Amfitheater van Pula

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Amfitheater van Pula: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Pula: toegangsticket voor de Arena

1. Pula: toegangsticket voor de Arena

Bezoek het oude amfitheater van Pula, waar de inwoners van de stad ooit samenkwamen om te worden vermaakt door gladiatoren en dierenjachten. Vermijd de drukte en verken deze prachtige oude bezienswaardigheid met je prepaid toegangsticket. Bekijk een amfitheater dat het symbool is geworden van Pula, een van de populairste en mooiste locaties in Kroatië voor evenementen, zoals concerten, festivals en zelfs gladiatorentoernooien in de zomermaanden.  Krijg toegang tot de permanente tentoonstelling getiteld "Istrische olijf- en wijnbouw in de oudheid" in het ondergrondse gebied dat door de gladiatoren werd gebruikt tijdens hun toernooien.  Bekijk reproducties van gereedschappen en apparatuur voor de olie- en wijnproductie, zoals molens, persen en sedimentatietanks, evenals amforen, die werden gebruikt als verpakking voor olie- en wijntransport.

...
Rijeka: Pula, Rovinj en panoramische Istrische kusttour

2. Rijeka: Pula, Rovinj en panoramische Istrische kusttour

Pula, gelegen aan de voet van het schiereiland Istrië, is de grootste stad van Istrië. De beroemdste attractie, het goed bewaard gebleven Romeinse amfitheater, is een van de beroemdste bezienswaardigheden in heel Kroatië. Pula staat, net als de rest van de regio, bekend om zijn milde klimaat, gladde zee, prachtige stranden en ongerepte natuur. Tijdens je tour kom je tal van monumenten van Romeinse architectuur tegen: de triomfboog van de Sergi uit de 1e eeuw voor Christus, de Hercules-poort en de tweelingpoort, de tempel van Augustus en de Arena en het kleine Romeinse theater in het stadscentrum. Afgezien van historische bezienswaardigheden, is Pula een drukke handelsstad aan zee die een vriendelijke aantrekkingskracht heeft weten te behouden als kleine stad. Hoewel ontsierd met residentiële en vakantieprojecten, is de kust bezaaid met geurige dennenbossen, cafés aan zee en een reeks goede restaurants. Het belangrijkste stadsplein biedt u de kans om te ontspannen in een unieke sfeer, waarbij het plein zijn rol als ontmoetingsplaats sinds het Augustus-tijdperk heeft weten te behouden. Rovinj, gelegen aan de westkust van Istrië, is een van de meest populaire en meest ontwikkelde toeristenoorden in Kroatië. De oude stad is gebouwd op het eiland, dat pas in de 18e eeuw met het vasteland verbonden was. Rovinj staat bekend als een van de meest pittoreske en romantische steden aan de Middellandse Zee en trekt de laatste decennia een groot aantal toeristen aan, waarvan de meesten jaar na jaar trouw terugkeren. Rovinj weet zijn rijke traditie op een zeer interessante manier te combineren met de moderne tijd. Omdat het ook een actieve vissershaven is, proef je de sfeer van een klein vissersdorpje. Aan de andere kant heeft de stad een voortreffelijke gastronomie ontwikkeld en biedt het een hoge standaard van toeristische diensten in het algemeen. De stad aan de voet van de kerk van St. Euphemia is de favoriete ontmoetingsplaats van kunstenaars uit de hele wereld. Als je door de straten loopt, kom je veel kunstgalerijen en studio's tegen.

...
Istrië Dagtour van Zagreb

3. Istrië Dagtour van Zagreb

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Zagreb en rijdt ongeveer drie uur naar Pula. Dit is de grootste stad en het centrum van het schiereiland Istrië. De stad werd gesticht door een oude stam in de 10e eeuw voor Christus en het was bekend bij Griekse reizigers en matrozen, zo wordt vermeld in veel Griekse mythen. In de 1e eeuw maakten de Romeinen de stad sterk en vandaag kunnen de levendige overblijfselen van dit tijdperk worden verkend. Pula Arena is een van de best bewaard gebleven amfitheaters ter wereld en neemt je mee terug in de tijd terwijl je je vechtt tegen de gladiatoren. Andere voorbeelden van Romeinse architectuur om te ontdekken zijn de Tempel van Augustus en de poorten naar de stad, waaronder de Boog van de Sergii en de poort van Hercules. Vervolg je reis 45 minuten naar Rovinj. Deze stad werd ook gesticht door de Istrische stammen. Het werd gebouwd op een klein eiland dichtbij het vasteland en in de 18e was ermee verbonden. Het werd vijf eeuwen geregeerd door Venetië, dus zowel de Italiaanse als de Kroatische taal worden gesproken in de stad. Tijdens deze bezettingsperiode werden muren rondom de stad gebouwd en de overblijfselen staan vandaag stil. Rovinj is een echt juweeltje en aanbeden omdat je bij elke stap die je neemt, gedwongen bent een andere foto te maken. Reis nog eens 45 minuten naar Porec. De oude binnenstad is bijna 2000 jaar oud en is het meest bekend om de Euphrasiusbasiliek, uit 1997. Het staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een van de populairste toeristische bestemmingen in Istrië. Let op de Romeinse invloed en architectuur in de stad terwijl je door de hoofdstraten loopt, nog steeds bewaard in hun oorspronkelijke vorm.

...

Sitemap Amfitheater van Pula

Wil je alle activiteiten in Amfitheater van Pula ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amfitheater van Pula

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 225 beoordelingen

Wij waren er vroeg (10.00 uur) en konden zonder te wachten de arena in. Een geweldig gezicht met uitzicht op de Adriatische Zee. Vanaf 12.00 uur raakte het vol en vormde zich een rij bij de kassa. Het bijwonen van een evenement zou er waarschijnlijk een ervaring zijn.

De aankoop van de tickets is heel goed verlopen. We waren rel. Er was vroeg en er was geen rij, dus het zou niet nodig zijn geweest om online te boeken. Ik weet niet of er een aparte ingang is voor degenen die al een kaartje hebben in het geval van een lange rij.

Het bezoek is absoluut de moeite waard. Het is prachtig om een goed bewaard gebleven arena te vinden die de Romeinse keizerlijke herinnering in het buitenland draagt.

Een zeer interessante plek, zeker de moeite waard. Ik raad het iedereen aan

Indrukwekkend bouwwerk waar je de geschiedenis voelt.