Belevingen in
Citadel van Amman

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Amman

Citadel van Amman: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Petra, Jerash en Amman: tweedaagse excursie vanuit Jeruzalem

1. Petra, Jerash en Amman: tweedaagse excursie vanuit Jeruzalem

Deze 2-daagse Jordaanse excursie vertrekt vanuit Jeruzalem en omvat bezoeken aan de ongelooflijke steden Jerash en Amman, evenals Petra. Authentieke maaltijden, een overnachting met lokale bedoeïenen en een volledige dag in Petra maken allemaal deel uit van het arrangement. Je verlaat Jeruzalem in de ochtend op een rit langs de Israëlische kant van de Jordaanvallei terwijl je profiteert van het uitzicht op de prachtige landschappen. Steek vervolgens de grens over bij de Sheikh Hussein-brug in het noorden. Je hebt een spectaculair uitzicht op het noorden van Jordanië voordat je aankomt bij de oude stad Jerash, een ongelooflijk goed bewaard gebleven Romeinse stad met zuilenpaadjes, baden, theaters, tempels en een renbaan. Zie een opvallende mix van oosterse en westerse architecturale tradities. Je volgende halte is de hoofdstad van Jordanië, Amman. Bezoek zowel het moderne centrum van de stad, nu het economische, politieke en culturele centrum van Jordanië, en ook de oude citadel boven de stad. Bij de citadel zie je de tempel van Hercules en historische paleizen en heb je een prachtig uitzicht op de moderne stad. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant en probeer een zoete kanafeh als dessert. Na de lunch ga je verder naar het zuiden, naar de woestijn, waar je de nacht doorbrengt in een bedoeïenenkamp. De bedoeïenen, nomadische bewoners van de woestijn, hebben duizenden jaren in de regio gewoond. Ervaar Bedouin gastvrijheid terwijl zij hun smakelijke maaltijden en comfortabele tenten delen met de groep. De tweede dag is gewijd aan Petra. Je zult versteld staan ​​van Petra, één van de zeven nieuwe wereldwonderen, poëtisch beschreven als een rose-rode stad. De eeuwenoude Nabateese bevolking heeft duizenden eeuwen geleden in de rode rotsen van de woestijnrotsen gehouwen. Petra was eeuwenlang verborgen onder zand voordat ze onlangs weer toegankelijk werd gemaakt. Je gids neemt je mee naar de iconische schatkamer, het amfitheater, de koninklijke tombes, het klooster en nog veel meer, voordat je terugkeert naar Jeruzalem via de Allenbyoversteek. Dit is een volledig rondleiding met vervoer naar alle sites en een uitgebreide informatieve reis-app voor smartphones en tablets die aanvullende informatie biedt over elk van de sites die je bezoekt. Het bevat ook nuttige informatie over grensovergangen. De app, met kaarten, informatie en afbeeldingen, kan worden gedownload voordat je vertrekt en vereist geen internetverbinding. Je kunt de Abraham Tours-app gratis downloaden van de website van de operator.

...
Van Amman: dagtour Amman, Jerash en Dode Zee

2. Van Amman: dagtour Amman, Jerash en Dode Zee

Bij 08:00, wordt u opgehaald van uw hotel en begin uw bezoek aan Amman. De geografie wordt vaak beschreven onder verwijzing naar de acht cirkels die de ruggengraat van de stad vormen. Eerste Circle is gelegen nabij het centrum, en de reeks strekt zich uit naar het westen door de Achtste Circle. Een goede tweede naar Petra op de lijst van favoriete bestemmingen in Jordanië is de oude stad van Jerash, die een ononderbroken keten van menselijke bewoning dateert uit meer dan 6500 jaar heeft. Jerash ligt op een vlakte, omringd door heuvelachtige beboste gebieden en vruchtbare bekkens. Veroverd door generaal Pompeius in 63 voor Christus, kwam het onder Romeinse heerschappij en was een van de tien grote Romeinse steden van de Decapolis League. De 2 km ten zuiden van de belangrijkste resort strip, wordt gerund door Amman gemeente betaalbare toegang tot de Dode Zee te geven. De gronden zijn mooi aangelegd en het strand is schoon, met parasols, zoetwater douches en een levendige lokale smaak, waardoor het een geweldige plek om te staken een gesprek met een Jordaanse familie. Er zijn ook een aantal zwembaden, een restaurant (JD 10 buffet), enkele drankjes kraampjes, basketbalvelden en een pretpark naast de deur. Aan het eind van de dag, wordt u terug naar uw hotel genomen.

...
Full-Day Amman City Tour en de Dode Zee vanuit Amman

3. Full-Day Amman City Tour en de Dode Zee vanuit Amman

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Amman en geniet van een panoramisch bezoek aan de hoofdstad van Jordanië. Amman is een stad verrijkt met glamour uit het verleden en het heden. Bezoek het oude en moderne Amman door een bezoek te brengen aan de hoogtepunten van het adembenemende uitzicht op het oude Amman vanaf de Citadel - het centrum van de stad met een korte vrije tijd in de oude goud- en specerijenmarkten zoals Al Bukaria Souk. Daarna raak je de weg naar de Dode Zee. Gedreven worden om de Dode Zee en de woestijn van Moab te bezoeken, die 55 kilometer van Amman ligt - het laagste punt op aarde, 400 meter onder de zeespiegel. De Dode Zee is een van de meest ongelooflijke plaatsen ter wereld. Het staat bekend om het Bijbelse verhaal over de vernietiging van Sodom en Gomorra, dat in zout werd omgezet. De Dode Zee spreekt voor zich; er is geen levende vis! Het is verreweg een van Jordan's meest indrukwekkende en spectaculaire plaatsen om te bezoeken. Het kalme, glanzende water dat gloeit van de brandende zon staat bekend om de concentratie van zout en mineralen, waardoor het een therapeutische en een unieke zwemervaring is die je niet mag missen. Zodra je tour van een halve dag is afgelopen, ga je terug naar Amman.

...
Amman: privé sightseeingtour door de stad

4. Amman: privé sightseeingtour door de stad

Ontdek meer over de fascinerende stad Amman tijdens deze privétour met een professionele gids. Leer meer over de cultuur en geschiedenis terwijl je het Romeinse theater van Amman, de Citadel, het Umayyad-paleis en de koning Abdullah-moskee bezoekt. Begin uw reis met een heerlijk traditioneel Jordaans ontbijt in een lokaal restaurant. Rijd naar de King Abdullah-moskee en bezoek de ruïnes van het Romeinse theater van Amman. Maak een reis naar het verleden terwijl je door de Citadel en het Omajjadenpaleis loopt. Bevredig je nieuwsgierigheid in de archeologische en folkloristische musea en slenter door de levendige soeks en markten voordat je naar Jordan Museum gaat. Bekijk de unieke architectuur in Rainbow Street, een van de oudste buitenwijken van Amman. Geniet van een vullende lunch voordat je een aantal lokale winkels bezoekt. Ontspan, terwijl uw professionele chauffeur u terugbrengt naar uw accommodatie.

...

Sitemap Citadel van Amman

Wil je alle activiteiten in Citadel van Amman ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Citadel van Amman

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 81 beoordelingen

fantastische perfect begeleide reis

Met gids Ali prachtige hoogtepunten beleefd, zijn vriendelijke gastvrije deskundige begeleiding was een boeiende verademing die de tocht tot een grote en grootse aanrader maakt Veel dank....GEWELDIG