Belevingen in
Amboise

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Amboise

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Amboise: De beste dingen die je niet wil missen

Kasteel van Chenonceau: toegangsticket

1. Kasteel van Chenonceau: toegangsticket

Geniet van toegang tot het Kasteel van Chenonceau en zijn prachtige tuinen. Dit ongewone kasteel werd gebouwd op een brug over de Cher. Om meer te weten te komen over de geschiedenis van het kasteel zijn er audiogidsen beschikbaar in 16 talen. Het kasteel ligt in de buurt van het dorpje Chenonceaux in het departement Indre-et-Loire. Het kasteel van Chenonceau, ook bekend als het Chateau des Dames, is beroemd om de grote heldinnen die daar woonden, zoals Diane de Poitiers en Catherine de Medicis, en ook om de schoonheid van de renaissance-tuinen. Het Kasteel van Chenonceau werd ook gebruikt als militair hospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ontdek de rijke geschiedenis van dit ongelooflijke fort.

...
Le Clos Lucé: huis van Da Vinci & Wetenschapsmuseum

2. Le Clos Lucé: huis van Da Vinci & Wetenschapsmuseum

Leer over de geschiedenis van Leonardo da Vinci en zijn meesterwerken (inclusief de Mona Lisa) tijdens zijn verblijf in Château du Clos Lucé in Frankrijk. Op uitnodiging van koning Frans I van Frankrijk verliet Leonardo da Vinci Italië verlaten en nam hij in het najaar van 1516 zijn intrek in het Château du Clos Lucé. Da Vinci werd benoemd tot "eerste schilder, ingenieur en architect van de Koning" en diende de monarch met zijn talenten. Hij werkte onvermeoibaar aan tal van projecten en ontwikkelde ontwerpen voor het "ideale château". Met dit toegangskaartje krijg je toegang tot zowel het kasteel als het park. Het bezoek begint in de slaapkamer van Leonardo da Vinci, de plek waar de 67-jarige Leonardo in 1519 stierf. Door het raam zie je de kapel van Sint Hubert bij het koninklijk kasteel van Amboise, waar Da Vinci begraven ligt. In het Leonardo da Vinci Park leer je over de artistieke creaties en belangrijke uitvindingen van deze kunstenaar. Hier betreed je de visionaire wereld van Da Vinci en zie je de wereld zoals hij dat deed.

...
Loire-vallei: toegangsticket Château Royal d'Amboise

3. Loire-vallei: toegangsticket Château Royal d'Amboise

Grijp het gedoe van lange rijen en begin het Château Royal d'Amboise te verkennen. Het kasteel, een verblijfplaats voor Franse royalty's van de 15e tot 19e eeuw, heeft een lange lijst van beroemde renaissancefiguren herbergt - met name Leonardo da Vinci, wiens graf in een van de kapellen van het kasteel staat. Ervaar een klassieke uitdrukking van Franse luxe terwijl u over de balkons, terrastuinen en brede daken dwaalt, die allemaal een panoramisch uitzicht bieden op de beroemde rivier de Loire. Verken het terrein en de gebouwen verder met de Histopad, een tabletgebaseerde ervaring die bezoekers een terugblik in de tijd geeft naar het kasteel in zijn hoogtijdagen. De HistoPad-technologie biedt een spectaculaire manier om uw ontdekking van het koninklijk kasteel van Amboise te verrijken. Het omvat 3D-recreaties van de Loggia, de interieurdecoratie en recreaties van scènes uit het leven aan het hof. tentoonstellingen 2020 • "Reis als de koningen." In 2020 wordt de magie van reizen en zwerven gevierd in het koninklijk kasteel van Amboise. Met name met de tentoonstelling: “Op de route van de reizende prinsen”, het hele seizoen te zien.

...
Amboise: Grotten Ambacia Bezoek en wijnproeverij

4. Amboise: Grotten Ambacia Bezoek en wijnproeverij

Ontdek de originele wijnen en gerijpte jaargangen die worden aangeboden in het huis Duhard, gesticht in 1874. Bezoek hun 16e-eeuwse holbewonersgrotten met uitzicht op de Loire in de buurt van het historische centrum van Amboise en geniet van een wijnreiservaring in 2 delen. Ontwaak en stimuleer eerst je 5 zintuigen en leer meer over wijn tijdens de Sensorial-tour. Reis vervolgens door 150 jaar wijngeschiedenis tijdens de Vintages Odyssey-tour door Les Caves Ambacia (voorheen Les Caves Duhard) wijncollectie. Volg je tour met een proeverij van 3 wijnen met een sommelier, met een optionele combinatie van eten en wijn. Geniet daarna van de delicatessenboetiek en koop wijnen met verzending die wereldwijd beschikbaar is. Rondleidingen in het Engels vinden plaats om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Rondleidingen in het Frans vinden plaats om 11.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur.

...
Van Amboise: Chambord en Chenonceau Tour met lunch

5. Van Amboise: Chambord en Chenonceau Tour met lunch

Reis terug naar de dagen van de Franse Renaissance tijdens een dagtour door de kastelen van de Loire-vallei. Geniet van een ontspannende lunch in een door een familie beheerd en nog steeds bewoond kasteel. Ontmoet je gids in Amboise en reis naar Chateau Chenonceau . Wandel door de verzorgde tuinen die vernoemd zijn naar Catherine de Médicis en Diane de Poitiers, de voormalige bewoners van het kasteel. Waardeer de verfijnde architectuur en vrouwelijke invloed in elke kamer en bekijk kostbaar antiek en bloemstukken. Geniet voor de lunch van een maaltijd die wordt geserveerd op een buiten de gebaande paden gelegen locatie, georganiseerd door de Franse gravin die daar woont. Proef lokale gerechten in een van de kleinste kastelen van de Loire-vallei. Ga dan verder naar Chateau Chambord. Ontdek een glorieus kunstwerk en architectuur terwijl je gids de meest emblematische kamers selecteert om te bezoeken. Luister naar gedenkwaardige anekdotes terwijl ze wijzen op verborgen details. Krijg een adembenemend uitzicht op het kasteel tijdens een koffiepauze in Chambord Park voordat je 's avonds terugkeert naar Amboise.

...
Van Tours & Amboise: dagtocht naar Chambord en Chenonceau

6. Van Tours & Amboise: dagtocht naar Chambord en Chenonceau

Profiteer van de pick-up door een 8-persoons busje met airconditioning en ga naar het pittoreske Château de Chenonceau met prachtige renaissancetuinen. Ga dan naar Amboise voor een wijntour met proeverijen. Bezoek Les Caves Ambacia voor een wijnervaring en proef enkele van de wijnen van de Loire-vallei tijdens een proeverij met een sommelier. Vrije lunch in Amboise. Ga verder naar Chambord voor een rondleiding door het kasteel. Bewonder de fijne details van het grootste kasteel in de Loire-vallei, inclusief een dubbele helixtrap van Da Vinci. Laat je afzetten in Tours om 17.30 uur of Amboise om 18.00 uur. Bewonder de fijne details van het grootste kasteel in de Loire-vallei, inclusief een dubbele helixtrap van Da Vinci. Laat je afzetten in Tours om 18:00 uur of Amboise om 18:45 uur.

...
Vanuit Tours/Amboise: dagtour Chambord, Blois & Cheverny

7. Vanuit Tours/Amboise: dagtour Chambord, Blois & Cheverny

Vertrek vanaf Tours of Amboise om naar de Loiredal te reizen en ontdek enkele van haar beroemde kastelen. Bezoek het Château de Blois, opmerkelijk voor zijn unieke mix van middeleeuwse, gotische, renaissance en klassieke architectuur. Het voormalige huis van de koningen Lodewijk XII en François I, is door de geschiedenis doordrenkt van tragedie en is opmerkelijk als de plaats waar Jeanne d'Arc naartoe ging om gezegend te worden door de aartsbisschop van Reims om daarna met haar leger te vertrekken om de Engelsen uit Orléans weg te drijven. Pauzeer voor een wijnproeverij en proef de wijnen van Cheverny en Cour-Cheverny. Cheverny produceert elegante rode wijn van pinot noir en Gamay druiven, evenals fruitige witte wijnen van chardonnay en sauvignon druiven. Geniet van een prachtige witte wijn gemaakt van de Romorantin druif, door koning François I ingevoerd in de Loire-vallei. Volg een  rondleiding door het kasteel van Cheverny, in handen van dezelfde familie sinds de dagen van Louis XIII. Zie een aantal van de mooiste meubels in de Loiredal en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van het kasteel kennen, zoals de verwijzing van Kuifje stripboeken en de indrukwekkende jachten te paard met 100 honden die vroeger plaatsvonden. Je kunt zelfs naar het spectaculaire dagelijkse "soep van de honden!" evenement gaan. Ga verder naar het kasteel van Chambord, een van de meest herkenbare châteaux in de wereld voor zijn kenmerkende Franse renaissance-architectuur. Ontdek het grote nationale wildpark van het grootste kasteel in de Loire-vallei en leer meer over de fascinerende geschiedenis van het monument, waaronder het betwiste verhaal van de betrokkenheid van Leonardo da Vinci in de bouw. Ga terug naar de stad waarvan je bent vertrekken met een drop-off in Tours om 18:00 uur of in Amboise om 18:45 uur.

...
Van Tours: middag wijntour door de Loire naar Vouvray

8. Van Tours: middag wijntour door de Loire naar Vouvray

Ontmoet je gids bij het toeristenbureau in Tours en rijd in een minivan naar Vouvray. Ontdek dit prachtige wijngebied vol gepassioneerde wijnbouwers. Ontmoet een Franse wijnmaker in een charmant familiebedrijf. Bekijk de wijnstokken en bezoek de traditionele vatkamer en de kelders. Tijdens dit bezoek verbeter je je kennis over het maken van wijn en natuurlijk het wijnproeven. In dit gebied worden elegante mousserende wijnen en witte wijnen geproduceerd. Na dit eerste bezoek ontdekt u een van de beroemde ondergrondse grotten die in de 10e eeuw werden gegraven om stenen te ontginnen en die vandaag worden gebruikt door een beroemd wijnhuis van de Loire-vallei voor het produceren en opslaan van wijnen. Gedurende de middag zal uw gids zijn kennis met u delen, om u te helpen de diversiteit van Loire-wijnen en het specifieke terroir ervan te begrijpen. U leert de verschillende stappen van het wijnproeven en traint uw neus om veel wijnaroma's te identificeren. Je proeft ook wijnen uit de andere benamingen van de regio. Maak gebruik van de tips en trucs van uw gids en leer proeft u als een professional. Geniet daarna van een aperitief van lokale producten zoals kaas, rillettes en vers brood, de perfecte match met Loire-wijnen. Daarna wordt je teruggereden naar Tours, waar je tour eindigt.

...
Vanuit Tours/Amboise: Chenonceau, Clos Lucé & wijnproeverij

9. Vanuit Tours/Amboise: Chenonceau, Clos Lucé & wijnproeverij

Laat je in de ochtend ophalen voordat je naar de Loire-vallei rijdt, waar je dag begint met het verkennen van het Château de Chenonceau. De brug Chateau des Dames gebouwd over de Cher is beroemd om de grote heldinnen die er woonden (Diane de Poitiers en Catherine de Medicis) en om de schoonheid van de Renaissance-tuinen. Geniet vervolgens van een lunch en wijnproeverij met een wijnspecialist.De oenoloog Daniel verwelkomt je in zijn kelder, voormalige tufstenen steengroeven, voor een rondleiding gevolgd door een wijnproeverij van Vouvray, Montlouis, Chinon, Bourgueil en Saint Nicolas de Bourgueil-wijn. Om je maaltijd te overstijgen, koppel je de wijnen aan een selectie kazen. Na de lunch bezoek je het koninklijk kasteel van Amboise, de residentie van Charles VIII en de jonge François d'Angoulème, toekomstige Francois I. Ontdek een perfect voorbeeld van de overgang van gotische naar renaissancistische architectuur en de kapel van Saint Hubert, waar tegenwoordig de graf van Leonardo da Vinci. Je gaat tenslotte naar het Manor du Clos Lucé, een paar meter verwijderd van het koninklijk kasteel. Leonardo da Vinci bracht de laatste drie jaar van zijn leven daar door en stierf daar in 1519. Zie zijn slaapkamer, kantoor, ontvangstruimte en keuken, en bewonder zijn inventieruimte, met modellen van zijn meest spectaculaire uitvindingen. Sluit je dag af en wordt teruggebracht in Amboise om 17:15 uur of in Tours om 18:00 uur.

...
Amboise: zelfgeleide e-biketour door de Loire-vallei met proeverij

10. Amboise: zelfgeleide e-biketour door de Loire-vallei met proeverij

Haal het meeste uit een zelfgeleide fietstocht door de prachtige landschappen van de Loire-vallei. Rijd in je eigen tempo om het mooie stadje Amboise en de verbazingwekkende wijngaarden van Vouvray te ontdekken. Leer alles over het indrukwekkende koninklijke kasteel van Amboise en de fascinerende Clos-Lucé, de laatste residentie van Leonardo da Vinci. Fiets langs de wijngaarden van Vouvray en leer veel over deze beroemde wijnbenaming. Stop voor een geleid bezoek gevolgd door een wijnproeverij in een Grand Wine-huis van Vouvray. Geniet ten slotte van een geweldig uitzichtpunt over de stad Tours en ontdek de opmerkelijke kathedraal.

...

Sitemap Amboise

Wil je alle activiteiten in Amboise ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amboise

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 536 beoordelingen

Het is absoluut noodzakelijk om dit huis te ontdekken, want het is niet echt een kasteel zoals je je het voorstelt, vooral omdat het heel dicht bij het grote kasteel van Amboise ligt! ... Ideale periode voor het bezoek; kies de maand oktober. Weinig mensen, geen eindeloze rij, kamers en exposities, vrij toegankelijk. Leonardo en de verschillende aspecten van zijn genie zijn alleen in alle vormen te zien bij Clos Lucé. Je ziet ook de versie van een andere Mona Lisa, tweelingbroer van de wereldberoemde !!!. Bezoek ook de tuinen van Leonardo. Alles is op "menselijke schaal", niets is opzichtig. Niet te missen!

Het kasteel van Chenonceau: een kasteel op menselijke maat, prachtig ingericht en gedecoreerd. Mis de keukens in de kelder niet. Ik raad ook de cruise op de Cher aan, die je onder de bogen van het kasteel met prachtig uitzicht op het kasteel brengt. Naar je smartphones voor de mooiste foto's die je ooit hebt gezien.

Hier is een zeer goed onderhouden kasteel, dat u zowel van binnen als van zijn grote en prachtige tuinen zal bevredigen, bedoeld om zowel te bewonderen als om rustig te wandelen. Let op het bestaan van grote parkeerplaatsen buiten en toiletten waarvan de netheid moet worden benadrukt en die beide gratis zijn.

Vermijd tijdens een Covid-periode, het is een plek waar we over een object willen blijven hangen en niet allemaal in hetzelfde tempo vooruit willen gaan Aan de andere kant is dit de 2e keer dat we gaan, het is erg interessant en het park is erg gezellig en spannend voor kinderen en volwassenen

Het beste kasteel om te zien in de Loire, het is echt een magisch sprookjeskasteel. En de skip the line tickets zijn fantastisch.