Belevingen in
Amman

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Amman

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Amman: De beste dingen die je niet wil missen

Van Amman: Jerash, Ajloun Castle & Umm Qais privétour

1. Van Amman: Jerash, Ajloun Castle & Umm Qais privétour

Begin met het ophalen van je hotel in Amman en reis naar de oude stad Jerash. Verken de stad die een rijke, welvarende Griekse en Romeinse nederzetting was, voor het eerst gesticht door Alexander de Grote rond 331 voor Christus. Wandel door de Collonaded Street en ontdek goed bewaarde voorbeelden van Romeinse architectuur, waaronder het amfitheater, openbare pleinen, tempels en pleinen. Bekijk de tempel van Artemis, het Forum, het ovale plein en de boog van Hadrianus. Ga vervolgens naar Ajloun en bezoek het kasteel van Ajloun, een 12e-eeuws fort gebouwd tijdens het bewind van de Ayyubid-dynastie onder het bevel van Saladin. Gebouwd als een defensieve buitenpost om de 3 grote passages in Noordwest-Jordanië te bewaken, is deze heuveltopstructuur een opvallend voorbeeld van middeleeuwse Arabisch-islamitische militaire architectuur. Ontdek de verschillende torens, kamers, galerijen en trappen die deel uitmaken van de stad, evenals het prachtige landschap dat de heuvels omringt. Beklim de toren en geniet van het fantastische uitzicht op de Jordaanvallei en de Dode Zee. Rijd richting Umm Qais, een van de mooiste Grieks-Romeinse steden in de regio. Leer meer over de ruïnes van de stad Gadara in Decapolis, nu bekend als Umm Qais. Geniet van het adembenemende uitzicht op Jordanië, Syrië, Israël en Palestina. Kom ten slotte terug met je chauffeur en keer terug naar Amman, waar je tour eindigt met een drop-off op een centrale locatie naar keuze.

...
Vanuit Amman: 3-daagse uitstap Petra, Rum, Akaba en Dode Zee

2. Vanuit Amman: 3-daagse uitstap Petra, Rum, Akaba en Dode Zee

Ontdek de hoogtepunten van Jordanië tijdens een privé-excursie met een kleine groep voor een intieme kijk op het leven op enkele van de meest historische plekken van de regio. Bewonder de monumenten van de in de rotsen uitgehouwen stad Petra, ga naar de Dode Zee om de zonsondergang te zien en ervaar het bedoeïenenleven in een kamp in Wadi Rum. Dag 1: Je wordt eerst om 08:00 uur opgehaald bij je hotel in Amman en gaat dan over de snelweg door de woestijn richting Wadi Mousa (Petra). Je pauzeert bij het natuurreservaat Dana en bewondert het geweldige landschap. Je gaat door naar het Shobak-kasteel en bezoekt dan Klein Petra. Je wordt afgezet bij je 3-sterrenhotel in Wadi Mousa voor je overnachting. Dag 2: Je brengt de dag door met het verkennen van Petra tot 16:00 uur (14:00 uur in de winter). Na deze verkenning ga je naar Wadi Rum waar je de nacht doorbrengt in een bedoeïenenkamp. Dag 3: Verken de vallei tijdens een jeepsafari. Dan ga je naar een strand aan de Dode Zee. Je komt richting Akaba door de Grote Slenk. Dan kun je de zonsondergang zien bij de Dode Zee. 's Avonds ga je weer terug naar Amman.

...
Vanuit Amman: privé-dagtour naar Petra met ophaalservice

3. Vanuit Amman: privé-dagtour naar Petra met ophaalservice

Vertrek 's morgens naar Amman en rij over de woestijnweg naar Petra en Wadi Mousa. Bij aankomst in de oude stad, ga je naar de archeologische vindplaats en begeef je je naar de beroemde schat van de rots met de prachtige Siq-kloof. Je bezoekt het enorme theater, uitgehouwen uit de berghelling en gaat dan verder naar het klooster om de overblijfselen van de gevel van de heilige plaats te bewonderen. Keer terug door de rotswanden via de indrukwekkende Hoge offerplaats waar adembenemende uitzichten en prachtige rotsen van verschillende kleuren je beloning zijn. Vertrek in de namiddag en wordt afgezet bij je hotel in Amman.

...
Van Amman: Petra, Wadi Rum, Rode en Dode Zee 2-daagse reis

4. Van Amman: Petra, Wadi Rum, Rode en Dode Zee 2-daagse reis

Haal het meeste uit je tijd in Jordanië tijdens een tweedaagse tour vanuit Amman. Reis met een professionele Engelssprekende chauffeur in een moderne auto en geniet van een combinatie van begeleide en onafhankelijke tijd. Kampeer 's nachts in je eigen bedoeïenentent in het hart van Wadi Rum. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Amman, rijd je 3 uur naar Petra. Als je daar bent, bewonder je een UNESCO-werelderfgoed en een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Vanaf daar rijdt u 2 uur verder naar Wadi Rum en ontdekt u de bedoeïenencultuur. Slaap een nacht in Wadi Rum en kies uit 2 tentstijlen: Deluxe, de standaard bedoeïenentent; of luxe, met een Bubble of Mars-tent. Beide hebben een eigen badkamer en airconditioning / verwarming op de tent. Op de tweede dag bezoekt u de stranden van de Rode Zee op Akaba voordat u een rit van 4 uur maakt naar de Dode Zee. Drijf op een van het zoutste water ter wereld en ga dan terug naar Amman voor drop-off in je hotel.

...
Vanuit Amman: halfdaags bezoek Petra met vervoer

5. Vanuit Amman: halfdaags bezoek Petra met vervoer

Bezoek Petra vanuit Amman op deze halfdaagse uitstap met vervoer. Je deskundige en professionele chauffeur brengt je naar Petra en wacht daar terwijl je deze geweldige stad 3 uur lang verkent. Dan brengt je chauffeur je weer terug naar Amman. Je beleeft zo een volledig zorgeloos bezoek. Petra is een van de 7 Wereldwonderen en is een spectaculair voorbeeld van de bouwkundige vaardigheden van dit oude volk. Het werd meer dan 2000 jaar geleden in de donkerroze rotsen uitgehakt. Je komt de stad binnen door de Siq, een smalle kloof van meer dan 1 kilometer lang. Je bewondert de sprankelende kleuren en de rotsformaties voordat je Al Khazneh in het zicht krijgt. Bewonder het gigantische Romeinse theater met plek voor 3.000 toeschouwers, geweldige obelisken, tempels, altaren en straten met zuilen, alsmede het indrukwekkende Ad Deir-klooster, dat uitzicht biedt over de vallei. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Petra in twee musea: het Archeologische Museum en het Nabateïsche Museum. Bezoek het marktje waar ambachtslieden uit Wadi Musa en een nabijgelegen bedoeïenennederzetting plaatselijke snuisterijen verkopen zoals aardewerk, bedoeïenensieraden en flessen van gekleurd zand uit de regio.

...
Vanuit Tel Aviv: 3 dagen trip met gids Petra en Wadi Rum

6. Vanuit Tel Aviv: 3 dagen trip met gids Petra en Wadi Rum

Je drie avontuurlijke dagen beginnen in de vroege ochtend in Abraham Hostel Tel Aviv. Rij door de vruchtbare Jordaanvallei naar de grensovergang Sheikh Hussein in het noorden. Je eerste halte is Jerash, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Reis door de tijd terwijl je door de gewelfde straten achter de indrukwekkende boog van Hadrianus loopt en ontdek de prachtige mix van Grieks-Romeinse architectuur met 4000 jaar mediterrane geschiedenis. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de hoofdstad. De heuveltop Citadel is de perfecte plek om meer te wete te komen over Amman's culturele belang en bewogen verleden, met paleizen, een museum en de Tempel van Hercules,  met een panoramisch uitzicht over de stad. Als de avond valt, rijd je naar een bedoeïenenkamp in de buurt van Petra. Geniet van een traditioneel diner, ervaar de authentieke Bedoeïenengastvrijheid onder de heldere hemel en luister naar lokale muziek, voordat je uitrust in het comfortabele bed van je tent. Na het ontbijt verken je voor een hele dag Petra. Het indrukwekkende hoogtepunt van deze reis is het wereldwonder dat ongeveer 2000 jaar geleden in de rode steen werd uitgehouwen door de Nabateeërs, toen het een belangrijk kruispunt was van oude beschavingen. Laat je gids de complexe geschiedenis van Petra uitleggen, gevolgd door lunch in een lokaal restaurant. In de middag verken je de sites zelf, elk is een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur, voordat je terugkeert voor het diner en nog een nacht in het Bedoeïenenkamp doorbrengt. De laatste dag begint met een spannende rit door het prachtige en vrijwel ongerepte woestijnlandschap van Wadi Rum. Een 4x4 jeep neemt je mee naar prachtige bezienswaardigheden en uitzichtpunten, langs torenhoge kliffen van verweerde stenen en woestijndieren. Na de lunch in een lokaal restaurant, ga je naar de Allenby Bridge-grensovergang en kom je tegen de late avond terug in Tel Aviv.

...
Amman: privétour naar Madaba, Mount Nebo en doopsite

7. Amman: privétour naar Madaba, Mount Nebo en doopsite

Begin met het ophalen van je hotel in Amman en spring op een voertuig met klimaatregeling, een Engels sprekende privéchauffeur en WiFi-toegang. Geniet van het uitzicht op de woestijnlandschappen van Jordanië terwijl je naar het zuiden reist naar Madaba. Bekijk interessante plaatsen en specifieke informatie over de reis. Bij aankomst op Madaba ontdekt u de oude mozaïekstad met een geschiedenis die teruggaat tot de 2e eeuw. Zie de 6e-eeuwse mozaïekkaart van Jordanië en het Heilige Land in de Grieks-orthodoxe kerk van St. George; gemarkeerd met punten die verband houden met historische verhalen die in de bijbel worden genoemd. Beklim vervolgens de berg Nebo, een heilige berg in Jordanië die op ongeveer 817 meter boven zeeniveau staat. De berg Nebo is doordrenkt van religieuze betekenis als een belangrijke joods-christelijke bedevaartplaats. Het is waar Mozes het beloofde land voor het eerst vanaf de top zag en waar profeet Mozes zou zijn gestorven. Bezoek de basiliek op de top van de berg, gebouwd door Egyptische monniken in de 4e eeuw. Binnen zie je een verzameling goed bewaarde Byzantijnse mozaïeken, met afbeeldingen van dieren in het wild en de jacht. Geniet ook vanaf de top van een panoramisch uitzicht op het Heilige Land en de Jordaanvallei. Ga vervolgens naar De doopplaats van Jezus Christus; gelegen aan de Jordaanse kant van de rivier de Jordaan. Het stond in de bijbelse tijd bekend als Bethanië buiten de Jordaan en wordt beschouwd als een van de drie heiligste plaatsen van het christendom. Krijg de kans om te bidden of verken eenvoudig deze belangrijke bedevaartplaats waar veel profeten zouden hebben bezocht. De doopsite, in het Arabisch 'Maghtas' genoemd, is een van de belangrijkste recente ontdekkingen in de bijbelse archeologie en werd pas in 1996 ontdekt. Na het ervaren van deze heilige bezienswaardigheden en genieten van het fantastische uitzicht, kom je terug met je chauffeur voor de terugreis, eindigend met een hotelaflevering in Amman.

...
Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

8. Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

Vroeg in de morgen word je met de bus opgehaald bij Abraham Hostel in Tel Aviv. Je rijdt door Jerusalem en gaat dan richting het noorden. Geniet van het adembenemende uitzicht op het vruchtbare land langs de Israëlische kant van de Jordaanoever. Nadat je de bij Sjeik Hoessein-brug de grens bent gepasseerd zie je het landschap langzaam veranderen in het woestijnlandschap van het noorden van Jordanië. Eerst bezoek je Jerash. Deze stad staat erom bekend een van best bewaarde Romeinse steden ter wereld te zijn. De indrukwekkende triomfboog van Hadrianus markeert de entree van straten met zuilengalerijen, theaters, tempels en een renbaan. Wanneer je door de stad loopt voelt het alsof je een reis door de tijd maakt. Ondertussen vertelt je gids spannende verhalen over het glorieuze verleden van de stad en hoe het ooit door de beroemde Alexander de Grote is bestuurd. Vervolg je weg naar de hoofdstad Amman, waar je bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis en de nationale moskee King Hussein passeert en een algemeen overzicht van de stad krijgt. Voordat je uit Amman vertrekt, proef je een heerlijk lokaal zoetigheid, genaamd Knafeh. Maar eerst krijg je een warm welkom in een originele bedoeïenenkamp, een diner bij een kampvuur en kun je heerlijk slapen in een comfortabele tent. De nomadische Bedoeïenen wonen al duizenden jaren in de woestijn en staan bekend om hun geweldige gastvrijheid. De volgende dag vertrek je na het ontbijt richting de UNESCO-Werelderfgoedstad Petra. Carved into the red rocks by the Nabateans some 2,000 years ago, it hasn’t lost any of its magic. Je gids leidt je door de Siq en fungeert als een toegangsgang naar de oude stad die uiteindelijk opent voor de iconische schatkamer. Vanaf hier ga je verder richting de Koninklijke Tombe, het 3000-zitplaatsen tellende amfitheater, het klooster en nog veel meer, elk een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur. Geniet van een smakelijke lunch in een lokaal restaurant, zodat je tevreden terugkeert naar Tel Aviv via de Allenby grensovergang.

...
Amman: 2-daagse tour naar Petra, Wadi Rum, Rode & Dode Zee

9. Amman: 2-daagse tour naar Petra, Wadi Rum, Rode & Dode Zee

Verken enkele van de spectaculairste locaties van Jordanië tijdens een 2-daagse privétour (voor 1-7 personen) vanuit Amman.  Dag 1: Amman - Petra Je vertrekt vanuit Amman en reist zuidwaarts richting Petra. Petra werd gesticht door de Nabateeërs en wordt  beschouwd als een van de wonderen van de wereld. Het ligt op 225 kilometer  van Amman en werd meer dan 2000 jaar geleden in steen gebeiteld. Het domineerde de  handelsroutes van het oude Arabië. Bij aankomst loop je over het smalle pad van de Siq naar de hoofdingang van de stad. Aan het einde van de Siq zie je de Schatkist (al-Khazneh),  waarvan werd verondersteld dat het ontelbare schatten herbergde. Ga verder naar het klooster en het Offeraltaar. Vervolgens wordt je 's middags naar Wadi Rum gebracht. Breng de nacht door in een bedoeïenenkamp en geniet van een diner en een aantal  nachtelijke activiteiten. Dag 2: Wadi Rum - Rode Zee - Dode  Zee Na het ontbijt rijd je naar Wadi Rum per 4WD-jeep. Bij Wadi Rum ("Vallei van de Maan") werd de legendarische film "Lawrence of Arabia"  gefilmd. Bewonder de unieke vorm van de berg wanneer deze boven het roze-rode woestijnzand uitrijst . Zie torenhoge kliffen van bruine, rode en gouden kleuren. Ga verder in de richting van de Golf van Aqaba aan de Rode Zee en besteed hier ongeveer twee uur. De Rode Zee wordt overgeslagen tijdens het winterseizoen - november tot eind maart. Vervolgens wordt je naar de Dode Zee gebracht, die beroemd is vanwege het bijbelse  verhaal van Sodom en Gomorra. De Dode Zee ligt op 400 meter onder de zeespiegel  en is een van  de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Jordanië. Bewonder de kalme wateren, glinsterend in de brandende zon. De Dode Zee is legendarisch vanwege de hoge zout- en mineraalconcentratie en het zwemmen in het water wordt gezien als een unieke en therapeutische  ervaring. Na wat vrije tijd om te zwemmen keer je terug naar je hotel  in Amman.

...
Van Amman: dagtrip naar Petra en Wadi Rum met hotelovername

10. Van Amman: dagtrip naar Petra en Wadi Rum met hotelovername

De dag begint met het ophalen van uw accommodatie in Amman en begint aan de 225 kilometer lange reis naar de oude stad Petra. Deze door UNESCO beschermde locatie, die meer dan 2000 jaar oud is, domineerde ooit de handelsroutes van het oude Arabië. Maak bij aankomst een wandeling door Al-Siq, een smal en diep pad dat als hoofdingang naar Petra fungeert. Binnen bewonder je de Al-Khazneh, ook bekend als de schatkamer waar elegante overblijfselen uit de oudheid diep in de rotsen zijn uitgehouwen. Andere hoogtepunten van Petra zijn het klooster, het altaar van het offer, de straat met gevels, de koninklijke graftombes, het Romeinse theater en meer. Nadat je alle bezienswaardigheden hebt genoten die Petra te bieden heeft, vervolg je de tour richting Wadi Rum, ook bekend als de Vallei van de Maan. Terwijl je naar Wadi Rum gaat, de filmlocatie van blockbuster-films zoals Lawrence of Arabia en The Martian, laat je je meenemen naar dit buitenaardse landschap. Begeef je op een avontuurlijke 4x4 safaritocht door de woestijn en bezoek verschillende locaties, waaronder de Nabatean-tempel, terwijl je je verwondert over de buitengewone bergen die uit het zand oprijzen. Stop later bij een pittoreske bedoeïenen voor een verfrissend kopje Arabische thee of koffie en de mogelijkheid om je onder de plaatselijke bevolking te mengen. Kijk ten slotte naar een adembenemende zonsondergang over de zijdeachtige woestijnvlaktes voordat je begint aan de terugreis naar Amman.

...

Sitemap Amman

Wil je alle activiteiten in Amman ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amman

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 479 beoordelingen

We werden bij het hotel opgehaald door Ahmed Hussin, een zeer goede chauffeur en een aangenaam persoon, op weg naar Petra liet hij ons speciale plekken zien. Wij verbleven in hotel edom in wadi Musa, dat vonden wij luxueus. Op de 2e dag waren we, op aanraden van Ahmed, kort na 6 uur in Petra, wat we leuk vonden, hoewel we geen vroege vogels zijn: de dag was nog fris, er was mooi licht en niet veel bezoekers. 's Middags waren we in Wadi Rum - het was daar fantastisch: de woestijn met het rode zand en de rotsen, de zonsondergang, de gastvrijheid in het kamp, de sterrenhemel, de tenten, het eten. De jeeptour op de 3e dag was bijzonder. Toen ging het terug in de richting en nog steeds de indruk van de Dode Zee. 's Avonds waren we terug in ons hotel. We voelden ons de hele tijd veilig en het was leuk met Ahmed.

Leuke reis naar een van de hoogtepunten van Jordanië

Leuke reis met een aardige chauffeur. Hij begeleidt u naar de kassa en spreekt af wanneer en waar hij u weer ophaalt. Bij de ingang kun je een gids nemen, je kunt een koets of kameel door de Siq nemen, dit alles natuurlijk tegen een meerprijs. De rit van Amman naar Petra en terug duurt ongeveer 6 uur en is dan ook vermoeiend. Al met al een geslaagde excursie voor iedereen die alleen vanwege Petra naar Jordanië komt.

Onze chauffeur was ongelooflijk aardig en vertelde ons veel over Jordanië. Hij was op tijd en de hele reis was volkomen ongecompliceerd. De auto was voorzien van airconditioning en er was ook wifi (voor wie het nodig heeft), maar je kunt de hele rit door het raam kijken en genieten van het uitzicht door de woestijngebieden.

Geweldige dagtocht naar Petra. Onze chauffeur was zo lief, bescheiden en attent (zoals veel van de mensen die we in Jordanië hebben ontmoet!). Hij was erg flexibel en reageerde op wat we wilden / nodig hadden tijdens de reis. We raden deze touroperator ten zeerste aan.

We hadden een absoluut geweldige ervaring. Onze chauffeur Ibrahim was een ervaren en veilige chauffeur. Hij was attent op onze troost en behoeften. Ik zou deze tour aan iedereen aanbevelen. Elke dollar waard