Kies data
Belevingen in

Amboise

Amboise: De beste dingen die je niet wil missen

Kasteel van Chenonceau: toegangsticket

1. Kasteel van Chenonceau: toegangsticket

Geniet van toegang tot het Kasteel van Chenonceau en zijn prachtige tuinen. Dit ongewone kasteel werd gebouwd op een brug over de Cher. Om meer te weten te komen over de geschiedenis van het kasteel zijn er audiogidsen beschikbaar in 16 talen. Het kasteel ligt in de buurt van het dorpje Chenonceaux in het departement Indre-et-Loire. Het kasteel van Chenonceau, ook bekend als het Chateau des Dames, is beroemd om de grote heldinnen die daar woonden, zoals Diane de Poitiers en Catherine de Medicis, en ook om de schoonheid van de renaissance-tuinen. Het Kasteel van Chenonceau werd ook gebruikt als militair hospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ontdek de rijke geschiedenis van dit ongelooflijke fort.

Le Clos Lucé: huis van Da Vinci & Wetenschapsmuseum

2. Le Clos Lucé: huis van Da Vinci & Wetenschapsmuseum

Leer over de geschiedenis van Leonardo da Vinci en zijn meesterwerken (inclusief de Mona Lisa) tijdens zijn verblijf in Château du Clos Lucé in Frankrijk. Op uitnodiging van koning Frans I van Frankrijk verliet Leonardo da Vinci Italië verlaten en nam hij in het najaar van 1516 zijn intrek in het Château du Clos Lucé. Da Vinci werd benoemd tot "eerste schilder, ingenieur en architect van de Koning" en diende de monarch met zijn talenten. Hij werkte onvermeoibaar aan tal van projecten en ontwikkelde ontwerpen voor het "ideale château". Met dit toegangskaartje krijg je toegang tot zowel het kasteel als het park. Het bezoek begint in de slaapkamer van Leonardo da Vinci, de plek waar de 67-jarige Leonardo in 1519 stierf. Door het raam zie je de kapel van Sint Hubert bij het koninklijk kasteel van Amboise, waar Da Vinci begraven ligt. In het Leonardo da Vinci Park leer je over de artistieke creaties en belangrijke uitvindingen van deze kunstenaar. Hier betreed je de visionaire wereld van Da Vinci en zie je de wereld zoals hij dat deed.

Amboise: Grotten Ambacia Bezoek en wijnproeverij

3. Amboise: Grotten Ambacia Bezoek en wijnproeverij

Ontdek de originele wijnen en gerijpte jaargangen die worden aangeboden in het huis Duhard, gesticht in 1874. Bezoek hun 16e-eeuwse holbewonersgrotten met uitzicht op de Loire in de buurt van het historische centrum van Amboise en geniet van een wijnreiservaring in 2 delen. Ontwaak en stimuleer eerst je 5 zintuigen en leer meer over wijn tijdens de Sensorial-tour. Reis vervolgens door 150 jaar wijngeschiedenis tijdens de Vintages Odyssey-tour door Les Caves Ambacia (voorheen Les Caves Duhard) wijncollectie. Volg je tour met een proeverij van 3 wijnen met een sommelier, met een optionele combinatie van eten en wijn. Geniet daarna van de delicatessenboetiek en koop wijnen met verzending die wereldwijd beschikbaar is. Rondleidingen in het Engels vinden plaats om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Rondleidingen in het Frans vinden plaats om 11.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur.

Van Parijs: dagtour naar kastelen in de Loire-vallei met kleine groepen

4. Van Parijs: dagtour naar kastelen in de Loire-vallei met kleine groepen

Ontdek enkele van de mooiste kastelen van de Loire-vallei tijdens een begeleide dagtrip vanuit Parijs. Transfer per minibus met airconditioning naar de kastelen van Chenonceau, Chambord en Amboise. Wandel door de bloementuinen van het Château de Chenonceau en kijk naar de delicate bogen die de rivier de Cher oversteken. Leer de buitengewone geschiedenis van het gebouw, dat een groot deel van zijn bestaan door vrouwen werd gerund. Ga verder naar Chambord om het grootste kasteel in de Loire-vallei te onderzoeken. Bewonder de extravagante architectuur en dubbele wenteltrap van het koninklijke Château de Chambord. Bekijk de honderden zuilen en torenspitsen die het dak sieren. Sluit de dag af in het voormalige huis van koning Francois I en bekijk het graf van Leonardo Da Vinci in het dorp Amboise en het Château d'Amboise. In de 15e eeuw in beslag genomen door de monarchie, was het een favoriete koninklijke residentie en werd het uitgebreid herbouwd.

Van Tours & Amboise: dagtocht naar Chambord en Chenonceau

5. Van Tours & Amboise: dagtocht naar Chambord en Chenonceau

Profiteer van de pick-up door een 8-persoons busje met airconditioning en ga naar het pittoreske Château de Chenonceau met prachtige renaissancetuinen. Ga dan naar Amboise voor een wijntour met proeverijen. Bezoek Les Caves Ambacia voor een wijnervaring en proef enkele van de wijnen van de Loire-vallei tijdens een proeverij met een sommelier. Vrije lunch in Amboise. Ga verder naar Chambord voor een rondleiding door het kasteel. Bewonder de fijne details van het grootste kasteel in de Loire-vallei, inclusief een dubbele helixtrap van Da Vinci. Laat je afzetten in Tours om 17.30 uur of Amboise om 18.00 uur. Bewonder de fijne details van het grootste kasteel in de Loire-vallei, inclusief een dubbele helixtrap van Da Vinci. Laat je afzetten in Tours om 18:00 uur of Amboise om 18:45 uur.

Van Amboise: Chambord en Chenonceau Tour met lunch

6. Van Amboise: Chambord en Chenonceau Tour met lunch

Reis terug naar de dagen van de Franse Renaissance tijdens een dagtour door de kastelen van de Loire-vallei. Geniet van een ontspannende lunch in een door een familie beheerd en nog steeds bewoond kasteel. Ontmoet je gids in Amboise en reis naar Chateau Chenonceau . Wandel door de verzorgde tuinen die vernoemd zijn naar Catherine de Médicis en Diane de Poitiers, de voormalige bewoners van het kasteel. Waardeer de verfijnde architectuur en vrouwelijke invloed in elke kamer en bekijk kostbaar antiek en bloemstukken. Geniet voor de lunch van een maaltijd die wordt geserveerd op een buiten de gebaande paden gelegen locatie, georganiseerd door de Franse gravin die daar woont. Proef lokale gerechten in een van de kleinste kastelen van de Loire-vallei. Ga dan verder naar Chateau Chambord. Ontdek een glorieus kunstwerk en architectuur terwijl je gids de meest emblematische kamers selecteert om te bezoeken. Luister naar gedenkwaardige anekdotes terwijl ze wijzen op verborgen details. Krijg een adembenemend uitzicht op het kasteel tijdens een koffiepauze in Chambord Park voordat je 's avonds terugkeert naar Amboise.

Vanuit Parijs: dagtour kastelen in de Loire-vallei

7. Vanuit Parijs: dagtour kastelen in de Loire-vallei

Dwaal door de prachtige kastelen en tuinen van de Loire-vallei. Reis langs de King's Road om de kastelen van Chambord, Amboise en Chenonceau te bezoeken met onze vriendelijke chauffeur-gids. Dineer voor de lunch in "Au Gateau Breton", een charmante 200 jaar oude herberg. Ontdek de beroemde kastelen en tuinen van de Renaissance met een dagtour door de prachtige Loire-vallei. Laat onze vriendelijke chauffeur-gids u ophalen bij uw hotel in Parijs. Bezoek de bakermat van de Renaissance, Chateau Amboise, een van de eerste echt koninklijke residenties in zijn soort. Treed in de voetsporen van de grote koningen van Frankrijk terwijl je een prachtig voorbeeld van gotische en renaissance-architectuur bekijkt. Stop vervolgens bij Chateau de Chenonceau. Bewonder de rijkdom aan schoonheid zowel van binnen als van buiten, waardoor Chenonceau het populairste kasteel van Frankrijk is. Leer meer over de tumultueuze geschiedenis toen het kasteel van Lady naar Lady overging. Daarna heb je vrije tijd om te genieten van een lunch (niet inbegrepen), gevolgd door een Franse wijnproeverij. Na een hele dag ronddwalen door de kastelen en tuinen van het Renaissance-tijdperk, keert u terug naar Parijs aan boord van onze luxe minibus. De laatste stop is bij het koninklijke Chateau de Chambord, een van de meest herkenbare kastelen ter wereld. Volgens de legende maakte Leonardo da Vinci, die toen in het Clos Luce in Amboise woonde, verschillende plannen en modellen die werden gebruikt voor de bouw ervan. Tijdens uw bezoek aan Chambord kunt u genieten van een van Europa's mooiste parken, met een oppervlakte van meer dan 13.000 hectare, en is Europa's grootste beboste park.

Van Parijs: Mont St Michel en Loire-vallei 2-daagse tour

8. Van Parijs: Mont St Michel en Loire-vallei 2-daagse tour

Ontsnap aan de drukke stad Parijs en dompel jezelf onder in het Franse platteland tijdens deze tweedaagse reis. De tour vertrekt vanuit de stad en doorkruist de westelijke districten van Parijs langs de snelweg naar Normandië om je eerste bestemming te bereiken. Geniet op Mont Saint-Michel van een fascinerend geleid bezoek aan het interieur van de abdij en bewonder de gotische en romaanse architectuur van het gebouw. Breng wat vrije tijd door met het verkennen van de rest van de abdij en het omliggende dorp. Na de abdij gaat u richting Château d'Angers voor uw overnachting. Inchecken in uw 4-sterrenhotel voor de nacht en ontspannen voor de tweede dag van de tour. Op de tweede dag wordt u wakker met een heerlijk ontbijt en begint uw reis naar de adembenemende Loire-vallei. Bij aankomst in de vallei bezoekt u het kasteel Langeais dat onderweg langs Cunault en Saumur loopt. Geniet van een rondleiding door het kasteel en leer over de rijke geschiedenis van de mensen die hier woonden. Eindelijk, bij de terugkeer naar Parijs, verwonder je over het prachtige landschap van het platteland terwijl je reist.

Mont Saint-Michel & Chateaux Country 3-daagse tour vanuit Parijs

9. Mont Saint-Michel & Chateaux Country 3-daagse tour vanuit Parijs

Rijd door het prachtige Franse platteland om de Middeleeuwen en Gotisch geïnspireerde architectuur te ontdekken en leer de intrigerende geschiedenis van Normandië en Frankrijk kennen van een deskundige gids. Steek over naar het getijdeneiland Mont Saint-Michel en geniet van de verfijning van prestigieuze kastelen in de Loire-vallei, zoals het uitgestrekte koninklijke Château de Chambord. Dag 1 (vrijdag): Reist u met een luxe touringcar met airconditioning, verlaat Parijs via de westelijke districten en neem de snelweg Normandië tot aan Mont Saint-Michel. Aankomst rond het middaguur, stop voor de lunch in het 4-sterrenhotel Relais Saint Michel, met een fantastisch uitzicht over het eiland. Na de lunch klim je naar de abdij op de top van de berg voor een geleid bezoek aan het gotische en romaanse interieur. Geniet van wat vrije tijd om de smalle, heuvelachtige straatjes te verkennen voordat u vertrekt naar Angers, de bakermat van de Plantagenet-dynastie, waar u zult genieten van een diner en een overnachting in Hotel Mercure Lac de Maine (of vergelijkbare accommodatie). Dag 2 (zaterdag): Na een stevig ontbijt rijdt u naar Langeais, onderweg langs Cunault en Saumur. Rijd langs wijngaarden en geniet van het uitzicht op romantische kastelen aan de horizon. Aankomst in Château de Langeais om een van de bekendste voorbeelden van laatmiddeleeuwse architectuur te verkennen. Ga verder met een geleid bezoek aan Clos-Lucé, de laatste woonplaats van Leonardo da Vinci. Wandel door de prachtige tuinen van Villandry en bezoek de oude historische wijk Tours aan de benedenloop van de Loire. Een avondmaaltijd wordt geserveerd bij uw overnachting in Tours in het Hotel Mercure. Dag 3 (zondag): Volg een rondleiding door het Château de Chenonceau, gebouwd op de plaats van een oude molen aan de overkant van de rivier de Cher. Ga verder naar het decoratieve Château de Cheverny, gebruikt door de maker van Kuifje, Hergé, als inspiratiebron voor zijn fictieve Château de Moulinsart. Na de lunch in Hotel Saint-Hubert gaat u naar het Château de Chambord om het grootste en meest imposante kasteel in de Loire-vallei te verkennen. Bewonder de kenmerkende Franse Renaissance-architectuur, die op indrukwekkende wijze samengaat met traditionele middeleeuwse vormen.

Van Parijs: tour met kleine groepen door de kastelen van de Loire

10. Van Parijs: tour met kleine groepen door de kastelen van de Loire

Ontdek de prachtige Franse kastelen uit de Renaissance tijdens deze dagexcursie vanuit Parijs. Geniet van vervoer met airconditioning en toegang tot de drie charmante kastelen van Cheverny, Chenonceau en Chambord. Begin met ophalen vanaf een centraal gelegen ontmoetingspunt in Parijs. Leun achterover en ontspan tijdens de rit naar het prachtige kasteel van Cheverny waar belangrijke kunstwerken, waaronder de Mona Lisa, tijdens de Tweede Wereldoorlog veilig werden bewaard. Bezoek dit kasteel en bewonder de klassieke architectuur. Koop samen een lekkere lunch en rijd naar Chenonceaux om het kasteel van Chenonceau te bezoeken, gebouwd aan de rivier de Cher. Het wordt ook wel het 'kasteel van de 6 vrouwen' genoemd. Vrouwen, waaronder Catherine de Medici, speelden een belangrijke rol in de geschiedenis van het kasteel en tijdens de rondleiding kom je alles te weten over hun interessante leven. Nadat u door het kasteel en zijn tuinen bent geleid, gaat u verder naar het kasteel van Chambord, beroemd om zijn dubbele helixtrap. Hier krijgt u de kans om de koninklijke vertrekken van François I en Lodewijk XIV te verkennen. Aan het eind van de dag word je afgezet bij je hotel in Parijs.

Sitemap Amboise

Wil je alle activiteiten in Amboise ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amboise

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 602 beoordelingen

Het is absoluut noodzakelijk om dit huis te ontdekken, want het is niet echt een kasteel zoals je je het voorstelt, vooral omdat het heel dicht bij het grote kasteel van Amboise ligt! ... Ideale periode voor het bezoek; kies de maand oktober. Weinig mensen, geen eindeloze rij, kamers en exposities, vrij toegankelijk. Leonardo en de verschillende aspecten van zijn genie zijn alleen in alle vormen te zien bij Clos Lucé. Je ziet ook de versie van een andere Mona Lisa, tweelingbroer van de wereldberoemde !!!. Bezoek ook de tuinen van Leonardo. Alles is op "menselijke schaal", niets is opzichtig. Niet te missen!

Het kasteel van Chenonceau: een kasteel op menselijke maat, prachtig ingericht en gedecoreerd. Mis de keukens in de kelder niet. Ik raad ook de cruise op de Cher aan, die je onder de bogen van het kasteel met prachtig uitzicht op het kasteel brengt. Naar je smartphones voor de mooiste foto's die je ooit hebt gezien.

Hier is een zeer goed onderhouden kasteel, dat u zowel van binnen als van zijn grote en prachtige tuinen zal bevredigen, bedoeld om zowel te bewonderen als om rustig te wandelen. Let op het bestaan van grote parkeerplaatsen buiten en toiletten waarvan de netheid moet worden benadrukt en die beide gratis zijn.

Het beste kasteel om te zien in de Loire, het is echt een magisch sprookjeskasteel. En de skip the line tickets zijn fantastisch.

Interessant voor alle leeftijden. De kleintjes vonden het erg leuk De eieren zoeken in het park heeft veel