een brouwerij en proef de populaire bier Kölsch of een verfrissende frisdrank en zie waar deze regionale drank wordt geproduceerd. Leren alles over de beroemde carnavalscultuur van de stad en de oorsprong ervan. Luister naar de verhalen achter de huizen van de stad en welke informatie je kunt afleiden uit een gebouw, terwijl je langs de kathedraal, het stadhuis en langs de Rijn wandelt.

 • Keulen: nostalgische tour in het Duits in vintage bus

  10. Keulen: nostalgische tour in het Duits in vintage bus

  Dompel jezelf onder in het verleden van Keulen en geniet van een nostalgische reis door de stad. Beleef de jaren 50 en 60 tijdens deze spannende reis door de tijd. Stap aan boord van de vintage bus en word verwelkomd door je gids, die een petticoat zal dragen ‒ de beroemde pluizige rok. Bekijk de stad door de ramen van een oude Zwitserse postbus of een vintage bus uit 1960 en ervaar een stukje van het levendige verleden. Ontdek alle aspecten van Keulen na de wederopbouw. Begin bij de kathedraal, het herkenningspunt van Keulen. U rijdt door het Gerlingsquartier, over de ringwegen en door het Griechenmarktviertel tot u in de Südstadt aankomt. Werp een blik op de pittoreske oude binnenstad voordat u terugkeert naar de Komödienstraße dicht bij de kathedraal.

Sitemap Altstadt, Keulen

Wil je alle activiteiten in Altstadt, Keulen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Altstadt, Keulen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.486 beoordelingen

Frank begroette ons heel vriendelijk en reageerde op onze wensen. We zijn nu zo vaak in Keulen geweest en hebben veel nieuwe en interessante dingen over Keulen kunnen ervaren. Voor de volgende keer willen we de Belgische wijk verkennen. Ga zo door

De plekken waar we geweest zijn en de verhalen die er werden verteld, gaven een mooie impressie van hoe het leven in Keulen in de Middeleeuwen moet zijn geweest. De gids vertelde heel boeiend en vermakelijk.

Zeer mooie tour met veel interessante feiten over Keulen. Elke euro waard. We hadden veel lol. Met dank aan de aardige riksja-chauffeurs. Je was geweldig.

Geweldige rondreis door Keulen met allerlei mooie verhalen en informatie. Sterk aanbevolen. Ondersteuning van de gids en contact vooraf was geweldig.

Leuke stadstour, totaal anders. Geweldige gids, veel informatie. Allesbehalve saai of "het gebruikelijke programma". Het was echt KLASSE.