Rondleiding

Amsterdam: wandeltocht Anne Frank & Tweede Wereldoorlog

Amsterdam: wandeltocht Anne Frank & Tweede Wereldoorlog

Vanaf € 25,37 per persoon

Kom meer te weten over het leven van Anne Frank tijdens een wandeltour door Amsterdam. Luister naar de verhalen die je deskundige gids je vertelt over haar jeugd en over de geschiedenis van de Joodse buurt.

Over deze tour

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Opties tijdsduur: 2 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Frans, Portugees, Duits, Engels, Spaans, Italiaans, Nederlands
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen
 • Water

Niet toegestaan

 • Bagage of grote tassen

Goed om te weten

 • Tickets voor het Anne Frank Huis zijn niet inbegrepen in deze tour. Deze dien je apart te kopen.
Highlights
 • Leer meer over het leven van Anne Frank en haar dagboek
 • Bezoek het Joods Cultureel Kwartier samen met een deskundige gids
 • Zie belangrijke monumenten zoals de Portugese Synagoge
 • Kom meer te weten over het verhaal van het Nederlands verzet in de Tweede Wereldoorlog
Volledige beschrijving

Kom meer te weten over Anne Frank tijdens deze wandeltocht door Amsterdam onder leiding van een deskundige gids. Ontdek de eeuwenoude Joodse buurt met een kleine groep, terwijl je gids je van alles verteld over het leven van Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog.

Terwijl je door de Joodse wijk van Amsterdam slentert, kom je meer te weten over het leven en de dynamiek van de familie van Anne Frank. Kom meer te weten over de verhuizing van haar familie uit Duitsland, over hun onderduikperiode en over het leven van haar vader na de oorlog. Luister naar de verhalen van de gids over Anne Frank's passie voor het schrijven en de omstandigheden waarin zij leefde in de jaren 1930 en 1940 in Amsterdam. Ontdek hoe haar dagboek internationaal beroemd werd.

Tijdens je rondleiding hoor je ook over het Nederlands verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en ontdek je waar geheime schuilplaatsen waren. Passeer belangrijke bezienswaardigheden zoals het Joods Historisch Museum, de Portugese synagoge, het Auschwitz-monument en de façade van het Anne Frank Huis.

Inbegrepen
 • Tourgids
  Niet geschikt voor
  • Rolstoelgebruikers

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Trefpunt

  Je ontmoet je gids voor de Portugese Synagoge op Mr. Visserplein 3. Ze staan bij de olijfbomen en de houten bank tegenover de hoofdingang van de Portugese Synagoge. Ze zullen GetYourGuide-kleding dragen en een rode GetYourGuide-vlag vasthouden. Het dichtstbijzijnde metrostation is 'Waterlooplein' en het is 15 minuten lopen vanaf de Dam.

  Openen in Google Maps ⟶
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,8 /5

  gebaseerd op 1961 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4,9/5
  • prijs / kwaliteit
   4,6/5
  • dienstverlening
   4,8/5
  • organisatie
   4,8/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Rosa was geweldig. Geweldig inzicht en visuele gidsen om de tour te begeleiden. Begrijp dat we niet alles konden behandelen, maar graag wat tijd wilden hebben om de synagoge van binnen te zien en nog een paar tips over wat nog meer de moeite waard is om te zien in onze eigen tijd, b.v. De Holocaust noemt gedenkteken

  10 juli 2022

  De Anne Frank-tour was geweldig. Mijn gids sprak vloeiend Engels, ook al was ze geen moedertaalspreker van het Engels en ik was verbaasd over haar vermogen om het verhaal van Anne Frank over te brengen. Beveel deze tour ten zeerste aan als je geen kaartjes kunt kopen om het Anne Frank Huis te zien?

  29 juni 2022

  Wij hadden de eer om Lina als Engelstalige gids te hebben, wat deed ze dat goed! Ze gaf ons uitgebreid de Anne-Frank-geschiedenis mee, wat met momenten heel pakkend was… Ook op andere vragen over de geschiedenis van Amsterdam gaf ze ons duidelijke antwoorden. Haar enthousiasme en uitgebreide kennis, maakte van haar onze ideale gids die wij iedereen zouden willen aanraden!

  Verder lezen

  29 mei 2022

  Product ID: 392458

  VA ID: 392458