Amalfi

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Amalfi: de beste attracties

Topbezienswaardigheden in Amalfi

Top 6 activiteiten in Amalfi

Amalfi ligt een uur ten zuiden van Napels en is ongetwijfeld één van de meest betoverende steden aan de kust van Italië. Met crèmekleurige villa's en helder blauw water, is deze stad is een toonbeeld van Italiaanse schoonheid. Lees onze tips hieronder!

 • Amalfikust

  1. Amalfikust

  Natuurlijk, de hele Meditteraanse kust is mooi, maar de Amalfikust is met zijn dramatische bergen en witte stranden extra bijzonder.

 • Kathedraal Amalfi

  2. Kathedraal Amalfi

  De Kathedraal van Amalfi stamt uit de 9e eeuw en biedt een fascinerende mix aan architectonische invloeden.

 • 3. La Trinita della Cava

  Dit indrukwekkende Benedictijnse klooster bevat een archief met documenten die zo ver terug dateren als de 8e eeuw.

 • Tuinen van Villa Cimbrone

  4. Tuinen van Villa Cimbrone

  De tuinen van Villa Cimbrone kijken uit over een adembenemend landschap van bossige bergen en de eindeloze glanzende zee.

 • Duomo di Salerno

  5. Duomo di Salerno

  De Duomo di Salerno is gebouwd in 1048 en is één van de beroemdste bezienswaardigheden in Amalfi. Het gebouw is gewijd aan apostel Mattheus, wiens tombe deel uitmaakt van de kathedraal.

 • Villa Rufolo

  6. Villa Rufolo

  De architectuur van Villa Rufolo is al prachtig, maar het zijn de tuinen die deze plek echt een must-see maken. Als je geluk hebt, kun je een klassiek muziekconcert meepakken op het terras.

Plan je bezoek

 • Vervoer in Amalfi

  Het prachtige stadje vol groen en mooie uitzichten is het best wandelend te ervaren. Als je rap de stad door wil, zijn er ook voordelige buslijnen waar je gebruik van kunt maken. Tevens zijn er taxi's en huurauto's beschikbaar.

 • Wat eet je in Amalfi?

  Ontbijt met een cornetto en koffie; lunch met een pizza vol 'alici' (verse ansjovis) voor een echt lokale smaakervaring. 's Avonds is je insalata caprese besprenkeld met de meest decadente olijfolie op aarde!

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer tijdens de zonnige dagen van juni tot augustus is perfect voor ontspannen aan het strand en zwoele avondwandelingen.

Sitemap Amalfi

Wil je alle activiteiten in Amalfi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amalfi

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.268 beoordelingen

Wie van fantastische uitzichten houdt moet dit boeken

Bij het ophalen aan het hotel liep het deze keer(al meerdere uitstappen geboekt en altijd zonder problemen) niet perfect. We hebben nooit een mail gekregen met de uren waarop ze ons kwamen ophalen met als gevolg dat we nog in ons bed lagen wanneer de bus er was( een uur te vroeg). Ook hadden we mss wel de oudste bus van de organistatie die ons de ganse dag vervoerde. De airco werkte nog amper wat voor warme situaties zorgde. Maar hier moet je nu eenmaal geluk mee hebben we hebben ook zeer degelijke bussen zien rijden van deze organisatie. Voor derest konden we zeker niet klagen. Het was een zeer mooie uitstap met een goeie gids. Zeer geslaagd!

Heel geslaagde trip , zeer mooi en goede gids !!!!

heel geslaagde trip , zeer mooi en een goede gids !!! eerst wou ik zelf met huurwagen deze trip rijden , maar ik ben zééér blij dat we deze trip met de bus en begeleider gedaan hebben . Het is te gek om daar te rijden , zéér druk en weinig parkeerplaatsen , en zeer slechte wegen om te rijden , ook zeer smal overal door te rijden . Blij dat we dit via getyourgide gereserveerd hebben . zeker nog gebruiken in het vervolg !!!

leuke trip voor als je een glimp van de amalfikust wilt zien. Mooie uitzichten en fijne foto's kunnen maken. Had langer in amalfi willen blijven, erg leuk stadje. lunch was ok, niet teveel van verwachten. Jammer dat de tour in 3 talen was terwijl we Engels hadden geboekt. Zo krijg je toch minder informatie en is minder persoonlijk. Gids en chauffeur waren wel heel aardig en goed.

Tocht was ok ‘; kapitein ook, maar zijn opgelicht in het aangewezen restaurant : keuze van de chef-kok was linguïni met kreeft, maar wij hebben halve omgekeerde, lege kreeften voorgezet gekregen en een rekening van meer dan 80 euro. Reclameren kon niet, vermits de restaurateur ons terug naar de boot moest brengen.

Het was een hele mooie tour langs de amalfikust. Ik raad ook aan om de boottour erbij boeken. Onze gids Federica was fantastisch ze vertelde veel over de geschiedenis etc. en was ontzettend behulpzaam. Kortom een zeer geslaagde tour.